duminică, mai 26, 2024

Miza enorma a sedintei CNC al PD-L de azi


Nu sunt convins ca membrii CNC al PD-L inteleg la ce miza se ridica deciziile de astazi.

Deciziile curajoase ale guvernului Boc pentru asanarea economiei romanesti de gaurile negre lasate de guvernarea Tariceanu pot fi usor “uitate” prin perceptia publicului ca la capitolul coruptie, lipsa integritatii si moralitatii in raport cu banii publici, contractele cu statul, clientelismul politic, nu este nicio deosebire, dar absolut niciuna, comparativ cu guvernarea Tariceanu si a “fratelui” PSD.

Se plangea ieri Cristian Boureanu ca s-au umplut cu totii de “rahat”. Din a cui vina?

Lista “scheletelor” din dulapul PD-L e lunga.

N-a reusit, fara interventia CSAT si a presedintelui Basescu sa inceapa curatenia in zonele cele mai corupte, vamile si fiscul. Personaje precum Eugeniu Petrescu conduc direct la conducerea si pusculitele de partid ale PD-L.

A impiedicat, alaturi de restul parlamentarilor, ca justitia sa-si urmeze cursul in cazurile Ridzi si Pasat.

Cazurile Falca, Poteras, Solomon, Gutau, Boureanu si alti vreo 200 de primari pentru care se instrumenteaza dosare penale sau de frauda nu par sa insemne mare lucru pentru conducerea partidului.

Deputatul PD-L, Daniel Buda,  ii exonereaza de raspundere penala pe avocatii care au comis infractiuni, printr-un amendament la legea avocatilor, amendament retras de guvern prin OUG.

De restructurarea ministerelor de interne si finante nu se mai aude nimic. Stimulentele, care se acordau preferential si cu conditia redistribuirii lor in sistem piramidal, au revenit la “normal” dupa protestul de pomina din ministerul de finante.

Incet, incet, la capitolul integritate si zid intre justitie si ai nostri, nu mai vedem nicio deosebire intre PD-L si USL. Toti o apa si-un pamant.

Miezul problemei sta in gresita interpretare a prezumtiei de nevinovatie, pana la pronuntarea definitiva a instantei.

Alesii poporului, demnitari ai statului, primari, parlamentari, persoane cu functii publice care stau cu mainile infipte pana la cot in banii bugetului de stat nu se pot bucura de prezumtia de nevinovatie, la fel cu un cetatean de rand (Monica Macovei: “e o mare porcarie”).

Adica, ai fost trimis in judecata pentru frauda din bani publici si pana la pronuntarea definitiva a justitiei,  4-5 ani, ramai in continuare, bine mersi, cu degetele infipte in mierea bugetara. Fara sa te mai lingi pe  degete din cand in cand. Faina treaba!

Daca PD-L persista in aceasta interpretare a prezumtiei de nevinovatie, isi poate lua adio de la preferintele electoratului.

Nu e destul ca trebuie sa explice de ce  dezastrul economic al tarii nu putea fi evitat. Ca taierile de salarii si pensii erau obligatorii pentru a nu ne scufunda  in prapastia deficitelor structurale. Ca directorii pusi in deconcentrate si platiti, uneori, cate 2-3 pentru aceiasi functie, nu inseamna clientelism partinic desantat.

In plus, mai trebuie sa explice si de ce demnitari si persoane cu functii publice, acuzate de frauda cu bani din bugetul de stat, au in continuare sustinerea partidului, pana la pronuntarea definitiva a instantei.

O pleasca mai mare pe masa opozitiei nici ca se putea. “Si astia s-au umplut de rahat, cum singuri declara, sa nu ne dea noua lectii de moralitate”. Cam acesta va fi refrenul opozitiei in viitoarele campanii. Si pe buna dreptate.

Nici nu mai conteaza jocurile de putere din spatele principalilor actori din PD-L.

Daca sansa unica de “pocaire”, de adoptare a criteriilor dure de integritate propuse de gruparea Macovei este pierduta, adio PD-L!

La viitoarele alegeri, PD-L va plati nu numai conjunctura economica nefericita in care a guvernat dar si alegerea gresita pe care o face in domeniul solidaritatii cu infractorii, delicventii si cercetatii penali.

Adio PD-L!

Distribuie acest articol

16 COMENTARII

 1. Structura sistemului (fond si forme), compozitie (segmente-stratificari):

  01) Sistemul perenizat (reasezat ciclic) se indreapta implacabil spre o perioada critica, ce-i poate fi fatala, cu conditia ca o miscare sociala novatoare(antisistem), sa-i administreze lovitura de gratie?!

  02)Sistemul actual vazut in prisma formelor ”cameleonice”, este constituit din retele de influenta antagonice, ”metamorfozate/emanate” din cele trei componente majore: nomenclatura, securitatea, informatori, operatiunile de reasezare au fost coordonate (conspiratorii/consiliul de analiza – planificare, au adoptat noi metode de control/influenta/aservire, decentralizand activitatile in ”grupuri specifice” ), organizindu-le ”indirect” , intr-un sistem paralel cu aceiasi resursa umana (”partide”, ”ONG-uri”, ”agentii”, ”institutii”), pentru a controla sistemul/stat.

  Regenerarea resursei umane se face cu ”lupii tineri”, in urma unei selectii complexe, institutiile de profil formeaza/recruteaza ”fideli”, estimarea masei ”structurilor-sistemice” se ridica la aprox. 300 000 de persoane, in paliere sociale distincte (99,99% din membrii acestei ”confrerii” nu cunosc arhitectura ”piramidala ” a sistemului, dar fanatismul cu care apara sistemul/stup, indica faptul ca nu doresc in nici un mod sa-si piarda privilegiile, puterea, influenta, etc.

  Nota: Cele 100 000 de dosare ale securitatii privind agentii de rang inalt, creatorii/controlorii/indicatorii/ofiterii in ”imersiune”, sunt pastrate cu strasnicie in institutii specializate (poate la BNR), accesul la o mica parte ar permite reconstituirea organigramei retelelor ”primare”, sunt peste 100 de ofiteri acoperiti ai fostei ” securitati”, aflati si astazi in ”imersiune”(generalii nevazuti), cu misiuni trasate pe termen lung(compromiterea/contaminarea, unor organizari antisistem).

  Piramida sistemului/puterilor/influentelor, este stratificata in paturi distincte, fapt ce permite mentinerea controlului ”structurii primare” asupra sistemului-stat, creind antagonisme, diviziune, utilizand principiul ”echilibrului precar”, structura este sustinuta/asezata pe patru ”piloni” principali, pe ”masa” populatiei (sclavilor).

  02a) Pilonul MAN (structurile armatei asezate in paliere distincte), cel mai stabil pilon, cu o compozitie compacta, asezat pe o structura ”geologica” a masei sigura…

  02b) Pilonul MI-MJ (SRI, JUSTITIE, DGPI, SPP, servicii secrete, diplomatie, politie, jandarmerie, DNA, etc ), stabil, paznicii sistemului/tamponul/intermediarii, resursa umana este fidela structurilor.

  02c) Pilonul POLITIC (10 000 de marionete), raspund criteriilor de: oportunisti, demagogi, vanitosi, escroci, hoti, etc., o proportie semificativa provenind din informatorii securitatii!

  02d) Pilonul CRIMA ORGANIZATA/INTERLOPI (300 de clanuri ierarhizate controlind fiecare aprox 100 de grupuri, per total 30 000 de interlopi), ansamblu ce mentine ”masa” in teroare, instrumentul de control a structurilor grupate in ”pilonii” 02b)MI-MJ, 02c)POLITIC

  03) Mass-media constituie un instrument controlat direct de catre ”structura primara”, cu care macina aspiratiile masei, efectele sunt nocive si asupra unor parti ale ”pilonilor”.

  Miscarea novatoare antisistem exista, in stare latenta, ralierea/intrarea in rezonanta se va produce atunci cand anumite conditii esentiale se reunesc! Un sistem nu poate fi invins decit de un alt sistem sau sisteme!

  a) privilegiatii vechiului si noului sistem/regim(300 000) si-au creat legi pentru ei, prin interpusi (legislativ), mecanismele pe care le-au implantat cu ajutorul ”oamenilor de paie”, au fost gindite pentru a asigura suprematia financiara asupra masei, puterea, influenta, etc…..fara o doctrina socio-economica pe termen lung-cresterea capitalului, dinamizarea economiei, investitii, ci prin irosirea capitalului existent: topire/consum……..

  b) era inevitabila criza sistemului/regimului, numai ca s-a suprapus cu criza financiar-economica mondiala al carei impact a multiplicat de citeva ori efectul crizei sistemice, se incearca cirpeli, totul a devenit un haos, perioada critica se apropie implacabil…

  c) reajustarile asupra unor pensii si venituri nesimtite, fac parte din jocul de ‘’supunere” a unor paturi sociale la noua reorganizare ”ciclica” a sistemului, este evident/logic ca ‘’sacul” este GOL, o relansare economica nu se poate concepe pe bazele sistemului mafiot actual, viziunea pe termen lung a conspiratorilor ”ELITEI PARAZITE” este nula, mizeaza doar pe faptul ca piramida sociala construita de ei nu poate fi cucerita, prin prisma faptului ca toate organizatiile, formatiunile politice, sunt creatia ”LOR”, aparitia unor noi formatiuni politice a fost ”prevazuta”, vor respecta ”regulile stabilite”, legea-i lege, cine imparte pare isi face…poate ca ”piramida” nu poate fi cucerita, dar poate fi ”rasturnata”…………

  Actiunea pentru Eliberarea României (A.E.R.) ”O miscare de emancipare politica a constiintelor ar ridica voalul care acopera escrocheria politica. Restul ar fi macar istorie (un zvicnet de umanitate in cautare de sens)”
  Detalii/metodologie: http://www.legiuneastraina.org

 2. Dincolo de formulari impardonabile din partea unui profesor cum ar fi …numai ca s-a suprapus cu criza financiar-economica mondiala… „analiza” pacatuieste prin absenta vreunei referinte la una dintre primele „masuri” intreprinse de actualii „gubernanti”. Alde b(l)oc tocma’ spune ca: pdl nu va fi niciodata cum a fost psd …… insa uita ca nici nu se asezasera bine-n fotoliile puterii si-au majorat gaura din bugetul asigurarilor sociale prin tampenia numita pensia minima garantata. Si asta in plina criza financiara nationala si mondiala. Privind din aceasta perspectiva „masurile curajoase” nu sunt altceva decat simple taieri de la cei putini pt a indestula gloata. Exact ceea ce a facut fdsn-pdsr-psd cu sau fara sprijinul pnl. Din pacate, diletantismul mascat cu declaratii de bune intentii nu s-a oprit. A continuat cu aberanta modificare a codului muncii desi mediul de afaceri se plange de oexcesiva fiscalitate in domeniu. In fata acestor realitati „cazuri” precum pasat ori ridtzi pica-n derizoriu.

  • Asa e. Din pacate nea Vlaston continua cantatul la mitraliera in stil bolsevic Aceleasi replici adolescentine dpdv politic rasucite in 100 de articolashe. Nu uit cand imi raspundea la un comentariu cum ca PDL a redus cheltuielile pentru ca nu avea ce face, ceea ce e adevarat. Dar apoi nu ezita in a repeta cu modernizarea etc.

 3. Na ca s-a ales prafu’ nea Vlastoane. In plus, se face domle sa-l sune Ioan Nelu ( :)) ) Botis pe marele bandit Patriciu sa-i ceara sfatul vis-a-vis de codul muncii? Pai cand o auzi Comandantul suprem cred ca ti-l zboara cu tot cu ala de la Finante. Nu Blejnar ca asta cred ca e din Secu, Ialomitianu. Asta la cat e de destept nu pare de niciunde…
  Hai nea Vlastoane baga ceva cu „porcul” de Tariceanu…o deviersiune mica sa se mai uite de miza din capul matale vizavi de CNC-ul de azi…

 4. Domnule Vlaston,
  Nu sunt membru al vreunui partid politic, nu cunosc celelalte cazuri la care d-ta te referi in acest articol. Fiind aradean insa, imi pot exprima si eu umila mea parere despre PDL-istul Falca, primarul aradean aflat la cel de al doilea mandat. Da, stim toti aradenii ca este finul lui Basescu,ginerele lui Seculici etc/. Nu o asa ma pronunt „despre”…. Nu e treaba mea sa mai ingros odata mai mult murdara barfa de tate politice cu care este impregnata intreaga viata noastra politica,dincolo de murdaria indeobste denumita coruptie. Nici pe Falca nu-l cunosc. Cunosc in schimb ipochimenul politic care i-a intentat proces lui Falca. Si nu numa i eu , ci un intreg oras, ca sa zic asa. Se numeste Coloman Edeleny, fost activist sindicalist la municipiu, apoi activist la fostul comitet municpal PCR Arad. Dupa revolutia din ` 89 (iar la Arad a fost oaresce revolutie izbucnita aproape concomitent cu cei din Timisoara,ba chiar coordonata cu ei) ipochimenul, dupa o perioada de „relache” arivist, a aparut ca mare pesedist si sustinator aradean al lui Iliescu. Perindat si pe acolo prin OARESCE FONCTII, a ajuns sa fie exclus si iar este detestat si uitat de proprii combatanti. Nici cu asta nu am spus ce am vrut sa zic. Poate omul o fii avand dreptate sa-i intenteze proces de coruptie lui Falca.. Dar ma intreb daca de 4 ani de cand acest proces este pe rol, nu era cazul ca justitia sa faca odata lumina , ca sa stim cu totii ce primar am ales. Patru ani nu erau suficientii pentru asa ceav? trebuie mai multi? Mai ales ca nu a primit chiar voturi la limita,ci cu o zdrobitoare majoritate din partea aradenilor.,care nu i-au vrut in ruptul capului pe pesedei!
  Dar nici cu asta nu am spus inca , ceea ce vreau de fapt sa spun. E ok. ! Sa fie de acord primarul sa se autosuspende din functia de primar pt ca are un proces de coruptie. Dar ce se intampla cu lucrarile pe care acest primar le-a angajat in orasul nostru? Si nu sunt doar niste asfaltari de strazi, ci ditamai santiere cum Aradul nu a cunoscut de 20 de ani. Si care includ sute de milioane de euro obtinuti de la UE prin proiecte aprobate ca atare si socotite valide. Nu se vor intarzia oare aceste lucrari cel putin cu 1 an de zile, pe principiul… „le-aratam noi castigare de alegeri”din partea vajnicilor luptatori pentru bunastarea celor multi , numiti indeobste pesedisti si ,mai nou, usl-isti? Ce vor face aradenii , care suporta destule neplaceri, dar le accepta, daca tot ceea ce s-a inceput in oras vor fi amnate sine die, precum ,sa zicem, autostrada …. nu stiu care? Credeti ca vor zice de bine? Vor da voturile cu ochii inchisi celor care l-au …auto-suspendat din PDL? Exclus, stimate d-le Vesalon!! nu le vor da nici pesedeilor, nu le vor da nimanui !! Sunt absolut sigur ce va spun !! pe cine vom da vina iar pe atatea si ataea proiecte incepute si …. nefinalizate de altii? N-o fi usa de biserica Falca al nostru? Ok!! De ce justitai nu a putut sa ne lamureasca pana acum? Va veni d-na Macovei sa candideze uninominal la Arad ca aceste lucrari sa fie duse la bun sfarsit? Ce se va intampla? Am mare respect si apreciez foarte mult rolul si prestatia D-nei Macovei in politica de pana acum. Dar va intreb , totusi, si chiar pe dansa, ce se va intampla? Nu cumva, dorintele reformiste exced concretul vietii de zi cu zi al nostru, al alegatorilor? In cazul de fata, al aradenilor? Despre restul nu ma pot pronunta, nu e treaba mea si nici nu cunosc dedesubturi sau altele. Stiti ce cred eu ca s-ar intampla in cazul ca Falkca s-ar intampla sa se autosuspende? Toti aradenii l-ar ciomagii pentru lipsa de respect fata de ei, , cei care i-au dat votul cu scop local precis!! Iar pesedeii, peneleii, peceii si toata liota de mizerabili locali( si sunt destui) si-ar rade in pumni de bucurie. Nici asta n-ar fi un capat de tara. Dar ce facem noi? Asta cine ne spune? Pentru ca. iata, eu unul , va spun sincer, nu dau votul meu unor derbedei politici foarte bine cunoscuti. Pur si simplu nu ma voi mai duce sa mai votez!! Pe cine sa votez?

   • Da` de ce ma intrebati pe mine asa ceva, dom profesor? Eu trebuie sa raspund la asta? De ce nu intrebati dv , presa in general? Nu sunt eu justitiarul ! Sa se pronunte cine trebuie si atunci cand trebuie!! Eu .v-am relatat doar o situatie !! Am gresit cumva?

    • Domnu’ Nornegru puteti citi aici care au fost termenele in procesul lui Falca sa va edificati singur cine a tras de timp:
     http://anticoruptie.hotnews.ro/ancheta-7776929-dosarul-fabrica-zahar-gheorghe-falca.htm

     Primarul Falca a ridicat de doua ori exceptii de ne-constitutionalitate care au blocat procesul cate 9 luni. De aceasta practica s-au folosit toti penalii: amanari peste amanari, fara judecata pefond, Vantu a reusit performanta sa i se prescrie fapta. In Germania un ministru isi da demisia cand e acuzat de plagiat (care nu e chiar o fapta penala), la noi esti acuzat de furtul a milioane de euro dar stai bine mersi in functii si isi amana procesele.

   • Poate pentru ca PSD are mai multa sustinere printre magistrati, iar acestia mai putine dovezi sa-l infunde pe Falca! Asta e doar cauza pentru care intarzie toate procesele din tara – sustinerea politica, ar fi pueril sa ne inchipuim ca magistratii sustin doar un paartid politic., chiar daca oficial nu fac politica. Asta ne arata cat de „neutra” este justitia romana.

 5. bre nea vlastoane..sunteti bre toti plini de rahat, cum bine zicea un clasic in viata portocaliu.la matale nu miroase?
  am vazut si io azi niste luari de cuvant asa in fuga la plenara cc al pd si noroc bre..ca am deschis repede geamu sa vad cum e afara, ca ma trezeam ca traiesc in germania si nu realizam.crunta dezamagire..
  economia e la pamant,de mai toate categoriile sociale e vai mama lor,coruptia e in floare si e gadilata abia la talpi..numai la pd e bine.e nitel zgomot,dar in rest e liniste si pace..
  asa ca poti telegrafia matale la palatu cotroceni: pupat toti, piata endependenti!

 6. cam multa liniste vizavi de prostia scoasa pe gura de dl preda care la trimis pe boc sa candideze la primaria cluj.cred ca aceasta prostie la scos definitiv din carti pe domnul preda si ma tem ca pe toti trei.orcum cel putin pentru mine preda nu mai exista pentru ca ma dezamagit enorm.ma asteptam sa faca echipa cu boc si ceilalti reformisti din partid.asa le a dat apa la moara lui blaga si berceanu.eu nu cred ca e constient cat rau a facut pdl prin acea iesire.astept parerea dv vizavi de iesirea d lui preda.

 7. Adio PDL,bine ai revenit PD!Chiar si adversarii sunt nevoiti sa recunoasca forta „talibanilor”,lideri cu experienta,care vor sti cu siguranta sa scoata partidul din criza.Tendinta e clara si benefica:marginalizarea celor compromisi politic si centrarea conducerii pe vechii PD-isti,dar cu conditia ca aceasta masura sa fie aplicata in toate organizatiile,iar cei din vechiul pld sa mai stea pe margine,au primit mai mult decat meritau.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Autor

Stefan Vlaston
Stefan Vlastonhttp://stefan-vlaston.blogspot.com/
Candidat din partea ARD la Camera Deputatilor la alegerile din decembrie 2012 Profesor de liceu, director de liceu in perioada 1990-2008, Presedintele asociatiei EDU CER- Educatie si Cercetare. Preocupari in domeniul politicilor educationale, in privinta calitatii educatiei, a managementului educational. Contributii in media scrisa si audiovizuala, pe temele privind educatia, formarea profesionala si cercetarea.

Sprijiniți proiectul Contributors.ro

Carti

„Greu de găsit un titlu mai potrivit pentru această carte. Într-adevăr, Vladimir Tismăneanu are harul de a transforma într-o aventură a cunoașterii materia informă a contorsionatei istorii a ultimei sute de ani. Pasiunea adevărului, obsesia eticii, curajul înfruntării adversităților își au în el un martor și un participant plin de carismă. Multe din concluziile sale devin adevăruri de manual. Vladimir Tismăneanu este un îmblânzitor al demonilor Istoriei, un maître à penser în marea tradiție – pentru a mă restrânge la trei nume – a lui Albert Camus, a Hannei Arendt și a lui Raymond Aron.“ — MIRCEA MIHĂIEȘ 

 

 

Carti noi

 

„Avem aici un tablou complex cu splendori blânde, specifice vieții tărănești, cu umbre, tăceri și neputințe ale unei comunități rurale sortite destrămării. Este imaginea stingerii lumii țărănești, dispariției modului de viață tradițional, a unui fel omenesc de a fi și gândi.", Vianu Mureșan. Cumpara volumul de aici

 

Carti noi

 

Cu acest volum, Mirel Bănică revine la mai vechile sale preocupări și teme de cercetare legate de relația dintre religie și modernitate, de înțelegerea și descrierea modului în care societatea românească se raportează la religie, în special la ortodoxie. Ideea sa călăuzitoare este că prin monahismul românesc de după 1990 putem înțelege mai bine fenomenul religios contemporan, în măsura în care monahismul constituie o ilustrare exemplară a tensiunii dintre creștinism și lumea actuală, precum și a permanentei reconfigurări a raportului de putere dintre ele.
Cumpara cartea de aici

Pagini

Esential HotNews

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro