vineri, decembrie 8, 2023

Numai o minune mai poate salva România de la dezastrul în care o aruncă PSD!

Scriu acest comentariu miercuri, 19 decembrie, cu foarte puține minute înainte de ora 24. Cu puține ore înainte de ședința de joi, 20 decembrie a guvernului. Guvern al cărui prim-ministru este, conform site-ului acestuia, o doamnă care s-ar chema Dăncilă Viorica Vasilica.
O insă dovedită în cele 11 luni de când deține această funcție drept o nulitate profesională și politică absolută. Și care pare-se că în imensa ei nepricepere, iresponsabilitate, lipsă de demnitate și criminalul ei dispreț față de viitorul țării, în slugărnicia față de cel care a numit-o în funcție, rezervându-i dezonorantul rol de marionetă, își va asuma riscul de a semna și decide trimiterea spre publicare în Monitorul Oficial al României a unei Ordonanțe de urgență vizând modificarea Codului Fiscal al României.
Despre ceea ce cuprinde documentul cu pricina a dat detalii cu o non-șalanță ce ridică numeroase semne de întrebare nu doar asupra competenței lui profesionale, despre care nu mai am demult nici o iluzie, ci chiar în legătură cu capacitatea de a lua decizii în deplinătatea facultăților mintale, cu aptitudinea de a evalua toate consecințele posibile ministrul Finanțelor Publice, domnul Eugen Orlando Teodorovici.
La foarte puține minute după ieșirea publică a individului cu priviri ciocolatii, mereu pus pe zâmbete tâmpe și care pare descins de pe una dintre copertele revistei Cinema din anii 70 ai secolului trecut, s-au pronunțat în timp record numeroși specialiști în economie. Specialiști adevărați, recunoscuți de mediul economic și financiar, unii cu cariere universitare adevărate în spate, în nici un caz inventați de politica de cadre a PSD și de capriciile bolnăvicioase ale infractorului Dragnea Liviu Nicolae.
Cu toții au tras puternice semnale de alarmă. Au avertizat că nu doar așa -numita taxă pe lăcomie, ci și celelalte prevederi incumbă riscuri de o gravitate maximă. Printre care, și aici citez, câteva dintre cele seamnalate de Andrei Caramitru: 1. Toate investițiile vor fi anulate. 2. Se va trece la tăierea de costuri. 3. Creditarea va intra în blocaj total, iar odată cu aceasta, o mare parte din sectorul privat și consumul populației vor intra în regres instant. 4. Statul va intra în faliment în maximum 30 de zile, iar guvernanții își vor căuta salvarea la FMI pentru a putea fi plătite, o vreme, pensiile și salariile. 5. FMI va impune restructurarea drastică a cheltuielilor. 6. Sunt imposibil de exclus puternice tulburări sociale.
Au urmat protestele oamenilor de afaceri, avertismentele băncilor și ale multinaționalelor direct vizate care au vorbit despre urmările perverse ale Ordonanței scrisă de Teodorovici și de banditul Vâlcov Darius, consilierul economic al sărmanei d-ne Dăncilă, la ordinul și cu binecuvântarea aceluiași Dragnea. A venit prăbușirea BVB care însă nu i-a speriat deloc nici pe complet ruptul de realitate Teodorovici, nici pe pușcăriabilul Vâlcov cu care miniștrii Cabinetului Dăncilă stau la masă și de la care, cu capul plecat, primesc cu toții ordine și indicații prețioase.
A avut o ieșire publică și președintele Iohannis. Care le-a cerut guvernanților să dea dovadă de înțelepciune. De responsabilitate. De simț al măsurii. Dl. Iohannis le-a solicitat să fie precauți, cu capul pe umeri, să nu arunce România în haos, să nu adopte măsuri care, în primă instanță, ar putea potoli foamea de bani a Guvernului, dar care mai apoi se vor răsfrânge drastic și negativ asupra populației. Care îi vor marca grav condițiile de viață.
Președintele Iohannis a atras cum nu se poate mai clar atenția că Ordonanța înseamnă gestul disperat al unui guvern laș, decervelat, mustind de impostori, de hoți la drumul mare, incapabil, care nu are curajul să spună că s-a ajuns la fundul sacului. Că țara se află pe marginea prăpastiei. Că nu ne mai putem permite luxul să trăim pe datorie. Că angajăm împrumuturi în condiții din ce în ce mai înrobitoare. Că suntem în vecinătatea falimentului. Și aceasta în exclusivitate din cauza aventurismului economic al PSD și ALDE.
Miercuri spre seară, fostul ministru al Energiei, dl. Toma Petcu, membru ALDE, a ieșit din starea de rezervă și a avertizat și el că adoptarea Ordonanței de urgență poate da o lovitură de moarte CET-urilor. Că se pune în primejdie furnizarea de apă caldă și căldură către populație, că se află în primejdie securitatea energetică a țării.
Și cu toate acestea familiarul cimitirelor și cavourilor, mega-banditul Darius Vâlcov și-a îngăduit tot ieri nemernicia trufașă de a anunța că Ordonanța va fi adoptată, fără a se ține cont de noianul de avertismente, chiar dacă președintele Iohannis va lua parte la ședința de guvern. De ce? Fiindcă dl. Vâlcov știe care este calitatea morală și profesională a celor care pozează în miniștri, incapacitatea lor de a nu se supune unui ordin. Fiindcă le cunoaște miniștrilor slugărnicia și absența oricărei urme de demnitate.
Dacă dl. Vâlcov se joacă de-a Che Guevara, aventurierul care a falimentat de conivență cu Fidel Castro economia Cubei, dacă dl. Dragnea se comportă de parcă ar fi ajuns în ultimul grad de demență, iar doamna Sorina Pintea nu îi trimite urgent salavarea care ar trebui să îl ducă direct la Spitalul Obregia, dacă d-na Dăncilă nu are minte ca să înțeleagă la ce mari riscuri expune țara făcându-le pe plac șefilor domniei-sale, nu ne mai rămâne decât să sperăm într-o minune. În recâștigarea lucidității de către dl. Călin Popescu-Tăriceanu. Ori în reușita moțiunii de cenzură.
Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors. ro și pe blogurile adevărul.ro

Distribuie acest articol

4 COMENTARII

  1. În România de azi barosanii care stau călare pe avuția națională fac o minunăție după algoritmul ”o minune mie – o minune ție”, pînă golesc sacul și minunăția-i gata, după care fiecare pleacă cu desaga acasă sau se mută în Costa Rica, funcție de cine e șeful statului de drept. O adevărată minunăție care merge de treizeci de ani, la mulți ani, Românie!

  2. Povestea asta pleaca de la Socol, teoreticianul promotor al wageledgrowth in Romania.

    El a furnizat in realitate o pseudoteorie utila populismului national-socialist care infloreste acum in Romania.

    Ea a fost insa inteleasa si aplicata in Romaia in cel mai primitiv mod cu putinta:
    – a considerat piata Romaniei ca fiind una inchisa, toate considerentele ignorand pur si simplu ca suntem stat membru al UE si ca exista multiple legaturi cu economiile altor state membre
    – a preluat datele din statistica ignorand inflow-urile si out-flowurile de tot felul (cum ar fi cel al fortei de munca inalt calificate)
    – a trecut usor cu vederea necesitata insotirii sale de o politica de investitii

    …si mai sunt multe erori atat ale teoriei ca atare cat si ale intelegerii sale

    Cu sau fara Dragnea, politica de fascizare a economiei nationale va continua, desigur in sens nou, adaptat.

    ///////////////

    Avem de fapt un partid unic, intr-un mediu politic de-ideologizat. Asta duce inevitabil la capturarea statului si apoi la socialismul „nou” (adica tot un fel de comunism, sa nu confundam cu protectia socaila sau cu statul bunastarii).

    Consider ca este deosebit de daunatoare concentrarea discursului public (dar si privat) pe persoane (Dragnea, Valcov), pentru ca ascunde radacina raului, si anume refuzul de a face politica pe baze doctrinare.

    In acest cerc vicios, partidul la putere va avea intotdeuna avantajul de a fi perceput ca „stie ce vrea”, „guverneaza” (in traditia fascsimuli italian) in timp ce Opozitia va fi perceputa ca neavand o solutie de guvernare.

    Iesirea din impas este asumarea pozitiei ideologice in cadrul Opozitiei. Aceasta ar conduce automat la o oferta politica de guvernarea si la cresterea rapida a increderii electoratului.

    Din pacate, Ciolos nu pare ca intelege ceva din politica, Dan Barna e ocupat cu protestele, iar despre PNL nu avem ce vorbi. PMP este prea mic si confuz.

    Este ciudat cat de multi oameni „fac politica” fara de fapt sa inteleaga ce fac. Si mai ciudat este ca nu incearca deloc sa inteleaga, se complac intr-o logoree ametitoare, nu spun nimic si apoi se plang ca nu-i voteaza nimeni.

    Sau, dupa caz, il mai insulta pe Dragnea sau pe Valcov, de parca insulta ar valora drept rugaciune mantuitoare si de parca vituperarea ar tine loc de conceptie politica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Carti noi

Revoluția Greacă de la 1821 pe teritoriul Moldovei și Țării Românești

 

Carti noi

„Jurnalul de doliu scris de Ioan Stanomir impresionează prin intensitatea pe care o imprimă literei, o intensitate care consumă și îl consumă, într-un intangibil orizont al unei nostalgii dizolvante. Biografia mamei, autobiografia autorului, atât de strâns legate, alcătuiesc textul unei declarații de dragoste d’outre-tombe, punctând, în marginea unor momente care au devenit inefabile, notele simfoniei unei iremediabile tristeți… vezi amanunte despre carte
 „Serhii Plokhy este unul dintre cei mai însemnați experți contemporani în istoria Rusiei și a Războiului Rece.” – Anne Applebaum
În toamna anului 1961, asasinul KGB-ist Bogdan Stașinski dezerta în Germania de Vest. După ce a dezvăluit agenților CIA secretele pe care le deținea, Stașinski a fost judecat în ceea ce avea să fie cel mai mediatizat caz de asasinat din întregul Război Rece. Publicitatea iscată în jurul cazului Stașinski a determinat KGB-ul să își schimbe modul de operare în străinătate și a contribuit la sfârșitul carierei lui Aleksandr Șelepin, unul dintre cei mai ambițioși și periculoși conducători sovietici. Mai multe…
„Chiar dacă războiul va mai dura, soarta lui este decisă. E greu de imaginat vreun scenariu plauzibil în care Rusia iese învingătoare. Sunt tot mai multe semne că sfârşitul regimului Putin se apropie. Am putea asista însă la un proces îndelungat, cu convulsii majore, care să modifice radical evoluţiile istorice în spaţiul eurasiatic. În centrul acestor evoluţii, rămâne Rusia, o ţară uriaşă, cu un regim hibrid, între autoritarism electoral şi dictatură autentică. În ultimele luni, în Rusia a avut loc o pierdere uriaşă de capital uman. 
Cumpara cartea

 

 

Esential HotNews

Top articole

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro