luni, martie 27, 2023

Partidul Poporului Dan Voiculescu și apocalipsa

Se spune că, în Coreea de Nord, televiziunea (singura, normal!) și-ar fi informat publicul că finala campionatului mondial de fotbal urma să se joace între nord-coreeni și portughezi. Nu știu ce rezultat al finalei vor fi anunțat jurnaliștii din Phenian, și nici măcar dacă povestea e adevărată – dar, din câte am aflat că se întâmplă acolo, e plauzibilă. Propaganda a creat o vastă ficțiune a cărei veridicitate nord-coreenii n-o pot testa, din pricina absenței informațiilor. Născut fiind în Coreea de Nord, trăind complet rupt de lume, nu-mi dau seama cum ai putea deduce ce se întâmplă cu adevărat. Probabil că, punând cap la cap frânturi din experiența proprie și a celor foarte apropiați, ai putea observa că ceva scârțâie în ficțiunea care ți se servește zi de zi drept realitate. Dincolo de asemenea incongruențe, pentru acceptarea cărora îți trebuie o doza bună de nonconformism, nord-coreenii se află în beznă. Adevărul pentru nord-coreeni va fi însemnând ficțiunea propagandei, condimentată, în cel mai fericit caz, cu câteva semne de întrebare. Iar lucrul ăsta devine cu putință odată ce trăiesc într-un stat totalitar perfect izolat de restul lumii.

România nu e nici stat totalitar, nici izolată nu e, și totuși se dezvoltă la noi o ficțiune comparabilă cu cea a propagandei nord-coreene. Ce-i drept, forța cu care poate fi impusă e mai plăpândă, dar mijloacele mistico-literare folosite sunt mult mai spectaculoase. A boteza Dosarul ICA „Dosarul Telepatia”, pe baza unui raționament strident de vicios, e, de fapt, totuna cu a spune că finala campionatului mondial s-a jucat între Coreea de Nord și Portugalia. Factual, e o enormitate. Și cam toate informațiile și dezvăluirile pe care le difuzează Antena 3 sunt enormități – sau, în cel mai bun caz, realități grosolan trunchiate. Ele sunt destinate unui public fidel, credincioșilor unui cult despre care am vorbit cu alt prilej. Inutil să aduc în discuție moralitatea slujitorilor cultului sau perspicitatea fidelilor. Onestitatea și logica simplă n-au ce căuta acolo. Altceva însă mi se pare interesant: în urma întemnițării domnului Voiculescu a avut loc o transformare profundă a cultului propagat de Antena 3.

Dacă până acum accentul cădea pe contrastul dintre caracterul diafan-angelic al preoților anteniști, care nu pot rosti decât adevărul, și satanismul lui Băsescu, domnul Voiculescu fiind un fel de Deus otiosus, iată că, odată cu deicidul săvârșit de Satana prin mijlocirea justiției, avem un sacrificat, un martir de rang înalt. Gândul mă duce la zeul Osiris, cel ucis de Seth, misiunea lui Isis de a aduna rămășițele zeului și a-l readuce la viață căzând pe umerii Antenei 3. Că e vorba de un dosar de corupție, că mai sunt la mijloc șantaje și alte matrapazlâcuri – n-are a face. Mistica Antenei 3 nu se încurcă în fleacuri.

Există totuși o problemă: deificarea domnului Voiculescu. Cultul a reușit de minune să-l demonizeze pe Băsescu – vezi mitingurile dogariene, referendumul, alegerile. Mult, mult mai complicată e însă operațiunea de deificare a patronului. Fiindcă, din nenorocire, aparențele domnului Voiculescu (de esențe nu poate fi vorba) îi sunt potrivnice. Mă uitam pe site-ul Antenei 3, acolo unde fotografiile cu Băsescu prezintă în cel mai fericit caz un fel de Dracula, și-mi dădeam seama că nici o artă de fotograf sau de photoshopist nu poate face din domnul Voiculescu un ins simpatic. Expresia domniei sale e intratabilă, în ciuda eforturilor care bănuiesc că au fost depuse întru umanizare. Și dacă umanizare nu e, de unde deificare? Conclavul Antenei 3 și-ar dori fără îndoială un război religios, dar nu prea ai ce zeu să pui pe steag. Și nu prea există Partidul Poporului Dan Voiculescu care să iasă la luptă. Asta e marea durere. Cu Mircea Diaconu a mers, doar a jucat în Filantropica. A mers oarecum și cu Dan Diaconescu, mă rog, în altă parte, în altă regie, în alt joc mistic. Dar cu Dan Voiculescu…

Cum să creăm totuși un PPDV? – se vor fi întrebat preoții și preotesele. Și răspunsul a venit, nesperat, chiar de la tribunal: deicidul trebuie transformat în apocalipsă.  N-are a face că în dosarul ICA erau aranjamente dubioase cu terenuri și clădiri, că la mijloc e vorba pur și simplu de o chirie – fleacuri, nu stă fidelul să judece. Dacă zeul nu e destul de atrăgător, lumea pe care el a creat-o trebuie să fie, doar credincioșii îi aduc drept ofrandă torturi și altele, și altele. Iar atunci PPDV-ul își îngroașă rândurile sub amenințarea apocalipsei – dispariția Antenei 3 –, la care fidelii, bine frăgeziți cu telenovele, firi sensibile, nu pot să nu reacționeze. Pentru orice observator cât de cât atent, ăsta e scenariul. Apocalipsă, nu deicid. În fine, și ceva deicid, acolo, pentru ultrahabotnici, dar mai presus de toate apocalipsă. Fiindcă, dacă pui accentul pe deicid, riști să-ți compromiți frumusețe de apocalipsă.

Lucru pe care îl știe și domnul Victor Ponta. Nu despre deicid a vorbit (nu dă bine în afară, poate nici înăuntru), ci doar despre apocalipsă. Oricum, între primul ministru și Antena 3 există o afinitate profundă. Domnul Ponta este printre foarte puținii oameni pe care îi știu în stare să afirme cu toată convingerea că finala campionatului mondial de fotbal s-a jucat între Coreea de Nord și Portugalia. Ar spune-o fără să clipească. Drept care cred că va produce o revoluție religioasă în cultul Antenei 3 – politeism! În fine, biteism, dacă-mi permiteți barbaria, fiindcă nu de maniheism e vorba aici, rolul de Satană a fost de mult distribuit. Domnul Ponta ar deveni un fel de Amon Ra, să zicem, dacă tot ne ținem de egiptenării.

Cum vor conviețui cei doi zei în panteon? Se va estompa Osiris, care oricum e la distanță și ascuns? Poate, dar Isis va trebui să-i amintească, măcar o vreme, lui Amon Ra ce misiune are. Chipul lui Amon Ra e falnic (mai ales pentru anumite regiuni și anumite categorii sociale), poți să-l lipești pe steagul de luptă. Și poate că Isis-Antena 3 știe că Osiris nu va fi înviat de zeul-soare, dar nu-i pasă. Parcă tot monoteismul e mai bun. Domnul Voiculescu va rămâne un martir în ceață. Iar domnul Ponta va primi cadou o trupă de fideli cărora le va putea povesti în detaliu finala campionatului mondial dintre Coreea de Nord și Portugalia.

Distribuie acest articol

53 COMENTARII

 1. Superb! Finala, in relatarea televiziunii pontocratic-kimjonguniste, s-a terminat cu o zdrobitoare victorie a eroicei echipe a Republici Populare Democrate Coreene, inspirata de ideile sublime, atotbiruitoare si vesnic vii ale doctrine Juche :)

  • nu aveti dreptate nici unul, nici altul, desi aveti imaginatie… materialul ala cu fotbalul si campionatul si coreea de nord a fost o simpla farsa postata pe net. se pare ca nici macar pe propagandistii nord-coreeni nu i-a dus capul la asa ceva. a fost o simpla farsa, dar e ciudat ca voua vi se pare ca e realitate. sa stiti ca meciurile campionatului au fost transmise in coreea de nord – inregistrate – dar au fost transmise integral.
   acum trecand peste paranteza asta, articolul e ok.
   pe mine ma inspaimanta ce citesc pe net (ca la teve nu ma uit), credeam ca astia de la antene joaca teatru ca asa le impune patronul, proces politic, basismul, basescu confisca, basescu cenzureaza bla bla bla. se pare ca nu e chiar asa, teatrul lor e realitate pura pentru altii. oamenii aia nu au creier, nu stiu ce inseamna realitatea, cred doar ce vad la gadea, badea, grecu, tudor, ciuvica. ei bine, groaza care ma cuprinde vine din constientizarea faptului ca aia sunt muuult mai multi decat noi ceilalti… aia voteaza ordonat ce le spune antena 3, aia ies toti la vot, noi mai strambam din nas ca nu e macovei, ca iohannis e nustiucum, ca e duminica si plecam la munte, ca stam pe net etc. aia voteaza grupa mare cu ponta, nu au probleme cu plagiatul (nici nu stiu ce e aia), cu minciunile (regimul basescu, nana, flota, mihaileanu – la mihaileanu sunt de acord cu ei)

 2. „nici o artă de fotograf sau de photoshopist nu poate face din domnul Voiculescu un ins simpatic”

  Intr-adevar, are figura de demon…
  Ieri, cei de la B1 au dat un fimulet cu dom doctor cand era tanar. Nu arata rau de loc si ma gandeam : uite cum interiorul individului, in timp, iese pe fata… Trebuie ca interiorul i-a fost rau de mic…

  • dan voiculescu a folosit conturile lui ceausescu. nu este o legenda urbana !

   dan voiculescu a avut si misiunea sa incarce anumite conturi ale lui carlos sacalul. cand carlos era urmarit international, dan voiculescu a avut sarcina sa transfere banii in anonymous accounts.

   relatiile lui dan voiculescu cu terorismul international sunt cunoscute in anumite cercuri. urmariti traseul banilor: bucuresti, viena, cipru, la habana, sofia, moscova, tehran.

   procente din acesti bani ajung si la psd. urmariti relatiile dintre psd si ndrangheta! gheorghe fulga si viorel hrebenciuc stiu aproape totul. mai sunt si altii ! gasiti-i, nu e greu!

 3. Din textul PM Victor Viorel Ponta inteleg ca esentia mesajului linistitor ptr Antene este ca in pixul dlui (ca si in trecut in cel al lui A Nastase) sta libertatea presei. :)
  Pai daca merge pe acest drum va ajunge si Dsa la parnaie cu sau fara glont ratat inainte :)

 4. se spune ca Vlad Zogravi nu are acces la internet si nu a aflat de yahoo si nu stie ca toata faza cu meciurile de fotbal din finala jucata de coreea de nord la campionatul mondial este o parodie facuta chiar de televiziunea din coreea de nord , a hoax in care cred numai cei patrunsi de convingeri atat de ferme si indiscutabile incat li se pare firesc si fara sa necesite verificare o astfel de stire care le confirma ceea presupuneau deja (ca in coreea de nord meciurile cupei mondiale nu se transmit). http://sports.yahoo.com/…/fake-north-korean-news-report….

  • Ha, ha, ce suparat e domnul Andrei, deci Antena 3 a scazut sub standardele din North Korea. Cata corectitudine, ce intransigenta manifesta prietenul Andrei.

   La Antena 3 nu e hoax, Andrei dragule, e realitatea imposturii si a propagandei mincinoase. Stiu ca poate iti sunt periclitati banii ce ii primeai de la domnul Varan, du-te sa-i arunci chiftele cu prastia atunci.

   Pentru conformitate, hoaxul acela a urmat unei intamplari absolut reale:
   http://www.chicagonow.com/my-sports-complex/2014/06/wild-world-cup-that-time-north-korea-beat-brazil/

   In 2010 Korea a dat din intamplare un gol Braziliei, dar Brazilia a castigat cu scorul de 2 la 1. Propaganda socialista din Korea a anuntat victoria Koreei cu scorul de 1 la 0.

   Deci Domnule Andrei mai incet cu propaganda de doi bani!

  • … se mai spune , dle Andrei ca , ai acces la ” internet hAntena felix ” ; dăi bici înainte spre standardul Kim , amice !

 5. E distractiv, dar somnul ratiunii naste monstrii. Uslamistii ne pot spune ca Romania e campioana mondiala la vreun sport. Tocmai ca sa ridem de ei si sa fim declarati dusmani ai natiunii.

  Cine este capabil de asa ceva?! Propaganda uslamista credeti dumneavoastra?! Glumiti. Propaganda stie ca va fi sustinuta de gloata orice va spune. ORICE!!! Complicitatea milioanelor de uslamisti e capabila sa sustina orice. ORICE!!!! Milioanelor de nenorociti uslamisti le convine de minune sa-i credeti prosti, neinstruiti, neinformati, dezinformati. Ei se pot disculpa oricind. Pot trezi mila oricui. Asta-i viclenia lor pe care multi refuzam s-o vedem.

  Milioanele de uslamisti sint rai prin definitie. Si sint asa pentru ca asa VOR EI!! Propaganda uslamista nu utilizeaza subtilitati psihologice. Succesul propagandei se datoreaza tocmai brutalizarii adevarului. Uslamistii sint atrasi de minciuna gogonata si minciuna incredibila vor sa auda. Cu cit e minciuna mai mare, cu atit mai repede o imbratiseaza, in deplina cunostinta de cauza.

  Ne place sa credem ca uslamistii nu simt durerea noastra, cind auzim gogomaniile lor. Mare gaselnita! Ne furam caciula singuri. Milioanele de uslamisti nenorociti stiu EXACT ce este in sufletele noastre cind auzim minciuni, si inca din cele gogonate. Milioanele de scirbe uslamiste invirt cu buna stiinta minciunile gogonate in sufletele noastre ranite. Nu e doar placerea propagandei. E placerea milioanelor de uslamisti iubitori de mizerie.

  Desteptati-va oameni buni! Spuneti adevarul despre uslamism! Spuneti adevarul despre milioanele de nenorociti.

  • Sigur, propaganda are rolul ei, insa cred ca la baza propagarii acestui fenomen in masa uselista sta modul de informare: Ei nu citesc, ei nu se documenteaza pentru a-si forma o opinie proprie. Acesti oameni comunica intre ei in familie, intre prieteni, la servici si ce aud de la altul imediat propaga mai departe. Putem spune ca opinia se formeaza dupa ureche.

   • Da. Asa-mi placea si mie sa cred. Scenarii prin care sa le acord oamenilor circumstante atenuante.

    Din pacate, daca ai de-a face cu uslamisti in viata de zi cu zi, constati repede ca nu-i asa. Uslamistii chiar sint rau intentionati. Unii recunosc deschis. Dar altii iti spun ceea ce vrei sa auzi. Tie iti spune una, mie alta peste un minut, si cu totul altceva unui alt uslamist. Oamenii astia simt hotia, neseriozitatea si mizeria. Se identifica lesne unii pe altii, precum si pe cei din tabara opusa, cea a oamenilor seriosi, cu valori, cinstiti, etc.

    Oamenii chiar sint rai draga Lucky. Foarte rai, vicleni. Uslamistii dezinformati si nevinovati sint foarte putini. Foarte, foarte putini. Si sint tineri. Pentru ca cei in virsta, daca nu stiu, simt totul. TOT!!! Sint parsivi.

 6. Unui amic ii parea rau dupa Voiculescu si de pedeapsa care i se parea cam mare. L-am intrebat, daca Voiculescu s-ar fi simtit curat de ce ar fi aminat procesul de 47 de ori, de ce a impins durata lui pina la limita posibila si de ce nu a apelat la un avocat din instanta? Nu am primit raspuns.

  • Am auzit asta si la marele ganditor national Rares Bogdan .
   Da’ baietii astia uita ca nea Relu Fenechiu a luat 5 ani pentru o ciordeala de ( doar ) 1,50 milioane euro – de vreo 43 de ori mai mica decat paguba facuta de dom’ profesor Felix .
   Iar Monica Iacob Ritzi a luat tot 5 ani – in prima instanta – pentru vreo 600.000 de euro , pe care nu i-a ciordit pentru ea .
   Se stie , romanii are suflete complicate si e sensibili ( mai ales ) .
   Amicul dumneavoastra nu a recitat-o si pe ai a cu ” Fura astia , da’ ne da si noua ” ?

 7. Cred că una din psihozele de care suferă o parte a populației, este legată de obsesia perpetuei conspirații- un filon ale cărui profunzimi ar necesita îndelungi investigații. În orice caz, o parte din popularitatea Antenei 3 este legată de exploatarea acestei anxietăți- foiletonizată, prezentată mereu cu un subliminal à suivre, care la noi se traduce prin „vom prezenta dovezi” și care evident necesită și o polarizare narativă între „bad guys” și „good guys”.
  Îmi aduc aminte de o întâmplare care a avut loc la sfârșitul anilor ‘40 la un spital de boli nervoase, unde a fost adus un „schizofren clasic”. Bietul om, în pijama, halat și papuci, a fost poftit la catedră întru lămurirea studenților. Voios, a grăit : Doctorul Parhon studiază psihoza din guvernul Petru Groza. Intuiția genială a fost repede îngropată prin evacuarea bolnavului, fără a mai vorbi de natura inedită a versificației.
  Dar revenind la comploturi și urzeli, mi-aduc aminte de alt caz, un biet paranoic dintr-un oraș de provincie al României. Omul își petrecea toată ziua în pijama, fie fojgăind prin curte în botoșei, fie privind la televizor, în limitele constant reduse ale acelei vremi. Cum-necum, a prins drag de Ceaușescu. Iar din această dragoste cu adevărat dezinteresată, a rezultat o preocupare obsesivă pentru siguranța șefului de stat, care la rândul ei a produs o salvă de memorii la Securitate, prevenind asupra iminenței unui atentat.
  Acum, din stilul și conținutul acelor memorii (pe care familia le punea la poștă dintr-un simț pervers al umorului), pentru securiști era clar că aparțineau unui nebun. Pe de altă parte, presupun că din punct de vedere birocratic, rezoluția aceasta aplicată cu pixul pe marginea colilor scrise cu toc și cerneală (era prea sărman pentru un stilou), nu era suficientă. Ca atare, omul a fost convocat pentru a i se explica că toată această grijă a fost înregistrată favorabil și i se va da curs, cu condiția să nu mai scrie nici un memoriu. Fiind așa cum era, a fost convocat nu singur, ci însoțit de o rudă. Ambii au fost băgați într-un birou unde un maior s-a prezentat drept Popescu, le-a mulțumit călduros pentru eforturi și vigilență și tocmai în momentul în care era pe cale să-i conducă spre ușă, a apărut un alt ofițer, care i s-a adresat anchetatorului cu un alt nume. Memorandistul a sărit ca ars, a cuprins întreaga încăpere cu ochii-șliț din pricina acutizării vigilenței și a amenințat : Deci nu te cheamă Popescu ! Asta înseamnă că și matale ești băgat cu ăia care vor să-l omoare !

  • Eu cred ca „schizofrenicul clasic” de la sfarsitul anilor ’40 era de fapt un detinut politic deghizat si internat la psihiatrie.

 8. Daca nu ma-nsel, si in Bolivia s-a dat o lege prin care acele ceasurilor sa se roteasca in sens trigonometric si nu capitalist.

  • Din ceea ce am citit acum o vreme, nu s-a dat nicio lege. S-a oferit participantilor la G77 un asemenea ceas, s-a montat unul pe Parlament, s-a oferit la comercializare si acest nou model, identificat ca fiind ceasul sudului si fiecare poate alege ce model sa isi cumpere (nu s-a interzis modelul traditional).
   Daca o sa am ocazia imi voi cumpara si eu unul.

    • Ideea nu este deloc imbecila, exista firme de horologerie care au produs astfel de ceasuri, sau alte modele la care limba orara face turul cadranului in 24 de ore (ceea ce este mai logic decat sistemul cu care ne-am obisnuit) sau alte „ciudatenii”. Atunci cand acestea sunt pur mecanice reprezinta exemple de maiestrie micromecanica.

 9. Am cateva observatii, si o nedumerire.
  Cred ca stiti ce parte din corp nu a gasit Isis…se potriveste de minune. Cine a a aruncat-o in Nil? Set, normal (Base carevasazica), fratele lui Osiris, amandoi nascuti din Geb si Nut. impuscati sireacii. Iar Isis, sotia si sora lui Osiris, nu a fost in stare sa faca (inca) una din aur, desi avea cu ce. Asa ca Osiris ramane (inca) mort, politic si financiar, evident
  Aaa, ca se chinuie acum..foarte adevarat.
  Nu imi e clar insa cine e Horus…razboinicul Badea, sau ochiosul Gadea…amandoi sunt fiii lui Isis si Osiris, se razboisc cu Set pe viata si pe moarte..dar unul are „ochiul”, altul are capul, e mai razboinic si pare sa aiba minte de …zburatoare. Sau cine stie..poate ca e chiar Ponta, care va castiga, probabil, intrecerea cu Set printr-o inselaciune. Bazandus-se pe supusii din jumatata lui de Egipt, care nu vad matrapazlacul.
  Amon-Ra, Ponta? Niciodata, nu poate fi zeul adevarului in nicio mitologie…chiar si una de partid.

 10. Scenariul mai veridic e ca deicidul :) va lua fata apocalipsei din doua motive. Primul ar fi ca
  antena nu va disparea, alimentata din belsug de fondurile transferate la timp familiei, ca sa nu mai spun de mica armata de baronasi iubitori de varan.. (am apreciat incursiunea in mitologia egipteana, dar analogiei benigne ii prefer personificarea subspeciei varanus). Al doilea ar fi ca din inchisoare nu se va sfii a conduce mai departe excretiile antenei intr-un mod probabil mult mai discret decat conduce becali pe steaua. De fapt ma astept la o intensificare a dejectiilor in preajma alegerilor, iar martirizarea varanului va atinge culmi greu de suportat. Presiunea antenelor pe solicitarea unei legi de amnistie va fi enorma, varanul stie puterea presei si ca e singura modalitate de iesi din cusca.

  Cat despre Amon Ra, desigur ca va specula disperarea antenei ptr a’si promova in mod gratuit oboselile personale dar mai ales lupta impotriva lui basescu. Se va feri insa de a initia un joc de glezne pronuntat cu antenele, trecutul dovedind ca e precaut cand vine vorba de imaginea sa externa. Nu e Orban, care nu da doi bani ce spun altii despre el, a dovedit ca e foarte sensibil la parerile celor care-i considera esentiali ptr continuitatea lui la conducere..

  Altfel, un articol pe cinste, cum de altfel ne-am obinuit sa asteptam de la autor.

 11. „Expresia domniei sale e intratabilă, în ciuda eforturilor care bănuiesc că au fost depuse întru umanizare.”
  O fraza care merita aplaudata. Asa este, oricat s-ar stradui domnul Voiculescu, caracterul (sau mai exact lipsa caracterului) ii radiaza pur si simplu prin pori.

 12. Un milițian își face rondul pe faleza din Constanța. Extinzîndu-l prin clădirea acvariului, observă un individ șezînd nemișcat în fața unui recipient, cu ochii holbați spre el și clipind rar. ”To´arșu´! Ce faci dumneata aici?” Fără să se întrerupă din clipit, omul răspunde: „Sînt cercetător al comportamentului animal și încerc să demonstrez că FIINȚELE INFERIOARE preiau orbește orice gest, dacă le este repetat insistent ȘI FĂRĂ ÎNTRERUPERE. Dar, nu vă supărați, mă trece un pipi, n-ați vrea să-mi țineți locul 5 minute ?”. Zis și făcut. La întoarcere, ”omul de știință” îl găsește pe milițian dînd din buze CA ȘI CUM AR ÎNGHIȚI APA.

  Astăzi îmi dau seama că, de fapt, bancul NU ESTE DESPRE MILIȚIENI – el doar explică efectul mass media asupra lui badea Gheorghe, născut spre a înghiți gogoși („Ce faci bade ? Șezi și cujeți?” – „Au că numai șed !”)

  • mie imi place ca totzi e proshti cind nu e de acord cu mine;
   in WW II ,radioul a fost o arma grozava,dar il asculta fiecare parte.
   in regimul de democratzie populara,comunismul,peste 4 milioane de tovarasi se intilneau saptaminal sa se informeze.

 13. As fi fost tentat sa spun ca daca deificare nu e, nimic nu e, dar treaba cu photoshopul, care nici macar el nu-l poate umaniza pe Dan Voiculescu, mi-a cam dat perceptia peste cap. Altfel spus, fara demonizare nu se poate obtine niciun biet efect propagandistic pro-Satana. Cat despre stiinta domnului Ponta de a povesti despre ipotetica finala dintre Coreea de Nord si Portugalia, am mari indoieli, nu numai nord-coreeni stiu foarte putine despre ei insisi, dar nici cei din afara despre nord-coreeni. In mediile celor mai mari mesteri in ale spionajului mondial circula o mare ingrijorare: De ce stim atat de putine lucruri despre Coreea de Nord?! Chestia este strict autentica, a fost relatata nu de mult de presa internationala.

  • Recitindu-va mai atent textul, am observat ca incepeti cu „Se spune ca…”, un motiv literar ce face si mai frumoasa fictiunea si mai mare meritul autorului, dar o poveste este o poveste, pe cand politica nu poate iesi de sub constrangerile realitatii.

 14. Nu are legatura cu articolul, dar vis a vis de Coreea de Nord, acea stire a fost un fals. Oamenii din Coreea de Nord stiu ca echipa lor nu s-a calificat la CM, si chiar relateaza despre aceste lucruri (acum 4 ani au si transmis in direct infrangerea usturoasa in fata Portugaliei). Inainte de acel meci au ales sa prezinte doar in reluare meciul lor contra Braziliei.

  Totul a pornit ca o farsa pe Youtube cand un amator a pus niste texte in engleza peste niste imagini oficiale – http://skeptics.stackexchange.com/questions/22326/does-north-korea-propaganda-falsely-claim-2014-world-cup-participation

 15. Voiculescu – Osiris? Nu era mai corect ca identificarea sa se faca – mai la obiect dpdv comparativ – cu Sobek, zeul cu cap de crocodil? Sau sa se extinda panteonul egiptean cu Voykulek, zeul cu cap de varan?

 16. Fenomenul ”deificării” a fost mult și bine experimentat în România cu efecte dezastruoase în mentalul colectiv. Iată că imaginația malefică a experimentatorilor depășește limitele normalității psihice și devine o reală amenințare pentru siguranța națională.
  Își mai amintește cineva de armata celor 150.000 pe care un anumit primar amenința că o va scoate pe străzile Capitalei ? Iată că a apărut un nou agent al mobilizării populare care incită populația la răzmeriță.
  În acest context este foarte ciudat că Societatea Civilă nu reușește să activeze antidotul acestui virus al spălării creierelor și anume Consiliul Național al Audiovizualului.

 17. E frumos dar nu este corect. Nu este vorba de deificare. Este mult mai simplu, banal și omenesc, mult prea omenesc: este sindromul Nasului la mititica, Si mai neaos; sindromul Pitigoi. dai in unul, pica doi. Si urla toti.
  Sa nu tragem cu rachete intercontinentale in ciori. Pacat de munitie…

 18. Foarte frumos articol, foarte amuzant dar nu pot sa fiu de acord cu posibilitatea biteismului. Sa nu uitam, Osiris o detine pe Isis ( :) ) si nu va fi de acord sa ramana un zeu in umbra, inlocuit de Amon-Ra. Mai degraba va miza totul pe resurectia sa. Apocalipsa este la inceput mai profitabila? Desigur, dar scopul final este resurectia lui Osiris si, pentru asta, cred ca Isis este gata sa calce peste oricine, inclusiv peste Amon-Ra.

  • N-am darul profetiei, totusi nu va dau dreptate. Voiculescu mai are o problema: santajul. E acolo pentru mai multa vreme. Cred ca s-a cam terminat cu el. Lui Ponta ii pica in mana o arma redutabila. Si o va folosi. O va national-folosi, ca sa zic asa. Se potrivesc – toti de-acolo sunt mandri ca sunt romani. Iar Antena nu va putea sa se lase nefolosita. Ma rog, deocamdata se face tapaj cu Voiculescu. O sa se potoleasca in timp. Chiar daca ar fi sa ajunga presedinte, Ponta nu-l va putea gratia pe DV – si antenistii stiu asta, dincolo de calitatea lor morala, nu-s imbecili. Vor bate palma cu Ponta. Restul nu va mai conta. Tocmai calitatea lor morala ii recomanda pentru o lina schimbare de stapan.

   • Eu cred că toată zarva se face pentru a se obține o redeschidere a procesului. Comportamentul lui Voiculescu induce o astfel de idee. Plus dezvăluirile de ultimă oră…și ce va mai urma… parcă vin ca o mănușă pe o astfel de procedură… Sediul în discuție a fost cumpărat de la un privat, nu făcea parte din bunurile privatizate? Dacă e adevărat aici e un indiciu care nu va scăpa avocaților. De ce nu or fi contestat încă, confiscarea? Jurnaliști pregătesc …contextul… și apoi urmează acțiunea? Lucrurile nu sunt prea simple…
    Dacă evenimentele din statul asiatic sunt …fenomene dintr-o „gaură neagră socială” putem vorbi despre ele? Ce putem spune,și mai ales cu ce certitudine? Nu cumva premisa că de acolo nu …iese nimic…duce în futilitate orice afirmație? Cultul mediteranean al lui Isis e …compostul pe care au germinat religiile din acest bazin și care au devenit universale. Asemănarea A3/Isis nu e de fapt, în acest context, altceva decât tema postării? O defulare a unei spaime, premonitorie?

    • N-ai pe ce baze sa redeschizi procesul. Din prostie sau nu, omul a cumparat cu 100.000 euro si a gajat pe 60.000.000. Singur a produs proba ca bunurile valorau mult mai mult decat a platit. E de-a derptul hilar sa vii dup’aia sa sustii ca n-a existat paguba.

     • Bun, si? In cazul acesta, prost e cine vinde, nu cine cumpara: sa se rafuiasca statul cu cei care au subevaluat (ei au produs paguba), nu cu cel care a profitat de subevaluare.

      • aici e un punct controversat. Cenzorii care au aprobat au primit condamnări cu suspendare!!! De ce? Pentru un prejudiciu de 60.000.000???????????????

 19. Dan Voiculescu si-a dorit un new look pentru el si pentru partidul lui de cand a infiintat postul/posturile TV si ziarele. Rezultatul este ca dupa atatia ani el nu scapa de sintagma de „securist” iar partidul nu trece de cateva procente. Nu a ajutat nici macar impresionanta forta pe care posturile TV „A” au dobandit-o in ultimii ani,
  Ceea ce fac zilele acestea angajatii Antenelor este din punctul meu de vedere la fel de gretos ca si dansul pe mormantul dusmanului Voiculescu pe care il practica altii.

 20. Şi chiar unor intelectuali !
  Niciun „zeu” domnilor, dar nici unul, de ce inventaţi „capcane” ?
  Fuga de realităţile con-locuitoare !
  Avem aici un exemplu tipic de patologie Diversionist intelectuală aderent post-comunistă !
  Orice s-ar zice şi oricît oricîţi se vor revolta !
  Felicitările confirmă adevăratul sens efectiv subliminal sconcs „macchiato” !
  A nu recunoaşte că RomâniaD’AZI este un stat TOTAL-itarist post-securisto-comunist este cel „putin”
  o lipsă flagrantă de „bun-gust”, ca să nu mai subliniem deviaţiile intelectualist-subtil împăciuitoare cu trecutul cel glorios al patriei.
  Cînd intelectualii de ieri şi D’AZI, evită a vorbi despre ADEVĂR,
  vor sări TOŢI aproape-n cor (cu „u” !) despre
  exact ceea ce nu ştiu !
  Despre misticism şi zei ! Habar n-au !
  Deviaţionismul anarhic pestilenţial „nord-coreean” este aici dovada cea mai simplă şi evidentă
  (vezi şi comentariile „strălucitoare” adiacente !)
  a refuzului TOTAL al intelectualităţii româneşti („et autres”) de a vorbi răspicat despre
  ceea ce se întîmplă în realitate, concret, direct şi cu degetul pus pe rană,
  în Realitatea ROMÂNEASCĂ ( şi deloc în cea nord-coreeanistă)
  Nord CORN,eeanismul este tocmai atuul RINOCERILOR post-moderni
  în plină Năvală şi Evoluţie obscurantistă !

 21. Mie mi se pare o imensa greseala a da o atat de mare importanta propagandei si manipularilor. Si noi am trait intr-o coree de nord, dar nu am fost chiar toti spalati pe creier.
  Eu cred ca cei ce par manipulati sunt de fapt insi care inteleg perfect ce se intampla, dar fac parte din categoria celor care manipuleaza, insi fara moralitate, interesati in castiguri cat de mici, avantaje meschine etc. Adica oameni ne-onesti fix ca cei carora le iau apararea.
  Jurnalistii de la antene sunt niste clovni imorali, atata tot.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Vlad Zografi
De formatie fizician, Vlad Zografi este scriitor si dramaturg. In 1994 si-a susținut teza de doctorat în fizică la Universitatea Paris XI (Orsay). A publicat articole de fizică atomică teoretică în Physical Review, Physics Reports, Surface Science. A publicat volume de povestiri si a scris teatru, cu mare succes de public. Este coordonatorul colectiilor de stiinta ale editurii Humanitas.

Carti noi

Revoluția Greacă de la 1821 pe teritoriul Moldovei și Țării Românești

 

Carti noi

„Jurnalul de doliu scris de Ioan Stanomir impresionează prin intensitatea pe care o imprimă literei, o intensitate care consumă și îl consumă, într-un intangibil orizont al unei nostalgii dizolvante. Biografia mamei, autobiografia autorului, atât de strâns legate, alcătuiesc textul unei declarații de dragoste d’outre-tombe, punctând, în marginea unor momente care au devenit inefabile, notele simfoniei unei iremediabile tristeți… vezi amanunte despre carte
 „Serhii Plokhy este unul dintre cei mai însemnați experți contemporani în istoria Rusiei și a Războiului Rece.” – Anne Applebaum
În toamna anului 1961, asasinul KGB-ist Bogdan Stașinski dezerta în Germania de Vest. După ce a dezvăluit agenților CIA secretele pe care le deținea, Stașinski a fost judecat în ceea ce avea să fie cel mai mediatizat caz de asasinat din întregul Război Rece. Publicitatea iscată în jurul cazului Stașinski a determinat KGB-ul să își schimbe modul de operare în străinătate și a contribuit la sfârșitul carierei lui Aleksandr Șelepin, unul dintre cei mai ambițioși și periculoși conducători sovietici. Mai multe…
„Chiar dacă războiul va mai dura, soarta lui este decisă. E greu de imaginat vreun scenariu plauzibil în care Rusia iese învingătoare. Sunt tot mai multe semne că sfârşitul regimului Putin se apropie. Am putea asista însă la un proces îndelungat, cu convulsii majore, care să modifice radical evoluţiile istorice în spaţiul eurasiatic. În centrul acestor evoluţii, rămâne Rusia, o ţară uriaşă, cu un regim hibrid, între autoritarism electoral şi dictatură autentică. În ultimele luni, în Rusia a avut loc o pierdere uriaşă de capital uman. 
Cumpara cartea

 

 

Esential HotNews

Top articole

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro