sâmbătă, ianuarie 28, 2023

Paroxismul obscenitatii sau scabroasa ticalosie

Campionatul nemerniciei a fost castigat de Antena 3. Scrisoarea catre fiica lui Dan Tapalaga surclaseaza, intru infamie, „interviul” din anii 70, de fapt o agresiune verbala a culturnicului Dinu Sararu impotriva mamei lui Virgil Ierunca, publicata cu dezgustatoare, jegoasa fanfara, in „Flacara” lui Adrian Paunescu. Atunci, la ordinul Securitatii, a fost agresata simbolic o femeie in varsta, acum, la o televiziune condusa de dupa gratii de un mogul securist, un copil. Atunci se urmarea intimidarea lui Virgil Ierunca. Acum, a lui Dan Tapalaga si a platformei Hotnews. Cei care molesteaza psihologic batrani si copii pot sa comita si crime fizice. Este vorba in aceste cazuri de o maladiva propensiune sadica.

Astept cu maxim interes reactia CNA. Oare ni se vor servi, a mia oara, aceleasi stupide panglici propagandistice menite sa protejeze infamia? Membrii CNA au rang de secretar de stat, salarii si beneficii asisjderea. Deci sunt platiti din bugetul public. In acest caz, este vorba de ceea ce Andrei Plesu a diagnosticat drept obscenitate publica. Membrii CNA au fost numiti acolo la propunerile venite din partea partidelor politice. Astept, prin urmare, delimitarea acestor partide de membrii CNA care nu vor reactiona rapid si fara echivoc pentru sanctionarea exemplara a aceste imense, scabroase, impardonabile ticalosii.

Distribuie acest articol

18 COMENTARII

 1. Bombardati site-ul CNA cu sesizari fata de difuzarea stirii la Antena 3! Sezizarile multe conteaza! Iar amenzile primite de Antena 3, conteaza si mai mult.

 2. Am scris si pe facebook aproape acelasi comentariu (autoplagiat). Am citit scrisoarea Oanei Stancu si am o mare nelamurire. Foloseste o gramada de citate marcate cu ghilimele dar nu reusesc sa imi dau seama din cine citeaza. Sursa citatelor e sugerata din context dar eu nu gasesc deloc vreun text al lui Dan Tapalaga unde sa se regaseasca citatele acelea. Sunt 100% inventante. Si le-am verificat pe fiecare in parte.

  Stiu ca e o intrebare un pic stupida avand in vedere ca intreg articolul ar fi fost o uriasa magarie chiar si daca Dan Tapalaga ar fi fost justificabil atacat, dar chiar nu inteleg cum poti sa dai citate dintr-un text care nu exista.

  • Acţiunea ANAF la Antena 3 s-a făcut în temeiul unei hotărâri judecătoreşti:

   Prin hotărârea judecătorească penală nr. 888/2014 pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti în dosarul ICA:

   1) Instanţa a confiscat imobile, LIBERE DE SARCINI (ceea ce înseamnă că nu au mai fost valabile contractele de închiriere. Ca urmare, deşi nu au fost parte în proces, chiriaşii suferă şi ei efecte ale sentinţei: din momentul pronunţării ei au stat FĂRĂ DREPT în clădiri.)

   2) Instanţa a trecut în proprietatea statului imobilele confiscate.

   3) Instanţa A OBLIGAT statul SĂ VALORIFICE imobilele primite.

   CONCLUZIE:
   Acţiunea ANAF (de notificare a Antenei 3, prin care se cerea evacuarea voluntară a imobilului, în care stau fără drept) este o etapă în procesul de valorificare a clădirii confiscate, cu alte cuvinte este punerea în aplicare de către stat a hotărârii judecătoreşti nr. 888/2014 a Curţii de Apel Bucureşti în dosarul ICA. (Va fi urmată de vânzare la licitaţie).

   Ca întotdeauna, Antena 3 minte şi face circ.

 3. Mda, exact ce anticipam pe 18 Februarie :

  ” Imi cer scuze cititorilor care se simt ofensati de acest limbaj. Este ceea ce va ajunge presa romaneasca in ritmul in care Presedintele, CNA-ul si parlamentul apara mizeria numita Trustul Intact care tulbura mintile parintilor si bunicilor nostrii, nelasandu-i sa aiba o batranete linistita, alaturi de copii si nepoti. Mizerie care destrama familii, si a transformat multe mese de sarbatoare in scandaluri monstru. ”

  https://lloopp.wordpress.com/2016/02/18/libertatea-de-exprimare-a-la-antena3-antena-3-redefreiheit/

 4. Aaaa, nu, chiar reactia CNA o asteptati? o reactia de la Laura Georgescu?
  Poate vom auzi de la cineva ca e o banala cearta intre jurnalisti.

 5. Cat de trist sa vezi asemenea reactii dupa ani si ani – cand nu credeam ca asa ceva se poate intampla…

  Sincer nu cred ca CNA va reactiona!
  Nu a reactionat in fata agresarii statului de drept – vezi cand ANAF a fost criticat ca a fortat regulile – si de aceea nu ma astept la o reactie care sa vina la o problema mult mai soft, mai delicata…

  Se poate spune ca se demonstreaza simplu si clar ca nu exista inca un STAT de DREPT in RO.
  Trist si adevarat.

 6. Cred ca asteptati zadarnic, din pacate…
  Ma indoiesc eu ca vor avea curajul sa reactioneze si sa intre in „gura” Antenei 3.
  Nici macar Presedintele Johannis nu a avut curajul sa riste scandal cu Antena 3.
  Mai ales CNA nu cred ca va reactiona, chiar citeam ca CNA a chemat separat la discutii pe cei de la Anteana 3 cu presa libera si separat pe cei de la ANAF, cu presa interzisa, adica SECRET!
  Uite aici de ce nu cred ca CNA va reactiona asa cum trebuie dpdv deontologic.

  „Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a transmis saptamana trecuta o scrisoare ANAF in care a cerut explicatii cu privire la evacuarea televiziunilor din trustul Intact. Daca sedinta in care reprezentantii Antenelor a fost publica, despre intalnirea cu ANAF, care a avut loc luni, nu s-a scos o vorba.

  Singurul care a publicat cateva informatii pe Facebook a fost Valentin Jucan, membru in CNA. Acesta a precizat ca la intalnirea care a avut loc luni la sediul CNA au venit, pentru a raspunde la intrebari si a furniza argumente, Toma Costreie, director general al ANAF Bucuresti, si Ciprian Tepan, director Directia Juridica ANAF Bucuresti.

  Pentru ca scandalul continua, iar CNA nu a remis un punct de vedere oficial in care sa prezinte concluziile intalnirii de luni, mai exact sa spuna daca a fost sau nu afectata libertatea de exprimare a televiziunilor postului Intact, ingrijorare manifestata nu doar de CNA, ci si de intreaga clasa politica, Ziare.com l-a contactat pe Valentin Jucan pentru a afla detalii de la intalnirea cu ANAF.

  Acuzatii publice, aparare nepublica

  Desi la adresa ANAF au fost lansate acuzatii extrem de grave, inclusiv premierul si presedintele Romaniei criticand modul in care Fiscul a actionat lunea trecuta, cand a notificat trustul Intact cu privire la evacuare, argumentele institutiei, prezentate in sedinta de luni a CNA, nu au fost date publicitatii.

  „Dansii au fost foarte clari, extrem de expliciti. Eu am spus inca de la inceput ca mi se pare o lipsa de corectitudine din partea Consiliului modul in care procedeaza. Joi, au fost audiati reprezentantii trustului Intact cu toata presa de fata, astfel incat mesajul celor de la Intact a putut sa mearga cu rapiditate in zona presei, mai putin explicatiile de care ar fi fost nevoie chiar atunci.

  In schimb, noi am avut ieri o intalnire informala cu reprezentatii ANAF in care s-au adus clarificari care nu ajung la opinia publica. Intr-un fel se procedeaza cu trustul Intact si in alt mod se procedeaza cu ANAF.
  Din punctul meu de vedere, pentru ca este o relatie colegiala intre institutii, puteam sa ii audiem impreuna, deodata, cu presa de fata”, a comentat Valentin Jucan.

  ANAF nu renunta. Zeci de solicitari trimise aiurea de Antene

  Intrebat daca ANAF bate in retragere in urma scandalului creat, Valentin Jucan a precizat ca reprezentantii Fiscului au subliniat faptul ca vor aplica legea in continuare.

  „Cei de la ANAF au spus foarte clar: orice ar fi, rolul lor legal este acela de a valorifica bunurile confiscate ca urmare a X,Y,Z situatii. Directorul general ANAF Bucuresti ne-a spus ca procedura de scoatere la vanzare a imobilelor care sunt deja in proprietatea statului va fi dusa la capat. Ne-a mai aratat foarte clar ca ANAF nu are nicio competenta in a negocia inchirierea spatiilor respective.

  Conform legii, ANAF trebuie sa valorifice si, tot conform legii, valorificarea se face prin vanzare, nu altfel.

  Deci acele solicitari de inchirere transmise de trustul Intact catre ANAF nu au nicio baza legala. Ba, mai mult, stiti ca toata saptamana trecuta cei de la Antena 3 au spus ca au transmis zeci de solicitari catre institutiile statului, la care nu li s-a raspuns. Acelasi lucru a subliniat si senatorul Serban Nicolae de la tribuna camerei superioare a Parlamentului, spunand ca ii da premierului copii dupa toate solicitarile Intact.

  Ei bine, reprezentantii ANAF au prezentat luni documente in fata CNA, toate comunicarile facute si ele arata in felul urmator: catre presedintele ANAF, catre directorul regionalei Bucuresti, catre directorul ANAF Sector 2, Sector 3, Sector 4, Sector 5 s.a.m.d. O insiruire a tuturor functiilor din cadrul ANAF. Tot la adresant erau trecute inclusiv comisiile pentru valorificare imobiliara, care nu au nicio legatura cu aceasta situatie.

  Firesc era sa primeasca un raspuns si l-au primit de la varful conducerii ANAF, nu si de la cei din subordine. Informatia vehiculata cum ca ANAF nu a raspuns este una falsa”, ne-a declarat Valentin Jucan.

  Concluziile CNA? Nu exista

  Intrebat care a fost rezultatul intalnirii de ieri si daca CNA va spune public daca a fost sau nu afectata libertatea de exprimare a televiziunilor Intact, Valentin Jucan a raspuns: „Nu a fost nicio concluzie”.

  „In afara de faptul ca multi inghiteau in sec cand vedeau ce ne arata reprezentantii ANAF cu documente, nu a fost nicio concluzie. Tocmai de aceea, am spus inca de la inceput ca trebuia sa discutam cu toate partile si eventual sa transmitem un punct de vedere public al CNA, in calitate de unica autoritate de reglementare in domeniul audiovizualului.

  Sa spunem ‘consideram ca…’ si ‘solutiile sunt…’. Asta nu s-a intamplat si nici nu se va intampla. Vicepresedintele CNA a solicitat ca, eventual, daca mai apar noi date, noi pasi in procedurile ANAF, sa fim informati”, a explicat acesta.

  Intrebat in ce calitate a cerut CNA sa fie informat in legatura cu procedurile desfasurate de ANAF, Valentin Jucan a recunoscut ca nu are un raspuns.

  „Eu am spus: ‘Care sunt competentele noastre si cum de inversam rolul pe care il avem?! Daca exista o problema, comunicarea sa vina din partea radiodifuzorului. El trebuie sa ne puna la dispozitie documente, sa se planga. Nu sa obligam noi ANAF sa ne puna in ‘cc’ la email si sa ne trimita pasii pe care ii are de facut”, a comentat acesta.”

  http://m.ziare.com/media/exclusiv-realitatea-din-spatele-scandalului-antena3-ce-explicatii-si-documente-a-prezentat-anaf-la-sedinta-cna-1409956

 7. Nu prea există echivalenţă între cele două cazuri.
  Atunci o femeie simplă era şantajată de securitate care avea toate mijloacele într-o lume neliberă.
  Acum este vorba de o lume liberă!
  Şi unii ca aceia de la A3 au impresia că libertatea le permite orice.
  Poate să nu-ţi placă Dan Tapalagă, poată să nu-ţi placă hotnews.ro, este doar un site, nu te urmăreşte când zapezi la tv.
  Dar ceea ce şi permis Oana Stancu este mai mult decât o ticăloşie.
  Doar pe vremea comunistă şi aici poate fi ceva asemănător, erau de vină copiii pentru ce fac sau ce au făcut părinţii, sau dacă vreţi invers cu povestea lui Pavlik Morozov care şi-a turnat la NKVD părinţii ukrainieni că ascund grâul, aceştia l-au omorât şi el a devenit un erou al mizeriei bolşevice.

 8. Decenta nu poate fi legiferata.
  Este mult peste orice limita de bun simt ceea ce se petrece si observ ca tot in jos mergem.
  Oare cum pot exista astfel de fiinte, sau nu.

 9. CNA a primit deja două sesizări legate de scrisoarea reprobabilă a Oanei Stancu către o fetiță minoră. Mi-ar plăcea să-l văd şi pe Avocatul Poporului sesizându-se din oficiu (nu de alta, dar dl. Ciorbea a dovedit că e foarte interesat de situaţia Antenelor) pentru încălcarea drepturilor copilului în acest caz.
  Legea 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului:
  Art. 27
  (1) Copilul are dreptul la protejarea imaginii sale publice şi a vieţii sale intime, private şi familiale.
  (2) Este interzisă orice acţiune de natură să afecteze imaginea publică a copilului sau dreptul acestuia la viaţă intimă, privată şi familială.
  (3) Participarea copilului în vârstă de până la 14 ani la dezbateri publice în cadrul unor programe audiovizuale se poate face numai cu consimţământul scris al acestuia şi al părinţilor sau, după caz, al altui reprezentant legal.
  (4) Copiii nu pot fi folosiţi sau expuşi de către părinţi, reprezentanţi legali, alte persoane responsabile de creşterea şi îngrijirea lor, organisme private acreditate ca furnizori de servicii sociale, instituţii publice sau private, în scopul de a obţine avantaje personale/instituţionale sau de a influenţa deciziile autorităţilor publice.
  (5) Consiliul Naţional al Audiovizualului monitorizează modul de derulare a programelor audiovizuale, astfel încât să se asigure protecţia şi garantarea dreptului copilului prevăzut la alin. (1).
  Nerespectarea prevederilor art. 27 alin. (2)-(4) constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei.

 10. Suntem din inima alaturi de Dl. Dan Tapalaga si de Hotnews. Nici eu nu cred ca CNA va reactiona dar ar trebui sa o faca partidele care au cat de cat decenta, politicienii, societatea civila.

 11. Nesfarsita e, uneori, sila care ma leaga de locul nasterii mele. Daca e sa judeci dupa spectacolul pe care-l ofera spatiul public romanesc, nu poti decit sa conchizi ca suntem unul dintre cele mai necivilizate popoare europene. Inteleg prin civilizatie in primul rind capacitatea de a distinge intre public si privat. Pentru orice om normal, spatiul, prin excelenta privat, al familiei e sacru. Intangibil. Inviolabil. Nemernicia grobiana de a implica un copil in disputa pe care o ai cu parintele lui, tine de Neanderthal. Ideea ca in intreaga redactie a J.N. si a televiziunii lui Voiculescu nu s-a gasit un singur om care sa aibe decenta si autoritatea sa se opuna acestei barbarii, e infioratoare. Dar in Romania, ori de cite ori mi-am spus: “ceva mai respingator nu se poate imagina”, realitatea s-a grabit sa ma contrazica. Va trebui sa-mi interzic sa citesc reactia CNA caci, fara indoiala, ea va etala o si mai mare scirbosenie.

 12. Vreau sa clarific putin chestiunea asta ci vinovatia si atacul la libertatea presei. Sa acceptam, in absurd, ipoteza Antenei ca decizia de executare prin evacuare aduce atingere libertatii presei. Pai daca e asa, atunci cine a adus trustul Antenei in aceasta situatie? Cine a fost cel ce prin faptele ilegale comise a fortat statul sa-l trimita in judecata si sa ia hotararea finala pe care-o cunoastem cu totii? Cauza si totodata autorul de drept al acestui „atac la libertatea presei” nu este cumva propriul lor patron, turnator al Securitatii dovedit printr-o decizie juridica definitiva, Voiculescu Dan aka Felix? Mai mult decat atat, Curtea a hotarat ca turnatorul Voiculescu trebuie sa restituie statului suma de 60 mil. de euro. Condamnatul a declarat ca nu dispune de aceasta suma (desi pana atunci se dadea mare miliardar) si atunci statul a hotarat confiscarea bunurilor imobile pt. a-si recupera paguba. De ce a refuzat sa plateasca suma? Trebuie sa fi naiv sa crezi ca nu putea sa achite paguba. Pur si simplu n-a vrut. Incremenit in ipostaza atotputernicului si intangibilului securist de altadat, turnatorul Voiculescu a mizat pe cartea victimizarii, a bocitului si al laturilor improscate in prime time de nevertebratii de serviciu. Acesta ar fi un aspect.
  Un alt aspect tine de modul general in care „atacul la libertatea presei” este interpretat idiotic prin lentilele corectitudinii politice. Presa si activitatea ce o defineste, jurnalismul, sunt bine definite si sunt reglementate atat prin lege cat si printr-un cod deontologic. Trustul Antenelor nu reprezinta si nu respecta absolut nimic din aceste reguli de functionare. Face de fapt exact contrariul recomandarilor deontologice. Aceast trust este numai cu numele „de presa” pt ca in realitate este o organizatie de tip securisto-mafiotic al carei scop este acapararea totala a puterii in stat (politic, legislativ si juridic) de catre turnatorul Voiculescu pt. a-i facilita acestuia accesul nelimitat si la discretie la banii publici. Este ca si cum ai numi maine ofiteri de politie la moravuri detinuti de drept comun. Daca acestia dau o spargere sau fura din buzunare nu-i arestezi pe motiv ca sunt politisti? Cum poti numi presa si act jurnalistic ceea ce se-ntampla zi de zi pe Antene de ani buni? Marelui mogul de presa Rupert Murdoch i s-a taiat macaroana cand s-a constatat ca „jurnalistii” ascultau ilegal telefoanele diferitelor personalitati. A fost un atac la libertatea de exprimare? Nicidecum. Trustul acestuia de presa ajunsese un fel de Cosa Nostra ce santaja cu informatii in propriul interes.

 13. Buna ziua! Felicitari pt tot ceea ce faceti! Sunt nelamurita de ce se intampla cu facebook-ul insa. Aseara am distribuit postarea dumneavoastra. Unii oameni au dat like, unii au comentat. Azi, postarea nu mai exista pe wall-ul meu…foarte ciudat…Asa ca am zis ca vreau sa o distribui din nou. Dar nu merge, nu pot sa fac asta si nu inteleg de ce. Aici, pe site, apare ca s-a distribuit, insa cand intru pe pagina mea de facebook, postarea nu apare. :(

 14. Ori sunteti istorici, ori nu sunteti… Toata propaganda pro/Antene si tot ce a urmat este desprins din propaganda comunista asa cum o facea Silviu Brucan in anii instaurarii comunismului in Romania. Doar NAPARCI VENINOASE lipsea si din fericire, a lipsit si intemnitarea lui Dan Tapalaga. . De asta trebuia condamnat comunismul si tot ce e legat de el.. A bon entendeur , SALUT !

 15. Cred cu tarie ca cei care cumpara reclama la antena 3 si vreau sa fiu clar ma refer numai la antena 3 pot fi asociati cu dejectiile aruncate peste pubicul acestui post mai ales a publicului devotat .trbuie sa luam atitudine si fie sa boicotam produsele promovate pe latrina 3 fie sa ne exprimam direct la cei care-si promoveaza produsele acolo.in rest institutii ca cna, avocatul poporului relicvele astea isi vor da seama destul de tirziu ca vremea varanului a trecut si n-ar fi exclus sa se repozitioneze infierindu-i pe’ gurnalistii’ antenei fie parte din ei sa-l urmeze pe varan acolo unde l-au urmat si alti obitoci care au crezut in steaua securistului turnator.pentru numele lui Dumnezeu fugiti de linga varan idiotilor, asta si-a bagat rudele in pirnaie probabil si fata si ginerele,mai toti colaboratorii si asociatii..

 16. Se gaseste online acel pseudo-interviu al lui Dinu Sararu la care domnul Tismaneanu s-a referit in numeroase randuri? As fi curios sa citesc asa ceva, mai ales in contextul cazului abordat in acest articol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Vladimir Tismaneanuhttp://tismaneanu.wordpress.com/
Vladimir Tismaneanu locuieste la Washington, este profesor de stiinte politice la Universitatea Maryland. Este autorul a numeroase carti intre care "The Devil in History: Communism, Fascism, and Some Lessons of the Twentieth Century" (University of California Press, 2012), "Lumea secreta a nomenclaturii" (Humanitas, 2012), "Despre comunism. Destinul unei religii politice", "Arheologia terorii", "Irepetabilul trecut", "Naufragiul Utopiei", "Stalinism pentru eternitate. O istorie politica a comunismului romanesc", "Fantasmele salvarii", "Fantoma lui Gheorghiu-Dej", "Democratie si memorie" si "Reinventarea politicului. Europa de Est de la Stalin la Havel". Este editor a numeroase volume intre care "Stalinism Revisited", "The Promises of 1968", "Revolutiile din 1989" si "Anatomia resentimentului". Coordonator al colectiilor "Zeitgeist" (Humanitas) si "Constelatii" (Curtea Veche). Co-editor, impreuna cu Dorin Dobrincu si Cristian Vasile, al "Raportului Final al Comisiei Prezidentiale pentru analiza dictaturiii comuniste din Romania" (Humanitas, 2007). Co-editor, impreuna cu Bogdan Cristian Iacob, al volumului "The End and the Beginning: The Revolutions of 1989 and the Resurgence of History" (Central European University Press, 2012). Co-autor, impreuna cu Mircea Mihaies, al volumelor "Vecinii lui Franz Kafka", "Balul mascat", "Incet, spre Europa", "Schelete in dulap", "Cortina de ceata" si "O tranzitie mai lunga decat veacul. Romania dupa Ceausescu". Editor, intre 1998 si 2004, al trimestrialului "East European Politics and Societies" (in prezent membru al Comitetului Editorial). Articolele si studiile sale au aparut in "International Affairs" (Chatham House), "Wall Street Journal", "Wolrld Affairs", "Society", "Orbis", "Telos", "Partisan Review", "Agora", "East European Reporter", "Kontinent", "The New Republic", "New York Times", "Times Literary Supplement", "Philadelphia Inquirer", "Gazeta Wyborcza", "Rzeczpospolita", "Contemporary European History", "Dilema Veche", "Orizont", "Apostrof", "Idei in Dialog" , "22", "Washington Post", "Verso", "Journal of Democracy", "Human Rights Review", "Kritika", "Village Literary Supplement" etc. Din 2006, detine o rubrica saptamanala in cadrul Senatului "Evenimentului Zilei". Colaborator permanent, incepand din 1983, al postului de radio "Europa Libera" si al altor radiouri occidentale. Director al Centrului pentru Studierea Societatilor Post-comuniste la Universitatea Maryland. In 2006 a fost presedintele Comisiei Prezidentiale pentru Analiza Dictaturii Comuniste din Romania. Intre februarie 2010 si mai 2012, Presedinte al Consiliului Stiintific al Institutului pentru Investigarea Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc (IICCMER). Doctor Honoris Causa al Universitatii de Vest din Timisoara si al SNSPA. Comentariile si opiniile publicate aici sunt ale mele si nu reprezinta o opinie a Universitatii Maryland.

Carti noi

 

Institutul de Istorie a Religiilor al Academiei Române și Muzeul Național al Literaturii Române vă invită la expoziția „Manuscrisele inedite ale lui Mircea Eliade din patrimoniul Institutului de Istorie a Religiilor al Academiei Române”, care va putea fi vizitată între 26 ianuarie și 13 martie 2023 la sediul Muzeului Național al Literaturii Române din strada Nicolae Crețulescu nr. 8. Află mai multe

Carti noi

Revoluția Greacă de la 1821 pe teritoriul Moldovei și Țării Românești

 

Carti noi

„Jurnalul de doliu scris de Ioan Stanomir impresionează prin intensitatea pe care o imprimă literei, o intensitate care consumă și îl consumă, într-un intangibil orizont al unei nostalgii dizolvante. Biografia mamei, autobiografia autorului, atât de strâns legate, alcătuiesc textul unei declarații de dragoste d’outre-tombe, punctând, în marginea unor momente care au devenit inefabile, notele simfoniei unei iremediabile tristeți… vezi amanunte despre carte
 „Serhii Plokhy este unul dintre cei mai însemnați experți contemporani în istoria Rusiei și a Războiului Rece.” – Anne Applebaum
În toamna anului 1961, asasinul KGB-ist Bogdan Stașinski dezerta în Germania de Vest. După ce a dezvăluit agenților CIA secretele pe care le deținea, Stașinski a fost judecat în ceea ce avea să fie cel mai mediatizat caz de asasinat din întregul Război Rece. Publicitatea iscată în jurul cazului Stașinski a determinat KGB-ul să își schimbe modul de operare în străinătate și a contribuit la sfârșitul carierei lui Aleksandr Șelepin, unul dintre cei mai ambițioși și periculoși conducători sovietici. Mai multe…
„Chiar dacă războiul va mai dura, soarta lui este decisă. E greu de imaginat vreun scenariu plauzibil în care Rusia iese învingătoare. Sunt tot mai multe semne că sfârşitul regimului Putin se apropie. Am putea asista însă la un proces îndelungat, cu convulsii majore, care să modifice radical evoluţiile istorice în spaţiul eurasiatic. În centrul acestor evoluţii, rămâne Rusia, o ţară uriaşă, cu un regim hibrid, între autoritarism electoral şi dictatură autentică. În ultimele luni, în Rusia a avut loc o pierdere uriaşă de capital uman. 
Cumpara cartea

 

 

Esential HotNews

Top articole

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro