luni, ianuarie 25, 2021

O OUG care să limiteze dreptul la gândire liberă

Precum liderii comuniști de odinioară, mai marii pesediștilor de astăzi sunt hiper-competenți în toate. Comuniștii se bazau pe învățătura marxist-leninistă, substanțial îmbogățită de contribuția creatoare a Geniului Carpaților, tov. Nicolae Ceaușescu, pesediștii acționează în exclusivitate în urma ordinelor președintelui partidului, dl. Liviu Nicolae Dragnea. Care așa, de ochii lumii, își mai ia sfătuitori și asociați, precum dl.Darius Vâlcov, omul de o valoare rară și o condamnare de opt ani la închisoare care inventează așa-numita Ordonanță a lăcomiei, dl.Șerban Nicolae cu care plănuiește repatrierea rezervelor internaționale de aur ale României sau agramatul și plagiatorul Liviu Pop cu care vrea să inoveze educația românească.
Li se mai află tuturor prin preajmă playboyul Orlando Teodorovici și echipa de comunuicatori/comunicatoare substanțial împrospătată, din care se remarcă prin felul în care schingiuiesc limba română două doamne. Europarlamentarele Gabriela Zoană și Claudia Țapardel.
Cuvântul specialiștilor nu importă, economiștii valoroși nu contează, nu are nici o importanță părerea membrilor Consiliului de Administrație al BNR, nu prea este luată în seamă nici opinia prim-viceguvernatorului, dl. Florin Georgescu, în pofida faptului că acesta este legat prin mii de fire de PSD în care a activat ani mulți ca membru și vicepreședinte.
Precum Stalin, Mao sau Kim Ir Sen, Dragnea are întotdeauna dreptate, iar cum Dragnea se identifică în totalitate cu PSD, PSD trebuie lăsat să guverneze. În numele votului dat în decembrie 2016.
Doamne ferește ca cineva să se îndoiască, să pună sub semnul întrebării competențele d- lui Dragnea. E clar. Nu înțelege complexitatea gândirii acestuia, nu pricepe o iotă din legile și ordonanțele de urgență date la ordinele fostului student repetent al Politehnicii bucureștene, nu este român, nu este patriot, vrea cu siguranță răul țării.
Au cârtit mediile de afaceri că OUG 114 va pune pe butuci economia țării, că va goni investitorii, că va pune în dificultate băncile, că vor urma scumpiri în lanț ce vor cădea în sarcina populației? Le-a contrazis fără argumente dl Teodorovici, iar dl. Vâlcov a decis că nu se schimbă nimic.
Sunt nemulțumiți magistrații de aberațiile cuprinse în OUG 7/2019? O fac fiindcă le sunt atacate privilegiile. Se solidarizează cu magistrații actorii? Dl.Liviu Pop le spune obraznic și sfidător că locul actorilor este pe scenă, că PSD le-a mărit salariile și oricum nu înțeleg nimic din legile justiției. El s-a dovedit că este nu doar corigent la Română, ci și la Matematică, unde mai pui că este și fur în lege, fiind prins cu o teză de doctorat plagiată.
Protestează profesorii Universității din București? E simplu. E de domeniul evidenței! Execută ordinele lui Liiceanu și ale partidelor de opoziție.
Pentru pesediștii de astăzi, nimeni nu mai poate să gândească cu capul propriu. Iar dacă totuși se dovedește contrariul, va da guvernul condus de marioneta V. V. Dăncilă o OUG care va reglementa și dreptul la gândire liberă.

Distribuie acest articol

3 COMENTARII

 1. Oamenii astia au fost votati liber de romani. Nu va mai plangeti, ati vrut hoti la putere, altfel ati fi votat cu oameni cinstiti.

 2. „…dl. Liviu Nicolae Dragnea. Care așa, de ochii lumii, își mai ia sfătuitori și asociați, precum dl.Darius Vâlcov […] Au cârtit mediile de afaceri că OUG 114 […] Le-a contrazis fără argumente dl Teodorovici, iar dl. Vâlcov a decis că nu se schimbă nimic.”

  Guvernanții, dintre care dl Dragnea este oarecum excepțional, sunt marionete ale cleptocraților. Dl Vâlcov a precizat la solicitarea jurnaliștilor că pentru adoptarea OUG 114 s-a consultat cu dl Ion Țiriac.

  Așadar, să fim serioși! Dl Vâlcov, deși conduce efectiv guvernul, nu sfătuiește pe nimeni, domnia-sa doar transmite „sfaturile” așa cum sunt primite. Dl Dragnea are drept obiectiv principal desăvârșirea arhitecturii statului de tip mafiot. Incluzând, deci, subordonarea politică a justiției și asigurarea impunității pentru cleptocrație. Cu privire la modul de atingere a acestor obiective primește sfaturi de la consilierii israelieni (cât de bune nu știu, pentru că dl Bibi, spre exemplu, a schimbat întâlnirile matinale la cafea cu procurorii pe întâlniri cu judecătorii).

  Altfel, în contextul arătat, dl Dragnea va prezenta conform „sfaturilor” transmise de dl Vâlcov, proiecte cu sute de grădinițe private construite din banii mei, care peste douăzeci de ani pot fi convertite în cluburi de golf, ori de vânătoare, sau proiecte de linii de metrou din Gara de Nord până la Aeroportul Otopeni care să ocolească prin Bragadiru, pentru a nu deranja cumva dezvoltarea viitoare a Școlii de hochei. Șamd.

 3. Vă admir și mulțumesc pentru claritatea ideilor exprimate. Ce se întâmplă acum în România este de domeniul absurdului.
  Am plecat printre primii în 1991. Am viața mea respectată profesional undeva într-o capitală europeană. Am încă bătrâni pe care îi sprijin financiar în România. Fetița mea, venită după 45 de ani, crește frumos printre europeni. Ar fi putut urma o tradiție de trei generații într-un liceu cu peste 150 de ani, nu sunt multe în România. Cu durere în suflet îi spun, fă-ți scoala aici, fii o europeană, pentru că a fi român a devenit similar cu un alien, o făptură care ignoră regulile uniunii europene, care trăiește într-un stat paralel, al repetentului Politehnicii București, domnul Liviu Nicolae Dragnea, de aceeasi vârstă cu mine. Sunt un inginer ca el, care a obținut bursa germana în primul an acordat, 1990, probabil nu pentru repetenție, întrebați ambasada germană. Dar nu am mai mâncat salam cu soia, nu contează aprecierile mele., treceți la comentariul următor…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Autor

Mircea Morariu
Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Colectia Contributors.ro

Contributors.ro propune autorilor săi, acum, la sfârșit de an, trei întrebări despre anul 2020 si perspectivele României în viitorul apropiat. Cele trei întrebari sunt:

1. Care este evenimentul anului 2020 cel mai pe nedrept trecut cu vederea de media și de opinia publică? 

2. Care este cea mai interesantă idee a anului 2020?

3. Care e cea mai mare temere pe care o aveți pentru viitorul României si care e cea mai mare speranță? 

Esential HotNews

E randul tau

Observ cu uimire că invocați, ca reper intelectual creștin, cartea lui Noica, „Rugaţi-vă pentru fratele Alexandru”. Și cumva indirect îi reproșați lui Gabriel Liiceanu un soi de trădare a acestui crez ( „am neplăcuta senzaţie că mă aflu ȋn faţa unui tată care şi-a abandonat, simbolic, copiii”). Mă tem că tocmai această carte a lui Noica este o trădare a suferinței victimelor de: Cristina Cioaba la Dincolo de Isus. Gabriel Liiceanu şi portretul României religioase

Carti recomandate de Contributors.ro

 

 

 

Top articole

Democrația este pentru zei. Nu trebuie să ne surprindă faptul că oamenii nu o pot menține

„De ce eșuează democrațiile?” Am auzit această întrebare de multe ori în ultimii ani, în cărți, în paginile de...

Navalnîi a fost judecat în secția de poliție. Doar pe vremea lui Stalin se mai putea întâmpla așa ceva. Interviu cu analistul Armand Goșu

Duminică seara, la revenirea în Rusia, Aleksei Navalnîi a fost arestat, la punctul de control al pașapoartelor, din...

O variantă modernă a poveștii cu vulpea bearcă: „Organizația pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite a calculat că mai avem circa 60 de...

Dacă ați fi participat în iulie 2015 la lucrările Conferinței dedicate Anului Internațional al Solurilor, desfășurate în Colorado sub auspiciile Organizației pentru...

Parada dascălilor

Prin 2004 – 2005 mergeam mult pe munte cu un amic care se credea foarte deștept. Poate și era; poate. Eu tot...

Radiografia dezastrului industriei energetice românești în 10 ani

Cifrele nu mint, sunt luate din site-ul Transelectrica și puse în tabele și grafice pentru a trage concluziile. Am extras datele SEN...

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro

MIHAI MACI – Cel de-al doilea volum din Colectia Contributors.ro

„Atunci când abdică de la menirea ei, școala nu e o simplă instituție inerțială, ci una deformatoare. Și nu deformează doar spatele copiilor, ci, în primul rând, sufletele lor. Elevul care învață că poate obține note mari cu referate de pe internet e adultul de mâine care va plagia fără remușcări, cel care-și copiază temele în pauză va alege întotdeauna scurtătura, iar cel care promovează cu intervenții va ști că la baza reușitei stă nu cunoașterea, ci cunoștințele. Luate indi­vidual, lucrurile acestea pot părea mărunte, însă cumulate, ele dau măsura deformării lumii în care trăim și aruncă o umbră grea asupra viitorului pe care ni-l dorim altfel.” – Mihai Maci Comanda cartea cu autograful autorului. Editie limitata.