joi, iunie 19, 2025

Pentru PSD, timpul nu mai are răbdare!

Simptomatică pentru esența puterii actuale, pentru caracterul său opac, complet nereformabil, pentru incapacitatea membrilor guvernului condus de doamna Viorica Vasilica Dăncilă, ca și pentru aceea a conducerii PSD de a înțelege ceea ce dorește cu adevărat populația, electoratul, de a trage un set de minime învățăminte din mesajul alegerilor europarlamentare din 26 mai, mi se pare atitudinea din cursul zilei de marți 6 august, a d-lui Mihai Fifor,
Și el, ca și doamna Dăncilă un fel de 3X1.Și secretar general al PSD, și vicepemier, și ministru interimar de Interne.
Întrebat de ziariștii prezenți în fața Ministerului pe care acum îl păstorește ce părere are despre legătura deja dovedită, legătură pe care el însuși o recunoscuse cu doar câteva zile înainte printr-o postare pe o rețea socială, dintre capii lumii interlope și șefii Poliției din Caracal, dl. Fifor i-a răspuns, fără să îi tremure vocea, fără să i se miște mușchii feței, ziaristului în cauză că nu știe despre ce vorbește acesta. Sfânta mare nerușinare pesedistă s-a mai arătat o dată în toată splendoarea ei.
A devenit astfel mai evident ca niciodată că d-lui Fifor nici prin gând nu-i trece să reformeze cu adevărat Ministerul de Interne. Nici vorba ca acesta să vrea să îndepărteze de acolo mizeria urât mirositoare. Mizerie care nu este apanajul exclusiv al “organelor” din județul Olt sau din orașul Caracal. Din punctul acesta de vedere, cred că are perfectă dreptate dl. Alexandru Cumpănașu atunci când susține că astfel de legături primejdioase, teoretic interzise, între oamenii plătiți regește pentru a veghea la apărarea legii și cei al căror rost în viață este acela de a o încălca zilnic, ar putea fi specifice întregii Românii.
Dl. Fifor a preluat șefia Ministerului de Interne doar spre a face un simulacru de curățenie menit să astupe gura lumii și a ascunde nelegiuirile care se ascund acolo din ordinul sau cu binecuvântarea PSD. Două-trei schimbări de personal, îndepărtarea din funcții a interimarilor numiți de fostul ministru cu veleități penale Carmen Dan și înlocuirea lor cu alți interimari, fideli și “garantați” de cei aflați acum la vârfurile guvernului și ale PSD-ului. În bună parte unii și aceiași. Inși care înainte de 27 mai fuseseră slujitori fideli ai astăzi pușcăriașului Liviu Nicolae Dragnea. Printre ei chiar tripleta aflată azi la conducerea PSD. Troica Viorica Vasilica Dăncilă, Eugen Orlando Teodorovici, Mihai Fifor.
Tot marți, 6 august, dl. Mihai Fifor a mai comis o faptă care arată că este inutil să ne punem vreo speranță în PSD și guvernarea d-nei Dăncilă. L-a renumit în funcția de șef al Jandarmeriei Capitalei pe dl. Sebastian Cucoș.Un om cu trecut,dar și cu dosar penal. Același Sebastian Cucoș care a comandat Jandarmeria în după-amiaza zilei de 10 august 2018. Atunci când guvernarea PSD-ALDE s-a mai jucat o dată de-a mineriada și a ordonat gazarea populației inventând mai apoi pretextul loviturii de Stat. Pretext pe care insa cu minte puțină, însă cu un tupeu nemărginit adică d-na Viorica Vasilica Dăncilă l-a invocat și cu ocazia unei apariții jenante, caraghioase până la desăvârșire în fața parlamentarilor europeni, dar și în urmă cu mai puțin de trei săptămâni la postul de televiziune Digi 24. Cel mai clar indiciu că nici d-na Dăncilă, nici PSD nu își schimbă nici părul, nici năravul.
Orice om care deține o minimă doză de bun simț politic, un elementar simț de conservare ar fi anunțat în preajma împlinirii unui an de la evenimentele din august 2018 desecretizarea documentelor ascunse de d-na Carmen Dan. Nu s-a întâmplat nimic din toate acestea. De ce oare? Să ascundă cumva documentele cu pricina ceva compromițător cu privire la doamna Dăncilă care atunci ca și acum recurge la tertipul fugii de la fața locului, la plecarea strategică în concediu? Oricât ar fi dat și dă și acum bir cu fugiții cea care astăzi este prezidențiabila partidului nimeni și nimic nu o exonerează de vinovăție.
Tocmai de aceea este nevoie de acest nou 10 august. Care sper să se desfășoare fără violențe. Nu cred că guvernul va cădea după acest nou miting. El doar îi va anunța căderea. Ca și evacuarea de pe scena istoriei și a politicii românești a PSD.
Pentru PSD, timpul nu mai are răbdare.
Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro și pe blogurile adevărul.ro

Distribuie acest articol

12 COMENTARII

  1. „A devenit astfel mai evident ca niciodată că d-lui Fifor nici prin gând nu-i trece să reformeze cu adevărat Ministerul de Interne.”

    Nu nimic de mirare în atitudinea d-lui Fifor. Cu adevărat surprinzător, de mirare (!), este că sunt concetățeni ai mei care și-au imaginat măcar pentru o clipă, le-a trecut carevasăzică prin gând, că dl Fifor ar putea reforma cu adevărat ceva.

    Despre „legăturile primejdioase” pe care le-a sesizat dl Cumpănașu nu se poate spune decât că este cu totul surprinzător faptul că domnia-sa nu observă legăturile primejdioase din Coaliția pentru Modernizarea României. După ce le va observa pe acelea va crește și disponibilitatea mea de a lua în seamă spusele domniei-sale.

    • Firesc. Fifor este omul sistemului, si cind spun SISTEM, ma gindesc ;a toate intelesurile si acoperirile institutionale ale cuvintului.

  2. Daca psd-ul dispare cine ii ocupa locul? Deja in pofida dorintei majoritare , unii chiar incearca sa capteze acest electorat .Unii care inca din motive lesne de inteles nici macar nu au afisat doctrina partidului . Ce greseala

    • „Unii care inca din motive lesne de inteles nici macar nu au afisat doctrina partidului .”

      Partidul d-lui Ponta, ProRomânia, cel care a recuperat cea mai mare parte dintre demisionarii PSD a afișat doctrina partidului, este nerăbdător să se alieze cu ALDE și să preia guvernarea, să ocupe locul PSD șamd. Lucrurile sunt limpezi pe partea stângă…Pentru echilibru ar fi firesc ca după înlăturarea guvernării cleptocrate să apară și un partid de dreapta. Din nefericire, așa ceva nu există în România, iar PNȚ-CD a devenit sub conducerea d-lui A Pavelescu o caricatură politică.

      • Sustineti ca nu este partid de dreapta in politica romaneasca. Atunci PNL ce e, o fi si el tot vreun partid de stanga?

  3. Dl. Alexandru Cumpanasu este agent de influenta muscal. Inca nu i-am determinat gradul, probabil nici n-o voi face, avand altele mai importante de realizat, dar trebuie sa fie unul important, plus minus, avand in vedere cat se-nvarte si se da de ceasul mortii sa modernizeze Romania.

  4. Trebuie sa va contrazic inca de la primul dvs. paragraf, d-le Morariu.
    Dl. Fifor si restul capilor PSD inteleg foarte, foarte bine ce vor si ce nevoi au cetatenii. Din pacate (pentru cetateni, evident), nevoile si dorintele acestea au ca si conditie sine qua non ca toata gasca de lideri pesedisti, mici si mari, sa fure mai cu masura. Or asta este inacceptabil pentru aproape orice lider pesedist – pai, cum sa nu mai fure, direct sau prin interpusi?!? Pai, atunci, el pentru ce a mai intrat in politica, pentru ce si-a sacrificat pretiosul timp?!?

    Inca nu m-am hotarat care din urmatoarele variante e mai potrivita pentru adaptarea celebrului dicton cartezian la zilele noastre:
    Sunt pesedist, deci fur
    sau
    Sunt pesedist, deci mint

  5. Domnule Morariu,
    pai atunci, tot din categoria „Pt PSD timpul nu mai are rabdare” e si : „Niculae, unde mergem noi domnule ?” Recte, odata cu intrarea in inchisoare a lui Nicolae Liviu Dragnea, incotro se indreapta PSD ? Catre insignifianta sau se retrage in muntii peste iarna ca sa iasa la primavara ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Autor

Mircea Morariu
Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Sprijiniți proiectul Contributors.ro

Carti

Foarte rar mi-a fost dat sa citesc o carte atat de neinduratoare cu realitatea imediata, in acelasi timp atat de logica si de riguroasa in demonstratii. Da, Mihai Maci n-are solutii pentru impostura generalizata din sistemul universitar romanesc sau din cercetare; dar o vaneaza splendid si necrutator in toate cotloanele unde se ascunde si o fotografiaza impecabil, aratandu-i originile si semnificatia sociala. Da, recunoaste ca nu stie cum ar trebui recuplata cultura de invatamant, nu mai spera ca s-ar putea ingradi dezastrele produse limbii romane de utilizarea device-urilor digitale, nu poate decat consemna declinul ireversibil al culturii inalte, dar si al satului traditional si al „familiei traditionale”: dar cat de magistral si, mai ales, lipsit de complezenta sentimentala completeaza fisele sociologice ale principalelor mutatii sociale si culturale din ultimele decenii! Ce-i de facut, totusi? Atata (si e deja mult), crede el: sa privim drept in ochi dezastrul si sa-i punem interogatiile esentiale: „Inainte de-a da raspunsuri, se cuvine sa punem intrebarile”. – Andrei Cornea

Un nou volum semnat de Mihai Maci. Îl puteți achiziționa de aici

Carti

Cărți noi

Noțiunea de cumpănă, care dă titlul acestui volum, nu doar că surprinde natura momentului geopolitic internațional, dar sugerează și o posibilă soluție pentru România. Cumpăna nu este doar o etapă de tranziție, ci un punct critic în care direcțiile asumate astăzi vor determina ireversibil poziția țării în arhitectura globală a puterii. După trei decenii de integrare euro-atlantică, în care viitorul părea stabil și previzibil, realitățile internaționale s-au schimbat rapid, iar ordinea liberală care a definit ultimele decenii este acum contestată. Această contestare vine atât din exterior, prin ascensiunea regimurilor autoritare, cât și din interior, prin revizionism politic și radicalizarea discursului public.” Prof. Corneliu Bjola, Universitatea Oxford

Volumul poate fi cumpărat de aici

Carti noi

Definiția actuală a schimbării climei“ a devenit un eufemism pentru emisiile de CO2 din era post-revoluției industriale, emisii care au condus la reificarea și fetișizarea temperaturii medii globale ca indicator al evoluției climei. Fără a proceda la o „reducție climatică“, prin care orice eveniment meteo neobișnuit din ultimul secol este atribuit automat emisiilor umane de gaze cu efect de seră, cartea de față arată că pe tabla de șah climatic joacă mai multe piese, nu doar combustibilii fosili. Cumpără cartea de aici.

Carti noi

 

Carte recomandata

Ediția a II-a adăugită.

„Miza războiului purtat de Putin împotriva vecinului său de la vest este mai mare decât destinul Ucrainei, echilibrul regional sau chiar cel european. De felul în care se va sfârși acest conflict depinde menținerea actualei ordini internaționale sau abandonarea ei, cu consecințe imprevizibile asupra întregii lumi pe termen mediu și lung. E o bătălie între democrație și dictatură, între regimurile liberale și cele autoritare... Cumpara volumul de aici

Pagini

Esential HotNews

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro