miercuri, decembrie 6, 2023

Monica Macovei, ȋntre ţâţele lui Udrea şi ale Dacianei

Cotidianul ȋn care cu onoare ȋmi dau cu părerea săptămânal publică azi un jeg tipic montat pentru compromiterea Monicăi Macovei, subiect preluat mot-a-mot după Antene, care bănui că e doar un avertisment pentru ce va urma. Dacă nu se potoleşte ȋn comisia de etică a ARD şi nu dă liber la candidatură dnei Elena Udrea, aceasta din urmă demonstrează că are mână lungă şi mulţi prieteni ȋn presa română, tot mai fomistă. Sau, poate, sunt alţii care vor să scape simultan de amândouă, cine ştie.

www.evz.ro/detalii/stiri/EDITORIALUL-EVZ-Feminitatea-politicienelor-model-Scandal-mocnit-1004706.html

Astfel, după cum puteţi citi ȋn ziar, două poze absolut decente, deşi un pic uşchite (dar tehnic cam nereuşite), care ȋnsoţesc un interviu al Monicăi ȋntr-o revistă glossy sunt puse pe acelaşi plan cu pictorialele vag BDSM ale dnei Udrea, care nu ȋnsoţesc nici un interviu, sau cu cele ale Dacianei Ponta ȋnvelită implauzibil ȋn steagul UE, căreia nu e clar de ce i-ar lua cineva vreun interviu defel. Totul sub semnatura unei autorităţi ȋn materie, din marea şcoală de bârfă a anilor ’90, cei care au ajuns prosperi directori de conştiinţe azi, trecut pe la Hustler, Cancan, etc. Plin de curaj masculin ca un paparazzo care trage cu teleobiectivul de la 1km, autorul insinuează pe baza experienţei profesionale că opoziţia Monicăi Macovei faţă de candidatura Elenei Udrea vine din faptul că ultima “arată altfel”. Mă rog, atâta cât să creeze pretext pentru un titlu-bombă – femeile din PDL se păruie şi se bat ȋn pictoriale – care pentru mulţi rămâne singurul lucru citit. Ca dovadă, articolul meu de alături despre impozite locale, adică moartea pasiunii, are clickuri de două ori mai multe, deşi pe total tot puţine.
Prevăd trei lucruri: (1) că dna Macovei nu se va potoli, deci atacurile sub centură vor continua, probabil şi pe B1; (2) că bărbaţii politici din PDL, sau din Alianţă ȋn general, o vor lăsa singură ȋn această tăvăleală prin rigolă, deşi nici ei nu o ȋnghit pe Udrea, preferând să ducă Monica acest război riscant; (3) că va fi o tăcere asurzitoare din partea prietenilor ipocriţi ai Monicăi, activişti care suflă ca nişte Savonarola ȋn iaurturile familiei politice Băsescu, dar ignoră subţire, din vârful buzelor, cazanele cu rahat aburind ale familiilor Ponta, Antonescu, etc. Sau mai nou, din nou, ȋn revenire, Geoană.

Distribuie acest articol

40 COMENTARII

 1. Felicitari pentru articol. Monica Macovei este lovita si de unii si de altii. A ramas singurul bastion al integritatii in Romania.

 2. Cine nu realizeaza ca elena udrea e o piatra de moara la gatul actualei coalitii este ori platit ori prost. Cred ca in cazul tabacului e si una si alta.

 3. V-ati grabit, domnule Ionita, si ati gresit. Credeti ca in spatele atacurilor la adresa lui Macovei se afla Elena Udrea. Fals. De fapt, aceasta afacere este „orchestrata” de cu totul altcineva, direct interesat ca atat Elena Udrea, cat si Monica Macovei sa piarda.

  Acel cineva este un tip ceva mai ble(a)g(a) cu USL. Bleg nu din prostie, ci din interese de natura penala. Liderul unui mare partid „de dreapta”. Printre apropriatii domniei sale il regasim pe ayatollah-ul Sorinache Frunzaverde.

  Raspunde la numele Vasile si a pierdut in fata lui Oprescu. Va suna cunoscut?

 4. Va multumesc, d-le Ionita, pentru verticalitate si, nu in ultimul rand, pentru umorul fin din articolele saptamanale.
  Felicitari pentru luarea de pozitie in acest caz. Daca ar fi mai multi barbati decenti in Romania…

 5. Am citi si eu acum articolul despre politicienile care fac pictoriale, pai daca dna Macovei nu voia sa faca pictoriale nu facea. Acuma ca a facut sigur ca o poate pune in categoria femeie, si politician, doua lucruri cu care fanii ei nu par impacati. Ca si cu faptul elementar ca daca esti in tabara lui Udrea si Dan Andornic asta e, esti editorialist la EVZ, asta e, si asa mai departe, voi v-ati ales locul, si aia nici macar nu va respecta.

 6. Nu cred ca are importanta cine trage sforile ca e Blaga, ca e Udrea , conteaza prea putin.

  Ceea ce ma deranjeaza , si ar trebui cred sa deranjeze orice cetatean decent este retorica misogina si sexista a atacurilor impotriva Monicai Macovei.

  Sa nu uitam insa ca totul se petrece in tara in care ministrul de interne al cabinetului Tariceanu, ii trimitea cosuri cu flori in direct ,drept cadou de mariaj unei foste prostituate.

 7. Regret „domnule” Ionita dar nu vad nici o diferenta intre dumneavoastra si autorii de „pictoriale’. Mai stiti d-le Ionita, va mai aduceti aminte de vremurile cind anumite cuvinte erau tabu pentru o anumita lume? Da, Romania a luat-o la vale dar si datorita dvs. si unor oameni ca Dan Puric, care in amifteatrul unei facultati care reunea profesori si studenti a zis-o p ‘aia a noastra din stramosi, ca la usa cortului, ca Dl. Alex Stefanescu care pofta, rosti tot cuvintele ‘mniei voastre la lansarea unei carti, fara sa se sinchiseasca de faptul ca poate, in asistenta aia, nu eram toti ciobani. Adio Europa, unde, intr-un ziar respectabil, din Italia in Slovenia gasiti asa titlu precum cel scris de Dvs? Sau in presa respectabila din perioada interbelica?
  Am ajuns o tara fara obraz, care-si arata fundul la rascruce si i se PARE NORMAL!

   • Unii aleg les bien seances, pudoarea, altii nerusinarea. Cum va place, e o tara libera, dar ca lider de opinie trebuie sa respecti niste reguli. Nu le respecti, inapoi in bordei. Civilizatia costa, caldura, apa si sapunul costa.

 8. Aveti dreptate, am citit articolul din EZ si nu m-a mirat deloc, dimpotriva mi s-a parut in linie cu politica EZ de a ridica in slavi mareata guvernare Traian Basescu si mai ales „realizarile” invizibile si contestate chiar de Emil Boc la vremea respectiva ale Elenei Udrea(piscine in orasele sarace, ramase cu lacatele ruginite in lipsa banilor pentru intretinere, sali de sport in satuce sarace cu 20 de mosi si babe, parculete la marginea satucurilor pierdute ale Romaniei….), a fost memorabila acea replica a lui Boc referitoare la cheltuirea aiurea a banilor publici in perioada portocalie – Udrea….
  Nu ma mira, d-aia s-a scarbit majoritatea romanilor de PDL, d-aia ne vom pricopsi din 9 Decembrie cu USL din nou la guvernare…
  Pentru ca majoritatea romanilor s-a saturat de sfidarea si incompetenta si ipocrizia PDLista.
  Iar asta cu Dna Mcovei o demonstreaza din plin..
  Vom vedea aceleasi nume compromise pe listele PDL, in ciuda criteriilor Dnei Macovei….
  Le-a mai fluturat Dna Macovei si mai anii trecuti in PDL si nici nu au bagat-o in seama si-au vazut de-ale lor si practic ne-au trimis USLul lui Ponta si Antonescu pe cap….
  Dna Macovei este SINGURA in PDL si in ARD.
  Restul vorbesc numai despre integritate, dar sunt cu totii o apa si-un pamant portocaliu….

  • ma rumini;nu va mai perpeltzi atit,ce daca i pdl sau usl,important e sa ramina ai noshtri.ca s or alia pe urma daca va fi cazu.ptr binele patriei.

  • Cei care sunt scirbiti de guvernarea PDL, sunt doar imbecilii, indobitociti de minciunile, calomniile, dezinformarile, intoxicarile si manipularile banditilor din usl si de la televiziunile infractorilor Felix, SOV, Ghita si DDD.
   Cei care sunt scirbiti de guvernarea PDL sunt doar imbecilii care confunda efectele crizei economice mondiale, cu efectele guvernarii.
   PDL-ul a salvat tara de la faliment, de la dezastru, de la colaps economic, de la incetare de plati.
   PDL-ul a scos tara din recesiune si a readus-o pe crestere economica.
   PDL-ul a declansat si a sustinut lupta impotriva coruptiei.
   PDL-ul a limitat, a atenuat si a redus la minimum posibil efectele crizei economice mondiale asupra tarii.
   Fara masurile corecte si absolut necesare luate de guvernul Boc, astazi tara era in faliment, salariile si pensiile ar fi fost mult mai mici, nu s-ar fi putut plati cu lunile, somajul ar fi fost mult mai mare, inflatia ar fi fost scapata de sub control, moneda nationala s-ar fi prabusit.
   Doar imbecilii nu observa ca absolut toate defectele PDL se regasesc inzecit, insutit sau chiar inmiit la usl.
   Doar imbecilii nu fac diferenta dintre un partid in care maximum 10% sunt posibil corupti, despre care se spune ca au furat zeci sau sute de mii de euro, si partidele din usl, unde cel putin 90% sunt sigur corupti, despre care se stie precis ca au furat milioane, zeci de milioane, sute de milioane si chiar miliarde de euro, si impotriva carora exista mii de dovezi zdrobitoare, sute de dosare penale grele si zeci de procese pe rol, dar pe care, justitia noastra corupta le tergiverseaza de ani de zile.

 9. Stimate domnule Ioniță,

  Este într-adevăr, începând de săptămâna trecută, un atac concentrat împotriva dlui. Preda – învinuit că face nu știu ce afaceri cu panouri solare la Buzău, a dnei. macovei și a dlui. Noureanu în contextul Oltchim, cu mențiunea specială că dl.Boureanu e vicepreședintele PD-L.
  Ipoteze de lucru:
  1. O aripioară PD-L trage în celelalte aripioare. Din acest punct de vedere, dna. Udrea în afară de presupusa relație cu dl.Băsescu este totalmente nesemnificativă și neinteresantă, ultimele contribuții ale domniei sale fiind cele de pe blog de la rubrica de genul ”V-am spus eu”. Per ansamblu, dna. Udrea dă prost la imaginea PD-l- chiar dacă numai din punct de vedere subiectiv- dar dă prost. S-ar fi părut că a înțeles acest lucru prin retragerea temporară a domniei sale- dar farmecul efemer al luminilor rampei s-ar putea să o fi determinat să-și încerce revenirea. Pe de altă parte nu prea poți să o speli pe Udrea și să-l murdărești pe Boureanu pentru că n-are nici un fel de logică.
  2. O mișcare a unui partid din ARD- și aici principalul presupus ar fi dl.Ungureanu- acuzat deja că ar fi traseist- plus achiziții personale de parfumuri Givenchy și altele. La modul în care a fost făcută această acuzație precumn și la modul dezlânat în care a răspuns dl.Ungureanu am presupus de la început că ar proveni tot din surse PD-Liste- ”să-i bage băiatului ăsta mintea în cap”. Oricum faimoasa alianță ARD- despre care se presupunea că ar fi ideală dacă ar fi condusă de dl.Ungureanu- la ora actuală nu are un leader clar- care să fie și viitorul prim-ministru. Miram-aș și n-am cui dacă dl.Blaga sau dl.Neamțu vor accepta o astfel de mișcare, nu mai vorbesc despre dl.Papahagi.
  3. Un interes local al Evenimentului ZIlei. Care s-ar putea dori rebrănduit, spălat și plăcut uscat în perspectiva alegerilor din Decembrie- mai ales că dl.Cristoiu a început să se ia și de liderii PD-L. .

 10. „că va fi o tăcere asurzitoare din partea prietenilor ipocriţi ai Monicăi, activişti care suflă ca nişte Savonarola ȋn iaurturile familiei politice Băsescu, dar ignoră subţire, din vârful buzelor, cazanele cu rahat aburind ale familiilor Ponta, Antonescu, etc.”

  Nu sunt sigur daca la ea va referiti dar partea asta e spot on pentru Alina Mungiu Pippidi. Intr-o perioada in care Monica are sanse serioase sa urce pe scara ierarhica a PDL si sa impuna o schimbare (rezultate din faptul ca dansa l-a ajutat cel mai mult pe Basescu in perioada referedumului) Doamna Pippidi in loc sa o sustina pe prietena sa scrie tot felul de editoriale acide in care da de pamant cu Macovei si ignora in mod suspect majoritatea porcariilor pe care le face actuala guvernare.

  • Madam Lippidi s-a dovedit, la fel ca si Cristian Pirvulescu, Victor Alistar, Corina Dumitrescu, Mircea Dinescu, Stelian Tanase, a fi in slujba monstuoasei uniuni a Derbedeilor, Repetentilor, Prostanacilor, Coruptilor, Infractorilor, Plagiatorilor, Proxenetilor, informatorilor, Santajistilor si Lichelelor, sau, pe scurt, usl.

 11. poate ca e mai bine ca elena udrea sa fie lasata sa candideze si sa piarda. eu la nevoie as vota si candidatul usl doar sa scapam odata de ea (numai sa nu fie antonescu :D). poate cu acest „slingshot” se acumuleaza suficienta energie pentru a putea fi in sfarsit data la o parte, daca altfel nu se poate. fara sa fie lasata sa piarda o sa ramana mai influenta decat e cazul si o sa tot traga sfori mult timp de acum. se vede ca nu intelege de vorba buna sa-si ia posetele si sa se care, la cate voturi negative a castigat pentru pdl.

 12. Daca acesta alianta , care se vrea de dreapta , vine cu resapati precum : Elena Udrea , Berceanu , Olteanu , Videanusi lista este destul de lunga , daca in teritoriu vor venii cu vesnicii invinsi in laegerile locale si parlamentare , sacrificind oameni tineri , de valoare cu activiti vechi la propriu si la figurat , asa cum este cazul Pucheanu la Brasov , atunci , domnul Blaga , vestitul domn Blaga sa-si ia adio de la procentul de 30%. Niciodata o construtie noua , cu adevarat nu se face cu vechituri. Monica Macovei , sunt sigur va ramine singura pe frontul luptei anticoruptie din aceasta alainta.

 13. Puţin pe lângă subiect: domnule Ioniţă, poliţistul cu care puseserăţi pariul cu Otopeniul s-a achitat de ăia 50 de euro?

 14. Paradoxul este ca o comisie de etica a PD-L nu ar avea ce (si de ce) sa ii
  reproseze Elenei Udrea din punct de vedere etic ci doar din punct de
  vedere „can-can”-istic.
  Mie unul, din punct de vedere politic imi plac amandoua (si Udrea si
  Macovei) dar daca e sa dau marul uneia din ele, Paris ma cheama chiar
  si daca Troia m-ar manca.
  Aspectul exterior al omului, nici nu ma lasa rece dar nici nu mi-l face icoana.
  Doar atat ca, bine-rau spuse …spusele Elenei Udrea, pica in mult, enorm de
  mult mai mult sablon, cu ale mele.
  E un joc (ca de sah) pasionant. Oricat ai sta sa te gandesti, pana la urma tot
  trebuie sa muti, una din piese.

 15. domnule Ionita, o avea omul dreptate ca vad ca se pricepe oarecum … nu stim noi ce frustrari se astern prin capsorul cuiva anume cita vreme nu stam la intimitaturi cu tespectivul(a) … zice si dumnealui in articol in felul in care s-a obisnuit pe unde a mai dat cu pixul …
  ca e comandat articolul, hmmm, tind sa va dau dreptate insa nu uitati ca in politica nu exista fecioare (nu de zodie vorbesc) iar idealistii au sfirsit intotdeauna rau …
  cita vreme criteriile de integritate se opresc la binecunoscuta Elena mi se pare ca e fortata treaba …
  dati-i voie sa candideze, la Bucuresti, de exemplu … asta pina nu-i condamnata definitiv pentru vreo infarctiune…
  nu iese, nu-i mare pierdere! iese, si mai bine !

 16. Cel care ar trebui sa intervina autoritar este chiar cel care a promovat-o pe Udrea in politica si a sustinut-o pe Monica Macovei in reformarea justitiei, si anume presedintele Traian Basescu. PDL nu are decat de pierdut de pe urma acestei confruntari: daca va castiga Udrea, si Monica va fi rusinata pentru ca a considerat candidatura ei neavenita, atunci PDL demonstreaza clar ca o tine pe Monica Macovei doar de ochii lumii, ca sa-si lustruiasca fatada. QED.

  • Dupa umila parere, de vagabond prin nebuloaele politichiei,Monica Macovei ar trebui ca macar sa-si imbunatateasca aspectul fizic. Arata ca o gospodina pusa pe scandal,cu parul vesnic nespalat,cu gura mare si frica ca-i arde curcanul in cuptor.(Si nu ca ar muri cineva de foame)
   Domnia sa era ministrul al justitiei,cand mare parte din contractul cu OMV, a avut oaresice nebuloase,legate direct de Liviu Luca! Adica acordarea celor 8% din actiuni salariatilor angajati la data privatizarii !
   Nici pana in ziua de astazi,acel capitol din procesul de privatizare nu a fost rezolvat!De ce?
   Pentru ca a fost stopat de Monica Macovei!
   Adica a trecut de toate ministerele,pana la justitie!
   Ce poate fi neclar in textul negru pe alb,al unui contract?
   Adica OMV-UL face profituri de sute de milioane de euro,iar un oaresice punct din contract nu a fost rezolvat cum era stipulat in contract! Pentru ca interesele mafiotilor erau sub demnitatea D-nei Macovei! Sau CE??
   Unde s-au dus cei 8% din actiunile Petrom,cuvenite salariatilor?

 17. Ce de griji pe neprietenii PDL-ului ca pierde PDL-ul meciul fara sa ii asculte pe ei,
  cismigistii, cum si cu cine sa-si faca PDL echipa.
  Orice partid este pana la urma ca un „motor de cautare” (sau hai sa zicem, ca
  o pagina web”.
  Il cauti daca chiar ai nevoie de el, iar daca nu, cauti ce ai nevoie.
  Mai multe cautari pe un acelasi subiect da crestere, este adevarat subiectului in
  cauza, dar nu te apuca sa ceri lui „google” sa-si faca echipa cum crezi tu, ca
  individ ci trebuie sa il lasi sa creasca sau sa piara pe propria-i mana.
  Tu, doar din „clic” poti sufla, sau nu, in panzele cuiva.
  Din punct de vedere politicianist, datorita balacarelilor la care a fost supusa Elena
  Udrea in principal din misoginism (pentru ca altfel nu a gresit mai mult sau mai
  putin decat vreun alt individ ce a fost vreodata, din 90 incoace ministru), dar numai
  din punct de vedere politicianist ( a insela electoratul oferindu-i altceva decat ceea
  ce tu efectiv esti) e mai „productiv” PDL-ului sa se imbrace cum ii recomanda „stilistii”.
  Dar mie nu imi trebuie un PDL care sa nu fie „el insusi”, indiferent daca prin asta eu
  ca persoana pierd, sau castig.
  Indivizii PDL sunt doar asa: ca Udrea, ca Berceanu, ca Basescu, ca Blaga, ca Ion
  Oltean iar cei care au nevoie de „alte figuri” sa si le produca ei insisi, nu sa ceara
  sa li le produca altcineva.
  Acela care are dispunere sa mearga, in egala masura la castig (dar si la pierdere)
  cu PDL, sa mearga, dar acela care merge cu PDL, chiar si diluat in ARD) doar
  spre castig personal, eu zic sa nu-si piarda timpul si sa mearga pe alt drum.
  PS. Pe la mine pe la tara lumea zice ca nu e deloc bine sa mori de grija altcuiva.

  • Nu cred ca este chiar asa.
   Cei care voteaza PDL, nu voteza de fapt oameni de genul Udrea, Blaga, Oltean etc, ci voteaza impotriva unor indivizi de teapa Derbedeului, Repetentului sau Turnatorului.
   Intr-adevar, nu este vina PDL ca nu au mai multi oameni mai buni, mai competenti, mai buni comunicatori. Daca sunt inteligenti si vor sa invinga monstruoasa uniune a Derbedeilor, Repetentilor, Prostanacilor, Turnatorilor, Coruptilor si Infractorilor, trebuie sa propuna pe liste doar oameni corecti, cinstiti, competenti, integri, in afara oricaror suspiciuni. Daca nu au destui asemenea oameni in partid, nu este nicio rusine sa propuna mai multi candidati din celelelalte partide ale ARD, decit ar reprezenta in acest moment raportul corect al simpatizantilor.
   Candidatii ARD trebuie sa renunte sa se lupte intre ei pentru colegii eligibile, dar sa aiba curajul sa lupte cu adversarii, sa convinga electoratul, sa monitorizeze alegerile, pentru a-i impiedica pe infractorii din usl sa fraudeze.
   Ce au facut reprezentantii Dreptei la referendum, cind banditii din usl au umplut tara cu panouri mincinoase, calomnioase la adresa Presedintelui ? Au atacat imediat in justitie si au cerut retragerea acelor panouri si pedepsirea celor care le-au instalat ? Au contabalansat campania de minciuni, calomnii, dezinformari, intoxicari si manipulari ?

   • Mihai, pe mine putin ma intereseaza ce voteaza altcineva, eu argumentez
    pentru ce anume votez eu.
    Nu este important (pentru mine) in ce ordine rezolvi parantezele aceleiasi
    ecuatii ca si mine (Viata) daca rezultatul la care ajungi este cel adevarat.
    Pana sau mai asezat si altii langa PDL, in vara asta, a fost singur de partea
    democratica a liniei, singurul care a dat totul pe constitutionalitate.
    Ma intereseaza in primul rand sa creasca numarul celor asezati de partea
    Democratiei si nu cum ii zice partidului.
    Pe de alta parte PD-ul ma intereseaza pentru ca din punctul meu de vedere
    este un nucleu, o bariera
    Daca procentul democratic scade (ca in vara) scade doar pana la PD (cat
    ar avea el ca „volum” la acea ora.
    In sus poate creste (procentul democratic) oricat, dar in jos e … limitat.
    Noteaza-ti nume. Sa vedem care, si cate si de cate ori se vor regasi pe aceleasi
    pozitii pe care le-au sustinut „ieri”, peste vreo 10-15 ani

 18. Aaa, pentru cei care si-ar freca mainile bucurosi daca ar fi posesori ai unor tate
  precum cele din „poveste”:
  Daca crezi ca tatele … salta, pentru ce nu-ti pui domnule niste tate mai ceva decat
  cele pe care nu le poti vedea din cauza cetii ce ti-o provoaca invidia.
  Ca in ziua de azi, numai cine nu vrea, nu-si pune si nu-si poarta.

  De ce-i romanul misogin? Pai, pentru ca … asa e el.

 19. Daca intrebi pe cineva ce nemultumiri are despre mai multi politiceni probabil ca la fiecare iti va da un raspuns care reflecta cat de cat realitatea, comunistul vopsit Iliescu, plagiatorul Ponta, invinsul Constantinescu, playboy-ul Mazare, securistul Voiculescu, borduristul Videanu, flota lui Basescu, etc, etc, etc.
  Intrebati-i despre Udrea si o sa vedeti ca nu vor sti ce sa spuna. Pot sa sugerez un raspuns cat se poate de realist la intrebarea de ce nu va place Udrea. Ca asa ni se spune de la televizor.

  • Un coleg din campusul universitar, care era cu 4 ani mai mare, a absolvit in 1988. A prins vremurile cu repartitie. Mai in coada listei fiind, inca necasatorit, a avut de ales intre Turceni si Scornicesti. A ales ultima ca era mai aproape de casa. Ne-a vizitat anul urmator si ne-a povestit cat de bine a fost primit: apartament mobilat, dus cu masina la slujba, control medical samd. Iar in delegatii spunea doar de unde vine si se semnau contractele imediat. Dar era inca nemultumit. Cand l-am intrebat de ce, n-a stiut sa ne spuna.

   N-ar fi fost rau ca toate satele sa se fi dezvoltat precum scornicesti. Problema e ca multe au fost sacrificate, pentru a inflori doar unul.

 20. Domnule Ionita,

  Ca sa aiba efectul dorit, acest articol ar trebui publicat la rubrica dumneavoastra din Evz. As vrea sa-l vad acolo si apoi sa citesc opiniiile altora.
  Aici e un pic alt public decat cel de pe Evz.

 21. ” Monica Macovei, ȋntre ţâţele lui Udrea şi ale Dacianei”

  ” …jeg….fomista…uschita…moartea pasiunii…tavaleala….rahat…. ”

  Vulgar titlu, exprimari de bulevard, un articol scris intr-o maniera deja „clasica ” la noi . Nu poti combate televiziunile vulgare de exemplu cu aceleasi mijloace , decat daca te compromiti ajungand la nivelul lor. Pacat. De ani buni nu exista explicatii oficiale pentru faptul ca persoane competente , cu o educatie universitara , aflate in deplina libertate si fara grija zilei de maine , coboara stacheta singure si din proprie initiativa ( sau nu ?!) si contribuie la balacareala generala …pe care aparent vor sa o combata . Qui prodest ?
  Daca cineva are totusi explicatii la aceasta situatie absolut jenanta, ar fi interesant sa le aflam.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Sorin Ionitahttp://www.expertforum.ro
Paleo-liberal (adica din soiul cel vechi) Partener fondator la EFOR (www.expertforum.ro) think tank independent Citeste si preda teorii ale dezvoltarii si sectorului public Consultant pe reforma institutionala si descentralizare in Europa de Est si Balcani

Carti noi

Revoluția Greacă de la 1821 pe teritoriul Moldovei și Țării Românești

 

Carti noi

„Jurnalul de doliu scris de Ioan Stanomir impresionează prin intensitatea pe care o imprimă literei, o intensitate care consumă și îl consumă, într-un intangibil orizont al unei nostalgii dizolvante. Biografia mamei, autobiografia autorului, atât de strâns legate, alcătuiesc textul unei declarații de dragoste d’outre-tombe, punctând, în marginea unor momente care au devenit inefabile, notele simfoniei unei iremediabile tristeți… vezi amanunte despre carte
 „Serhii Plokhy este unul dintre cei mai însemnați experți contemporani în istoria Rusiei și a Războiului Rece.” – Anne Applebaum
În toamna anului 1961, asasinul KGB-ist Bogdan Stașinski dezerta în Germania de Vest. După ce a dezvăluit agenților CIA secretele pe care le deținea, Stașinski a fost judecat în ceea ce avea să fie cel mai mediatizat caz de asasinat din întregul Război Rece. Publicitatea iscată în jurul cazului Stașinski a determinat KGB-ul să își schimbe modul de operare în străinătate și a contribuit la sfârșitul carierei lui Aleksandr Șelepin, unul dintre cei mai ambițioși și periculoși conducători sovietici. Mai multe…
„Chiar dacă războiul va mai dura, soarta lui este decisă. E greu de imaginat vreun scenariu plauzibil în care Rusia iese învingătoare. Sunt tot mai multe semne că sfârşitul regimului Putin se apropie. Am putea asista însă la un proces îndelungat, cu convulsii majore, care să modifice radical evoluţiile istorice în spaţiul eurasiatic. În centrul acestor evoluţii, rămâne Rusia, o ţară uriaşă, cu un regim hibrid, între autoritarism electoral şi dictatură autentică. În ultimele luni, în Rusia a avut loc o pierdere uriaşă de capital uman. 
Cumpara cartea

 

 

Esential HotNews

Top articole

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro