marți, noiembrie 28, 2023

Marțea neagră

După toate câte s-au întâmplat marți, 13 noiembrie și având în vedere că vinovații sunt cunoscuți și poartă numele Guvernul României, Alianța PSD-ALDE, Dragnea Nicolae Liviu, Dăncilă Vasilica Viorica, Tăriceanu-Popescu Anton Călin, Toader Tudorel și complicii firesc ar fi fost ca Executivul să demisioneze și să devină de maximă actualitate problema alegerilor anticipate.
Nu de alta dar atât Rezoluția adoptată cu un scor copleșitor de Parlamentul European, scor la ale cărui proporții amețitoare au avut o contribuție însemnată voturile europarlamentarilor din aceeași familie politică cu PSD și ALDE ceea ce arată cât de izolate sunt respectivele partide românești la nivel european cât și duritatea aprecierilor, tonul care nu lasă nici cea mai mică urmă de îndoială, sublinierea categorică a faptului că România se află pe punctul de a abandona calea cea dreaptă din Raportul MCV demonstrează că praful și pulberea s-au ales din promisiunile electorale cu care PSD a câștigat alegerile în decembrie 2016.
Mai mult. Având în vedere faptul că o Rezoluție a Curții Constituționale a României, rezoluție datând din anul 2012, scrie negru pe alb că recomandările referitoare la România cuprinse în MCV devin obligatorii pentru țară, pe cale de consecință rezultă că guvernul Dragnea-Dăncilă se face vinovat de încălcarea gravă a spiritului Constituției. Și pentru aceasta trebuie să plăteacă. Mai concret. Nu doar cel mai prost guvern din istoria post-decembristă s-ar cuveni să părăsească grabnic prim-planul scenei politicii românești, ci și partidele care prin toate isprăvile lor nemernice și ticăloase comise din ianuarie 2017 la adăpostul majorității parlamentare. PSD-ALDE au contribuit la situația consemnată marțea trecută ar trebui să aibă bunul simț de a-și face bagajele și a sta o lungă perioadă în Opoziție.
Partea proastă e că mai toate persoanele și personajele care conduc la ora actuală respectivele partide, care prin sperjur, minciună, înșelarea bunei credințe a populației nu știu ce se înțelege prin aceea bun simț. Ce dovadă mai bună în acest sens decât faptul că, în loc să își asume greșelile și să se arate dispuși să își asume consecințele pentru răul imens făcut țării, numiții Dragnea, Dăncilă, Tăriceanu și toți argații lor politici își îngăduie să dea cu tifla forurilor europene. Respectivii merg până acolo încât să pretindă că altele ar fi prioritățile țării (Dragnea), că nu le vor mai permite europenilor să îi privească pe români de sus (Dăncilă) ori plănuiesc, din câte se pare, să atace Raportul MCV la Curtea de Justiție a Uniunii Europene (conducerea din ce în ce mai dementă a PSD, Dragnea, Dăncilă, Iordache).
Cine i-a abilitat să facă asta? Care vot al cărui electorat le îngăduie inșilor pe nume Dragnea, Dăncilă, Iordache, Nicolicea, Șerban Nicolae să meargă până acolo încât să fie pe punctul de a declara război total partenerilor României din UE? Sunt oare îndrituiți sus-numiții (unul mai nepregătit decât altul, care repetent în facultate, care incapabil să treacă un examen de treaptă pe vremea studiilor liceale, care absolvent de universitate particulară și posesor de studii dintre cele mai precare) să expună România primejdiei sancțiunilor financiare? Nici vorbă!
Am urmărit marți, 13 noiembrie, cu maximă atenție tot ceea ce a spus dl. Frans Timmermans. Fiecare vorbă a prim-vicepreședintelui Comisiei Europene era cum nu se poate mai atent cumpănită. Nu am sesizat nici cea mai mică intenție de umilire, de punere la zid a României. Dl. Timmermans a avut permanent grijă să păstreze dreapta cumpănă între aprecieri și critici. A respins exagerările care transpăreau dintr- o seamă de întrebări ale unor ziariști. Ceea ce însă nu înseamnă nicidecum că dl. Timmermans ar fi făcut cel mai mic rabat de la evidența că Uniunea Europeană funcționează după niște reguli, că respectarea lor a fost liber consimțită în momentul în care a fost semnat Tratatul de aderare și că orice încălcare a prevederilor acestuia nu rămâne nici neobservată, nici nesancționată.
Un lucru pe care nu pot și nici nu vor să îl înțeleagă briganzii, șmecherașii, imoralii aflați la ora actuală la conducerea Guvernului și Parlamentului României.

Distribuie acest articol

1 COMENTARIU

  1. Cit mai dureaza pina se trezeste clientela politica a PSD-ALDE ? Este o rusine sa apari in lume cu Veorica, Liviulets , Calin PT omul cu cca 4-5 neveste,niste impotenti politici pe care ii doare in partea din spate a corpului :-)de cei pe care se prefac ca ii conduc ! De cind m stiu nu cred ca
    tzarisoara noastra a mai avut partede o asa gainareala la conducerea tarii si nea Iordache ma are si tupeu sa zica ce a zis . La englezi e o zicala:
    Tara are ce merit, oare ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Carti noi

Revoluția Greacă de la 1821 pe teritoriul Moldovei și Țării Românești

 

Carti noi

„Jurnalul de doliu scris de Ioan Stanomir impresionează prin intensitatea pe care o imprimă literei, o intensitate care consumă și îl consumă, într-un intangibil orizont al unei nostalgii dizolvante. Biografia mamei, autobiografia autorului, atât de strâns legate, alcătuiesc textul unei declarații de dragoste d’outre-tombe, punctând, în marginea unor momente care au devenit inefabile, notele simfoniei unei iremediabile tristeți… vezi amanunte despre carte
 „Serhii Plokhy este unul dintre cei mai însemnați experți contemporani în istoria Rusiei și a Războiului Rece.” – Anne Applebaum
În toamna anului 1961, asasinul KGB-ist Bogdan Stașinski dezerta în Germania de Vest. După ce a dezvăluit agenților CIA secretele pe care le deținea, Stașinski a fost judecat în ceea ce avea să fie cel mai mediatizat caz de asasinat din întregul Război Rece. Publicitatea iscată în jurul cazului Stașinski a determinat KGB-ul să își schimbe modul de operare în străinătate și a contribuit la sfârșitul carierei lui Aleksandr Șelepin, unul dintre cei mai ambițioși și periculoși conducători sovietici. Mai multe…
„Chiar dacă războiul va mai dura, soarta lui este decisă. E greu de imaginat vreun scenariu plauzibil în care Rusia iese învingătoare. Sunt tot mai multe semne că sfârşitul regimului Putin se apropie. Am putea asista însă la un proces îndelungat, cu convulsii majore, care să modifice radical evoluţiile istorice în spaţiul eurasiatic. În centrul acestor evoluţii, rămâne Rusia, o ţară uriaşă, cu un regim hibrid, între autoritarism electoral şi dictatură autentică. În ultimele luni, în Rusia a avut loc o pierdere uriaşă de capital uman. 
Cumpara cartea

 

 

Esential HotNews

Top articole

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro