duminică, aprilie 18, 2021

Pe mâna cui a fost dat bugetul României!

Au făcut furori pe la televiziuni și pe internet câteva instantanee de la întâlnirea dintre premierul Viorica Vasilica Dăncilă și câțiva dintre importanți manageri de spitale din România. O întâlnire altminteri cum nu se poate mai inutilă fiindcă doamna prim-ministru a ascultat întocmai lecția pe care i-a predat-o una dintre subordonatele domniei-sale, complet necalificată pentru domeniul pe care îl adminstrează, însă, din câte se pare, cu mare influență și trecere pe lângă președintele PSD, dl. Liviu Dragnea.
Carevasăzică, doamna Lia Olguța Vasilescu nu admite în ruptul capului că a făcut o Lege a salarizării proastă, că decizia creșterii salariilor în sectorul sanitar nu e fundamentată pe calcule bine făcute, că buzunarele bugetului României sunt, din pricina politicilor aventuriste, arbitrare ale Guvernului PSD-ALDE tot mai goale și că oricât s-ar îndatora pe piața externă Executivul tot nu pot fi puse în aplicare promisiunjile care s-au dovedit brașoave ale așa-zisului Program de guvernare.
D-na Olguța, un etalon de tupeism și proastă creștere, de dispreț față de orice urmă de bune practici, s-a lepădat de responsabilități, a spus că rezolvarea unor situații aberante ar cădea în sarcina ministrului Sănătății, d-na Sorina Pintea (formidabil cum în numai câteva zile praful și pulberea s-au ales din imaginea relativ bună de care s-a bucurat fostul manager al Spitalului județean din Baia Mare), iar doamna Pintea a aruncat pisica neagră în curtea directorilor de spitale. Cu toate acestea, realitatea rămâne aceeași. Sunt angajați din sănătate ale căror salarii în loc să crească scad vertiginos. Chiar mai grav decât atunci când au fost tăiate de regimul Băsescu- Boc. Carevasăzică, praful și pulbererea s-au ales și din promisiunea electorală a PSD că nici o leafă nu va mai scădea câtă vreme partidul d-lui Dragnea se va afla la guvernare.
În fotografia cu pricina a atras atenția poziția indecentă în care a fost surprinsă ministrul Muncii și Justiției Sociale, d-na Lia Olguța Vasilescu, Care apare imortalizată ori de parcă ar fi ajuns la al cincilea rând de votcă, ori de parcă ar fi un fel de Vassa Jeleznova a Executivului.
Însă mai mult decât postura total neconformă felului în care ar trebui să se prezinte în spațiul public un ministru din Guvernul României, ceea ce revoltă în instantaneele cu pricina este că la prezidiu îl zărim pe pușcăriabilul Darius Vâlcov. Insul condamnat în primă instanță pentru jaf, pentru furt, pentru hoție la 8 ani de închisoare și menținut în funcție de consilier cu mare importanță de premierul Viorica Vasilica Dăncilă. Aceasta fiindcă așa i-a ordonat doamnei prim-ministru președintele Partidului, cel care se poartă cu ea precum Pygmalion cu Galateea. Însă nici de acum cu aceleași rezultate pe care le-a avut asupra Elizei Doolittle întâlnirea ei cu profesorul Higgins fiindcă doamna Dăncilă tot prost vorbește.
Se sparie gândul- vorba cronicarului- că un astfel de ins precum numitul, penalul Vâlcov Darius, socotit de alt penal, adică chiar de numitul Dragnea Nicolae Liviu „un om de o valoare rară” a ajuns să planifice și să decidă cum se cheltuiesc banii românilor. Că el chivernisește produsul muncii noastre, taxele și impozitele pe care le plătesc cetățenii care nu au lingouri de aur, tablouri pe care le ascund prin cimitire și cavouri. Grotescă, scandaloasă realitate care spune multe despre valoarea morală a celor care conduc România astăzi. Despre mocirla în care se complace astăzi PSD.

Distribuie acest articol

1 COMENTARIU

  1. PSD-ul ar trebui scos în afara legii și întreaga conducere băgată la închisoare pe ani grei. Dragnea, Dăncilă, Tudorel Toader și alții la fel de toxici pentru România ar trebui gratulați cu o condamnare la muncă silnică pe viață și confiscarea tuturor bunurilor și averii dobândite. Din nefericire, asta nu se va întâmpla și prăbușirea României într-o hazna infectă și adâncă nu este decât o chestiune de timp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Mircea Morariu
Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Contributors.ro propune autorilor săi, acum, la sfârșit de an, trei întrebări despre anul 2020 si perspectivele României în viitorul apropiat. Cele trei întrebari sunt:

1. Care este evenimentul anului 2020 cel mai pe nedrept trecut cu vederea de media și de opinia publică? 

2. Care este cea mai interesantă idee a anului 2020?

3. Care e cea mai mare temere pe care o aveți pentru viitorul României si care e cea mai mare speranță? 

Esential HotNews

E randul tau

Observ cu uimire că invocați, ca reper intelectual creștin, cartea lui Noica, „Rugaţi-vă pentru fratele Alexandru”. Și cumva indirect îi reproșați lui Gabriel Liiceanu un soi de trădare a acestui crez ( „am neplăcuta senzaţie că mă aflu ȋn faţa unui tată care şi-a abandonat, simbolic, copiii”). Mă tem că tocmai această carte a lui Noica este o trădare a suferinței victimelor de: Cristina Cioaba la Dincolo de Isus. Gabriel Liiceanu şi portretul României religioase

Top articole

Egalitatea de șanse și egalitatea de rezultat – problema Tigru și Dragon

În filmul „Tigru și Dragon” un luptător Wudang ajunsese să fie considerat de mulți invincibil. Pe lângă stăpânirea artelor marțiale la perfecție,...

Mult așteptatul declin al pandemiei în țările europene s-a declanșat. Locul României

1.Introducere  2. Experiența a trei țări cu declin ferm și durabil  al pandemiei 3. Țările europene 4. Locul României 5. Perspective și...

Cum produce scoala tampiti

I.  Învăţământul preuniversitar Pentru a nu pune la încercare răbdarea potenţialilor cititori, o spun de la început: şcoala românească produce tâmpiţi industrial şi cu metodă....

Cine pierde în urma actualei crize de orgolii?

Alianța USR-PLUS a comis greșeala ca de-a lungul celor aproape 5 luni de când e parte la o așa-numită coaliție de guvernare,...

Fostul deţinut politic Petre Pandrea îi scrie premierului Ion Gheorghe Maurer (august 1965)

Primul gând care ne-a trecut prin minte, după ce am descoperit şi citit scrisoarea inedită de mai jos, a fost despre „sindromul...

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro

MIHAI MACI – Cel de-al doilea volum din Colectia Contributors.ro

„Atunci când abdică de la menirea ei, școala nu e o simplă instituție inerțială, ci una deformatoare. Și nu deformează doar spatele copiilor, ci, în primul rând, sufletele lor. Elevul care învață că poate obține note mari cu referate de pe internet e adultul de mâine care va plagia fără remușcări, cel care-și copiază temele în pauză va alege întotdeauna scurtătura, iar cel care promovează cu intervenții va ști că la baza reușitei stă nu cunoașterea, ci cunoștințele. Luate indi­vidual, lucrurile acestea pot părea mărunte, însă cumulate, ele dau măsura deformării lumii în care trăim și aruncă o umbră grea asupra viitorului pe care ni-l dorim altfel.” – Mihai Maci Comanda cartea cu autograful autorului. Editie limitata.

Carti recomandate de Contributors.ro

 

„Pierre Hadot aduce filosofia antica in zilele noastre. Ce s-a spus candva redevine actual, urmand modelul exercitiului spiritual, mai exact al intelepciunii care este, inainte de orice, o optiune de a fi.” – Pascal Bruckner

 

„Demersul lui Hadot parcurge elegant traseul de la inceputurile filosofiei printre greci, apoi transformarea ei in timpul romanilor si intalnirea cu crestinismul, precum si relatia emotionanta dintre filosofia orientala si occidentala.” – Global and Mail

 

Pierre Hadot (1922–2010) a fost un filosof, istoric si filolog francez, bun cunoscator al perioadei elenistice si in special al neoplatonismului si al lui Plotin. Este autorul unei opere dezvoltate in special in jurul notiunii de exercitiu spiritual si al filosofiei ca mod de viata.

 

Cumpara cartea de pe GiftBooks.ro