luni, martie 20, 2023

Pe mâna cui a fost dat bugetul României!

Au făcut furori pe la televiziuni și pe internet câteva instantanee de la întâlnirea dintre premierul Viorica Vasilica Dăncilă și câțiva dintre importanți manageri de spitale din România. O întâlnire altminteri cum nu se poate mai inutilă fiindcă doamna prim-ministru a ascultat întocmai lecția pe care i-a predat-o una dintre subordonatele domniei-sale, complet necalificată pentru domeniul pe care îl adminstrează, însă, din câte se pare, cu mare influență și trecere pe lângă președintele PSD, dl. Liviu Dragnea.
Carevasăzică, doamna Lia Olguța Vasilescu nu admite în ruptul capului că a făcut o Lege a salarizării proastă, că decizia creșterii salariilor în sectorul sanitar nu e fundamentată pe calcule bine făcute, că buzunarele bugetului României sunt, din pricina politicilor aventuriste, arbitrare ale Guvernului PSD-ALDE tot mai goale și că oricât s-ar îndatora pe piața externă Executivul tot nu pot fi puse în aplicare promisiunjile care s-au dovedit brașoave ale așa-zisului Program de guvernare.
D-na Olguța, un etalon de tupeism și proastă creștere, de dispreț față de orice urmă de bune practici, s-a lepădat de responsabilități, a spus că rezolvarea unor situații aberante ar cădea în sarcina ministrului Sănătății, d-na Sorina Pintea (formidabil cum în numai câteva zile praful și pulberea s-au ales din imaginea relativ bună de care s-a bucurat fostul manager al Spitalului județean din Baia Mare), iar doamna Pintea a aruncat pisica neagră în curtea directorilor de spitale. Cu toate acestea, realitatea rămâne aceeași. Sunt angajați din sănătate ale căror salarii în loc să crească scad vertiginos. Chiar mai grav decât atunci când au fost tăiate de regimul Băsescu- Boc. Carevasăzică, praful și pulbererea s-au ales și din promisiunea electorală a PSD că nici o leafă nu va mai scădea câtă vreme partidul d-lui Dragnea se va afla la guvernare.
În fotografia cu pricina a atras atenția poziția indecentă în care a fost surprinsă ministrul Muncii și Justiției Sociale, d-na Lia Olguța Vasilescu, Care apare imortalizată ori de parcă ar fi ajuns la al cincilea rând de votcă, ori de parcă ar fi un fel de Vassa Jeleznova a Executivului.
Însă mai mult decât postura total neconformă felului în care ar trebui să se prezinte în spațiul public un ministru din Guvernul României, ceea ce revoltă în instantaneele cu pricina este că la prezidiu îl zărim pe pușcăriabilul Darius Vâlcov. Insul condamnat în primă instanță pentru jaf, pentru furt, pentru hoție la 8 ani de închisoare și menținut în funcție de consilier cu mare importanță de premierul Viorica Vasilica Dăncilă. Aceasta fiindcă așa i-a ordonat doamnei prim-ministru președintele Partidului, cel care se poartă cu ea precum Pygmalion cu Galateea. Însă nici de acum cu aceleași rezultate pe care le-a avut asupra Elizei Doolittle întâlnirea ei cu profesorul Higgins fiindcă doamna Dăncilă tot prost vorbește.
Se sparie gândul- vorba cronicarului- că un astfel de ins precum numitul, penalul Vâlcov Darius, socotit de alt penal, adică chiar de numitul Dragnea Nicolae Liviu „un om de o valoare rară” a ajuns să planifice și să decidă cum se cheltuiesc banii românilor. Că el chivernisește produsul muncii noastre, taxele și impozitele pe care le plătesc cetățenii care nu au lingouri de aur, tablouri pe care le ascund prin cimitire și cavouri. Grotescă, scandaloasă realitate care spune multe despre valoarea morală a celor care conduc România astăzi. Despre mocirla în care se complace astăzi PSD.

Distribuie acest articol

1 COMENTARIU

  1. PSD-ul ar trebui scos în afara legii și întreaga conducere băgată la închisoare pe ani grei. Dragnea, Dăncilă, Tudorel Toader și alții la fel de toxici pentru România ar trebui gratulați cu o condamnare la muncă silnică pe viață și confiscarea tuturor bunurilor și averii dobândite. Din nefericire, asta nu se va întâmpla și prăbușirea României într-o hazna infectă și adâncă nu este decât o chestiune de timp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Carti noi

Revoluția Greacă de la 1821 pe teritoriul Moldovei și Țării Românești

 

Carti noi

„Jurnalul de doliu scris de Ioan Stanomir impresionează prin intensitatea pe care o imprimă literei, o intensitate care consumă și îl consumă, într-un intangibil orizont al unei nostalgii dizolvante. Biografia mamei, autobiografia autorului, atât de strâns legate, alcătuiesc textul unei declarații de dragoste d’outre-tombe, punctând, în marginea unor momente care au devenit inefabile, notele simfoniei unei iremediabile tristeți… vezi amanunte despre carte
 „Serhii Plokhy este unul dintre cei mai însemnați experți contemporani în istoria Rusiei și a Războiului Rece.” – Anne Applebaum
În toamna anului 1961, asasinul KGB-ist Bogdan Stașinski dezerta în Germania de Vest. După ce a dezvăluit agenților CIA secretele pe care le deținea, Stașinski a fost judecat în ceea ce avea să fie cel mai mediatizat caz de asasinat din întregul Război Rece. Publicitatea iscată în jurul cazului Stașinski a determinat KGB-ul să își schimbe modul de operare în străinătate și a contribuit la sfârșitul carierei lui Aleksandr Șelepin, unul dintre cei mai ambițioși și periculoși conducători sovietici. Mai multe…
„Chiar dacă războiul va mai dura, soarta lui este decisă. E greu de imaginat vreun scenariu plauzibil în care Rusia iese învingătoare. Sunt tot mai multe semne că sfârşitul regimului Putin se apropie. Am putea asista însă la un proces îndelungat, cu convulsii majore, care să modifice radical evoluţiile istorice în spaţiul eurasiatic. În centrul acestor evoluţii, rămâne Rusia, o ţară uriaşă, cu un regim hibrid, între autoritarism electoral şi dictatură autentică. În ultimele luni, în Rusia a avut loc o pierdere uriaşă de capital uman. 
Cumpara cartea

 

 

Esential HotNews

Top articole

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro