duminică, mai 22, 2022

Noaptea ca hoții, deputații majorității au funcționat după ceasul d-lui Dragnea

Am publicat ieri, pe site-ul „contibutors.ro”, comentariul intitulat „Ora României în funcție de ceasul domnului Liviu Dragnea”.
Pornind de la ideea că, în săptămâna ce tocmai începuse, sunt așteptate să se producă evenimente importante, printre care o posibilă decizie a președintelui Iohannis referitoare la suspendarea d-nei Kὄvesi, începerea procedurilor parlamentare în vederea numirii în funcția de director al SIE a deputatului PSD Gabriel Vlase, precizarea poziției coaliției PSD-ALDE în legătură cu o posibilă declanșare a procedurilor de demitere a președintelui Iohannis și, în fine, pronunțarea unei sentințe în dosarul angajărilor fictive de la Consiliul Județean Teleorman, făceam observația că, într-un fel sau altul, toate aceste fapte sunt intim legate de persoana președintelui PSD, dl. Liviu Nicolae Dragnea.
Recunosc. În comentariul de ieri, am comis o gravă omisiune. Nu am pus la socoteala operația de votare pe repede-înainte în Camera Deputaților, în acest caz Cameră decizională, a Codului de procedură penală. Greșeala mea e cu atât mai impardonabilă cu cât multe dintre modificările operate ca și votul final dat la o oră în care puțini români mai sunt la muncă sunt și ele, așa după cum susțin juriști de recunoscută probitate profesională, în beneficiul președintelui PSD. Deloc, din întâmplare, și președintele Camerei Deputaților. Același Liviu Nicolae Dragnea.
Nu, dl. Dragnea nu a mers până acolo cu cinismul și cu bătaia de joc la adresa ideii însăși de democrație parlamentară, încât să conducă chiar el ședința de plen care a comis toate aceste mizerii. L-a însărcinat să facă asta pe dl. Gabriel Vlase. Nimeni altul decât deputatul desemnat de președintele Iohannis în vederea preluării șefiei SIE și care așteaptă cu sufletul la gură o decizie în acest sens din partea conducerii partidului.
Să fie oare îndeplinirea sarcinii de a conduce ședința în care, practic, s-a pus mai pus o cruce speranței românilor într-o justiție corectă prețul pe care a trebuit dl. Vlase să-l plătească pentru a-l împăca măcar într-o oarecare măsură pe șeful de partid al domniei-sale despre care se spune că nu ar fi primit chiar foarte bine vestea venită dinspre Cotroceni la sfârșitul săptămânii tecute? Unde mai pui că dl. Vlase s-a văzut nevoit să admită că a avut o întâlnire cu președintele Iohannis. Un tệte- a- tệte despre care se pare că dl, Dragnea nu a știut nimic.
Să fi trebuit oare dl. Vlase să joace ieri după-amiază până mult după căderea serii rolul lui domn Nae Cațavencu din O scrisoare piredută, cel care, din ordinul coanei Joițica, s-a văzut nevoit să suporte cu zâmbetul pe buze și entuziasm căznit umilința de a se afla în fruntea manifestației de simpatie și adeziune de după alegerea ca deputat a d-lui Agamemnon Dandanache?
Dincolo de orice fel de alte speculații câteva lucruri sunt cum nu se poate mai certe. Ca, de pildă, : 1. Parlamentul României operează noaptea ca hoții. 2. Majoritatea parlamentară PSD-ALDE funcționează și ea după ceasul d-lui Liviu Dragnea. 3. Dl. Liviu Dragnea nu a mințit nici cu o iotă. De data aceasta vor merge până la capăt. 4. Ordonanța 13 de la finele lunii ianuarie a anului 2017 a fost nimic pe lângă ceea își permite în

Distribuie acest articol

10 COMENTARII

 1. Codul munctii nu functioneaza? Am observat ca presedintele, parlamentarii, parca lucreaza non-stop. Sau ei lucreaza in afara orelor de program pentru a fi platite orele suplimentare?

 2. Pai sa continuam cu lucrurile certe:
  5. Bataia de joc la adresa democratiei este a bazinului electoral psd / alde si a absenteistilor la vot.
  6. Dragnea va fi achitat joi.
  7. Parti-pris-ul pro-Iohannis / p.n.l. al d-lui Morariu este echivalent cu parti-pris u.s.l., adica cu complicitatea la derapajul justitiei si al economiei din acest moment.
  8. P.s.d. – dragnea – dancila – justitie politizata sint exact oglinda majoritatii societatii romanesti. Normalitatea pentru societatea romaneasca este ceea ce se intimpla acum; perioada d-lui Basescu cu justitie cit-de-cit functionala si depolitizata si institutii in revenire spre normalitatea europeana, a fost doar un accident.
  9. Complice la degradarea institutionala si morala a societatii este mass-media si in general, oricine identifica drept sursa a raului „multinomul” psd/alde/dragnea/dancila, „uitind” cauzele tuturor relelor: votul bazinului electoral psd, absenteismul la vot, incultura si dezinteresul pentru justitie al majoritatii romanilor.
  Zicea Emanoil Petrut in filmul „Tudor”: „…poporul vrea intii dreptate si apoi tihna…”. Ha, ha, ha, cita spalare pe creier….asa s-a format „omul-nou”, apoi „omul-de-bine”…si va mai mirati de ce se voteaza in halul asta de aproape 30 de ani incoace….

 3. Si Ceausescu s-a crezut Dumnezeu si a sfarsit intr-o baie de sange, impuscat de apropiati. Apoi Iliescu se credea trimisul lui Dumnezeu (Iliescu apare, soarele rasare) si este judecat pentru crime impotriva umanitatii si asa va ramane in istorie. Nici Dragnea nu va scapa de pedeapsa pentru toate umilintele la care supune poporul roman!

 4. Apa trece, pietrele rămân.

  Strada a demonstrat 2017 /2018 ce vrea și ce nu vrea. Trece ca apa?
  Guvernul PSD/ALDE atacă statul de drept până unde? Izolarea țării ca la ceilalți din estul UE.27?
  O săptămână până la sumitul de la Sofia/UE unde conceptul francez (F.Hollande 2016: UE cu două viteze, E. Macron Sorbonna 2017) „ZE mai puternic și mai repede integrată“, fără ceilalți, va fi anunțat și decis. România nu e în ZE….
  Un an înainte de președinția UE 2019: încotro București?

  La Beograd/YU a început 1990 cu „academia sârbă“care a instingat în Kosovo, Bosnia (Srebrenița)…. a sfârșit în dezastru.. …. Serbia e azi izolată….
  „identitate… pericol… pedepse“ probagă „academia dâmbovițeană“ 2017… de mult timp… acum cu un vocabular al președintelui academiei…. spre naționalism etnicist izolaționist cu pași mari?

  Estul continentului propagă „un trecut mai frumos“ … mitologie națională la Varșovia, Budapesta, București, o doctrină naționalistă în secolul 21 ….. în loc de rațiune politică ca partener în UE.27?

 5. Dupa momentul demiterii in parlament a guvernului Grindeanu, era clar , pentru orice om avizat si de buna credinta , ca se va ajunge aici. Era clar, ca gruparea de banditi grupata in julrul cuplului Dragnea-Tariceanu va declansa un atac global si frontal impotriva amaritei de democratii romanesti, care incepuse sa se elibereza de ” originalitatea ” iliesciana.
  Atunci a fost momentul crucial cind presedintele Johannis si cei din jurul sau, mai puteau salva tara, daca erau hotariti si nu minjiti si ei. Revolta populara, declansata inca dela darimarea guvernului Ponta, era inca in clocot si putea sa fie reactivata, in ciuda fiascoului provocat de absenteismul dela alegerile parlamentare.
  N-a fost sa fie. In 2020 va fi mult prea tirziu.
  S-a lasat noaptea , noaptea hotilor, noaptea fiilor si nepotilor securistilor, noaptea din care nu mai exista trezire, fiindcarestul lumii libere alte are griji decit sa sune desptepatorul pentru Romania !

  • România merită solidaritatea UE.27, indiferent de guvernul temporar.

   Tinerii români au un drept la un trai mai bun. Strada a dovedit că stie ce vrea și ce nu vrea. Trecerea la o democrație asemănătoare cu cea din vestului continentului nu s-a realizat în 29 de ani de libertate. Acuz academia (2017.. identitate, pericol, pedepse), pe acei academicieni ca președintele actual care sunt de fapt adepții unui „naționalism etnicist izolaționist“, propagă mitologie balcanică în loc de rațiune politică, se orientează 2018 (continuitate cu: naționalism legionar ortodox 1939- 1941, naționalcomunism autohton până 1989) mai mult spre Budapesta, Beograd, Varșovia decât spre Paris, Londra, Amsterdam, ….
   Vestul continentului a reușit în 73 de ani de pace să asigure bunăstare și prosperitate pentru majoritatea locuitorilor. Elevii francezi și germani folosesc azi același manual de istorie după 500 de ani de războaie și conflicte în lanț. Guvernele de la Paris și Bonn/Berlin sau decis 1963 (Elysee Vertrag) pentru cooperare.

   România are azi bună vecinătate cu cine?

  • Cu un presedinte ca Iohannis ce poti sa faci? Lipsa sa de agresivitate il va costa cariera politica iar pe noi statul de drept si libertatea de exprimare. Masele trebuiau mobilizate de catre cineva, iar acel cineva era chiar Iohannis. In schimb, oamenii s-au mobilizat singuri si au iesit in strada din instinct, pentru ca au realizat dezastrul ce va urma. In continuare Iohannis trage de timp in deciziile sale, iar lipsa aceasta de reactie ar putea avea urmari grave pentru noi. Trebuie sa iasa si sa spuna clar: nu o revoc pe Kovesi, nu sunt de acord cu legile justitiei si voi folosi toate solutiile consitutionale sau mai putin constitutionale pentru a inlatura de la guvernare gasca de penali! Ce-o fi asa de greu? Atunci oamenii s-ar mobiliza si ar putea din nou sa iasa in strada.
   Pana atunci…noapte buna Romania, oriunde te-ai afla!

 6. dupa cum merg lucrurile conduse de cei mai iresponsabili politicieni de dupa 89, nu-mi dau seama unde se va opri dezastrul acestui teritoriu si popor;

  în timp ce noi stăm la meci, bem bere, vedem telenovele si asteptăm pensia sau pomana primăriei, statul paralel al iresponsabililor cu functii cumpărate cu slugărnicie fetidă și bani murdari ne întoarce în vremea ciumei roșii a celor mai egali între egali…prin decizii luate pe ascuns (= în momente ”special alese”: seara/noaptea, vinerea, în ultimele zile de mandat sau legislatură; pe ”repede înainte”, ”consultare publică” zero sau anunțată în ultima clipă, etc) sau cu dedicație; astfel, toate condițiile sunt create pt: primul iresposabil va fi achitat joi, iar corolarul va veni in 2019, cand ciuma rosie se va perpetua pt încă ??? ani … ;

  teritoriul e părăsit de populația dornică de corectitudine si locuri de muncă, educația e dirijată intenționat – prin foarte frecvente schimbări procedurale – spre non-calitate, sanătatea risipește fondurile și așa derizorii, economia anilor viitori e îngropată deja de instabilitatea legislativă și lipsa viziunii….ce mai vreți ??? din păcate, trăitorii acestui teritoriu (din care 45% au toaleta în curte) nu știu ce-i ăla simț//protest/atitudine civic(ă) !!

  cred că singura soluție a rămas cu adevarat o revoluție (în 89 nu a fost așa ceva), care poate începe chiar cu pietre, cu praștia…ca de la egali la egali…
  …dar după concediu…acu e prea cald !
  VAI DE NOI !!

 7. opozitia nu se face pe bloguri; cred ca grupuri de interese care actioneaza in afara constitutiei si a statului de drept au o munca f usoara in ziua de azi. nici macar nu mai trebuie sa umple inchisorile cu detinuti politici, sa cheme minerii. militienii sint mai puternici ca niciodata, legitimeaza lumea care protesteaza pasnic, hartuind populatia inca protectoare a cine stie ce. de ce nu mergeti mai departe domnilor si sa recunoastem ca iohanis e un esec ca si emilica. pestele de la cap miroase, deci sa incepem sa tocam marunt acest om care isi bate joc de romania si de institutia prezidentiala. inca un amanunt, emotia, emotia pozitiva e inlocuita de rautate si ura. as vrea sa vad un lider cu standarde morale si care sa se implice, sa trezeasca spiritul romanilor. perioadele de criza sint oportunitati, cine are urechi sa inteleaga, iar cine e clar ca nu are calitatile necesare. pina atunci asteptam interventia divina care…ne da, dar nu ne baga si in sac. una peste alta, solutia e simpla, acest sistem nu poate cadea si fi inlocuit decit prin revolta populara. cine asteapta ca votul sa rezolve problemele romaniei se inseala amarnic si este in erorare fatala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

conferinte Humanitas

 

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este banner-contributors-614x1024.jpg

„Despre lumea în care trăim” este o serie anuală de conferințe și dialoguri culturale şi ştiinţifice organizată la Ateneul Român de Fundaţia Humanitas Aqua Forte, în parteneriat cu Editura Humanitas și Asociația ARCCA.  La fel ca în edițiile precedente, își propune să aducă în fața publicului teme actuale, abordate de personalități publice, specialiști și cercetători recunoscuți în domeniile lor și de comunitățile științifice din care fac parte. Vezi amănunte.

 

Carte recomandată

Anexarea, în 1812, a Moldovei cuprinse între Prut și Nistru a fost, argumentează cunoscutul istoric Armand Goșu, specializat în spațiul ex-sovietic, mai curând rezultatul contextului internațional decât al negocierilor dintre delegațiile otomană și rusă la conferințele de pace de la Giurgiu și de la București. Sprijinindu-și concluziile pe documente inedite, cele mai importante dintre acestea provenind din arhivele rusești, autorul ne dezvăluie culisele diplomatice ale unor evenimente cu consecințe majore din istoria diplomației europene, de la formarea celei de-a treia coaliții antinapoleoniene și negocierea alianței ruso-otomane din 1805 până la pacea de la București, cu anexarea Basarabiei și invazia lui Napoleon în Rusia. Agenți secreți francezi călătorind de la Paris la Stambul, Damasc și Teheran; ofițeri ruși purtând mesaje confidențiale la Londra sau la Înalta Poartă; dregători otomani corupți deveniți agenți de influență ai unor puteri străine; familiile fanariote aflate în competiție spre a intra în grațiile Rusiei și a ocupa tronurile de la București și Iași – o relatare captivantă despre vremurile agitate de la începutul secolului al XIX-lea, ce au modelat traiectoria unor state pentru totdeauna și au schimbat configurația frontierelor europene. Vezi pret

 

 

 

Carte recomandată

 

Sorin Ioniță: Anul 2021 a început sub spectrul acestor incertitudini: va rezista democraţia liberală în Est, cu tot cu incipientul său stat de drept, dacă ea îşi pierde busola în Vest sub asalturi populiste? Cât de atractive sunt exemplele de proastă guvernare din jurul României, în state mici şi mari, membre UE sau doar cu aspiraţii de aderare? O vor apuca partidele româneşti pe căi alternative la proiectul european clasic al „Europei tot mai integrate“? Ce rol joacă în regiune ţările nou-membre, ca România: călăuzim noi pe vecinii noştri nemembri înspre modelul universalist european, ori ne schimbă ei pe noi, trăgându-ne la loc în zona gri a practicilor obscure de care ne-am desprins cu greu în tranziţie, sub tutelajul strict al UE şi NATO? Dar există şi o versiune optimistă a poveştii: nu cumva odată cu anul 2020 s-a încheiat de fapt „Deceniul furiei şi indignării“?

 

 

Esential HotNews

Top articole

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro