marți, mai 18, 2021

Numai o minune mai poate salva România de la dezastrul în care o aruncă PSD!

Scriu acest comentariu miercuri, 19 decembrie, cu foarte puține minute înainte de ora 24. Cu puține ore înainte de ședința de joi, 20 decembrie a guvernului. Guvern al cărui prim-ministru este, conform site-ului acestuia, o doamnă care s-ar chema Dăncilă Viorica Vasilica.
O insă dovedită în cele 11 luni de când deține această funcție drept o nulitate profesională și politică absolută. Și care pare-se că în imensa ei nepricepere, iresponsabilitate, lipsă de demnitate și criminalul ei dispreț față de viitorul țării, în slugărnicia față de cel care a numit-o în funcție, rezervându-i dezonorantul rol de marionetă, își va asuma riscul de a semna și decide trimiterea spre publicare în Monitorul Oficial al României a unei Ordonanțe de urgență vizând modificarea Codului Fiscal al României.
Despre ceea ce cuprinde documentul cu pricina a dat detalii cu o non-șalanță ce ridică numeroase semne de întrebare nu doar asupra competenței lui profesionale, despre care nu mai am demult nici o iluzie, ci chiar în legătură cu capacitatea de a lua decizii în deplinătatea facultăților mintale, cu aptitudinea de a evalua toate consecințele posibile ministrul Finanțelor Publice, domnul Eugen Orlando Teodorovici.
La foarte puține minute după ieșirea publică a individului cu priviri ciocolatii, mereu pus pe zâmbete tâmpe și care pare descins de pe una dintre copertele revistei Cinema din anii 70 ai secolului trecut, s-au pronunțat în timp record numeroși specialiști în economie. Specialiști adevărați, recunoscuți de mediul economic și financiar, unii cu cariere universitare adevărate în spate, în nici un caz inventați de politica de cadre a PSD și de capriciile bolnăvicioase ale infractorului Dragnea Liviu Nicolae.
Cu toții au tras puternice semnale de alarmă. Au avertizat că nu doar așa -numita taxă pe lăcomie, ci și celelalte prevederi incumbă riscuri de o gravitate maximă. Printre care, și aici citez, câteva dintre cele seamnalate de Andrei Caramitru: 1. Toate investițiile vor fi anulate. 2. Se va trece la tăierea de costuri. 3. Creditarea va intra în blocaj total, iar odată cu aceasta, o mare parte din sectorul privat și consumul populației vor intra în regres instant. 4. Statul va intra în faliment în maximum 30 de zile, iar guvernanții își vor căuta salvarea la FMI pentru a putea fi plătite, o vreme, pensiile și salariile. 5. FMI va impune restructurarea drastică a cheltuielilor. 6. Sunt imposibil de exclus puternice tulburări sociale.
Au urmat protestele oamenilor de afaceri, avertismentele băncilor și ale multinaționalelor direct vizate care au vorbit despre urmările perverse ale Ordonanței scrisă de Teodorovici și de banditul Vâlcov Darius, consilierul economic al sărmanei d-ne Dăncilă, la ordinul și cu binecuvântarea aceluiași Dragnea. A venit prăbușirea BVB care însă nu i-a speriat deloc nici pe complet ruptul de realitate Teodorovici, nici pe pușcăriabilul Vâlcov cu care miniștrii Cabinetului Dăncilă stau la masă și de la care, cu capul plecat, primesc cu toții ordine și indicații prețioase.
A avut o ieșire publică și președintele Iohannis. Care le-a cerut guvernanților să dea dovadă de înțelepciune. De responsabilitate. De simț al măsurii. Dl. Iohannis le-a solicitat să fie precauți, cu capul pe umeri, să nu arunce România în haos, să nu adopte măsuri care, în primă instanță, ar putea potoli foamea de bani a Guvernului, dar care mai apoi se vor răsfrânge drastic și negativ asupra populației. Care îi vor marca grav condițiile de viață.
Președintele Iohannis a atras cum nu se poate mai clar atenția că Ordonanța înseamnă gestul disperat al unui guvern laș, decervelat, mustind de impostori, de hoți la drumul mare, incapabil, care nu are curajul să spună că s-a ajuns la fundul sacului. Că țara se află pe marginea prăpastiei. Că nu ne mai putem permite luxul să trăim pe datorie. Că angajăm împrumuturi în condiții din ce în ce mai înrobitoare. Că suntem în vecinătatea falimentului. Și aceasta în exclusivitate din cauza aventurismului economic al PSD și ALDE.
Miercuri spre seară, fostul ministru al Energiei, dl. Toma Petcu, membru ALDE, a ieșit din starea de rezervă și a avertizat și el că adoptarea Ordonanței de urgență poate da o lovitură de moarte CET-urilor. Că se pune în primejdie furnizarea de apă caldă și căldură către populație, că se află în primejdie securitatea energetică a țării.
Și cu toate acestea familiarul cimitirelor și cavourilor, mega-banditul Darius Vâlcov și-a îngăduit tot ieri nemernicia trufașă de a anunța că Ordonanța va fi adoptată, fără a se ține cont de noianul de avertismente, chiar dacă președintele Iohannis va lua parte la ședința de guvern. De ce? Fiindcă dl. Vâlcov știe care este calitatea morală și profesională a celor care pozează în miniștri, incapacitatea lor de a nu se supune unui ordin. Fiindcă le cunoaște miniștrilor slugărnicia și absența oricărei urme de demnitate.
Dacă dl. Vâlcov se joacă de-a Che Guevara, aventurierul care a falimentat de conivență cu Fidel Castro economia Cubei, dacă dl. Dragnea se comportă de parcă ar fi ajuns în ultimul grad de demență, iar doamna Sorina Pintea nu îi trimite urgent salavarea care ar trebui să îl ducă direct la Spitalul Obregia, dacă d-na Dăncilă nu are minte ca să înțeleagă la ce mari riscuri expune țara făcându-le pe plac șefilor domniei-sale, nu ne mai rămâne decât să sperăm într-o minune. În recâștigarea lucidității de către dl. Călin Popescu-Tăriceanu. Ori în reușita moțiunii de cenzură.
Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors. ro și pe blogurile adevărul.ro

Distribuie acest articol

4 COMENTARII

 1. În România de azi barosanii care stau călare pe avuția națională fac o minunăție după algoritmul ”o minune mie – o minune ție”, pînă golesc sacul și minunăția-i gata, după care fiecare pleacă cu desaga acasă sau se mută în Costa Rica, funcție de cine e șeful statului de drept. O adevărată minunăție care merge de treizeci de ani, la mulți ani, Românie!

 2. Povestea asta pleaca de la Socol, teoreticianul promotor al wageledgrowth in Romania.

  El a furnizat in realitate o pseudoteorie utila populismului national-socialist care infloreste acum in Romania.

  Ea a fost insa inteleasa si aplicata in Romaia in cel mai primitiv mod cu putinta:
  – a considerat piata Romaniei ca fiind una inchisa, toate considerentele ignorand pur si simplu ca suntem stat membru al UE si ca exista multiple legaturi cu economiile altor state membre
  – a preluat datele din statistica ignorand inflow-urile si out-flowurile de tot felul (cum ar fi cel al fortei de munca inalt calificate)
  – a trecut usor cu vederea necesitata insotirii sale de o politica de investitii

  …si mai sunt multe erori atat ale teoriei ca atare cat si ale intelegerii sale

  Cu sau fara Dragnea, politica de fascizare a economiei nationale va continua, desigur in sens nou, adaptat.

  ///////////////

  Avem de fapt un partid unic, intr-un mediu politic de-ideologizat. Asta duce inevitabil la capturarea statului si apoi la socialismul „nou” (adica tot un fel de comunism, sa nu confundam cu protectia socaila sau cu statul bunastarii).

  Consider ca este deosebit de daunatoare concentrarea discursului public (dar si privat) pe persoane (Dragnea, Valcov), pentru ca ascunde radacina raului, si anume refuzul de a face politica pe baze doctrinare.

  In acest cerc vicios, partidul la putere va avea intotdeuna avantajul de a fi perceput ca „stie ce vrea”, „guverneaza” (in traditia fascsimuli italian) in timp ce Opozitia va fi perceputa ca neavand o solutie de guvernare.

  Iesirea din impas este asumarea pozitiei ideologice in cadrul Opozitiei. Aceasta ar conduce automat la o oferta politica de guvernarea si la cresterea rapida a increderii electoratului.

  Din pacate, Ciolos nu pare ca intelege ceva din politica, Dan Barna e ocupat cu protestele, iar despre PNL nu avem ce vorbi. PMP este prea mic si confuz.

  Este ciudat cat de multi oameni „fac politica” fara de fapt sa inteleaga ce fac. Si mai ciudat este ca nu incearca deloc sa inteleaga, se complac intr-o logoree ametitoare, nu spun nimic si apoi se plang ca nu-i voteaza nimeni.

  Sau, dupa caz, il mai insulta pe Dragnea sau pe Valcov, de parca insulta ar valora drept rugaciune mantuitoare si de parca vituperarea ar tine loc de conceptie politica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Mircea Morariu
Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Contributors.ro propune autorilor săi, acum, la sfârșit de an, trei întrebări despre anul 2020 si perspectivele României în viitorul apropiat. Cele trei întrebari sunt:

1. Care este evenimentul anului 2020 cel mai pe nedrept trecut cu vederea de media și de opinia publică? 

2. Care este cea mai interesantă idee a anului 2020?

3. Care e cea mai mare temere pe care o aveți pentru viitorul României si care e cea mai mare speranță? 

Esential HotNews

E randul tau

Observ cu uimire că invocați, ca reper intelectual creștin, cartea lui Noica, „Rugaţi-vă pentru fratele Alexandru”. Și cumva indirect îi reproșați lui Gabriel Liiceanu un soi de trădare a acestui crez ( „am neplăcuta senzaţie că mă aflu ȋn faţa unui tată care şi-a abandonat, simbolic, copiii”). Mă tem că tocmai această carte a lui Noica este o trădare a suferinței victimelor de: Cristina Cioaba la Dincolo de Isus. Gabriel Liiceanu şi portretul României religioase

Top articole

Încălzirea globală, acidificarea oceanelor și moartea peștilor tropicali – acuzații de fraude științifice de mari proporții

Pe 6 mai 2021, revista Science a publicat o amplă anchetă intitulată Acidificarea oceanelor modifică comportamentul peștilor? Acuzațiile de fraudă creează o...

Sfârșitul emigrației

Au emigrat din România spre Europa occidentală peste trei milioane de români, din 2000 încoace. O parte au emigrat spre Italia și...

Ierusalim. Există conflicte fără soluții sau doar conflicte pentru care soluția încă nu a fost găsită?

Rezumatul în 10 puncte: Începând din noaptea de vineri spre sâmbătă (7/8 mai), în...

De ce a pierdut USR în sondaje după criza de la Ministerul Sănătății

Un studiu Avangarde a prezentat zilele trecute câteva date extrem de interesante. 52% dintre cei intervievați consideră USRPLUS drept...

Îl mai poate salva războiul/Hamas pe Netanyahu de pierderea funcției de prim ministru?

Știm, teroriștii de la Hamas au atacat iarăși Israelul iar statul Israel are tot dreptul să se apere. Niciun dubiu în această...

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro

MIHAI MACI – Cel de-al doilea volum din Colectia Contributors.ro

„Atunci când abdică de la menirea ei, școala nu e o simplă instituție inerțială, ci una deformatoare. Și nu deformează doar spatele copiilor, ci, în primul rând, sufletele lor. Elevul care învață că poate obține note mari cu referate de pe internet e adultul de mâine care va plagia fără remușcări, cel care-și copiază temele în pauză va alege întotdeauna scurtătura, iar cel care promovează cu intervenții va ști că la baza reușitei stă nu cunoașterea, ci cunoștințele. Luate indi­vidual, lucrurile acestea pot părea mărunte, însă cumulate, ele dau măsura deformării lumii în care trăim și aruncă o umbră grea asupra viitorului pe care ni-l dorim altfel.” – Mihai Maci Comanda cartea cu autograful autorului. Editie limitata.

Carti recomandate de Contributors.ro

 

„Pierre Hadot aduce filosofia antica in zilele noastre. Ce s-a spus candva redevine actual, urmand modelul exercitiului spiritual, mai exact al intelepciunii care este, inainte de orice, o optiune de a fi.” – Pascal Bruckner

 

„Demersul lui Hadot parcurge elegant traseul de la inceputurile filosofiei printre greci, apoi transformarea ei in timpul romanilor si intalnirea cu crestinismul, precum si relatia emotionanta dintre filosofia orientala si occidentala.” – Global and Mail

 

Pierre Hadot (1922–2010) a fost un filosof, istoric si filolog francez, bun cunoscator al perioadei elenistice si in special al neoplatonismului si al lui Plotin. Este autorul unei opere dezvoltate in special in jurul notiunii de exercitiu spiritual si al filosofiei ca mod de viata.

 

Cumpara cartea de pe GiftBooks.ro