luni, august 2, 2021

Notații de după mini-vacanță. În prim-plan premierul României

În vreme ce marea majoritate a națiunii s-a bucurat de noua mini-vacanță dăruită de generosul guvern al României, același care i-a mai făcut cadou și scumpirea ratei de schimb leu-euro, creșterea inflației și a Robor, Televiziunile arondate coaliției PSD-ALDE au dus la îndeplinire harnic, stahanovist, dispozițiile menite să îl pună la punct pe președintele Iohannis, eventual să pregătească argumentele unui posibil referendum al cărui rost ar fi acela să îi hotărască demiterea, și să îi albească pe aventurierii politici Viorica Vasilica Dăncilă și Liviu Nicolae Dragnea.
La Antena 3, în emisiunea lui Răzvan Dumitrescu (să fie oare vorba despre jurnalistul cu același nume școlit la BBC și care făcea în anii 90, pe vremea când era colaborator al Televiziunii Române , emisiuni premium care s-a schimbat brusc după ce a devenit slujbașul lui Voiculescu și, mai nou, al clujeanului Liviu Alexa?) un grup de falși analiști cu condicuță s-a dat de ceasul morții să ne demonstreze cât rău ar fi făcut României declarațiile d-lui Klaus Werner Iohannis. E vorba despre ce acele declarații critice referitoare la intenția binomului Dragnea-Dăncilă de a muta ambasada României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.
S-au supărat americanii, au edictat, într-un duet afon, domnii Mugur Ciuvică și Bogdan Chirieac. S-au inflamat israelienii, au glăsuit alți lefegii ai fostului pușcăriaș Dan Voiculescu. S-a simțit jignit însuși dl. Bibi Netanyahu la care dl. Liviu Dragnea s-a dus în schimb de experiență fiindcă și unul, și altul au mari probleme cu organismele anti-corupție din țările lor ne-a notificat dl. Dumitrescu însuși. Dl Iohannis se schimbă, devine hiper-activ, atacă fiindcă se gândește la un nou mandat, a spus dl. Chirieac aplaudat la scenă deschisă, citat cu religiozitate de teleormăneanul Marius Pieleanu.
La România tv a apărut, în compania magnifică a d-lui Victor Ciutacu, doamna premier Viorica Vasilica Dăncilă. Care când nu s-a arătat disperată de absența de la locul lui de muncă a sufleurului al cărui rol era acela de a-i șopti care sunt stadioanele ce ar urma să fie construite în vederea CE de fotbal, a pozat într-un alter-ego al lui Florin -Radu Răducioiu. Vă reamintesc că la începutul anilor 90, atunci când fotbalistul cu pricina a prins un contract Italia, după numai câteva luni petrecute în Cizmă vorbea cu un ridicol accent italienesc. Cei 9 ani petrecuți de doamna Dăncilă la Parlamentul european de la Bruxelles ar fi explicația pentru magnificul 20:20. Așa a spus cu propria-i guriță d-na prim-ministru.
Mi se întâmplă și mie, câteodată, să mă gândesc compătimitor, ca să nu zic cu milă, la doamna Viorica Dăncilă. Cred și eu, asemenea d-lui Andrei Pleșu, că ar fi fost o bună vecină. Dar și că e săritoare, că face prăjituri bune, că pe vremea când era profesor  se arăta mămoasă cu elevii. Nu, nu cred că d-na Viorica Vasilica Dăncilă este ticăloasă, așa cum este d-na Lia Olguța Vasilescu, de pildă. Ori veninoasa doamnă Carmen Dan. Nu, nu e doamna Dăncilă omul cel bun din Alexandria, dar nici o viperă nu este. E drept. A profitat de o conjunctură favorabilă și și-a văzut împlinită dorința de a câștiga bani buni, adevărați. A dobândit prin muncă și disciplină de partid mandatele de europarlamentar. La Bruxelles nu a făcut prea mare lucru, doar s-a dat în spectacol când a apărat Ordonanța 13. Mai încolo a căzut în capcana lui Liviu Dragnea și acum este prim-ministru. Tristă satisfacție.
Sunt convins că în intimitate, în sânul familiei, cum se zice, regretă, are accese de plâns. Ar da orice să își poate scoate pălăria mult prea mare pentru IQ-ul domniei-sale. Trăiește de parcă ar ispăși o condamnare la locul de muncă. Sigur, că ar semna oricând Legea antidefăimare. Cu speranța că viața i-ar fi mai calmă. Deocamdată se resemnează că nu poate să ne pună botniță, ne lasă încă să vorbim liber.
Plânge, dă interviuri, plânge. Lipsa autoevaluării corecte se plătește. Iar prețul va crește cu fiecare nouă zi care trece.

Distribuie acest articol

6 COMENTARII

 1. Despre o persoană care nu ştie să citească spunem că este analfabetă.
  Despre o persoană care ştie să citească dar nu înţelege ce citeşte spunem că este analfabetă funcţional.

  Vasilica Viorica Dăncilă este ANALFABETĂ FUNCŢIONAL.
  Defecţiunea vine din şcoala primară.

 2. Ma bucur dle Morariu ca postarea dvs din 29 aprilie mi-a oferit ocazia unei replici cred ca foarte importante si de care constat cu bucurie ca dl presedinte Ipohannis se pare ca a tinut con nebagand in seama nici-o alta justitie in continuarea problemei legate de Viorica Dancila unde cele faute erau suficiente si nu impuneau nici-o continuare desigur ca dorita de cei de la PSD et co care-l tot provoaca de ceva vremet.

  Scriam atunci:
  Presedintele nu trebuie decat sa-si execute fisa postului si sa comunice cand doreste cu cetatenii tarii.Punct.
  Ps Desigur ca trebuie sa apere permanent Constirutia.

  Si asta ati si executat dle Presedinte adica ce tine de fisa poatului, apararea constitutiei si dialogul cu natiunea. :)

  • PS Si cata dreptate am avut se vede din turbarea care i-a cuprins pe toti agentii psdisti acoperiti sau nu, care se asteptau azi la cu totul altceva din partea lui iohannis, la ceva ce incercau sa-i induca in aceste ultime zile adica sa sezizeze CCR pe cazul plecarii in Israel sau pe cazul „conflictului” cu VV adica sa se coboare la nivelul acestei VV cu care un presedinte de tara nu poate avea nici-un conflict ci cel mult sa o roage sa inchida usa pe dinafara ceea ce a si facut. :)

 3. Dna Dancila este, probabil, cel mai putin pregatit prim-ministru pe care l-a avut, vreodata, Romania. E o vina? Bineinteles, ar trebui sa demisioneze, daca ar fi capabila sa se autoevalueze. Daca nu-si poate evalua singura competenta, suntem in situatia in care avem un elefant in sufragerie!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Carte recomandată

”Incursiunile în culisele puterii lui Vladimir Putin îi oferă cititorului panorama plină de nuanţe, paradoxuri şi simulacre a unui regim autocratic unic în felul său. Analizele lui Armand Goşu sînt articulate elegant şi se inspiră din monitorizarea directă a evenimentelor, ceea ce ne permite să traversăm nevătămaţi labirintul slav întins între Sankt-Petersburg şi Vladivostok.” (Teodor Baconschi)

Cumpara cartea, 39.95 RON

Daca doriti un exemplar cu autograf accesati linkul acesta

 

 

Recomandare Contributors.ro - Musica Ricercata Festival Op.3

https://www.hotnews.ro/stiri-cultura-24929744-23-iulie-incepe-musica-ricercata-3-festival-despre-muzici-pierdute-regasite.htm

Intre 23 si 25 iulie, la Sibiu, va avea loc un festival foarte interesant, Musica Ricercata Festival Op.3. Titlul este un joc de cuvinte care pornește chiar de la crezul proiectelor Musica Ricercata: aducerea la lumină a unor muzici pierdute în biblioteci și arhive. Descoperirea lui Joseph Haydn (denumit și “părintele simfoniei”) dintr-o perspectivă a Transilvaniei este punctul de pornire a periplului, muzica devenind o mașină a timpului prin care reușim să pătrundem din perspectiva culturii transilvănene în centrul Europei. Vezi programul festivalului in articol.

 

Esential HotNews

E randul tau

Observ cu uimire că invocați, ca reper intelectual creștin, cartea lui Noica, „Rugaţi-vă pentru fratele Alexandru”. Și cumva indirect îi reproșați lui Gabriel Liiceanu un soi de trădare a acestui crez ( „am neplăcuta senzaţie că mă aflu ȋn faţa unui tată care şi-a abandonat, simbolic, copiii”). Mă tem că tocmai această carte a lui Noica este o trădare a suferinței victimelor de: Cristina Cioaba la Dincolo de Isus. Gabriel Liiceanu şi portretul României religioase

Top articole

Mixul energetic al agromerărilor urbane

În orice metropolă consumul de energie este diversificat și în creștere prin mărirea acesteia ca arie geografica, în...

Așa grăit-a Cîțu

Poate ar fi mai rațional ca Primul Ministru să pună capăt banilor risipiți pe nu-știu-câte instituții (începînd cu Ministerul) menit(e) a se ocupa de cercetare (pe mentenanța cărora și pe banii de salarii ale personalului se duc sume masive de la buget) și să organizeze anual un concurs de proiecte, cu jurizare internațională, ai căror câștigători să beneficieze și de o minimă vizibilitate (grație subvențiilor de la guvern pentru diverse televiziuni, deja alocate).

Orfani de știință

Undeva în Transilvania. Masca obligatorie pe stradă și în instituțiile publice. Unitatea militară, la intrare. În uniforme și în civil, un grup...

Locomotive Diesel-electrice realizate la Craiova sub licenţă elveţiană şi exportate în Republica Populară Polonă (1)

O analiză referitoare la achiziţionarea unei licenţe de fabricaţie ar putea stârni discuţii în contradictoriu între inginerii români. Unii dintre ei pot...

Despotismul statal, lichidarea libertăţii şi tentaţia utopiei

Pentru creatorii de utopii statul, cu  despotismul său birocratic implacabil, este instrumentul ideal de acţiune. Nivelarea pe care o presupune atingerea perfecţiunii...

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro

MIHAI MACI – Cel de-al doilea volum din Colectia Contributors.ro

„Atunci când abdică de la menirea ei, școala nu e o simplă instituție inerțială, ci una deformatoare. Și nu deformează doar spatele copiilor, ci, în primul rând, sufletele lor. Elevul care învață că poate obține note mari cu referate de pe internet e adultul de mâine care va plagia fără remușcări, cel care-și copiază temele în pauză va alege întotdeauna scurtătura, iar cel care promovează cu intervenții va ști că la baza reușitei stă nu cunoașterea, ci cunoștințele. Luate indi­vidual, lucrurile acestea pot părea mărunte, însă cumulate, ele dau măsura deformării lumii în care trăim și aruncă o umbră grea asupra viitorului pe care ni-l dorim altfel.” – Mihai Maci Comanda cartea cu autograful autorului. Editie limitata.

Carti recomandate de Contributors.ro

 

„Pierre Hadot aduce filosofia antica in zilele noastre. Ce s-a spus candva redevine actual, urmand modelul exercitiului spiritual, mai exact al intelepciunii care este, inainte de orice, o optiune de a fi.” – Pascal Bruckner

 

 

 

Cumpara cartea de pe GiftBooks.ro