vineri, august 12, 2022

… Mineriadele Mintii (VI) – Victorie! De etapa. Continuati sa semnati!

… poate va mai amintiti seria de articole despre plagiatele Dianei Stanciu publicate tot aici, pe Contributors. Incet, incet, plagiatele au inceput sa fie recunoscute ca atare si publicatiile retrase (revedeti seria inceputa aici).

Iata ca acum si Comisia de Etica a Universitatii Bucuresti a recunoscut doctoratul plagiat si a propus retragerea titlului, iar Editura Universitatii a retras un articol plagiat si el, inspirat din aceeasi teza de doctorat.

Cititi tot textul aici (e in engleza) si va bucurati. Deci, se poate!

Cu atat mai important devine sa colectam tot mai multe semnaturi – poate asa, mult invocata dezbatere asupra modificarilor legilor Educatiei chiar va avea loc!

Cititi si semnati!

Distribuie acest articol

9 COMENTARII

 1. S-a trezit Dana Jalobeanu dupa 100 de ani! Tot e bine. Dl Liiceanu ce-o zice daca asa greu s-a trezit? Intrebarea care ramane insa este daca Diana Stanciu mai este director al asa-zisei RYA, in cadrul ICUB, ca de vorbe multe si goale sintem satui.
  Si asteptam sa semneze cei din ICUB, daca ii doare de Etica. Plus Rectorul, fostul rector, toata echipa rectorului, cu Magdalena Platis (teza de o suta si un pic de pagini sustinuta la ASE, despre … formarea pretului, dar profesor de vreo 20 de ani si prorector tot asa, fiindca niciun rector nu se poate dispensa de „luminile” ei) si, de ce nu?, si cu Bogdan Murgescu, care nu vede decat taieri de fonduri si obstacole de pus in calea profesorilor. Bine, nu a tuturor, ca doar este si el intr-o retea si n-o sa le puna piedici alor lui!

  • Nu am citit teza doamnei respective, dar am citit lucrări de aproximativ 100 de pagini absolut remarcabile. Exista, de altfel, asemenea lucrări premiate Nobel. Ele exprima de obicei rezultatele unei cercetări care este amplă și a care-i desfășurare este prezentată de-a lungul anilor in conferințe, articole, comunicări științifice șamd.

   Numărul paginilor unei Teze nu este criteriu de evaluare.

   • Asa este. Teza de Doctorat in medicina a Dr. Einhorn are o pagina, scrisa de mana si care include si desenul sondei gastrice care ii poarta numele si care se foloseste si in prezent.

   • Serios? 135 de pagini despre preturilor in economia anilor 90, cu tabele si cu bibliografie? Si inainte de 89 erau universitari care scriau 200 de pagini sau mai bine la teza si nu copiau!
    Daca era de Nobel de ce n-a publicat-o ca atare, cu cele 135 de pagini?
    Sa inteleg ca ati citit-o pe dna Platis? Nu are nici o lista de lucrari in CV-urile postate ici si colo!
    http://www.doctorat.ase.ro/Media/Default/sustineri%20teze%20doctorat/CV%20membri%20comisie/CV_membru_IordachePlatisMagdalena.pdf
    Cat despre teza, aveti informatii la BibNat.
    Iordache-Platis, Magdalena
    Responsab. secund. Dobrotă, Niţă (coord..)
    Titlul Preţul şi rolul lui în economia de piaţă contemporană
    An 1995
    Descriere fizica 135 f. : fig., tab. ; 30 cm
    Note responsabil. Antetitlu: Academia de Studii Economice. Facultatea de Economie
    Bibliogr. f. 133-135
    Note disertaţii Teză de doctorat. Cond. şt.: prof. univ. dr. Niţă Dobrotă
    Tip publ. Teză nepublicată românească

  • Cred ca nici nu aveau cum, deoarece rectorii (de la stat) sunt pe functii politice, ca si generalii de la armata si multi altii.

 2. Primul semnatar, Daniel David, Rector, care face și el cărți din cărți și articole. Ce folos să mai publici ceva ce a fost odată scris, iar acum sa pui nota de subsol ca ai preluat textul și ești autor… Uitați-vă de exemplu la colecția aparuta a UBB, personalități ale UBB, vol VI, Florian Stefanescu-Goanga. Despre inutilitatea scrierilor unora dintre cei cu gura mare pe aici putem vorbi continuu, atât timp cât acești oameni sunt lipsiți de integritate…

 3. Retragi titlul de doctor lui X. OK. De fapt nu e OK, ca in realitate nu trebuia acordat, doar ca unii nu si-au facut treaba.
  Dar profesorul conducator nu pateste nimic? Dar referentii nu patesc nimic?
  Nu, vor conduce doctorate in continuare si vor scrie referate laudative in continuare…
  Pai Ion Gheorghe (poetul) care a plagiat din Lao Tse, Ion Dodu Balan, Eugen Barbu, au murit linistiti si nu i-a deranjat nimeni. Ba Dorin Tudoran a cam emigrat din motiv de Ion Gheorghe…
  Cit mai e „norma” la lucrarea de licenta? Tot 120-150 de pagini A4, caractere de 12 la un rind si jumatate?
  Cati sunt capabili la 21-22 de ani sa produca o lucrare originala de asemenea anvergura? Ca daca din 120 de pagini 80 sunt de citate cu ghilimele si note de subsol asta e lucrare originala?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Carti noi

 

A apărut numărul special Engaging God’s Language sau Însușind limbajul lui Dumnezeu al revistei Diakrisis pe anul 2022, al 5-lea volum de la data fondării revistei academice (2022),  publicație care apare fie în format digital fie editat, la editura Eikon, București.  Citeste mai mult

 

Carti noi

La Editura Trei tocmai a ieșit din tipar, special pentru Bookfest, „Istoria Filosofiei” de A.C. Grayling. O lucrare apărută recent, scrisă de unul dintre cei mai buni specialiști în filosofie de azi. Această istorie se remarcă prin tratarea foarte clară a temelor și ideilor. Ediția românească arată foarte elegant, are peste 700 de pagini, și o puteți obține cu reducere la Bookfest.

 

Carte recomandată

 

Excelentă carte de luat în vacanță! Distractivă, delicioasă, brutală.  Tot ce a rămas ascuns, nespus și neexplicat în filmul lui Tarantino: detalii toride, crime nerezolvate, secrete din culisele industriei, anecdote sordide despre staruri care întruchipează pentru fani perfecțiunea sau momente sublime de pe platourile de filmare ale unor filme de mult uitate. Mai bună decat s-ar fi asteptat fanii regizorului sau criticii literari.

 

 

Esential HotNews

Top articole

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro