joi, mai 6, 2021

Palma dată de V.V. Dăncilă memoriei Regilor României

Înainte de a fi concediat din guvernul României, catastrofalul fost ministru al Culturii, odinioară prețuitul actor George Ivașcu, astăzi un simplu și inutil rebut politic, a mai făcut o nefăcută.
A aprobat în cel mai iresponsabil și descalificant chip cu putință solicitarea ca Sala Tronului din Palatul Regal, astăzi Muzeul Național de Artă al României, să fie folosită drept restaurant, sală de mese, loc unde se bea țuică, vin, whiskey, se îngurgitează aperitive, de nevolnica, semidocta, semi-analfabeta V. V. Dăncilă. Fosta șefă a domniei-sale.
De ce o fi făcut cetățeanul Ivașcu George această ultimă ticăloșie din cariera lui de ministru fără istorie numai bunul Dumnezeu o știe. Din neștiință, din prostie, din incultură, din slugărnicie, din micimea spiritului. Toate ipotezele sunt deschise. Dl. Ivașcu și-a încheiat astfel în cel mai lamentabil chip cu putință inutila trecere prin guvernul României, loc de unde doar a încasat leafă degeaba și s-a decredibilizat pe vecie. Merită pentru asta huiduieli la scenă deschisă.
În schimb, insa care zilnic face de râs țara condamnată să suporte nenorocirea de a avea un premier cu un IQ redus la minimum, așa cum este cel al fostei inginere din Videle, a făcut-o spre a ne ma demonstra o dată că merită să îl slujești pe inculpatul Dragnea Nicolae Liviu atunci când îți poți aroga dreptul de a-ți bate joc când vrei tu de cutume, de bună cuviință, de bun simț și, mai presus de toate, de istoria României.
A avut grijă întreaga guvernare pesedisto-aldistă să compromită sărbătorirea Centenarului Unirii. Însă vârful de sarcină al ratării deliberate a sărbătoririi așa cum se cuvine a acestui mare moment din istoria României s-a înregistrat de când prin Palatul Victoria bântuie lăbărțata ființă pe nume Dăncilă Viorica Vasilica. A venit cireașa de pe colivă. Cu numai câteva zile înainte de 1 Decembrie, neterminata coană Dăncilă își exhibă di grande țopenia și își îngăduie luxul de a batjocori istoria țării mergând până acolo cu nerușinarea asociată cu prostia încât dă o palmă memoriei Regilor României a căror contribuție a fost decisivă întru săvârșirea și desăvârșirea Unirii. Bea, mănâncă, ciocnește pahare, chicotește,clefăiește, râde, râgâie, se comportă porcește într-un loc pe care nu a îndrăznit să îl pângărească nici măcar Nicolae Ceaușescu.
Și uite așa măștile au căzut  definitiv. Vreme de câțiva ani, pesediștii au făcut efortul de a mima că respectă, în fine, Casa Regală și faptele marilor regi ai României. Carol, Ferdinand Întregitorul, Mihai. În urmă cu un an au vărsat lacrimi de crocodil la moartea ultimului Rege al României în încercarea de a-și deghiza condiția de urmași ai lui Petru Groza, Gheorghiu-Dej, Ana Pauker, Nicolae Ceaușescu. Au mimat regretul pentru felul incalificabil în care întemeietorul PSD, bolșevicul Iliescu Ion, s-a purtat ani de-a rândul, după 22 decembrie 1989 ,cu regele Mihai. În plus, pesediștii lui Dragnea, Dăncilă, Nicolicea, dar și președintele Senatului, dl. Călin Popescu-Tăriceanu au cumpărat conștiința urmașilor Majestății Sale, ceea ce se cheamă azi Casa Regală refuzând să comenteze blasfemia comisă de numita Dăncilă. De teama de a nu pierde banii pe care i-i pune lunar în pușculiță compromisul guvern al României. Făcându-se că nu observă că numai cu un an în urmă în locul în care doamna Dăncilă a întins o masă și s-a crezut Regină, ea, o impostoare, o neavenită, o Neica Nimeni care de abia a trecut examenul de treaptă pe vremea când era liceană, s-a aflat trupul neînsuflețit al Tatălui doamnei care se recomandă drept Custodele Casei Regale.Demnitatea nu se mai poartă nici pe la rămășițele a ceva care a făcut odinioară cinste României.
Text apărut concomitent pe site-ul contributors.ro și pe blogurile adevărul.ro

Distribuie acest articol

7 COMENTARII

 1. Eu cred ca ne pierdem in aberatii, dancila, taracila, lis si numeroase alte personaje. Cui ii trebuiesc aceste discutii, de ce faceti vedete din ei?

  Cand vom discuta despre cum trebuie sa arate o strada moderna in orice oras din romania? Cand vom discuta solutii sa avem apa calda, wc in orice casa din Romania? Cand vom avea apa potabila calitativa in orice robinet din Romania? Cand vom avea wc-uri publice curate, si apa de baut, calitative in romania, cum se intampla in USA, Franta? Cand vom avea spatii urbane placute, spatii publice placute? Cand vom avea o economie si infrastructura?

  Ne place sa aberam si sa ne pierdem timpul cu personaje de 2 bani. Eu cred ca regele si-ar fi dorit sa nu le dam atentie, dar sa ne apucam de treaba si sa facem o tara cum e Elvetia care l-a gazduit.

  • Sunt de acord cu opinis dvs. dar fiecare formator de opinie, se pare, are agenda lui si respectiv viziunea sa relativ la prioritatile romanesti.

  • „Eu cred ca ne pierdem […] timpul cu personaje de 2 bani”

   Se află în discuție persoanele care, împreună cu Președintele Republicii, ocupă cele mai importante funcții în stat. În orice stat. Vorbim despre prim-ministru, șeful guvernului, președintele Consiliului de Miniștri. Vorbim despre Președintele Senatului, camera superioară, și despre Președintele Camerei Deputaților, camera inferioară, ale parlamentului României. Vorbim despre Primarul general al capitalei, un oraș cu populație mai mare decât ale unor țări. Și buget, de asemenea, consistent.

   „Personajele” la care faceți referire sunt cele mai importante ale statului român. Dacă ele sunt de proastă calitate, acest lucru trebuie să ne îngrijoreze, pentru că cel puțin pentru o perioadă influențează puternic, negativ și pe termen lung viețile noastre și pe ale copiilor noștri.

 2. Memoria Regilor Romaniei este intacta!
  Oricat de multa putere de distrugere ar avea, si au!, oricat ar scuipa pe tronul regal si oricate palme jegoase ar da monarhiei noastre apuse, toapele din guvernul actual si „gusturile” lor improbabile, nu pot si nu vor putea, in veci, sa stirbeasca memoria Regilor Romaniei!
  O insulta, cat ar fi ea de monstruoasa si de categorica, il caracterizeaza EXCLUSIV pe cel care o formuleaza!
  Cat despre atitudinea custodelui coroanei, Margareta, ea a fost, ca intotdeauna, impecabila!
  Nu stiu altii, dar eu nu am vazut NICIUN aristocrat sa se planga, sa se victimizeze pe el inusi si pe ai lui, sau sa-si declare public resentimente, dezacorduri, contrarietati, etc.
  Chestie de educatie…
  Never explain, never complain!

 3. „…au cumpărat conștiința urmașilor Majestății Sale, ceea ce se cheamă azi Casa Regală refuzând să comenteze blasfemia comisă de numita Dăncilă”

  Așa cum am scris și în comentariul la articolul de ieri al d-lui Mircea Morariu, cleptocrații au capturat instituțiile legitime ale statului. Urmașii Regelui Mihai primesc unele avantaje materiale, într-adevăr, Casa Regală fiind astăzi o instituție a cărei legitimitate devine tot mai greu de înțeles.

  Ca plătitor de taxe, mă pot [în mod legitim] întreba pentru ce plătesc Casa Regală? Reacționează ea, în mod legitim, cu îngrijorare la catastrofa în care a fost scufundată România de guvernarea actuală PSD-ALDE-UDMR? Nicidecum. Spune vreun membru al Casei Regale vreo vorbă despre scoaterea efectivă a României din Europa Unită și, metaforic, de pe harta lumii?!

  Am devenit un stat nesemnificativ, guvernat de impostori, în numele unei oligarhii. Avem o guvernare cleptocrată, iar Casa Regală privește cu indiferență batjocura. A devenit doar o garoafă ofilită la butoniera PSD-ALDE-UDMR. Pentru ce trebuie să le dau bani din munca mea doamnei Margareta și actorașului lipsit de talent pe scenă, dar jucând caraghios rolul de prinț, R Duda? Ce-i legitimează, în afară de o lege dată de urmașii lui Ceaușescu și Dej, pentru că de soarta poporului român și de interesul public nu le pasă?!

 4. Ministerul nationalismului desantat si al meselor tovarasesti.

  In definitiv, de ce este nevoie de un Miniser al Culturii?

  Ce s-ar intampla daca nu ar mai exista?

 5. O lună înainte de preluarea Peședinției UE 2019 Brandul României are nume: V. Dancilă, Dragnea&… ?

  Der Spiegel actual pune întrebarea dacă democrația României e în pericol, amintește de faptul că Premiera V. Dancilă denumește Iran și Pakistan ca tări membre UE (…. „ …Man mag sich kaum vorstellen, das Viorica Dancilă beim ersten EU-Gipfel des Jahres 2019 die Regie führen könnte: Die rumänische Premierministerin ist bisher vor allem damit aufgefallen, dass sie Pakistan und Iran irrtümlicherweise als EU- Mitglieder bezeichnete. … „ ….).

  …. „… În schimb, insa care zilnic face de râs țara condamnată să suporte nenorocirea de a avea un premier cu un IQ redus la minimum, așa cum este cel al fostei inginere din Videle, a făcut-o spre a ne ma demonstra o dată că merită să îl slujești pe inculpatul Dragnea Nicolae Liviu atunci când îți poți aroga dreptul de a-ți bate joc când vrei tu de cutume, de bună cuviință, de bun simț și, mai presus de toate, de istoria României….. „

  Ce mai trebuie să se întâmple ca Unioniștii PRO UE din țară (daca sunt) să se declara în spațiul public românesc ca adepti fermi ai „principilor normative” UE, să prezintă o opoziție puternică față de „penalii patrioți” dâmbovițeni de la cârmă, să ofera cetățenilorțtării o alternativă credibilă miciunilor și hoției ca practică de guven dâmbovițean?

  Cu „penalii patrioți” de la centenar până la bicentenar?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Mircea Morariu
Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Contributors.ro propune autorilor săi, acum, la sfârșit de an, trei întrebări despre anul 2020 si perspectivele României în viitorul apropiat. Cele trei întrebari sunt:

1. Care este evenimentul anului 2020 cel mai pe nedrept trecut cu vederea de media și de opinia publică? 

2. Care este cea mai interesantă idee a anului 2020?

3. Care e cea mai mare temere pe care o aveți pentru viitorul României si care e cea mai mare speranță? 

Esential HotNews

E randul tau

Observ cu uimire că invocați, ca reper intelectual creștin, cartea lui Noica, „Rugaţi-vă pentru fratele Alexandru”. Și cumva indirect îi reproșați lui Gabriel Liiceanu un soi de trădare a acestui crez ( „am neplăcuta senzaţie că mă aflu ȋn faţa unui tată care şi-a abandonat, simbolic, copiii”). Mă tem că tocmai această carte a lui Noica este o trădare a suferinței victimelor de: Cristina Cioaba la Dincolo de Isus. Gabriel Liiceanu şi portretul României religioase

Top articole

Cum produce scoala tampiti

I.  Învăţământul preuniversitar Pentru a nu pune la încercare răbdarea potenţialilor cititori, o spun de la început: şcoala românească produce tâmpiţi industrial şi cu metodă....

PNRR: Eșecul din spatele unui succes cosmetizat

Pe măsură ce se devoalează noi informații din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), se poate observa că acest plan este...

Bursa din America – gazda unicornilor

Listarea UiPath a încântat publicul avizat din România, unde s-a comentat în termeni de ”o listare de succes”, ”finanțare de miliarde”, ”avalanșă...

Și în România este confirmat începutul declinului pandemiei Covid-19 (Actualizat)

După o așteptare nu agreabilă, evoluțiile de după 20 aprilie au început să devină pozitive și la nivelul ratelor de mortalitate iar cele două curbe și-au armonizat mișcările descendente. Armonizarea nu a survenit după două săptămâni, cum era de așteptat din evoluțiile anterioare şi din alte ţări, ci după trei săptămâni, cea de a treia consemnând o surprinzătoare recrudescență a mortalității.

Voi, treziți-vă!

Cezar Victor Năstase este convins că: ”Dacă s-ar reintroduce pedeapsa capitală aceasta ar trebui aplicată în primul rând cozilor de topor și...

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro

MIHAI MACI – Cel de-al doilea volum din Colectia Contributors.ro

„Atunci când abdică de la menirea ei, școala nu e o simplă instituție inerțială, ci una deformatoare. Și nu deformează doar spatele copiilor, ci, în primul rând, sufletele lor. Elevul care învață că poate obține note mari cu referate de pe internet e adultul de mâine care va plagia fără remușcări, cel care-și copiază temele în pauză va alege întotdeauna scurtătura, iar cel care promovează cu intervenții va ști că la baza reușitei stă nu cunoașterea, ci cunoștințele. Luate indi­vidual, lucrurile acestea pot părea mărunte, însă cumulate, ele dau măsura deformării lumii în care trăim și aruncă o umbră grea asupra viitorului pe care ni-l dorim altfel.” – Mihai Maci Comanda cartea cu autograful autorului. Editie limitata.

Carti recomandate de Contributors.ro

 

„Pierre Hadot aduce filosofia antica in zilele noastre. Ce s-a spus candva redevine actual, urmand modelul exercitiului spiritual, mai exact al intelepciunii care este, inainte de orice, o optiune de a fi.” – Pascal Bruckner

 

„Demersul lui Hadot parcurge elegant traseul de la inceputurile filosofiei printre greci, apoi transformarea ei in timpul romanilor si intalnirea cu crestinismul, precum si relatia emotionanta dintre filosofia orientala si occidentala.” – Global and Mail

 

Pierre Hadot (1922–2010) a fost un filosof, istoric si filolog francez, bun cunoscator al perioadei elenistice si in special al neoplatonismului si al lui Plotin. Este autorul unei opere dezvoltate in special in jurul notiunii de exercitiu spiritual si al filosofiei ca mod de viata.

 

Cumpara cartea de pe GiftBooks.ro