vineri, martie 29, 2024

S-a terminat cu reforma?


Vestea revocarii ministrului Lazaroiu,  hotarata intr-o jumatate de zi de catre greii PDL, ne arata pana unde era decis sa mearga PDL cu reforma. Interna si economico-sociala a tarii. Pur si simplu, conducerea „grea” a PDL n-a mai suportat aerele de independenta ale ministrului Lazaroiu. Care nu s-a inscris in PDL, ba mai cocheta si cu ideea unei   Miscari Populare, care sa ajute PDL in viitoare campanii. Ajutor, inteles insa de PDL, ca vine la concurenta pentru gratiile electoratului.

Probabil lucrurile stau astfel. Legile propuse de Lazaroiu (Codul social – Legea asistenţei sociale), ating grav interesele electorale ale PDL. Cum sa tai masiv, dramatic, ajutoarele sociale, cu mai putin de un an inainte de alegeri? Sinucidere electorala curata. Ce conteaza dezechilibrele structurale, ce conteaza credibilitatea in ochii partenerilor europeni? Conteaza doar interesele electorale.

In fond, ce i se reproseaza? Ca Lazaroiu nu este membru PDL, si ca a declarat ca „nu poate intra in acest PDL, acum”, ceeace a cazut cat se poate de prost in urechilor sefilor PDL.

Important este si faptul ca presedintele Basescu a semnat imediat demiterea lui Lazaroiu.

Prima intrebare este daca lui Basescu nu-i cade foarte bine aceasta asa zisa disidenta. In primul rand, si domnia sa este de parere ca in interiorul unui partid, al unui guvern, al administratiei presidentiale, nu poti avea alte pareri decat ale sefului. Din acest punct de vedere totul este ok, nu se  poate permite cuiva disidenta in interiorul unui guvern, fara riscul de decredibiliza intreaga institutie.

Pe de alta parte, daca Lazaroiu va crea miscarea de dreapta, Alba ca Zapada sau Miscarea Populara, la concurenta cu PDL, abia ca se va anima viata politica, standardele de integritate vor fi ridicate, astfel incat PDL va avea o problema in a le ignora. Ceeace nu are cum sa nu-i convina lui Basescu.

Problema pe care o are Basescu, cum a si declarat-o, este „daca nu cumva coalitia a obosit sa mai faca reforma”, situatie care in contextul economic global actual ar dinamita, pur si simplu, fragilul echilibru la care a ajuns Romania. In perioada imediat urmatoare, soarta legii pregatite de Lazaroiu ne va arata daca aceasta temere are sau nu fundament.

S-a discutat mult despre enormele asteptari in randurile electoratului, pentru un nou partid de dreapta, curat si cinstit. Rechemarea in partid, de catre Elena Udrea,  a puscariasilor Solomon si Gutau, a pus capac, la propriu si la figurat, palidei tendinte de integritate initiate in partid de catre Monica Macovei.  La fel, propunerea lui Oltean ca Botis, anchetat de OLAF si DNA, sa candideze la primaria Bistritei. Asa ca drumul spre o Alba ca Zapada pare redeschis. Depinde doar de Sebastian Lazaroiu si de altii care gandesc ca dansul sa-i decida nasterea oficiala.

Pana la urma si in politica trebuie sa functioneze principiul „cine se aseamana se aduna”. Asa s-a intamplat si acum. Lazaroiu este un idealist, constructor de idei si principii, deschizator de drumuri, la care ii da dreptul experienta sa politica si profesionala. Corect este ca  fiecare  sa-si urmeze calea, pe care o are inscrisa in gene si structura intelectuala si personala.

Nu se intampla nimic neobisnuit, doar se aleg apele.

Distribuie acest articol

38 COMENTARII

  1. Un ministru tare de la dormitul pe cuie :) Era capos si credea ca intelegerea functionarii lumii incepe odata cu el si se sfarseste tot cu el. Trebuie sa mai invete cum functioneaza o societate si ca democratia unei tari este „emanatia societatii”. O tara bogata poate accepta reforme dureroase si poate plati costul democratiei cat si al civilizatiei, un om instarit poate accepta o taiere de 25%, dar nu cere asta uneui tari sarace/nefinantat sau unui amarat.
    Pui un amarat sa curete „rahatul” societatii, il platesti cu 800RON si apoi vii ca ministru sa-i spui ca nu e performant. Amaratul iti demonstreaza ca tot atat „rahat” a scos si cand a fost in Germania dar a fost platit altfel, el si-a facut jobul la fel ca germanul si se intreaba, sincer, unde e lipsa performantei, ca la el nu e.
    El nu intelege cum pt. exact aceeasi munca in Germania lua 1500 Euro iar aici doar 800 RON si unde mai pui basca ca e si „mustrat”. Nu in ultimul rand vine acest „ministrel”, tocmai demis, si-i spune ca nu e „performant” si ca trebuie sa lucreze ca germanul, dar el chiar asta a facut atat in Germania cat si in Romanaia .
    Un ministru ce-si merita soarta. La fel trebuie sa facem si cu „Führer” Funeriu.Ambii spun vorbe lipsite de sens …

  2. N-aș zice că decizia de a-l da afară pe Lăzăroiu este complet nejustificată din punct de vedere politic, dar în același timp asta demonstrează încă o dată faptul că partidele vechi nu mai pot fi reformate.

    Așa că haideți domnilor odată cu partidul cel nou, nu vă mai pierdeți vremea cu dinozaurii!

    • Domnu’ Tudor, pentru reimprospatarea memoriei dvs., va aduc respectuos la cunostinta ca, daca e sa ne luam dupa varsta, PDL nici anii de gradinita nu-i are inca.
      Partidul a fost format acum mai putin de 4 ani, in decembrie 2007.
      Prin urmare, partidul cel nou, curat, uscat si deocamdata inexistent, are toate sansele sa castige alegerile de la anu’, iar prin 2014-2015 sa fie tinta unor la fel de viguroase chemari la aruncare la tomberon pe motiv de dinozaurizare.

      Ce nu pareti sa intelegeti dvs., sau doar nu vreti sa acceptati, exact ca si dl. Vlaston, este ca mai toate partidele din Romania, indiferent de nume, varsta, culoare, forma, sex etc., recicleaza aceiasi oameni. Unii dintre ei, printre care si favoritul dvs. (nu e vb de Lazaroiu, el e doar un mic bufon), se pregatesc sa treaca la al patrulea partid, asta inca inexistent.
      Naravurile si retelele de relatii raman insa neschimbate la toti acesti oameni.

      Altfel, articolul ilustreaza perfect starea de nonsens, de teatru al absurdului in care traim si ne complacem – dl. Lazaroiu era un mare reformator si nu trebuia concediat, dar dl. Basescu a facut bine ca i-a acceptat demisia.

      Simplu ca buna ziua.

  3. … in regula, mai trebuie exolicat numai ce legatura este intre acest Lazaroiu si vreo… „reforma”. A inceput (si) Lazaroiu o reforma?! Cand? Unde? Cum?…

      • Poate ca e vorba, intr-adevar, de o reforma „in declaratii si opinii”. Despre care legi „reformatoare” vorbim?! Si, apropo de „reforma”, ajustarile bugetare pe baza de reduceri de personal, de salarii (si alte venituri), de ajutoare sociale nu constituie numai prin ele insele o reforma. Contabilitatea este una, o reforma, insa, inseamna mult mai mult de atat.
        Acum, revenind la realitate, acest film – „Moartea domnului Lazaroiu” – nu are legatura cu „reformele” initiate de catre decedat – Dumnezeu sa-l ierte! – la Min.Muncii

      • nu stiu cum o reforma poate fi definita de declararitii si opinii. La partea cu legile, putem vorbi de o posibila reforma, putinul timp petrecut la minister i-a permis sa schimbe cateva lucruri, pana la reforma mai este cale lunga din punctul meu de vedere.

        Nu cred ca refuzul sau de a intra in PDL sau suportul pentru crearea unui nou partid l-au pus in situatia de a fi demis. Cred ca motivele sunt altele.

      • nu stiu cum o reforma poate fi definita de declaratii si opinii. La partea cu legile, putem vorbi de o posibila reforma, dar putinul timp petrecut la minister i-a permis sa schimbe daor cateva lucruri, pana la reforma mai este cale lunga din punctul meu de vedere.

        Nu cred ca refuzul sau de a intra in PDL sau suportul pentru crearea unui nou partid l-au pus in situatia de a fi demis. Cred ca motivele sunt altele.

  4. Imi vine greu sa cred ca aceasta situatie este atat de negru pe alb cum spuneti dumneavoastra. Daca e asa, PDL isi pecetluieste soarta si, din pacate, ajuta USL-ul.

    De aceea eu cred ca trebuie sa asteptam un pic sa vedem exact mecanismele care se pun in miscare.

  5. Numai vorbim de prestatia Dlui Lazaroiu ca ministru care a inceput sa faca o ordine in minister pana la cuvintele de bun simt la plecare iar ca voce politica era singura coerenta si care aducea un suflu nou asteptat dealtfel Oricum a fost dezagreabila reactia PDL care invoca drept competenta un stagiu indelungat la a mirosi sosetele ca si stagiile in ilegalitate.O cuagulare a dreptei nu va fi viabila sub steagul Miscarii Populare inscrisa ca patent ci plecand clar de la o initiativa ca a Dlui Lazaroiu.Cert este ca dorinta si speranta exista ca organizare si celelate suporturi logistice probabil este mai greu.Oricum trebuie salutat acest inceput

  6. „Asa s-a intamplat si acum. Lazaroiu este un idealist, constructor de idei si principii, deschizator de drumuri, la care ii da dreptul experienta sa politica si profesionala.”

    Fara comentarii as spune. Va bateti singur d-le Vlaston cu astfel de replici. Mi-aduc aminte cu in 2003 servea la greu PSD, acum e de dreapta. Omul e numai imagine, nimic concret. Cum puteti spune ca a reformat in 3 luni prin munca lui protectia sociala. E clar ca respectivele idei au fost ale altora din minister si el doar a continuat. De asta a vorbit si cel de dinaintea lui. E cam aiurea sa crezi ca in 3 luni a venit cu atatea idei si legi in conditiile in care nu prea cunostea problematica ministerului. Omul acesta ar trebui evacuat din politica… Dupa ce Base nu va mai conduce va cauta un alt stapan…

  7. Buna seara d-le Vlaston. Apreciez sinceritatea d-tra in relatia cu noi cititorii. Consider cat se poate de normal ca atat timp cat boierul cel de sus a avut grija sa ne faca diferiti unii de altii, opiniile noasre sa fie la randu-le diferite. Apreciez deasemenea militantismul d-tra in sustinerea ideilor, si in la fel de mare masura, rabdarea cu care intrati in dialog cu noi. Acestea fiind spuse, imi permit sa va pun o intrebare, nu inainte de a face o mica introducere, si anume: In 2004 cand am luat decizia de a-i acorda votul meu actualului presedinte, un ghimpe din inima imi spunea ca ochiul sau ala rau nu si-a aratat adevarata sclipire. Imi era teama ca T. Basescu, inzestrat fiind cu harul de a-i face pe oameni sa creada in el, ne va duce intr-o fundatura din care cu greu vom putea iesi. Incercam atunci sa ma amagesc spunandu-mi ca intre el si Nastase nu incape indoiala care-i alegerea corecta. Pana la urma esti nevoit sa alegi din ce-i pus pe masa. Nici azi nu reusim sa punem pe masa prea multe, dar asta tine de capacitatea noastra de a cultiva si a creste oameni. Intrebarea mea catre d-tra, e urmatoarea: Ati simtit vreodata rautatea din sufletul lui Traian Basescu, sau considerati ca eu ma insel fundamental in ceea ce spun?

      • Noi ne asteptam la ratiune, dar dvs. va bazati pe… instinct?!
        Instinctul nu are nevoie de litera scrisa, de fundamentare rationala, de logica, de ecuatii diferentiale etc. etc…
        Instinctul poate fi, eventual, legat de cei indragostiti (de o femeie, de un politician jegos si mitocan), dar nu de o fiinta profund rationala

          • Mea culpa! Nu stiu (si nici nu ma intereseaza) daca exista rautate in sufletul unui individ mizerabil ca Basescu, dar sunt comnvins de prostia coplesitoare din mintea unui ignorant ca Basescu

      • Noi ne asteptam la ratiune, dar dvs. va bazati pe… instinct?!
        Instinctul nu are nevoie de litera scrisa, de fundamentare rationala, de logica, de ecuatii diferentiale etc. etc…
        Instinctul poate fi, eventual, legat de cei indragostiti (de o femeie, de un politician jegos si mitocan), dar nu de o fiinta profund rationala

        • Daca nu e rautate, cu siguranta e prostie si mitocanie incomensurabila. Atunci cand le vorbesti cu „ba” unor indivizi pe care trebuie sa-i reprezinti, habar neavand ca in relatia cu necunoscutii, indiferent daca iti spala wc-ul sau iti fac papucii, codul bunelor maniere (pe care tu trebuie sa le ai chiar daca ei nu le au) iti impune adresarea la persoana a doua plural, esti ori prost, ori mitocan, ori ambele. Cand ai impresia ca oamenii de pe strada trebuie sa te asculte cuminti atunci cand le faci onoarea de a cobora printre ei, indiferent de ce spui in calitate de presedinte si ca nu tu trebuie sa ii asculti, ori esti idiot, ori nu stii unde te afli, ce functie ocupi si cum ai ajuns sa o ocupi.

  8. mi-e imposibil sa cred ca dl. Basescu doreste vreo reforma reala atata vreme cat specimene ca Elena Udrea si Traian Igas au la indemana felii groase din buget si (culmea!) servicii secrete, toate date de insusi presidentul! care prezident, pe de alta parte, a refuzat serviciile unui profesionist dovedit ca onest si performant, numit Klaus Johannis; sorry, Lazaroiu nu poate fi credibil tocmai pentru ca il reprezinta pe Basescu.

  9. Sau… avem de-a face cu un plan?

    Mai intai un test: Lazaroiu pleaca de la Cotroceni, brusc incepe sa intre in gratiile opozitiei si ale televiziunilor aferente – la fel cum s-a intamplat cu toti ceilalti consilieri prezidentiali demisi sau care au demisionat.
    http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/lazaroiu-dat-papuci-consilier-prezidential-istenem-62033.html

    Apoi Lazaroiu devine membru al guvernului si redevine persona non grata pentru cei amintiti mai sus. Si iata cate „conspiratii”:
    http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/lazaroiu-pus-ministru-pentru-a-l-demite-pe-boc-64160.html
    http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/culmea-teoriei-conspiratiei-lazaroiu-a-venit-la-munca-pentru-a-manipula-pensionarii-64142.html

    Face niste declaratii referitoare la Miscarea Populara iar astazi este demis, devenind un fel de victima a actualului guvern si indirect a lui Basescu. Asadar, a fost „spalat” si devine un fel de „Alba ca Zapada”.

    Simpla teorie, n-as baga mana in foc precum expertii voxpublica…

    • Poate sa fie si un plan. Oricum dobitocii au datoria sfanta sa voteze! Ca in 2009, la „prezidentiale”. Pentru ca „pericolul comunismului, al mogulilor, al dusmanilor poporului etc.” (cu update „dusmanii poporului de la USL”) a ramas acelasi

        • De unde ai tras cocncluzia ca eu as considera ca USL reprezinta „prietenii poporului”?! Nu stiu asta si nici nu caut „prieteni ai poporului”, Stiu, insa, in ce masura PDL-Basescu etse „prietenul poporului”. Multa bafta si tie cu prietenul PDL-Basescu! Ca ai si mai multa nevoie, ei sunt la putere! :)

    • ˝Sau… avem de-a face cu un plan?˝

      Daca e un plan, pare croit pe tiparul unei strategii deja validata intr-un precedent de succes.Cazul Oprescu, prin care s-a reusit dislocarea adversarilor PSD de la Primaria Bucurestilor.Cam pe acelasi tipar si-a facut exitul din PSD si Oprescu, a plecat fluturand steagul puritatii pierdute a politicii si devenind in cele din urma pentru PSD ˝omul nostru din Bucale˝.

  10. Care reforma? Pai nu s-a schimbat nimic, nici in parlament, unde se inteorc inapoi puscariasii si sunt sarutati de colegii lor, care inca nu au fost inchisi. Nici in psd sau pdl care-si primesc si ei inapoi puscariasii. Nici in educatie unde sunt aceleasi mafii si clanuri de dinainte de Funeriu. Nici in preuniversitar unde posturile se ocupa pe bani sau pile mari. Si unde manualele si programele sunt la fel de grele, neatractive, departe de lumea reala, de practica.

    Nu va fi nici o reforma domnule!! ca se face o miscare, un partid sau doua noi, tot acelasi teatru la care poporul roman se uita ca un simplu spectator, pasiv. Si de or fi 1001 de presedinti si partide si politicieni, in realitate e acelasi balaur cu mai multe capete. Si pe oricine votezi, e tot aia, nu se schimba nimic in realitate, doar formal.

    mai bine norvegianul ala de arunca in aer un partid intreg, asta revolutionar si nu securistii care conduc azi tara impreuna cu progeniturile lor.

  11. Incep prin a spune ca nu sunt de acord cu multe dintre afirmatiile Dlui Lazaroiu facute dupa numirea ca Ministru la MM(exemplu: acea afirmatie referitoare la „bogatii” Romaniei reprezentati de cei cu venit de 800 Roni/cap mi se pare cel putin jignitoare la adresa romanilor), dar citind articolul de pe HN intitulat „Realizarile Ministrului Lazaroiu” si cateva dintre declaratiile liderilor PDL referitoare la aceasta demitere, pot spune:

    Enumerarea actelor normative din acel articol de pe HN arata ca(dincolo de faptul ca unele erau in lucru inainte de venirea dumnealui) Dl Lazaroiu evident socat de harababura si bulibaseala de la MM(auzi, nimeni nu stie numarul asistatilor din Romania!!!) a inceput sa faca incet-incet ordine, adica sa puna lucrurile in ordinea pe care in mod intentionat guvernarile anterioare ca si Guvernul Boc au evitat-o!
    De ce ?! Pentru ca ajutoarele sociale aduc VOTURI!!
    Ori Dl Lazaroiu a inceput sa strice socotelile portocaliilor iar anul 2012 bate la usa!!
    Ori, cu masuri din astea care sa faca ordine in dezordinea de la MM, normal ca Lazaroiu indeparta PDL de voturile milioanelor de asistati social , majoritatea pe nedrept si ilegal..
    Numai ca nimeni nu are interesul ca in situatia asta sa se faca ordine!!
    Eu cred ca asta a deranjat in ceea ce a facut Dl Lazaroiu… numai declaratiile Dlui Oltean si sunt suficiente ca sa inteleg ca Lazaroiu efectiv deranja prin ceea ce incepuse sa faca…
    Si-i deranja pe PDListi, nu tipau romanii cat se pare ca au tipat PDListii !!!!
    Cu asemenea guvernanti ne vom lalai inca 20 de ani cu milioanele de asistati social…

    „Decizia lui Emil Boc de a-l revoca din funcţie pe Sebastian Lăzăroiu vine pe fondul nemulţumirilor tot mai mari din PDL faţă de criticile pe care acesta le-a făcut constant la adresa partidului. Asta în condiţiile în care democrat-liberalilor nu le-a picat bine încă de la început impunerea acestuia în echipa de la Palatul Victoria. Presiunile făcute de pedelişti la adresa lui Emil Boc au crescut în ultima perioadă, ceea ce l-a făcut pe premier, susţin surse din partid, să ia în calcul o eventuală schimbare a lui Lăzăroiu din funcţie, în acest sens purtând în ultimele săptămâni discuţii pentru o eventuală preluare a portofoliului de către Sulfina Barbu.
    „Noi l-am făcut şi consilier prezidenţial, când era un amărât şi nu ştia nimeni de el, şi ministru şi el vine acum şi zice că partidul e vai de mama lui. De oameni de ăştia avem noi nevoie acum înainte de alegeri? Nu fac nimic, doar dau din gură. Să se ducă el să-şi facă partid atunci!”, a spus alt democrat-liberal

    Oltean: Lăzăroiu a ajuns ministru pe seama acelui partid pe care astăzi îl renegă

    De altfel, reacţiile la interviul acordat gândul de Sebastian Lăzăroiu au apărut încă de dimineaţă. „Mi-aş permite să comentez puţin afirmaţiile domnului ministru Lăzăroiu, care recidivează într-un mod nepermis, molipsindu-se de boala aceasta a unora care ajung pe funcţii înalte, pe demnităţi înalte pe seama PDL şi pe urmă, într-un mod totalmente condamnabil, îşi fac şi îşi cultivă propria imagine. Este un gest reprobabil, pe care eu îl condamn şi de care mă delimitez. Întotdeauna m-am delimitat de acei oameni lipsiţi de orientare, de acei oameni cărora le-a făcut plăcere şi le face plăcere să fie beneficiarii unor avantaje ale unor demnităţi publice, în acelaşi timp să se delimiteze de cel care le-a provocat. De aceea condamn, categoric condamn afirmaţiile domnului ministru Lăzăroiu, care a ajuns ministru pe seama acelui partid pe care astăzi îl renegă, care îşi face imagine pe seama acelui partid care l-a propus într-o demnitate publică atât de înaltă şi îi face plăcere să se numească ministrul muncii”, a declarat astăzi, secretarul general al PDL Ioan Oltean, înainte ca demiterea lui Lăzăroiu să se oficializeze.’

    Aceste declaratii ale liderilor PDL apar intr-un articol in GANDUL(nu le-au negat PDListii deci par a fi recunoscute ca sunt reale) si arata clar ca Dl Lazaroiu i-a deranjat pe liderii grei din PDL prin declaratiile sale dure despre actualul PDL!!!

    Inteleg din aceste declaratii ca speranta de reformare a PDL si mai ales a Romaniei este serios pusa sub semnul intrebarii de interesele de partid, adica de interesele electorale imediate si de viitor din PDL….
    Cum au procedat PSDistii, procedeaza fara jena si PDListii…
    Aceiasi oameni politici romani pentru care interesele personale si de partid sunt mai presus decat interesul national ptr care au fost alesi… alesi degeaba din acest pdv…..

    • Ioan Oltean demonstreaza simptomele clasice ale bolii politicianului roman. Lazaroiu nu este bolnav, asa cum pretinde Oltean, ci invers. Accederea la functii publice este singura modalitate de a beneficia de uneltele necesare schimbarii mentalitatii, reformei. In momentul in care reforma este refuzata, metodele (unicele metode) alese de catre putinii curajosi – sunt refutate ca fiind dovezi ale unei asa-zise parveniri.

      Nu votati PDL, nu votati USL, nu votati pe nimeni !

  12. Nu ca zic, da’ vreau sa spun:
    Corecta descriere Domnule Profesor:
    „Lazaroiu este un idealist, constructor de idei si principii, deschizator de drumuri, la care ii da dreptul experienta sa politica si profesionala”
    Vreau sa adaug: strateg.
    zi buna

  13. NU! Nu s-a terminat cu reforma. Ea continua pe alt palier.
    mazilirea lui Lazaroiu o banuiesc ca fiind comandata.
    Pozitia ex-ministrului care, dupa propriile declaratii, va vasli in aceeasi barca cu carmaciul nu este de neglijat. Usoarele dezamagiri exprimate de presedinte la adresa coalitiei guvernamentale au rolul de a atrage atentia asupra unei posibile noi miscari politice, despre care se speculeaza intens.
    Votantii traditionali ai democratilor, intrunesc 15-16%. Pe acestia presedintele ii considera stabili, de nepierdut. Este necesar insa sa-i (re)castige per sceptici, pe indecisi, pe nevotantii care mai sunt interesati de politica. Trebuie sa le atraga atentia cu ceva. Convingerea lor ca toate partidele ar fi o apa si un pamant nu trebuie combatuta, ci folosita intr-o directie anume.
    Fac o paranteza, cat sa constatam ca eminentei cenusii ii plac dramulettele, bazandu-se pe puterea lor de retinere a atentiei publice: lacrimile si “draga Stolo”, biletelul roz, independenta EBa-ei, chiar incidentul cu telefonul si pumnul cu pixeli, i-au folosit.
    De ce atunci sa renunte la atractia magica aunor astfel de intamplari si sa nu regizeze propria dramuletta?! De o finete subtila, din care se pot obtine avantaje, practic fara nici un risc. Pentru a indeparta orice suspiciune ca noua miscare ar fi un portocaliu deghizat, sunt necesare astfel de “divorturi” bruste, inexplicabile. Astfel cei deceptionati de PD-L se trezesc cu o alternativa ce pare tot mai veridica. Fie concept, fie realitate, Miscarea Populara poate capta atentia radicalilor care mai spera. Insa nu acesta e scopul principal. Ar fi prea la vedere! Un scop mult mai important e faptul ca-i face pe uslasi uitati. Se va vorbi tot mai mult intre alternativele PD-L sau MP, in caz de nevoie urmand alte demisii. Se va induce astfel convingerea in electorat ca MP este adevaratul concurent al PDL si de aici posibilitatea demna de a alege este intre cele doua. Iar daca alegatorii aleg pe unii ori pe altii, nu prea mai conteaza, daca voturile se duc, pe nestiute, in acelasi cos.

  14. Il apreciez pe Sebastian Lazaroiu. Adevarat este ca am fost uimita de opiniile lui mult mai de dreapta decat se revendica PDL. Daca face partid si daca o ia si pe Monica Macovei ma inscriu si eu. Si donez si bani pentru campanie, lipesc afise, tot ce trebuie… M-am saturat de rinocerizarea politicii romanesti.

  15. @cetateanul turmentat

    Ai dreptate. Lazaroiu nu a facut nimic altceva decata sa trancaneasca. Parearea mea despre legea asistentei sociale promovata de le in Guvern este exprem de proasta. Dar nici macar pe aceasta nu a gandit-o el. A mostenit-o.
    Mai intai, principalele decizii politice cu privire la asistenta sociala s-au adoptat in Strategia din martie a.c.

    http://www.legestart.ro/stire-Strategia-reforma-domeniul-asistentei-sociale-2011-2013-mai-putine-prestatii-sociale-2268.htm

    Iar textul legii este tot din primavara, de pe vremea lui Botis. Nu ca Botis ar fi gandit/o, nu, nu. Acela nu gandea. In realitate, „reformistii” – si spun asa pentru ca reforma inseamna intoarcerea la secolul XIX! – sunt care din Banca Mondiala, care din zona prietenilor Americii… Modelul propuse de aceasta lege nu se regaseste nicaieri in Europa, ci doar in cele mai „conservatoare” state ale federatiei americane.

    Bref! Lazaroiu nu are nicio reforma la activ, este doar alt „jucator” al acelorasi papusari care ne-au adus la catastrofa de acum.

    http://www.mmuncii.ro/ro/articole/2011-04-13/proiect-de-lege-privind-asistena-sociala-forma-refacuta-2130-articol.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Autor

Stefan Vlaston
Stefan Vlastonhttp://stefan-vlaston.blogspot.com/
Candidat din partea ARD la Camera Deputatilor la alegerile din decembrie 2012 Profesor de liceu, director de liceu in perioada 1990-2008, Presedintele asociatiei EDU CER- Educatie si Cercetare. Preocupari in domeniul politicilor educationale, in privinta calitatii educatiei, a managementului educational. Contributii in media scrisa si audiovizuala, pe temele privind educatia, formarea profesionala si cercetarea.

Sprijiniți proiectul Contributors.ro

Pagini

Carti noi

 

Cu acest volum, Mirel Bănică revine la mai vechile sale preocupări și teme de cercetare legate de relația dintre religie și modernitate, de înțelegerea și descrierea modului în care societatea românească se raportează la religie, în special la ortodoxie. Ideea sa călăuzitoare este că prin monahismul românesc de după 1990 putem înțelege mai bine fenomenul religios contemporan, în măsura în care monahismul constituie o ilustrare exemplară a tensiunii dintre creștinism și lumea actuală, precum și a permanentei reconfigurări a raportului de putere dintre ele.
Poarta de acces aleasă pentru a pătrunde în lumea mănăstirilor o reprezintă ceea ce denumim generic „economia monastică”. Autorul vizitează astfel cu precădere mănăstirile românești care s-au remarcat prin produsele lor medicinale, alimentare, cosmetice, textile... Cumpara cartea de aici

Carti noi

În ciuda repetatelor avertismente venite de la Casa Albă, invazia Ucrainei de către Rusia a șocat întreaga comunitate internațională. De ce a declanșat Putin războiul – și de ce s-a derulat acesta în modalități neimaginabile până acum? Ucrainenii au reușit să țină piept unei forte militare superioare, Occidentul s-a unit, în vreme ce Rusia a devenit tot mai izolată în lume.
Cartea de față relatează istoria exhaustivă a acestui conflict – originile, evoluția și consecințele deja evidente – sau posibile în viitor – ale acestuia. Cumpara volumul de aici

 

Carti

După ce cucerește cea de-a Doua Romă, inima Imperiului Bizantin, în 1453, Mahomed II își adaugă titlul de cezar: otomanii se consideră de-acum descendenții Romei. În imperiul lor, toleranța religioasă era o realitate cu mult înainte ca Occidentul să fi învățat această lecție. Amanunte aici

 
„Chiar dacă războiul va mai dura, soarta lui este decisă. E greu de imaginat vreun scenariu plauzibil în care Rusia iese învingătoare. Sunt tot mai multe semne că sfârşitul regimului Putin se apropie. Am putea asista însă la un proces îndelungat, cu convulsii majore, care să modifice radical evoluţiile istorice în spaţiul eurasiatic. În centrul acestor evoluţii, rămâne Rusia, o ţară uriaşă, cu un regim hibrid, între autoritarism electoral şi dictatură autentică. În ultimele luni, în Rusia a avut loc o pierdere uriaşă de capital uman. 
Cumpara cartea

 

 

Esential HotNews

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro