joi, ianuarie 26, 2023

Minciunile și vinovățiile lui Liviu Dragnea

Încheiam editorialul publicat duminică atât pe site-ul contributors.ro cât și pe blogurile adevărul.ro spunând că, oricât de puternici s-ar crede ori chiar ar fi, în realitate, astăzi domnii Liviu Nicolae Dragnea și Călin Popescu-Tăriceanu, oricât de infailibili i-ar prezenta presa aservită ori falsificatori retribuiți de sondaje, tot vor trebui să dea la un moment dat socoteală.
Între altele în primul rând pentru dezastrul economic spre care se îndreaptă țara.
Invocam în sus-menționatul editorial rolul nefast jucat în evenimentele sângeroase din 10 august de efectivele din București ale Jandarmeriei. Care au executat prostește ordinele abuzive date de șefi, supervizate de ministrul de Interne Carmen Dan și, din câte se pare, aprobate de însuși Liviu Dragnea. Care cunoștea cu multă vreme înainte planul de operații.
La foarte puține ore de la publicarea comentariului sus-menționat, publicația g4media făcea publică informația în conformitate cu care ar fi apărut disensiuni serioase între ministrul de Interne, Carmen Dan și dl. Dragnea exact pe tema desecretizării planurilor cu pricina. Informația de presă sus-citată spunea că doamna Dan ar fi amenințat cu demisia. Câteva ore mai încolo, publicația g4media a inserat o dezmințire a doamnei Dan. Dezmințire în care fosta secretară de școală generală din Videle-Teleorman nega atât discuția tensionată cu insul care a scos-o din anonimatul în care, spre binele țării și al ei personal, era mai bine să rămână cât și faptul că și-ar fi dat ori ar fi intenționat să demisioneze dintr-o funcție pentru a cărei ocupare nu avea, de fapt, nici cea mai mică îndreptățire.
Nu știu cât de mult adevăr sau câtă exagerare se află în succesiunea aceasta de informații pe care le-am inserat în rândurile anterioare. E clar însă că:
1. În 11 august s-a produs o mare ticăloșie care a întors țara în vremea mineriadelor.
2. Atât Carmen Dan cât și Liviu Nicolae Dragnea au întreprins acțiuni ilegale, deloc conforme ordinii constituționale și în contradicție cu standardele de funcționare ale statului de drept.
3. Jandarmeria se face vinovată și că respectiva haină cu însemne militare este grav pătată.
4  Purtătorii de cuvânt ai instituției s-au dedat la dezinformări și minciuni în cascadă.
5.  Toți șefii Jandarmeriei care se aflau în funcție la data de 10 august au deschise dosare penale și că la un moment dat adevărul va ieși la iveală.
De domeniul evidenței este și faptul că atât Carmen Dan cât și Liviu Dragnea sunt cuprinși de spaimă. Că oricât de iresponsabil și de rupt de realitate ar fi președintele PSD șiretenia, viclenia și instinctul de conservare care îl caracterizează îl îndeamnă să fie cum nu se poate mai prudent, să își ia măsuri de siguranță. Să aibă pregătită o soluție de rezervă care să îi asigure o minimă șansă de salvare.
Acei membri ai PSD care cred cu adevărat în idealurile social-democrate, care au intrat în partid nu doar pentru a avea parte de o carieră pentru care altminteri nu îi îndreptățesc nici pregătirea, nici capacitățile intelectuale sunt deja conștienți că prăbușirea lui Liviu Dragnea poate însemna dispariția de pe scena publică a partidului însuși. Nu salvarea infractorului Dragnea Nicolae Liviu contează, puțin contează, la urma urmei, și salvarea PSD. Este de domeniul evidenței că societatea românească este din ce în ce mai divizată, mai scindată, mai marcată de o nervozitate care poate exploda, cu consecințe greu de aproximat astăzi, în orice moment. Și că de toate acestea se face vinovat în principal numitul Dragnea Liviu Nicolae.

Distribuie acest articol

2 COMENTARII

 1. Nimeni nu poate face mai mult rău PSD-ului decât Dragnea!
  Devine tot mai limpede și pentru cei ”mulți” că drumul pe care sunt duși e greșit!
  ”Programul de guvernare” anunțat a lăsat total locul unui alt program: Programul de legalizarea a infracțiunilor și de ”spălare a infractorilor”!
  Răul făcut României pare să-l depășească pe acela marcat de comunism! Iar dacă ținem cont de faptul că cel anterior era susținut de ruși, iar în prezent … avem deja de a face cu o vinovăție mai mare!
  Ritmul plecărilor din țară este alarmant!
  Nu mai e mult până când nu va avea cine să aprindă lumânări la mormintele înaintașilor!

 2. „…oricât de puternici s-ar crede […] domnii Liviu Nicolae Dragnea și Călin Popescu-Tăriceanu, […] tot vor trebui să dea la un moment dat socoteală.
  Între altele în primul rând pentru dezastrul economic spre care se îndreaptă țara.”

  Înaintea guvernului Dragnea-Dăncilă, cel mai incompetent guvern din istoria României a fost guvernul Tăriceanu 2. Măsurile sale economice prociclice au adâncit România într-o criză pe care ar fi putut-o parcurge cu mult mai multă ușurință, precum Polonia, spre exemplu. Pentru jaful de proporții fabuloase instrumentat cu ajutorul FPS vom plăti decenii. Iar efectul plantării de panseluțe în Piața Universității de către mineri a fost izolarea României și stagnarea economică pentru un deceniu.

  Seriile de emisiuni TV „România furată” și „România te iubesc” au prezentat zeci de jafuri de mari proporții din averea națională. Ele continuă. Pentru că nimeni nu a plătit cu adevărat, nimeni nu plătește și foarte probabil nimeni nu va plăti în viitorul apropiat. Starea de sărăcie în care se află populația României (nimeni nu mai întreabă despre politicile de convergență, spre exemplu), statul cu cei mai săraci cetățeni din UE, este tocmai consecința faptului că la conducere se află o guvernare cleptocrată care este de aproape trei decenii de neclintit.

  Efectele pe termen lung ale dezastrului despre care autorul vorbește sunt cumplite, după cum ne arată istoria recentă. Dincolo de speranță, românii pleacă din tară pentru că nu văd o perspectivă pozitivă, atât în plan personal, cât și social. Este cât se poate de evident pentru orice om rațional că viitorul este sumbru, pentru că am tot [re]trăit experiența aceasta pe parcursul ultimilor 29 de ani și avem confirmarea efectelor acestui tip de politici publice absolut aberante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Carti noi

 

Institutul de Istorie a Religiilor al Academiei Române și Muzeul Național al Literaturii Române vă invită la expoziția „Manuscrisele inedite ale lui Mircea Eliade din patrimoniul Institutului de Istorie a Religiilor al Academiei Române”, care va putea fi vizitată între 26 ianuarie și 13 martie 2023 la sediul Muzeului Național al Literaturii Române din strada Nicolae Crețulescu nr. 8. Află mai multe

Carti noi

Revoluția Greacă de la 1821 pe teritoriul Moldovei și Țării Românești

 

Carti noi

„Jurnalul de doliu scris de Ioan Stanomir impresionează prin intensitatea pe care o imprimă literei, o intensitate care consumă și îl consumă, într-un intangibil orizont al unei nostalgii dizolvante. Biografia mamei, autobiografia autorului, atât de strâns legate, alcătuiesc textul unei declarații de dragoste d’outre-tombe, punctând, în marginea unor momente care au devenit inefabile, notele simfoniei unei iremediabile tristeți… vezi amanunte despre carte
 „Serhii Plokhy este unul dintre cei mai însemnați experți contemporani în istoria Rusiei și a Războiului Rece.” – Anne Applebaum
În toamna anului 1961, asasinul KGB-ist Bogdan Stașinski dezerta în Germania de Vest. După ce a dezvăluit agenților CIA secretele pe care le deținea, Stașinski a fost judecat în ceea ce avea să fie cel mai mediatizat caz de asasinat din întregul Război Rece. Publicitatea iscată în jurul cazului Stașinski a determinat KGB-ul să își schimbe modul de operare în străinătate și a contribuit la sfârșitul carierei lui Aleksandr Șelepin, unul dintre cei mai ambițioși și periculoși conducători sovietici. Mai multe…
„Chiar dacă războiul va mai dura, soarta lui este decisă. E greu de imaginat vreun scenariu plauzibil în care Rusia iese învingătoare. Sunt tot mai multe semne că sfârşitul regimului Putin se apropie. Am putea asista însă la un proces îndelungat, cu convulsii majore, care să modifice radical evoluţiile istorice în spaţiul eurasiatic. În centrul acestor evoluţii, rămâne Rusia, o ţară uriaşă, cu un regim hibrid, între autoritarism electoral şi dictatură autentică. În ultimele luni, în Rusia a avut loc o pierdere uriaşă de capital uman. 
Cumpara cartea

 

 

Esential HotNews

Top articole

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro