luni, septembrie 25, 2023

Parlamentul României revine la condiția de Mare Adunare Națională

La data de 18 octombrie 2017, am publicat pe blogurile ‘adevărul.ro editorialul intitulat Glorioasele ziceri și fapte ale deputatului Eugen Nicolicea.
Punctul de plecare al comentariului se afla în fabuloasa aserțiune a respectivului parlamentar în conformitate cu care “ prostia aceea că parlamentarul nu e ca cetățeanul simplu nu e chiar prostie”.
În felul său original, inimitabil, inegalabil la capitolul grobianism, dl. Nicolicea reafirma ideea de bază din celebra utopie politică a lui George Orwell care demonstra în 1984 că într-o societate totalitară unii sunt mai egali decât alții.
Jurist de profesie, notoriu traseist politic, cred că, în alte condiții, dl. Nicolicea ar fi fost un destoinic anchetator, un procuror comunist, poate chiar un alter-ego al generalului de securitate Nicolae Pleșiță. Aceeași violență de limbaj trădând grave carențe de educație și totalul dispreț pentru regulile societății democratice, aceeași atitudine de dispreț la adresa alegătorilor, privirea de sus, absolut jignitoare la adresa presei, convingerea că lui, ca ales al neamului, i-ar fi îngăduit totul.
Nimic mai relevant pentru felul de a fi al d-lui Nicolicea decât atitudinea plină de arțag adoptată cu ocazia fiecărei prezențe într-un talk-show de televiziune ca să nu mai vorbim despre felul cu totul ireverențios cu care acest vârf de lance al social-democrației românești s-a adresat reprezentanților presei acreditați la Parlament în ziua dezbaterii moțiunii de cenzură. În mod normal, după acea jignire incalificabilă dar în deplină concordanță cu felul de a fi al acestui glorios ales al nației, nici un organ de presă onest și care se respectă nu ar mai trebui să îl socotească frecventabil pe deputatul Eugen Nicolicea.
Iată însă că din data de 18 octombrie 2017 gândirea totalitară a bravului ales al PSD în Parlamentul României a făcut noi și minunate progrese. Dl. Eugen Nicolicea și-a nuanțat poziția și socotește nu doar că una sunt parlamentarii și alta simplii cetățeni, adică cei care au făcut greșeala de a-i acorda lui votul și l-au trimis într-un loc unde neam de neamul lui nu avea ce să caute.
După mintea înfierbântată a d-lui Eugen Nicolicea nici parlamentarii nu sunt toți identici. Unii sunt parlamentarii PSD, parlamentarii coaliției PSD-ALDE, și alta cei ai Opoziției. Care dacă, Doamne ferește!, nu sunt de acord, nu aplaudă, vociferează față de tot mai grosolanele încălcări de către Majoritate a unor elementare reguli ale democrației parlamentare trebuie să fie pedepsiți exemplar. Cu suspendarea dreptului de a participa chiar și o lună la dezbaterile forului legislativ al țării.
Voind să arate că este de folos partidului, dorind din toată inima și din tot sufletul să îi arate cât ii este de fidel d-lui Liviu Dragnea ( nu mai este foarte mult până la întocmirea viitoarelor liste de candidați ai partidului și dl. Nicolicea tânjește la un nou loc eligibil iar soția domniei-sale, doamna Nicoleta Nicolicea este tânără și a primit și ea o sinecură fiind mare dregătoare nepricepută la Transgaz, sinecură pe care trebuie să și-o păstreze) dl. Nicolicea s-a apucat serios de treabă. S-a și apucat să aștearnă pe hărtie cea mai recentă năzdrăvănie ce i-a trecut prin mintiucă.
Nu mă îndoiesc că aceasta va fi asumată și adoptată cu aplauze, ovații de majoritatea parlamentară, că ea va fi nu doar pe gustul d-lui Dragnea și a curtenilor domniei-sale, ci și pe acela al d-lui Călin Popescu-Tăriceanu și a celor din ALDE. Și uite așa Parlamentul României va face, grație neprețuitei contribuții teorretice și practice a d-lui Eugen Nicolicea, noi pași pentru a reveni la condiția morală, etică și faptică a Marii Adunări Naționale.

Text apărut concomitent pe site-ul contributors.ro și pe blogurile adevărul.ro

Distribuie acest articol

3 COMENTARII

 1. O mica observatie: dl Nicolicea nu este jurist de profesis, este inginer. Din CV de la Camera Dep(r)utatilor rezulta ca dl. Nicolicea este inginer ( ca si dl Iordache de altfel). Din informatiile din presa rezulta ca dl Nicolicea a absolvit dreptul la Spiru Haret, la Drobeta Tr Severin, invatamant la distanta. Va dati seama cat de jurist este. ca si dl ing Iordache de altfel.
  Baietii astia au ajuns aici sprijiniti de fosta secu. Nicolicea de la revolutie se invarte numai prin primarii si parlament. niste jeguri.

  • Din toata facultate lui la distanta Nicolicea
   nu a inteles decat un singur lucru –
   si anume ca nfractiunea de ABUZ IN SERVICIU
   este cu totul si cu totul altceva decat infractiunea de FURT.

   E cam mare pierdere de timp atata scolarizare universitara
   ca sa intelegi doar acest unic adevar.

   Pe de alta parte cand vad ca
   de la Deutsche Welle la New York Times
   si de la Macron pana la ultimul hastag rezistent
   se considera aiurea ca treaba aia cu pragul
   ar urma sa se aplice la FURT…
   ce sa zic – e meritoriu ca
   pe Planeta Pamant cate cineva se mai
   documenteaza citind si
   Codul Penal nu numai propaganda.

 2. Asta e caz de manual, unde secretarul general al camerei in cauza trebuia sa-i spuna (si i-ar fi spus, in alta tara) dispari limax, garantul procedural sunt eu. Suspenzi pe doamna, mama dv. Dar, deh, daca n Romanika secretarii de camera sunt puicute si chelneri glorificati, aia ai. Nu-mi aduc aminte ca vre-un comentator cu staif ca dv sa se fi aplecat asupra problemei asteia, care dateaza, hat, de la inceputurile democratiei, cand Hrebe si ai sai SD troopersi cu sacouri visinii faceau legea in parlament. Acuma deal with it, daca puteti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Carti noi

Revoluția Greacă de la 1821 pe teritoriul Moldovei și Țării Românești

 

Carti noi

„Jurnalul de doliu scris de Ioan Stanomir impresionează prin intensitatea pe care o imprimă literei, o intensitate care consumă și îl consumă, într-un intangibil orizont al unei nostalgii dizolvante. Biografia mamei, autobiografia autorului, atât de strâns legate, alcătuiesc textul unei declarații de dragoste d’outre-tombe, punctând, în marginea unor momente care au devenit inefabile, notele simfoniei unei iremediabile tristeți… vezi amanunte despre carte
 „Serhii Plokhy este unul dintre cei mai însemnați experți contemporani în istoria Rusiei și a Războiului Rece.” – Anne Applebaum
În toamna anului 1961, asasinul KGB-ist Bogdan Stașinski dezerta în Germania de Vest. După ce a dezvăluit agenților CIA secretele pe care le deținea, Stașinski a fost judecat în ceea ce avea să fie cel mai mediatizat caz de asasinat din întregul Război Rece. Publicitatea iscată în jurul cazului Stașinski a determinat KGB-ul să își schimbe modul de operare în străinătate și a contribuit la sfârșitul carierei lui Aleksandr Șelepin, unul dintre cei mai ambițioși și periculoși conducători sovietici. Mai multe…
„Chiar dacă războiul va mai dura, soarta lui este decisă. E greu de imaginat vreun scenariu plauzibil în care Rusia iese învingătoare. Sunt tot mai multe semne că sfârşitul regimului Putin se apropie. Am putea asista însă la un proces îndelungat, cu convulsii majore, care să modifice radical evoluţiile istorice în spaţiul eurasiatic. În centrul acestor evoluţii, rămâne Rusia, o ţară uriaşă, cu un regim hibrid, între autoritarism electoral şi dictatură autentică. În ultimele luni, în Rusia a avut loc o pierdere uriaşă de capital uman. 
Cumpara cartea

 

 

Esential HotNews

Top articole

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro