miercuri, aprilie 21, 2021

Parlamentul României revine la condiția de Mare Adunare Națională

La data de 18 octombrie 2017, am publicat pe blogurile ‘adevărul.ro editorialul intitulat Glorioasele ziceri și fapte ale deputatului Eugen Nicolicea.
Punctul de plecare al comentariului se afla în fabuloasa aserțiune a respectivului parlamentar în conformitate cu care “ prostia aceea că parlamentarul nu e ca cetățeanul simplu nu e chiar prostie”.
În felul său original, inimitabil, inegalabil la capitolul grobianism, dl. Nicolicea reafirma ideea de bază din celebra utopie politică a lui George Orwell care demonstra în 1984 că într-o societate totalitară unii sunt mai egali decât alții.
Jurist de profesie, notoriu traseist politic, cred că, în alte condiții, dl. Nicolicea ar fi fost un destoinic anchetator, un procuror comunist, poate chiar un alter-ego al generalului de securitate Nicolae Pleșiță. Aceeași violență de limbaj trădând grave carențe de educație și totalul dispreț pentru regulile societății democratice, aceeași atitudine de dispreț la adresa alegătorilor, privirea de sus, absolut jignitoare la adresa presei, convingerea că lui, ca ales al neamului, i-ar fi îngăduit totul.
Nimic mai relevant pentru felul de a fi al d-lui Nicolicea decât atitudinea plină de arțag adoptată cu ocazia fiecărei prezențe într-un talk-show de televiziune ca să nu mai vorbim despre felul cu totul ireverențios cu care acest vârf de lance al social-democrației românești s-a adresat reprezentanților presei acreditați la Parlament în ziua dezbaterii moțiunii de cenzură. În mod normal, după acea jignire incalificabilă dar în deplină concordanță cu felul de a fi al acestui glorios ales al nației, nici un organ de presă onest și care se respectă nu ar mai trebui să îl socotească frecventabil pe deputatul Eugen Nicolicea.
Iată însă că din data de 18 octombrie 2017 gândirea totalitară a bravului ales al PSD în Parlamentul României a făcut noi și minunate progrese. Dl. Eugen Nicolicea și-a nuanțat poziția și socotește nu doar că una sunt parlamentarii și alta simplii cetățeni, adică cei care au făcut greșeala de a-i acorda lui votul și l-au trimis într-un loc unde neam de neamul lui nu avea ce să caute.
După mintea înfierbântată a d-lui Eugen Nicolicea nici parlamentarii nu sunt toți identici. Unii sunt parlamentarii PSD, parlamentarii coaliției PSD-ALDE, și alta cei ai Opoziției. Care dacă, Doamne ferește!, nu sunt de acord, nu aplaudă, vociferează față de tot mai grosolanele încălcări de către Majoritate a unor elementare reguli ale democrației parlamentare trebuie să fie pedepsiți exemplar. Cu suspendarea dreptului de a participa chiar și o lună la dezbaterile forului legislativ al țării.
Voind să arate că este de folos partidului, dorind din toată inima și din tot sufletul să îi arate cât ii este de fidel d-lui Liviu Dragnea ( nu mai este foarte mult până la întocmirea viitoarelor liste de candidați ai partidului și dl. Nicolicea tânjește la un nou loc eligibil iar soția domniei-sale, doamna Nicoleta Nicolicea este tânără și a primit și ea o sinecură fiind mare dregătoare nepricepută la Transgaz, sinecură pe care trebuie să și-o păstreze) dl. Nicolicea s-a apucat serios de treabă. S-a și apucat să aștearnă pe hărtie cea mai recentă năzdrăvănie ce i-a trecut prin mintiucă.
Nu mă îndoiesc că aceasta va fi asumată și adoptată cu aplauze, ovații de majoritatea parlamentară, că ea va fi nu doar pe gustul d-lui Dragnea și a curtenilor domniei-sale, ci și pe acela al d-lui Călin Popescu-Tăriceanu și a celor din ALDE. Și uite așa Parlamentul României va face, grație neprețuitei contribuții teorretice și practice a d-lui Eugen Nicolicea, noi pași pentru a reveni la condiția morală, etică și faptică a Marii Adunări Naționale.

Text apărut concomitent pe site-ul contributors.ro și pe blogurile adevărul.ro

Distribuie acest articol

3 COMENTARII

 1. O mica observatie: dl Nicolicea nu este jurist de profesis, este inginer. Din CV de la Camera Dep(r)utatilor rezulta ca dl. Nicolicea este inginer ( ca si dl Iordache de altfel). Din informatiile din presa rezulta ca dl Nicolicea a absolvit dreptul la Spiru Haret, la Drobeta Tr Severin, invatamant la distanta. Va dati seama cat de jurist este. ca si dl ing Iordache de altfel.
  Baietii astia au ajuns aici sprijiniti de fosta secu. Nicolicea de la revolutie se invarte numai prin primarii si parlament. niste jeguri.

  • Din toata facultate lui la distanta Nicolicea
   nu a inteles decat un singur lucru –
   si anume ca nfractiunea de ABUZ IN SERVICIU
   este cu totul si cu totul altceva decat infractiunea de FURT.

   E cam mare pierdere de timp atata scolarizare universitara
   ca sa intelegi doar acest unic adevar.

   Pe de alta parte cand vad ca
   de la Deutsche Welle la New York Times
   si de la Macron pana la ultimul hastag rezistent
   se considera aiurea ca treaba aia cu pragul
   ar urma sa se aplice la FURT…
   ce sa zic – e meritoriu ca
   pe Planeta Pamant cate cineva se mai
   documenteaza citind si
   Codul Penal nu numai propaganda.

 2. Asta e caz de manual, unde secretarul general al camerei in cauza trebuia sa-i spuna (si i-ar fi spus, in alta tara) dispari limax, garantul procedural sunt eu. Suspenzi pe doamna, mama dv. Dar, deh, daca n Romanika secretarii de camera sunt puicute si chelneri glorificati, aia ai. Nu-mi aduc aminte ca vre-un comentator cu staif ca dv sa se fi aplecat asupra problemei asteia, care dateaza, hat, de la inceputurile democratiei, cand Hrebe si ai sai SD troopersi cu sacouri visinii faceau legea in parlament. Acuma deal with it, daca puteti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Mircea Morariu
Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Contributors.ro propune autorilor săi, acum, la sfârșit de an, trei întrebări despre anul 2020 si perspectivele României în viitorul apropiat. Cele trei întrebari sunt:

1. Care este evenimentul anului 2020 cel mai pe nedrept trecut cu vederea de media și de opinia publică? 

2. Care este cea mai interesantă idee a anului 2020?

3. Care e cea mai mare temere pe care o aveți pentru viitorul României si care e cea mai mare speranță? 

Esential HotNews

E randul tau

Observ cu uimire că invocați, ca reper intelectual creștin, cartea lui Noica, „Rugaţi-vă pentru fratele Alexandru”. Și cumva indirect îi reproșați lui Gabriel Liiceanu un soi de trădare a acestui crez ( „am neplăcuta senzaţie că mă aflu ȋn faţa unui tată care şi-a abandonat, simbolic, copiii”). Mă tem că tocmai această carte a lui Noica este o trădare a suferinței victimelor de: Cristina Cioaba la Dincolo de Isus. Gabriel Liiceanu şi portretul României religioase

Top articole

Înapoi la „dreptul forței”. Rusia și China pariază riscant pe declinul și neputința Americii de a le înfrunta

Rezumatul în 10 puncte: Pentru a mai putea conduce lumea și în secolul XXI, SUA trebuie să câștige...

Mult așteptatul declin al pandemiei în țările europene s-a declanșat. Locul României

1.Introducere  2. Experiența a trei țări cu declin ferm și durabil  al pandemiei 3. Țările europene 4. Locul României 5. Perspective și...

Suspendarea lui Trump pe Twitter e un eşec al nostru, al tuturor

Pe un subiect în care toată lumea are păreri limpezi-cristal şi le strigă în gura mare din secunda doi, îndrăznesc să spun...

Apocalipsă amânată: Modelele climatice actuale supraestimează semnificativ viitoarele creșteri ale nivelului oceanic. Câteva considerații despre credibilitatea lor

Narațiunile apocaliptice actuale despre Armagedonul climatic conțin mai multe scenarii de groază, dintre care topirea ghețarilor și creșterea nivelului oceanic ocupă un...

Egalitatea de șanse și egalitatea de rezultat – problema Tigru și Dragon

În filmul „Tigru și Dragon” un luptător Wudang ajunsese să fie considerat de mulți invincibil. Pe lângă stăpânirea artelor marțiale la perfecție,...

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro

MIHAI MACI – Cel de-al doilea volum din Colectia Contributors.ro

„Atunci când abdică de la menirea ei, școala nu e o simplă instituție inerțială, ci una deformatoare. Și nu deformează doar spatele copiilor, ci, în primul rând, sufletele lor. Elevul care învață că poate obține note mari cu referate de pe internet e adultul de mâine care va plagia fără remușcări, cel care-și copiază temele în pauză va alege întotdeauna scurtătura, iar cel care promovează cu intervenții va ști că la baza reușitei stă nu cunoașterea, ci cunoștințele. Luate indi­vidual, lucrurile acestea pot părea mărunte, însă cumulate, ele dau măsura deformării lumii în care trăim și aruncă o umbră grea asupra viitorului pe care ni-l dorim altfel.” – Mihai Maci Comanda cartea cu autograful autorului. Editie limitata.

Carti recomandate de Contributors.ro

 

„Pierre Hadot aduce filosofia antica in zilele noastre. Ce s-a spus candva redevine actual, urmand modelul exercitiului spiritual, mai exact al intelepciunii care este, inainte de orice, o optiune de a fi.” – Pascal Bruckner

 

„Demersul lui Hadot parcurge elegant traseul de la inceputurile filosofiei printre greci, apoi transformarea ei in timpul romanilor si intalnirea cu crestinismul, precum si relatia emotionanta dintre filosofia orientala si occidentala.” – Global and Mail

 

Pierre Hadot (1922–2010) a fost un filosof, istoric si filolog francez, bun cunoscator al perioadei elenistice si in special al neoplatonismului si al lui Plotin. Este autorul unei opere dezvoltate in special in jurul notiunii de exercitiu spiritual si al filosofiei ca mod de viata.

 

Cumpara cartea de pe GiftBooks.ro