miercuri, aprilie 23, 2025

Prima platforma online de dezbateri pe teme economice din Romania – conectata la agenda Parlamentului European

HotNews.ro, in parteneriat cu Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI), anunta inceperea proiectului  Parlamentor.ro, care isi propune sa implice publicul  romanesc in dezbaterile pe teme economice de la Parlamentului European (PE), conectandu-l astfel la agenda economica a PE. Destinat in egala masura utilizatorilor de internet din tara, precum si comunitatilor romanesti din strainatate, Parlamentor.ro  isi propune sa devina o platforma pentru dezbateri relevante pe teme de maxima actualitate la Parlamentul European, in special din domeniul economic si social, dand astfel cetatenilor ocazia de a interactiona direct cu alesii care ii reprezinta la Bruxelles si Strasbourg.
Prin interactivitatea crescuta, proiectul urmareste sa faca auzita vocea cetatenilor direct in forurile in care se ia decizia. Dezbaterile se vor concentra asupra tematicilor economice, iar intervievatii vor fi alesi din randul membrilor PE care compun comisiiile competente ale Parlamentului European (PE), cu accent pe comisia a carei activitate centrala o reprezinta solutiile la criza economica (Special Committee on the Financial, Economic and Social Crisis).
Platforma va include continut video si audio interactiv (articole, interviuri, dezbateri si sesiuni de pregătire online, etc.), contribuind astfel la o mai buna intelegere a activitatii Parlamentului European. Cele mai multe materiale se vor baza pe intalnirile virtuale, facilitate intre membrii PE si cititori, prin intermediul platformei online, cu scopul de a aprofunda temele abordate online si de a identifica solutii la problemele dezbatute. Dezbaterile onine vor fi completate de patru dezbateri offline.

Componenta de concurs – vizita la Bruxelles

Patru dintre cei mai activi membri ai comunitatii parlamentor.ro  vor participa la o excursie de studii la sediul PE de la Bruxelles unde, pe parcursul a doua zile, se vor intalni cu membri ai Parlamentului si se vor familiariza cu structura si activitatea comisiilor acestui for european.

Programul – derulat in perioada martie 2011 – februarie 2012 – este co-finantat de Parlamentul European.
Informatii suplimentare se pot obtine de la Carmen Macavei, asistent de program, tel/fax + 4 021 311 1375, [email protected]

Responsabilitatea acestui document le revine autorilor. PE nu este raspunzator pentru modul in care poate fi utilizata informatia cuprinsa in document.

Descarca Comunicat Parlamentor in format pdf

Distribuie acest articol

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Autor

Sprijiniți proiectul Contributors.ro

Carti

Foarte rar mi-a fost dat sa citesc o carte atat de neinduratoare cu realitatea imediata, in acelasi timp atat de logica si de riguroasa in demonstratii. Da, Mihai Maci n-are solutii pentru impostura generalizata din sistemul universitar romanesc sau din cercetare; dar o vaneaza splendid si necrutator in toate cotloanele unde se ascunde si o fotografiaza impecabil, aratandu-i originile si semnificatia sociala. Da, recunoaste ca nu stie cum ar trebui recuplata cultura de invatamant, nu mai spera ca s-ar putea ingradi dezastrele produse limbii romane de utilizarea device-urilor digitale, nu poate decat consemna declinul ireversibil al culturii inalte, dar si al satului traditional si al „familiei traditionale”: dar cat de magistral si, mai ales, lipsit de complezenta sentimentala completeaza fisele sociologice ale principalelor mutatii sociale si culturale din ultimele decenii! Ce-i de facut, totusi? Atata (si e deja mult), crede el: sa privim drept in ochi dezastrul si sa-i punem interogatiile esentiale: „Inainte de-a da raspunsuri, se cuvine sa punem intrebarile”. – Andrei Cornea

Un nou volum semnat de Mihai Maci. Îl puteți achiziționa de aici

Carti

Cărți noi

Noțiunea de cumpănă, care dă titlul acestui volum, nu doar că surprinde natura momentului geopolitic internațional, dar sugerează și o posibilă soluție pentru România. Cumpăna nu este doar o etapă de tranziție, ci un punct critic în care direcțiile asumate astăzi vor determina ireversibil poziția țării în arhitectura globală a puterii. După trei decenii de integrare euro-atlantică, în care viitorul părea stabil și previzibil, realitățile internaționale s-au schimbat rapid, iar ordinea liberală care a definit ultimele decenii este acum contestată. Această contestare vine atât din exterior, prin ascensiunea regimurilor autoritare, cât și din interior, prin revizionism politic și radicalizarea discursului public.” Prof. Corneliu Bjola, Universitatea Oxford

Volumul poate fi cumpărat de aici

Carti noi

Definiția actuală a schimbării climei“ a devenit un eufemism pentru emisiile de CO2 din era post-revoluției industriale, emisii care au condus la reificarea și fetișizarea temperaturii medii globale ca indicator al evoluției climei. Fără a proceda la o „reducție climatică“, prin care orice eveniment meteo neobișnuit din ultimul secol este atribuit automat emisiilor umane de gaze cu efect de seră, cartea de față arată că pe tabla de șah climatic joacă mai multe piese, nu doar combustibilii fosili. Cumpără cartea de aici.

Carti noi

 

Carte recomandata

Ediția a II-a adăugită.

„Miza războiului purtat de Putin împotriva vecinului său de la vest este mai mare decât destinul Ucrainei, echilibrul regional sau chiar cel european. De felul în care se va sfârși acest conflict depinde menținerea actualei ordini internaționale sau abandonarea ei, cu consecințe imprevizibile asupra întregii lumi pe termen mediu și lung. E o bătălie între democrație și dictatură, între regimurile liberale și cele autoritare... Cumpara volumul de aici

Pagini

Esential HotNews

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro