luni, mai 17, 2021

Președintele Iohannis și “testul Gârbovan”

Condeierii și scripcarii arondați puterii au îndeplinit ca la carte ordinele. Au scris editoriale, poezele, ode, au însăilat mici cânticele comice menite să glorifice tot ceea ce li s-a cerut.
Adică nu doar presupusa înțelepțire a doamnei V.V. Dăncilă care, iată, a adus un suflu nou în PSD, a convins CExN partidului să accepte nume care mai de care mai pretins serioase pentru posturile rămase vacante de miniștri. Trebuia glorificată, omagiată, sanctificată și doamna Dana Gârbovan care ar urma să preia portofoliul Justiției.
Vineri, când și-a făcut cunoscută opțiunea, doamna Dăncilă a debitat o minciunică, a câta?, în conformitate cu care sus-numita doamnă de la Cluj ar fi independentă din punct de vedere de politic. Așa să stea oare lucrurile în realitate? Nici pe departe.
E adevărat, d-na Gârbovan nu are carnet de partid în poșetuța cu care, ori de câte ori a putut, a dat în cap justiției. Pretinzând că ar facea-o în numele nu știu căror principii. Însă atât ea cât și asociația de magistrați cu un număr neprecizat de membri pe care o conduce au reprezentat o consistentă echipă de influenceri în favoarea mutilărilor comise ori doar plănuite și, din fericire neizbutite, de inși precum Dragnea, Iordache, Nicolicea, Șerban Nicolae. Minciunicii ieșite pe gurița femeii care se visează viitorul președinte al României, deși în sondaje de abia dacă atinge un amărât de 8-10%, li s-au asociat gogoșile mari cât casa debitate de zeloșii Cristoiu, Nistorescu, Val Vâlcu, Bogdan Chirieac, de pretinșii jurnaliști de la Evenimentul zilei și de la Antena 3, majoritatea aflați, într-un fel sau altul, direct sau indirect, adesea prin casieria pitită în Televiziunea Română, pe statul de plată al PSD. Ca să nu ma vorbim despre haoticul domn Octavian Hoandră de la Realitatea tv în capul căruia este varză. Un amestec indistinct între ceea ce gândește el cu tărtăcuța proprie, ceea ce îi ordonă să gândească patronul Cozmin Gușă și rămășițele gândirii prietenului său de suflet, Rareș Bogdan.
De la ei și de la alții am aflat că d-na Gârbovan a luptat și luptă pentru “o justiție adevărată” (sic!), că este o femeie serioasă, o mare profesionistă, iar dl. Nistorescu a plusat și a mers până acolo încât a edictat într-un editorial publicat sâmbătă dimineață în Cotidianul că țara s-ar afla în fața unui mare test. Testul Gârbovan. Dacă ar fi să îl băgăm în seamă pe cel trimis în 1989 de Nicolae Ceaușescu să se roage la mormântul ayatolahului Khomeyni cu rol de ante-mergător, ar trece testul cinstei, moralității, integrității, al fidelității față de interesele majore ale țărișoarei doar cei care o aplaudă, se prosternează în fața d-nei Dana Gârbovan. Activă susținătoare, între altele, a Secției speciale și a noii Alexandra Sidorovici, cu numele din buletin Adina Florea. Cine nu, este ori fără minte, ori iresponsabil, ori parte a Statului paralel și a sistemului și, mai mult ca sigur, plătit de Servicii. Ce mai, de numirea doamnei Gârbovan depinde salvarea țării! Doamna Gârbovan este Salvatoare!
În fapt, propunând-o pe d-na Dana Gârbovan în vederea ocupării respectivului post de ministru, d-na Viorica Dăncilă a dovedit că nu, nici nu poate fi vorba ca PSD să și fi încheiat socotelile mizere cu justiția. Că are în continuare interese majore în domeniu și ele și că, într-un fel sau altul, ține să controleze pe mai departe strict domeniul.
Chiar dacă d-na Dăncilă nu este cunoscută ca având probleme penale, au, slavă Domnului! din belșug baronii PSD de al căror sprijin are nevoie pentru a ieși cu fața cât de cât curată din alegerile prezidențiale. Propunând-o pe d-na Dana Gârbovan, doamna Dăncilă a trecut testul conținut în proverbul “lupul își schimbă părul (poate și broșa), dar năravul, ba!”
Un test are de trecut și președintele Klaus Iohannis. Acceptând propunerea d-nei Dăncilă ar face jocul PSD, le-ar da apă la moară celor ce susțin teza blatului dintre el și PSD și și-ar fragiliza astfel în mod inutil, șansele electorale.
Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro și pe blogurile adevărul.ro

Distribuie acest articol

6 COMENTARII

 1. „Trebuia glorificată, omagiată, sanctificată și doamna Dana Gârbovan…”

  Opinia mea este că nu d-na Gârbovan însăși este idolul PSD.

  Cleptocrația are nevoie de aducerea Justiției în starea în care se afla pe vremea d-nei R Stănoiu pentru a putea desăvârși subordonarea ei. Dana Gârbovan este doar un instrument, o „sculă” folosită de Sistem, Stat paralel, guvernare cleptocratică, ori cum vrem să o numim, pentru a-și perpetua dominația asupra României, pentru extragerea pe termen cât mai lung de resurse și trecerea unei părți cât mai mari din averea publică în mod fraudulos în averea privată a cleptocraților și apropiaților lor fără a fi incomodați de Lege.

  Dana Gârbovan este doar o persoană de încredere pentru cleptocrație. Pentru Justiție este o „coadă de topor”. Pentru libertatea noastră, a cetățenilor români, este, asemenea d-lor Tudorel Toader, Florin Iordache, Șerban Nicolae, Eugen Nicolicea și muuulți alții asemenea lor, o tragedie socială.

  Dacă sunt unii care azi se întreabă cum ar fi fost dacă PRM ar fi câștigat alegerile și ar fi guvernat. Ei bine, ar fi fost foarte probabil așa cum este astăzi, când numeroși foști membri PRM decid soarta cetățenilor României.

  Există, de asemenea, mai ales la tineri, mirarea cu privire la instaurarea regimului comunist terorist în patria noastră.

  Ei, răspunsul este simplu, dincolo de tancurile rusești s-au aflat mereu cetățeni români, unii la fel de strălucitori „profesioniști” precum d-na Dana Gârbovan, dispuși în orice moment să servească interese străine propriei națiuni.

  Destabilizarea Justiției și subordonarea ei politică într-un stat membru UE și NATO este, dincolo de declarațiile diverșilor oficiali, în mod EVIDENT un atentat la siguranța națională.

 2. Ca de obicei, articolul este foarte bun, dar exprimat prea diplomatic.
  Trebuia spus clar ca Dana carbovan este unul din oamenii mafiei psd, infiltrat in justitie.
  Uniunea Nationala a Judecatorilor Corupti din Romania (UNJCR) si Asociatia Magistratilor Corupti din Romania (AMCR) sunt doua organizatii ale magistratilor corupti, aflati in slujba mafiei psd, organizatii create de mafia psd pentru a distruge sau a controla justitia din interior.
  In timp ce toti magistratii cinstiti, corecti, competenti au criticat modificarile aduse legilor justitiei, in timp ce toate organismele internatioanle au cerut abrogarea tuturor modificarilor aduse legilor justitiei, Dana Scarbovan a sustinut toate aberatiile si toate monstruozitatile inserate in legile justitiei, de catre likelele din parlament, in favoarea infractorilor.
  Speram ca presedintele sa respinga aceasta propunere nerusinata, venita din partea mafiei psd. Speram ca Societatea Civila sa organizeze actiuni energice de protest, impotriva noilor incercari ale mafiei psd de a continua atacul impotriva independentei justitiei, de a continua incercarile de a-si subordona justitia.
  Magistratii cinstiti, corecti, competenti, incoruptibili si nesantajabili trebuie sa lupte pentru desfiintarea Sectiei Speciale si revocarea oamenilor mafiei psd, infiltrati la CCR, la ICCJ, in CSM, la Inspectia Judiciara, la Curtile de Apel si la Judecatorii.

 3. Cred ca se catiga bine din osanale
  marca PSD. Fie ele chiar si subtile.
  Sper sa se schimbe un pic directia vantului… Cristoiu le ia fata la toti cand corabia PSD se va indrepta cu certitudine spre un banc de nisip sau spre abis. Preferabil spre abis!

  • „Cristoiu le ia fata la toti cand corabia PSD se va indrepta cu certitudine spre un banc de nisip sau spre abis”

   Așa cum am spus cu alte ocazii, dl Cristoiu este un ziarist cu o experiență și un fler deosebite. Nu discut despre talentul domniei-sale de scriito, ori despre principiile și moralitatea domniei-sale. Dar știe exact când se scufundă corabia și a fost întotdeauna până acum în barca salvatoare.

   Ceea ce mă înspăimântă este tocmai atitudinea pro-PSD a d-lui Cristoiu. Mă, rog, putem avea în vedere desigur și „noul PSD” reprezentat de alianța ALDE-ProRomânia. Susținerea față de reprezentanții cleptocrației pe care a arată dl Cristoiu indică menținerea/continuitatea guvernării cleptocratice, indiferent de forma de manifestare pe care ar îmbrăca-o marionetele ei politice.

   Dl Cristoiu este un bun indicator, iar direcția pe care o indică domnia-sa este tare nefericită pentru cetățenii patriei noastre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Mircea Morariu
Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Contributors.ro propune autorilor săi, acum, la sfârșit de an, trei întrebări despre anul 2020 si perspectivele României în viitorul apropiat. Cele trei întrebari sunt:

1. Care este evenimentul anului 2020 cel mai pe nedrept trecut cu vederea de media și de opinia publică? 

2. Care este cea mai interesantă idee a anului 2020?

3. Care e cea mai mare temere pe care o aveți pentru viitorul României si care e cea mai mare speranță? 

Esential HotNews

E randul tau

Observ cu uimire că invocați, ca reper intelectual creștin, cartea lui Noica, „Rugaţi-vă pentru fratele Alexandru”. Și cumva indirect îi reproșați lui Gabriel Liiceanu un soi de trădare a acestui crez ( „am neplăcuta senzaţie că mă aflu ȋn faţa unui tată care şi-a abandonat, simbolic, copiii”). Mă tem că tocmai această carte a lui Noica este o trădare a suferinței victimelor de: Cristina Cioaba la Dincolo de Isus. Gabriel Liiceanu şi portretul României religioase

Top articole

Încălzirea globală, acidificarea oceanelor și moartea peștilor tropicali – acuzații de fraude științifice de mari proporții

Pe 6 mai 2021, revista Science a publicat o amplă anchetă intitulată Acidificarea oceanelor modifică comportamentul peștilor? Acuzațiile de fraudă creează o...

Sfârșitul emigrației

Au emigrat din România spre Europa occidentală peste trei milioane de români, din 2000 încoace. O parte au emigrat spre Italia și...

Ierusalim. Există conflicte fără soluții sau doar conflicte pentru care soluția încă nu a fost găsită?

Rezumatul în 10 puncte: Începând din noaptea de vineri spre sâmbătă (7/8 mai), în...

De ce a pierdut USR în sondaje după criza de la Ministerul Sănătății

Un studiu Avangarde a prezentat zilele trecute câteva date extrem de interesante. 52% dintre cei intervievați consideră USRPLUS drept...

Îl mai poate salva războiul/Hamas pe Netanyahu de pierderea funcției de prim ministru?

Știm, teroriștii de la Hamas au atacat iarăși Israelul iar statul Israel are tot dreptul să se apere. Niciun dubiu în această...

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro

MIHAI MACI – Cel de-al doilea volum din Colectia Contributors.ro

„Atunci când abdică de la menirea ei, școala nu e o simplă instituție inerțială, ci una deformatoare. Și nu deformează doar spatele copiilor, ci, în primul rând, sufletele lor. Elevul care învață că poate obține note mari cu referate de pe internet e adultul de mâine care va plagia fără remușcări, cel care-și copiază temele în pauză va alege întotdeauna scurtătura, iar cel care promovează cu intervenții va ști că la baza reușitei stă nu cunoașterea, ci cunoștințele. Luate indi­vidual, lucrurile acestea pot părea mărunte, însă cumulate, ele dau măsura deformării lumii în care trăim și aruncă o umbră grea asupra viitorului pe care ni-l dorim altfel.” – Mihai Maci Comanda cartea cu autograful autorului. Editie limitata.

Carti recomandate de Contributors.ro

 

„Pierre Hadot aduce filosofia antica in zilele noastre. Ce s-a spus candva redevine actual, urmand modelul exercitiului spiritual, mai exact al intelepciunii care este, inainte de orice, o optiune de a fi.” – Pascal Bruckner

 

„Demersul lui Hadot parcurge elegant traseul de la inceputurile filosofiei printre greci, apoi transformarea ei in timpul romanilor si intalnirea cu crestinismul, precum si relatia emotionanta dintre filosofia orientala si occidentala.” – Global and Mail

 

Pierre Hadot (1922–2010) a fost un filosof, istoric si filolog francez, bun cunoscator al perioadei elenistice si in special al neoplatonismului si al lui Plotin. Este autorul unei opere dezvoltate in special in jurul notiunii de exercitiu spiritual si al filosofiei ca mod de viata.

 

Cumpara cartea de pe GiftBooks.ro