luni, iunie 21, 2021

Presă, insolvență și iminența dictaturii

Nu sunt nicidecum un admirator necondiționat al felului de a face presă al postului de televiziune Realitatea tv și nu cred defel că el ar avea dreptul de a se revendica din moștenirea Europei Libere în românește din perioada ei de glorie, atunci când la timonă s-au aflat neuitații Noel Bernard sau Vlad Georgescu.
Și nu cred niic că unul dintre patronii postului, Cozmin Gușă, ar fi îndreptățit să se prezinte drept analist politic corect și neprihănit. Pe care îl ascultă ca pe un apostol toți cei care sunt miluiți cu o invitație în studio, simțindu-se mai apoi obligați să îi pună întrebări, să îi solicite clarificări suplimentare, să mulțumească respectuos după ce le-a dat toate lămuririle necesare. Individul are ceva de vătaf, de latifundiar, de știi cine sunt eu?.
Nu-mi plac nici lungile monologurile prezentate drept editoriale de realizatorul emisiunii Jocuri de putere, Rareș Bogdan. Mi se pare cel puțin neprofesionist, dar și nepoliticos faptul ca cei 5-6 invitați în jurul mesei rotunde să fie puși în situația de a aștepta ca gazda să își încheie interminabila și repetitiva lui tiradă și să îi bage în sfârșit și pe ei în seamă.
Nu cred nici în neprihănirea atât de mult clamată de cel care prea adesea lasă impresia că ar fi reîntruchiparea lui Rică Venturiano pentru simplul motiv că de prea multe ori l-am prins cu rața-n gură pe jurnalistul ce se dă de ceasul morții spre a se jura că nu fură. Că e onest și bun român până în pânzele albe. Am comentat în cel mai critic mod cu putință atât sanctificarea fostului șef al Securității comuniste, repauzatul întru Domnul, însă în veci de neiertatul pentru ticăloșiile sale pe nume Vlad Iulian, cât și încercarea de scoatere la vopsea a lui Gabriel Oprea, pe drept cuvânt supranumit generalul Izmană, dar și glorificarea eșuată a fostului premier Sorin Grindeanu.
Nu mi se pare deloc corectă nici neplata și acumularea continuă a datoriilor financiare fie către bugetul de Stat, fie către salariați, situația în care am impresia că se complace patronatul postului.
Cu toate acestea, socotesc a fi impardonabile acțiunile puterii pesediste ce și-a făcut un obiectiv și a transformat în obsesie dorința de a-i pune căluș la gură acestui organ de presă care, abstracție făcând de exagerările, de auto-proclamatele sale eroisme, de abaterile de la normele adevărate ale jurnalismului critic și netranzacțional, a rămas unul dintre puținele posturi de televiziune care cenzurează abaterile celor aflați la guvernare. Realitatea tv a fost și este sistematic supusă atacurilor concertate ale televiziunilor subordonate Puterii (Antena 3, România tv, abjecta emisiune România 9 de la TVR 1. Emisiune pe care Televiziunea publică și prea-plecata ei șefă, Doina Gradea, o mențin în grilă din înaltul ordin al numitului Dragnea Liviu Nicolae.
Sunt extrem de multe indicii că ministrul poză ștearsă de vedetă de cinema expirată pe nume Teodorovici Eugen Orlando s-a dat de ceasul morții ca să întocmească și să obțină avizele necesare trecerii noii forme a Legii insolvenței îndeosebu pentru a reduce la tăcere Realitatea. Mi se pare și abject, și descalificant, și profund îndatorat mentalității comunisto-staliniste ordinul de zi pe unitate despre care se spune că ar fi fost dat de însuși penalul Dragnea Liviu Nicolae ca organizațiile PSD din țară să întocmească liste de semnături și reclamații către atât de supusul și pesedizatul Consiliu Național al Audiovizualului astfel încât acesta să poată pretinde că a trebuit să dea curs solicitărilor cetățenilor revoltați că în emisiunile lui Rareș Bogdan PSD-ului i se pune diagnosticul exact. Acela care constată că PSD este ciuma roșie.
Astfel de acțiuni arată cât de străini de regulile democrației sunt cei care îi conduc la ora actuală pe pretinșii social-democrați din România. Și cât de în pericol de revenire la dictatură este țara. Pe când, domnule Dragnea Liviu Nicolae, decizia de a dispune aruncarea în aer a sediului Realității? Faceți și asta, oricum nu aveți nici un scrupul, ca să semănați deplin, chiar să îl depășiți în ticăloșie pe Nicolae Ceaușescu!

Distribuie acest articol

3 COMENTARII

 1. ”ministrul poză ștearsă de vedetă de cinema expirată pe
  nume Teodorovici Eugen Orlando” ?!?

  Formulari de acest tip sunt curente la Realitatea Tv si
  nu se deosebesc de ”tezaurul” lasat in urma de Vadim Tudor, dar
  Rares Bogdan sau Tribunul nu au avut pe sigla
  deviza ”texte cu valoare adaugata”.

  Altfefel – caractarizarea facuta lui Teodorovici este foarte amuzanta,
  si egaleaza porecla ”gogosarul” data de cei mentionati lui Ion Cristoiu.

 2. „Communism reloaded” se numeste noua era in care intram si care readuce dupa sine toate mentalitatile si obiceiurile comuniste care au la baza dispretul, furtul, privarea de libertate de orice fel, anihilarea justitiei, controlul economiei. Din pacate, cei care au „proiectat” acest nou sistem politic si social (neocomunismul hibrid) in laboratoarele lor, nu au creat si antidotul. Insa s-a dovedit de-a lungul timpului ca acest tip de ideologie are viata scurta si nu rezista prea mult, pentru ca omul nu este „proiectat” de natura sa reziste si sa accepte asa ceva si , mai devreme sau mai tarziu sistemul se va prabusi. Cu toate ca avem o situatie in care oamenii rezista: Coreea de Nord. Neocomunismul de tip hibrid se poate observa in Rusia si China, iar aceste doua mari puteri doresc sa-l introduca si in Occident, prin agentii sai plantati chiar in inima Occidentului, fie ca se numesc Orban, Le Pen, Dragnea, Andrzej Duda, Merkel sau Trump. Pe langa faptul ca acestia doresc sa se imbogateasca cat mai mult fentand justitia din tarile lor, actiunile lor fac parte din „marele” plan de implementare a neocomunismului. Am mentionat-o si pe Merkel, deoarece ea a picurat ultima picatura in paharul lumii europene iar din acel moment apa a inceput sa se reverse. Ea a preferat sa impuna, in numele multiculturalismului european, cote de migranti in fiecare stat membru fara sa poarte un dialog adaptat fiecarui stat in parte (!) si fara sa anticipeze reactiile statelor.
  Multumim pentru articol!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Mircea Morariu
Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Carte recomandată

Iata o carte cu un subiect in aparenta simplu: o familie de romani cu un copil mic se muta in strainatate si invata incet-incet sa depaseasca o serie de neajunsuri si sa se impace cu altele. Mihai e scriitor (adica veniturile lui sint subtirele), sotia lui are un job nou de care e foarte multumita… vezi aici continuarea

 

 

Esential HotNews

E randul tau

Observ cu uimire că invocați, ca reper intelectual creștin, cartea lui Noica, „Rugaţi-vă pentru fratele Alexandru”. Și cumva indirect îi reproșați lui Gabriel Liiceanu un soi de trădare a acestui crez ( „am neplăcuta senzaţie că mă aflu ȋn faţa unui tată care şi-a abandonat, simbolic, copiii”). Mă tem că tocmai această carte a lui Noica este o trădare a suferinței victimelor de: Cristina Cioaba la Dincolo de Isus. Gabriel Liiceanu şi portretul României religioase

Top articole

Claudiu Iordache, înlocuit cu Gelu Voican Voiculescu la conducerea Institutului Revoluției

Ieri 30 martie 2018, membrii Colegiului Național al Institutului Revoluției Române l-au destituit pe Claudiu Iordache din fruntea acestui institut, numindu-l în...

Commento ergo sum

Progresul frustrează. Iată ideea principală a acestui articol și, la drept vorbind, singura; nu este nevoie de continuarea lecturii, în caz că...

Roexit prin decizia CCR 390/8 iunie 2021?

Curtea Constituțională a publicat motivarea Deciziei 390/8 iunie 2021 prin care confirma legalitatea Secției speciale pentru investigarea infracțiunilor din justiție. Nimic din raționamentul CCR...

In război cu Școala de Război

Pe 8 decembrie 1939, în prezența regelui Carol al II-lea și a membrilor guvernului, se inaugura la București noul sediu al Școlii...

Căderea în trecut: Partidul Comunist Chinez la 100 de ani

Regimul de la Beijing sărbătoreşte în luna iulie centenarul comunismului chinez. Fastul pregătirilor şi intensitatea propagandei sunt fără precedent, doar că exact...

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro

MIHAI MACI – Cel de-al doilea volum din Colectia Contributors.ro

„Atunci când abdică de la menirea ei, școala nu e o simplă instituție inerțială, ci una deformatoare. Și nu deformează doar spatele copiilor, ci, în primul rând, sufletele lor. Elevul care învață că poate obține note mari cu referate de pe internet e adultul de mâine care va plagia fără remușcări, cel care-și copiază temele în pauză va alege întotdeauna scurtătura, iar cel care promovează cu intervenții va ști că la baza reușitei stă nu cunoașterea, ci cunoștințele. Luate indi­vidual, lucrurile acestea pot părea mărunte, însă cumulate, ele dau măsura deformării lumii în care trăim și aruncă o umbră grea asupra viitorului pe care ni-l dorim altfel.” – Mihai Maci Comanda cartea cu autograful autorului. Editie limitata.

Carti recomandate de Contributors.ro

 

„Pierre Hadot aduce filosofia antica in zilele noastre. Ce s-a spus candva redevine actual, urmand modelul exercitiului spiritual, mai exact al intelepciunii care este, inainte de orice, o optiune de a fi.” – Pascal Bruckner

 

 

 

Cumpara cartea de pe GiftBooks.ro