miercuri, octombrie 20, 2021

Pe cine minte PSD?

Cât de inspirat a fost și cât de mare dreptate a avut marele gazetar Cristian Tudor Popescu atunci când a comparat PSD cu un organism atins de boala numită Lupus. Perfidia bolii se manifestă prin aceea că, din când în când, se pot obține în stoparea ei mici și doar aparente succese de etapă. Boala este însă învinsă numai la suprafață și pentru o scurtă perioadă în vreme ce în interior ea continuă să facă ravagii. Pentru ca mai apoi să se arate în toată ticăloșia ei hidoasă.
Într-un mod asemănător sus-menționatei boli au stat lucrurile și cu PSD în primele zile, hai să zicem chiar două-trei săptămâni după cumplita înfrângere înregistrată în alegerile din 26 mai și după ce numitul Dragnea Liviu Nicolae a fost, în fine, trimis în locul în care trebuia să se fi aflat demult. La Rahova și după gratii. Doamna Viorica Vasilica Dăncilă a jucat la cacealma și a promis că partidul în fruntea căruia s-a înscăunat mai întâi interimar și de aproape două săptămâni, adică până la Congresul la care ar urma să se reînnoiască toate forurile de conducere, cu mandat a pus în cui teme de pe urma siluirii cărora a pierdut imens. La loc de frunte aflându-se legile justiției pe care Dragnea&co le voia modificate în asemenea chip încât să poată el fura liniștit și neîntrebat de nimeni. Și asemnea lui toată floarea cea vestită a baronilor locali prin care se caracterizează spiritul, natura și rațiunea de a fi a formațiunii.
Iată însă că a apărut Raportul GRECO. Pe care d-na Dăncilă și șleahta ar fi vrut să îl țină la secret fiindcă în paginile lui sunt rezumate toate ticăloșiile comise la ordinul și în folosul celor mai mari lideri ai partidului.Iată. GRECO susține că menținerea Secției speciale este o anomalie, că respectiva secție ar putea interveni în pregătirea și desfășurarea proceselor, că SS este plasată în afara sietemului ierarhic al Ministerului Justiției, că s-ar putea ajunge pânî acolo încât polițiștii să îi ancheteze pe procurori și pe judecători. Guvernul României este tras de urechi de același GRECO deoarece nu a elaborat criterii clare în vederea promovării procurorilor și judecătorilor și că nu există o procedură legalîă privind răspunderea materială atunci când au fost săvârșite erori judiciare. Autoritățile, arată același GRECO, nu au luat măsuri pentru prevenirea presiunilor asupra magistraților,î n schimb au eliminat CSM din procedura specifică a recuperării prejudiciului.
Președintele Klaus Iohannis a ieșit miercuri într-o conferință de presă și a cerut guvernului PSD-ALDE să ia urgent toate măsurile necesare în vederea corectării anomaliilor semnalate de Raportul GRECO. Dar și în vederea implementării voinței populare așa cum a reieșit ea la Referendum, Conducerea PSD a replicat cu mișelia și disprețul la adresa românilor care o caracterizează că nu va face nici o modificare la legile justiției și că asupra sus-menționatului Raport feluritele organizații ale magistraților nutresc opinii contrarii.
Nu, hotărât lucru. PSD iar ne ia de proști. E drept, profită și de faptul că președintele Iohannis a formulat niște întrebări lipsite de percutanța necesară cu ocazia Referendumului. Crede că noi nu știm că falsa șleahtă social-democrată și-a întins mizerabilele tentacule și între magistrați și a creat organizații al căror unic rost este acela de a-i face lui jocurile. PSD a vorbit după ce semidoctul Florin Iordache anunțase că nu se va schimba nimic și după ce inse și inși pe viață compromise, lătrăi de partid așa cum sunt Dana Gârbovan, Lia Savonea și Victor Alistar își îndepliniseră deja misiunea.
Lupusul este o boală cauzatoare de moarte. Decesul PSD este, așadar, înscris, în legile firii. Tot va interveni la o anumită dată. Nici PCR al cărui legatar testamentar nu s-a dovedit a fi fost veșnic. Numai că România nu își mai poate permite luxul să aștepte momentul acestui salvator exitus. PSD trebuie eliminat prin vot. Trimis definitiv la lada de gunoi a istoriei. Românii au această posibilitate.

Distribuie acest articol

11 COMENTARII

 1. Este limpede ca PSD trebuie curatat de neo/criptocomunistii care s-au aciuit sub acest nume
  sfidand principiile social-democratice, care nu pot fi ignorate si care au adepti/electori.Problema este ca nu se contureaza o opozitie/dreapta capabila si certa pentru a indrepta situatia.
  PNL prin fuziunea cu PD/PDL si-a pierdut identitatea si credibilitatea . Altfel spus, nu se deosebesc de actualul PSD fost PDSR , impreuna – cele doua fractiuni,PDSR si PD- fiind FSN
  epigonul PCR.Sperant,e de mai bine ,exista dar trebuie timp pana sa se concretizeze…..

  • Pe dreapta se contureaza ceva foarte clar cu care romanii in viitor trebuie sa se obisnuiasca daca nu vor as fie condusi in continuare de comunisti.

  • O remarca perfecta. Multi uita ca o buna parte din FSN (in fapt pcr cu apropiatii) s-a transformat, trecand prin diverse etape, in actualul PSD , iar o parte din FSN ( gruparea PD) s-a integrat in PNL. In fapt, FSN (PCR) e in tot si in toate. ADN-ul PSD-ului e de factura totalitara, si, din păcate, metisajul de la PNL nu a reușit sa le imbunatateasca vechilor liberali zestrea genetica.

 2. Daca la alegerile prezidentiale din anul acesta, parte din PSD se rupe de gruparea mama si permite declansarea de alegeri parlamentare concomitent cu cele prezidentiale ,atunci ceea ce spune finalul textului de mai sus este posibil .

  • Pai, sa le puricam, coane @ quovadis
   „Daca la alegerile prezidentiale din anul acesta, parte din PSD se rupe de gruparea mama si permite declansarea de alegeri parlamentare concomitent cu cele prezidentiale”

   – „Daca la alegerile prezidentiale din anul acesta, parte din PSD se rupe de gruparea mama,”

   Daca se rupe, voteaza cu cine vor; in niciun caz cu Iohannis ori un pluserist.
   – „si permite declansarea de alegeri parlamentare concomitent cu cele prezidentiale”
   Cum adica?
   Toate aceste balmajeli nu fac decit sa intareasca PSD-ul.
   O sa rida si cei din fundul curtii: PSD-ul se rupe la alegerile parlamentare si declanseaza alegeri anticipate.A nu se uita: odata cu prezidentialele.

 3. Domnule Morariu prea multã literaturã, si prea multã prostie, normal ar fi trebuit de mult disparitia PSD-lui. Ori de patru ani acest partid „bolnav” a fãcut tot ce a vrut, a modificat legi, s-a aliat cu cele mai oribile personaje din tara noastrã, a supravietuit la mai multe motiuni, au blocat justitia, si-a eliminat adversari si si-a infiltrat oamenii în posturile cheie, Au reprimat brutal demonstratiile pasnice ale populatiei, au schibat guverne si ministri. Posturile ministeriale au devenit moneda lor de schimb al PSD, ministerele sunt trambulina carierelor nepotilor. Dacã nu au reusit un singur lucru a fost salvarea lui Dragnea ! Probabil devenise insuportabil si pentru ei ! La ultimile alegeri si referendum, PSD-ul a fost lovit aproape mortal ! Acesta este singurul si cel mai sigur remediu, votul !

 4. Am înțeles și răs-auzit că întrebările de la referendum nu au fost cele bune. Jur, totuși, că nici unul dintre cei care au obiectat asupra formulării și Conținutului întrebărilor nu a venit cu o propunere mai isteață. Toți au fost mari experți în a decide că nu-s bune. Adică la verdict ne pricepeam, dar nu eram destul de inspirați ca să aducem o idee mai inspirată. Cum ar fi trebuit să fi sunat întrebările? Ca un fel de descântec? Ca o încântător fatală pe loc tuturor relelor ce rod “substanța” României?

  Un gel de blestem trebuia să conțină întrebările respective. Ceva definitiv care ar fi făcut să explodeze subit toate bubele noastre, blocaje, înapoieri etc.

  Asta e gândire magică. Toți suferim de ea. Unii mai mult.

  Sper să nu treacă prea mulți ani înainte să-mi fie dat să aflu cum trebuia totuși să fie puse întrebările de la referendum. Ca să depășim stadiul ăsta în care doar spunem că n-au fost ok.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Carte recomandată

 

Sorin Ioniță: Anul 2021 a început sub spectrul acestor incertitudini: va rezista democraţia liberală în Est, cu tot cu incipientul său stat de drept, dacă ea îşi pierde busola în Vest sub asalturi populiste? Cât de atractive sunt exemplele de proastă guvernare din jurul României, în state mici şi mari, membre UE sau doar cu aspiraţii de aderare? O vor apuca partidele româneşti pe căi alternative la proiectul european clasic al „Europei tot mai integrate“? Ce rol joacă în regiune ţările nou-membre, ca România: călăuzim noi pe vecinii noştri nemembri înspre modelul universalist european, ori ne schimbă ei pe noi, trăgându-ne la loc în zona gri a practicilor obscure de care ne-am desprins cu greu în tranziţie, sub tutelajul strict al UE şi NATO? Dar există şi o versiune optimistă a poveştii: nu cumva odată cu anul 2020 s-a încheiat de fapt „Deceniul furiei şi indignării“?

 

 

Carte recomandată

“Să nu apună soarele peste mînia noastră. Un psiholog clinician despre suferința psihică” – Andrada Ilisan

”Berdiaev spune că la Dostoievski singura afacere, cea mai serioasă, cea mai adîncă e omul. Singura afacere de care sînt preocupați toți în Adolescentul e să dezlege taina lui Versilov, misterul personalității sale, a destinului său straniu. Dar la fel e și cu prințul din Idiotul, la fel e și cu Frații Karamazov, la fel e și cu Stavroghin în Demonii. Nu există afaceri de altă natură. Omul este deasupra oricărei afaceri, el este singura afacere. Tot omul e și-n centrul acestei cărți. Și lipsa lui de speranță.” Continuare…

 

 

 

Carte recomandată

”Incursiunile în culisele puterii lui Vladimir Putin îi oferă cititorului panorama plină de nuanţe, paradoxuri şi simulacre a unui regim autocratic unic în felul său. Analizele lui Armand Goşu sînt articulate elegant şi se inspiră din monitorizarea directă a evenimentelor, ceea ce ne permite să traversăm nevătămaţi labirintul slav întins între Sankt-Petersburg şi Vladivostok.” (Teodor Baconschi)

Cumpara cartea, 39.95 RON

Daca doriti un exemplar cu autograf accesati linkul acesta

 

Esential HotNews

Top articole

Suntem un stat laic?

Scriu textul de față îndemnat de trei împrejurări. În ordine cronologică inversă, a treia e apariția reportajului Recorder Clanul marelui alb. Sunt...

Când sursele de energie care ar trebui să stopeze schimbarea climei nu mai funcționează din cauza schimbării climei…

Toleranța va atinge un asemenea nivel încât oamenilor inteligenți li se va interzicesă mai gândească pentru a nu-i ofensa pe imbecili.Autor...

Odăjdiile clanului Soprano

În statutul BOR art. 149, cauzele se introduc pe rolul consistoriului doar cu aprobarea episcopului sau patriarhului.  Hotărîrile devin executorii doar după...

Criză economică sau nu? Furtuna Perfectă necesară unui ”crash”

Semne de criză economică sunt tot timpul. Într-un sens, crize economice, mai mult sau mai puțin extinse, la nivel de ramură, la...

România, octombrie 2021 : eşec statal şi paralizie politică

Eşecul statal şi paralizia politică sunt semnele sub care stă România zilelor acestea.   Statul român se înfăţişează cetăţenilor acestei ţări  astfel cum...

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro

MIHAI MACI – Cel de-al doilea volum din Colectia Contributors.ro

„Atunci când abdică de la menirea ei, școala nu e o simplă instituție inerțială, ci una deformatoare. Și nu deformează doar spatele copiilor, ci, în primul rând, sufletele lor. Elevul care învață că poate obține note mari cu referate de pe internet e adultul de mâine care va plagia fără remușcări, cel care-și copiază temele în pauză va alege întotdeauna scurtătura, iar cel care promovează cu intervenții va ști că la baza reușitei stă nu cunoașterea, ci cunoștințele. Luate indi­vidual, lucrurile acestea pot părea mărunte, însă cumulate, ele dau măsura deformării lumii în care trăim și aruncă o umbră grea asupra viitorului pe care ni-l dorim altfel.” – Mihai Maci Comanda cartea cu autograful autorului. Editie limitata.