sâmbătă, septembrie 18, 2021

Oamenii de onoare sunt o minoritate. Scrisoare deschisă către d-na Ghica și dl Dănileț

Nu voi repeta azi că revocarea dumneavoastră a fost contrară legii – cred că au spus-o deja juriști de frunte, mai bine decât aș putea-o face eu. Nefiind jurist, pricep doar două-trei lucruri simple. Pricep de pildă că, într-un stat de drept, revocarea unui reprezentant în CSM nu se poate face “uite-așa”, și nici pentru că “legal sau nu, avem majoritate”. Există o Lege care e mai tare decât forța brută a majorității, sau altfel ne-am da unii altora în cap și nu ne-am mai numi stat de drept. Pricep că dacă o instanță ia o hotărâre, prin vot, trebuie să aibă o justificare, lucru de bun simț indiferent dacă e vorba de un proces sau nu – în general, oricine hotărăște ceva se presupune că are un raționament, iar dacă mai și hotărăști în legătură cu cariera unui om, trebuie să-i spui și de ce ai hotărât ce-ai hotărât în ce-l privește. Mai înțeleg că nu e OK să distrugi cariera unui om fără să-i dai o șansă să se apere; și nici nu e în regulă să faci adunări una după alta, ca fiecare să se uite la ce au decis cei de dinainte și să facă la fel, lăsând baltă detalii precum motivele.

Ce nu pricep e cum se face că cei care v-au revocat, judecători prea înțelepți altminteri, nu văd lucruri atât de simple.

Trecând peste toate acestea, câteva chestiuni cruciale.

Aici nu este vorba despre dumneavoastră și popularitatea dumneavoastră printre judecătorii care v-au ales – e vorba dacă se respectă Legea, sau dacă doar forța brută a majorității contează, ca-n junglă.

Nu este vorba dacă ați mai fi aleși o dată – ci dacă judecătorii înțeleg că ei înșiși, în loc să decidă după bunul plac, trebuie să aplice Legea. Ba, mai înainte: s-o citească!

Nu este vorba numai despre dumneavoastră – ci despre fiecare procuror și judecător curajos, care și-a făcut treaba, a citit legile și nu s-a temut să le aplice, indiferent de cât s-au chinuit penalii să-i intimideze. Dacă vorbim de popularitate, nici ei nu sunt iubiți de majoritatea copleșitoare a celor care n-au curajul lor și care se rușinează cu asta.

Nu este vorba doar despre lupta până în pânzele albe ca să „vă țineți cu dinții de o funcție”, la care legal aveți dreptul – e mult mai mult decât atât. Dacă vedeți o ilegalitate strigătoare la cer, comisă de întregul sistem judecătoresc, e o obligație s-o contestați în instanță, cu Legea de partea dumneavoastră.

Oamenii de onoare nu sunt populari. Sunt o minoritate. Ghinion: dacă ați fost fie și o singură dată oameni de onoare și ați avut curaj, nu veți mai fi populari niciodată – cei care n-au putut face la fel nu vă vor ierta. Nu mai aveți nimic de pierdut. Urmați-vă drumul onorabil pe care ați pășit până acum. Cei a căror părere contează cu adevărat vor fi de partea dumneavoastră.

Contestați în instanță, la ICCJ, cereți suspendarea imediată a acestei revocări nelegale – pentru dreptatea pe care o aveți și care trebuie dovedită de Justiție. Nu doar pentru dumneavoastră, ci pentru ca niciun procuror curajos și niciun judecător onest să nu se mai teamă vreodată că vor fi sancționați dacă își fac treaba. Și pentru ca niciun procuror și niciun judecător din CSM să nu mai fie revocați ilegal când ajung o amenințare pentru Marea Gașcă a Pușcăriabililor.

În România, acum se construiește statul de drept. Istoria se scrie cu oameni nepopulari, dar de onoare.

PS către cititori: dacă vreți să trimiteți mesaje de susținere pentru cei doi judecători revocați din CSM, vă rog să comentați mai jos la articol. Mulțumesc!

Update 1: Înțeleg că se face un miting joi. Dacă puteți participa, veniți. E important. http://www.facebook.com/events/562341657117660/

Update 2: Discuția e moderată. Îmi pare rău pentru cine susține că majoritatea bate legea, discuția asta e dincolo de subiect, s-a lămurit încă din secolul XVIII – hai să vedem, oare cum ar ieși dacă am supune la vot să-l omorâm pe Bill Gates și să ne împărțim noi averea lui, pariu că ne iese de-o majoritate? O fi legitimă „hotărârea”? O putem face lege? La fel, nu voi accepta acuzații generale fără argumente, pt simplul motiv că deturnează discuția. Iar despre amenințări directe la propria mea persoană și oameni apropiați mie, iarăși vor deturna discuția, nu se acceptă. Acesta e un post în care îi susțin fățiș pe Dănileț și Ghica, îmi asum acest lucru, și i-am chemat pe cei care simt nevoia s-o facă și ei, s-o facă. Dacă nu simțiți nevoia, n-o faceți.

În caz că vă întrebați cam care e ponderea, am șters 5 comentarii din peste 100 și am editat două răspunsuri (la comentarii șterse) care erau la rândul lor puțin prea agresive – de asta spun că unele comentarii deturnează discuția.

Distribuie acest articol

177 COMENTARII

 1. Va multumim pentru tot ce ati facut in calitate de membri CSM, pentru curajul de care ati dat dovada in vara si nu numai. De asemenea, subscriu ideii ca aveti datoria morala de a contesta la ICCJ decizia colegilor dvs, abuziva si nelegala. Singura noastra sansa pentru a mai salva statul de drept este de a ne cauta dreptatea cu legea in mana. Succes in continuare! Nu abdicati de la misiunea pe care v-ati asumat-o!

   • Si eu subscriu si le transmit celor doi judecatori sa lupte in continuare pentru drepturile lor si pentru ale noastre.

    Va multumim pentru ce ati facut pana acum si pentru curajul de a va face meseria in mod onest.

    Cu respect,

    Ana Vintila

  • Sustin acest demers pentru o justitie independenta si pentru incurajarea celor care cred ca

   reforma in justie inseamna in primul rand reformarea spiritelor , de multe ori obtuze, a celor

   care sunt chemati sa o „imparta”.

   • Au reusit, nemernicii, sa distruga ultimele „bastioane” ale democratiei…ultima speranta este, desigur tot la EUROPA, se vede treaba ca ìn Romania democratia se face doar cu forta.

 2. Nu renuntati la lupta, decizia aberanta de ieri trebuie contestata in instanta. S-a creat un precedent periculos si in acest mod orice membru CSM poate fi revocat cand vrea unul sau altul. Noi, cei care mai credem in statul de drept si in independenta justitiei, suntem alaturi de dvs. Aveti aceasta datorie fata de noi sa contestati in instanta hotararea. Succes!

 3. Poate ajunge Expert Forum la concluzia ca daca tot are pretentii de societate civila, ar trebui sa ia in seama manifestarile si protestele societatii civile reale. Cand la inceputul iernii necunoscuti din societatea civila au demarat o petitie de protest (s-au strans doar putin peste 4000 semnaturi), niciunul dintre aceste ONG-uri nu au luat in seama acest protest. Si ar fi avut forta sa il faca mult mai vizibil. Acum este tarziu. Poate invata ceva toate aceste ONG-uri autiste. Poate au, cu aceasta ocazie, disponibilitatea sa invete ca NUMAI IMPREUNA putem schimba cate ceva. Statutul de elita, ca si respectul, nu este un dat de la Dumnezeu ci se castiga. Personal am scris de mai multe ori ca este complet anormal ca inclusiv corpul judecatoresc sa fie molipsit de virusul atotputerniciei votului, tiraniei majoritatilor si sa nu isi desfasoare activitatea doar dupa principiile LEGALITATII. Oare nu isi dau seama niciunii ca in felul asta instaureaza un fel de haiducie a votului? Oare nu se gandesc la faltul ca maine (s-a mai intamplat cu niste zeci de ani in urma) o majoritate ar putea sa le ceara capetele? Ar fi legal sau ar fi abuziv? Cum Dumnezeului nu reusesc niciunii sa vada ca au deschis cutia Pandorei?

  • Esti putin confuz, Banica. Doar impreuna putem reusi – dar ce anume? Acum, dna Nutu propune o chestie clara: oamenii astia au fost revocati fara temei legal, accepti si tu asta, sa mearga inainte in justitie, iar noi sa-i sustinem.
   In rest, ce petitie ati scris „voi” (?), la inceputul carei ierni, ca circula un milion de petitii online. Tu nici nu spui cine esti, cum poti sa ai pretentia ca toata lumea sa se ralieze la tot, sa afle tot ce circula online? N-ar mai avea timp de altceva. Fii mai credibil si vizibil si se va alatura lumea si cauzelor tale.

  • dupa mine potopul a devenit un citat clasic, atat de clasic ca politicienii din USL il si viseaza. Dar, interesant este ce se vede in Bulgaria. Premierul CUMPATAT a demisionat si nu mai vrea. Iar socialistii NU SE INGHESUIE la putere. Ce va fi la alegeri? Iar manif de strada nu vom avea caci USL se teme de ele cand e la putere. PS. Evident, chapeau pt. verticalitatea celro doi judecatori. Dar steaua lor nu a apus ci este temporar obscurata de ticalosie si tembelism.

 4. Nedreptatea si ilegalitatile nu trebuie lasate sa se intample „uite-asa”, luptati cu ei, aveti legea, varsta si „know-how” de partea dvs .
  Succes in continuare. Respect

 5. „It is error alone that needs the support of government,” – Thomas Jefferson. „Truth can stand by itself.” And of course, it usually does stand by itself — with nobody anywhere near it.

  Aristotle: „The high-minded man must care more for the truth than for what people think.”

  Confucius explained that the „aim of the superior man is truth.”

  Byron „Truth is always strange — stranger than fiction.”

  Tertullian – truth, „from her first appearance, is an enemy.” In other words, our first impulse is to deny truth.

  Michel de Montaigne said the truth was limited, and should be used with discretion. Only children and fools speak true on all occasions. :P

  „All truths are not to be told,” – George Herbert in 1651.

  Baltasar Gracian wrote that „Truth is for the minority.”

  Mary Wortley Montagu – „I know mankind too well to think they are capable of receiving truth, much less of applauding it.”

  Francois Duc de la Rochefoucauld – „Truth does not do so much good in the world as its appearances do evil.”

  Nietzsche likened truth to dynamite, and truth-seekers to moles who undermine the foundations of our existence.

  „The exact contrary of what is generally believed is often the truth,” – Jean de la Bruyere

  William Lecky – „Truth is scattered far and wide in small portions among mankind, mingled in every system with the dross of error, grasped perfectly by no one, and only in some degree discovered by the careful comparison and collation of opposing systems.”

  „Although it may not be always advisable to say all that is true,” – St. Francis de Sales

  George Herbert warned against following the truth „too near the heels, lest it dash out thy teeth.”

  „If we would only stop lying,” -Tolstoy – „if we would only testify to the truth as we see it, it would turn out at once that there are hundreds, thousands, even millions of men just as we are, who see the truth as we do, are afraid as we are of seeming to be singular by confessing it, and are only waiting, again as we are, for someone to proclaim it.

  William Blake – „A truth that’s told with bad intent / Beats all the lies you can invent.”

  John Locke – „To love truth for truth’s sake is the principal part of human perfection in this world, and the seed-pot of all other virtues.”

  Perhaps you have heard that „truth is an orphan,” that the „truth does not lurk in rat-holes,” that truth is a lion, that the „truth will out.” John Milton said that the truth „needs no policies, nor stratagems, nor licensings to make her victorious; those are the shifts and the defenses that error uses against her power; give her but room, and do not bind her when she sleeps….”

  Plato thought mankind in need of a „noble lie,” but what eventually happens when the foundations of your society are built on error?

  „Nobody dies nowadays of a fatal truth” -Nietzsche. „There are too many antidotes to them.”

  „If you will be persuaded by me,” – Socrates, „pay little attention to Socrates, but much more to the truth….”

  „I tell the truth, not as much as I would but as much as I dare,” – Montaigne. „And I dare more and more as I grow older.”

  ..

  Proverb sarb – „Speak the truth and run”..

  • Nu va lasati intimidati si mai ales nu uitati:SUNTEM ALATURI DE DVS si numarul nostru,al oamenilor simpli,al cetatenilor cu spirit civic si un dram de patriotism creste din clipa in clipa.

 6. Un consiliu nu e o colectie de marionete. Fie el un comitet de bloc, fie el CSM. In consiliu sunt oameni care au raspundere pentru ceea ce spun si pentru vot.

  Daca ar fi vorba despre un consiu cu mandate obligatorii, atunci ar in ordine ca un membru al Consiului sa fie revocat pentru ca nu a respectat mandatul primit. Desi, chiar si atunci, ar trebui vazut daca ar fi putut sa-l respecte….

  Altfel, avem de-a face cu domnia bunului plac, nu cu suprematia legii. Iar legea nu e „mai mult” lege sau „mai putin” lege….

  Sincer , nu stiu daca aveti dreptate sau nu, dar stiu ca este obligatia oricarui om de buna credinta sa-si apere dreptatea atunci cand crede ca o are.

  Altffel, despre ce „suprematie a legii mai vorbim”?!

 7. Sunt perfect de acord, nu poti revoca niste judecatori fara sa expui clar care sunt motivele. Am vazut transmisia in direct a sedintei si nu mi-a venit sa cred la ceea ce am asistat. Cu exceptia dnei Stanciu si a dlui Morar, care au cerut sa se spuna clar lucrurilor pe nume, ceilalti vorbitori o tot lalaiau (motivatii de genul ca suntem 1600 si nu poti strange de la toti fiecare justificare, mi se par stupide, nu asa s-a pus problema). A aparut si mai clar ca altele au fost motivatiile din spatele solicitarii revocarii celor doi magistrati. Ii sustin din toata inima si ii incurajez sa conteste in instanta acest precedent periculos pentru statutul demn al unui magistrat. Cu deosebit respect pentru atitudinea dansilor! Avem nevoie de asemenea magistrati.
  De anul trecut a inceput o adevarata BATALIE A JUSTITIEI! Nu stiu cati dintre noi realizeaza mizele fantastice ale acesteia. O justitie functionala, corecta, cu adevarat europeana, inseamna redresarea noastra cat mai repede si iesirea de pe traseul fetid, creat de fostii nomenclaturisti si securisti. Inseamna efectiv un viitor normal pentru noi si copiii nostri.

 8. va sustinem. Trebuie sa solicitati clarificarea in instanta a acestei situatii penibile.

  Sa fiu in locul vostru, nu as ceda sub nicio forma.

  Contestați în instanță, cereți suspendarea imediată a acestei revocări nelegale !!!!!!!

  Mult succes va doresc :)

  • si probabil ca se poate merge la instantele superioare pana la UE unde nu are cum sa piarda ! Alina are toate sansele de partea ei si poate o sa demaste inca o data regimul de trista figura a doctorului procuror Ponta ale carui abuzuri de drept au fost intrecute numai de cele ale regimului comunist !

 9. Mulțumiri pentru ce ați făcut până acum!

  Acu’ urmează să vă luptați pentru onoarea dvs și pentru încrederii celor care cred în dvs.

  Dna aia cu balanță și spadă trebuie din nou legată la ochi!!!

 10. ”Istoria se scrie cu oameni nepopulari, dar de onoare”
  Aș adăuga că astfel de oameni trebuie sa dea dovadă de perseverență, deoarece durează să faci lucruri care să dureze !

 11. Suspendarea trebuie facuta cu subiect si predicat, adica spus clar ce si unde a gresit, nu dupa culoarea ochilor sau freza sau “legal sau nu, avem majoritate”.
  Cred ca oamenii astia trebuie sa continue lupta pana cand se poate (daca se poate) argumenta clar pentru ce au fost suspendati.

 12. Dna Alina Ghica, dle Cristi Danilet,
  daca nu veti contesta ICCJ hotarirea de ieri a CSM-ului veti dezamagi foarte multa lume.
  Succes.

 13. Oamenii ALESI aleg VIRTUTEA, oamenii de RAND aleg CONFORTUL- daca vrem o tara mai buna trebuie sa alegem cat mai multi VIRTUTEA, ONOAREA-capul sus Danielet, Ghica

 14. Un CSM care ia decizii in dispretul Legii ar trebui demis pe loc: daca acolo Legea este terfelita, ce incredere mai poate avea omul de rind in Justitia din Romania?

  Cum nu vad cine ar putea demite in bloc membrii CSM-ului, fac si eu apel la cei revocati abuziv sa conteste decizia in instanta, daca nu pentru ei, macar pentru noi, cei care inca mai speram sa avem intr-o zi Justitia pe care ne-o dorim de 23 de ani incoace.

 15. Mulţumim pentru tot ce aţi făcut pînă acum şi vă rugăm să continuaţi să fiţi la fel, curajoşi, verticali, inflexibili, pentru că noi vă susţinem moral. Motivul: tot ceea ce aţi făcut a fost pentru noi toţi, pentru interesul societăţii, al statului de drept, nu pentru interesele dvs. personale sau ale unor grupuri mai mult sau mai puţin obscure. Vă respectăm şi rămînem alături de dvs. Dumnezeu să vă ajute!

 16. Pentru ca raul sa triumfe este de ajuns ca oamenii buni sa nu faca nimic. Ce s-a intamplat ieri in CSM mi-a aratat ca judecatorii nu-si doresc independenta, ca le place sa pupe poala politicienilor. Din nefericire acest lucru este valabil pentru majoritatea oamenilor din Romania, ca cetateni nu suntem.

 17. Am auzit aseara la stiri, la B1, ca ambii au declarat ca vor contesta in instanta. Important este ca pana la judecata sa se suspende revocarea, sa nu apuce sa se organizeze alegeri si sa se aleaga alti membri. Cine decide suspendarea hotararii de revocare?

 18. Din pacate libertatea nu lipseste decat celor care au nevoie de ea. Si au nevoie de ea doar cei a caror minte e suficient de deschisa pentru a o cuprinde.

 19. Va multumesc in primul rand pentru ca ne-ati aratat noua, romanilor onesti, o noua fata a justitiei romanesti; una mai libera, mai corecta, mai independenta, mai aproape de valorile democratice ale societatilor dezvoltate occidentale.

  In al doilea rand va multumesc pentru ca ne-ati demonstrat ca si in Romania se poate ca justitia si dreptatea sa se ridice la cele mai inalte standarde internationale.

  In al treilea rand va multumesc pentru ca ne-ati redat speranta, pierduta inca de acum 20 de ani, ca si in Romania se poate face dreptate cu adevarat, fara ca aceasta sa fie influentata de presiuni politice, puteri economice sau interese de clan.

  Cred ca eforturile voastre nu au fost zadarnice si, chiar daca puterea actuala incearca sa va puna botnita, consider ca drumul justitiei romanesti a luat deja o directie ireversibila, a democratiei europene.

  In lupta dvs. pentru adevar, cinste, corectitudine, lege, libertate, justitie, democratie si bun simt civic, veti avea in mine un aliat si un sustinator neconditionat!

  Va doresc mult curaj si succes in lupta grea pe care o duceti pe altarul unei justitii democratice, europene, moderne si independente! Sunt alaturi de voi!!!

 20. Ce s-a intamplat in CSM este impardonabil. Doamna Ghica si domnul Danilet merita toata sustinerea noastra. Asteptam cu interes de la ICCJ sa repare ilegalitatea comisa in CSM.

 21. Magistratii trebuie sa respecte legea! Trebuie o reactie clara impotriva oricarei manifestari populiste, neintemeiata legal, neprocedurala in randul magistratilor. O persoana nu poate fi sanctionata pentru votul sau. Sustin acest demers al redarii demnitatii unei tari!

 22. Nu simt decat REVOLTA REVOLTA REVOLTA REVOLTA.

  Lupta dvs. doamna Ghica si domnule Danilet pentru a va recastiga locul pierdut ieri in CSM in mod samavolnic NU va fi pentru prezentul domniilor voastre. Diplomele dvs. nu vor putea fi luate samavolnic. Va veti intoarce de unde ati plecat atunci cand ati fost alesi membri in CSM.
  Lupta dvs. va fi pentru VIITOR. Un VIITOR care sa constituie cotidian normal pentru copiii copiilor dvs. si ai nostri. EI merita un altfel de cotidian decat cel pe care-l avem noi. DEOSEBIT RESPECT, MULT SUCCES !

 23. ROMANIA NU ESTE GUVERNATA!
  SE FACE o struto-camilo GUVERNARE!

  RO este violata, am mai spus-o si o repet.

  Ieri, statul de drept a primit o cazma peste cap in loc sa aiba parte de un argument, de o motivatie.

  S-a luat o decizie este luata FARA NICI UN ARGUMENT, doar ca asa vor muschii unora… Tristete mare in RO…

  DOI MAGISTRATI AU FOST ARUNCATI IN STRADA FARA EXPLICATIE!

  Vara trecuta UN PRESEDINTE A FOST ARUNCAT INTR_UN GARAJ!

  Cineva acolo se face acum ca munceste!
  Oare cum munceste si mai ales la ce munceste?
  Ce interese serveste cand distruge ordinea si STATUL DE DREPT?

  Astazi, dupa cele intamplate ieri, RO a mai pierdut o sansa!

 24. Cu toate că s-a tot amintit, am să repet ce scria Pastorul luteran Martin Niemöller :

  “La început naziştii au venit să-i ridice pe comunişti
  Și eu nu am strigat în apărarea lor pentru că nu sunt comunist,
  Apoi au venit după evrei,
  Și eu nu am strigat pentru ca nu sunt evreu.
  Au venit apoi pentru sindicalişti şi catolici
  Și nici atunci nu am strigat pentru că nu sunt nici sindicalist și nici catolic.
  Când au venit după mine,
  Nu mai era nimeni în jurul meu să se ridice în apărarea mea.”

  Eu cred că ar trebuii să protestăm, evident pașnic, pentru cea ce au pățit cei doi magistrați.
  ESTE FOARTE GRAV CĂ JUDECĂTORII AU AJUNS SĂ NU RESPECTE REGULAMENTELE, SAU DE FAPT ASTA SE ÎNTÂMPLĂ DE MULT, ȘI UNI OBSERVĂ DOAR ACUM.
  Evident (simbolic) sunt alături de nedreptatea făcută celor 2 magistrați prin nerespectarea proceduri de excludere, cea ce ne indică că de fapt o minoritate a impus majorități o astfel de acțiune.

 25. Trebuie contestat in istanta. Daca se opresc aici, orice efort anterior se anuleaza.
  Lupta trebuie dusa pana la capat. Succes!

 26. Va rugam sa luptati pentru onoarea dvs ,dati o speranta justitiei adevarate , va fi greu dar nu imposibil.Respect pentru atitudinea dvs ,curajoasa , verticala .Suntem alaturi de Cristi Danilet si Alina Ghica in lupta lor pentru adevar ,cinste ,corectitudine ,lege , libertate si democratie .Suntem siguri ca alaturi de dvs. mai sunt si alti colegi din magistratura ,procuratura ,societate civila ,care va respecta lupta pentru principii si adevar.Va multumim

 27. Subscriu si va voi sustine ori de cate ori va fi nevoie.
  De asemenea, va multumesc ca v-ati asumat un rol care va expus, dar daca nu ati fi facut, totul s-ar fi ingropat intr-o liniste de mormant. La fel ca si sperantele si asteptarile noastre.
  Va urez succes in instanta!
  Andreia Moraru

 28. Adevaruri care scot la lumina carentele unei caste ce se doreste perfecta. Cred ca este de bun simt sa se promoveze valoarea si respectul fata de profesia aceasta care este investita sa apere dreptatea si statul de drept.
  Cred ca vocea unei justitii libere este mult mai credibila in exterior decat mii de programe de guvernare. O lege aplicata si respectata determina echilibrul societatii…si oamenii in roba au misiunea sfanta de a spune deschis,transant adevarul si de a lupta pentru asigurarea functionalitatii legii.
  Sustin doi oameni care au dovedit profesionalism,verticalitate si decenta. Poate ca reprezint picatura care se pierde in oceanul ignorantei dar sunt asemeni lor si nu pot trai fara speranta ca voi trai intr’o tara libera si demna.

 29. Posibilitatea contestarii unei decizii (hotarari) intr-o instanta este un drept minimal conferit de un stat de drept. Cei doi, Ghica si Danilet, trebuie sa o faca. Trebuie vazute si conditiile din reglementarile actuale privind revocarea unui membru CSM. Ati vazut ca lucrurile nu sunt atat de clare. Revocarile au fost stabilite in adunari generale de niste majoritati, iar memebrii CSM le-au confirmat. Daca instanta de contestare, probabil ICCJ, va da dreptate contestatarilor atunci vom avea imaginea clara ca intreaga justitie este o adunatura manipulabila de „4pezi”. Daca la judecatorii mai sunt si judecatori stagiari sau fara experienta, nu acelasi lucru se poate spune de curtile de apel, in cazul Ghica. Oare chiar asa de jos este justitia romaneasca ? Va fi destul de dificil ca la recurs sa li se dea dreptate. Isi asuma un complet o astfel de imagine a intregii justitii ?

 30. Stimate doamna Alina Ghica si stimate domn judecator Cristi Danilet, dupa ce galagia si isteria se va fi linistit, peste ani, stiu si stim cu totii ca adevarul si ratiunea ii va lumina pe multi. Atunci va fi prea tarziu pentru regrete. Acum nu este tarziu pentru a lupta pentru adevar. Va rugam sa faceti apel ratiunii, sa faceti apel atata vreme cat legea va da dreptate. Daca nu ve-ti face dvs acum pierderea va fi a noastra a celor care vedem nedreptatea si din pricina ca suntem fie putini fie risipiti in lumea intreaga nu putem face mai mult. Dincolo de scaunul dvs stim ca se joaca deeptatea in tara asta se joaca destinul nostru si destinul celor care vor veni dupa noi. Daca dvs nu aveti curaj acum, mai tarziu va fi fara importanta. Contestati decizia si luptati nu ptr dvs., cat ptr ca legea sa se aplice in tara asta, nu pentru noi cat pentru adevar. Stim ca adevarul este pretuit pretutindeni, stim ca toti vor fi de partea dvs atunci cand minciuna va disparea.
  Mult succes!

 31. Este normal sa faceti contestatie, insa corect e SA CASTIGATI ! Va sustin si BRAVO pt. tot ce-ati facut pt. Romania si desigur,pt. romani . NU VA LASATI INDIMIDATI ! Cei buni trebuie sa aiba curajul de a-i invinge pe cei rai si sa nu renunte niciodata.

 32. SUBSCRIU!
  Doamnă Alina Ghica și domnule Cristi Dănileț, vă sunt alături!
  Trebuie să solicitați clarificarea în instanță a acestei situații revoltătoare, a acestei mizerii ! Cu toții vedem cum este din nou atacat din nou statul de drept!
  Vă rog, nu cedați sub nicio formă!.
  Contestați în instanță, cereți suspendarea imediată a acestei revocări nelegale!
  Luptând pentru dumneavoastră, luptați pentru noi!
  Succes!

 33. Adevarul a fost spus in acest articol, dar il repet poate asa il vor intelege: se vede de departe ca aceste „revocari” au fost regizate si motivate de interesele politice si personale ale unor persoane care sunt intelectual si moral insolvabile. Felicitari celor doi, Alina Ghica si Cristi Danilet, pentru exemplarul curaj de care au dat dovada !

 34. Protestăm și suntem solidar dar să știm pentru ce. Ce legi și cum au fost încâlcate? Din câte știu chiar domnul Dănileț a spus că e perfect legal să i se ceară revocarea și că plenum CSM nu poate face decât să constate că s-au îndeplinit condițiile legale. Acum, ce condiții nu au fost îndeplinite? Pentru că protestul de dragul protestului e, cred eu, total contraindicat.

 35. Eu nu mai am incredere in judecatori. Eu nu mai am incredere in justitia romana.

  Daca judecatorii nu respecta legea atunci judecatorii nu sunt judecatori. Sunt doar ghearele sistemului care trebuie taiate. Pana nu se curata eu nu am cum sa consider valabile sentintele lor corupte.

 36. Foarte corect articolul si subscriu la cele sesizate in cuprinsul sau.Le doresc bafta celor doi judecatori, daca se vor decide sa lupte in continuare cu acest sistem al M.Pivniceru si al lui Voiculescu.Sper din tot sufletul sa existe si alti judecatori decat cei manipulati de M.Pivniceru si care sa aiba curajul sa ii sustina pe cei doi revocati ilegal.

 37. Salve,
  1. Decizia finala a revocarii trebuie luata in instanta;
  2. A ceda acum inseamna a le da apa la moara celor care nu au respect pentru personalitatea unui om;
  3. Sustin atitudinea verticala a celor 2 judecatori si-i indemn sa conteste revocarea lor din CSM.

 38. doamna Ghica, domnule Danilet, sper ca in viata dvs privata veti putea trece peste acest moment. sper asta pentru ca noi avem nevoie de dumneavoastra. trebuie sa continuati ce ati inceput.

 39. Doamna Alina Ghica, domnule Cristi Danilet,
  Va multumim pentru demnitatea si curajul de care ati dat dovada in lupta cu fortele retrograde. Suntem alaturi de dumneavoastra si va sustinem, asa cum ii sustinem pe toti magistratii care-si fac meseria cu profesionalism.
  Mult succes!

 40. va multumesc pentru onestitate, verticalitate, profesionalism si, nu in cele din urma, curaj.
  Dumnezeu sa va ajute si sa ramana langa noi si tara noastra.

 41. Stimata d-na Ghica, stimate d-le Danilet,
  Va respect si am incredere in dvs. Spun aceste lucruri astazi cand oamenii in care mai am incredere se pot numara pe degetele unei singure maini.
  Pastrati-va curajul si luptati pana la capat.

 42. Evident multi dintre noi nu suntem specialisti in litera legii, yet avem afinitati cu spiritul ei. Nici nu-ti trebuie prea mult creier, e common sense. Cu alte cuvinte lucruile se vad cit se poate de clar mai cu seama pentru oamenii neinregimentati politic. Mari jurisisti, n-au fost in stare sa-si fundamenteze „sentinta” nefru pe alb (de’ hirtiile raman!), aceste mari capete luminate care distribuie dreptate in tara Roamaneasca, specialisti chipurile in reasoning, la cel mai inalt nivel, n-au fost in stare sa spuna de ce, in conformitate cu ce articol din lege, asa cum cere legea, cei doi trebuie revocati! Probabil ca acesti mari juristi neafiliati (de statura unui mateutz, probabil, ariel-lui doctorului ponta), vorbesc doar in soapta, si doar pentru auzuri fine ca ale dv. Chiar asa ne puteti da, un simplu exemplu de „mare jurist” care a fundamentat aceasta decizie de revocare? Sa mai amintesc, ca unul dintre atributele fundamentale a unui servitor al justitie e etica? Poate mai dominant decit cunostintele juridice in sine.
  De aia au recurs la actiuni de forta si au adunat tot felul de mari „judecatori” absolventi la FF, ori pe la marile universitati romanesti private: Spiru Haret Law School , Petre Andrei Law School (si multe, multe alte „Law Schools” de pe la Tirgu Jiu, Craiova, Suceava, Braila, Constanta etc si practicanti , cu onor desigur, pe la Fetesti, Lehliu Gara, Vaslui ori Titu (un fel de mineriada in justitie, unde „minerii” nu sunt purtatori de tirnacop, ci de ciocan, fie el si judecatoresc), de foarte multele „argumente” juridice pe care le au, dar pe care se bilbie se le exprime limpede si clar (bine nu le-au „esprimat” de nici un fel). Unde-s pledoariile „marilor juristi”? Ori sunt asa de pretiose ca au fost secretizate? Sunt buni nepotii securistilor, ori aia incremeniti in pardigma comunismului, in care au fost educati si din care provin (gen irimia, madam pivniceru and her friends, calatoarea limuzinelor lui nastase (marele expert in drept international si politica externa, imensul stilp al justitie a nastase (15 case din ultimele numaratori, da’ nu stiu daca aceasta ultima numaratoare a fost validata de INS, probabil ca da, din moment ce a fost demisa ;-)), atit de imens, ca a hotarit sa vad testeze si ultima veriga a sistemului, puscaria !)) si nu astia tineri , cu toate defectele inerente, care au studiat dupa 90 incoace (e fundamentala chestia aceasta, stiintele juridice, filosofia si istoria nu sunt matematica, fizica, mecanica ori calculatoare, au fost efectiv mutilate de doctrina comunista).
  Nu va faceti iluzii, justitia or sa le dea dreptate (sunt 100% sigur, si nu sunt mare jurist, ba chiar nu sunt jurist deloc), numai ca madam pivniceru nici nu avea nevoie de mai mult, ci de o perioada determinata in care sa-si impinga protejatii la DNA, DIICOT si Procuratura., si in care voturile alor sa nu conteze, De ce? O sa avem raspunsul cit de curind, cind o sa faca numirile. USL-ul e atit de corupt (ma refer desigur la sensul moral, altfel e pleonasm, -imi cer scuze totusi de la politicienni onesti din USL, putini, dar exista), incit pur si simplu n-au de unde sa aleaga un om vertical (nu ca PDL-ul nu era, dar macar au facut niste eforturi, pe care doar orbii nu le vad). O sa vedeti cind or sa fie in lumina reflectoarelor si sub lupa opiniei publice, cite hibe ies la iveala! De aveau in intentie sa numeasca intradevar oameni ireprosabili, n-aveau nici un motiv sa se teama de voturile celor doi, e simplu.
  Cu stima…la meeting as fi venit si eu, sincer, numai ca e pus prea devreme pentru mine, efectiv nu e timp fizic, sa ajung la Bucuresti…

  • cu pretuire pentru postarea Dvs.,dar cu putina intirziere, remarc si eu corectitudinea analizei pe care o faceti „Guardian”. Mi-o pastrez in folder-ul meu de postari care-mi plac pe Contributors… poate le tiparesc cindva…

 43. felicitari Alina Ghica si Cristi Danilet. mult mai bine asa decat ca dl Neacsu, colegul dvs, care, in treacat fie spus, nu a putut sa scrie pe contributors decat un articol chinuit vai mama lui. va rog sa-i transmiteti din partea mea ca de acum inainte sa ia pozitia de drepti de cate ori trece pe langa dansul dl Predoiu. diferenta de calitate se vede de departe.

 44. Sunt mandra de atitudinea celor doi judecatori,niste oameni deosebiti! Rusine celor 14 magistrati care-au votat abolirea justitiei independente.

 45. Dacă acești doi oameni de onoare, care respectă și aplică legea,au fost eliminați, la ce ne putem aștepta de la această clasă politică actuală? Amîndoi sunteți de o valoare inestimabilă, și veți fi mai de valoare, dacă nu veți accepta mîrșăvenia celor 1600 de penali, numiți procurori, spre rușinea poporului ROMÂN. Vă suportăm și vă îndemnăm să nu nprecupețiți nimic pentru a eși învingători în lupta cu aceste canalii, și asta pentru onoarea dumneavoastră, și onoarea poporului Român.În numele dreptăți vă dorim cu toți succes.

 46. Inteleg ca mai exista o cale de atac. Nu sint de acord cu decizii din partea magistratilor fara a fi justificate. Iar daca justificarea suna „uite asa” doar pentru ca nu au curajul sa spuna ca de fapt motivul real e ca nu le place cu cine au votat cei doi, atunci avem o mare problema cu aprecierea libertatii de constiinta.

  Folositi calea de atac!

  Poate nu o sa cistigati dar vom mari ecoul acestei aberatii.

 47. Nu pot sa nu raman socat in fata suvoiului de multumiri adresate acestor oameni, desi nu am habar ce au facut ei atat de inaltator. Si oricat am cautat niste realizari palpabile, nu am dat decat de stiri cu scandaluri si declaratii belicoase. Atat. AM o problema mai ales cu domnul judecator, pentru care imi pun o intrebare (aproape identica ca si pentru primul ministru Victor Ponta): printre atatea interviuri, aparitii televizate, scris pe blog, pagina de facebook, probleme personale, etc. cand mai are timp sa se ocupe si de meseria lui? Si da, asta m-a dat gata (trebuie sa recunosc ca am sapat mult si referintele sunt putine):
  „Daca trebuie sa incalcam legea pentru a asigura functionarea legii, o vom face”. Si contextul din care e scoasa aceasta afirmatie e agravant.

  Totusi, astept decizia ICCJ. Pot spune ca am incredere intr-un for care l-a condamnat pe bombo cu executare. Pana atunci dati-mi voie sa raman circumspect.

   • Ce sa infirme ICCJ?! Votul majoritar al instantelor formate din COLEGII JUDECATORI ai celor doi „revocati”?! 1.600 de judecatori(o mie sase sute) reprezinta pentru voi o „cantitate” neglijabila! Nici votul colegilor vostri din CSM, institutie pe care pretindeti ca o aparati, nu vi se pare destul de clar?! Vreti sa fiti, sa ramaneti membrii in CSM, in care si ce fel de CSM?!
    O fi devenit CSM-ul un fel de „academie franceza” si locurile sunt „pe viata”, iar voi ati fost laureati cu titlul de „nemuritori”?! Chiar va credeti de neinlocuit?! Demesul vostru frizeaza grotescul si face un imens deserviciu „tagmei””(vorba mgistrului Francois Villon)! Tinutul cu ghiarele si cu dintii de o functie, totusi electiva, arunga asupra voastra o lumina ingrozitoare! Colegii vostri au considerat ca sunteti capabil sai reprezentati si v-au votat! Colegii vostri au cosiderat ca nu mai sunteti capabili sa-i reprezentati si v-au revocat! Ce nu este clar?! Nu acceptati principiul democratic al majoritati, al votului majoritar?! Dupa „logica”(?!) voastra ar fi perfect posibil si justificat ca orice judecator, membru intr-un complet de judecata, pus in minoritate de votul colegilor sa-i, sa se considere indreptatit sa-i dea in judecata pe colegii sai din „majoritate”! La cele cateva milioane de cauze aflate pe rolul instantelor se va adauga in curand o noua speta: procesele dintre magistrati si …magistrati! Va fi o „balacareala” generala numai buna „sa acopere” logoul turistic” ” ROMANIA, THE LAND OF CHOICE!”

 48. Ma ingrozeste % enorm al borfasilor in roba, ma ingrijoreaza % masiv al justitiarilor corecti care
  tac, dar imi mai pastrez o licarire de speranta nadajduind ca D-na Ghica si D-l Danilet vor avea castig de cauza la ICCJ.

 49. @Tuturor

  Nu am cont de Facebook.
  Putem sa stim unde si la ce ora are loc mitingul de protest pe aceasta tema ca sa participam ?

  Cu respect,

  • Anuntul de pe Facebook spune ca joi la ora 10 in fata sediului CSM. Am pus in link singurul eveniment de acest gen de care am auzit din pura intamplare, s-ar putea sa mai fie si altele

 50. Romania, tara suspendarii si a revocarii fara motiv.
  Ce a patit presedintele asta vara cind nimeni nu a putut sa spuna un singur exemplu concret prin care a incalcat Constitutia si in cazul de ieri al judecatorilor CSM s-a intimplar acelasi lucru.
  Avind deci doua exemple majore de acest fel in mai putin de un an, intreb:
  Putem afirma fara sa gresim ca ne aflam intr-o tara in care s-a instaurat dictatura majoritatii?

 51. Consider ca toti bucurestenii ce isi doresc un stat de drept ,au obligatia morala de a fi prezenti la miting.Si celelalte orase din tara trebuie sa organizeze astfel de mitinguri,altfel… adio Europa!

 52. Doamna Ghica, Domnule Danilet,

  Va rugam sa nu cedati, oricat v-ar fi de greu sub terifianta presiune si linsaj mediatic.
  Justitia mai atarna acum de un fir, iar firul asta se intampla sa fiti dumneavoastra. Poate puteti face istorie, ca alti luptatori.
  Curaj si va multumim!

 53. Mascarada de la CSM trebuie demascata ! Cei doi judecatori revocati fara motiv real , doar pentru ca madam ministru nu avea majoritatea ca sa face ce vrea ea in plen, trebuie sa continue cu un demers in instanta !
  Situatia arata ca justitia nu e pregatita inca sa faca fata asaltului mafiei ! Sunt destui judecatori patati care au facut loby pentru ca judecatorii cinstiti si corecti sa fie redusi la tacere!
  Ii rog ,in numele celor care gindesc la fel, pe judecatorii pentru care cinstea, corectitudinea, dreptatea si onoarea inseamna ceva, sa nu cedeze in fata minciunii, furtului, nedreptatii si a mizeriei morale!

 54. Un articol excelent in care multi ne gasim valorile. Cand te apuci de un lucru trebuie sa mergi pana la capat, indiferent de obstacole. Cinste celor ce nu pot abdica de la vocea propriei constiinte, respect pentru tinerii magistrati care se lupta cu un sistem vechi si bolnav. Nu pot fi decat invingatori.

 55. Alina si Cristi nu va lasati! Mai importanta este lupta, sa se vada ca nu putem fi calcati in picioare!

  Am scris de mai multe ori ca in multe domenii, mai ales in Justitie, NU EXISTA O MASA CRITICA! S-a vazut acum acest lucru! Citi din cei care au semnat revocarea sunt absolventii fabricilor de diplome?ca toate au o Facultate de Drept plina de profesori politruci cu doctorate plagiate!

 56. Doamna, nu (va) injur ,nici nu vin cu argumente generale, nici macar nu zic ceva rau de cei doi revocati, imi permit cateva observatii , puteti sterge sau puteti lasa, de blogul dumneavostra.
  1. <<istoria este scrisa de oameni de onoare" spuneti dumneavostra .Hm, eu nu as fi asa sigura ,istoria fost scrisa si de Gingis- han, de Nero, Caligula ,Stalin, Hitler ,cam cata ,,onoare" credeti ca aveau acesti ,,scriitori" de istorie?
  2.Vorbiti apoi de ,,distrugerea carierei " celor doi ,ceea ce mi se pare exagerat.Nici dl.Danilet nici doamna Ghica nu-si pierd locul de munca, se intorc in instantele de unde provin, pierd cel mult ceva din frumosul salariu (20 000Ron) pe care-l aveau in CSM .
  Vad ca multa lume apreciaza ,,curajul" celor doi, o fi, dar, din punctul meu de vedere curajos este procurorul care a arestat clanul Camataru , pe care nu-l vad dormind linistit multa vreme de acum inainte. Totusi, nu il vad pev Ponta incheind un contract pe capul lui Danilet, pe Camatari insa, da !

  • Ce voiam sa spun e ca oamenii care construiesc institutii raman in memoria colectiva pt acest lucru.
   Conteaza la cariera sa spui ca te-au dat afara din CSM cei care te-au votat. Pozitia de membru CSM e o pozitie importanta si cred ca apare in CVul oricaruia dintre ei. E o pozitie pe care au ocupat-o legal si nu pot fi dati afara decat tot conform legii, care spune ca trebuie sa incalci grav niste reguli ca sa fii dat afara, nu ca e moftul celor care te-au ales.

   Exista multi oameni curajosi in sistem. Livia Stanciu, de pilda, pe care o apreciez enorm si care ieri a facut scandal in CSM pt lipsa de motive la revocare. Dna Stanciu e cea care l-a bagat in puscarie pe Nastase. Dl Morar. Dna Macovei. Dl. Horia Georgescu. Sunt multi oameni care au avut curaj sa faca dosare de mare coruptie, sa judece, sa dea sentinte. Pt toti, ce se intampla cu d-nii Ghica si Danilet si precedentul periculos pe care l-am vazut ieri (reformisti dati afara ilegal prin manipularea maselor) sunt foarte importante.

   Si pur si simplu imi dau seama ca omeneste, cei doi au nevoie de putina sustinere morala din partea noastra dupa mizeria de ieri, tot asa cum omeneste, foarte multi dintre cei care au comentat simteau nevoia sa spuna undeva ca sunt de partea lui Ghica si Danilet dupa mizeria de ieri. Postul de fata e ca sa intersecteze cererea cu oferta :)

 57. Absolut de acord cu pozitia d-stra stimata doamna,Otilia Nutu,Domnul judecator Cristi Danilet,Doamna judecator Alina Ghica,trebuie sa lupte in continuare ,sa nu cedeze in fata acestor,presiuni,jocuri murdare,facute de colegi de breasla,fara demnitate,la comenzile politice primite.Noi Societatea civila,trebuie sa dam dovada de Solidaritate,fata de astfel de Oameni,de Onoare,cu Demnitate,cu Verticalitate,Ireprosabili,exceptionali Profesionisti,de care Justitia din Romania are cu adevarat nevoie.S-a incalcat LEGEA in mod grosolan si samavolnic, fara nici un motiv intemeiat,tocmai de acei judecatori,care pretind ca ei sunt cei corecti.Dati-mi voie sa-mi exprim Indignarea si Revolta fata de astfel de „Mercenari” care sunt gata sa calce in picioare cariera unui om sau in cazul de fata a doi oameni,carora nu le poti imputa decat ca ei au ales sa-si exercite frumoasa profesie pe care si-au ales-o cu Devotament cu Pasiune,cu Dragoste pentru Adevar si oameni.Incalificabila ,Revoltatoare ,Strigatoare la cer este lupta acestor „Clienti”,de curte ai politicienilor,care sunt plini de pete,Dalmatieni,Puscariabili,Hoti,Tupeisti,) gata sa-te striveasca,atat de mare este lupta lor,incrancenarea lor,disperarea lor,ca justita sa fie cum as putea sa o numesc mai relevant ,sa fie jucaria lor,”mosia”lor,bunul lor de care sa dispuna cum vor si cand vor,dupa bunul lor plac.Acestia sunt politicienii Romaniei anului 2013,care conduc aceasta tarisoara asa cum se pricep ei mai bine.Daca nu ne vom uni glasurile,daca vom tacea si pietrele vor tacea,nu mai putem sta in comoditate,in confort,in Indiferenta,Nepasare lasand sa ne duca inapoi cu 60 de ani ,mai pe sleau in DICTATURA.Oamenii acestia,USL.2 partide care nu au nimic in comun ,ba dimpotriva sunt cu doctrine total diferite,au format aceasta Alianta ca sa castige puterea,putere care nu sunt capabili sa o gestioneze,doar pentru ca interesele lor de grup sa primeze.Va multumesc Doamna Otilia Nutu ,pentru articol si apreciez atitudinea si curajul domniei voastre .Cu toate fortele,cu toata convingerea,uniti,si hotarati,sa-i sustinem pe Domnul Cristi Danilet si Doamna Alina Ghica,pentru ca DREPTATEA trebuie sa INVINGA.

 58. Contestatia este dreptul (si obligatia sociala a celor doi).
  Dar noi, cum putem lipsa impotriva unor abuzuri efectuate in numele si pentru statul de drept?
  Cred ca o forma radicala de coalizare in protestul prin neplata taxelor si impozitelor (cu atat mai mult cat exista perspctiva lui 15 martie pt liberi profesionisti), este un dus bun pt. justitie,.
  Aud ca unele instante protesteaza fata de faptul ca cei doi domni din CSM „inca nu au plecat”, amanand termenele de judecata si suspendand judecata si activitatea instantelor (cereri necontencioase, eliberari de titluri, … etc.).
  Asa este! Luna aceasta acei magistrati si-au luat salariile. De pomana!
  Si au primit ingrijiri medicale pe partiile de schi .Gratis .
  Daca notarii, executorii si avocatii nu isi vor plati in 15.03 trim 1, in 15 mai regularizarile 2012 (o ho hoo!) si chiar 15.06 – trim 2 , vom vedea ce chef de proteste mai au … nu? Si noi avem dreptul la forme de rotest. Cat mai variate .
  Chiar, cand naiba or sa termine cu aberatiile acestea nu platesc CAS, CASS, salarii din buget exclusiv din taxele de timbru si impozitele si taxele categoriilor profesionale libere din just, … ?

 59. pentru subordonarea justitiei ,politicului.NU trebuie lasati ca cei interesati sa continue.Trebuie sa luptati pentru ca justitia si dreptatea sa triumfe.Daca le va reusi acest PUCI in justitie santem pierduti!

 60. A cazut Bizantul? Nu, dar dezastrul e aproape.Puterea judecatoreasca s-a sinucis.Cind alungi cei mai capabili aparatori ai statului de drept si semnezi pactul cu diavolul, cind distrugi echilibrul puterilor si implicit actionezi direct impotriva democratiei ,dovedesti care este nivelul magistratilor romini. Aici nu vorbim de electorat, vorbim de corpul magistratilor,presupus de elita, elita profesionala cu inalte standarde morale si reputatie nestirbita.Sint fost magistrat cu 28 de ani in profesie. Am fost si procuror si judecator pina la pensionare.am fost si judecator international in Kosovo ca angajat ONU si stiu ce vorbesc. Momentan nu s-a intimplat nimic dar urmarile du vor intirzia sa apara.Profesionistii integri vor trece in planul doi,dosare seriose nu vor mai aparea, Livia Stanciu va zbura Catalin Voicu va reveni la treaba.Sint teribil de dezamagit. Solutia? Nu exista O SOLUTIE. E nevoie de o constructie complexa, de lunga durata, de concentrarea valorilor. Exista un nucleu de condensare? Eu vad unul si sper ca vad bine dar nu e obligatoriu sa am dreptate.Ma gindesc la reformisti , la Ungureanu la Neamtu, la Pora si Turcescu, La ’22’ Politeia, profesionistii buni din diverse domenii, cei de dreapta , cei ce inca nu stiu ca sint de dreapta (musiu Jurdan) cei blazati, cei scirbiti in superioritatea lor izolata.
  Altfel, ne vor da afara cu tara cu tot (stim noi cine) ne papa stinga cu fulgi cu tot iar cei bogati vor merge in concediu la Vladivostoc.

 61. Multumim celor doi, doamnelor Haineala, Stanciu si d-lui Morar. Precum si celorlalti care nu s-au alaturat linsajului murdar de ieri din CSM pe langa care a palit si Antena 3. Sunt eroi. Democratia intr-o tara ca Romania se cladese greu prin sacrificii umane, personale, familiale. Rezistati va rog si vom rezista si noi alaturi de d-voastra! Pentru unul ca mine sunteti toti eroi. Putini inteleg ce se intampla la nivel juridic, politic, dar asta e tragedia pe care toti trebuie sa o traim zilnic. D-na Nitu, un articol superb, il sustinem in intregime. Sotia mea a plans citindu-l.

 62. Nu om fi noi majoritari acum, dar nici putini nu suntem. Prin revocarea neintemeiata de ieri din CSM si noi ne simtim „revocati”. Revocati din starea de normalitate, de logica si etica juridica si din a fi parte dintr-o societate in care nu pedepsim oamenii pentru „delicte de opinie”. Acum suntem „revocati”, dar vocatia nu ne-o vom pierde. Doamna Ghica, domnule Danilet, aveti respectul nostru.

 63. Muulta lume….dar unde is oamenii?

  Cum putem sa-i sustinem doar din spatele tastaturii sau doar cu o iesire in strada?

  Alegeti-va un partid in care sa va exprimati! Nu conteaza ce sau care partid, doar exprimati-va!

  O sa fie o experientza de max 3 luni daca a-ti ales gresit.
  :)
  9 sau mai mult daca a-ti ales bine.

  Dar nu stati acasa…..

 64. Dl Danilet este un tip antipatic, dar ce s-a intamplat la CSM cu revocarea celor 2 este intr-adevar inadmisibil, cu atat mai mult cu cat nu vorbim de votul unor oameni de rand care pt o punga cu faina ar vota orice, ci despre niste oameni cu legeA in mana, de la care nu te poti astepta sub nicio forma sa voteze in masa, ca vitele.,/.// cum va inchipuiti ca ne simtim noi, justitiabliii, daca suntem judecati de astfel de oameni, fara coloana veritcala, fara impartialitate, manipulabili si manipulati de televiziuni, care nu pot gandi pentru ei, este fara speranta, ESTE GRAV. SI mai grav este ca aceasta revocare a fost sustinuta de Asociatiile magistratilor, ministrul justitiei, fosta presedinte AMR CARE SUNT LA FEL DE SPALATE PE CREIER , ca si cei care au votat in masa pentru revocare. De fapt, daca ne uitam bine nu a fost un vot, au fost niste liste de semnaturi, probabil unii nici nu au stiut ce semneaza….

 65. Pai este cu atat mai grav ca 1600 de judecatori (si nu vorbim de oameni fara carte) au votat in felul cum au votat. De exemplu, fara sa dea o motivatie.

  Atat timp cat in regulamentul de functionare scrie negru pe alb „revocarea se face pentru neindeplinirea sarcinilor ce decurg din apartenenta la CSM”, motivatiile de genul „nu imi place moaca lui” sunt totusi sub orice standard judecatoresc.

  Votul, chiar si votul popular sau clar majoritar, nu ar trebui sa treaca peste legi. Iar daca legea prevede conditiile in care se poate face revocarea, e o cale periculoasa sa ignori asta doar pe baza votului.

  Cred ca cei doi au si dreptul sa faca recurs la aceasta decizie. Si cumva ar trebui sa considere asta ca pe o datorie. Dar o datorie evident personala, nu cred ca cineva de pe aici ii poate presa cumva sa faca asta. Ii poate sustine, dar decizia apartine fiecaruia dintre cei doi separat. Si eu ii sutin in acest demers.

  P.S. Ati spus ca nu poate sta justitia in Romania doar in Ghica si Danilet. De acord. Dar nici nu e vorba strict de ei ca persoane. Pur si simplu ei au fost folositi ca exemplu, iar cineva de la asociatiile de judecatori (o prietena buna a doamnei Pivniceru, de altfel) a proununtat in clar: si asta trebuie sa fie un exemplu pentru toti membrii CSM-ului.

  Nu e clar ca propunerile doamnei Pivniceru la sefia DNA sau a Procuraturii generale or sa treaca in mare viteaza ACUM prin CSM? Indifent cat de subtire o sa fie dosarul, indiferent cat de slabi pregatiti profesional o sa fie procurorii, indiferent daca nu au niciun dosar de mare coruptie instrumentat?

  Ei, aici conteaza felul cum au fost eliminati cei doi din CSM. Si de asta nici nu ar trebui sa cedeze.

 66. Le multumesc ca au incercat . Sincer nu cred ca prostia mioritica mai poate fi oprita , in cel mai bun caz diminuata . Numai bine .

 67. Fiecare vot contează! Ne aşteaptă un asalt masiv al ruşilor pe toate fronturile şi doar curajul de a nu ne lăsa intimidaţi îi poate face să-şi arate faţa, dar mai ales să-şi dea de gol toţi infiltraţii!

 68. Nu ca zic, da’vreau sa spun:

  Subscriu 100%.

  Poate fi o OPORTUNITATE pentru noi, Romanii.
  Anul trecut SI Romani – nu numai cei de la antente * si irealitati – au sustinut un roman: Arafat

  Avem sansa sa eliminam influienta/presiunea politicului si a stiriacilor de pe
  JUSTITIA ROMANA!

  Ma alatur oricarui demers care va indrepta aceasta situatie.
  Nu se poate ca Alina Ghica, Cristi Danilet, – va urma Haineala, Morar- sa fie intai linsati/executati si dupa aia somati

  * legatura dintre antene si Arafat:
  vezi membrii consiliului director SMURD de pe pagina oficiala:
  http://193.226.0.150/site_fundatie/index.php?option=com_content&view=article&id=39&Itemid=73
  zi buna

 69. Cei doi au fost alesi in CSM fiind propusi de judecatoriile si curtile de apel din toata tara. Acum aceleasi instante le-au retras sustinerea. De aceea au fost revocati. Iar temeiul legal este chiar legea privind functionarea CSM-ului. Este chiar atat de greu de inteles? Ce tot vorbiti despre abuuzuri?

 70. excelenta idee si sint din toata inima alaturi de efortul Dvs. Din pacate nu am avut timp sa citesc articolul si am aflat acum prea tirziu de meeting. Insa va rog daca ne invitati la meeting sa fie autorizat, fiindca altfel riscam sa patim ce-au patit in toamna cei care-au manifestat pentru Hala Matache – au fost luati pe sus de jandarmi.

 71. @Lucian BUSE

  Din pacate nu putem deveni captivi unui partid.
  Astazi nu s-a intamplat nimic in fata CSM la ora 10 care sa confirme anuntul de pe Facebook.
  Am fost acolo si ma gandeam de ce PDL, in speta Dl. BLAGA (doar doreste sa candideze din nou la sefia PDL) partidele, ONG-urile nu a luat atitudine ( sau poate au luat si nu stiu eu ?) nu ar fi trebuit facuta opozitie si in acest caz ?
  Cine a facut anutul pe Facebook ?
  Din tastatura sau de la tv. nu se poate lua atitudine in mod eficient in astfel de situatii.
  usl a exploatat, speculat si confiscat „protestele”- de altfel aranjate – din ian. 2012 cand a ajuns pe val fara un program clat de a conduce RO.
  De ce ne limitam la tastatura ?

  Altfel, toate bune

 72. Sunt de acord 100% cu dumneavoastra. O zi trista in evolutia democratiei din România. Încet, încet penalii ingenuncheaza instituțiile. Si pe noi odată cu ele.

 73. Sunt alaturi de Alina Ghica si Cristi Danilet, Adevarul trebue sa triumfe ptr ca daca nu ar fi asa nu s-ar numi adevar. singura vina a lor este ca, cu votul lor un procuror conduce CSM. iar judecatorii nu sunt de acord cu asta.

 74. nu sunt din sistemul de justitie dar ca toti cei ce traiesc in tara asta sunt beneficiarul acestui sistem si incep sa ma tem din ce in ce mai tare….nu-mi place cand merg la cinematograf sa fiu impuscata e eroii de pe marele ecran… asta simt acum ca si-au armat pistoale si va urma decimarea..

 75. Tot respectul si admiratia pentru Alina Ghica si Cristian Danilet care trebuie sa faca parte din CSM . Colegii care au contribuit la toata aceasta mascarada ridicola privind inlaturarea lor , ar trebui sa se gindeasca foarte bine ce fac .
  Subscriu si ma alatur si eu acestui demers .

 76. DEMOCRATURA! democratia noastra originala….ce are la baza minia proletara recuperata de criptocomunisti.
  Probabil e real ca 2 din trei lucrau la secu; prea sar ordin de peste tot.
  Si ma sperie expresii gen „interesele justitiei”!!!!! Justitia trebuia sa fie un aparat impartial platit din bani publici si pus la dispozitia cetatenilor. In secunda cind are interese proprii am pierdut razboiul! Din momentul ala „interesele justitiei” vor prima. Aceeasi situatie cu „interesele invatamintului”, „interesele casei de sanatate”, „interesele politiei”, etc.
  De asemenea cum de e permisa greva intr-un asemenea sistem?
  E limpede ca nu sintem un stat de drept. Stat mafiot ar fi sintagma potrivita.

 77. Sint alaturi de doamna Ghica si de domnul Danilet:Onor pentru ceea ce au facut,RUSINE celor 14 care s-au coalizat intr-o” lucratura”mirsava pusa la cale de cei mai ordinari politicieni in intelegere cu „cozile de topor” inaintati cu scopul precis de a reduce la tacere Justitia!

 78. Domnule Danilet, Doamna Ghica, pentru noi cei care mai cred in justitie si in lege, nu va dati batuti. Cateva inimi, nu putine, sunt alaturi de voi, oameni drepti!

 79. „UPDATE Protest la sediul CSM fata de revocarea judecatorilor Alina Ghica si Cristi Danilet, organizat pe Facebook
  de V. Cozmei HotNews.ro
  Vineri, 1 martie 2013, 11:14 Actualitate | Esenţial
  (Articol Actualizat) Circa 30 de persoane au protestat, vineri dupa-amiaza, in fata sediului Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) fata de revocarea judecatorilor Alina Ghica si Cristi Danilet. Protestatarii au depus si o petitie la registratura consiliului, semnata printre altii si de regizorul Stere Gulea, prin care cer presedintelui CSM „legalitate, nu tirania majoritatii in CSM.”
  Oare cei circa 30(?!) de participanti la protestul din fata CSM, presupun ca „majoritatea” fiind colegi de-ai „revocatilor”, „majoritatea” cu studii superioare de drept, sunt oare adeptii si promotorii democratiei reprezentative&participative moderne?! Inteleg ca democratia moderna se bazeaza pe principiul MAJORITATII?! Sa ne explice protestatarii cu licente, masterate si doctorate in drept, ce inseamna intr-un stat democratic cum este ROMANIA, sintagma „TIRANIA MAJORITATII”?! In baza principiului democratic al separatiei puterilor in stat, JUSTITIA este una din cele trei puteri supreme in stat! Pai daca JUSTITIA nu mai recunoaste si nu respecta principiul majoritatii, este posibil sa mai acumuleze procente la „capitalul de neincredere” pe care l-a acumulat in fata cetatenilor romani:
  Maria (31/01/2013, 22:52):
  „Cred ca glumiti!!!!CARE JUSTITIE??????”
  Justitiabil,fara voie (31/01/2013, 10:42):
  „Categoric NU.Nici dusmanilor,dusmanilor vostri,sa nu li se intample,ce se intampla in instantele romanesti.Accesul la justitie este ingradit de smecherii,care au facut codurile.Ati vazut in Romania, afisate undeva,specializarile avocatilor,tarifele precum si dosarele castigate/pierdute in instante???”
  Sev (29/01/2013, 11:41):
  „Nu am incredere in justitia romana pentru ca nu exista si majoritatea judecatorilor de la Curtea de Apel sau I.C.C.J. nu respecta juramantul depus la inceputul carierei lor. Statul Roman e hot si impreuna cu autoritatile sale este aparat de justitiel si isi bat joc de pagubas.”
  Cetatean liber (28/01/2013, 07:58):
  „Nu am incredere in justitia din Romania. Dati publicitatii toti judecatorii corupti din Constanta. Faceti o interfata cu aceasta cerinta si veti avea o surpriza mare de tot. Veti afla numele judecatorilor corupti chiar de la cetateni. Salutare”
  Adriana (23/01/2013, 14:03):
  „Un medic daca greseste plateste….un magistrat daca greseste plateste statul. Cred ca acesta este unul dintre motivele ptr care ei se joaca cu vietile oamenilor”
  Jianu (21/01/2013, 11:48):
  „Categoric NU.”
  maria (19/01/2013, 23:59):
  „judecatorii sint f corupti.judeca dupa bunul plac pt ca nu-i intreaba nimeni nimic.”
  SURSA: „ATITUDINEA” 02.03.2013

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Otilia Nutuhttp://expertforum.ro
Ana Otilia Nuţu este analist de politici publice in energie si infrastructura la Expert Forum.

Carte recomandată

“Să nu apună soarele peste mînia noastră. Un psiholog clinician despre suferința psihică” – Andrada Ilisan

”Berdiaev spune că la Dostoievski singura afacere, cea mai serioasă, cea mai adîncă e omul. Singura afacere de care sînt preocupați toți în Adolescentul e să dezlege taina lui Versilov, misterul personalității sale, a destinului său straniu. Dar la fel e și cu prințul din Idiotul, la fel e și cu Frații Karamazov, la fel e și cu Stavroghin în Demonii. Nu există afaceri de altă natură. Omul este deasupra oricărei afaceri, el este singura afacere. Tot omul e și-n centrul acestei cărți. Și lipsa lui de speranță.” Continuare…

 

 

 

Carte recomandată

”Incursiunile în culisele puterii lui Vladimir Putin îi oferă cititorului panorama plină de nuanţe, paradoxuri şi simulacre a unui regim autocratic unic în felul său. Analizele lui Armand Goşu sînt articulate elegant şi se inspiră din monitorizarea directă a evenimentelor, ceea ce ne permite să traversăm nevătămaţi labirintul slav întins între Sankt-Petersburg şi Vladivostok.” (Teodor Baconschi)

Cumpara cartea, 39.95 RON

Daca doriti un exemplar cu autograf accesati linkul acesta

 

Esential HotNews

Top articole

România, septembrie 2021: radiografia unui impas

Septembrie 2021 este, în România, momentul unui alt impas istoric. Scenele de pugilat din Parlament, isteria mediatică, confuzia guvernamentală, toate acestea sunt...

Despre educația morală a copiilor

Motto: V-am dat clasă cu opt clase /S-a terminat șmecheria / Sunt rege pe România! (Abi Talent)

Când plouă în Groenlanda e începutul apocalipsei climatice?

Așa s-ar putea deduce pe baza știrilor alarmiste declanșate de următorul anunț oficial: Pe 14 august 2021, în cel...

Era post-Merkel și soarta est-europenilor: continuarea integrării europene și restabilirea integrității teritoriale

Germania pășește inevitabil în direcția unei tranziții politice de importanță majoră, provocată de sfârșitul guvernării cancelarului Angela Merkel, care a durat neîntrerupt...

Când oamenii mici lasă umbre mari înseamnă că soarele e la asfințit

                                                 Una din acele istorii care se vor adevărate, deşi nimeni nu ştie cât sunt de exacte,...

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro

MIHAI MACI – Cel de-al doilea volum din Colectia Contributors.ro

„Atunci când abdică de la menirea ei, școala nu e o simplă instituție inerțială, ci una deformatoare. Și nu deformează doar spatele copiilor, ci, în primul rând, sufletele lor. Elevul care învață că poate obține note mari cu referate de pe internet e adultul de mâine care va plagia fără remușcări, cel care-și copiază temele în pauză va alege întotdeauna scurtătura, iar cel care promovează cu intervenții va ști că la baza reușitei stă nu cunoașterea, ci cunoștințele. Luate indi­vidual, lucrurile acestea pot părea mărunte, însă cumulate, ele dau măsura deformării lumii în care trăim și aruncă o umbră grea asupra viitorului pe care ni-l dorim altfel.” – Mihai Maci Comanda cartea cu autograful autorului. Editie limitata.