marți, aprilie 13, 2021

Minciunile și vinovățiile lui Liviu Dragnea

Încheiam editorialul publicat duminică atât pe site-ul contributors.ro cât și pe blogurile adevărul.ro spunând că, oricât de puternici s-ar crede ori chiar ar fi, în realitate, astăzi domnii Liviu Nicolae Dragnea și Călin Popescu-Tăriceanu, oricât de infailibili i-ar prezenta presa aservită ori falsificatori retribuiți de sondaje, tot vor trebui să dea la un moment dat socoteală.
Între altele în primul rând pentru dezastrul economic spre care se îndreaptă țara.
Invocam în sus-menționatul editorial rolul nefast jucat în evenimentele sângeroase din 10 august de efectivele din București ale Jandarmeriei. Care au executat prostește ordinele abuzive date de șefi, supervizate de ministrul de Interne Carmen Dan și, din câte se pare, aprobate de însuși Liviu Dragnea. Care cunoștea cu multă vreme înainte planul de operații.
La foarte puține ore de la publicarea comentariului sus-menționat, publicația g4media făcea publică informația în conformitate cu care ar fi apărut disensiuni serioase între ministrul de Interne, Carmen Dan și dl. Dragnea exact pe tema desecretizării planurilor cu pricina. Informația de presă sus-citată spunea că doamna Dan ar fi amenințat cu demisia. Câteva ore mai încolo, publicația g4media a inserat o dezmințire a doamnei Dan. Dezmințire în care fosta secretară de școală generală din Videle-Teleorman nega atât discuția tensionată cu insul care a scos-o din anonimatul în care, spre binele țării și al ei personal, era mai bine să rămână cât și faptul că și-ar fi dat ori ar fi intenționat să demisioneze dintr-o funcție pentru a cărei ocupare nu avea, de fapt, nici cea mai mică îndreptățire.
Nu știu cât de mult adevăr sau câtă exagerare se află în succesiunea aceasta de informații pe care le-am inserat în rândurile anterioare. E clar însă că:
1. În 11 august s-a produs o mare ticăloșie care a întors țara în vremea mineriadelor.
2. Atât Carmen Dan cât și Liviu Nicolae Dragnea au întreprins acțiuni ilegale, deloc conforme ordinii constituționale și în contradicție cu standardele de funcționare ale statului de drept.
3. Jandarmeria se face vinovată și că respectiva haină cu însemne militare este grav pătată.
4  Purtătorii de cuvânt ai instituției s-au dedat la dezinformări și minciuni în cascadă.
5.  Toți șefii Jandarmeriei care se aflau în funcție la data de 10 august au deschise dosare penale și că la un moment dat adevărul va ieși la iveală.
De domeniul evidenței este și faptul că atât Carmen Dan cât și Liviu Dragnea sunt cuprinși de spaimă. Că oricât de iresponsabil și de rupt de realitate ar fi președintele PSD șiretenia, viclenia și instinctul de conservare care îl caracterizează îl îndeamnă să fie cum nu se poate mai prudent, să își ia măsuri de siguranță. Să aibă pregătită o soluție de rezervă care să îi asigure o minimă șansă de salvare.
Acei membri ai PSD care cred cu adevărat în idealurile social-democrate, care au intrat în partid nu doar pentru a avea parte de o carieră pentru care altminteri nu îi îndreptățesc nici pregătirea, nici capacitățile intelectuale sunt deja conștienți că prăbușirea lui Liviu Dragnea poate însemna dispariția de pe scena publică a partidului însuși. Nu salvarea infractorului Dragnea Nicolae Liviu contează, puțin contează, la urma urmei, și salvarea PSD. Este de domeniul evidenței că societatea românească este din ce în ce mai divizată, mai scindată, mai marcată de o nervozitate care poate exploda, cu consecințe greu de aproximat astăzi, în orice moment. Și că de toate acestea se face vinovat în principal numitul Dragnea Liviu Nicolae.

Distribuie acest articol

2 COMENTARII

 1. Nimeni nu poate face mai mult rău PSD-ului decât Dragnea!
  Devine tot mai limpede și pentru cei ”mulți” că drumul pe care sunt duși e greșit!
  ”Programul de guvernare” anunțat a lăsat total locul unui alt program: Programul de legalizarea a infracțiunilor și de ”spălare a infractorilor”!
  Răul făcut României pare să-l depășească pe acela marcat de comunism! Iar dacă ținem cont de faptul că cel anterior era susținut de ruși, iar în prezent … avem deja de a face cu o vinovăție mai mare!
  Ritmul plecărilor din țară este alarmant!
  Nu mai e mult până când nu va avea cine să aprindă lumânări la mormintele înaintașilor!

 2. „…oricât de puternici s-ar crede […] domnii Liviu Nicolae Dragnea și Călin Popescu-Tăriceanu, […] tot vor trebui să dea la un moment dat socoteală.
  Între altele în primul rând pentru dezastrul economic spre care se îndreaptă țara.”

  Înaintea guvernului Dragnea-Dăncilă, cel mai incompetent guvern din istoria României a fost guvernul Tăriceanu 2. Măsurile sale economice prociclice au adâncit România într-o criză pe care ar fi putut-o parcurge cu mult mai multă ușurință, precum Polonia, spre exemplu. Pentru jaful de proporții fabuloase instrumentat cu ajutorul FPS vom plăti decenii. Iar efectul plantării de panseluțe în Piața Universității de către mineri a fost izolarea României și stagnarea economică pentru un deceniu.

  Seriile de emisiuni TV „România furată” și „România te iubesc” au prezentat zeci de jafuri de mari proporții din averea națională. Ele continuă. Pentru că nimeni nu a plătit cu adevărat, nimeni nu plătește și foarte probabil nimeni nu va plăti în viitorul apropiat. Starea de sărăcie în care se află populația României (nimeni nu mai întreabă despre politicile de convergență, spre exemplu), statul cu cei mai săraci cetățeni din UE, este tocmai consecința faptului că la conducere se află o guvernare cleptocrată care este de aproape trei decenii de neclintit.

  Efectele pe termen lung ale dezastrului despre care autorul vorbește sunt cumplite, după cum ne arată istoria recentă. Dincolo de speranță, românii pleacă din tară pentru că nu văd o perspectivă pozitivă, atât în plan personal, cât și social. Este cât se poate de evident pentru orice om rațional că viitorul este sumbru, pentru că am tot [re]trăit experiența aceasta pe parcursul ultimilor 29 de ani și avem confirmarea efectelor acestui tip de politici publice absolut aberante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Mircea Morariu
Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Contributors.ro propune autorilor săi, acum, la sfârșit de an, trei întrebări despre anul 2020 si perspectivele României în viitorul apropiat. Cele trei întrebari sunt:

1. Care este evenimentul anului 2020 cel mai pe nedrept trecut cu vederea de media și de opinia publică? 

2. Care este cea mai interesantă idee a anului 2020?

3. Care e cea mai mare temere pe care o aveți pentru viitorul României si care e cea mai mare speranță? 

Esential HotNews

E randul tau

Observ cu uimire că invocați, ca reper intelectual creștin, cartea lui Noica, „Rugaţi-vă pentru fratele Alexandru”. Și cumva indirect îi reproșați lui Gabriel Liiceanu un soi de trădare a acestui crez ( „am neplăcuta senzaţie că mă aflu ȋn faţa unui tată care şi-a abandonat, simbolic, copiii”). Mă tem că tocmai această carte a lui Noica este o trădare a suferinței victimelor de: Cristina Cioaba la Dincolo de Isus. Gabriel Liiceanu şi portretul României religioase

Carti recomandate de Contributors.ro

 

„Pierre Hadot aduce filosofia antica in zilele noastre. Ce s-a spus candva redevine actual, urmand modelul exercitiului spiritual, mai exact al intelepciunii care este, inainte de orice, o optiune de a fi.” – Pascal Bruckner

 

„Demersul lui Hadot parcurge elegant traseul de la inceputurile filosofiei printre greci, apoi transformarea ei in timpul romanilor si intalnirea cu crestinismul, precum si relatia emotionanta dintre filosofia orientala si occidentala.” – Global and Mail

 

Pierre Hadot (1922–2010) a fost un filosof, istoric si filolog francez, bun cunoscator al perioadei elenistice si in special al neoplatonismului si al lui Plotin. Este autorul unei opere dezvoltate in special in jurul notiunii de exercitiu spiritual si al filosofiei ca mod de viata.

 

Cumpara cartea de pe GiftBooks.ro

Top articole

Invitarea Ucrainei în NATO – marea lovitură strategică a SUA în Estul Europei şi scenariul care dă fiori regimului Putin

Agitaţie mare în estul Ucrainei, de ambele părţi ale frontierei cu Rusia. Informaţii contradictorii, acuzaţii reciproce de escaladare a conflictului, masarea trupelor...

Țară-Țară, vrem… români!

România stă inertă pe propriu-i catafalc, acoperită din cap până-n picioare cu un cearșaf numit naționalism. România trăiește de...

Cum produce scoala tampiti

I.  Învăţământul preuniversitar Pentru a nu pune la încercare răbdarea potenţialilor cititori, o spun de la început: şcoala românească produce tâmpiţi industrial şi cu metodă....

Cum am decis să mă implic în politică: povestea unei generaţii

Într-o zi, în cursul anului 2017, în mica bucătărie comună a Reprezentanţei Comisiei Europene în România discutam cu...

Ucraina. Alinieri ideologice toxice la narațiuni (post-)sovietice

Un “amănunt” picant și toxic a tulburat grav liniștea comemorării împlinirii a 80 de ani de la masacrul din poiana Varniței, de...

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro

MIHAI MACI – Cel de-al doilea volum din Colectia Contributors.ro

„Atunci când abdică de la menirea ei, școala nu e o simplă instituție inerțială, ci una deformatoare. Și nu deformează doar spatele copiilor, ci, în primul rând, sufletele lor. Elevul care învață că poate obține note mari cu referate de pe internet e adultul de mâine care va plagia fără remușcări, cel care-și copiază temele în pauză va alege întotdeauna scurtătura, iar cel care promovează cu intervenții va ști că la baza reușitei stă nu cunoașterea, ci cunoștințele. Luate indi­vidual, lucrurile acestea pot părea mărunte, însă cumulate, ele dau măsura deformării lumii în care trăim și aruncă o umbră grea asupra viitorului pe care ni-l dorim altfel.” – Mihai Maci Comanda cartea cu autograful autorului. Editie limitata.