sâmbătă, mai 21, 2022

Notații de după mini-vacanță. În prim-plan premierul României

În vreme ce marea majoritate a națiunii s-a bucurat de noua mini-vacanță dăruită de generosul guvern al României, același care i-a mai făcut cadou și scumpirea ratei de schimb leu-euro, creșterea inflației și a Robor, Televiziunile arondate coaliției PSD-ALDE au dus la îndeplinire harnic, stahanovist, dispozițiile menite să îl pună la punct pe președintele Iohannis, eventual să pregătească argumentele unui posibil referendum al cărui rost ar fi acela să îi hotărască demiterea, și să îi albească pe aventurierii politici Viorica Vasilica Dăncilă și Liviu Nicolae Dragnea.
La Antena 3, în emisiunea lui Răzvan Dumitrescu (să fie oare vorba despre jurnalistul cu același nume școlit la BBC și care făcea în anii 90, pe vremea când era colaborator al Televiziunii Române , emisiuni premium care s-a schimbat brusc după ce a devenit slujbașul lui Voiculescu și, mai nou, al clujeanului Liviu Alexa?) un grup de falși analiști cu condicuță s-a dat de ceasul morții să ne demonstreze cât rău ar fi făcut României declarațiile d-lui Klaus Werner Iohannis. E vorba despre ce acele declarații critice referitoare la intenția binomului Dragnea-Dăncilă de a muta ambasada României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.
S-au supărat americanii, au edictat, într-un duet afon, domnii Mugur Ciuvică și Bogdan Chirieac. S-au inflamat israelienii, au glăsuit alți lefegii ai fostului pușcăriaș Dan Voiculescu. S-a simțit jignit însuși dl. Bibi Netanyahu la care dl. Liviu Dragnea s-a dus în schimb de experiență fiindcă și unul, și altul au mari probleme cu organismele anti-corupție din țările lor ne-a notificat dl. Dumitrescu însuși. Dl Iohannis se schimbă, devine hiper-activ, atacă fiindcă se gândește la un nou mandat, a spus dl. Chirieac aplaudat la scenă deschisă, citat cu religiozitate de teleormăneanul Marius Pieleanu.
La România tv a apărut, în compania magnifică a d-lui Victor Ciutacu, doamna premier Viorica Vasilica Dăncilă. Care când nu s-a arătat disperată de absența de la locul lui de muncă a sufleurului al cărui rol era acela de a-i șopti care sunt stadioanele ce ar urma să fie construite în vederea CE de fotbal, a pozat într-un alter-ego al lui Florin -Radu Răducioiu. Vă reamintesc că la începutul anilor 90, atunci când fotbalistul cu pricina a prins un contract Italia, după numai câteva luni petrecute în Cizmă vorbea cu un ridicol accent italienesc. Cei 9 ani petrecuți de doamna Dăncilă la Parlamentul european de la Bruxelles ar fi explicația pentru magnificul 20:20. Așa a spus cu propria-i guriță d-na prim-ministru.
Mi se întâmplă și mie, câteodată, să mă gândesc compătimitor, ca să nu zic cu milă, la doamna Viorica Dăncilă. Cred și eu, asemenea d-lui Andrei Pleșu, că ar fi fost o bună vecină. Dar și că e săritoare, că face prăjituri bune, că pe vremea când era profesor  se arăta mămoasă cu elevii. Nu, nu cred că d-na Viorica Vasilica Dăncilă este ticăloasă, așa cum este d-na Lia Olguța Vasilescu, de pildă. Ori veninoasa doamnă Carmen Dan. Nu, nu e doamna Dăncilă omul cel bun din Alexandria, dar nici o viperă nu este. E drept. A profitat de o conjunctură favorabilă și și-a văzut împlinită dorința de a câștiga bani buni, adevărați. A dobândit prin muncă și disciplină de partid mandatele de europarlamentar. La Bruxelles nu a făcut prea mare lucru, doar s-a dat în spectacol când a apărat Ordonanța 13. Mai încolo a căzut în capcana lui Liviu Dragnea și acum este prim-ministru. Tristă satisfacție.
Sunt convins că în intimitate, în sânul familiei, cum se zice, regretă, are accese de plâns. Ar da orice să își poate scoate pălăria mult prea mare pentru IQ-ul domniei-sale. Trăiește de parcă ar ispăși o condamnare la locul de muncă. Sigur, că ar semna oricând Legea antidefăimare. Cu speranța că viața i-ar fi mai calmă. Deocamdată se resemnează că nu poate să ne pună botniță, ne lasă încă să vorbim liber.
Plânge, dă interviuri, plânge. Lipsa autoevaluării corecte se plătește. Iar prețul va crește cu fiecare nouă zi care trece.

Distribuie acest articol

6 COMENTARII

 1. Despre o persoană care nu ştie să citească spunem că este analfabetă.
  Despre o persoană care ştie să citească dar nu înţelege ce citeşte spunem că este analfabetă funcţional.

  Vasilica Viorica Dăncilă este ANALFABETĂ FUNCŢIONAL.
  Defecţiunea vine din şcoala primară.

 2. Ma bucur dle Morariu ca postarea dvs din 29 aprilie mi-a oferit ocazia unei replici cred ca foarte importante si de care constat cu bucurie ca dl presedinte Ipohannis se pare ca a tinut con nebagand in seama nici-o alta justitie in continuarea problemei legate de Viorica Dancila unde cele faute erau suficiente si nu impuneau nici-o continuare desigur ca dorita de cei de la PSD et co care-l tot provoaca de ceva vremet.

  Scriam atunci:
  Presedintele nu trebuie decat sa-si execute fisa postului si sa comunice cand doreste cu cetatenii tarii.Punct.
  Ps Desigur ca trebuie sa apere permanent Constirutia.

  Si asta ati si executat dle Presedinte adica ce tine de fisa poatului, apararea constitutiei si dialogul cu natiunea. :)

  • PS Si cata dreptate am avut se vede din turbarea care i-a cuprins pe toti agentii psdisti acoperiti sau nu, care se asteptau azi la cu totul altceva din partea lui iohannis, la ceva ce incercau sa-i induca in aceste ultime zile adica sa sezizeze CCR pe cazul plecarii in Israel sau pe cazul „conflictului” cu VV adica sa se coboare la nivelul acestei VV cu care un presedinte de tara nu poate avea nici-un conflict ci cel mult sa o roage sa inchida usa pe dinafara ceea ce a si facut. :)

 3. Dna Dancila este, probabil, cel mai putin pregatit prim-ministru pe care l-a avut, vreodata, Romania. E o vina? Bineinteles, ar trebui sa demisioneze, daca ar fi capabila sa se autoevalueze. Daca nu-si poate evalua singura competenta, suntem in situatia in care avem un elefant in sufragerie!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

conferinte Humanitas

 

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este banner-contributors-614x1024.jpg

„Despre lumea în care trăim” este o serie anuală de conferințe și dialoguri culturale şi ştiinţifice organizată la Ateneul Român de Fundaţia Humanitas Aqua Forte, în parteneriat cu Editura Humanitas și Asociația ARCCA.  La fel ca în edițiile precedente, își propune să aducă în fața publicului teme actuale, abordate de personalități publice, specialiști și cercetători recunoscuți în domeniile lor și de comunitățile științifice din care fac parte. Vezi amănunte.

 

Carte recomandată

Anexarea, în 1812, a Moldovei cuprinse între Prut și Nistru a fost, argumentează cunoscutul istoric Armand Goșu, specializat în spațiul ex-sovietic, mai curând rezultatul contextului internațional decât al negocierilor dintre delegațiile otomană și rusă la conferințele de pace de la Giurgiu și de la București. Sprijinindu-și concluziile pe documente inedite, cele mai importante dintre acestea provenind din arhivele rusești, autorul ne dezvăluie culisele diplomatice ale unor evenimente cu consecințe majore din istoria diplomației europene, de la formarea celei de-a treia coaliții antinapoleoniene și negocierea alianței ruso-otomane din 1805 până la pacea de la București, cu anexarea Basarabiei și invazia lui Napoleon în Rusia. Agenți secreți francezi călătorind de la Paris la Stambul, Damasc și Teheran; ofițeri ruși purtând mesaje confidențiale la Londra sau la Înalta Poartă; dregători otomani corupți deveniți agenți de influență ai unor puteri străine; familiile fanariote aflate în competiție spre a intra în grațiile Rusiei și a ocupa tronurile de la București și Iași – o relatare captivantă despre vremurile agitate de la începutul secolului al XIX-lea, ce au modelat traiectoria unor state pentru totdeauna și au schimbat configurația frontierelor europene. Vezi pret

 

 

 

Carte recomandată

 

Sorin Ioniță: Anul 2021 a început sub spectrul acestor incertitudini: va rezista democraţia liberală în Est, cu tot cu incipientul său stat de drept, dacă ea îşi pierde busola în Vest sub asalturi populiste? Cât de atractive sunt exemplele de proastă guvernare din jurul României, în state mici şi mari, membre UE sau doar cu aspiraţii de aderare? O vor apuca partidele româneşti pe căi alternative la proiectul european clasic al „Europei tot mai integrate“? Ce rol joacă în regiune ţările nou-membre, ca România: călăuzim noi pe vecinii noştri nemembri înspre modelul universalist european, ori ne schimbă ei pe noi, trăgându-ne la loc în zona gri a practicilor obscure de care ne-am desprins cu greu în tranziţie, sub tutelajul strict al UE şi NATO? Dar există şi o versiune optimistă a poveştii: nu cumva odată cu anul 2020 s-a încheiat de fapt „Deceniul furiei şi indignării“?

 

 

Esential HotNews

Top articole

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro