sâmbătă, aprilie 20, 2024

… Mineriadele Mintii (VI) – Victorie! De etapa. Continuati sa semnati!

… poate va mai amintiti seria de articole despre plagiatele Dianei Stanciu publicate tot aici, pe Contributors. Incet, incet, plagiatele au inceput sa fie recunoscute ca atare si publicatiile retrase (revedeti seria inceputa aici).

Iata ca acum si Comisia de Etica a Universitatii Bucuresti a recunoscut doctoratul plagiat si a propus retragerea titlului, iar Editura Universitatii a retras un articol plagiat si el, inspirat din aceeasi teza de doctorat.

Cititi tot textul aici (e in engleza) si va bucurati. Deci, se poate!

Cu atat mai important devine sa colectam tot mai multe semnaturi – poate asa, mult invocata dezbatere asupra modificarilor legilor Educatiei chiar va avea loc!

Cititi si semnati!

Distribuie acest articol

9 COMENTARII

  1. S-a trezit Dana Jalobeanu dupa 100 de ani! Tot e bine. Dl Liiceanu ce-o zice daca asa greu s-a trezit? Intrebarea care ramane insa este daca Diana Stanciu mai este director al asa-zisei RYA, in cadrul ICUB, ca de vorbe multe si goale sintem satui.
    Si asteptam sa semneze cei din ICUB, daca ii doare de Etica. Plus Rectorul, fostul rector, toata echipa rectorului, cu Magdalena Platis (teza de o suta si un pic de pagini sustinuta la ASE, despre … formarea pretului, dar profesor de vreo 20 de ani si prorector tot asa, fiindca niciun rector nu se poate dispensa de „luminile” ei) si, de ce nu?, si cu Bogdan Murgescu, care nu vede decat taieri de fonduri si obstacole de pus in calea profesorilor. Bine, nu a tuturor, ca doar este si el intr-o retea si n-o sa le puna piedici alor lui!

    • Nu am citit teza doamnei respective, dar am citit lucrări de aproximativ 100 de pagini absolut remarcabile. Exista, de altfel, asemenea lucrări premiate Nobel. Ele exprima de obicei rezultatele unei cercetări care este amplă și a care-i desfășurare este prezentată de-a lungul anilor in conferințe, articole, comunicări științifice șamd.

      Numărul paginilor unei Teze nu este criteriu de evaluare.

      • Asa este. Teza de Doctorat in medicina a Dr. Einhorn are o pagina, scrisa de mana si care include si desenul sondei gastrice care ii poarta numele si care se foloseste si in prezent.

      • Serios? 135 de pagini despre preturilor in economia anilor 90, cu tabele si cu bibliografie? Si inainte de 89 erau universitari care scriau 200 de pagini sau mai bine la teza si nu copiau!
        Daca era de Nobel de ce n-a publicat-o ca atare, cu cele 135 de pagini?
        Sa inteleg ca ati citit-o pe dna Platis? Nu are nici o lista de lucrari in CV-urile postate ici si colo!
        http://www.doctorat.ase.ro/Media/Default/sustineri%20teze%20doctorat/CV%20membri%20comisie/CV_membru_IordachePlatisMagdalena.pdf
        Cat despre teza, aveti informatii la BibNat.
        Iordache-Platis, Magdalena
        Responsab. secund. Dobrotă, Niţă (coord..)
        Titlul Preţul şi rolul lui în economia de piaţă contemporană
        An 1995
        Descriere fizica 135 f. : fig., tab. ; 30 cm
        Note responsabil. Antetitlu: Academia de Studii Economice. Facultatea de Economie
        Bibliogr. f. 133-135
        Note disertaţii Teză de doctorat. Cond. şt.: prof. univ. dr. Niţă Dobrotă
        Tip publ. Teză nepublicată românească

    • Cred ca nici nu aveau cum, deoarece rectorii (de la stat) sunt pe functii politice, ca si generalii de la armata si multi altii.

  2. Primul semnatar, Daniel David, Rector, care face și el cărți din cărți și articole. Ce folos să mai publici ceva ce a fost odată scris, iar acum sa pui nota de subsol ca ai preluat textul și ești autor… Uitați-vă de exemplu la colecția aparuta a UBB, personalități ale UBB, vol VI, Florian Stefanescu-Goanga. Despre inutilitatea scrierilor unora dintre cei cu gura mare pe aici putem vorbi continuu, atât timp cât acești oameni sunt lipsiți de integritate…

  3. Retragi titlul de doctor lui X. OK. De fapt nu e OK, ca in realitate nu trebuia acordat, doar ca unii nu si-au facut treaba.
    Dar profesorul conducator nu pateste nimic? Dar referentii nu patesc nimic?
    Nu, vor conduce doctorate in continuare si vor scrie referate laudative in continuare…
    Pai Ion Gheorghe (poetul) care a plagiat din Lao Tse, Ion Dodu Balan, Eugen Barbu, au murit linistiti si nu i-a deranjat nimeni. Ba Dorin Tudoran a cam emigrat din motiv de Ion Gheorghe…
    Cit mai e „norma” la lucrarea de licenta? Tot 120-150 de pagini A4, caractere de 12 la un rind si jumatate?
    Cati sunt capabili la 21-22 de ani sa produca o lucrare originala de asemenea anvergura? Ca daca din 120 de pagini 80 sunt de citate cu ghilimele si note de subsol asta e lucrare originala?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Autor

Sprijiniți proiectul Contributors.ro

Pagini

Carti noi

 

Cu acest volum, Mirel Bănică revine la mai vechile sale preocupări și teme de cercetare legate de relația dintre religie și modernitate, de înțelegerea și descrierea modului în care societatea românească se raportează la religie, în special la ortodoxie. Ideea sa călăuzitoare este că prin monahismul românesc de după 1990 putem înțelege mai bine fenomenul religios contemporan, în măsura în care monahismul constituie o ilustrare exemplară a tensiunii dintre creștinism și lumea actuală, precum și a permanentei reconfigurări a raportului de putere dintre ele.
Poarta de acces aleasă pentru a pătrunde în lumea mănăstirilor o reprezintă ceea ce denumim generic „economia monastică”. Autorul vizitează astfel cu precădere mănăstirile românești care s-au remarcat prin produsele lor medicinale, alimentare, cosmetice, textile... Cumpara cartea de aici

Carti noi

În ciuda repetatelor avertismente venite de la Casa Albă, invazia Ucrainei de către Rusia a șocat întreaga comunitate internațională. De ce a declanșat Putin războiul – și de ce s-a derulat acesta în modalități neimaginabile până acum? Ucrainenii au reușit să țină piept unei forte militare superioare, Occidentul s-a unit, în vreme ce Rusia a devenit tot mai izolată în lume.
Cartea de față relatează istoria exhaustivă a acestui conflict – originile, evoluția și consecințele deja evidente – sau posibile în viitor – ale acestuia. Cumpara volumul de aici

 

Carti

După ce cucerește cea de-a Doua Romă, inima Imperiului Bizantin, în 1453, Mahomed II își adaugă titlul de cezar: otomanii se consideră de-acum descendenții Romei. În imperiul lor, toleranța religioasă era o realitate cu mult înainte ca Occidentul să fi învățat această lecție. Amanunte aici

 
„Chiar dacă războiul va mai dura, soarta lui este decisă. E greu de imaginat vreun scenariu plauzibil în care Rusia iese învingătoare. Sunt tot mai multe semne că sfârşitul regimului Putin se apropie. Am putea asista însă la un proces îndelungat, cu convulsii majore, care să modifice radical evoluţiile istorice în spaţiul eurasiatic. În centrul acestor evoluţii, rămâne Rusia, o ţară uriaşă, cu un regim hibrid, între autoritarism electoral şi dictatură autentică. În ultimele luni, în Rusia a avut loc o pierdere uriaşă de capital uman. 
Cumpara cartea

 

 

Esential HotNews

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro