joi, octombrie 28, 2021

Preţul libertăţii: două ore de plimbare, în fiecare seară

Pînă oprim Mafia.

Două ore de plimbare. În fiecare seară. Pînă guvernul Ponta pleacă. Atît costă, în acest moment, libertatea. Nu trebuie să luptaţi în tranşee, la Mărăşeşti şi Oituz, cu baioneta şi cazmaua, că gloanţe nu mai aveau. Nici nu trebuie să intraţi în junglă cu mitraliera, ca Rambo, să stîrpiţi vreo două-trei mii de inamici. Nici nu trebuie să înfruntaţi, cu mîinile goale, asasinii lui Ceauşescu. Tot ce trebuie să faceţi e să veniţi la plimbare, în fiecare seară, două ore. Acesta e preţul libertăţii noastre. Nu va mai fi pentru multă vreme. Oferta e strict limitată: e valabilă doar acum.

Sigur, dacă aş fi un om rău, aş putea să vă întreb: dacă tot ziceţi că vreţi libertate, chiar nu vă e ruşine obrazului să nu veniţi, seară de seară, două ore, la plimbare, în Piaţa Victoriei, în Piaţa Constituţiei, în Piaţa Revoluţiei, la Bucureşti şi oriunde în ţară, să cereţi demisia guvernului Mafiei? Căci Mafia a pus mîna pe România, prin cabinetul USL condus de Victor Ponta. Nici atîta lucru nu puteţi, ca să ne apărăm libertatea? Două ore de plimbare, în fiecare seară, pînă scăpam de guvernarea Mafiei?

Vă invit să ieşiţi cu familiile, prietenii, colegii, vecinii, la plimbare, două ore, în fiecare seară, pînă scăpam de ei. Căci acesta e marele şi extraordinarul adevăr, în acest moment: tot ce trebuie să facem e să le arătăm că existăm. Victor Ponta are un singur argument (fals): sprijinul poporului. Pretinde că noi lipsim din ţară. Susţine că poporul e de partea lui, şi că poporul vrea dictatura USL. Adică, a Mafiei. Ei, atunci, să-i arătăm că existăm. Sîntem aici. E tot ce trebuie să facem.

Nu în junglă, ca Rambo, nu ca străbunicii noştri la Mărăşeşti şi Oituz, nu ca eroii de la Universitate, Dalles, Romană, din decembrie 1989. Ci, seară de seară, două ore, la plimbare în Piaţa Victorie, în Piaţa Constituţiei, la Bucureşti şi oriunde în România, ca să le demonstrăm că nu e ţara Mafiei. Că nu sîntem slugile Mafiei. Că sîntem oameni liberi, nu sclavi.

De la democraţie la dictatură se trece foarte uşor: e de ajuns o generaţie care uită că libertatea nu e ireversibilă şi nu e gratis, ci costă. De la dictatură la democraţie se trece în cîteva generaţii. Şi costă scump. Ucigător şi monstruos de scump. Alte generaţii au plătit preţul ucigător şi monstruos, ca măcar noi să scăpam de sclavie. În acest moment, libertatea noastră costă două ore de plimbare, în fiecare seară, pînă dăm jos oamenii Mafiei.

Sigur, mulţi au treabă, sînt foarte ocupaţi. Pot veni doar seara. Între opt şi zece, de pildă. Printre scandările excepţionale din Piaţa Victoriei s-au auzit, mereu: „Ziua noi lucrăm/ Noaptea protestăm!” şi „Ziua învăţăm/ Noaptea protestăm!” Aceasta este România din Piaţă. Aceasta este România Liberă. E ţara muncii, nu a hoţiei, ţara învăţăturii, nu a plagiatului. Nu vreţi să veniţi şi voi, să fim cu toţii acolo, împreună, ca să scăpam de guvernarea Mafiei?

Ţara nu este o idee abstractă, e ceva foarte concret: familia, prietenii, colegii, vecinii. Veniţi cu ei, cu România care nu vrea Mafia, ca să ne apărăm libertatea. Două ore, la plimbare. În Piaţa Victoriei, în Piaţa  Constituţiei, în Piaţa Revoluţiei, la Bucureşti şi oriunde doriţi. Tot mai mulţi, seară de seară. Şi-o să-i oprim! Acum! Mai tîrziu, va fi prea tîrziu. Noi vă aşteptăm în Piaţa Victoriei. A noastre, nu a Mafiei!

Distribuie acest articol

22 COMENTARII

 1. … sau stati acasa! Dar, pe urma sa nu va mire nimic. Pentruca pasivitatea…

  “They came for the Communists, and I didn’t object – For I wasn’t a Communist;
  They came for the Socialists, and I didn’t object – For I wasn’t a Socialist;
  They came for the labor leaders, and I didn’t object – For I wasn’t a labor leader;
  They came for the Jews, and I didn’t object – For I wasn’t a Jew;
  Then they came for me – And there was no one left to object.”
  (Martin Niemöller)

 2. La fel de potrivit e si citatul asta:

  „Lumea nu va fi distrusa de cei care fac rau, ci de aceia care ii privesc si refuza sa intervina.”
  Albert Einstein

 3. Vedeti ca exista un event pe Facebook numit „Plimbare la Guvern pana cand Ponta demisioneaza”. Puteti da join ca sa ne coordonam mai usor :).

 4. Si Udrea,Videanu,Negoita,Anastase si toti hotii din PDL faceau parte tot din democratie?
  Terenurile de fotbal in panta,parcurile din zonele inundabile,salile de sport din sate care n-au nevoie de ele,bancile din parcuri de mii de lei,cosurile de gunoi la pret de bicicleta,salariul Domnului Anastase inseamna tot democratie?Numaratul voturilor in Parlament cum cere seful este tot democratie?Saracia profesorilor care a dus la dezastrul din invatamant in care toata lumea copiaza de peste tot este tot democratie?Luptati pentru astea si va vor judeca copiii vostri.
  Un singur om a facut ce-a vrut din tara asta,v-a lasat sa furati cat ati vrut si acum,cand vi se clatina cosmelia,urlati ca democratie se clatina.Vi se clatina voua hotiile.

  • Domnule matematician,
   Exista o logica pe care voit o evitati. Oamenii normai si cinstiti dezaproba hotia de oriunde ar veni. Dar hotia nu poate fi inlocuita cu alta hotie. Nu ne place PDL sau oricare alt partid ? Sunt alegeri, votam si schimbam ce nu ne place. Nu daramam ordinea constitutionala pentru ca vrem sa ajungem la putere si mai ales la puterea absoluta. „partudul-stat” este o notiune inventata de PSD (sau cum s-a numit in ultimii 22 de ani) si este modelul de stat pe care doresc sa-l impuna cu maxima rapiditate. Ei nu stiu sa conduca prin si in limitele institutiilor constututionale. Admiram S.U.A. dar ne facem ca nu stim ca totul se bazeaza pe CONSTITUTIE si JUSTITIE. Nu se joaca nimeni cu asta asa cum fac „politicienii” din Romania. Este suficient de clar?

   • Domnule CBogdan!
    Logica mea este bazata pe fapte,a dumneavoastra este rezultatul unei manipulari,sau manipulatorie.
    De cand face politica Traian Basescu,altceva decat conflicte si tradari puteti sa-mi enumerati la „realizarile”lui?
    In logica dumneavoastra,motiunea de cenzura este nedemocratica,si doar alegerile vor rezolva problema.Dar daca alegerile sunt furate sau traseistii schimba apoi rezultatul votului?
    Traian Basescu e pus acolo doar sa faca paravan pentru hotii care ii fac si lui parte,iar unii ca dumneavoastra se lasa pacaliti sau pacalesc oamenii de buna credinta.

    • PSD-ul a condus tara 10 ani, timp in care a dat cele doua virfuri ale politicii romanesti postdecembriste, pe cel mai mare criminal (Ion Iliescu) si pe cel mai mare corupt (Adrian Nastase). In acesti 10 ani, Romania a fost jefuita de cine a vrut si de cine n-a vrut. In 10 ani, nici un caz de coruptie n-a ajuns nici macar la prima instanta cu o condamnare, necum la sentinta definitiva cu executare. Niciun hot n-a intrat in inchisoare. Nivelul de trai era mai scazut decit acum, profesorii (ca toata lumea) erau mai saraci. Cind am plecat din tara, in 2004, venitul lunar al famililei pentru doi adulti si 3 copii mici era de 400 $, si aveam posturi cu studii superioare la institutii centrale. Am plecat de saracie si pentru ca nu mai puteam respira in Romania lui Nastase.

     PDL-ul n-a facut nimic, dar absolut nimic din ce n-au facut ceilalti. Au furat insa incomparabil mai putin, si au facut un lucru pe care daca ati fi de buna credinta l-ati remarca zilele acestea: au respectat statul de drept, n-au schimbat nimic din regulile jocului ca sa cistige. Va dau trei exemple:
     1. Au incercat si ei sa schimbe presedintii camerelor dupa ce au preluat puterea, bazindu-se pe regulamentul camerelor care permitea majoritatii sa schimbe presedintii. Pentru a-i apara scaunul lui Nastase, PSD a contestat la CCR regulamentul si au obtinut cistig de cauza, astfel incit presedintii puteau fi schimbati doar de catre grupul care-i propusese. Cu mintea dvs. de matemtician, cu siguranta ati sesizat ticalosia. PSD-ul l-a schimbat pe Vasile Blaga in baza unui articlor de Regulament care a fost abrogat la cererea lor. Verificati in Regulament daca nu ma credeti.
     2. Din 16 legi contestate de Opozitie la CCR in timpul guvernarii PDL, 11 contestatii au fost admise, inclusiv la legi foarte importante. PDL-ul a mers mai departe, si n-a restrins atributiile CCR. Asta vreme de peste 3 ani. USL, DUPA DOUA LUNI, a dat OUG prin care a legiferat ca CCR nu se mai poate pronunta pe legile Parlamentului.
     3. Cum am spus, in 10 ani de guvernare PSD si PNL NICIUN caz de coruptie n-a ajuns in faza sentintei. mint. Unul. Mai tineti minte cite luni de zile l-a aparat PSD-ul cu imunitatea parlamentara pe singurul parlamentar acuxzat de courptie (Bivolaru), In timpul celor mandate ale lui Traian Basescu, Justitia a inceput incet-incet sa functioneze. Sute de dosare de coruptieau inceput sa se miste, cu incetinitorul datorita intre altele si praciticilor in vigoare de a accepta zeci de termene de aminare, care intindeau procesele pe 5-6 ani. Pentru ca Traian Basescu a vorbit de asta, a fost acuzat in cererea de suspendare de imixtiune in treburile justitei. Zeci de oameni politici din sfera puterii, la diferite niveluri, au fost acuzati de coruptie, citva parlamentari au fost condamnati.

     Sper ca ma mai urmariti. Vorbiti de conflictele si tradarile lui Basescu. Cind adversarul politic e format din hoti si criminali, ce intelegere putea sa aiba cu oamenii aia. Va rog sa ma credeti, sint un om extrem de blind. In locul lui Basescu, muream cu jigodiile alea de git. Tradari? Alianta PD-PNL au cistigat in 2004 alegerile si au format guvernul in mare parte datorita lui Basescu care le-a sporit popuaritatea inaintea alegerilor si care s-a batut cu PSD-ul pentru ca alianta sa formeze guvernul. Conform intelegerii, PDL-ul a dat Presedintele, pe Basescu, iar PNL-ul primul-ministru. Urmarea? PNL-ul, care avea la vremea aia vreo 15-18%, mai putin decit PDL-ul, si-a dat afara partenerul de colaitie din Guvern si au guvernat singuri, cu sprijinul PSD-ului cumparat cu bani grei din buget. Basescu a tradat? Basescu i-a tradat pe trasesistii care au format UNPR-ul, pe care i-a tratat ca niste prieteni politici si care au votat azi pentru suspendarea sa, la o zi dupa ce declarasera ca voteaza impotriva?

     Tot scriind, mi-am dat seama de un lucru. Atitea si atitea din comentariile partizanilor lui Basescu sint argumentate si sustinute cu exemple. N-am vazut NICIUN text, de la miile de comentarii de pe forumuri, pina la cererea de suspendare a lui Traian Basescu formulata de Parlamentul Romaniei, in care opzitia si ura fata de Basescu sa fie argumentate. Am vazut acuzatii, aceleasi si aceleasi, dar nicio proba. Fireste, nici dvs. nu faceti exceptie.

  • aici e vorba de altceva. De ceva la care matale nu ai acces. Meri la antena1234 unde te vei incadra perfect si vei fi fericit. Lasa oamenii sa discute liberi.

  • Daca insinuati ca motivatia pt aceste reactii totalitare ar fi guvernarea Boc sau mandatul Basescu mi se pare absolut ridicol. Ele, dincolo de campania defaimatoare gen Antene (adica bine dirijata), au fost niste mandate normale, cu bune si rele destule, dar nimic spectaculos in contextul international respectiv. Oricum nu se compara cu dezastrul facut de conducerea lui Iliescu: crimele din dec ’89 pt a-si consolida puterea, evenimentele de la Tg Mures organizate de securitate, mineriada, asasinarea lui Culianu, musamalizarea tuturor crimelor si abuzurilor din regimul comunist, incalcarea blocadei asupra Iugoslavei, distrugerea totala a economiei, falsificarea in continuare a istoriei, distrugerea partidelor istorice…. Si lista este lunga.

   Tocmai ca ceea ce consider eu ca ar fi motivatia acestui asalt o reprezinta insasi realizarile (si inca putine dupa mine) acestor mandate. Adica integrarea in UE a inceput, chiar daca timid, sa se simta, sa-si arata roadele. Ori acest lucru devine tot mai restrictiv pt aceste structuri securisto-mafiote din umbra, obisnuite sa dirijeze cam totul…., fara griji.

   Anumite masuri, initiale (ce guvern vine in plina criza economica si prima lui grija sunt IICCR, ICR, Arhiva PCR….?), au aratat clar ca ceea ce va urma nu este legat de nerealizarile guvernarilor precedente ci tocmai de realizarile acestora.

   Si lucrurile nu par sa se opreasca aici. Reactia fata de ICR, reactia la recoltarea de probe ADN pt a face lumina in dezbaterea istorica pe marginea originii primilor domnitori, ma fac sa ma gandesc la punerea bazelor pt o viitoare politica nationalista ce va fi folosita pt o departare de UE sau Satele Unite. Ori in aceste conditii, este clar ca pt a evita o prabusire economica majora, devine mai mult ca sigura o apropiere de spatiul ex-sovietic (in special Rusia) si China. Tinand cont la nivelul de detalii puse la punct, este foarte posibil ca firele acestei noi orientari valorice sa fie deja trase….

 5. clar .. liberstate inseaman ponta jos , pdl sus .

  unde era domnul hancu iarna cand lumea iesea la universitate impotriva abuzurilor basescu-boc ?
  unde era cand basescu se comporta ca un birjar si injurta jignea tot ce iesea in fata ?
  unde era cand boc conducea statul numai prin ordonante de urgenta ?
  unde era cand oranji furau miliarde din banii publici , cand au incercat sa vanda resursele de aur si gazele de sist ?

  probabil era un pestisor fericit (happyfish) .

  spor la democratie oranj !

  • Exista viata si in afara USL si PDL. Daca mentionez de exemplu ca dupa ce l-a demonizat pe Boc pe tema ordonantelor de urgenta, de cand e la guvernare Ponta da (inca nu se poate afirma ca „guverneaza prin”) ordonante de urgenta intr-un ritm ametitor, nu m-a transformat automat intr-un PDList, basist etc. Suntem aici, suntem multi, suntem impotriva mincinosilor din „cel mai cinstit guvern” dar nu suntem PDListi. Sper sa-ti poti da jos ochelarii polarizanti si sa poti asimila diferenta.

  • ma repet si ma autocitez: aici e vorba de altceva. De ceva la care matale nu ai acces. Meri la antena1234 unde te vei incadra perfect si vei fi fericit. Lasa oamenii sa discute liberi.

 6. o invitatie pentru toti romanii, la reflectie, toleranta, intelepciune si nu in ultimul rind patriotism.
  trebuie sa traim impreuna in libertate si siguranta. veniti cu incredere.

 7. Va asteptam in fiecare seara la ora 19:00 impreuna cu noi, sa protestam pasnic pana cand Ponta isi va da demisia.

  Gasiti detalii despre protest aici: https://www.facebook.com/events/382477081812081/

  Galeria de poze de pe Hotnews: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150937944749195.419509.158929134194&type=1

  Personal, eu am apucat sa trec ieri pe la toate cele 3 proteste (Piata Revolutiei, Piata Universitatii si Piata Victoriei), iar acesta mi s-a parut cel mai civilizat.

 8. Ce va face sa credeti ca o plimbare de doua ore zilnic prin Piata Victoriei va speria Mafia ?
  Ce va face sa credeti ca o plimbare de doua ore zilnic prin Piata Victoriei va determina Mafia sa plece de la putere ? Mafia nu se teme ce citeva sute sau de citeva mii de oameni, care se plimba. Poate s-ar teme daca in fiecare zi ar fi citeva sute de mii de oameni, dar nici atunci. Ce inseamna citeva sute de mii de oameni cu carte, cu scoala, cu minte, cu creier, fata de citeva milioane de votanti fara carte, fara scoala, fara minte, fara creier, care pot fi usor manipulati de mafiotii din usl sau de la televiziunile infractorilor Felix, SOV si DDD ?

  • d nule avetzi dreptate!mafia,ca e ea de unde vretzi,dar oricum ea vine din pcr,nu va ceda.se repliaza,ishi i a alt nume si merge inainte ca proshti e multzi.
   dar asha e oriunde.ce sa i faci, nu totzi e deshteptzi.
   incercatzi dvs sa rezolvatzi altfel problema:daca zicetzi ca sint acolo in romanica citziva care sint normali,apai aia sa shi dea viatza ptr principiile pe care le apara.fitzi sigur;daca sistemul lor de valori pe care il vor apara este conform valorilor occidentale,ei vor avea cishtig de cauza inclusiv in romanica.marea problema este sa gasitzi acel grup de oameni!
   in 89,au fost citziva,dar comunistii care azi ishi zic usl sau pdl,i au omorit si au realizat rivolutia

 9. Am tot auzit tineri care dau vina pe cei mai in varsta pentru faptul ca in Romania nu a existat o disidenta semnificativa in timpul regimului comunist. Vazand cum reactioneaza tinerii de astazi in fata razboiului cu democratia declansat de USL, imi vine sa le spun ca nici ei nu sunt cu nimic mai buni decat inaintasii lor. Unii isi exprima deschis opiniile (foarte laudabil) insa nu risca nimic pentru aceasta. Nu sunt convins ca ar mai face-o daca si-ar risca libertatea. Aceasta „disidenta” (intelectuala) nu este suficienta. In aceste momente este nevoie „sa le aratam ca existam” iesind in strada, pentru ca numai astfel „disidenta” devine credibila si mobilizatoare pentru TOTI cetatenii de buna credinta.
  In timpul comunismului, exprimarea opiniilor impotriva regimului sau „doua ore de plimbare” (de protest) te costau libertatea. Astazi nu te costa decat timpul „pierdut”, care este de fapt o „investitie” profitabila pe termen mediu si lung, o investitie in „libertate”.

 10. care mafie vretzi s o opritzi d nule autor?
  amu,ce i drept comunistii tovarasului basescu sint mai acceptabili.oricum familia dinsului si apropiatzi au ieshit la scandat.
  si cu cine?dvs atzi ieshit in strada?sau n avetzi timp ca scrietzi!d na macovei cerea mai ieri la fel.ieshitzi voi intii!
  unde s vremurili di altadata?cind intregul nostu popor a ieshit la rivolutzie sa l rastoarne pe prea iubitul,devenit peste noapte odiosu!unde sint oamenii muncii din fabrici si uzine de la botosani pina in caracal care au ieshit ordonat incolonatzi la rivolutzie in 89?ce vremuri d nule!atunci aveam intr-adevar societate civila!
  io zic sa le promitetzi celor care ies alea doua ore cite un certificat cu pensia de rigoare.vedetzi usl are grija de rivolutzionarii sai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Alexandru Hancu
Alexandru Hancu a lucrat pentru BBC si este unul dintre creatorii site-ului happyfish.ro.

Carte recomandată

 

Sorin Ioniță: Anul 2021 a început sub spectrul acestor incertitudini: va rezista democraţia liberală în Est, cu tot cu incipientul său stat de drept, dacă ea îşi pierde busola în Vest sub asalturi populiste? Cât de atractive sunt exemplele de proastă guvernare din jurul României, în state mici şi mari, membre UE sau doar cu aspiraţii de aderare? O vor apuca partidele româneşti pe căi alternative la proiectul european clasic al „Europei tot mai integrate“? Ce rol joacă în regiune ţările nou-membre, ca România: călăuzim noi pe vecinii noştri nemembri înspre modelul universalist european, ori ne schimbă ei pe noi, trăgându-ne la loc în zona gri a practicilor obscure de care ne-am desprins cu greu în tranziţie, sub tutelajul strict al UE şi NATO? Dar există şi o versiune optimistă a poveştii: nu cumva odată cu anul 2020 s-a încheiat de fapt „Deceniul furiei şi indignării“?

 

 

Carte recomandată

“Să nu apună soarele peste mînia noastră. Un psiholog clinician despre suferința psihică” – Andrada Ilisan

”Berdiaev spune că la Dostoievski singura afacere, cea mai serioasă, cea mai adîncă e omul. Singura afacere de care sînt preocupați toți în Adolescentul e să dezlege taina lui Versilov, misterul personalității sale, a destinului său straniu. Dar la fel e și cu prințul din Idiotul, la fel e și cu Frații Karamazov, la fel e și cu Stavroghin în Demonii. Nu există afaceri de altă natură. Omul este deasupra oricărei afaceri, el este singura afacere. Tot omul e și-n centrul acestei cărți. Și lipsa lui de speranță.” Continuare…

 

 

 

Carte recomandată

”Incursiunile în culisele puterii lui Vladimir Putin îi oferă cititorului panorama plină de nuanţe, paradoxuri şi simulacre a unui regim autocratic unic în felul său. Analizele lui Armand Goşu sînt articulate elegant şi se inspiră din monitorizarea directă a evenimentelor, ceea ce ne permite să traversăm nevătămaţi labirintul slav întins între Sankt-Petersburg şi Vladivostok.” (Teodor Baconschi)

Cumpara cartea, 39.95 RON

Daca doriti un exemplar cu autograf accesati linkul acesta

 

Esential HotNews

Top articole

Cine sunt adevaratii „crizatori”?

Din toata aceasta costisitoare, frustranta, murdara, dar, vai, pilduitoare tevatura, remarc cateva lucuri precise: 1. Criza a avut...

Democrație, decizie colectivă, raționalitate, știință, medicină

Mă tem că numele Nongqawuse nu e prea cunoscut. Era o fetiță din tribul Xhosa, din Africa de...

Criza de carburanţi din S.U.A. şi România din anul 1979 şi limuzinele utilizate de politicienii comunişti de la Bucureşti în perioada 1957-1979

În cursul şedinţei din 25 iulie 1979, Nicolae Ceauşescu a propus şi membrii Comitetului Executiv al C.C. al P.C.R. au aprobat majorarea...

Agenda ,,verde”, Europa și gazul rusesc: cronica unei crize energetice anunțate

            Dacă la sfârșitul verii s-a vorbit despre o situație tensionată, acum se vorbește deschis despre o criză energetică. Prețurile la petrol,...

Preşedintele unui stat eşuat

Preşedintele Iohannis a trecut de la plimbările cu bicicleta şi recomandările practicării terapeutice a golfului la gestionarea crizei sanitare. Ca de atâtea...

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro

MIHAI MACI – Cel de-al doilea volum din Colectia Contributors.ro

„Atunci când abdică de la menirea ei, școala nu e o simplă instituție inerțială, ci una deformatoare. Și nu deformează doar spatele copiilor, ci, în primul rând, sufletele lor. Elevul care învață că poate obține note mari cu referate de pe internet e adultul de mâine care va plagia fără remușcări, cel care-și copiază temele în pauză va alege întotdeauna scurtătura, iar cel care promovează cu intervenții va ști că la baza reușitei stă nu cunoașterea, ci cunoștințele. Luate indi­vidual, lucrurile acestea pot părea mărunte, însă cumulate, ele dau măsura deformării lumii în care trăim și aruncă o umbră grea asupra viitorului pe care ni-l dorim altfel.” – Mihai Maci Comanda cartea cu autograful autorului. Editie limitata.