miercuri, februarie 1, 2023

„No, hai!”

Nu mai e timp de vorbe multe. Nu mai e timp de piruete literare. Când există conștiința comună a primejdiei, când ființa unui popor este amenințată așa cum e amenințată astăzi România, cuvintele trebuie să fie puține. În 1848, când s-a așezat în fruntea moților săi în Munții Apuseni și a pornit spre Blaj, Avram Iancu a ținut cel mai scurt discurs din câte au existat vreodată. A ieșit în tinda casei (din Câmpeni?), și-a scuturat șuba de pe umeri și a spus: „No, hai!” Știau toți ce vor, știau toți care e primejdia de care aveau să se apere.

„No, hai!” trebuie să spunem și noi azi. Nu mai e nimic de dezbătut, nimic de lămurit. Infractorii noștri din Parlament au trecut la next level. Felul în care au mutilat Codul Penal al țării nu mai e menit doar să-i scape pe ei de pușcărie. E menit să ne distrugă pe toți. Vor să ne distrugă pe toți. E născut din indiferență și ură la adresa propriului popor. No, hai!

Ce fac ei în Parlament frizează demența. Citiți amendamendele! E ca și cum ar vrea să ne pedepsească pe toți pentru că i-am împiedicat din prima clipă să-și facă mendrele cu noi. Schimonosind legile, au dat drumul la toate nelegiuirile de care e capabilă ființa banditească a unei societăți. Vom putea fi omorâți pe stradă, copiii noștri vor putea fi violați, femeile noastre răpite și trimise de ganguri de traficanți în străinătate. România va deveni paradisul drogurilor. Procurorii nu vor mai putea acuza, judecătorii nu vor mai putea condamna, închisorile se vor goli de tot. Au făcut legi pentru apărarea criminalilor, borfașilor, șuților. Au legat mâinile justiției. No, hai!

Având reprezentanți la vârf între legiuitorii din Parlament și fiind atât de mulți, infractorii vor crea în curând o uniune: UPR („Uniunea Pușcăriașilor din România”) care, cu vremea, se va transforma în partid și va câștiga alegerile, după ce va fi absorbit PSD-ul. No, hai!

Primejdia, pentru un popor, poate veni din afară sau dinăuntrul țării. Acum nu suntem distruși prin cotropire. Peste România nu dau turcii, peste România nu dă Armata Sovietică victorioasă. Acum ne-a cotropit pegra societății noastre, românași de-ai noștri, care fură în timp ce agită tricolorul arătând cu degetul spre UE și spre Departamentul de Stat al Americii. Flutură tricolorul, fraților, și ne duc regii la mormânt în timp ce ne îngroapă țara. No, hai!

„No, hai!” e un îndemn care scoate poporul român la lumină. Acum avem prilejul să arătăm că nu suntem o adunătură de oameni așezați între granițe de borfași. Ieșind în stradă cu sutele de mii, ne vom așeza ființa pe tipsia națiunii care suntem și o vom arăta lumii întregi. Așa cum am arătat-o și în decembrie ᾽89, așa cum am arătat-o și în acest început de an. O vom arăta din nou acum, în prejma unui nou Crăciun. Dacă nu o vom face în acest ceas de primejdie extremă, vom dispărea ca nație. Până la urmă trebuie să le fim recunoscători borfașilor noștri din Parlament. Ne-au pus în fața temeiului nostru, ne-au arătat – sfidându-ne, zădărându-ne și primejduindu-ne – că suntem. No, hai!

Se golește țara, oameni buni, ca bântuită de ciumă. No, hai!

Distribuie acest articol

94 COMENTARII

  • ” NO, HAI ! ” ……..dar unde Domnule Liiceanu ? cu cine si in ce directie ? Care ne sunt liderii pe care sa-i urmam ? Cine este Avram Iancul nostru ? ……sau doar asa abstract si filosofic ? Nu v-am vazut aseara in strada, marsaluind prin frig si zapada, n-am vazut nici un mare intelectual, erau doar cativa actori celebrii cunoscuti pentru verticalitatea si civismul lor. Oana Pelea, Marius Manole, Tudor Chirilă​ si altii….. Unde sunt zecile si sutele de mii de romani revoltati ? Va spun eu, au alte preocupari……se pregatesc de Craciun. Asta este cu adevarat trist si dezamagitor in Decembrie 2017, dupa ce am trait zilele de har si gratie, luindu-ne „portia de Monarhie” cand l-am condus pe Majestatea Sa Regele Mihai I, King Michael of Romania​ pe ultimul drum spre vesnicie…..

   • Demult a fost prea tarziu pt. a se mai putea face ceva, timpul nostru s-a terminat. O natiune nu e definita de cativa, ci de cei multi, si un popor de 81% pasivi imbecili mamaligari bolsevici, cu memorie de retardat, ce voteaza de 30 de ani urmasii celui mai criminal sistem politic din istorie trebuie si merita sa dispara cat mai urgent. Incepand de la iliescu toti politicienii romani ai acestui popor fara caracter ne-au dus spre pieire. Vom fi singurul popor din istorie ce va disparea din cauza prostiei si pasivitatii native. Niciodata romanii nu au avut initiativa si nu au inceput nimic „de jos”, ca natiune, au depins intotdeauna de conducatori, sunt o turma de oi care s-a indreptat in orice directie i s-a spus „de sus”, o natiune de executanti. Ultimul sa stinga lumina.

   • Ati facut dumneavoastra prezenta celor peste 10.000 de participanti si nu l-ati vazut? Ce-ar fi sa ne rezumam la „No, hai!” si sa nu mai mestecam clisee gen „n-avem cu cine”, „romanii sunt asa si nu altfel” s.a.m.d.

   • Apoi, domnuțule, dacă de lideri e nevoie, mereți binișor înainte, că viu și io din urmă!
    Ce fac neispravitii ăștia în comisia aia specială, deși era previzibil până la un punct, întrece cu adevărat cea mai pesimistă închipuire. E ca și cum niște ucenici au găsit bagheta magului uitată neîncuiată și s-au apucat să facă vrăji, după cum văzură la mentor. Și dăi în ccr, dăi în dna, dăi în CSM, dăi în CP, să vadă cât o ține…

    De lideri e nevoie la construcție, la proteste vin liderii după carele cu pâne.

    • Liderul a murit demult. Îl chema chiar așa, Nohai-khan și a condus hoardele mongole care au trecut și peste noi. Ei bine, de Nohai ăla am avea nevoie aici, că haștag rezist, toți pentru justiție, șcl. nu au dat niciun rezultat. Aici trebuie un nene care să știe să le dea bătaie, că ăștia-s ca vitele, nu știu decît de ghioagă!

   • Am plecat din Romania de aproape 30 de ani si deci poate n-ar trebui sa ma bag, si sa-mi vad de ale mele. Dar intrebarea dvs „Incotro” pare sincera si am un raspuns la fel de sincer, asa ca am decis sa ma bag. Problema este democratia insasi. Solutia este „Drepturile omului” definite in mod obiectiv. Pentru detalii mergeti la http://www.aynrand.org. Numai bine!

  • Apoi, draga domnule legile lor sunt numa bune ca sa ne facem dreptate singuri cand va veni clipa judecatii celei drepte !

 1. Greva fiscala! Greva generala!

  Statul este capturat de infractori.
  Nu mai vreau sa muncesc 180 de zile pe an ca sa-i platesc pe acesti infractori iar ei sa ma poata fura fara teama de a fi pedepsiti.
  Vreau sa platesc pentru autostrazi, nu pentru indemnizatiile unor infractori.
  Vreau sa platesc pentru educatie reala, nu pentru furturile infractorilor din politica.
  Vreau sa platesc pentru sanatate adevarata, nu ca sa fiu ucis de statul care cumpara scump apa de ploaie in loc de substante dezinfectante.

  Nu mai vreau sa-i platesc pe acesti oameni pentru ca sa fiu dispretuit pe banii mei.

  • Greva fiscala nu este o solutie. Nu trebuie sa vrem disolutia statului, ci o solutie democratica pentru indepartarea clicii cleptocrate care a pus mana pe cel mai mare partid politic al tarii si, deci, pe guvernare. In aceasta faza alegeri anticipate si o indepartare a PSD de putere, ca sa-si faca curatenie, este solutia cea mai buna.

   • Cam subtire argumentul impotriva grevei fiscale. In primul rand, pentru ca efectul a ceea ce fac acum cei de la putere este mult nociv decat efectul unei beite greve fiscale.
    In al doilea rand, daca o greva fiscala este pretul pentru a curma cursul actual, categoric merita sa il platim. Mai ales ca , pe termen mediu, efectele asurpa economiei va fi devastator prin multiplele efecte ale noului tip de stat national roman esuat!

   • Disolutia statului e infaptuita de acesti indivizi. Nu de ieri, nu de azi.

    Cat priveste greva, fiscala ori de alta fel, e cat se poate de legitima in conditiile in care, poate n-ati fost atent!, la butoanele statului se afla acum niste infractori care se ocupa cu furtul banilor platiti de contribuabili, in timp ce institutiile abilitate sa-i opreasca sunt decapitate politic, golite de atributii sau dorm pe ele. Aceasta este disolutia statului, cea reala si prezenta, dar care, vai!, a devenit acceptabila.

   • mai exact cum vreti sa eliminati PSD de la putere in mod democratic? Ca dupa toate sondajele inca sunt la 40%, cu asa scor putem sa facem alegeri anticipate pana ne vine acru si tot hotii vor conduce.

    • Dupa care sondaje , ale pesedistilor Pieleanu , Palada sau Alin Teodorescu ? Poate ca nici farfuriile nu ar mai trebuii spalate ca iar se murdaresc .

   • Greva fiscala ESTE o solutie democratica. Pentru ca:

    1. atata timp cat politicienii alesi isi incalca juramantul [articolul 82 din Constitutie] si mandatul si totodata abuzeaza de functia lor anihilind Constitutia Romaniei [calcind in picioare obligatiile prevazute de articolul 57] si punind in pericol evident drepturile si libertatile noastre nu mai putem vorbi de vreo legitimitate democratica de care ar beneficia banda de talhari.

    2. nimeni nu te obliga sa participi la greva, este doar un indemn la nesustinere financiara a talharilor ce au confiscat statul si institutiile sale

    3. prin contributiile tale banesti -in fapt prada obtinuta cu forta de statul socialist al talharilor pesedisti- acordate fara discernamant, fara niciun control, fara nicio limita legala [exista vreo limita, oameni buni, la raptul fiscal institutionalizat? ce anume ii opreste pe jefuitori sa ne puna de maine bir de 99% pe venituri?], fara cracnire, disciplinat si obedient nu faci altceva decat sa te transformi lent in COMPLICE, asteptind si pretinzind de la ceilalti o contraprestatie; este esenta socialismului care metamorfozeaza omul in fiara parazita. Ai obligatia morala de a te impotrivi furtului, altfel consfintesti la supunerea la munca fortata a celorlalti care intrezaresc jaful si proportiile lui fabuloase.

    4. greva este o actiune politica PASNICA, nu implica niciun fel de violenta, ci doar blocarea temporara a fluxului de bani catre bugetul public, buget alcatuit de talhari in dispretul intregii natiunii lipsite de orice investitie, de resursele necesare asigurarii drepturilor la educatie si sanatate prevazute de Constitutie. Este, iarasi, o obligatie morala sa incercam sa stopam deturnarea bugetului public de cate talhari care are consecinte grave asupra starii natiunii, ba chiar a sanatatii si vietii cetatenilor romani. Insasi dreptul la existenta este astazi periclitat de banda de talhari socialisti.

    5. Greva este TEMPORARA, ca d’aia se numeste greva iara nu secesiune/desfiintare/reducere a taxelor; daca era vreun demers anarhist/revolutionar/libertarian atunci oamenii ar fi militat pentru abolirea statului sau pentru desfiintarea taxarii individuale sau macar pentru reducerea fiscalitatii, dar nu, oamenii, in disperarea lor, spera ca macar din banii multi pe care statul ni’i ia cu forta sa ajunga cate ceva in autostrazi, scoli, spitale, asa ca cer doar atat: sistarea temporara a contributiilor, pana cand banda de talhari se retrage din asaltul fara precedent asupra integritatii natiunii.

    6. Greva este CONSTITUTIONALA, este un drept cetatenesc prevazut in articolul 43 din Constitutie. [iar articolul 56 spune ca avem obligatia sa contribuim la ‘CHELTUIELILE PUBLICE’, iara NU la IMBOGATIREA unor TALHARI!]

    7. Greva poate fi directionata. Asta inseamna ca daca NOI, cetatenii, consideram ca JUSTITIA/Spitalele/Scolile trebuie sa functioneze in continuare, sa nu fie afectate de greva, atunci vom contribui exclusiv catre aceste domenii publice dar fara sa mai apelam la Executivul intermediar actual parazitat de talharii pesedisti; si este foarte simplu: avem nevoie doar de cateva conturi la dispozitia asociatiilor de magistrati/doctori/profesori in care sa putem dona dupa cuviinta. N’o fi atat de greu sa ne ajutam acum, in pragul sarbatorilor crestine si la buza prapastiei unde ne’au impins hoardele de pungasi, sa trecem cumva peste momentul asta si sa’i aruncam in hau pe tirani.

    No, haidei sa haidem: greva fiscala e o solutie! Una din solutii.

    • Povesti de adormit copiii.Si eu cand eram mic ,inchideam ochii si ma fortam sa zbor, si chiar aveam impresia ca ma ridic de pe sol.Dar nu am zburat niciodata.Propuneri infantile.

  • Nu vă îmbătați cu apă rece. Nu va fi nici unn fel de grevă fiscală. Dacă voiați cu adevărat să nu mai fiți jefuit și umilit ați fi plecat de acolo de de mult. Odată ce ați rpmas v-ați asumat automat toate cele prin care treceți azi și de acum înainte. E cinic și crud ceea ce vă spun dar e ât se poate de adevărat.

   • De fapt, daca lărgim putin cadrul și urmărim cu atentie tot ce se intampla acum in Parlament si pe scena politică, putem înțelege că Dragnea, dincolo de interesul propriu, doar se achita de niste obligații. Elementul cheie este Șerban Nicolae. Si asa ajungem la dosarele penale ale Revoluției. Urmăriți atent comunicatul de astăzi al procurorilor militari și veți înțelege. Nu mai este vorba doar de Iliescu, ci de o întreagă masina aparatciko-securistica care a preluat puterea după Ceausescu. Daca dosarele Revoluției ajung in instanta ei vor fi terminati și nu pot permite asta. Asa ca se folosesc de corupti si de hoti ca sa faca praf justitia, cu orice preț și să scape. Rana e adâncă. Asa ca, vorba domnului Liiceanu: No, hai! Trebuie terminat ce am inceput la Revoluție sau ne întoarcem la dictatura. Nu mai este cale de mijloc, iluzia este spulberată.

    • Domnule Cristian Felea,
     Aia a fost „revoluție” ?
     Care „voi-noi” ați început la …. ? CE ?
     „Dictatura” durează de 70 de ani !
     Despre ce „întoarcere” să fie vorba ? Nici n-ați ieșit !
     „Hai, no !” d-le. Felea, să fim puțintel realiști !

    • „Daca dosarele Revoluției ajung in instanta…”
     De 28 de ani se repeta aceiasi speranta, de doua-zeci-si-opt de ani. Nici nu-i mult la viata unei natiuni. Doar, vorba lui Iliescu, nici americanii nu au aflat cine l-a impuscat pe JFK.
     Si nu ne mai intereseaza, nu ne mai intrebam cine si dece a inchis dosarele in 2009.
     Tot la vorba lui Iliescu raminem „s-au impuscat ei intre ei, va spun io!”
     Am uitat ca a fost un zapacit care a avut ideia sa condamne comunismul in Parlament; i s-a dat cu tifla.
     Eu nu stiu ce ii mai poate opri pe acesti descreierati, din GIO. Pot fi intirziati, dar nu cred ca opriti. Ramine speranta alegerilor viitoare.
     Alegeri, sa vedem citi sintem si ce vrem (tot la Iliescu ajungem :P ); doar protestele cu # rezist si „Va vedem” nu sint solutia.

     • Am uitat ca a fost un zapacit care a avut ideia sa condamne comunismul in Parlament; i s-a dat cu tifla.

      Ca de fapt (si de drept) este ideea nici ca mai conteaza ciotul la scara aliotmanului care a spulberat toata floarea cea vestita a intregului Apus
      Condamnarea „aceia” (sac!) a fost doar din gura/pix. Nicio diferenta fundamentala fata de declaratia to’ar’sului-sluga-a-comu’ismului din 12 jan 1990. Cum comentam pe un thread al „majestatii-sale” gabriel recomand foarte rarefiatilor eventual interesatilor sustinatori ai „dreptacilor-sculati-din socialisti-culcati”: a se slabi
      .

    • Foarte probabil că așa e. Dar asta nu schimbă cu nimic starea de fapt: PSD-ul are puterea în mod legitim și într-o formă sau alta va reuși să legifereze fărădelegea. Sunt mai departe ca oricând de a fi legați sau de a-și pierde agoniselile. Actualele modificări oneroase ale legilor justiției vor fi „îndulcite” pe alocuri astfel încât maimuțăreala numită emfatic „societate civilă” se va culca pe o ureche sărbătorind în extaz „victoria” așa cum a făcut-o și în februarie. PSD-ii însă vor reuși să pună solid piciorul în ușa justiției și să infesteze pâna la a o paraliza. Asta e tot cel le tebuie. Epoca saturnaliilor în care marfii borfași ajungeau fie și măcar pentru câteva luni la bulău și mai pierdeau câteceva mărunțis din purcoaiele de parale publice furate s-a încheiat.

     Cât despre procesele revoluției și ale mineriadelor să nu uitați să ne scrieți când veți vedea vreo-un condamnat. Nici măcar plevușca nu mai riscă nimc…

     Chestia cu greva fiscală e fără speranțe, iar manifestațiile publice nu vor putea bloca procesul legislativ. Până la alegeri mai sunt 3 ani lungi la capătul cărora PSD va fi cu sacii în căruță. Si între noi fie vorba are șanse imense să le câștige și pe alea așa cum are șanse enorme să câștige prezidențialelele din 2019. Oricât de grobieni și reduși mintal ar fi PSD-eii s-a dovedit întotdeauna că adversarii lor reușesc să fie și mai tâmpiți. Cu o singură excepție: Licheaua de Băsescu care în cele două mandate ale sale i-a făcut să sângereze într-o oarecare măsură.

     • Ah, un basist nostalgic. Am observat acest fenomen in secta LPC. Daca nu mai e Capitanu’ la putere, sau macar sa fie El liderul Opozitiei, nu are rost sa ne mai agitam, ne putem incolona linistiti la taiere. Totul e pierdut fara Irepetabilul, filmul s-a rupt in 2012, bla bla bla.
      Degebea, nu se mai poate, dupa atata Binomu in sus si in jos, dupa atatea manipulari gretoase pe linia Andronic-Visan, dupa ce-a incercat sa ne-o bage pe Delfina Nutzi pe gat, saluti. Trenul asta s-a dus. Incercati sa va reveniti.

      • Dupa ce au vazut ca noile legi ale justitiei ii scapa pe Nuti si pe Vasile de belelele Binomului, basistii au inceput sa scoata iar capul. Dupa ce au simtit aroma de Anvers astia de la (S,D) IE au devenit incorigibili, nu-si mai revin pana la moarte.

   • Stimate anonim,

    Nu imi dau seama care e misiunea ta dar pare ca esti un individ cu un interes foarte precis de vreme ce iti permiti sa ii privesti cu aroganta pe romanii care au ramas in tara.

    Tocmai de aceea nici nu prezinit vreo urma de credibilitate.

    Foarte multi dintre romanii pe care ii privesti tu cu superioritate au ales sa aleaga singuri daca pleaca sau nu din tara si sa isi asume lupta cu lichelele ei.
    Dar poate pt tine a iesi pe usa din dos si a te spala pe maini e o virtute.

    Asa ca multumim ca vrei sa alegi tu pentru noi dar mai bine ramai tu acolo in tarisoara unde esti si cauta sa racolezi romani pe alte site-uri. De asemenea „ajutor” ne putem lipsi oricand. Dupa cum bine vezi noua nu ne place sa aleaga altii pentru noi ;)

 2. Da într-adevăr trebuie făcut ceva. Poate că demonstrații masive vor mai amâna câteva luni inevitabilul. Chiar și așa oamenii de bună credință trebuie să-și manifeste opoziția. Președintele poate trimite legilația înapoi în parlament. Se mai câștigă ceva tumo…

  Să sperăm însă că oamenii învață ceva din toate astea. NIMIC din ceea ce se întâmplă acum în România nu s-ar fi întâmplat dacă doar o fracțiune din enorma energie risipită azi pentru mobilizarea oamenior în stradă ar fi fost cheltuită pe mobilizarea lor al vot în Iunie și Decembrie 2016. PSD poate câștiga alegerile doar în condițiile unei participări scăzute la vot, așa cum s-a văzut la prezidențialele din 2014.

  MEcanisemele democratice vor funcționa. PSD legiferează fărădeleagea în cel mai legal mod posibil datorită idioților ingenioși ce au stat acasă în zua votului. Le doresc să se bucure pe deplin de mocirfla în care au scufundat țara prin inconștinența și nepăsarea lor criminale. Și mai ales le doresc să n-aibă scoăpare de colo pentru că îi merită pânla la ultima picătură tot ce vor ve de îndurat. Ăsta e abia începutul…

 3. No, hai! Ieri a cam plouat. Duminicile ce urmeaza sunt sarbatori… Dar timpul trece! asa ca no, hai mai iute! Mai cu inima, sa fie cu folos!

 4. Este limpede ca Romania este o tara lovita si atacata de urmasii comunistilor si securistilor din 89. Aceiasi securisti care au facut din oameni nevinovati niste tinte in 89, incearca acum sa puna justitia, valorile noastre si pe noi intr-un poligon, asupra carora incearca sa traga glontul fatal.
  Sambata am avut sentimentul ca cineva foarte drag mie este condus pe ultimul drum, precum un foarte bun prieten. Ma uitam inmarmurit la funeraliile Regelui si nu stiam ca, in paralel, acesti criminali lucreaza la legile justitiei si le modifica. Sincer, eu personal am o senzatie de frica. Nu este lehamite sau deznadejde, ci o oarecare teama ca vor incerca sa innabuseasca orice proteste pasnice si civilizate. As fi vrut si o reactie ferma din partea presedintelui, un cuvant, ceva care sa ne dea o speranta. Nada! Sta si tace acolo in Cotroceni de parca nici n-ar exista. Nu asteptam de la el monologuri infinite, insa macar un mesaj ca totul nu este pierdut…
  Ma intreb…oare ce ar fi facut Regele Mihai in aceste conditii? Johannis ar trebui sa se inspire din Regele nostru si sa aiba curajul lui.

 5. Spre surprinderea generala, generatiile dupa 89 nu vor sa se mane la razboi, vor sa construiasca, dar n-au baza.
  Intrebarea fireasca este de ce comunicarea este deficitara, una catre multime, ca sa se adune acel ‘milion’ de oameni si de la oameni catre impostorii si hotii, care s-au vazut cu sacii in caruta su cu biciul, mesaj care e inca incoerent, inca nu e inchegat. Atunci cand toate s-au oranduit si vor face sens, atunci , indiferent de varsta, categorie sociala, miscarea maselor se va produce. No, hai! este o platforma program, transmisa pe cai neconventionale, rodul bunului simt national, dimensiunea morala a natiei, care va aparea cand fie un om , le va putea tine intr-o mana sau ideea este atat de vizibila si primejdioasa incat instictul colectiv va exploda in milioane de constiinte.
  Dle Liiceanu, va provoc sa lamuriti cat mai curand mesajul, adica o ditamai Proclamatia pe care oameni sa si-o asume si sa inceapa lupta.
  La funeraliile Regelui s-au comportat admirabil, au nevoie de un stindard uman, caruia sa nu-i fie frica si cu care sa purceada la lupta. Puteti sa iesiti in Piata si sa coagulati miscarea numai cu un No, hai!?
  Cat mai asteptam, pe cine? Ne trebuie un LIDER si un mesaj clar.

 6. NATIUNEA a votat!
  …si poate oricand sa voteze din nou si din nou.
  Problema e ca ASTA este rezultatul votului ei CORECT – atent supravegheat de toata lumea -, si atata NATIUNE si de acest soi AVEM.
  Adica…
  (nu prea suntem?

  • Aiurea!
   Alegerile au fost falsificate de PSDul actual (fost PSDR, fost FSN, fost Partid Comunist, samd) inca din 1947.
   Pot sa accept ca alegerile din 2016 au fost cel mai putin falsificate, din cauza absenteismului.
   Dar tot ce a fost inainte a fost falsificat, cu metodele invatate din mosi-stramosi. De la tata stiu cum a fost in ’47, incepind cu impiedicarea votului (prin indepartarea sectiei de votanti, in zonele ‘problematice’, de au plecat bunicul si stabunicul cu noaptea in cap cu carul ca sa ajunga la sectia de votare de la 20 de kilometri), continuind cu popa care le spunea babelor si mosilor sa voteze trandafirul (al dracului, tot trandafirul a fost si in ’47), si culminind cu numaratoarea voturilor in stil Pristanda.
   Daca PSDul ar fi fost asa convins de victorie, nu ar fi avut niciodata nevoie de masluirea numaratorii.

   • Asta e adevărata tragedie: În 2016 nici măcar nu au mai trebuit săse obosească să fure. Pur și simplu au reușit să prostească cu trucuri ieftine gen „toți sunt la fel”, „n-ai oricum pe cine vota”, „mă răzbun pe politicieni boicotând votul” etc. oameni (în aparență) mult mai inteligenți ca ei.

    Mai mult decât atât au reușit pentru prima oară să smulgă o bună parte din electoratul „dreptei” prin intermediul PSD-ului de mâine aka USR. PSD-ii par proști dar în fapt sunt geniali. Vă vor jumuli până la os pe toți cei ce ați făcut prostia să rămâneți acolo ca să-i ghiftuiți cu sângele vostru. Vae victis!

    • Bravos, ,
     // nenorocit, cu fite de intelectual, aflat la adapost, PE PROFIT, injura ACUM USR-ul, da-ti arama pe fata, sa priceapa si naivii ce faci, DE FAPT, pe acest forum. Si cat te doare sufletul de Ro…

     • Stimate domn, veți mai întâlni cu siguranță pe platforma contributors.ro, pe lângă interlocutori remarcabili, și “persoane având carențe severe de educație” ca aceasta, care “nu sunt la nivelul la care să poată purta o discuție bazată pe argumente și fapte”, dar care aruncă cu pietre de peste gârlă. Nu le acordați atenție, pentru că nu merită.

    • Domule Svejk, trebuie spus ca diaspora poarta o vina uriasa pentru aceasta situatie. Aderarea la UE a adus investitii si avantaje clare pentru Romania, dar reversul medailei a fost ca cea mai activa parte a populatiei si cea care NU voteaza PSD oricum si n-a votat niciodata PSD, acea parte si-a luat talpasita din Romania. Ei bine, era si de datoria lor sa mearga la vot. In plus, de anul trecut exista legea votului prin corespondenta. Nu s-au obosit sa voteze nici asa, sunt convins ca 95% din alea 4 milioane cat se presupune ca-s plecati habar n-au ca exista acea lege si CHIAR SE POATE VOTA. Tot ce ai de facut e sa trimiti 2 plicuri pe posta. Apai daca si asta e greu si e nevoie de nu stiu ce eforturi, atunci I rest my case. Daca rata de participare la vot a celor din diaspora ar fi similara cu cea din Romania, sa zicem ca ar fi mai rasariti decat cei de acasa si ar vota 50% din ei, UDMR n-ar mai intra in parlament, ceea ce ar fi un castig enorm pentru Romania si chiar si pentru ungurii din Romania, si PSDul n-ar mai castiga niciodata alegerile. La ultimele prezidentiale, dupa tot scandalul cu Johannis si sectiile de vot din diaspora, stiti cate voturi au venit de afara? 300.000. Stiti cate vin in mod normal, fara scandal? Sub 200.000. Deci nepasarea criminala e din partea celor din tara care „se pisa pe el de vot” si si din partea diasporei, careia nu ii mai pasa deloc de Romania.

    • Domnule anonimule „roman”, am raspuns si mai jos „fan”-ului tau dar simt nevoia sa iti zic si tie personal.

     ” toți cei ce ați făcut prostia să rămâneți acolo”

     Afirmatia asta spune tot despre tine :)

     Pana acum aveam dubii dar acum mi-e limpede care ti-e misiunea..

     Da-i inainte cu jignirile si scuipatu-n obraz. Tu nu-ti dai seama cate induram noi de la dusmanu din tara si cat ne-a calit toata aceasta perioada

     Vestea proasta pentru tine e ca s-a ingrosat pielea pe noi si afirmatii d-astea de ale tale de genul „sunteti toti prosti” nu ne mai ating

     Deci da-i inainte „romane”, bate-ti joc de tara ta si de cei care au ales sa ramana si sa lupte.
     Dar nu uita ca in cele din urma fiecare da socoteala pentru faptele si afirmatiile lui..
     Istoria are felul ei interesant de a-i pune pe toti la locul lor

 7. 1. Romanii dovedesc in fiecare zi ca nu au simt civic, ca nu sint cetateni si, mai ales, ca nu vor sa fie liberi.

  2. Romanii dovedesc ca prefera sa fie scuipati daca dupa scuipat vine si un cirnat.

  3. E pacat de minoritatea care doreste libertatea si responsabilitatea care vine odata cu alegerile pe care trebuie sa le faca un om liber.

  4. Cred ca singura solutie este greva generala: intii magistratii, avocatii si apoi muncitorii care asigura utilitatile, inclusiv stringerea gunoiului si, in cele din urma industria. Secaturile din administratie nu vor putea simula un trai normal in tara, pentru ca si la stat mai sint oameni cumsecade.

  5. Problema e ce sa intimpla dupa greva ! Alegeri ? Iar PSD ? Asta e problema, lipsa de simt civic care-i face pe prea multi sa se creada deasupra lumii.

 8. You never change thing by fighting the existing reality.
  To change something, build a new model that makes the existing model obsolele. – Buckminster Fuler

  • Daca imperiul se corupe, înseamnă ca toți au colaborat la corupere…
   E steril, deci, sa încerci, in putreziciunea visului, sa sculptezi din nou trecutul, decapitând corupători sau complici la corupție, pe cei lași sau pe complicii lașității, tratatori sau complicii trădătorii, caci din consecința in consecința, ii voi nimici pana la urma si pe cei mai buni, fiindcă nu mi-au fost de folos si le voi putea reproșa lenea, indulgenta sau prostia. In cele din urma, voi pretinde sa nimicesc in om ceea ce este susceptibil a se îmbolnăvi si de a oferi un pământ fertil unei anumite semințe, dar toti pot sa fie bolnavi. Si cu toții sunt pământ fertil pentru toate semântele. … Nu voi sluji adevărul executându-l pe cel care se inseala, căci creația se clădește din greșeala in greșeala. Nu impun un anumit adevăr executându-i pe cei care slujesc altuia, caci adevărul meu este arbore ce trebuie sa se înalte. Nu cunosc nimic altceva decât teren arabil, care nu mi-a hrănit incă arborele.
   Eu sosesc, sunt prezent. Primesc ca moștenire trecutul imperiului meu. Sunt grădinar care se îndreaptă înspre pământul sau…
   Nu voi reproșa pământului ca hrănește cactuși si mărăcini daca eu sunt sămânța de cedru. (Antoine de Saint-Exupery – Citadela)

 9. Indemnul este foarte bun si trebuie urmat. Este nevoie de mobilizare civica. Fiecare in mediul in care traieste. Partidele si politicienii responsabili ( cati or mai fi?) trebuie sa-si mobilizeze activistii de partid. Primarii cinstiti ( cati or mai fi?), organizatiile de partid, sindicalistii, trebuie sa iasa in strada impreuna cu membrii din organizatie. Fara emblemele partidului, sindicatului, organizatiei. Este necesara o solidaritate sociala in fata dezastrului si nu este nevoie de reclama politica.
  No hai !

 10. No, hai!
  Unde și cu cine? Dăm cu guvernul/parlamentul de pământ și pe cine punem în loc?
  Eterna întrebare a românului turmentat: Eu cu cine votez?
  Cred că greva fiscală e cea mai bună tactică pe termen scurt.

  Domnule Cristian Felea, de ce greva fiscală nu e o soluție democratică? Cum spun și antevorbitorii (antecomentatorii) mei căderea guvernului și alegeri anticipate nu vor schimba situația, marea masă a populației e ignorantă și nu înțelege situația reală și ”ei” vor fi aleși din nou.
  Cred că e singura soluție în situația de azi.
  Sau poate sunt naiv!

 11. Aceste vorbe ar trebui sa circule peste tot, din gura-n gura si pe retelele de socializare:

  „Vom putea fi omorâți pe stradă, copiii noștri vor putea fi violați, femeile noastre răpite și trimise de ganguri de traficanți în străinătate. România va deveni paradisul drogurilor. Procurorii nu vor mai putea acuza, judecătorii nu vor mai putea condamna, închisorile se vor goli de tot. Au făcut legi pentru apărarea criminalilor, borfașilor, șuților. Au legat mâinile justiției. No, hai!”

 12. Sa pupe moastele se duc cu sutele de mii, la sute de Km departare, stau in frig si nemincati citeva zile, dar ca sa-si apere drepturile, putin le pasa ! Asta e tara, astia sunt oamenii si nu cred ca se poate face ceva. E f frumos acest ” no, hai ! „, dar nu are ecou in Romania si la romani. Romanul e mai degraba cu ” muieti is posmagii ? ” Degeaba, dle Liiceanu, degeaba !

 13. Asa cum 0glinda tv a lui Diaconescu a fost inchisa de CNA , asa s-ar cuveni sa pateasca si Antena 3 si Romania tv pt desele dezinformari practicate. Societatea civila trebuie sa militeze neaparat si sonor pt un CNA apolitic si obiectiv, care sa poata opera aceste interdictii. Iar pana la numirea unei noi componente a CNA, firmele care isi cumpara reclama la aceste posturi tv trebuie sa le evite. Daca nu vor face asta, noi, cumparatorii, sa le evitam pe ele.
  Altfel, fara a exclude din emisie aceste instrumente ale manipularii in masa, procentul ala de votanti PSd va ramane ridicat, cu consecinte pe care le vedem. O masa de manevra vesnic dezinformata, gata sa sustina o mafie de partid care acapareaza o intreaga tara.
  Asta ca o masura de medie si lunga durata, iar pana atunci, hai in strada!

 14. Problema cu articolele domnului Liiceanu e ca, dupa ce le citesti,nu prea mai poti sa spui ceva inteligent. Ele sunt sferice, sunt perfecte si, deci, nu li se mai poate adauga nimic.

  Sper din toata inima, insa, ca aceia care-l vor citi vor face ceva inteligent. Daca fiecare dintre contributorii si cititorii acestei platforme (care aduna multi oameni destepti) ar incerca sa convinga un votant PSD de batjocura sinistra pentru care a votat, poate nu e totul pierdut.

  In 1992, romanii au iesit in stada, in Duminica Pastelui, pentru ca acolo, in strada, ii astepta o sarbatoare mai mare: intalnirea cu Regele lor, revenit si El din moartea la care-L condamnase regimul comunist.

  Daca acum, aceeasi romani si copiii lor (atatia cati au mai ramas in Romania), vor abandona responsabilitatea pregatirilor Craciunului, pentru o responsabilitate mai inalta, aceea dictata de „No, hai!”, poate recuperam ce se mai poate recupera din viitorul pe care fiecare dintre noi il datoreaza acelora care se incapataneaza sa socoata Romania „acasa” lor.

  • @”Daca acum, aceeasi romani si copiii lor (atatia cati au mai ramas in Romania), vor abandona responsabilitatea pregatirilor Craciunului…”– Romanii nu inteleg ca nivelul de trai nu se reflecta in cantitatea de carne de porc si sorici introdusa in stomac,precum si in vanzarile de colebil si triferment. Nivel de trai ca in occident insemana cu totul si cu totul altceva, si n-am chef sa explic acum ce si cum.
   @”Daca fiecare dintre contributorii si cititorii acestei platforme (care aduna multi oameni destepti) ar incerca sa convinga un votant PSD de batjocura sinistra pentru care a votat….”– dupa cum stim, exista doua Romanii-una formata din oameni care vor o tara ca afara, si una formata din cei aflati in serbie FSN-ista din ’90 incoace. Nu, nu voi explica nici unui votant PSD ce este bine si ce nu, pentru ca nu am timp. Acesti oameni care au votat cu PSD ar trebui sa raspunda pentru fapta lor si pentru viitorul Romaniei. Ei sunt arhitectii Romnaiei de maine- voilà!

 15. Singura solutie realista e respingerea pachetului legislativ conceput de Iordache-Nicolae-Nicolicea in Parlament, cu votul Opozitiei si a fractiunii neputrede a PSD.
  In caz de nereusita, respingerea de catre Presedinte si verificarea raida a pachetului la Comisia de la Venetia, in oglinda cu ceea ce a prezentat Toader acum vreo luna.
  Abia
  1) apoi
  si
  2) cu toate elementele de analiza,
  3) dupa raspunsul Parlamentului la obiectiile Presedintelui&CV,
  4) daca mai e cazul
  5) No, hai…

 16. No, hai! Yes, hi!, Yes, we can!

  Cred ca cea mai buna solutie in legatura cu aceasta problema ar fi ca Johannis sa declanseze REFERENDUM NATIONAL pe Legile Justitiei in forma propusa de PSD-ALDE. Daca nu face asa ceva, atunci nici noi nu vad ce motiv am mai avea sa-l stampilam la urmatoarele alegeri prezidentiale din 2019 pentru un nou mandat la Cotroceni. Ii spunem foarte clar de pe acum: mai vrei un mandat la Cotroceni? Faci referendum pe Legile Justitiei PSD-ALDE. Nu faci referendum, nu pupi mandatu’.

  E foarte simplu:

  „Sunteti de acord cu Legile Justitiei in forma propusa de PSD-ALDE? DA sau NU”. Te duci si pui stampila asa cum te duce capu’.

  Daca iese „pentru”, atunci stim o treaba si anume ca NE MERITAM SOARTA… si ultimul stinge lumina.

 17. Exista o capcana interesanta pentru maimute, al carei principiu mi se pare relevant situatiei in care ne aflam.Se da o gaura intr-un trunchi de copac pe unde isi fac ele veacul, atat de ingusta incat sa bagi o nuca. Maimuta apuca nuca dar nu o poate scoate. Lacomia ei e atat de mare incat invinge frica ba chiar si instinctul de supravietuire. E capturata vie.

  O lacomie asemanatoare cred ca anima actualii parlamentari care vor mutilarea justitiei, adaugand o sete teribila de razbunare pentru „umilintele” de a fi anchetati (doar „toti fura, ce io-s mai prost?”), pe deasupra si (din pacate intre timp) doar o usoara frica de puscarie.

  Ma tem ca singura solutie acceptabila sunt anticipatele, ori dizolvarea Parlamentului. Oamenii astia nu pot fi opriti ca orice alti cetateni. Ei sunt „altfel” la fel ca si cadrele comuniste. Sunt mai rau decat maimutele care au prins gustul nucilor. Nu se vor opri de la nimic. Toata lumea le spune ca darama o tara intreaga, si ei continua grabiti si zambitori. Nu sunt doar talhari care isi apara tovarasii ori viitoarele ticalosii, sunt pur si simplu criminali.

  Un parlament nou…greu, dar nu imposibil.

  Apoi no bine, hai!

 18. No hai! De ce sa mai stai? No hai! A venit vremea sa ne ocupam de cetate! Unde ne sunt liderii? Unde sunt cantecele lui Paturca? Oamenii din piata, atatia cat sunt ei, sunt admirabili – numai ca lipseste liantul. Magistratii au iesit in strada. Dragi adolescenti ai tarii noastre – voi credeti ca-n comunism o sa fie cool? No hai! No hai! No hai!

 19. Fenomenul care a adus Romania pe buza prapastiei este dezechilibrul de forte politice. De o parte, drojdia morala si intelectuala a societatii s-a organizat intr-un partid extrem de puternic, care a functionat foarte eficient in zona partii celei mai inapoiate si mai promiscue a societatii. De cealalta parte, Romania moderna n-a avut si n-are reprezentare politica, din sutele de mii de romani de valoare si bine intentionati n-a aparut niciun partid solid care sa poata contracara partidul borfasilor. USR e o incercare onesta, dar lipsa de experienta si de forta il impiedica sa fie acel partid de care are nevoie Romania pentru a scapa de ciuma rosie.Un prieten imi spunea ca o explicatie consta in solutia individuala pe care generatia noastra a ales-o emigrind. E adevarat. Nu mai putin adevarat e insa ca cei ramasi, cei care au ales totusi sa traiasca in Romania, formind partea cea mai buna a societatii romanesti, n-au produs o forta politica capabila sa redea Romania romanilor.

  Am fost ani buni adeptul votului negativ. Voteaza orice, numai pesede si aliatii lui nu. Cit poti insa sa votezi negativ? La un moment dat te saturi si nu mai votezi pina cind un partid nu iti va merita votul pozitiv.

 20. NO, HAI !
  Cinste si onor, Dle Liiceanu !

  ” Acum avem prilejul să arătăm că nu suntem o adunătură de oameni așezați între granițe de borfași. Ieșind în stradă cu sutele de mii, ne vom așeza ființa pe tipsia națiunii care suntem și o vom arăta lumii întregi. Așa cum am arătat-o și în decembrie ᾽89, așa cum am arătat-o și în acest început de an. O vom arăta din nou acum, în prejma unui nou Crăciun. Dacă nu o vom face în acest ceas de primejdie extremă, vom dispărea ca nație. Până la urmă trebuie să le fim recunoscători borfașilor noștri din Parlament. Ne-au pus în fața temeiului nostru, ne-au arătat – sfidându-ne, zădărându-ne și primejduindu-ne – că suntem. No, hai! ”

  ACUM SI NU MAI TIRZIU !
  Chemati la greva generala, chemati la demonstratii si la blocarea parlamentului si guvernului !

 21. 1.In 2012 Ponta s-a asezat in fruntea miscarii sociale si a marsaluit la Guvernul liberal, promitind populatiei cresterea veniturilor sociale si salariilor!A reusit sa cistige alegerile si guvernarea, promitind si 12 miliarde investitii industriale straine, o crestere economica industriala de 4 -5 la suta pe an si 250 de mii de noi locuri de munca, investitori chinezi si americani cu duiumul, etc.
  A crescut veniturile populatiei, asa cum sta bine Stingii, dar cresterea economica a fost la fel de consumerista (ca azi), investitiile industriale au ramas promisiune, iar cele 250 de mii de noi locuri de munca o ,.,povestire SF” pentru (viitorii) emigranti.Ceeace a crescut si atunci, a fost coruptia si furtul banului public….
  Dragnea a repetat la scara mult crescuta ,,scenariul Ponta”, iar in plus avea de ,,salvat” de la puscarie colegii de suferinta (penala), asa ca a facut si face tot ce poate sa darime institutional si economic Romania in acest scop.
  2.Acest ,,No, hai” ! nu poate prinde viata, daca d-l Liiceanu nu se aseaza si nu conduce (personal) la fel ca Ponta, o miscare ,,pro-industrializare si pro-justitie” (si stat de drept) ca reprezentant simbolic (fa fel ca la ”48) al intelectualitatii, cu sanse absolute de reusita, deoarece (spre deosebire de Ponta), dumnealui are la dispozitie si PROIECTUL DE TARA necesar!
  Pare (oarecum) SF propunerea aceasta, insa nimeni nu poate intelege, insusi si prezenta mai bine ca dumnealui, spiritul si litera acestui ,,proiect de reindustrializare”, fiindca procesul unei dezvoltari economice si industriale rapide este cea mai dificila si complexa ,,FILOSOFIE ECONOMICA, POLITICA si SOCIALA”, cuprinzind intr-un mod unitar si coerent masurile politice, economice, sociale, juridice, institutionale, constitutionale, administrative , normative, (pro-active), care INITIAZA si ORGANIZEAZA acest proces!
  DUPA ce se va aseza in fruntea unei miscari nationale pro-liberalism si democratie – odata cu prezentarea ,,proiectului de tara”, lucrurile vor merge dupa regula ,,bulgarelui de zapada”- care prin rostogolire va prelua si antrena avalansa de neoprit a unei schimbari necesare de 27 de ani!
  3.Iata raspunsul unic – la intrenarea cine poate fi un ,,Avram Iancu” al zilelor noastre, care sa ridice steagul si lancea (lui Horia) – contra postcomunismului romanesc!
  Fara ,,proiect national”, fara LIDER pe masura, lupta se va consuma doar la nivel teoretic-intelectualist si minimal ca rezultate, incapabila sa atraga marea masa a populatiei in strada sau la vot, pentru schimbarea ce trebuia sa vina imediat dupa 89…

 22. 1) Pe cine punem în loc? Sincer să fiu, cred că nici nu mai contează. Important acum (părerea mea) e să demonstrăm că nu acceptăm mizeria pe care p$d-ul încearcă să ne-o vâre pe gât!
  2) Deci ce facem după (sperăm să fie un după): votăm fragmentat, astfel încât să nu mai apară un monstru atât de puternic cum e acum p$d-ul. Să nu mai poată face nimeni o majoritate atât de covârșitoare.
  3) Greva fiscală: nu e o soluție pentru că dragnea și banda lui vor avea ei personal din ce trăi; cei care vor suferi, adică săracii care chiar au nevoie de banii de social vor vedea doar că cei ce au refuză să dea bani ca să îi ajute: Șoroș, multinaționale care sug sângele poporului… Va fi un bumerang care de fapt va mări și mai mult prăpastia dintre ”noi” și ”ei”.
  Cred că singurul lucru pe care-l putem face e să ne demonstrăm puterea, să-i dăm de pământ (doar la figurat) astfel încât să înțeleagă dracului că nu trăim într-un sat fără câini și că suntem cu ochii pe ei.
  Reuz și să cred că Jandarmeria va interveni violent dacă prezența străzii va fi fermă dar pașnică. Și ei știu (mă refer la jandarmi, nu la cei de prin minister) că ce fac ăștia acum nu e bun pentru nimeni, au și ei copii care pot fi afectați de legile astea, au și ei bani care pot fi furați fără șansă de recuperare… Trebuie doar să demonstrăm că suntem mulți. Atât.

 23. Eu am participat, ca voluntar, la lovilutia din decembrie1989 din Bucuresti. Era inainte de executia din 25 decembrie. Am „aparat” timp de 24 de ore, cu pusca cu luneta in mina, dar fara sa trag un singur glont, fiindca nimeni nu ne ataca, o cladire care nici macar nu inteleg (acum, fiindca atunci nu mi-am pus problema) de ce trebuia aparata. Voiam sa fac si eu ceva pentru distrugerea comunismului si acolo am fost dus, impreuna cu alti colegi de munca.

  Peste citeva zile am inteles ca am fost – si eu, nu doar Postelnicu – un dobitoc. Impreuna cu alte mii de bucuresti iesiti, credeau ei, la revolutie. Multi au murit ca prostii. Mi-a fost atit de scirba de tot incit:
  1. nici prin cap nu mi-a trecut sa cer certificat de revolutionar.
  2. mi-am facut bagajul si am parasit definitiv Romania.

  Pe mine nu ma mai duce nimeni, niciodata la nici o revolutie.

  • De unde ai pus mina in decembrie 1989 pe o pusca cu luneta dle ” fost revolutionar amator ‘” ?
   Oi fi ajuns cumva in Suedia, sa-ti impartasesti acolo experienta , alaturi de mutli alti specialisti ai patrioticei institutii denumite securitate ?

  • Eu am strigat „Jos Ceausescu!” in urma cu 28 de ani, pe 21 decembrie, in P-ta Romana, timp de aproximativ un sfert de ora, pana cand elicopterul de intimidare a coborat foarte jos – am crezut atunci ca se va deschide focul (era, de fapt, modalitatea de a departaja nucleul greu al manifestantilor de cei mai slabi de inger, respectivul nucleu urmand a ajunge apoi in dube…). Sunt, asadar, „un revolutionar de 15 minute” (desigur, fara certificat de revolutionar), dar pot spune ca au fost cele mai importante momente din viata mea: sa-ti infrangi frica generata de sistemul opresiv al dictaturii, sa-ti risti libertatea si poate chiar viata pentru a face… ceva ce trebuie facut (la momentul acela nu aveam cum sa intuim, in mod rezonabil, ca sistemul se va prabusi a doua zi) !
   Nu mi-a parut rau nicio clipa de acele momente, chiar daca si pana azi multe lucruri au ramas neclare, cei care au tras ori au dat ordin in acest sens au scapat si, poate, au facut averi in timp ce eu sunt un simplu salariat. Pentru ca, per total, bilantul este pozitiv – traim intr-o societate libera, democratica si capitalista, adica opusul a ceea ce era inainte. Ca de cele mai multe ori n-am reusit sa alegem decat niste incompetenti sau hoti, atesta, pana la urma, nivelul nostru de cultura si civilizatie. Dar asta nu se poate remedia plecand din tara. Sigur, emigrarea este o solutie personala – deloc blamabila, de altfel. Dar revolutiile (fie ele sangeroase ori pasnice) se castiga numai luptand acolo unde este nevoie, nu parasind campul de batalie.
   Prin comparatie cu `89, as zice ca de aceasta data nu va fi nevoie de o revolutie sangeroasa, cred ca ar fi suficient pur si simplu sa iesim in strada cu sutele de mii… Desigur, asta va insemna ca multi oameni sa-si sacrifice week-end-uri petrecandu-le pe strazi, dar indraznesc sa cred ca merita daca vrem sa traim, noi si copiii nostri, intr-o tara in care hotii sa nu faca legi pentru ei.
   Am castigat o batalie in ianuarie-februarie 2017 cu OUG 13, nu vad de ce nu s-ar putea si acum. Probabil ca va trebui sa ne adunam mai multi si sa fim si mai hotarati de aceasta data (adversarii nu mai au scrupulele lui Grindeanu iar parlamentarii beneficiaza de o cladire mai mare decat Palatul Victoria). Dar nu e imposibil sa-i determinam sa renunte – fie si in ultima clipa, dupa ce cartea constitutional va fi jucata iar presedintele isi va spune cuvantul trimitand proiectele legislative inapoi in Parlament. No, hai ca se poate ! Sa facem ceea ce trebuie !

 24. No, hai? Acu’? Nu era mai potrivit indemnul asta in ajunul alegerilor parlamentare, ca mai avem un pas si ajungem ca Polonia sau Ungaria unde unii protesteaza si altii voteaza ?!

 25. Cred ca o sa raminem emotionati si incintati de acest indemn strabun „No, hai!” si atit: ursul trece.
  Eu o sa pastrez acest indemn pentru viitorele alegeri, cind ,va garantez, in ziua alegerilor nu se va termina berea, iar statiunile nu se vor inchide definitiv daca nu vor fi musterii.
  Sa nu lasam „stirbii” sa fie mai multi ca noi.
  Atunci „No, hai!”
  Sau dupa vorba mongolilor de prin `91, „Fratilor si surorilor, pe cai si la vot!”
  Acum „No, hai!” nu ajunge. Lupta pentru putere e crincena ca intotdeauna.
  Si ne e cam frica sa spunem cine se lupta pentru putere, caci nu o fac doar politicienii corupti.
  In plus, in lupta cu „stirbii”, noi ne sfisiem intre noi ceva de speriat.
  NB,
  tocmai ce au iesit la rampa procurorii militari din dosarul Revolutiei sa ne spuna ca nu a fost revolutie, ci lovitura de Stat.
  Chitac, Stanculescu, Iulian Vlad si citi ca ei s-au dus deja. Nici Iliescu nu se simte pre bine.

 26. D-na Georgeta!
  D-l Liiceanu – ideologul schimbarii + proiectul de tara + p.m. tehnocrat Ciolos = Schimbarea necesara.A scrie si vorbi despre SCHIMBARE este insuficient, fara un scenariu de actiune si punerea in miscare a lui ,,No,hai!”.Fiindca numai „scris si vorbit” facem de 28 de ani, in loc de ,,revolutie liberala”.

 27. Domnule Liiceanu, Biserica, Biserica nu spune nimic? Cum se poate sa nu aiba chiar nimic de spus? Au reactionat la homosexualitate, declaratii, actiuni publice, la casatoria gay au strans 3 milioane de semnaturi, si acum, impotriva hotiei, nimic nimic? Toate cultele, dar mai ales BOR. Cum va explicati aceasta tacere incredibila? Si de ce nu merge nimeni sa ii intrebe nimic? Noi ne dam duhul de un an de zile, ne-au scos astia peri albi, si nu simtim nici un sprijin idn partea lor. E normal?

  • Da, e normal. Atunci cînd nu plătești impozite, faci ce afaceri vrei fără să te întrebe nimeni nimic și guvernul aruncă cu bani în tine la fel ca în securiști, ”shut up and take the money”! Nu omori o afacere bănoasă pentru niște nebuni care vor democrație, justiție și un stat de drept adevărat. Lasă-i să zbiere, numără banii și promite-le o viață mai bună pe lumea ailaltă, pe lumea asta locurile de jupîn bogat și fără griji sînt ocupate.

  • Bună întrebarea. Dar nu cred că dl Liiceanu ştie. Mai bine îi întrebaţi pe cei din USR. Ei s-au agitat acu’ câteva luni ca, printr-un mini-referendum la 2 mii de membrii, să-i reducă la tăcere pe cei 3 milioane de semnatari ai CpF. Deci … au reuşit …

   • Iertați-mă, dar pentru obiectivitatea discuției, aș îndrăzni să spun că mie mi s-a părut din transmisiile TV că USR s-au manifestat ferm, și după puterile modeste pe care le are, împotriva hoției promovate de unii parlamentari din coaliția PSD-ALDE-UDMR.

    Nădăjduiesc, și nu am motive să cred altfel, că dacă Patriarhia Română, ori organizațiile religioase, creștin ortodoxe, sau de alte confesiuni, vor iniția o mișcare socială de opoziție la subordonarea politică a Justiției, USR are disponibilitatea să o susțină. Probabil că de o susținere substanțială ar beneficia și din partea cetățenilor, credincioși ori ba. Mai mult, fără a i se putea imputa ceva, Biserica ar avea șansa de a atrage noi adepți, care prețuiesc valorile morale și văd astfel în demersul Bisericii atât confirmarea propriilor valori, cât și a principiilor originare ale Creștinismului.

    • Da, nu e rău că văd hoţii din ograda altora, dar mă gândesc că ar trebui să-i vadă şi pe cei din curtea proprie. Ştiţi spusa cu „paiul” şi „barna”? Uneori se mai „fură” şi .. partide. Ceri votul alegătorilor bazat pe o doctrină morală şi după ce le-ai obţinut schimbi doctrina cu una neomarxistă. Asta cum se cheamă?

  • Lui Cris B. Biserica crestina ortodoxa nu este biserica luptatoare si nici misionara. Biserica ortodoxa nu conduce masele, ci educa sufletele. Credinta ortodoxa este cea care pregateste sufletul omului pentru ultimul drum, pentru ultima clipa pe pamant. Stema bisericii ortodoxe este vulturul bicefal, stema Imperiului Roman de Rasarit. Un cap de vultur tine in cioc crucea, iar celalalt cap tine sceptrul. Un cap este biserica duhurilor, iar celalalt cap reprezinta puterea principelui, puterea imperiala. Biserica Catolica este biserica luptatoare, papii au luptat in razboaie, Papa Juliu, manuia spada mai bine decat orice ostean sau condotier. Preotii catolici poarta arme. Preotii ortodoxi nu au voie sa atinga armele. Nici participarea la actiuni politice nu le este ingaduita. Preotii ortodoxi sunt preoti liturgici si propovaduitori, sunt preotii harului si al sfintirii sufletului, spiritului. Dupa atata hulire a lui Dumnezeu de catre multi indivizi din USR, dupa atata scuipat indreptat impotriva bisericii si credintei de catre multi useristi, acum vreti sa sara biserica „la cap”, sa puna popii mana pe ciomag si sa-l dileasca pe Dragnea? Si useristii ce sa faca? Sa condamne pe popi ca sunt „niste bestii”? Biserica nu lucreaza astfel. Faceti politica, domnilor, nu scandal.

   • Pentru ca BOR „educa sufletele”, cred ca nu e exagerat sa spun ca, din ce se vede aici pe Pamant, la noi in tara si-a ratat misiunea!?
    Nu stiu cum vedeti dvs lumea, mie romanii imi par nefericiti, frustrati si chiar rai cu semenii lor, mai cu seama cu cei mai amarati decat ei…Da, exista mereu altul mai nenorocit, mai bolnav sau mai sarac decat sine, pentru ca lumea e astfel facuta incat orice om sa aiba in preajma lui unul care o duce mai prost decat el, si pe care…isi varsa amarul, sau il ajuta, crestineste.
    Multi romani aleg prima varianta, probabil din lipsa de echilibru suflet-minte-corp, care produce un prea-plin de frustrare, pe care biserica l-ar fi putut directiona intru intelegere si ajutor, dar se pare ca nu a reusit…De altfel, este chiar IMPOSIBIL sa te ocupi doar de suflet, „extragandu-l” din totul care-l reprezinta fiinta umana! Orice teolog serios, sau orice profesionist din medicina, sociologie sau antropologie, va poate confirma asta : sufletul omenesc este exact la fel de important ca mintea (spiritul) si corpul : sfanta treime umana trebuie respectata si pretuita exact la fel ca sfanta treime cereasca!
    Altfel, omul se dezechilibreaza si nu mai functioneaza asa cum e bine pentru el…

    • ELA- Aveti destula dreptate, numai nu confundati poporul roman de la sate, din munti si din campie, din orasele patriarhale cu o minoritate cosmopolita, mai mult sau mai putin alogena de prin Bucuresti. Trecem printr-o grea incercare a istoriei noastre, dar asa nenorociri au mai fost si s-a adeverit ca „apa trece, pietrele raman”. Romanii sunt prea mult preocupati de supravietuirea lor intr-un spatiu complex. Romanii sunt prea preocupati cu „ziua de maine” ca sa acorde atentie cosmopolitilor, care in aceasta conjuctura nu au nicio sansa sa faca valuri. Rusia, unde foamea de glorie si putere tine loc de „paine si greciniovaia kasha” si care vrea sa-si recupereze ceeace a pierdut, ba inca si mai mult de atata, China care are nevoie de Europa cu sau fara musulmani, ei vad numai consumatori peste tot, sunt extrem de atenti la toate posibilitatile de a tulbura apele pe aici, unde i-au gasit valorosi pe amatorii de dezordini de la noi. Daca se declanseaza „masinaria”, daca si in Occident continua dezbinarile, ba chiar si in SUA, atunci nimeni nu poate sa-i opreasca. Americanii nu vor face niciodata razboi cu Rusia, mai ales daca pot cadea la o pace ca in oct.,1944, cand au facut „pachetul Romania -Bulgaria” pe care l-au daruit lui Stalin la schimb cu Grecia, pachet care se conserva si azi (vezi: Romania -Bulgaria pot intra numai impreuna in NATO, numai impreuna in UE, numai impreuna in Shengen, numai impreuna peste tot. Deci nu si-a pierdut importanta de „moneta de schimb” ptr marii ‘Bahteri”. SUA, nu mai sunt ceeace au fost si nici nu mai are sanse sa redevina „jandarmul mondial”. Din ce in ce mai mult incep sa se intereseze de America de Sud, care si aceasta este extrem de turbulenta. Totusi capitalizmul actual, „de consum”, are nevoie ca de aer de moneda forte si de piata de desfacere. Mai are nevoie si de resurse. Romania are resurse mari care le poftesc si rusii si americanii, nu mai vorbim de nemti. Romania are mari rezerve de gaze si dupa unele date puturile de tzitzei, golite de exploatarile trecute, de masinaria de razboi hitlerista si de plata datoriilor catre URSS, aceste putzuri s-au reumplut, deci petrolul circula, are o panza freatica sau alta proprietate de regenerare. Mai avem (mai bine nu aveam!) mari rezerve de metale rare (nu e vorba de aur si argint) ci de wolfram, molibden, californium (cel mai scump pret din lume!), uraniu 235, resurse de apa grea, resurse mari forestiere, resurse agricole (se vorbeste de o mare criza alimentara!). Romanii sunt usor de manipulat si asta stiu toti specialistii in manipulari. Romanii nu au lideri si ca sa nu avem lideri se lucreaza la greu de toate fortele oculte sau mai putin oculte. Intr-un cuvant suntem intr-un proces de „preparare”, pentru ce Dumnezeu stie, ca romanii nu pricep nimic, simt ca sunt din ce in ce mai dezbinati si nu pricep nimic. Asa s-a intamplat si cu Siria, cat timp nu aveau petrol si gaze, nu-i baga nimeni in seama, toata lumea ii lasa in plata lor, dar cand s-a gasit zacamantul „Leviathan” de catre cercetatorii romani trimisi de Ceausescu, apoi s-a construit marele combinat petrochimic si rafinariile de la Banias, tot de catre romani, mai apoi Assad asta tanar a dispus sa se construiasaca conductele nu inspre tarmul Mediteranei ci inspre Iran, de unde il preiau chinezii care nu au resurse petroliere, atunci a inceput scandalul, satanizarea, fortele extremiste islamiste, etc., si dezasruosul razboi despre care toata lumea are cunostinta pentruca refugiatii ajung si la noi din ce in ce mai multi. Cand isi baga dracu coada…….asa se intampla.

     • De unde plecam, si unde ajungem… :)
      Desigur ca viata e complexa, ca nu toti oamenii sunt la fel si ca cei puternici ii domina pe amarati, numai ca nu e o noutate, asa a fost mereu!
      Rolul religiilor (parca de la asta plecasem?) este sa ghideze oamenii, sa-i ajute sa-si descopere potentialul si sa traiasca cat mai armonios posibil cu ei insisi, si apoi cu societatea.
      E cel mai la indemana sa gasiti tapi ispasitori, dar mi se pare complet inutil daca o faceti ca sa va justificati problemele, neajunsurile sau neputinta…
      De altfel, cred ca o religie in care nu se insista pe notiuni post-mortem de paradis si infern, n-are multe sanse de succes la public…E mai simplu sa pledezi pentru ceva care nu se poate verifica, sa le spui oamenilor povesti cu salvarea sufletului in schimbul foamei pamantesti, dar e la polul opus valorilor crestine autentice! Ca rezultat al interventiei clerului in interpretarea textele sfinte, aceasta idee serveste foarte bine interesele bisericii si, duoa aproape 2000 ani de practica asidua, e clar ca oamenii sunt convinsi. Tristi, saraci, dar convinsi ca isi vor lua revansa…apoi.

   • Nu ‘educa sufletele’, ci ‘AR TREBUI s-o faca’; nu ‘ofera modele’, ci ‘AR TREBUI s-o faca’.
    Dar e si a fost gata sa ‘colaboreze cu sistemul’, sa poarte ‘grade sub sutane’, sa predice ‘pentru LINISTEA TARII’ si…pentru BANI. Desigur, pentru ‘cele sfinte’, precum ‘Catedrala Mantuirii’…unui NEAM PIERDUT! Unde or fi CAINTA si SMERENIA ? S-au pierdut in beciurile comuniste, deodata cu DEMNITATEA, SPIRITUL DE SACRIFICIU si ADEVARATA CREDINTA. Cea in care se MARTURISESTE NUMAI ADEVARUL.

    Sunteti in eroare (sau in misiune) cand credeti ca USR-ul e de blamat, acum si aici! Sa nu ramaneti cu ‘familia traditionala’, pastorita …tot ‘traditional’ ! Cum se pare ca va si doriti.

 28. Se pare că discursul ar fi fost mult mai lung…:

  Avram Iancu: No, gata?

  Mulțimea : Gataaa

  Avram Iancu : No, merem ?

  Mulțimea : Mereeem

  Avram Iancu : NO, HAI

  • Multimea: undeeee?

   sa nu uitam ca in 1996 opozitia a luat puterea…si s-a dovedit ca erau tot ei, lupii, chiar mai dornici de a fi corupti…emil tapul si politicienii de atunci au dus romania unde se afla azi. ..impinsa de noi toti. daca cautati liderii…va rog sa ii gasiti printre cei 4M de romani plecati plus urmasii lor…in tara? singurul care are un discurs corect e primarul Iasului, dar ma intreb ce pacate are…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Gabriel Liiceanu
Născut la 23 mai 1942, la Râmnicu-Vâlcea. Studii universitare la Bucureşti, Facultatea de Filozofie (1960-1965) şi Facultatea de Limbi Clasice (1968-1973). Doctorat în filozofie la Universitatea din Bucureşti (1976). Cercetător la Institutul de Filozofie (1965-1975) şi Institutul de Istorie a Artei (1975-1989). Bursier al Fundaţiei Humboldt (1982-1984). Director al Editurii Humanitas din 1990. Profesor la Facultatea de Filozofie a Universităţii Bucureşti din 1992. Chevalier de l'Ordre des Arts et des Lettres (Paris, Franţa, 1992). Commendatore dell'Ordine della Stella della Solidarieta italiana (Roma, Italia, 2005).

Carti noi

 

Institutul de Istorie a Religiilor al Academiei Române și Muzeul Național al Literaturii Române vă invită la expoziția „Manuscrisele inedite ale lui Mircea Eliade din patrimoniul Institutului de Istorie a Religiilor al Academiei Române”, care va putea fi vizitată între 26 ianuarie și 13 martie 2023 la sediul Muzeului Național al Literaturii Române din strada Nicolae Crețulescu nr. 8. Află mai multe

Carti noi

Revoluția Greacă de la 1821 pe teritoriul Moldovei și Țării Românești

 

Carti noi

„Jurnalul de doliu scris de Ioan Stanomir impresionează prin intensitatea pe care o imprimă literei, o intensitate care consumă și îl consumă, într-un intangibil orizont al unei nostalgii dizolvante. Biografia mamei, autobiografia autorului, atât de strâns legate, alcătuiesc textul unei declarații de dragoste d’outre-tombe, punctând, în marginea unor momente care au devenit inefabile, notele simfoniei unei iremediabile tristeți… vezi amanunte despre carte
 „Serhii Plokhy este unul dintre cei mai însemnați experți contemporani în istoria Rusiei și a Războiului Rece.” – Anne Applebaum
În toamna anului 1961, asasinul KGB-ist Bogdan Stașinski dezerta în Germania de Vest. După ce a dezvăluit agenților CIA secretele pe care le deținea, Stașinski a fost judecat în ceea ce avea să fie cel mai mediatizat caz de asasinat din întregul Război Rece. Publicitatea iscată în jurul cazului Stașinski a determinat KGB-ul să își schimbe modul de operare în străinătate și a contribuit la sfârșitul carierei lui Aleksandr Șelepin, unul dintre cei mai ambițioși și periculoși conducători sovietici. Mai multe…
„Chiar dacă războiul va mai dura, soarta lui este decisă. E greu de imaginat vreun scenariu plauzibil în care Rusia iese învingătoare. Sunt tot mai multe semne că sfârşitul regimului Putin se apropie. Am putea asista însă la un proces îndelungat, cu convulsii majore, care să modifice radical evoluţiile istorice în spaţiul eurasiatic. În centrul acestor evoluţii, rămâne Rusia, o ţară uriaşă, cu un regim hibrid, între autoritarism electoral şi dictatură autentică. În ultimele luni, în Rusia a avut loc o pierdere uriaşă de capital uman. 
Cumpara cartea

 

 

Esential HotNews

Top articole

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro