vineri, decembrie 6, 2024

UPDATE (5) Numele meu este Vulpescu. Remus Vulpescu

UPDATE 6 – Epilog

Intr-un final, atat premierul, cat si Ministrul Economiei au anuntat ca domnul Vulpescu (stiti, cel din „Numele meu este Vulpescu. Remus Vulpescu”) va parasi sefia OPSPI. Ramane de vazut cum se va termina in instanta bramburita privatizare Oltchim – aplicarea procedurilor a fost atat de slaba incat „domnu’ Dan” chiar are o sansa in fata statului. Cat despre Oltchim compania – adio Arpechim, bun venit administrare speciala si, probabil, drumul ocolit spre cimitirul care in lumea corporatista se numeste Legea 85.

UPDATE 5

http://www.money.ro/ponta–privatizarea-oltchim-va-fi-reluata-anul-viitor–asa-zisul-castigator-nu-a-avut-bani_1229285.html

Dl Prim Ministru Ponta sustine ca „asa zisul castigator” nu are bani si ca Oltchim intra in „procedura speciala”. „Procedura speciala” nu poate fi decat procedura de administrare speciala prevazuta de Legea 137 (vezi detalii, pentru cei interesati de detaliul buruienos al chestiunii http://www.mt.ro/VECHI/httpdocs/privatizare/transporturi/activitatea%20de%20administrare%20speciala.html

– documentul este de la Transporturi dar legislatia este aceeasi pentru toate societatile AVAS si OPSPI). De observat cateva lucruri sumare despre acest viitor sumbru al combinatului : societatea este astfel protejata doar de datoriile bugetare, pe care se poate simti cumva imputernicita sa nu le mai plateasca la zi. Mare atentie angajati Oltchim care aveti de gand sa va imbolnaviti si sa va folositi de asigurarea de sanatate sau muncitori apropiati de pensie care va bazati ca stopajul la sursa va si ajunge la casa de pensii. Mare atentie de asemenea creditori comerciali ai Oltchim – va veti putea acum napusti asupra combinatului cu sanse reale de succes, printr-o executare silita rapida daca va puteti obtine in instanta – pe repede inainte – un titlu de creanta. Creditori comerciali, furnizori de materie prima si eventuali clienti ai produsului final, aveti dreptate sa fiti ingrijorati – aceasta companie va mai iesi din administrare speciala, cu „strategia actuala” doar cand va incepe o alta procedura, de data aceasta pe Legea 85 – Legea Insolventei.

UPDATE 4

O conversatie foarte interesanta pe Gandul.info :  http://www.gandul.info/gandul-live/dezbatere-gandul-live-cristian-tudor-popescu-despre-comedia-de-la-privatizarea-oltchim-10108615
Un scurt rezumat : Nu mai avem de ce sa asteptam investitorul strategic, CTP spune ca vine strategitul acum. Se discuta cum a ajuns combinatul in aceasta situatie, se fac prognoze. Vulpescu este denumit un politai care da din maini, in mod comic – CTP apreciaza ca ca dl Diaconescu si dl Vulpescu au facut show televizat.

Care ar fi singura solutie acum, daca poate fi facuta foarte rapid? Am cautat destul de mult si am o singura varianta posibila Executarea silita a activelor combinatului si scoaterea lor in bloc, la licitatie, fara datorii. Daca se retrage procedura de administrare speciala, se poate face acest lucru foarte rapid, discutandu-se in acelasi timp cu creditorii bancari. Exista o legislatie speciala in care creantele AVAS si ale Fiscului se pot uni si se poate face o executare pentru intreaga suma, statul folosindu-se de creanta pe care o are. Daca se intarzie, dupa acceptarea unei eventuale cereri de intrarea in insolventa, va fi prea tarziu si nu se va mai putea face nimic – Oltchimul va intra pe mana lichidatorilor. Nu ne va incalzi cu ceva ca dl Ponta va cere cu voce tare urmarirea penala a lui Dan Diaconescu pentru farsa participarii la licitatie. Nu mai este timp nici macar pentru executarea silita limitata, a fabricilor adiacente gen Raureni, Suinprod sau ceilalti pui ai Oltchimului care graviteaza si ei pe langa fosta companie.

Mai exista un amanunt halucinant – tot ziarul Gandul descopera ca Dan Diaconescu este dator la stat cu echivalentul a peste un milion de euro si totusi a putut intra la licitatia aceasta. Inca nu s-a pomenit in istoria AVAS-ului, indiferent de cat de bine sau prost a fost condus de-a lungul anilor o singura data o situatie in care sa fie acceptat un participant la licitatie fara verificarea bonitatii si fara determinarea clara a lipsei datoriilor la stat (in general, pentru siguranta se cerea si o declaratie pe proprie raspundere). Inexistanta ei in acest caz tine de lumea lui Caragiale – sau tine de regulile din republica OPSPi, mai proaste decat regulile dintr-o republica bananiera.

UPDATE3

Oameni buni, va rog, sa il opreasca cineva pe dl Vulpescu! A afirma ca banii pe care statul ii incaseaza se pot intoarce pentru plata salariilor de la Oltchim nu este doar ilegal, imoral si lipsit de orice fundament logic, este si o amagire a muncitorilor de acolo. Orice ajutor de stat pentru Oltchim trebuie, din nefericire pentru Romania, aprobat de Bruxelles. Tratatul de Aderare pe care l-am semnat cu veselie in 2007 prevede, intre multe alte prevederi si acest lucru. Domnul Chitioiu, care l-a contrazis pe subordonatul sau direct intr-o emisiune TV nu a spus in clar toate aceste lucruri, dar parca a incercat sa spuna ceva in acest sens, fara ca sa fie priceput.

A returna banii dintr-o licitatie catre firma respectiva inseamna pe de o parte a oferi un ajutor banesc pe care il oferi doar salariatilor de la Oltchim, fara a-l oferi in aceleasi conditii altor societati cu profil chimic din tara care o duc si ele destul de greu, iar pe de alta parte inseamna o subventie mascata pentru un oarecare Dan Diaconescu – OTV-ist minune, showman entertainer, un falit cu televiziunea in insolventa care pare a aduce bani din nimic. In fond, dl Vulpescu cred ca si-ar gasi o mult mai interesanta misiune in aparitii regulate la Dan Diaconescu Show – partea mediatica a intregii operatiuni a decurs fara probleme. Pacat ca nu s-a mai obosit nimeni sa se uite si prin legislatia de privatizare sau prin legislatia europeana. In rest, cei care sunt pe cale de a se lovi de gard nu trebuie sa se lase impresionati de un astfel de obstacol temporar, ei pot alerga pe drumul ales, cu gard cu tot. Iar de Oltchim se va alege praful.

UPDATE 2

Privesc uluit o discutie la Realitatea TV. Dan Diaconescu spune ca pretul pe care il plateste sa fie reimprumutat la combinat. Adica la combinatul pe care il va detine acelasi Dan Diaconescu – ceea ce este un non-sens. In primul rand, este ilegal pentru ca ar reprezenta un ajutor de stat si cei de la Bruxelles ar sari cativa metri in sus , mai ales ca PCC-ul, actionarul majoritar se vantura pe acolo prin toate birourile si a reusit, anterior, sa blocheze alte chestiuni suplimentare.

In al doilea rand, analistii neamului plus Dl Roibu, fostul director discuta despre repornirea combinatului. Ma indoiesc ca acest combinat va fi pornit, vreodata – in orice caz nu de Dan Diaconescu. Intr-un nou circ national, se mai prabuseste o mare companie pastorita de stat. Singurii care se vor bucura vor fi colegii domnului Vulpescu de la UNPIR (Uniunea Nationala a Practicienilor in Insolventa din Romania) – Oltchimul va fi un os mare de ros pentru un lichidator.

UPDATE 1

Senzationalul nu e atat de senzational pe cat pare, la prima vedere. Dan Diaconescu vrea sa faca show TV prin cumpararea de la Oltchim si ma indoiesc serios ca va finaliza aceasta tranzactie, prin plata pretului. Dan Diaconescu nu va semna, probabil, nici macar contractul.  Statistica privatizarilor, in general, arata ca aproximativ in 40-50% din cazuri tranzactia nu se finalizeaza, pana la urma. Problema este si mai incurcata in cazul Oltchim, unde principalul element va fi legat de evaluarea si plata datoriilor fiscale, chestiunile de mediu care sunt infioratoare, plus modalitatea in care se rezolva situatia societatilor desprinse din Oltchim, unde compania este actionar majoritar.

In tot acest caz, ma mira insa amatorismul comentariilor din presa, lipsa de cunoastere a Legii 137 a privatizarii si lipsa unor comentarii a unor oameni avizati – sau macar care sa fi muncit cu AVAS sau pentru AVAS – Gabi Zbarcea/ Florentin Tuca, unde sunteti? Domnule Nestor? Doamna Disculescu-Sova? Domnule Musat?  Cristina Chiriac? Domnule Blanculescu? Mircea Ursache? Oameni buni, pe acest caz vom ramane cu o prezentare a privatizarii in stil Elodia (cu tipete si dansuri pe masa) daca nu reusim sa avem in spatiul public si niste pareri avizate care sa explice oamenilor ce se intampla. Dupa care va trebui sa cautam cu greu orice urma de bun simt in prezentarea unei privatizari. Pe Dl Vulpescu nu il trec la capitolul ” pareri avizate”, pentru ca pe zi ce trece demonstreaza ca stie cam la fel de mult despre privatizare cat o fi stiind politistul Cioaca. Bine ca este expert in insolventa certificat, rasuflu „usurat”, ce sa mai zic!

http://www.realitatea.net/senzational-dan-diaconescu-a-castigat-licitatia-oltchim_1013383.html?utm_source=BreakingNews-Homepage&utm_medium=Clicks&utm_campaign=trkweb

_________________________

Domnul Vulpescu, seful OPSPI devine rapid ori cel mai mare expert in falimente al Romaniei, ori cel mai falimentar expert in ale privatizarii. Am colectionat in ultima vreme mai multe perle ale acestui simpatic personaj – nu m-am lamurit inca daca imi vine sa rad   sau sa plang vazand cum sub bagheta domniei sale statul face zob companie cu companie. Luam niste scurte exemple, din ultima perioada, alaturate nu cu un porumbel,  ci cu un stol intreg iesit din gura simpaticului personaj:

1. “Nu m-am consultat cu Ponta cand am cerut intrarea Hidroelectrica in insolventa”

http://www.mediafax.ro/economic/vulpescu-nu-m-am-consultat-cu-ponta-cand-am-cerut-intrarea-hidroelectrica-in-insolventa-9800891

Asta este geniala! Carevasazica premierul Ponta infiintase pe degeaba un comitet interministerial in care ii asezase cu penseta pe ultragreul Florin Georgescu si pe greul Chitoiu, seful domnului Vulpescu. Secretarul de stat Remus Vulpescu e mai tare decat Victor Viorel Ponta, Chitoiu, Georgescu la un loc. Asa a decis el. Pentru ca asa a vrut muschiul lui de ninja OPSPI. Si asa a facut – a treia parte din sistemul de energie a Romaniei a intrat in faliment, zeci de banchieri care s-au trezit cu credite neperformante au fumegat ca e afectata siguranta sectorului bancar, guvernatorul Mugur Isarescu a fost atat de preocupat incat a preluat problema (vezi detaii aici http://www.zf.ro/companii/dosarul-hidroelectrica-si-consecintele-pentru-banci-au-ajuns-si-in-birourile-de-la-bnr-9778150 ) , insa ce conteaza toate aceste detalii. Domnul Vulpescu, secretar de stat, decide el, fara a se consulta cu nimeni. Sau ca sa il citam direct pe impricinat: „Eu am propus Consiliului de Administratie sa luam aceasta hotarare. Dezbaterile au durat ore. In Consiliul de Adminsitratie nu a fost niciun vot contra, au fost trei membri prezenti”,

Tarasenia se pare ca s-a petrecut simpatic, convocand intr-o vineri dupa-amiaza, in minister, doi tovarasi din consiliul de administratie, dintre care unul reprezentand Fondul Proprietatea, desi ulterior Fondul Proprietatea a depus un document stupefiant la BVB in care spune ca “a aflat de portalul instantelor de judecata din Romania” despre episod. (Vezi aici http://www.bvb.ro/infocont/infocont12/FP210612_ro.pdf )

Decizia, conform unor surse Hidroelectrica, s-a luat fulgerator, in mai putin de trei ore, cu doar trei oameni prezenti. Inca doi membri ai consilului de administratie dadusera un mandat vag, sustinand ca au stiut doar ca se discuta situatia contractelor bilaterale, nicidecum intrarea in insolventa a Hidroelectrica – si oricum nu erau prezenti fizic. Directorul societatii a fost pus in public in postura penibila de a afla de la jurnalisti de insolventa companiei. La final, sursele mele imi spun ca dl Vulpescu ar fi sunat la Hidroelectrica pentru a cere antet – altfel era imposibil de depus documentele crosetate de domnia sa (doua pe fata- doua pe dos) in instanta. Culmea, documentele au ajuns in instant in aceeasi ultraperformanta zi de vineri, registratura instantei a functionat in mod magic dupa-amiaza.

Desi ministerul propunea in urma cu ceva vreme management privat, IPO partial si selectare intermediar pentru a realiza tranzactiile respective, pana la urma s-a gandit ca e mai sanatos o insolventa (vezi aici http://opspi.minind.ro/pdf/anunt_hidroelectrica_ro_01022012.pdf)

2. “Nu stiu cum e posibil ca energia produsa aici sa se plimbe prin Cipru si sa ajunga la Piatra Neamt. Daca s-a intamplat, a fost posibil” Detalii mai jos:

http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-12563481-live-text-remus-vulpescu-semnat-cererea-insolventa-hidroelectrica.htm

Observati ca domnul Vulpescu nu stie, dar nici nu cerceteaza. Ministerul Economiei are corp de control – domnia sa poate cere un control daca nu intelege ceva anume. Sintagma “s-a intamplat” este tipica functionarilor din ministere – carevasazica, la fel cum a ploua s-a intamplat ca aproape un miliard de euro sa fie jefuiti in ultimii ani din cel mai mare producator de energie al tarii, sub nasul ministrilor, ai sefilor OPSPI si in final pe sub nasul domnului Vulpescu. Nu se stie ce s-a intamplat. Sau cum de s-a intamplat. Sau cine a decis sa se intample. Sau daca intamplarea nu are ceva chiar cu seful OPSPI si predecesorii sai in acea pozitie.  Aceasta stupefianta pozitie publica a fost sustinuta in pofida maldarului de informari specializate care ii vin snop, cum imi veneau si mie, cand eram presedintele AVAS. In pofida reprezentarii directe in conducerea companiei si conducerea practic a tuturor deciziilor importante. In pofida faptului ca este el insusi administrator special al societatii dupa declansarea insolventei si presedintele CA inainte de insolventa.  Halucinant, tulburator.

3. “In calitate de membru al Consiliului de Administratie al societatii Hidroelectrica am constatat o anumita situatie a acestei companii. Ma intereseaza ca situatia sa fie imbunatatita. Cum? Nu este strict de apanajul meu”

Vezi Video : http://www.youtube.com/watch?v=hr_KcoOS8EM&feature=related

Alo, domnu’ sef, nu erati membru ci erati presedinte al Consiliului de Administratie si ramane de vazut daca un Consiliu de Administratie poate pe propria barba sa decida intrarea in insolventa, fara o imputernicire speciala de la Minister si fara o AGA. Sau, daca citim povestea Hotnews alaturata, ne crucim si mai tare: domnul Vulpescu are, conform Hidrosind, niscaiva probleme legale suplimentare. (vezi aici : http://economie.hotnews.ro/stiri-energie-12643933-remus-vulpescu-fost-numit-administrator-special-hidroelectrica.htm)

4. “Hotararea privind cererea de intrare in insolventa a fost luata de Consiliul de

Administratie al societatii SC Hidroelectrica SA, iar MECMA, in calitate de actionar, nu

interfereaza in niciun fel in procedurile judiciare in care sunt implicate societatile

comerciale cu capital de stat pentru a nu influenta in niciun mod instantele de judecata.”

http://www.minind.ro/presa_2012/iunie/INFO_HE_insolventa_18062012.pdf

Acesta a fost chiar comunicatul de presa al Ministerului Economiei, in lunea de dupa vinerea cu insolventa.Ar trebui sa fie lipit pe toate gardurile ce imprejmuiesc active Hidroelectrica si trimis la fiecare salariat al societatii, la pachet cu fluturasul de salariu. Ati inteles ceva din ce se explica aici? Carevasazica actionarul, statul nu interfereaza in procedurile judiciare cu companiile de stat. Eu, de exemplu, in anul cat am fost presedinte AVAS am stat degeaba pana la doua noaptea zile in sir sa semnez documente de imputernicire pe fiecare actiune din cadrul procedurilor de insolventa ale companiilor de stat detinute de AVAS, puteam foarte bine, iata, sa dau un comunicat destept de patru randuri in care sa spun ca “statul nu interfereaza”. Chestiunea asta este un non-sens juridic pentru oricine stie putina carte si putina procedura. Daca esti creditor sau actionar principal, ai in mod evident o raspunderea directa in administrarea unui bun al statului care, conform unor estimari, valoreaza intre 2 si 4 miliarde  de euro, curatat de contractele actuale. Intrucat doar domnul Vulpescu si inca doi oamein au decis totul – directorul nu stia, minsitrul nu stia, pe premier a declarat ca nu l-a informat – si acest comunicat de presa trebuie sa fi fost impins catre fluxurile de stiri tot din pixul domnului Vulpescu. E logic ca daca doar el stia, nu putea sa informeze altcineva, nu? Va mai aduc aminte un amanunt dragut: situatia Hidroelectrica a fost pusa si pe ordinea de zi a CSAT-ului, insa a fost scoasa de acolo. Nu se stie nici cine a introdus-o si nici ce discutii au avut loc. A aparut doar la presiunea Ziarului Financiar un comunicat de presa de la Cotroceni care comunica destul de scurt ca “Guvernul nu a dorit sa includa insolventa Hidroelectrica pe agenda CSAT”. Totusi, presedintele este si seful CSAT – daca doreste, poate sa introduca pe agenda ce doreste si ce pofteste, atata vreme cat se incadreaza in legile de functionare ale organismului. Domnul Vulpescu nu este, asadar, mai tare decat Ponta, el este finalmente chiar mai tare decat Basescu. El a decis, el a a executat – a centrat, a dat cu capul, nu a avut mandat nici de la Guvern, nici de la minister. Si probabil nu discuta nici cu CSAT-ul. – in scihmb are CV beton,  cica a fost in Corpul de Control al Premierului  – http://media.hotnews.ro/media_server1/document-2012-06-21-12583475-0-lui-remus-vulpescu.pdf

5. „Ca o parere personala, toate companiile de stat ar trebui sa treaca prin purgatoriul procedurii de insolventa, pentru ca prin asta s-ar rasturna o paradigma, anume ca societatile de stat nu genereaza decat pierderi si arierate, si intr-o oarecare masura este adevarat, pentru ca lasa loc de manevra”, a spus Borza.

Parerea de mai sus este a partenerului coordonator al firmei Eurosol, specializata in insolventa si potezata de tribunal administrator judiciar al Hidroelectrica. Intrucat aceeasi firma care se ocupa de o treime din sectorul de energie al Romaniei se mai ocupa si de marele caz al falimentului Plafar, vedem cum problema poate sa semene putin cu un ceai de levantica. Cu un ceai de levantica si putin curaj, conform acestui administrator judiciar , sprijinit de minister si de OPSPI putem baga in faliment toate companiile de stat, asa , folosind parerea personala a domniei sale. Putem incepe voios cu Hidroelectrica, iar apoi sa trecem la Oltchim, CFR Marfa, CFR Calatori, Termelectrica, Transgaz si apoi sa continuam cu voiosie cu toate cele peste 500 de societati inca detinute intr-o oarecare masura de stat. Poate le explica cineva acestor deosebiti ca, atunci cand au o calitate publica sau o calitate procesuala intr-un dosar, parerile lor personale si le pot exprima in baie, in timp ce se rad dimineata, dar in afara, orice vorba are consecinte. Consecinte juridice prin ceea ce pot cere ca daune “baietii destepti”, folosind vorbele acestor clovni. Consecinte prin valoarea la bursa a Fondului Proprietatea, care evident ca a variat in functie de acteste declaratii aiuritoare. Consecinte asupra admisibilitatii sau neadmisibilitatii ulterioare a unor reclamatii in instanta, si asa mai departe.

6. “Oferta lui Dan Diaconescu a fost depusa la ora 12.10. Va fi propunerea mea ca in aceasta etapa toate ofertele sa fie luate in considerare”.

http://www.realitatea.net/vulpescu-oferta-lui-dan-diaconescu-a-fost-depusa-la-ora-12-10_1012574.html

Prima data, va rog sa vedeti documentul initial (spre final) http://opspi.minind.ro/pdf/120905_Anunt_actiuni_Oltchim.pdf

cu datele irevocabile anuntate de domnul Vulpescu, pentru Oltchim. Daca pentru multi oameni din afara 10 minute pot sa nu para esentiale, insa in realitate procesul de privatizare a fost dinamitat cu aceasta declaratie. Legea privatizarii spune clar ca orice anunt este final, nu poate fi modificat, decat cu anuntarea prealabila a tuturor participantilor. Domnul Vulpescu nu are cum sa faca propuneri cu 12.10, mai ales ca isi face propuneri siesi, in calitate, de aceasta data, de presedinte al Comisiei de privatizare. Carevasazica, anunti in conferinta de presa ca desi toata lumea a stiut de 12.00, tu ai descoperit o metoda de a prelungi timpul pana la 12.10. Nu e doar o chichita de argumentare. O decizie astfel luata, care contravene legislatiei, odata consfiintita in scris, va fi atacata imediat de participantii interesati la tranzactie (PCC, Vuza, cine o mai fi). La fel cum nu poti sa fi putin insarcinata daca esti femeie, nu poti accepta ca presedinte al unei comisii de  privatizare o oferta putin intarziata. Pentru ca legea te obliga clar sa notezi in minuta de sedinta a comisiei de privatizare daca oferta a fost primita la timp sau nu, adica daca este sau nu valida din punct de vedere legal.

In general, domnul Vulpescu nu este acolo sa faca propuneri, este acolo sa ia decizii. Ba mai mult, sa ia decizii in scris prima data si apoi ar trebui sa le comunice public, cum e normal. “Solicitarea” unei chestiuni ilegale catre comisia de privatizare va pune niste oameni care trebuie sa semneze intr-o pozitie imposibila, iar singura lor optiune reala va ramane demisia din comisia de privatizare, pentru a nu participa in continuare la o procedura viciata. Iar daca nu este atent, dl Vulpescu poate, prin actiunile domniei sale, sa infiga practice ultimele cuie in cosciugul Oltchimului. Asa, ca practician in insolventa profesionist.

In opinia mea, exista o nevoie urgenta de:

1. Un memorandum in Guvern care sa descrie situatiile de la Oltchim si Hidroelectrica

2 Un audit independent financiar al celor doua societati

3. O verificare rapida a actiunilor domnului Vulpescu de catre Corpul de Control al Primului Ministru

4. O reluare a discutiei in CSAT asupra Hidroelectrica, o parte importanta a sistemului national energetic.

Distribuie acest articol

53 COMENTARII

  1. Eu ma intreb naiv: si chiar credeti ca V V Ponta nu stie ce face Vulpescu? chiar credeti ca ceea ce face o face fara ordin?
    Nu ma obligati sa va cred pe dvoastra naiv.
    Ati scris un articol prea bun pentru ca sa faceti pe naivul.
    Asta se doreste.

  2. Un audit independent? Pai sunt ambele auditate, si de aceasi firma, care mai e si big4…si totusi opiniile au curs garla fara nicio problema

  3. Articol excelent impletit intre realitatea penala si istoria personala in conducerea unei institutii de stat.
    As sugera la concluzii si autosesizarea parchetului. Sint prea multe intrebari fara raspuns si prea multi demnitari fara responsabilitate. Nu cred ca dl Ponta i-a dat o polita in alb lui dl Vulpasin.

    • cred ca mentinerea tanarului vulpescu ce se vrea vulpoi in functie, dupa atatea „perle” reprezinta de fapt un credit in alb dat de ponta pentru ca, probabil, ceea ce face si vorbeste acesta este in asentimentul primului menestru.
      cand va veni momentul, putem banui ca ponta va proceda intocmai cum a procedat si cu efemerul director (parca doar 4 zile, atat cat a fost necesar pentru o scrisorica pro-bombo) de la inspectoratul de stat pentru constructii. dupa care, v-a zice ca nici usturoi n-a mancat nici gura nu-i miroase, ca de obicei.

  4. pai cine ar putea crede ca nu stie Ponta ,asa avem noi incapabilii care duc tara de rapa ,fiecare face cum vrea si ce vrea ,este tara lui papura voda niste hoti exscroci si profitori asta este in tara romaneasca ,nimeni nu ii intreaba ce si cum nimenu ii controleaza ,toti sunt de capul lor ,apoi te intrebi cum de am ajuns de rasul lumii si cei mai saraci din UE,cu asa incapabili si asa economisti ce avem e vai de noi ,sa ii traga la raspundere pe cei care duc tara de rapa.

  5. D-le Orasanu ,

    Oameni ca Vulpescu si Borza sunt romani adevarati ,o spun fara gluma!Jaful inimaginabil de la Hidroelectrica =
    1.inceput de Tariceanu cu incredintarea directa la Sultzer via Energy Holding a unor reabilitari la portile de fier 1 care nu erau necesare -echipamentele rusesti si romanesti mai rezistau 20 de ani -ca la centrala sarba-pentru care Tariceanu a luat spaga cca 1 milion euro si o motocicleta cadou
    2.continuata de Dan IoanPopescu-cel mai mare infractor-cu incredintarea directa a reabilitarii portilor de fier 2 abia puse in functiune cu 5 ani inainte ,tot la Sultzer-acum Vatech,via Energy Holding
    3.continuata cu cea mai scumpa reabilitare hidro din istoria omenirii-Olt inferior -de 3 ori mai scumpa decat o reabilitare similara din SUA,suspectata de coruptie-tot Energy Holding,tot austrieci
    4.contractele cu Energy Holding si satelitii Alpiq- plus cacanarii politici ai PDL-primarul de Piatra Neamt,de ex-un jaf national al profitului Hidroelectrica ,initiat tot de Dan Ioan Popescu
    5.Investitiile Hidroelectrica ,care au consumat in 15 ani cca 5 miliarde de euro si care nu se mai finalizeaza-cea mai mare bataie de joc nationala!
    Daca la toate astea le-a pus capat 2 oameniVulpescu si Borza , plus remierul Ponta -au intrat in cartea recordurilor si vor fi sfintiti dupa moarte!
    Cine va plateste pe Dvs ,d-le Orasanu?prea luati apararea escrocilor ….

    • Domnul Eneas,
      Se pare ca nu pricepeti, cei enumerati de domnia voastra au furat mere(multe) din mar. Vulpescu si Ponta vor sa fure marul cu totul.
      Vreti sa stiti ce inseamna la nivel de provizioane efectul intrarii in insolventa al Hidroelectrica ?
      Dl. Vulpescu e echivalentul Doctorului Ponta in economie. fix 0. Stie ca exista si nu il duce mintea mai mult de un bilant contabil(daca a facut vreodata)

      • „Dl. Vulpescu e echivalentul Doctorului Ponta in economie. fix 0.”

        Din pacate pare din ce in ce mai adevarat cu acest guvern. Cumva off-topic, in aceste zile fac ceva analize cu niste experti-contabili asupra sistemului de plata al TVA-ului la incasare. Desi era o „mantra” purtata in brate ani si ani de zile, cum ca ar salva economia romaneasca, in realitate este o ceva horror, sistemul o sa fie practic de negestionat, iar pentru firmele mici-mijlocii o sa fie absolut catastrofic. Si nici macar nu e un sistem optional (in Polonia s-a aplicat acest sistem optional si au „aplicat” pentru el 2% dintre firme!) Dar nu conteaza, se pune la realizari electorale, iar cei care or sa plateasca costurile sunt putini la nivel electoral. Ei o sa fie trecuti strada cu forta, ca in celebrul banc cu batranica pentru care a fost nevoie de trei oameni pentru a trece strada.

        Si la subiect, excelent articolul de astazi al domnului Oraseanu.

    • Domnule Eneas, eu cand am plecat de la AVAS am locuit in aceeasi garsoniera inchiriata in care mi-am inceput mandatul. Si, ca sa nu fiu banuit de naivitate, am ales in acest fel sa ma pazesc de coruptie si sa pun linistit capul pe perna.

      Eu cred, domnule Eneas, ca dumneavoastra dezgropati mortii din 2004 si 2005 pentru a nu se mai tine urma tunurilor de 2009 si acum de 2012. Contractele cu Energy Holding le-a labartat cel mai tare simpaticul Mihai David, tinut in brate de PDL in 2010, cand PSD-ul nu mai era la guvernare. Asta e adevarul – oricat deranjeaza.

      • dle orasanu va simpatizez,urmaresc, stiu ca in prezent sunteti la harvard. dar faptul ca dati intr-un om care a facut sau face ce nu a facut nimeni in tara asta. adica le-a luat cascavalul de sub nas unor baieti destepti . ma face sa nu fiu de acord cu dvs.
        daca dvs in calitate de sef al avas ati ramas intr-o garsoniera e ok. demonstreaza ca sunteti cinstit. faptul ca nu ati dat peste cap mafia de acolo, ma doare si ma ustura si acum la buzunar.
        puteati sa furati si dvs 2-3 mil de euroi si sa castigati cateva sute de milioane sau miliarde ptr noi…pe bune ca nu m-ar fi deranjat sa fie asa.
        nu stiu de ce am impresia ca e altceva acum la mijloc.
        nu stiu sigur dar o sa caut. am citit ieri in gandul parca ca oltchim a patit buba cand : oltchim,creante,avas, 2007… scuze ptr imprecizie si scuze daca e doar o banuiala neintemeiata.
        o sa reiau articolul si o sa caut si alte informatii.
        p.s.
        pe bune ca va simpatizez si urmaresc ce scrieti. am citit si cand v-ati luat in bete cu tismaneanu si de ex si cand v-ati amuzat de articolul lui sorin ionita. desi dupa parerea mea mru a tocat bani publici iar ponta si-a platit filipineza din banii personali. era belea daca era angajata ilegal … nu mai spun ca dl ionita e cam cenzuros la comentariile care nu-i convin…

        • La prima vedere si eu am crezut ca dl Vulpescu este salvatorul Hidroelectrica. M-am documentat insa mai atent si mi-am dat seama ca modalitatea prin care Hidroelectrica a intrat in insolventa poate dauna f. grav intereselor statului, mai ales daca „baietii destepti” reusesc – cum este f. probabil sa o faca – sa se recunoasca in instanta creantele lor impotriva Hidroelectrica. Atunci, practic vor deveni regi la masa credala.

          • adica serviciile secrete,dna-ul si cine naiba mai controleaza si are grija de tara asta, stau pasivi ca niste baieti destepti sa puna iar mana pe hidroelectrica? de ce sie nu le arunca lu buzaianu si mai stiu eu cui niste bombe prin birouri? ca doar mai au legaturi cu lumea araba? niste accidente de masina ar fi chiar indicate in perioada asta ptr buzaianu si ai lui, sa vada macar ca au furat de ajuns si trebuie sa se opreasca. daca imi raspundeti cu nu e moral si legal…mai bine va duceti la manastire si lasati politica si interesele statului roman pe seama altora…

      • Corect domnule Orășanu… dar morții rămân morți. Uneori ca să vezi de ce au murit poate că merită să îi dezgropi. Eu m-aș abține să spun că atunci când am condus eu ceva totul era perfect. Nu avea cum. Sistemul public e de așa natură făcut încât să fie MEREU administrat prost din cel puțin două motive:
        1. Problema legată de proprietate (e publică, adică a tuturor, adică a nimănui)
        2. Problema legată de alocarea resurselor într-un sistem de piață care nu funcționează deci nu poate da valoare lucrurilor pe care se bazează activitatea ”economică” a acestor companii de stat.
        La companiile de stat nu vorbim despre economie ci despre politică. Iar domnule Orășanu, unde începe politica se termină economia. Când ați fost director la AVAS, vă place sau nu, ați făcut politică și nu economie. Dacă vreți să explicați economic ce ați decis acolo politic (sau ce decid alții acum) nu merge.

      • D-le Orasanu,
        Mihai David -legat prin filiera familiala de baietii destepti -a continuat buna traditie a tunurilor in Hidroelectrica cu binecuvantarea lui Videanu si Geoana -care au luat ,se spune prin metrou,5 milioane de euro cel putin de la umflat sa il puna in post !Pentru a recupera banii,plus castigul (o astfel de numire e un vehicul tip /project finance/)umflatul a dat si el niste tunuri cu prelungirea contractelor cu baietii destepti ,plus alte cateva nimicuri ,de contracte ilegale in cardasie cu Videanu si Tudor Serban!!!Degeaba striga Basescu /ca si leul in turbare/,Videanu si gainarii lui isi vedeau strict de afacerea cu energie ,distrugand si mai temeinic Hidroelectrica!De altfel David a ramas in CA Hidroelectrica si dupa debarcarea din postul de DG ,sa isi faca mendrele ,el neavand nimic comun cu energia ,nu putea defini un MW de un MVA !
        Toti acesti escroci ,insirati in afacerile cu Hidroelectrica ,ar trebui judecati si condamnati ,toti sunt in viata ,inclusiv oamenii lor din Hidroelectrica!Asteptam !

        • ar fi prea frumos sa-i vedem dupa gratii pe toti hotii, indiferent de asa zisa culoare politica.
          dar cine sa-i bage la racoare cand chiar ei sunt la butoane, direct sau prin interpusi?
          cat despre cascavalul pomenit de dvs. mai sus, eu cred ca e mai mult vorba de o relocare a acestuia. dintr-un buzunar – fost la putere, catre buzunarul actual la putere.

    • Habar nu am, dar daca are cineva posibilitatea de a confirma/infirma sau a da detalii despre importanta acestui subiect, va astept pe forum.

      • Cu Sorin Vulpescu am fost coleg in clasele V-VII, la o scoala generala din Ferentari , prin anii 48-50. Era mediocru la invatatura. Dar era singurul fiu de intelectuali din clasa (mama lui era contabila).
        L-am reintalnit prin anii 70, impecabil imbracat; mi-a spus ca e director in Ministerul Comertului Exterior.
        Remus Vulpescu seamana mult cu Sorin, cel reintalnit de mine in anii 70, deci cand avea cam aceeasi varsta pe care o are acum Remus. Pe asta ma bazez cand spun ca, in opinia mea, Remus e fiul lui Sorin. Fotografia lui Sorin, cel de acum, la peste 70 ani, se poate vedea dand click pe Google la numele lui.
        Ce se stie bine e ca toti directorii din MCE erau ofiteri acoperiti de securitate. Si ca majoritatea dintre ei sunt acum prosperi oameni de afaceri.

  6. da, da, numele meu este vulpescu, romulus, nu remus, vulpescu. Am fost un mic si insignifiant scriitor ceausist si un la fel de mic si insignifiant senator pedeserist. Orice asemanarte cu micul penelist, aripa isteroidul crizel, razvan orasanu, este pur intimplatoare. Oricine afirma contrariul poate face obiectul unei urmariri in justitie, conform legilor romanesti.

  7. Am avut prea multe deceptii de pozitii partizane din partea d-ui Orasanu ca sa nu am rezerve asupra acestui articol, care pare a fi corect. Cine a avut rabdarea sa citeasca ceea ce a scris d-ul Orasanu de la plagiatele ministrilor de la educatie, la afacerile Udrea, etc. nu a avut cum sa nu observe ca printr-un ricoseu din condei, a adus in interiorul dezbaterii personaje din PDL care nu aveau legatura cu subiectul. Acum o face din nou introducandu-l pe Basescu in calitate de presedinte CSAT in acest joc. Numai ca sedinta CSAT in care s-a decis scoaterea subiectlui Hidroelectrica a avut loc in perioada suspendarii lui Basescu iar decizia i-a apartinut „prietenului” Crin Antonescu in calitate de „interim-presidident”. Acum ori Orasanu face corectia necesara ori isi continua manipularea ducand in derizoriu un articol poate corect dar decredibilizat prin soparlele introduse cu buna stiinta. Nu vrea sa fac conexiunea cu interesele lui Felix caci n-am date dar astept erata. Altfel toate drumurile duc spre Felix.

      • Eu va rugasem sa revedeti ce ati scris cu privire la rolul lui Basescu in sedinta de CSAT in care s-a decis scoaterea din agenta a subiectului privatizarea Oltchim! Acea sedinta a fost prezidata de Crin Antonescu, caci Basescu era suspendat. Dar ori nu identificati subiectul intr-un mesaj ori va considerati „doctor” in manipulare si ii credeti pe restul prosti. Cat despre „expertiza” d-lui Mircea Ursache chiar nu stiti unde a lucrat inainte de 89 si dupa? Nu stiu cine este in spatele lui DD dar ma bucur ca a stricat planurile „unitatii operative” Ursache care se pare ca il sustine/promoveaza si pe Orasanu.

          • Cat despre porcaria cu „unitatea” din mesajul dvs, va rog sa va cereti scuze, daca aveti onoare. Eu nu am de a face cu nicio unitate. Propunerea cu dl Ursache si indemnul de a vorbi public era strict legat de practica pe care o are in privatizare – in 2004 a semnat peste 100 de astfel de contracte!

          • Sa introducem corectiile necesare

            1. Sedinta CSAT a fost convocata inainte de suspendarea lui Basescu.
            2. Agenda intalnirii CSAT a fost stabilita de Prim-Ministru, fara a include subiectul fierbinte pe ordinea de zi – desi Presedentia urmarea subiectul. Scandalul a fost in culisele palatului Presidential. S-au strans documente despre modul in care a actionat Victor Ponta – idem si la fel cum a plecat la Bruxelles, fara mandat. Escroc ordinar Ponta!
            3. Imediat dupa anuntul referitor la insolventa Hidroelectrica – luni, BNR a convocat o sedinta la sediul sau – erau afectate intereselor multor banci, se produceau „oarece deranjuri” intre bibelourile de la BNR. Oare de ce??? Lumea finantelor era in alerta maxima!!!
            4. Personal am scris pe contributors.ro ca Basescu NU A FOLOSIT un instrument care ii era la indemana pentru a interveni pe lista problemelor care urmau sa fie discutate in CSAT – este constitutional acel instrument, dar putea sa fie interpretat ca o fortare venita din partea Presedentiei .

            Imi pare ca sunteti folosit de partidul Dvs. – se repeta ceea ce se intampla in 2007-2008, dar putin altfel… In trecut, 2007-2008, PNL si PSD nu aveau o intelegere oficiala , dar se pupau si se sprijineau reciproc pentru infrangerea „dictatorului”. PNL a recunoscut dupa 2008, deh nebunii din tinerete… Acum, in 2012, cand vedem intelegerea dintre PSD-PNL, dar cum jocurile se rotunjesc in favoarea PSD-ului, iata o mica interventie venita pe o problema de interes national. Dar toate pana la „dictator”. Nimic nu este intamplator!

            Rog seriozitate si profesionalism.
            Mult succes!

            • Daca agenda CSAT o face premierul (vicepresedintele CSAT) si nu presedintele (presedintele CSAT), atunci eu sunt mos Craciun si dvs aveti dreptate, ce sa mai spun? Perfecta dreptate!

            • P.S> Oricum, sustinerea initiala, ca Basescu a fost deja suspendat cand s-a discutat Hidroelectrica se dovedeste a fi o minciuna sfruntata, dupa cum o recunosc si cei care nu sunt de-acord cu mine !!!

          • Amanunte picante – sursa Business24 – vineri, 14 sept.2012:

            „Remus Borza, reprezentantul companiei Euro Insol, administratorul judiciar al societatii Hidroelectrica, ii multumeste presedintelui Romaniei pentru ca nu a obstructionat procedura de insolventa a producatorului de energie.

            „Putea si inca poate sa obstructioneze aceasta procedura, care in primele zile a creat un disconfort investitorilor si in mediul bancar. Ii multumim presedintelui pentru non-combat”, a declarat vineri, Remus Borza, la prima adunare a creditorilor Hidroelectrica.”

            si stirea continua:

            „Reprezentantul Euro Insol a multumit public si sefului Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie, Remus Vulpescu, pentru ca a fost strategul acestei proceduri de insolventa, ministrului Economiei, Daniel Chitoiu, care, practic, a fost implementatorul procedurii, si premierului Victor Ponta, care „si-a asumat aceasta decizie si a dat dovada de mult curaj”.”

            Aferim!

    • apreciez la dl.orăşanu cum fixează un punct în studioul unde se află invitat şi începe turuiala!nu priveşte niciodată interlocutorul în ochi!privirea este fixată undeva ,peste toată lumea din studio!interesant,nu credeţi?

      • :)) Stiu ca fac aceasta eroare, insa este din cauza ca incerc sa ma uit in camera de luat vederi si uneori se schimba cadrul. In functie de cat de prietenos este cel din „cabina tehnica”, ma poate filma camera in care ma uit, caz in care ma uit fix in ochiul telespectatorului, daca nu, ma poate lua fix cu camera in care nu ma uit si atunci se produce efectul de care spuneti dvs. Sunt, totusi, la inceput in ale televiziunii :)) Este drept insa ca trebuie sa imbunatatesc acest aspect.

    • Cine e Vulpescu si ce a facut el pana acum? Un avocat obisnuit….cu mai mult tupeu decat altii. Iar Euroinsolul are o indelungata experienta in insolventa:))…Borza si Vulpescu au preluat societatea de insolventa acum vreo 2-3 ani..Borza specializat in penal si Vulpescu in relatii :)
      In rest, inca o dovada de amatorism guvernamental, indiferent de culoarea politica…

  8. Odata cu acceptarea de catre Vulpescu peste program a ofertei lui Dan Diaconescu si acceptarea ei ca fiind castigatoare, pot afirma ca tocmai am asistat la ce mai fatisa licitatie ilegala din Ro in ultimii ani? :(

    • Este intrebarea esentiala, insa din pacate nu ma simt suficient de competent sa va raspund la ea.

      Trebuie studiata nu doar legea, pe care am citat-o ci si ordinele interne ale OPSPI si fiecare virgula din oferta in sine – desi documentele pe care le-am citit eu pana acum erau foarte clare si neinterpretabile. Raman doua intrebari:

      1. Va plati DD pretul pentru Oltchim? (daca nu il plateste pierde doar circa 130.000 de euro garantia de participare – un pret bun pentru publicitatea nationala pe care si-a asigurat-o)
      2. Vor contesta ceilalti proceduriele?

  9. Cred ca SRI, MP trebuie sa il lege de indata pe Vulpescu! Action- now!

    CSAT convocat in regim de urgenta!

    Restul, pot sa vina mai apoi – dar exista urgenta – urgentelor!

    Baietii astia, aia din PSD, isi fac de cap fara sa bage prea mult in seama PNL-ul, Oare de ce?
    Oricum „guvernul cel mai cinstit” si-a dat pe de plin masura sa!
    R.I.P.

  10. e relevanta partea din CV-ul Dlui Vulpescu ce vorbeste despre Competente: „Bun organizator și executant în condiții de autonomie moderată
    Asumarea responsabilității profesionale pentru echipă
    Asumarea și respectarea termenelor”
    Idea cu independenta profesionala se exclude din start.
    Tragic e ca in Romania e inflatie de oameni siguri de ei in afirmatii publice si decizii dar lipsiti complet de respect pentru meserie si principii.

      • Constat ca va enerveaza foarte tare cand cineva gaseste pozitii partizane (pro PNL si USL) in pozitiile dvs. Dar nu-i nimic, cu cat mai multe luari de pozitii cu atat mai bine pentru cei care inca nu sunt lamuriti. Imi explicati ca Ursache este un „doctor” in privatizari si parerea sa conteaza. Sincer mi-as fi dorit ca acest om sa nu se fi nascut. A facut un rau imens si inca face Roamniei ca om din spate care a facut praf toata industria romaneasca care s-a facut de generatii cand nici nu erati nascut. El este omul care a facut zob IPRS Baneasa, omul care intamplator sau nu a fost vecin gard in gard cu Haisam cel pe care PSD-ul l-a facut scapat dupa metoda clasica a spitalului Floreasca. Cum sunteti „convins” si nu mai vad nici o sansa pentru cititori le spun ca am vazut recent un studiu in Germania in care se calcula ca daca toata industria grea si petrochimica a lui Ceausescu s-ar fi vandut la fiare vechi s-ar fi incasat 23.5 miliarde dolari (nivel 1993) iar terenurile aferente inca 35 miliarde dolari. Asta in echivalent vapoare ar insemna transporturi facute timp de 10 ani a cate un vapor pe saptamana de 1000 tone. Ati stat ca director „pus” de PNL pe o mina de aur de care a trebuit parca sa scapati chiar si platind pentru asta. N-am nimic cu DD dar cunoscand combinatul Oltchim unde am facut practica pot spune ca numai fierul inox si cuprul din utilaje valoreaza 800 milioane euro fara terenurile aferente. Anticipez ca USL-ul va porni un razboi cu DD prin A3 si oficinele TV, pentru ca acesta le-a stricat spaga si interesele politice pro-rusesti. Dar USL-ul va avea in mana un cartof atat de fierbinte incat risca ca Oltchim sa devina calcaiul lui Achile al acestui monstru de coruptie. Cat despre CSAT, va informez ca Ponta a refuzat subiectul si nu Basescu care era 1 contra restul. Daca n-ati inteles ca suspendarea lui Base avea si scopul privatizarilor in „liniste” pe nimica aveti o alta problema de logica.

        • „Evident”, suspendarea urmarea privatizarile ” in liniste” – dar cum ramane cu subminarea justitiei si toate celelalte care erau parca temele zilei?

          A sustine ceva ca „evident”, fara o minima argumentatie sau exemplificare nu va onoreaza, sincer.

          Pe mine ma deranjeaza nu doar cand sunt luat drept partizan USL/PNL, ma deranjeaza in egala masura cand sunt considerat „invers” atunci cand ori public in EVZ, ori scriu pe Contributors/Hotnews. Ma deranjeaza, carevasazica, in general, partizanatul – oamenii vor trebui sa se obisnuiasca ca imi formulez propriile pareri in spatiul public- ceea ce adeseori inseamna una calda, alta rece pentru anumite grupari.

          • Uite am sa corectez, nu sunteti nici pro USL si nici pro PDL!. Cred ca in actualul context al privatizarii Oltchim nici nu mai are importanta. Imi permit sa va pozitionez ca fiind pro grupuri de interese care nu au nimic de-a face cu Romania chiar daca gupurile sunt formate majoritar din cetateni romani. Am o rugaminte! Cand discutati despre „expertiza” in privatizare a dvs. si a lui Ursache (pe ceilalti nu-i cunosc) va rog sa porniti de la faptul ca numai fierul (adica otelurile speciale) din utilajele economiei lui Ceausescu valorau 23 miliarde dolari la nivel de 93. Daca privatizare inseamna sa vinzi tu ca stat totul pe cativa euro ca sa „scapi” de beleaua unor combinate, asta ar fi putut-o face si Mobutu cu industria romaneasca. Ba cred ca ar fi luat mai multi bani pe ea decat ca ati facut-o dvs. si „expertii romani”. N-avem aici spatiu sa discutam despre insolventa, pregatire de privatizare, analiza de risc, profit. Si nici nu cred ca ar folosi la ceva atata timp cat abordarea este la un nivel distructiv social si in profitul unor personaje devenite tot mai sinistre cu cat si-au umflat conturile (vezi cazul prietenului Felix).

            • Confuzia pe care vreti sa o prezentati drept adevar absolut e interesanta – cine spune ca fierul din fabrici valora 23 de miliarde, cand nu a avut nimeni nici o evaluare serioasa? Si de unde sustineti asta ? Principala problema a fost ca nu a existat nicio evaluare a acestor fabrici. Iar o fabrica se evalueaza ca flux, piata, clientela, altfel ajungem la Funar care sustinea ca doar spatiul sucursaselor BCR valoreaza 6 miliarde de euro – de parca o banca se evalueaza dupa valoarea sucursalelor si a peretilor , varului pe care il detine….

            • P.S. Referitor la experienta – ce am vrut sa spun : lipseste discursul celor care chiar au mai trecut prin procedura de privatizare sau au condus-o…dl Ursache a privatizat 120 de companii, eu 82 – mai sunt persoane care cunosc. Ce m-a frapat in discusul public este lipsa de cunoastere elementara a pasilor in privatizare. Sigur ca o anumita persoana sau alta poate fi contestata, insa mai degraba sa vorbeasca cei care se pricep decat cei care nu se pricep. Eu insumi, cand vorbesc de un subiect unde nu am toata informatia – de exemplu energie – ma consult intotdeauna cu specialistii din acel domeniu.

  11. Va inselati, domnule Orasanu in privinta remarcilor de la punctul 6. Daca erati ‘atent’ ieri, observati ca domnul Vulpescu a spus in jurul orei 12.30 (sper sa retin exact, oricum era in jurul jumatatii de ora) ca ceasul dumnealui arata 12.40, deci era cu 10 minute inainte, de unde si legalitatea acceptarii omertei… pardon, ofertei lu’ domnu Dan. Si de la acel moment am avut o viziune si mi s-a aratat castigatorul…

    • Valorosule, fi te rog bun si da click pe clipul cu declaratia in sine. Este preluata fidel. Nu inteleg unde spui ca ar fi neintelegerea. Insa va descalci instanta de judecata atunci cand va suspenda procedura ca ilegala.

  12. Ce am vazut ieri in direct e inceputul unei noi televiziuni, Oltchim TV. Combinatia intre Diaconescu si Vulpescu este de exceptie si cred ca pot face emisiuni super reusite si de acum incolo. Modul in care cei 2 „batranei” cu par balai se completeaza este unul genial si poate bate ratingul oricarei televiziuni. N-am vazut nicio diferenta intre show-ul de ieri si o emisiune din studioul OTV. M-au frapat urmatoarele lucruri:

    1. Modul in care cei din echipa lui Diaconescu comunicau, cu mape puse in fata, maine aduse in fata gurii, prinsi intr-o gramada la un moment dat pentru a preveni orice scapare in fata dusmanului.
    2. Faptul ca sunt persoane care chiar cred ca Diaconescu va cumpara si salva combinatul. Nu inteleg cum a facut aceast oferta de peste 200 mil lei in conditiile in care acest combinat are capitaluri negative, niciun leu in cont, captital de lucru zero si datorii de cateva sute de milioane de euro. Nici macar nu detine el combinatul, ci mai degraba creditorii.
    3. Tocmai de aceea cred ca strategia de privatizare a fost una total gresita si a fost mai degraba o incerccare de a arunca un cartof fierbinte intr-o perioada de campanie electorala.

  13. Un comentariu f. bun, la un articol tot pe Oltchim. Il reiau mai jos.

    eu****** spune:

    22/09/2012 la 2:33

    Tot filmul acesta este un banc pentru prosti.

    DD vine cu intarziere si depune oferta.
    Normal era: oferta se depune, se noteaza ora depunerii – punct.

    Pasul normal urmator: – proces verbal la deschiderea ofertelor se constata ca oferta depusa cu intarziere si se descalifica firma care a depus oferta dupa ora limita – punct.

    Cacialmaua este de la guvern, care din prostie sau cu buna intentie, declara, printr-un reprezentant al sau, ca se va ocupa personal pentru luarea in considerare a ofertei depuse cu intarziere!!!! Banc pentru prosti.

    Cacialmaua guvernului continua: nu se stie cum si de ce oferta a fost deschisa.
    Astfel avem proces de licitatie viciat – normal este anularea licitiatiei. Si culmea o sa vedem cum DD isi i-a inapoi pana si garantia de participare la licitatie. Bancul pentru prosti continua

    Cacialmaua in desfasurare: guvernul da stirea precum ca DD a castigat licitatia. Mai sa fie?!?!? FMI reactioneaza prompt la cacialma – va rugam opriti-va!

    Cacialmaua guvernului spre final – am incercat, dar nu am reusit sa privatizam – raii aia de la FMI ne-au spus sa oprim procesul – nu stim de ce si pentru ce – Bancul cu prostii este la sfarsit.

    Consecintele cacialmalei guvernului – investitorii seriosi isi fac cruce, scuipa in san, trag pe dreapta si se intreaba daca cumva RO este plasata in Africa, desi vad si au informatii ca ar fi plasata in Europa, si culmea in UE.

    Cacialmaua atinge perfect RO si lasa fraierii din RO fara credibilitate, investitori seriosi poate in alta viata… Nu cred ca exista mai multe argumente pentru subminarea intereselor nationale decat istoriile “celui mai cinstit guvern” din ultima vreme.

    Este ca si cum iresponsabilii – copii de tzatza de altfel, nepriganiti in politica si in economie= au primit o jucarie numita guvernarea si distrug sistematic si programatic RO.

    Intrebarea mea este:

    Pana cand acesti talibani vor continua sa isi faca cacialmele in nasul fraierilor din RO?

    P.S. Este o intrebare serioasa si se adreseaza strict celor care mai cred in profesionalism.

    • Comentariu foarte bun si am de adus o completare. Ma gandeam daca nu cumva asistam la aceeasi marsavie ca in 2000 cu Iliescu si Vadim[inspirat de celalat articol].

      DD castiga ilegal licitatia, dar la TV se face circ. DD iese ca un om care doreste salvarea Oltchimului. Contestatia va veni si el va fi descalificat. Multi vor crede sincer ca DD a vrut sa ajute dar a fost sapat de ciocoii afaceristi. DD castiga electorat.

      Da, aici intervine problema mea.
      Cu cat castiga DD mai mult electorat, cu atat mai mult USL-ul nu va mai avea competitie la parlamentare. Cu cat DD ia mai mult procentaj, cu atat mai mult scade alianta dreptei iar USL nu mai trbuie sa-si faca griji ca ia majoritatea.

      Sper totusi, sa ma insel, insa actiunile la care Vulpescu si Guvernul actual le fac fara nici o jena, ma aduc la aceasta concluzie ca ei au conlucrat cu DD pentru marsavia aceasta :(

  14. Referitor la formă, mie mi se pare că lucrurile s-au dus de râpă chiar înainte de treaba cu acceptarea plicului întârziat. E vorba de atitudinea aia de sfidare ordinară și circ a clovnului de Diaconescu. În Germania există instituția ”Hausrecht”, când cineva se comportă nepotrivit îl dai afară, că e vorba de casa ta privată sau de o instituție publică.

    Remus Vulpescu (îmi suprim pornirea de-ai atașa adjective) perora la B1 despre cum el nu poate cenzura pe nimeni să se comporte cum vrea etc. Ăsta e același argument ca și cu moderarea comentariilor în ziare online. Va să zică, în guvernul României poți să-ți dai și pantalonii jos și să-ți faci nevoile pe masă? Mă dezgustă de fiecare dată cum numai la noi e acceptată cu seninătate coabitarea asta sinistră cu ce e rău și cum asta trage în derizoriu și ceea ce altfel ar fi bine. Astfel majoritatea ajunge să înghită lăturile unei minorități de gunoaie, la văitat se vaită toți că ce țară suntem, dar când e să te iei de un nesimțit fac toți un pas înapoi. Și apoi eventual în privat îți mărturisesc ce mult te apreciază…

  15. Stati sa inteleg si eu. Deci tocmai a murit Romulus Vulpescu, scriitor si traducator emerit (traducatorul era emerit, scriitorul era cam securistic si apoi peremistic) si hop, apare in vizor Remus Vulpescu? Oare cei doi au stiut unul de existenta celuilalt ? S-or fi intalnit? Si inca ceva: Romulus, Remus…unde o fi lupoaica aia de i-a alaptat? Oare se naste un nou popor latin, un nou imperiu?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Autor

Razvan Orasanu
Razvan Orasanu
Presedinte al Asociatiei "Tine de Noi", Kokkalis Fellow la Harvard University - John F. Kennedy School of Government (2012), Consultant local pentru Banca Mondiala (2010), director de cabinet al Presedintelui Consililul Concurentei (2009), absolvent al cursului Financial Programming and Policies - Fondul Monetar International (2009), Consilier de Stat al Primului Ministru pe probleme economice (2005 si 2007-2009) si Presedinte AVAS (2006). Absolvent London School of Economics, Joint Vienna Institute si al Cursului Executive Harvard Kokkalis (Atena-2006). Autor a peste 200 de articole in domeniul economic si al politicilor publice - in Ziarul Financiar, Capital, Money Express, Evenimentul Zilei si Contributors.ro

Sprijiniți proiectul Contributors.ro

Carti

 

 

Nexus – Scurta istorie a retelelor informationale

Scurtă istorie a rețelelor informaționale din epoca de piatră până la IA
Editura Polirom, 2024, colecția „Historia”, traducere de Ioana Aneci și Adrian Șerban
Ediție cartonată
Disponibil pe www.polirom.ro și în librării din 27 septembrie 2024

 

Carti noi

Definiția actuală a schimbării climei“ a devenit un eufemism pentru emisiile de CO2 din era post-revoluției industriale, emisii care au condus la reificarea și fetișizarea temperaturii medii globale ca indicator al evoluției climei. Fără a proceda la o „reducție climatică“, prin care orice eveniment meteo neobișnuit din ultimul secol este atribuit automat emisiilor umane de gaze cu efect de seră, cartea de față arată că pe tabla de șah climatic joacă mai multe piese, nu doar combustibilii fosili. Cumpără cartea de aici.

Carti noi

 

Carte recomandata

Ediția a II-a adăugită.

„Miza războiului purtat de Putin împotriva vecinului său de la vest este mai mare decât destinul Ucrainei, echilibrul regional sau chiar cel european. De felul în care se va sfârși acest conflict depinde menținerea actualei ordini internaționale sau abandonarea ei, cu consecințe imprevizibile asupra întregii lumi pe termen mediu și lung. E o bătălie între democrație și dictatură, între regimurile liberale și cele autoritare... Cumpara volumul de aici

Pagini

Esential HotNews

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro