marți, septembrie 28, 2021

Marțea neagră

După toate câte s-au întâmplat marți, 13 noiembrie și având în vedere că vinovații sunt cunoscuți și poartă numele Guvernul României, Alianța PSD-ALDE, Dragnea Nicolae Liviu, Dăncilă Vasilica Viorica, Tăriceanu-Popescu Anton Călin, Toader Tudorel și complicii firesc ar fi fost ca Executivul să demisioneze și să devină de maximă actualitate problema alegerilor anticipate.
Nu de alta dar atât Rezoluția adoptată cu un scor copleșitor de Parlamentul European, scor la ale cărui proporții amețitoare au avut o contribuție însemnată voturile europarlamentarilor din aceeași familie politică cu PSD și ALDE ceea ce arată cât de izolate sunt respectivele partide românești la nivel european cât și duritatea aprecierilor, tonul care nu lasă nici cea mai mică urmă de îndoială, sublinierea categorică a faptului că România se află pe punctul de a abandona calea cea dreaptă din Raportul MCV demonstrează că praful și pulberea s-au ales din promisiunile electorale cu care PSD a câștigat alegerile în decembrie 2016.
Mai mult. Având în vedere faptul că o Rezoluție a Curții Constituționale a României, rezoluție datând din anul 2012, scrie negru pe alb că recomandările referitoare la România cuprinse în MCV devin obligatorii pentru țară, pe cale de consecință rezultă că guvernul Dragnea-Dăncilă se face vinovat de încălcarea gravă a spiritului Constituției. Și pentru aceasta trebuie să plăteacă. Mai concret. Nu doar cel mai prost guvern din istoria post-decembristă s-ar cuveni să părăsească grabnic prim-planul scenei politicii românești, ci și partidele care prin toate isprăvile lor nemernice și ticăloase comise din ianuarie 2017 la adăpostul majorității parlamentare. PSD-ALDE au contribuit la situația consemnată marțea trecută ar trebui să aibă bunul simț de a-și face bagajele și a sta o lungă perioadă în Opoziție.
Partea proastă e că mai toate persoanele și personajele care conduc la ora actuală respectivele partide, care prin sperjur, minciună, înșelarea bunei credințe a populației nu știu ce se înțelege prin aceea bun simț. Ce dovadă mai bună în acest sens decât faptul că, în loc să își asume greșelile și să se arate dispuși să își asume consecințele pentru răul imens făcut țării, numiții Dragnea, Dăncilă, Tăriceanu și toți argații lor politici își îngăduie să dea cu tifla forurilor europene. Respectivii merg până acolo încât să pretindă că altele ar fi prioritățile țării (Dragnea), că nu le vor mai permite europenilor să îi privească pe români de sus (Dăncilă) ori plănuiesc, din câte se pare, să atace Raportul MCV la Curtea de Justiție a Uniunii Europene (conducerea din ce în ce mai dementă a PSD, Dragnea, Dăncilă, Iordache).
Cine i-a abilitat să facă asta? Care vot al cărui electorat le îngăduie inșilor pe nume Dragnea, Dăncilă, Iordache, Nicolicea, Șerban Nicolae să meargă până acolo încât să fie pe punctul de a declara război total partenerilor României din UE? Sunt oare îndrituiți sus-numiții (unul mai nepregătit decât altul, care repetent în facultate, care incapabil să treacă un examen de treaptă pe vremea studiilor liceale, care absolvent de universitate particulară și posesor de studii dintre cele mai precare) să expună România primejdiei sancțiunilor financiare? Nici vorbă!
Am urmărit marți, 13 noiembrie, cu maximă atenție tot ceea ce a spus dl. Frans Timmermans. Fiecare vorbă a prim-vicepreședintelui Comisiei Europene era cum nu se poate mai atent cumpănită. Nu am sesizat nici cea mai mică intenție de umilire, de punere la zid a României. Dl. Timmermans a avut permanent grijă să păstreze dreapta cumpănă între aprecieri și critici. A respins exagerările care transpăreau dintr- o seamă de întrebări ale unor ziariști. Ceea ce însă nu înseamnă nicidecum că dl. Timmermans ar fi făcut cel mai mic rabat de la evidența că Uniunea Europeană funcționează după niște reguli, că respectarea lor a fost liber consimțită în momentul în care a fost semnat Tratatul de aderare și că orice încălcare a prevederilor acestuia nu rămâne nici neobservată, nici nesancționată.
Un lucru pe care nu pot și nici nu vor să îl înțeleagă briganzii, șmecherașii, imoralii aflați la ora actuală la conducerea Guvernului și Parlamentului României.

Distribuie acest articol

1 COMENTARIU

  1. Cit mai dureaza pina se trezeste clientela politica a PSD-ALDE ? Este o rusine sa apari in lume cu Veorica, Liviulets , Calin PT omul cu cca 4-5 neveste,niste impotenti politici pe care ii doare in partea din spate a corpului :-)de cei pe care se prefac ca ii conduc ! De cind m stiu nu cred ca
    tzarisoara noastra a mai avut partede o asa gainareala la conducerea tarii si nea Iordache ma are si tupeu sa zica ce a zis . La englezi e o zicala:
    Tara are ce merit, oare ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Carte recomandată

“Să nu apună soarele peste mînia noastră. Un psiholog clinician despre suferința psihică” – Andrada Ilisan

”Berdiaev spune că la Dostoievski singura afacere, cea mai serioasă, cea mai adîncă e omul. Singura afacere de care sînt preocupați toți în Adolescentul e să dezlege taina lui Versilov, misterul personalității sale, a destinului său straniu. Dar la fel e și cu prințul din Idiotul, la fel e și cu Frații Karamazov, la fel e și cu Stavroghin în Demonii. Nu există afaceri de altă natură. Omul este deasupra oricărei afaceri, el este singura afacere. Tot omul e și-n centrul acestei cărți. Și lipsa lui de speranță.” Continuare…

 

 

 

Carte recomandată

”Incursiunile în culisele puterii lui Vladimir Putin îi oferă cititorului panorama plină de nuanţe, paradoxuri şi simulacre a unui regim autocratic unic în felul său. Analizele lui Armand Goşu sînt articulate elegant şi se inspiră din monitorizarea directă a evenimentelor, ceea ce ne permite să traversăm nevătămaţi labirintul slav întins între Sankt-Petersburg şi Vladivostok.” (Teodor Baconschi)

Cumpara cartea, 39.95 RON

Daca doriti un exemplar cu autograf accesati linkul acesta

 

Esential HotNews

Top articole

“Discriminarea” în vremea holerei. Sau ce ne spune manipularea cuvintelor în pandemie

Acum vreo săptămână explicam într-o emisiune TV că a te considera “discriminat” dacă ţi se impun restricţii pentru că n-ai vrut să...

Nimicul la putere

            Ceea ce vedem acum pe scena publică nu e nimic altceva decât consecința faptului că niște oameni fără nici o consistență...

Când oamenii mici lasă umbre mari înseamnă că soarele e la asfințit

                                                 Una din acele istorii care se vor adevărate, deşi nimeni nu ştie cât sunt de exacte,...

România, septembrie 2021: peisaj după Congres

În cele din urmă, “ echipa câştigătoare” a învins,  iar  Klaus Iohannis îşi are partidul  prezidenţial pe care şi l-a dorit.  Este...

Welcome to Cîțuland sau cum să ucizi un partid istoric

Cred ca din toată această gretoasă si grotescă poveste, cel mai compromis iese presedintele Ghinion. S-a aventurat pe terenul de joc, a...

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro

MIHAI MACI – Cel de-al doilea volum din Colectia Contributors.ro

„Atunci când abdică de la menirea ei, școala nu e o simplă instituție inerțială, ci una deformatoare. Și nu deformează doar spatele copiilor, ci, în primul rând, sufletele lor. Elevul care învață că poate obține note mari cu referate de pe internet e adultul de mâine care va plagia fără remușcări, cel care-și copiază temele în pauză va alege întotdeauna scurtătura, iar cel care promovează cu intervenții va ști că la baza reușitei stă nu cunoașterea, ci cunoștințele. Luate indi­vidual, lucrurile acestea pot părea mărunte, însă cumulate, ele dau măsura deformării lumii în care trăim și aruncă o umbră grea asupra viitorului pe care ni-l dorim altfel.” – Mihai Maci Comanda cartea cu autograful autorului. Editie limitata.