sâmbătă, februarie 4, 2023

Ora României în funcție de ceasul lui Dragnea?

Politicieni, jurnaliști, analiști politici ne-au avertizat încă din week- end că vom avea parte de o săptămână desfășurată la cea mai înaltă tensiune. Se crede că în cursul zilelor care urmează se vor petrece o suită de evenimente unul mai important, dar și mai spectaculos ca celălalt.
Astfel se așteaptă ca în viitorul apropiat președintele Iohannis să își facă publică decizia referitoare la revocarea sau nu din funcție a procurorului șef al DNA, doamna Laura Codruța Köveși. Coaliția PSD-ALDE va trebui să ia o hotărâre fermă în legătura cu acceptarea sau nu la șefia SIE a d-lui Gabriel Vlase, propunerea-surpriză a Cotroceniului. În fine, data de 21 iunie este aceea în care se speră ca ÎCCJ să facă publică sentința în procesul angajărilor fictive de la Consiliul județean Teleorman, proces în care figurează în calitate de inculpat și dl. Dragnea. Multe voci publice apreciază că, în funcție de conținutul sentinței, se va contura și o decizie fermă a coaliției aflate la guvernare în privința declanșării procedurii de demitere din funcție a președintelui Klaus Iohannis.
După cum lesne se poate constata, toată această serie de evenimente îl are drept protagonist pe dl. Liviu Nicolae Dragnea. De ale cărui umori se pare că ar depinde chiar și votul dat sau nu d-lui Vlase pentru șefia SIE. Piața este aglomerată de zvonuri care pretind a ști mai mult ca sigur că propunerea de la Cotroceni l-a luat total pe neașteptate pe baronul de Teleorman. De aici și schimbarea peste noapte a sentimentelor d-lui Dragnea față de dl. Vlase.
Se vorbește că președintele PSD s-ar da de ceasul morții pentru a găsi un motiv cât de cât plauzibil de natură să justifice respingerea propunerii d-lui Iohannis. De aici un plus de agitație în partid, de aici tendința de reconfigurare a taberelor. Se vorbește chiar că, în cazul în care dl. Dragnea ar cere parlamentarilor PSD și aliaților acestora din ALDE să nu îl voteze pe dl. Vlase, ar exista posibilitatea unei răzmerițe al cărei scop ar fi acela de a se obține înlăturarea mai-marelui PSD de la șefia Camerei Deputaților.
Nu știu ce fundamente în realitate are acest noian de zvonuri.Pot doar bănui că dl. Liviu Nicolae Dragnea nu are în partid doar fideli, că sunt acolo și destui nemulțumiți care privesc cu o anume doză de speranță ori posibilitatea unui puci, ori o condamnare care, în cazul în care ar ajunge să fie definitivă, ar duce la scoaterea definitivă din linia întâi a politicii a d-lui Dragnea. De al cărui pix depind încă multe. Și candidaturile la europarlamentarele de anul viitor, și posturile din Deconcentrate, și locurile eligibile la alegerile locale și parlamentare care nu sunt chiar atât de îndepărtate precum am putea crede.
Nu poate decât să mă mire cât de miraculoasă a fost cariera unui ins cu foarte puține însușiri notabile, așa cum este dl. Dragnea. Odrasla unui simplu milițian ajuns, la un moment dat, șef de post, student submediocru ( se vorbește chiar că președintele PSD ar avea în cv și o repetenție), activist al fostului PD, devenit președinte de Consiliu Județean, dl.Dragnea a izbutit, la un moment dat, să îi păcălească ba pe dl. Cozmin Gușă, ba pe dl. Adrian Năstase.
Trecerea d-lui Dragnea de la PD la PSD, episod consumat în vremea guvernării Năstase, s-a dovedit a fi o mutare câștigătoare. Exersându-se în arta minciunii, d.Liviu Nicolae Dragnea l-a păcălit mai întâi pe dl. Victor Ponta pe care a reușit să îl convingă să comită câteva greșeli ce i s-au arătat a-fi fatale, mai apoi pe acei români pe care a izbutit să îi facă să creadă în amăgirea că, după votul din 11 decembrie 2016, vor avea parte numai de lapte și miere. Dar, iată, nu mai departe decât la finele săptămânii trecute, o comunicare a FMI arăta că, în viitorii ani, românii vor avea parte de cele mai drastice măriri de prețuri dintre toți locuitorii țărilor UE. În primul rând dn cauza politicilor guvernamentale aventuriste.Or, ele își află în principal sursa în ordinele d-lui Dragnea.
Să avem răbdare. Nu e exclus ca după 21 iunie ora României să nu se mai stabilească pe mai departe în funcție de ceasul d-lui Dragnea.

Distribuie acest articol

7 COMENTARII

 1. Nu este exclus ca judecatorii sa hotarasca, asa cum s-a mai intamplat, ca dl Dragnea este nevinovat, iar infractiunea nu exista. Chiar daca alte persoane implicate au recunoscut faptele.

  • …din pacate. In justitia romana albul e negru si negru e alb in functie de interesele judecatorului si nu de ce e drept si ce nu.

   Daca si un judecator CCR a ajuns sa incalce constitutia … cred ca tara e cu adevarat distrusa. Am avut momente de speranta ca Romania va pasi incet-incet pe calea democratiei. Am crezut ca judecatorii macar vor avea in sange sentimentul dreptatii. Pfffff… ma uit cu groaza la ce se va intampla pe 21 iunie. Si nu sunte de felul meu un pesimist, dar de data asta mi-am pierdut speranta in dreptate si adevar.

  • Nu este exclus? Pai dupa cum au motivat in cazul Ghita, eu as fi extrem de surprins sa-l condamne cineva pe Dragnea. „Faptele nu exista” – wtf?

  • Eu pariez ca-l achita….pe 21, pe 31, nu conteaza….tot il achita….deoarece e la fel de nevinovat precum ponta, sova, tariceanu, ghita, etc….

 2. Pe 21 iunie va fi o noua amanare. Consider ca in acest caz previziunea lui Basescu este partial corecta. Pe de alta parte, avand in vedere ca se vehiculeaza ideea ca o achitare in prima instanta sa ramana definitiva, o amanare a unei eventuale sentinte de achitare (trasa de par) pana la modificarea legii in sensul de mai sus mi se pare perfect plauzibila.
  Dupa parerea mea logic ar fi fost ca pentru infractiuni la sistemul electoral d-l Dragnea sa fie condamnat si la pierderea drepturilor electorale cel putin pe durata condamnarii. Astfel n-am mai fi fost in situatia de acum cand se face atata tevatura pentru un singur om. Uneori ma intreb daca acei judecatori pot dormi noaptea.

 3. 1. Bazinul electoral al d-lui dragnea ii este fidel, deoarece le-a marit pensiile si salariile, deci da, pentru ei curge intr-adevar lapte si miere.
  2. La doar 4 ani de la plecarea d-lui Basescu de la presedentie, justitia a revenit la „normalitatea” comunista si iliesciana, gen stanoiu – pivniceru. Acest fapt este doar urmarea logica si fireasca a dezinteresului marii majoritati a romanilor pentru justitie si dreptate.
  Deci caderea in vrie a justitiei si economia in pericol sint cauzate de un cumul de factori intins pe citiva ani de zile, incepind cu lipsa de reactie a populatiei la loviturile de stat ale u.s.l.-ului, trecind prin votul / nevotul romanilor si terminind cu slabiciunea actualei presedentii a tarii. A vedea in psd / dragnea / dancila sursa si cauza tuturor relelor si nu efectul unei anumite mentalitati a poporului, denota ori ipocrizie si populism, ori lipsa de inteligenta politico – sociala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Carti noi

 

Institutul de Istorie a Religiilor al Academiei Române și Muzeul Național al Literaturii Române vă invită la expoziția „Manuscrisele inedite ale lui Mircea Eliade din patrimoniul Institutului de Istorie a Religiilor al Academiei Române”, care va putea fi vizitată între 26 ianuarie și 13 martie 2023 la sediul Muzeului Național al Literaturii Române din strada Nicolae Crețulescu nr. 8. Află mai multe

Carti noi

Revoluția Greacă de la 1821 pe teritoriul Moldovei și Țării Românești

 

Carti noi

„Jurnalul de doliu scris de Ioan Stanomir impresionează prin intensitatea pe care o imprimă literei, o intensitate care consumă și îl consumă, într-un intangibil orizont al unei nostalgii dizolvante. Biografia mamei, autobiografia autorului, atât de strâns legate, alcătuiesc textul unei declarații de dragoste d’outre-tombe, punctând, în marginea unor momente care au devenit inefabile, notele simfoniei unei iremediabile tristeți… vezi amanunte despre carte
 „Serhii Plokhy este unul dintre cei mai însemnați experți contemporani în istoria Rusiei și a Războiului Rece.” – Anne Applebaum
În toamna anului 1961, asasinul KGB-ist Bogdan Stașinski dezerta în Germania de Vest. După ce a dezvăluit agenților CIA secretele pe care le deținea, Stașinski a fost judecat în ceea ce avea să fie cel mai mediatizat caz de asasinat din întregul Război Rece. Publicitatea iscată în jurul cazului Stașinski a determinat KGB-ul să își schimbe modul de operare în străinătate și a contribuit la sfârșitul carierei lui Aleksandr Șelepin, unul dintre cei mai ambițioși și periculoși conducători sovietici. Mai multe…
„Chiar dacă războiul va mai dura, soarta lui este decisă. E greu de imaginat vreun scenariu plauzibil în care Rusia iese învingătoare. Sunt tot mai multe semne că sfârşitul regimului Putin se apropie. Am putea asista însă la un proces îndelungat, cu convulsii majore, care să modifice radical evoluţiile istorice în spaţiul eurasiatic. În centrul acestor evoluţii, rămâne Rusia, o ţară uriaşă, cu un regim hibrid, între autoritarism electoral şi dictatură autentică. În ultimele luni, în Rusia a avut loc o pierdere uriaşă de capital uman. 
Cumpara cartea

 

 

Esential HotNews

Top articole

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro