duminică, mai 22, 2022

Mai sunt 9 zile: Statul în casă = Favorizarea Infractorului

S-a umplut paharul și el trebuie să se răstoarne peste ei. În orice țară cu minimă decență în viața publică, „chiar dacă ar avea perfectă dreptate și totul ar fi curat ca lacrima”, ar retrage actele cu pricina și ar plasa legile în alt tip de dezbatere. Dar nu, am văzut astăzi revărsându-se peste noi și mai multă aroganță, sfidare, ură, replici în forță, înjurături, amenințări, nume citite de la pupitrul MAI !!! (nu am trăit în comunism, dar vă sună cunoscut?). Orice subtilitate de analiză în momentul de față e de prisos : avem de-a face cu un grup infracțional caracterizat, așezat în fruntea puterii executive care duce bătălia (finală pentru ei) întru acapararea Statului. V-am întrebat ieri și vă întreb din nou: vrem, în România,  să fim sclavi sau cetățeni?

Orice personalitate publică, artist, sportiv, om de media, de cultură, orice om cu influență în România care nu ia poziție publică zilele acestea este un laș, un nimeni, un profitor al sistemului călduț în care s-a cocoțat, un complice tăcut al surpării țării sub ochii lor. La ce bun prestigiul de vedetă într-o țară care pute, pute, pute până în măduva oaselor?

Urmeaza miile de membri și lideri PSD. Nu sunteți toți la fel! Nu e războiul vostru! Chiar merită sa vă murdăriți în halul ăsta în ochii colegilor, vecinilor, familiilor și copiilor voștri? Chiar nu vă gandiți, cauționând Răul, că mai devreme sau mai târziu veți fi aruncați la lada de gunoi a istoriei? Chiar merită să vă sacrificați viața profesională și prestigiul persoanal pentru un grup infracțional vremelnic cocoțat în vârful partidului vostru?! Câțiva colegi au făcut pasul. Urmați-le exemplul!  Pentru Dumnezeu,  organizați alt partid, structurați social-democrația în România altfel, fiți bărbați și femei cu minimă decență zilele acestea! Refuz să cred că Dragnea&Co e tot ce aveți mai scump pe lumea asta.

Mai sunt apoi milioanele de Români din micile orașe și din mediul rural. Știu că vă e frică și rușine „de ce vor zice vecinii” că ieșiți în stradă. Știu că e mai comod de stat la televizor sau de dat like-uri pe facebook (pesemne că asta fac cei mai mulți din capitalele de județ), dar cât poate cântări frica asta pusă în balanță cu un trai de azi pe mâine în mocirla pe care v-o pregătesc? Banii pe care se prepară să-i fure SUNT AI VOȘTRI! Voi vă treziți cu noaptea în cap să munciți și să plătiți taxele pe care vi le iau cu două mâini pentru petrecerile lor private. Și voi aveți primarii și consilierii PSD. Vorbiți cu ei, pașnic dar bărbătește. Spuneți în gura mare ce credeți. Ce dacă sunteti 5, 10, 20. A ieși din casă e minimul semn de sănătate de care trebuie să dați dovadă. Rudele « de la oraș » nu pot face totul.

Românii din străinatate au un rol major. Suntem mulți, puternici și am dovedit că putem răsturna calculele deja făcute de o șleahtă de derbedei de la București. Este de neconceput ca la Ambasadele României să se strângă doar 100, 200 de oameni sporadic. Câți am fost la alegerile din 2014?! Aveți impresia că nu ne privește, că e suficient să stăm călduț în țara fiecăruia și că e problema-lor-noi-exact-de-asta-am-plecat? Suntem, vrând-nevrând, cel mai mare investitor în România (bune miliarde de euro anual). Ce investitor nesăbuit își trimite banii într-o gaură fară fund a hoților?!

În codul moral al vieții democratice statul în casă și pasivitatea în aceste momente se cheamă favorizarea Infractorului.

Va fi lung și greu și frig. Nu cedați!

Distribuie acest articol

10 COMENTARII

 1. „Orice personalitate publică, artist, sportiv, om de media, de cultură, orice om cu influență în România care nu ia poziție publică zilele acestea este un laș, un nimeni, un profitor al sistemului călduț în care s-a cocoțat, un complice tăcut al surpării țării sub ochii lor. La ce bun prestigiul de vedetă într-o țară care pute, pute, pute până în măduva oaselor?”

  Poate mai „iau poziție” și câțiva doar pentru „lumina reflectoarelor” sau a o spori spre sine.

  Părerea mea este că demersul unui post de tv (chestia cu a-bro-ga-re) aici se încadrează.

  Chestia e mai mult decât o comparație cu „aprozare” unde poate ar fi lucrat multe „personalități publice” dacă nu făceau alții Revoluția și pentru ei. Arată, de fapt, incultura noastră juridică (multe sintagme juridice venind dn latinește).

  Problema ordonanțelor e a sistemului de justiție care , da, e plin de asemenea ” personalități” și a generat aceste contradicții. Și tot „minoritatea tăcută” e chemată să le dezlege.

 2. „În codul moral al vieții democratice statul în casă și pasivitatea în aceste momente se cheamă
  favorizarea Infractorului.”

  „Orice personalitate publică, artist, sportiv, om de media, de cultură, orice om cu influență în România care nu ia poziție publică zilele acestea este un laș, un nimeni, un profitor al sistemului călduț’

  Ce ne place sa aruncam cu cuvinte, nu-i asa?

  Cine nu e cu noi e impotriva noastra, cam sa se sintetizeaza luarea dumneavoastra de pozitie. Sper sa va fie rusine pentru incercarea asta jenanta de antagonizare.

 3. Majoritatea dictatorilor care au umbrit omenirea de-a lungul istoriei au avut metode asemănătoare pentru a ajunge la putere si pentru a prelua apoi controlul total al națiunilor lor:
  1. Accederea la putere prin promisiuni de ordin pecuniar si de protecție împotriva pericolelor externe.
  2. După preluarea puterii: denigrarea justiției (pentru a prelua ulterior controlul total asupra acesteia ca un gest de salvare a națiunii), denigrarea opozanților (pasul următor: anihilarea lor pentru siguranta orânduirii), deteriorarea relațiilor cu partenerii externi (în unele cazuri ajungangandu-se la conflicte armate) pe motiv că se refac suveranitatea si demnitatea națională. Astfel, alăturarea dintre Dragnea și Hitler, Lenin, Stalin, Mao, Castro nu este deloc deplasată. Părerea mea.

 4. Dacă eram la nivelul de dezvoltare al societăţii civile din Franţa, duminică am fi avut deja chemare la Marş şi Miting, de la, să-i zicem, Convenţia Naţională de Luptă contra Corupţiei, ce ar reuni toate organizaţiile civice şi politice dispuse la solidaritate cu oamenii cinstiţi, dar azi nu există. Va exista.

  • buna ziua,
   eu n-am nevoie de nicio chemare, ma cheamă propria conștiință să ies sâmbată la ora 13; dvs ieșiți sau așteptați chemarea la tv, radio, facebook ?

 5. Conflictul cu Dragnea trebuie dus la un alt nivel. PSD trebuie lovit acolo unde-l doare. Are guvernarea. Sa facem Romania neguvernabila pentru ei. Greva generala in toata tara si proteste in timpul zilei prin care sa blocam functionarea Guvernului si a ministerelor. Nimeni sa nu poata intra sa iesi din cladiri. Shut down.

 6. Cu ani in urma, in consens politic, Romania a ales sa devina membru UE, membru NATO si partener strategic al SUA. Si PSD a fost de acord. Astazi, acelasi PSD, imbuibat de furaciune (inclusiv din banii europeni) se tine cu dintii de o OUG care, dupa toate semnalele primite de la partenerii nostri occidentali, are toate sansele sa deraieze Romania de pe drumul ales si sa puna in pericol relatiile institutionale ale Romaniei cu partenerii sai occidentali. Pentru mine, asta este tradare, domnilor! Cu buna stiinta, avertizati fiind ca OUG 13 este de natura sa pericliteze relatiile Romaniei cu partenerii sai, pesedisti tin cu dintii de aceasta OUG.
  Domnii Dragnea si Grindeanu o tin dunga cu legitimitatea guvernului… Domnilor, cei ce ies in strada nu contesta legitimitatea puterii celor care guverneaza, ci contesta modul in care este folosita aceasta putere! Moralitatea, nu legitimitatea! Finalitatea actiunilor guvernului, nu intentiile declarate ale acestuia.

  In ochii mei, in lumina angajamentelor externe asumate de Romania, orice actiune menita sa deraieze Romania de pe drumul sau euro-atlantic inseamna TRADARE. Cel putin tradare morala. Daca este si penala, sunt institutii abilitate ale statului roman, inca functionale, care pot investiga si decide.

  • …și finalul care e ? așteptați ”decizia instituțiilor abilitate ” (care sunt tot ale lor ) sau ieșiți în stradă ? eu am ieșit și voi ieși și sâmbătă la ora 13, îndrăzniți și dvs ? vor fi vreo 7 grade afară, avem cafele, vorbim, ne plimbăm, strigăm,citim (pancarde), socializăm, înjurăm javrele politice, admirăm concetățenele care ne sunt alături, ee ce ziceți ?

 7. Incerc sa ma țin pe o linie de mijloc. Citesc si de stânga si de dreapta. Vreau să stiu ambele opinii asupra unui anumit subiect. Din pacate constat o fractură puternica între sustinatorii, asa zisei stângi si dreapte. Culmea este ca societatea este oarbă si nu vede (sau nu vrea sa vadă) că de fapt stanga nu se deosebeste de dreapta. Fractura exista doar la nivel de sustinatori, permanent întreținută, fiind necesara odata la 4 ani sau in momente cum se petrec acum. Atunci, ca si acum, toti incearca sa ne arate adevarul, noi uitand, de fiecare data, ca adevarul este undeva la mijloc. Analizati, atat cat puteti de obiectiv, si vedeti de cine este reprezentata stanga, de cine este reprezentata dreapata. Îi cunoasteti pe cei mai importanti reprezentanti si eu cred ca toti sunt la fel. Toti au avut, au sau vor avea dosare penale, si culmea,nu pentru infractiuni la regimul circulatiei. Credeti ca este necesar sa dau exemple din PSD-ALDE sau PDL(fost)-PNL (actual).Nu sunt interesati de viitorul nostru ca popor, ca tara. Sunt interesati doar de viitorul lor, neaparat politic. Vedeti ca suntem pomeniti doar in momente importante, pentru ei, in care îsi joaca viitorul lor politic, sau mai nou, penal. Vedeti sau nu? Vă doresc sa fiti sanatosi la minte si la trup.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Cristian Muresan
Este absolvent al SciencePo şi Ecole des Mines de Paris. Activează în prezent în cadrul unui cabinet de consultanţă în management şi strategie industrială din capitala Franţei.

conferinte Humanitas

 

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este banner-contributors-614x1024.jpg

„Despre lumea în care trăim” este o serie anuală de conferințe și dialoguri culturale şi ştiinţifice organizată la Ateneul Român de Fundaţia Humanitas Aqua Forte, în parteneriat cu Editura Humanitas și Asociația ARCCA.  La fel ca în edițiile precedente, își propune să aducă în fața publicului teme actuale, abordate de personalități publice, specialiști și cercetători recunoscuți în domeniile lor și de comunitățile științifice din care fac parte. Vezi amănunte.

 

Carte recomandată

Anexarea, în 1812, a Moldovei cuprinse între Prut și Nistru a fost, argumentează cunoscutul istoric Armand Goșu, specializat în spațiul ex-sovietic, mai curând rezultatul contextului internațional decât al negocierilor dintre delegațiile otomană și rusă la conferințele de pace de la Giurgiu și de la București. Sprijinindu-și concluziile pe documente inedite, cele mai importante dintre acestea provenind din arhivele rusești, autorul ne dezvăluie culisele diplomatice ale unor evenimente cu consecințe majore din istoria diplomației europene, de la formarea celei de-a treia coaliții antinapoleoniene și negocierea alianței ruso-otomane din 1805 până la pacea de la București, cu anexarea Basarabiei și invazia lui Napoleon în Rusia. Agenți secreți francezi călătorind de la Paris la Stambul, Damasc și Teheran; ofițeri ruși purtând mesaje confidențiale la Londra sau la Înalta Poartă; dregători otomani corupți deveniți agenți de influență ai unor puteri străine; familiile fanariote aflate în competiție spre a intra în grațiile Rusiei și a ocupa tronurile de la București și Iași – o relatare captivantă despre vremurile agitate de la începutul secolului al XIX-lea, ce au modelat traiectoria unor state pentru totdeauna și au schimbat configurația frontierelor europene. Vezi pret

 

 

 

Carte recomandată

 

Sorin Ioniță: Anul 2021 a început sub spectrul acestor incertitudini: va rezista democraţia liberală în Est, cu tot cu incipientul său stat de drept, dacă ea îşi pierde busola în Vest sub asalturi populiste? Cât de atractive sunt exemplele de proastă guvernare din jurul României, în state mici şi mari, membre UE sau doar cu aspiraţii de aderare? O vor apuca partidele româneşti pe căi alternative la proiectul european clasic al „Europei tot mai integrate“? Ce rol joacă în regiune ţările nou-membre, ca România: călăuzim noi pe vecinii noştri nemembri înspre modelul universalist european, ori ne schimbă ei pe noi, trăgându-ne la loc în zona gri a practicilor obscure de care ne-am desprins cu greu în tranziţie, sub tutelajul strict al UE şi NATO? Dar există şi o versiune optimistă a poveştii: nu cumva odată cu anul 2020 s-a încheiat de fapt „Deceniul furiei şi indignării“?

 

 

Esential HotNews

Top articole

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro