Am scris în comentariul anterior despre noianul de ilegalități comise de actuala conducere a Televiziunii Române. Despre modul discreționar în care se comportă președintele-director general al instituției, despre felul în doamna Doina Gradea sfidează pe față legile țării, despre noianul de complicități cu iz penal din Calea Dorobanților 191.
Nici nu publicasem bine comentariul de ieri din contributors și au apărut în spațiul public două documente emanate dinspre Cabinetul sus-numitei doamne pdg. Răspunsul sfidător la adresa noianului de critici ce i-au fost aduse TVR pentru imensa bătaie de joc la adresa bunului simț pe care și-a permis-o în programul de Revelion difuzat pe TVR 1, un text infantil, peltic, analfabet de genul „dacă nu vă place, nu am ce vă face, eu decid și dacă îmi încord eu mușchii redifuzez însăilarea în chestiune (sunt curios cine a creat mizerabila compunere cu pricina- Nicoleta Gavrilă, noua șefă a Comunicării, fostul șef, Mircea Radu, în chip de rămas bun și de aleasă mulțumire pentru banii ce i-au fost vârâți degeaba în conturi?) și lista interminabilă a noilor șefi. Interimari firește. Listă în care doar o singură persoană deține funcția de director și aceasta conform unei Sentințe civile, numai că persoana respectivă nu pare a avea nici o atribuție decât aceea de a-și încasa lunar salariul. În rest, doar coordonatori cu funcții de director și inși și inse care nu prea știu bine ce asigură. Iau însă pentru asta indemnizații, sunt curtenii, adică yesmenii, aplaudacii fără coloană vertebrală a doamnei Gradea, ridică la ordin frumușel două degete și consimt, asemenea unei jumătăți și mai bine din CA, la opera de distrugere a SRTV. Cum ar putea oare o insă adusă de la arhive să fie producător general? Adică nr. 2 din ierarhia executivilor din SRTV. Lista ambuscaților promovați la rang de șef este generoasă, lungă și plină de surprize.
Carevasăzică, în loc să dea dovadă că încă mai conservă ceva omenesc în ea, un strop de demnitate, că încă mai deține un rest de simț al rușinii, doamna Doina Gradea dă sfidător cu tifla. Să ne amintim că TVR nu a mai cunoscut un scandal asemănător de la Revelionul 1993/1994, însă atunci, după vreo două zile de agitație, comunistoidul Paul Everac și-a dat demisia. Semn că dramaturgul de partid avea totuși ceva mai multă rușine decât are fosta asistentă personală a mogulului de odinioară din Pache Protopopescu.
Dar nu despre Doina Gradea și ticăloșiile ei în cascadă îmi propun să scriu astăzi. Ci despre cei ce o apără. Așa după cum observam ieri, Ionuț Cristache, Ion Cristoiu, Mirel Curea, cărora li s-a alăturat între timp Cornel Nistorescu, o fac din clare interese pecuniare. Respectivii sunt plătiți cu sume imense pentru că realizează sau vin și debitează vorbe în favoarea PSD și, mai nou a legionaroidului AUR, în spațiul monstruoasei producții România 9. Contractele acestora sunt ferecate, nimeni nu are voie să le controleze. Probabil că figurează printre informațiile clasificate pe care le păzește pensionarul reactivat Adrian Fulea. Sus-numiții și alții de teapa lor sunt conștienți că dacă Doina Gradea pleacă, și va pleca mai mult ca sigur ( ceea ce se întâmplă în zilele acestea nefiind decât o tristă, o penibilă agonie) gata, se va închide robinetul. S-a cam dus bănuțul și trebuie refăcute socotelile. Planurile de afaceri pe 2021.
Acestora și urletelor lor de fiare rănite li s-au alăturat televiziunile prietene ale PSD. În primul rând România tv, iar mai apoi felixiana Antena 3. La România tv s-a mai comportat încă o dată jalnic bietul Dan Bittman, secondat de fosta procuroare comunistă Norica Nicolai, de ex-patul Niels Schecker, de avocata de serviciu Alice Drăghici, la Antena 3 s-a dat în stambă obraznicul dovedit informator al Securității, Mugur Mihăiescu, care s-a simțit acolo, desigur, ca la el acasă că doar securiștii la securiști trag. A făcut-o gardat și susținut fiind de Mugur Ciuvică și de traseistul politic Daniel Zamfir.
De la moderatorul Victor Ciutacu nu mai am de multă vreme nici o pretenție.Nici cea mai mică așteptare. Insul a dovedit că nu are nimic în comun cu presa încă de pe vremea când lucra la Adevărul. Marea mea dezamăgire este însă Răzvan Dumitrescu. Cel care prin anii 90, când era proaspăt școlit de BBC, ne dădea semne că ar putea fi un veritabil jurnalist. Nu este. S-a vândut, și-a pus în cui, pentru banii Varanului, conștiința.
Toți cei care apără acum nerușinarea difuzată în noaptea de Revelion de TVR 1 vorbesc despre cenzură. Profită de stângăciile din ieșirile publice ale d-lui Iulian Bulai de la USR,dar și de lipsa de solidaritate a liberalilor. Încearcă să inducă ideea că iureșul de critici ar fi fost stârnit eminamente de secvența parodierii discursurilor președintelui Klaus Iohannis. Sau de luarea în derâdere a măsurilor anti-covid. Derâdere care este, totuși, o bătaie de joc la adresa populației ce respectă regulile. Gureșii de la România tvși de la Antena 3 au sarcina de a ascunde, de a mistifica realitatea trecutelor manifestări publice smintite și ale lui Dan Bittman, și ale informatorului băieților cu ochi albaștri, Mihăiescu, strigă cât îi țin bojocii Cenzură!!! Neomarxism! Troțkism, deși tare mă îndoiesc că unii dintre apărătorii Doinei Gradea, doamna Gradea însăși ar avea o minimă idee despre cine a fost personajul din al cărui nume propriu a fost derivat substantivul cu pricina. Cu toții omit simptomatica, vomitiva secvență din pisoar. Care spune tot despre nivelul artistic al încropelii pentru care TVR, din voia doamnei Gradea, a plătit 60.000 de euro. Dar și despre nivelul intelectual și despre gusturile lor și ale insei plantate de PSD în fruntea SRTV.
Tot ceea ce se intampla de ceva vreme la TVR, Antene si Romania tv explica ascensiunea unor minuscule partide ds tinichea poleite cu aur. Problema esentiala este lipsa de coeziune morala si de viziune comuna ale guvernantilor care ar trebui sa reformeze din fundatie televiziune publica, si sa creasca nivelul calitativ al programelor. Personal as desfiinta programul actual TVR3, dar pe TVR1, in fiecare zi de luni pana sambata inclusiv as dedica 3 ore televiziunilor regionale, iar TV3 ar fi dedicat R.Moldova si romanilor emigrati in alte tari, in fiecare zi 23 tari dar si aromanilor, meglenoromanilor, istroromanilor, etc.
Toate au un nume: cenzura!
@Florin Oprea _ „Toate au un nume: cenzura!”
Așa-i!
Eu, spre exemplu, în calitate de contributor la Buget, adică de finanțator al TVR, sunt un exiget cenzor al programelor televiziunii publice și mă declar profund nemulțumit de calitatea glumelor spuse la un șpriț de niște oameni fără haz, în „Crâșma lui Gracea”, pe o grămadă de bani. N-are nicio treabă cu faptul că dl Iohannis este subiectul unor glume, ci cu risipirea banilor mei pe o șușanea mizerabilă.
Si eu sint dezamagit ca doar acum sinteti dezamagit de Răzvan Dumitrescu.
Distinse domnule Morariu,
Îndrăznesc timid să vă rog un lucru: să nu vă purtați atât de delicat și de fin cu niște personaje ce nu merită nicio atenție. Doar autoritățile (încremenite în rele) trebuie să acționeze cu curaj. Altfel vor avea mari surprize din partea publicului educat. Mai ales că acum, o data cu vaccinarea anti-Covid19, acest public va avea acces, iar, în piața Victoriei. Că au fost induse în TVR toate antitalentele și toți îmbuibații rămași fără surse de venit este una. Dar să faci emisiuni politice cu rebuturi umane e umilitor. Oare doamna Doina Cornea, seniorul Coposu sau domnul Rațiu, personaje importante în peisajul românesc nu au fost umilite de la fel de rebuturi aflate vremelnic în postul de director TVR. Noi nu uităm. Doar că rebuturile umane s-au înmulțit după ’89 în loc să se împuțineze. Și acest lucru ni se trage de la aceleași autorități timorate, de personaje politice îndoielnice. Doar autoritățile pot reda liniștea unui popor încleștat cu mâna pe telecomandă -Antena3-. Cu cele mai respectoase gânduri,
L. Nicolescu
Sa nu-mi spuna mie cineva ca statul laic n-are religie, lucruri sfinte si blasfemii.
Intreb si eu ca cetateanul turmentat: care televiziuni sunt bune.
Pe cele rele le-a enumerat, cu argumente, d-l autor.
Nu exista TV comerciale bune, toate au un proprietar cu o agenda si asta este valabil pe toate meridianele. Si in domeniul TV publice exista suficiente televiziuni de proasta calitate. Exceptii (din ceea ce cunosc direct) sunt BBC, France 2, Radio Canada si ABC.
Tot ce puterm face sa alegem pe cele mai putin nocive.
Dupa doua luni de sedere in tara cred ca in Romania Digi este o televiziune ceva mai decenta.