sâmbătă, martie 15, 2025

Love story cu tatuaje

Un El pe nume Rule, adică noul Romeo, are ceea ce se cheamă un corp de invidiat și e invadat de tatuaje. Este, asemenea fraților lui, artist specializat în domeniu. Știe când și cum cineva e și pregătit, și demn să se tatueze pe bune. Știe însă și să aprecieze pictura lui Piet Mondrian.  E cuceritorul validat ca atare de gașcă, un macho căruia nici o tânără nu-i rezistă.  Rule a pierdut socoteala fetelor ce i-au fost iubite de-o noapte. Își permite chiar să amâne cele mai tentante oferte de couchageRien ne presse. Doritoarele așteaptă.

Însă, în pofida succeselor și a condiției de lider, Shaw nu este nici pe departe o persoană fericită. Poate și de aceea zâmbește rar și chiar atunci când o face surâsul ascunde o tristețe evidentă. Mai bine sau mai puțin bine jucată de Chase Sokes. Altminteri, un bărbat bine.  Rule este definitiv marcat de o cumplită dramă de familie. Moartea într-un accident de automobil a unuia dintre frați. Accident ce i-a transformat mama într-o epavă. Ceva mai încolo se va adăuga și pierderea unei foarte bune prietene care se pare că este iubita fratelui său, Rome, interpretat de Alexander Ludwig.

Ea, adică Shaw, este studentă la Medicină. Ar putea duce o viață fără nici cea mai mică problemă dacă ar face apel la banii mamei. O anume Eleanor Lando (Nancy de Mayo), descurcăreață de profesie, femeie de viață care și-a înșelat ori de câte ori a putut soțul, apologetă a amorului liber și a compromisurilor de toate felurile. Convinsă că important este câștigul. La care se gândește și când îi alege un posibil soț lui Shaw. Un băiat altminteri drăguț și cu bani, dar care nu prea se dovedește a fi pe placul fetei. În pofida faptului că e dispus să îi ierte acesteia toate greșelile. Numai că- ce să faci?- Shaw, cu figura ei de păpusică,  se îndrăgostește iremediabil de Rule. Cu care petrece o râvnită și neașteptată noapte de amor după care lucrurile se complică. Urmează despărțiri și regăsiri de toate felurile peste care totuși ingenua Shaw jucată de frumușica Sydney Taylor trece cu bine. Ajutată fiind, cum altfel?, de cea mai bună prietenă.

După despărțirile și regăsirile cu pricina, lucrurile încep să se aranjeze. Între Rule și Shaw se instaurează pacea. Rule o acceptă pe Shaw drept care îi face acesteia un tatuaj pe cinste. Semn că fata a trecut toate probele posibile. Iar un an mai târziu intervine și căsătoria. Înțelegem că vor urma și altele. Puterea exemplului.

Cam asta ne povestește în vreo 93 de minute filmul MARKED MEN:Rule +Shaw-Tatuați sub semnul dragostei regizat de Nick Cassavetes (posesorul unui nume celebru, el însuși semnatar al unor filme de departe mai bune decât acesta) servindu-se de scenariul cam năclăit și cam nesigur scris de Sharon Soboil. Firește, poveștii i se adaugă toate condimentele posibile. Personaje non-conformiste, jucate de actori frumoși (mi s-a părut oare numai mie că fetele cam seamână între ele? ), sex (că doar nu degeaba e Rule întruchiparea frumuseții absolute și simbol al masculinității), bătăi, beții. Noroc că totul nu durează prea mult. Și se uită și foarte repede.

  Voltage Pictures

MARKED MEN:Rule +Shaw-Tatuați sub semnul dragostei

Regia: Nick Cassavetes

Scenariul: Sharon Soboil

Producători: Jennifer Gibgot, Josh Kesselman, Alexander Peytchev, Brian Pitt, J. B. Sugar, David Wechsler

Imaginea: Kenji Katori

Coloana sonoră: George Kallis

Cu: Chase Stokes (Rule Archer), Sydney Taylor (Shaw Lanson), Alexander Ludwig (Rome Archer), Paul Johansson (Dale Archer), Tony Cornely (Madelyn Archer),Nathalie Alyn  Lind (Cora Lewis),Nancy De Mayo(Eleanor Landon)

Distribuie acest articol

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Autor

Mircea Morariu
Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Sprijiniți proiectul Contributors.ro

Carti

Un nou volum semnat de Mihai Maci. Îl puteți achiziționa de aici

Foarte rar mi-a fost dat sa citesc o carte atat de neinduratoare cu realitatea imediata, in acelasi timp atat de logica si de riguroasa in demonstratii. Da, Mihai Maci n-are solutii pentru impostura generalizata din sistemul universitar romanesc sau din cercetare; dar o vaneaza splendid si necrutator in toate cotloanele unde se ascunde si o fotografiaza impecabil, aratandu-i originile si semnificatia sociala. Da, recunoaste ca nu stie cum ar trebui recuplata cultura de invatamant, nu mai spera ca s-ar putea ingradi dezastrele produse limbii romane de utilizarea device-urilor digitale, nu poate decat consemna declinul ireversibil al culturii inalte, dar si al satului traditional si al „familiei traditionale”: dar cat de magistral si, mai ales, lipsit de complezenta sentimentala completeaza fisele sociologice ale principalelor mutatii sociale si culturale din ultimele decenii! Ce-i de facut, totusi? Atata (si e deja mult), crede el: sa privim drept in ochi dezastrul si sa-i punem interogatiile esentiale: „Inainte de-a da raspunsuri, se cuvine sa punem intrebarile”. – Andrei Cornea

Carti

Cărți noi

Noțiunea de cumpănă, care dă titlul acestui volum, nu doar că surprinde natura momentului geopolitic internațional, dar sugerează și o posibilă soluție pentru România. Cumpăna nu este doar o etapă de tranziție, ci un punct critic în care direcțiile asumate astăzi vor determina ireversibil poziția țării în arhitectura globală a puterii. După trei decenii de integrare euro-atlantică, în care viitorul părea stabil și previzibil, realitățile internaționale s-au schimbat rapid, iar ordinea liberală care a definit ultimele decenii este acum contestată. Această contestare vine atât din exterior, prin ascensiunea regimurilor autoritare, cât și din interior, prin revizionism politic și radicalizarea discursului public.” Prof. Corneliu Bjola, Universitatea Oxford

Disponibil pentru precomandă

Carti noi

Definiția actuală a schimbării climei“ a devenit un eufemism pentru emisiile de CO2 din era post-revoluției industriale, emisii care au condus la reificarea și fetișizarea temperaturii medii globale ca indicator al evoluției climei. Fără a proceda la o „reducție climatică“, prin care orice eveniment meteo neobișnuit din ultimul secol este atribuit automat emisiilor umane de gaze cu efect de seră, cartea de față arată că pe tabla de șah climatic joacă mai multe piese, nu doar combustibilii fosili. Cumpără cartea de aici.

Carti noi

 

Carte recomandata

Ediția a II-a adăugită.

„Miza războiului purtat de Putin împotriva vecinului său de la vest este mai mare decât destinul Ucrainei, echilibrul regional sau chiar cel european. De felul în care se va sfârși acest conflict depinde menținerea actualei ordini internaționale sau abandonarea ei, cu consecințe imprevizibile asupra întregii lumi pe termen mediu și lung. E o bătălie între democrație și dictatură, între regimurile liberale și cele autoritare... Cumpara volumul de aici

Pagini

Esential HotNews

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro