vineri, ianuarie 27, 2023

Opriţi moscheea Ponta-Iohannis! Nu aduceţi terorismul în masă în România

Cu greu îmi pot imagina un gest mai sfidător, mai dispreţuitor, faţă de temerile unei mari părţi din români decât să anunţi construirea unei uriaşe moschei, la Bucureşti, la 24 de ore după ce un grup de terorişti islamişti au omorât 34 de persoane în numele acestei religii. Să nu ne ferim de cuvinte, fiindcă m-am săturat de fariseismul corectitudinii politice: atacatorii din capitala Belgiei au acţionat în numele credinţei lor.

În astfel de momente, preşedintele României trebuia să înţeleagă temerile poporului care l-a ales, nu să fie drăguţ cu un semi-dictator care are ambiţia de a ridica o moschee în fiecare capitală prin care trece. Suntem atenţi cu fandacsiile unui Erdogan care hărţuieşte creştinii din ţara sa, ameninţă ziariştii cu ani grei de puşcărie (citiţi apelul celor 100 de scriitori, printre care Herta Muller şi Vargas Llosa, la salvarea jurnaliştilor de la Cumhuriyet) şi care ani întregi a sprijinit, din umbră, ISIS. Preşedintele Iohannis nu a îndrăznit să spună un cuvânt despre problemele cu care se confruntă comunitatea ortodoxă din Turcia şi să ceară, de exemplu, redeschiderea celebrului seminar de pe insula Halki – oficialii din SUA sunt mult mai implicaţi în acest subiect decât liderii unui popor majoritar creştin-ortodox.

Ridicarea unei moschei uriaşe, la Bucureşti, la comanda preşedintelui Turciei, nu este un gest de toleranţă, ci unul de slugărnicie stupidă.

Nu trebuie să uităm că această moschee a fost, de fapt, proiectul lui Victor Ponta, care s-a folosit de relaţia cu preşedintele Erdogan în interesul său, nu în cel al României. Ponta avea nevoie de un aşa numit „safe haven”, un refugiu, în perioada în care DNA instrumenta dosarul Turceni-Rovinari. Vă citez declaraţie din 18 iulie 2015 a unui important lider politic român: „Se pune problema nu că se construiește o moschee mare în București, ci că va fi un centru de studii pentru peste 6.000 de studenți. Or, vedeți ce se întâmplă peste tot în Europa în această situație. Credem că este un troc — sper că nu a ținut de operația la picior a lui Ponta, pe unde și-a practicat-o — nici nu cred faptul că (dacă) nu se va construi (…) va duce la o înrăutățire a relațiilor noastre cu Turcia”. Ştiţi cine a făcut această declaraţie? Domnul Vasile Blaga, co-preşedinte al PNL. Doamna Alina Gorghiu, celălalt co-preşedinte, se afla alături de el. Este unul din rarele cazuri când trebuie să fiu de acord cu Vasile Blaga, fost ministru de Interne.

Domnul Iohannis vine acum şi, într-un moment în care întreaga Uniune Europeană este îngrijorată de ascensiunea terorismului radical islamist, reia proiectul iniţiat de Victor Ponta. La Ankara, unul din jurnalişti l-a întrebat cum răspunde opoziţiei populaţiei şi mi se pare incredibil modul în care şeful statului român a pasat răspunderea: „Pot să confirm că s-a ajuns în faza solicitării autorizației de construcție.

După cum știți, chestiunea este de competența Primăriei”.

Deci, vinovată este primăria – condusă de liberalul Răzvan Sava, dacă aţi uitat.

Ni se aminteşte mereu că, în România, trăieşte o comunitate musulmană care a fost fidelă statului român, ceea ce este adevărat. Mareea moschee din Constanţa a fost construită, în 1910, din iniţiativa regelui Carol I, în semn de respect faţă de turco-tătarii din Dobrogea. În arhivele militare româneşti se înregistrează faptul că militarii turco-tătari s-au bătut exemplar alături de Armata Română, în primul război mondial, deşi Turcia se afla în tabăra adversă.

Dar ameninţarea nu vine din interior, ci din exterior.

Preşedintele Klaus Iohannis a acceptat cotele obligatorii de refugiaţi, 6.351 pentru România, dar probabil vor fi mult mai mulţi, fie urmare a acordului UE-Turcia, fie traversând graniţa ilegal. Cât despre asigurarea că SRI va ţine situaţia sub control, să fim serioşi: uitaţi-vă la dezastrul din serviciile secrete din Belgia şi Franţa, uitaţi-vă la absenţa unui leadership european, şi întrebaţi-vă dacă putem avea încredere în cuplul Iohannis-Hellvig şi în ofiţerii antrenaţi la academia de plagiate a SRI. Oamenii aceştia n-au fost în stare să afle cine a furat contractul cu Bechtel, cum ne vor apăra de teroriştii antrenaţi în teatre de război?

Politicienii români ar trebui să înţeleagă că acel concept fariseic al unei „corectitudini politice” împinse la extrem se prăbuşeşte. Nu poţi opri oamenii să vorbească liber. Stânga liberală a salutat decizia Curţii Supreme din SUA, atunci când a decis că arderea drapelului este o formă de liberă exprimare, acum de ce ne interzice să constatăm că teroriştii sunt de credinţă islamică? Nu poţi opri cetăţenii să observe că scopul teroriştilor islamişti a fost să ucidă creştini, să distrugă civilizaţia europeană. Nu o afirm eu, ci un fost şef al unui serviciu secret francez, Bernard Squarcini: suntem deja în faţa unui fenomen de „terorism în masă” şi a unei lupte de gherilă.

În aceste zile, în care o parte din creştini sărbătoresc Învierea Domnului, vă spun că toleranţa are o limită: atunci când nevinovaţi încep să fie ucişi. Sunt vremuri în care trebuie să ne apărăm cu toată forţa dreptul la o viaţă în siguranţă.

Distribuie acest articol

26 COMENTARII

 1. Nu stiu exact in ce realitate traiesti, asta sau la-la land dar cel ce a promis moscheia, in primul rand, a fost Basescu. Daca ai fi calm, ai vedea ca Iohannis a pasat chestiunea primariei, deci cetatenilor. In al doilea rand, cote-necote, nu vedem musulmani sa ne invadeze…
  Deschide geamul si aeriseste!!!!

  • daca zici ca esti neisterizat si vorbesti de realitati, trebuie sa-ti spun ca minti: nu Basescu a fost la originea promisiunilor cu constructia marii moschei si a centrului de studii musulmane la Bucuresti.
   Scurt: minti.

  • Calm si neisterizat, dar are nevoie de 4 (patru) semne de exclamare. :-)

   Si nu vede invazia… Ay-ay-ayyyyyyy… :-)

   Saracul de el, nu a inteles ca se procedeaza de la caz la caz. La romani, de exemplu, ca sa nu explodeze mamaliga, invazia merge dupa metoda de fierbere a broastelor prin marirea temperaturii treptat, cu cite foarte putin, ca sa nu se prinda broasca si sa stea linistita in oala pina crapa: acum citeva saptamini 15 imigranti, peste inca vreo saptamina alti 30, apoi 100, apoi 500, apoi 1500, apoi 3000, apoi 10.000 etc.

   Stiti ce va zice domnul de mai sus (cel neisterizat) peste un an sau doi, cind vom avea un milion de musulmani in Romania? Exact ceea ce a zis si un primar socialist din zona Bruxellesului acum citiva ani, dupa ce in precedentii 10-15 ani el si comunistii lui au tot negat ca orasul e invadat de musulmani (si era invadat chiar din cauza lor, a comunistilor si socialistilor, care le-au deschis larg portile ca sa aiba masa electorala), intrebat fiind de presa ce e de facut pentru stoparea islamizarii si africanizarii orasului: EI SINT DEJA AICI, CE MAI PUTEM SA FACEM ACUM? TREBUIE SA NE ADAPTAM.

   Omul, politruc socialist, isi traise traiul fara sa munceasca o singura zi in viata lui, isi mincase malaiul, de-acum putea sa vina si potopul.

   Asa si nemtii: vor sa introduca vagoane de tren rezervate femeilor si copiilor fiindca EI SINT DEJA AICI. CE MAI POT SA FACA? TREBUIE SA SE ADAPTEZE.

   Si daca ong-urile lui Soros, feministele, stinga progresista, Amnesty Intl si Observatorul Sirian al Drepturilor Omului urca pe baricade si urla: DISCRIMINARE! RASISM! SEXISM! WHITE SUPREMACY! ???

 2. „Nu poţi opri cetăţenii să observe că scopul teroriştilor islamişti a fost să ucidă creştini, să distrugă civilizaţia europeană.”

  Realitatea dovedeşte cum funcţionează capacitatea de observaţie a cetăţenilor.

  Spre exemplu, încă de acum 10 ani (2006), cetăţenii români daci şi vârcolaci de bloguri şi forumuri făceau propagandă în favoarea neamurilor care poartă burqa. Şi în favoarea purtării de burqa de către femeile ortodoxe. Totul punctat cu insulte şi aluzii la legile privind structura societăţii şi familiei. Cele de la neamurile purtătoare de burqa, hijab, niqab şi alte invenţii pe măsură. Şi cu aluzii la pietre şi la tăierea diverselor membre. Sfântu’ Google încă mai poate demonstra asta.

  Se pare că după numai 10 ani li s-a împlinit dorinţa: civilizaţia europeană are atâtea burqa pe străzi cât nici n-ar fi visat sultanii otomani cu 500 de ani în urmă.

 3. Cum-necum, Romania trebuie sa invete de la Europa, inclusiv in sensul ca Romania nu trebuie sa repete greselile Europei. Daca repetam greseli deja facute de altii, nu avem nicio scuza, atunci cand ne luam leapsa pentru acele greseli.
  Sunt convins ca exista studii documentate, referitoare la evolutia islamismului malign in Europa si sunt convins ca acele studii ne sunt accesibile. Decidentii nostri trebuie sa aiba cunostinta de concluziile acelor studii si sa decida in consecinta, cu responsabilitate.
  Cred ca trebuie trasata o granita clara intre religie si politica, atat in crestinism, cat si in islamism sau in orice alta religie care se manifesta in Romania.
  Onor-parlamentarii nostri pot, de exemplu, sa conceapa (daca nu exista deja) o lege prin care sa poata fi inchisa publicului orice cladire (religioasa sau nu) in care se savarseste instigare la violenta sau de atentat la ordinea de stat. Nu ideea de moschee este infricosatoare, as zice, ci ideea de moschee ca pepiniera si adapost pentru „jihadisti”. Mi-e greu sa cred ca in moscheile vechi de multe zeci de ani din Dobrogea se nasc „jihadisti”, dar n-as baga mana in foc pentru o moschee din capitala Romaniei – un oras cosmopolit, prin care se perinda usor tot felul de oameni. Finantarea proiectului de catre un stat musulman nu face decat sa complice lucrurile, dupa parerea mea.
  Sunt de acord ca toleranta are o limita si consider ca limitele trebuie stabilite foarte clar, inca de la inceput, in orice relatie. Consider ca putem avea relatii bune cu Turcia chiar si fara sa ne „impletim” d.p.d.v. religios. Pana la urma, pentru ei, tot „ghiauri” am fost, de-a lungul istoriei si nici prea multe beneficii nu ne-a adus tutela Imperiului Otoman. :)
  Daca discutam cifre, o moschee de 1000 de locuri pentru cei 10.000 de musulmani din Bucuresti mi se pare putin prea mult, chiar si prin comparatie cu monumentala catedrala a neamului (un proiect exagerat de colosal, dupa mine).
  Cat despre domnul Iohannis si motivatiile ce stau la baza deciziilor sale, probabil ca isi va nuanta (din nou) pozitia, daca pierde 30-40.000 de simpatizanti pe FB. :)

  • Experienţa demonstrează că se întâmplă uneori şi lucruri greu de crezut.

   Spre exemplu, că printre ortodocşii urmaşi ai lui Ştefan cel Mare se nasc jihadişti la fel de agresivi ca şi printre musulmani. Sau ca printre neoprotestanţi. Lucrurile pe care le-au spus după Charlie Hebdo şi după Colectiv sună de parcă ar fi fost spuse de vreun imam ţicnit.

   Astfel încât introducerea cu forţa, cu bocancul lui Putin, a religiei în viaţa publică e lucrul cu adevărat periculos. Indiferent că se numeşte ortodoxism, catolicism, islam, budism, druidism sau pastafarianism. Când autorităţile statului scriu legile în funcţie de cerinţele religiei şi oferă privilegii nemeritate în numele ei.

   Un edificiu, indiferent că e pentru 100, 1000 sau 10 000, prezintă mai puţină importanţă.

   • Ai dreptate. Abia asteapta toate babele care merg duminica la Biserica sa se arunce in aer in numele Domnului. Niste jihadiste toate, la fel ca toti bunicii nostri si toti taranii din Romania. De secole suntem jihadisti, dar in secret, sa nu se prinda lumea civilizata si secuhilara.

   • A si sa nu ii uitam pe jihadistii aia torturati in inchisori de comunisti. Mama lor de calugari jihadisti, daca le-ai fi dat niste bombe… bum faceau!

   • „Spre exemplu, că printre ortodocşii urmaşi ai lui Ştefan cel Mare se nasc jihadişti la fel de agresivi ca şi printre musulmani. Sau ca printre neoprotestanţi.”
    Bey, tu esti sanatos la cap?Cati oameni au omorat „jihadistii crestini”?

 4. E foarte bine ca autorul pune tunurile spre presedinte. KI e o rusine.
  http://www.gandul.info/stiri/traian-basescu-daca-erdogan-vrea-moschee-sa-dea-romaniei-teren-pentru-o-catedrala-15157643
  „Există un adevăr, tot timpul în discuţiile româno-turce a intervenit moscheea şi s-a spus că o putem analiza pozitiv, cu condiţia să ne arătaţi terenul, în Istanbul, pentru echivalentul unei moschei, care să se numească Brâncoveanu, pentru că acolo a murit cu toată familia lui. Ce ne-au comunicat cei doi şefi de stat este inadmisibil în ceea ce priveşte acordul părţii române”, a susţinut Băsescu.
  „Această problemă este din timpul preşedintelui Iliescu, niciun preşedinte până la Iohannis nu a spus da, construiţi o moschee, că eu o să fac o capelă”,

  • Tehnic, e posibil si s-a mai intamplat. Dar declaraţiile acestea sunt convenite de către echipele care pregătesc întâlnirea, cu mult înainte de desfăşurarea lor. Deci Iohannis putea cere părţii turce în avans să nu ridice acest subiect sau, în timpul discuţiilor, îl putea ruga pe Erdogan ca, având în vedere cele întâmplate la Bruxelles, să schimbe declaraţia de presă. Dar, finally, putea şi să îl contrazică…

   • Multumesc de raspuns. Exista insa posibilitatea ca „bully” Erdogan, care s-a exprimat de cateva ori in afara uzantelor diplomatice si chiar insultator, sa fi abordat problema in ciuda vreunei prezumtive solicitari/rugaminti romanesti.

    • Atunci sa ii fi tinut piept, ca de aia e sef de stat, de aia a fost ales si de aia e barbat, nu? Daca e sclavul intamplarii si al dispozitiilor/exceselor lui Erdogan, sa se intoarca la Sibiu, mai frate, ca acolo e bun si un papagal. La Bucuresti e nasol in 2016. E razboi cald si hibrid la cativa km de noi, sunt sfori intre UE/rusi/turci, situatia se poate destabiliza in cateva ore, sunt manipulari, etc. E nevoie de un barbat cu creier nu de o fata de plapuma aroganta, proasta si gingasa.

   • Domnule Marian, presedintele a fost doar politicos. L-ati vedea pe Klaus Iohannis spunand magarii? Sincer? Este evident ca a dat raspunsul cel mai bun cu putinta. Niciodata un proiect ca acesta nu va trece de Consiliul Capitalei si de primarul General. Daca se intampla asta se va impotmoli la sectorul 1. Cat despre o catedrala ordoxa la Istambul, nu cred ca este cazul. Asa cum ii scriam si fostului presedinte Basescu, reciprocitatea religioasa este o capcana. Romanii nu merg in pelerinaj la Istambul – cel mult la Marele Bazar la cumparaturi. Pentru pelerinaj alegem Nordul Moldovei sau al Olteniei. BOR-ul nu este o biserica misionara, ea nu-si propunere evanghelizarea nimanui. Cel ce vrea sa fie ortodox trebuie sa faca mai multe decat sa spuna ” Dumnezeu e mare” sau sa inghita ostia catolica.
    Si oricum musulmanii nu merg in pelerinaj pe la moscheile lor in Europa. A se vedea rezultatele vizitelor lor din Franta si Belgia. Urmeaza Anglia si Germania.

    • Domnule Dan,
     Ati pierdut esentialul. Reciprocitatea propusa de Basescu era imposibila. A fost propusa doar pentru ca asa stie el sa inchida o discutie, ca sa-l lase pe celalalt fara replica. Dar pelicanul Ponta a inghitit pe nemestecate si chiar cu veselie.
     Mai ramanea sa ceara si un monument in fata la Sf. Sofia in memoria tuturor crestinilor ucisi de turci in 500 de ani, ca sa va prindeti.
     Sa fii politicos nu inseamna sa-ti lasi deoparte demnitatea.
     Daca ramanem in Consiliul Capitalei pentru decizia asta, poate e cazul sa ne punem deja salvari. Cate proiecte aberante nu au aprobat ei?
     Moscheea asta este o problema care depaseste nivelul Consiliului Bucuresti, pentru ca este o problema de stat (statul Turc vrea sa construiasca o moschee gigantica, supradimensionata fata de necesitatile vizibile in capitala statului Roman) dar presedintele a fandat in stilul caracteristic, evitand, a cata oara ,o atitudine ferma.

 5. Cred că se poate găsi o soluţie de compromis între „cea mai mare moschee şi centru de studii pentru 6.000 studenţi” şi varianta „nu vrem moschee în Bucureşti”.
  Soluţia ar fi aprobarea unei moschei şi a unui centru de studii de dimensiuni rezonabile.

  • Solutia e simpla, sa intrebe românii daca sunt de acord cu asa ceva.
   In România exista locasuri de cult in zonele in care sunt cetateni români care se inchina lui Allah, si nici un crestin nu e deranjat de asta.

   Bagarea „pe gat” a acestei super moschei va crea in timp mai multe probleme credinciosilor musulmani, cetateni români, decat beneficii.

 6. In loc sa ne certam pe care-cati-musulmani-vede-imprejur, mai bine ne-am uni intr-un lant uman imrejurul terenului sub deviza: ACESTA ESTE SI RAMANE PAMANT CRESTIN!

 7. A accepta construirea moscheii sau a supune la vot asa ceva ar insemna:
  – să mai omorâm o data zecile si sutele de mii de români care au platit cu viata dreptul de a nu avea insemne musulmane pe pământ românesc;
  – să incalcam dreptul inscris in tratatele(capitulațiile) cu turcii; chiar dacă noi nu le mai avem fizic, acestea au fost recunoscute ulterior de turci;
  – să ascundem lumii că vreme de secole am apărat civilizația europeană

 8. Doar o observatie, citind doar titlul:

  Construirea unei moschei nu ar aduce musulmani in Romania/Bucuresti, ar servi doar cei care sunt deja aici. Deci moscheea nu adduce nimic, dor schimba peisajul. In principiu eu sunt pentru orice comunitate legala sa-si construiasca lacase de cult si nu vad de ce trebuie sa fie „mega”.

 9. este o aberatie sa construiesti cea mai mare moscheie din Europa in Romania, mai ales in contextual actual.

  In Romania sunt aprox 60-70 de mii de musulmani (din care peste 80% in Constanta), fata de 6mil in Franta, 4.5mil in Germania si 2.8mil in Marea Britanie. Asadar, de ce nu se contruieste in Franta sau in Germania cea mai mare moscheie din Europa? De ce au nevoie musulmanii din Bucuresti (in jur de 6-7mii) de cea mai mare moscheie din Europa?

  Pe de alta parte, in contextul in care atat Europa cat si intreg Orientul Mijlociu sunt cutremurate de violente si crime comise in numele unei religii – islamul, noi vrem sa construim moschei grandioase in tara??? cred ca politicienii nostri au pierdut legatura cu realitatea si cu bunul simt.

  Nu in ultimul rand, in calitate de crestin, nu vreau sa am in tara cea mai mare moscheie din Europa. Este o pozitie personala. Cred ca este o sfidare la adresa celor peste 90% dintre romani care s-au declarant crestini. Respect dreptul celor de alte religii, inclusiv al musulmanilor, de a avea unde sa-si practice religia la noi in tara. Trebuie pastrata insa masura.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

George Mioc
George Mioc este antreprenor, CEO al unei firme americane (PSI Industries). Este stabilit in SUA din 1976. Este inginer: CDS, Scranton, Pennsylvania (1985) Associate Degree in Mechanical Drafting & Design Technology.

Carti noi

 

Institutul de Istorie a Religiilor al Academiei Române și Muzeul Național al Literaturii Române vă invită la expoziția „Manuscrisele inedite ale lui Mircea Eliade din patrimoniul Institutului de Istorie a Religiilor al Academiei Române”, care va putea fi vizitată între 26 ianuarie și 13 martie 2023 la sediul Muzeului Național al Literaturii Române din strada Nicolae Crețulescu nr. 8. Află mai multe

Carti noi

Revoluția Greacă de la 1821 pe teritoriul Moldovei și Țării Românești

 

Carti noi

„Jurnalul de doliu scris de Ioan Stanomir impresionează prin intensitatea pe care o imprimă literei, o intensitate care consumă și îl consumă, într-un intangibil orizont al unei nostalgii dizolvante. Biografia mamei, autobiografia autorului, atât de strâns legate, alcătuiesc textul unei declarații de dragoste d’outre-tombe, punctând, în marginea unor momente care au devenit inefabile, notele simfoniei unei iremediabile tristeți… vezi amanunte despre carte
 „Serhii Plokhy este unul dintre cei mai însemnați experți contemporani în istoria Rusiei și a Războiului Rece.” – Anne Applebaum
În toamna anului 1961, asasinul KGB-ist Bogdan Stașinski dezerta în Germania de Vest. După ce a dezvăluit agenților CIA secretele pe care le deținea, Stașinski a fost judecat în ceea ce avea să fie cel mai mediatizat caz de asasinat din întregul Război Rece. Publicitatea iscată în jurul cazului Stașinski a determinat KGB-ul să își schimbe modul de operare în străinătate și a contribuit la sfârșitul carierei lui Aleksandr Șelepin, unul dintre cei mai ambițioși și periculoși conducători sovietici. Mai multe…
„Chiar dacă războiul va mai dura, soarta lui este decisă. E greu de imaginat vreun scenariu plauzibil în care Rusia iese învingătoare. Sunt tot mai multe semne că sfârşitul regimului Putin se apropie. Am putea asista însă la un proces îndelungat, cu convulsii majore, care să modifice radical evoluţiile istorice în spaţiul eurasiatic. În centrul acestor evoluţii, rămâne Rusia, o ţară uriaşă, cu un regim hibrid, între autoritarism electoral şi dictatură autentică. În ultimele luni, în Rusia a avut loc o pierdere uriaşă de capital uman. 
Cumpara cartea

 

 

Esential HotNews

Top articole

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro