marți, decembrie 6, 2022

Moda scrisorilor: scrisoare către Ion Iliescu

Domnule, Ion Iliescu, cel din decembrie 1989, cel cu două-trei mandate, cel susținut de cadrilaterul roșu, cel cu mineriade, inventatorul politic al lui Vadim Tudor, al Vetrei Românești, al lui Adrian Năstase și, în zilele noastre, al actualului candidat la președinție, Victor Ponta, se zice, de obicei, că adevărata artă a unui maestru se vede în ucenicii care-l depășesc în înțelepciune. Urmașii dvs. politici s-au îndepărtat atât de mult de visul iliescian încât chiar maestrul, adică dvs, numește acum partidul „un monstru”. 
Dac-aș fi o țară întreagă, domnule Iliescu, v-aș aminti
 că acest monstru este creația dumneavoastră. Iar dacă v-a păsat vreodată de țara în care „Iliescu-apare, soarele răsare!” și vreți ca istoria să rețină și altceva despre dumneavoastră decât un partid care ne târăște viitorul după el, în smârcuri abjecte de minciună și corupție, atunci declarați public că vă delimitați de Victor Ponta, de toate tertipurile lui și de disprețul PSD față de cetățenii acestei țări. La 25 de ani de când l-ați îndepărtat de la putere pe Nicolae Ceaușescu, spuneți tinerilor României că cel care are toate șansele să-l depășească pe Ceaușescu nu vă aparține, nu-l recunoașteți și nu-i legitimați candidatura la președinție. Ani de zile vi s-a cerut să reformați PSD. N-ați avut niciodată curajul să o faceți. Acum, nu mai aveți nimic de pierdut ! Dacă acest partid este o monstruozitate, așa cum ați spus, atunci dumneavoastră trebuie să tăiați capul hidrei. Ce-ar fi să spuneți: „Măi dragă, vă îndemn să nu-l votați pe Victor Ponta, căci e un pericol pentru țară?”

Zic și eu așa. Știu că zic degeaba, chit că-mi sunteți dator cu tinerețea pe care mi-am petrecut-o sub cele trei mandate ale dumneavoastră.

Distribuie acest articol

8 COMENTARII

 1. Visele nu costa….
  Nici in visele mele cele mai frumoase nu a aparut Ion Iliescu sa spuna vreodata adevarul!
  Aduceti-va aminte secventa cu steagurile legionare verzi care arata ca e o rebeliune si se trateaza ca atare; de multumirile adresate minerilor care au plantat panselute…
  Niciodata nu voi crede ca Ilici a spus despre partidul lui de suflet ca a fost transformat intr-un monstru si nici ca Ponta mai tine cont de Ion Iliescu.
  Vise taica ,vise!

  • Saitul „Comisarul” a lansat „zisele” marelui kaghebist. Un sait dubios, plin de wishfull thinking fara acoperire. Necazul e, ca informatia s-a raspindit si multi chiar cred ca batrinul s-a luminat.

   • Nu, există mai multe surse pentru avertismentul lui Ion Iliescu către Ponta și Dragnea, după primul tur al alegerilor prezidențiale. “Ați creat un monstru. Să nu uitați ce vă spun. Dacă pierdeți alegerile, partidul se pulverizează. Nimeni nu vă va mai ierta!” Un mod de a spune că lupta e pe viață și pe moarte.

 2. ” Ani de zile vi s-a cerut să reformați PSD. N-ați avut niciodată curajul să o faceți.”
  adica cum ? dvs ziceti c o vrut da n o putut ? ha ha

  • In text scrie „vi s-a cerut”. I s-a cerut, într-adevăr, în repetate rânduri, din interiorul partidului și din afara lui, în timpul ambelor mandate de câte 4 ani. A promis că-l reformează și, așa cum știm, n-a clintit nimic.

   • corect ! textul spune vi s a cerut ‘
    iar dvs adaugati ” N-ați avut niciodată curajul să o faceți”
    pai in intelesul meu asta presupune ca tovarasul ar fi dorit ! sau asa presupuneti dvs !
    ori asta mi se pare o inocenta de nepermis !
    tovarasul si tovarasii lui,chiar cei 4 milioane,au vrut si vor sa si pastreze fructele izbinzii in lupta cu dusmanii poporului si a exploatatorilor

 3. Sunt oameni care nu mai suporta precum actrita Natalie Ester:

  Dl Ponta a incercat sa-l ia in brate pe dl Ratiu citandu-l si sa se urce cu bocancii pe memoria lui asa ca fiul acestuia i-a dat o replica usturatoare dar mai ales actrita Natalie Ester il face praf pe Ponta pe o retea de socializare cu un text preluat si de Nashul : http://www.nasul.tv/2014/11/07/actrita-natalie-ester-replica-devastatoare-pentru-ponta-esti-un-rahat-produs-de-fsn/ din care citam cateva perle:
  ” Tu îl citezi? Lasă-mă pe mine să-l citez: “calomnia constituie ultimul refugiu al omului frustrat şi slab”. Asta spunea Ion Rațiu despre MINCINOȘI. Cum crezi că te-ar fi privit? Ca pe un om onest?
  Mai vrei citate? Hai, Ponta, hai să vorbim în citate din Ion Rațiu.
  “Apără drepturile poporului român, în totalitatea sa!” Știi ce-ar fi presupus asta, nu?
  Mai vrei citate din el?
  “Toată viața care mi-a mai rămas am s-o petrec încercând să pun în aplicare ceea ce am învățat despre democrație în anii petrecuți în exil.”
  Ce spui tu? Exact ce spunea Iliescu: numai cei care aparțin sistemului îl pot reforma, știu ei mai bine din interior cum să acționeze. Îi gonești pe toți, Occidentul e îngrozit de ce se întamplă aici și tu te folosești de imaginea unui gentleman veritabil, amăgindu-te și amăgindu-ne că îi semeni?
  Doamne Dumnezeule, drept cine ne iei, măscăriciule?!?
  Pune-ți pe pagina FB-ului lozincile care te reprezintă!
  Ia de-aici:
  “Moarte intelectualilor!”
  “Nu ne vindem țara!”
  “PNL şi PNŢ / Să ne pupe-n FSN!”
  “Iliescu apare, soarele răsare!”
  “Iliescu, te votăm, / Te votăm tot neamu’ / Ca să moară de necaz / Raţiu şi Câmpeanu!”
  Din cauza acestor lozinci te detest azi pe tine și pe tot partidul tău vândut. Mișel. Plin de pușcăriabili.
  Hai sictir de-aici încă o dată!”

  :) :) :) =))

 4. Octavian Paler scria în ianuarie 1990: “Dictatura a fost răsturnată fără participarea Frontului. A fost răsturnată … de către popor, ieşit spontan pe străzi”
  http://wp.me/pjejF-3Qi
  Similar afirma şi Proclamaţia de la Timişoara: „A fost o revoluție făcută de popor și numai de el, fără amestecul activiștilor și securiștilor. A fost o revoluție autentică și nu o lovitură de stat”
  http://societateatimisoara.ro/index.php?page=PROCLAM&subpage=TEXT
  După 25 de ani citim pe contributors aberaţiile Tatianei Niculescu Bran conform cărora Ion Iliescu este cel care l-a îndepărtat de la putere pe Nicolae Ceauşescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Tatiana Niculescu
Tatiana Niculescu, scriitoare

Carti noi

Revoluția Greacă de la 1821 pe teritoriul Moldovei și Țării Românești

 

Carte recomandată

 

 

 

Carte recomandată

 
 „Serhii Plokhy este unul dintre cei mai însemnați experți contemporani în istoria Rusiei și a Războiului Rece.” – Anne Applebaum
În toamna anului 1961, asasinul KGB-ist Bogdan Stașinski dezerta în Germania de Vest. După ce a dezvăluit agenților CIA secretele pe care le deținea, Stașinski a fost judecat în ceea ce avea să fie cel mai mediatizat caz de asasinat din întregul Război Rece. Publicitatea iscată în jurul cazului Stașinski a determinat KGB-ul să își schimbe modul de operare în străinătate și a contribuit la sfârșitul carierei lui Aleksandr Șelepin, unul dintre cei mai ambițioși și periculoși conducători sovietici. Mai multe…

 

 

Esential HotNews

Top articole

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro