duminică, decembrie 3, 2023

Ministrul Educației scos din jobenul lui Dragnea-Trei Dosare

Nu aveam nici cel mai mic dubiu că ziua de luni, 29 ianuarie 2018, va fi una fără nici un fel de importanță pentru istoria politică a României post-decembriste.
Un guvern- al câtelea?- condus de un personaj șters, fără nici cea mai mică urmă de personalitate, de o insă care până mai ieri nu s-a făcut remarcată prin nimic, doar prin abilitatea cu care s-a căpătuit cu un mandat de europarlamentar și prin supușenia arătată față de Liviu Dragnea, a primit avizele Comisiilor de specialitate ale Parlamentului și, mai apoi, votul de învestitură.
Nici nu avea cum să fie altfel. Coaliția PSD-ALDE deține încă o majoritate parlamentară confortabilă. Opoziția nu a știut să negocieze nici eficient, nici din vreme o întoarcere a armelor venită din partea “părților flexibile” din spectrul politica românesc. Am în vedere UDMR și grupurile parlamentare ale minorităților naționale, altele decât cea maghiară. S-a mai dovedit o dată că președintele PNL, dl. Ludovic Orban, nu are deloc anvergură de mare om politic. Președintele UDMR, dl. Kelemen Hunor, le-a dat cu tifla atât politicienilor din Opoziție, cărora le-a dezvăluit inabilitățile, cât și celor ale majorității. După ce și-a făcut numărul, după ce le-a arătat că și el poate fi jupânul, dl. Kelemen a făcut ceea ce ne așteptam cu toții că va face. Precum președintele Klaus Iohannis a mai dat o șansă PSD-ului. Parlamentarii USR s-au dat din nou în spectacol, dedându-se la un joc copilăresc în timpul audierii d-lui Valentin Popa- Pamblică, agramatul în ale cărui mâini stă începând de ieri destinul Educației naționale.
Dacă ziua de 29 ianuarie 2018 are pentru mine totuși importantă aceasta ține de faptul că ea ne-a arătat până unde poate să meargă cu minciuna, cu falsul, cu ticăloșia PSD-ul. Duminică, pare-se că din inițativa d-lui Sorin Câmpeanu, președintele Consiliului Național al Rectorilor, secondat de pesedistul Mihnea Costoiu, jalnicul, minisculul rector al Universității Politehnice din București, s-a întocmit o listă cuprinzând numele acelor rectori care, chipurile, l-ar susține pe dl. Popa- Pamblică să dobândească portofoliul Educației. Mai întâi 30 de nume cam fără importanță. De-alde Lile de la Arad, de-alde Bungău de la Oradea, de-alde Sinescu de la Medicina bucureșteană, adică oameni cu probleme penale sau plagiatori, adică inși prinși cu mânuța băgată fraudulos în borcanul cu dulceață, pe urmă 45. Pe lista suplimentară, nume respectabile. Printre care și cel al actualului rector al Universității “Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, acad. prof.univ. dr. Ioan –Aurel Pop.
Mărturisesc, nu mi-a venit să îmi cred ochilor. Mai întâi că rectorii au ajuns la un asemenea grad de prostituție inetelectuală, că subordonează instituțiile pe care le conduc unui partid politic. Explicațiile date luni seară la un post de televiziune de dl Sorin Câmpeanu l-au trimis pe insul respectiv definitiv în derizoriu. Dacă dl. Câmpeanu mai are o urmă de bun simț sau de onoare ar trebui să își prezinte urgent demisia dintr-o președinție pe care nu o merită.
În al doilea rând fiindcă pe acea listă a rușinii figura numele d-lui acad. prof. univ. dr. Ioan –Aurel Pop. Pe profesorul Pop îl cunosc de o viață. Încă din anii studenției. Și nu doar că îl cunosc. Îm e prieten de aproape 40 de ani.
Am mai spus-o. Încă de pe atunci, de la finele anilor ’70, studentul Ioan-Aurel Pop dobândise statut de personalitate în lumea academică clujeană. Respectat, admirat de colegi, stimat de profesori care nu se sfiau să afirme că un student precum Ioan-Aurel Pop are Facultatea de Istorie clujeană o dată la zece ani.
Știu foarte bine cum și-a făurit Ioan-Aurel Pop admirabila-i, exemplara lui carieră. Cu câtă muncă și cu câte sacrificii. Cu câta dăruire pentru știința Istoriei, pentru Neam, pentru Transilvania, cu cât devotament față de studenții domniei-sale.
Începând de duminică după-amiază, odată cu apariția infamei liste, listă inițiată de domnii Câmpeanu și Costoiu, asupra celui mai tânăr membru al Academiei Române s-au năpustit tot felul de acuzații. Semne de întrebare, de îndoială, insinuări, a fost formulate întrebări justificate, unele dintre ele venite chiar din partea studenților din marea Universitate clujeană. Nimeni dintre cei ce l-au acuzat pe dl. Ioan-Aurel Pop de tot felul de lucruri nu a verificat autenticitatea adeziunii. Care s-a dovedit luni a fi o nerușinată mistificare creată în laboratoarele de dezinformare pesedistă.
Nu pot decât să îmi imaginez ce ore cumplite a trăit academicianul Ioan-Aurel Pop până când a izbutit să dea publicității o dezmințire. Să fie crezut. Să-i facă pe oameni să priceapă că nu oricine sau orice ar putea fi de vânzare și că nu oricine își dă cinstea pe rușine.
Iată, așadar, că numitul Valentin Popa-Pamblică își începe ministeriatul în calitate de complice și de beneficiar al unei uriașe mistificare. De inspirație stalinisto-bolșevică. Adăugat declarației referitoare la totala lipsă de importanță a plagiatului acest detaliu ne arată cât de primejdios și de pernicios va fi pentru destinele Educației din România bucovineanul IT-ist scos din jobenul lui Dragnea-Trei Dosare. Și cât mult rău va face pe mai departe PSD-ul țării.
Text apărut concomitent pe site-ul contributors.ro și pe blogurile adevărul.ro

Distribuie acest articol

7 COMENTARII

 1. 1. Dar este de remarcat ce repede s-au mobilizat cei din consiliul national al rectorilor!
  2. Presedintele acestei structuri este ales de colegii lui, adica de rectori, ca atare statistic vorbind majoritatea rectorilor sunt asemenatori cu S. Campeanu!

 2. Oamenii, o spun batranii intelepti, sunt lupi pentru oameni.Odata sau deodata ce tovarasul ministru al Educatiei a fost instituit in functiune, invidiile, indreptatite sau nu, a inceput sa curga.

  Stim, de asemenea ca fie painea buna rea cea mai dulce apa este-nu Dorna- ci Dambovita.

  Invidie, dar de ce si din ce cauza sau cu ce scop?…

  1.Domnul-tovarasul- ministru are un chip popular.Se citesc pe trasaturile fine, gracile, aproape transparente, dar foarte masculine, ascutimea de spirit, o eruditie bine tinuta in frau si o experienta de viata dura.

  2.Domnul profesor universitar dat fiind ca este doctor- are doctoratul in istorie- nu poate fi decat cult, spiritual, putin ironic si pus cert pe reforme constructive ale educatiei in Romania.

  3.Totusi, si aici brusc mi se rupe filmul, te apuca o oaresicare depresie si un teribil dor de duca.

  Dar nu se stie niciodata.Ne mai asteapta surpize placute de la psd-ciuma rosie.

  Doamne Fereste!

 3. Marga e adevarat ca era un comunist, dar incaltea nu era agramat in pamPlici, dar tot nimic nu a facut pentru Invatamant oricat a fost ministru si ce-o mai fi fost! De altfel, Universitatea din Cluj e destul de 9, cel putin dupa denumire si din partea ei romana, chiar daca azi e cotata asa de sus, de ce-am avea mai multa incredere in SUPERIORITATEA ei asupra tuturor si a Sucevei azi in particular?
  Cat oameni de stiiinta si de cultura – recunoscuti de intreaga lume civilizata, nu de tribali posceaushismului defect -, au dat vreodata omenirii cei din CLUJ, doar,, comparativ cu Iashiul?

 4. E cit se poate de bine ca rectorul universitatii clujene si-a delimitat semnatura de lista de pamblicara sustinere.Pro memoria, dignum est justum est sa ne amintim si de atitudinea lui in cazul plagiatului lui Victor Ponta.

 5. Dom’le, chiar nu pricep ce aveţi cu bietu’ om? Adicătelea, bravul pesedeu vă dăruieşte un ministru pamblică, decis să trateze cu blâdeţe hoţia academică, şi voi vaceţi gâţi?
  Ete-te la ei, s-or crede într-o ţară civilizată, din vest!

 6. V-a lega-ti de flecuri. Parca celalanti era mai buni? Ala cu genunchele sau ala cu vulpea era mai buni ca asta? Care din pasiune vorbeste cum vorbeste… N-a si ce? trebuia sa puna ghilimele la genunche? Datorita lor e asa de batjocurit bi-etul om, ca nici legea nu spune cum se pune ghilimelele. Huuuuo! Bagabontilor!

 7. Am parcurs si eu lista UNIVERSITATILOR „ai caror ” RECTORI ” au semnat sau au fost semnati cu consimtamintul lor ( desigur , asa a fost , deoarece in afar de Dl. Ioan Aurel Pop, rectrul UBB Cluj nu am auzit de alta retragere de pe lista ) pe acest infam apel.
  Nu ma surprinde sa aflu fel de fel de scoli si scolite din orase sau orasele , infiintate numai pentru a da diplome neavenite si in realitate false ( pentruca posesorii lor nu au in spate nimic ) si pentru a servi interesele politice locale..
  Dar sa vezi pe aceasta lista , Institutii cu totul si cu totul reprezenatative pina nu demult pentru invatamintul si mai ales, pentru PROFESORII UNIVERSITARI din Romania , asta este ceva care ma infioara maimult decit intuneriul, frigul, foamea si maia ales firca din ultimii ani ai comunismului..
  Sa fii rector la ( citez absolut intimplatorsi fara o dorinta de ierarhizare, scaparile s-ami fie iertate ) Politehnicile din Bucuresti, Cluj , Iasi si Timisoara, la Universitatile de Medicina din Bucuresti, Tg Mures si Cluj, la Universitatea de Constructii din Bucuresti, Universitatea de arta ( conservatorul ) este ceva ce mintea mea de intelectual roman nu poate cuprinde.din Bucuresti.
  Sa conduci o scoala superioara in orase de traditie din Transilvania ( ca Timisoara, Arad, Oradea, Sibiu, Brasov ) sau Moldova ( Iasi ) si sa te cobori in noroiul pe care il reprezinta guvernarea PSD de azi si un minsitru al educatiei ca agramatul sustinator al plagiatelor, Dl Popa, ma cutremura in adincul fiintei mele de absolvent al unui liceu si al unuki insitut de invatamint superior in Romania.
  Cum a fost posibila o asemenea decadere, o asemenea josnicie, care ii descalifica pe semnatari ca intelectuali ?
  Cred ca este punctul final a; evolutiei sistemului de invatamint superior in Romania. Mai jos decit sa ai asemena rectori, nu se poate ! Sintem, de mult in afara oricarui top 100 al universitatilor in Europa sua in lume, ne comparam doar cu Africa.
  Votati PSD dragi compatrioti, votati cu amindoua miinile PSD pentru copiii si nepotii vostri , pentru a le asigura fara munca si efort o diploma universitara cu care vor putea ajunge contopisti ai statului roman ( cc vis, dragilor, sa ajungi bugetar, poate secretara la o scoala, de unde fotoliul de ministru sau chiar de prim ministru este la mina ta ) sau lucratori cu ora pe undeva prin Uniunea Europeana !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Carti noi

Revoluția Greacă de la 1821 pe teritoriul Moldovei și Țării Românești

 

Carti noi

„Jurnalul de doliu scris de Ioan Stanomir impresionează prin intensitatea pe care o imprimă literei, o intensitate care consumă și îl consumă, într-un intangibil orizont al unei nostalgii dizolvante. Biografia mamei, autobiografia autorului, atât de strâns legate, alcătuiesc textul unei declarații de dragoste d’outre-tombe, punctând, în marginea unor momente care au devenit inefabile, notele simfoniei unei iremediabile tristeți… vezi amanunte despre carte
 „Serhii Plokhy este unul dintre cei mai însemnați experți contemporani în istoria Rusiei și a Războiului Rece.” – Anne Applebaum
În toamna anului 1961, asasinul KGB-ist Bogdan Stașinski dezerta în Germania de Vest. După ce a dezvăluit agenților CIA secretele pe care le deținea, Stașinski a fost judecat în ceea ce avea să fie cel mai mediatizat caz de asasinat din întregul Război Rece. Publicitatea iscată în jurul cazului Stașinski a determinat KGB-ul să își schimbe modul de operare în străinătate și a contribuit la sfârșitul carierei lui Aleksandr Șelepin, unul dintre cei mai ambițioși și periculoși conducători sovietici. Mai multe…
„Chiar dacă războiul va mai dura, soarta lui este decisă. E greu de imaginat vreun scenariu plauzibil în care Rusia iese învingătoare. Sunt tot mai multe semne că sfârşitul regimului Putin se apropie. Am putea asista însă la un proces îndelungat, cu convulsii majore, care să modifice radical evoluţiile istorice în spaţiul eurasiatic. În centrul acestor evoluţii, rămâne Rusia, o ţară uriaşă, cu un regim hibrid, între autoritarism electoral şi dictatură autentică. În ultimele luni, în Rusia a avut loc o pierdere uriaşă de capital uman. 
Cumpara cartea

 

 

Esential HotNews

Top articole

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro