marți, iunie 25, 2024

O şansă nesperată, dar doar dacă liberalii se ţin de cuvânt: ridicarea imunităţii lui Vosganian

M-am bucurat să aud că, ieri, liberalii, au decis să voteze pentru ridicarea imunităţii parlamentare a deputatului UNPR Titi Holban în comisia judirică a Camerei Deputaţilor. E un gest îmbucurător, deşi de contat va conta votul de mâine, în plen, unde ar fi cazul ca toată lumea, şi mai ales cei care nu vor să facă zid în jurul penalilor contra justiţiei, s-o dovedească votând cu bilele la vedere.

Dacă tot suntem aici, e un moment numai bun pentru liberali ca să şi rediscute cazul identic al cuiva mai apropiat lor decât UNPR-istul Holban, al cuiva din propriul partid. Hai, că se poate! În octombrie anul trecut, dl Varujan Vosganian, fost ministru al economiei, şi-a dat demisia doar din funcţia de ministru şi nu şi din cea de senator pentru a-şi păstra imunitatea în faţa acuzaţiilor procurorilor. Aduc aminte că în acest caz (gaz ieftin de la Romgaz pentru dl Niculae) am discutat despre doi foşti miniştri implicaţi: liberalul Vosganian, în jurul căruia au făcut zid parlamentarii, inclusiv cei de la PNL; şi dl Videanu, care, nefiind parlamentar ci doar fost ministru, n-a fost protejat la fel de preşedinte. Nu doar că liberalii au votat pentru imunitatea lui Vosganian, dar dl Ghişe a făcut chiar un adevărat circ contra „acestei mizerii băsiste cu nuanţă juridică„.

Discutăm de un prejudiciu de 130 de milioane de euro, într-un dosar care ar avea şansele să cureţe odată pentru totdeauna corupţia din sectorul gazelor. Hai să vedem cine ţine într-adevăr cu statul de drept şi cât te poţi încrede în schimbarea la faţă a liberalilor.

Distribuie acest articol

6 COMENTARII

  1. 130 milioane euro? Parfum pe linga sifonarea anuala a 7% din productia de gaze a Romaniei intre 1997 si 2006. Detalii in Adevarul din perioada Craciunului 2006 (Robert Veres).Vreti amanunte, stiti unde ma gasiti!

  2. Parlamentarii au legi speciale de functionare, au case de sanatate, au baze de tratament etc.. La fel si magistratii, le fel si Politia si asa mai departe. Ei sunt supraoamenii. Restul suntem niste idioti care functionam dupa legea standard. Am ajuns sa aplaudam cand mai voteaza pentru cate unul sa beneficieze de tratament egal cu noi si sa fie judecat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Autor

Otilia Nutu
Otilia Nutuhttp://expertforum.ro
Ana Otilia Nuţu este analista de politici publice în energie la Expert Forum și este Co-chair al Eastern Partnership Civil Society Forum

Sprijiniți proiectul Contributors.ro

Carti

„Greu de găsit un titlu mai potrivit pentru această carte. Într-adevăr, Vladimir Tismăneanu are harul de a transforma într-o aventură a cunoașterii materia informă a contorsionatei istorii a ultimei sute de ani. Pasiunea adevărului, obsesia eticii, curajul înfruntării adversităților își au în el un martor și un participant plin de carismă. Multe din concluziile sale devin adevăruri de manual. Vladimir Tismăneanu este un îmblânzitor al demonilor Istoriei, un maître à penser în marea tradiție – pentru a mă restrânge la trei nume – a lui Albert Camus, a Hannei Arendt și a lui Raymond Aron.“ — MIRCEA MIHĂIEȘ 

 

 

Carti noi

Definiția actuală a schimbării climei“ a devenit un eufemism pentru emisiile de CO2 din era post-revoluției industriale, emisii care au condus la reificarea și fetișizarea temperaturii medii globale ca indicator al evoluției climei. Fără a proceda la o „reducție climatică“, prin care orice eveniment meteo neobișnuit din ultimul secol este atribuit automat emisiilor umane de gaze cu efect de seră, cartea de față arată că pe tabla de șah climatic joacă mai multe piese, nu doar combustibilii fosili. Cumpără cartea de aici.

Carti noi

 

„Avem aici un tablou complex cu splendori blânde, specifice vieții tărănești, cu umbre, tăceri și neputințe ale unei comunități rurale sortite destrămării. Este imaginea stingerii lumii țărănești, dispariției modului de viață tradițional, a unui fel omenesc de a fi și gândi.", Vianu Mureșan. Cumpara volumul de aici

 

Pagini

Esential HotNews

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro