miercuri, noiembrie 29, 2023

“Produsul politic” băsescian Elena Udrea așteptat la pușcărie

Duminică, 3 iunie, “maestrul” Ion Cristoiu a făcut un ultim efort disperat de a influența deciziile justiției în afacerea urât mirositoare și cu multe zerouri cunoscută sub numele de “Gala Bute”, ai cărei protagoniști primiseră deja sentințe consistente. Ce urmau să fie sau nu reconfirmate marți.
Dl. Cristoiu a publicat atât pe cristoiublog cât și în cotidianul Evenimentul zilei, și unul, și celălalt transformate în tribune de apărare a corupților din România, prezentați drept victime ale DNA, Serviciilor secrete, Binomului ori Statului paralel, în funcție de inspirația punctuală atât a “Maestrului” cât și a emulului său, Dan Andronic, și el cu condicuță, un editorial cu titlu kilometric. Sentința în cazul Elena Udrea ne va dovedi dacă denunțarea Protocoalelor înseamnă debutul procesului de lichidare a abuzurilor Binomului.
Marți a intervenit condamnarea definitivă nu doar a Elenei Udrea, ci și a fostului președinte al Federației Române de box, dl. Rudel Obreja. D-na Udrea ar urma să execute șase ani de închisoare, aceasta în cazul în care cineva dintre forurile abilitate, în primul rând Ministerul Justiției, va face demersurile de extrădare a distinsei doamne refugiate în Costa Rica în compania prieteniei și tovarășei ei de matrapazlîcuri și fapte rele, Alina Bica. Fapte comise în anii în care amicul amândurora, dl. Traian Băsescu, poza în mare păzitor al Statului de drept din poziția de președinte al României. Dl. Rudel Obreja are de executat doar cinci anișori de pușcărie. Aceasta în cazul în care nici unul dintre cei doi nu vor recurge la căi extraordinare de atac al căror rost ar fi acela de a-i scoate nevinovați și mari victime ale abuzurilor. Pe care se tot opintește să le demaște PSD în frunte cu un alt condamnat penal, nimeni altul decât dl. Liviu Dragnea. Cum credeți că a comentat pe facebook sentința respectivă d-na Udrea? Servindu-se de arsenalul ideologic din editorialul d-lui Cristoiu: “ Protocoalele și culoarele din justiție sunt în continuare eficiente, sunt încă judecători și procurori care execută ordinele și comenzile generalilor SRI”. Ce mai? Marile spirite se întâlnesc întru reușita operațiunii de demolare a fundamentelor justiției în România.
Reamintesc că, încă din anii în care d-na Elena Udrea se mai afla pe cai mari, făcea și desfăcea complicate afaceri politice, asista la convorbiri secrete între căpetenii ale Statului pretins de drept și era socotită cel mai semnificativ emul politic al domniei -sale de însuși președintele Traian Băsescu, cel care astăzi își risipește până și ultimele urme de respectabilitate încercând să își salveze ”produsul”, dl. Ion Cristoiu s-a transformat în agent de marketing al „Blondei de la Cotroceni”.
A început să o facă în seara de pomină în care d-na Udrea a lansat, într-o emisiune a Antenei 3, afacerea “Bilețelul”. A continuat în clipa în care au început problemele în justiție ale celei omagiate lamentabil de pe scena unei prea-selecte adunări a PDL de prea-cucernicul domn Teodor Baconsky. Oare cu ce ochi privește astăzi fostul ministru de Externe descalificanta ipostază în care s-a plasat singur, doar spre a fi pe placul d-lui Băsescu?
Mai departe, dl. Cristoiu și-a asumat (pro bono?) rolul de custode al zisului Jurnal al Blondei. A devenit meticulos exeget al dezvăluirilor cutremurătoare conținute de acesta, în fapt tot atâtea acte de acuzare ale fărădelegilor comise în vremea regimului lui Traian Băsescu.
În anii din urmă, dl. Cristoiu și-a exercitat influența spre a o introduce pe Elena Udrea în spațiul emisiunii România 9 de la TVR a d-lui Ionuț Cristoiu căruia pretinsele dezvăluiri ale fugitei în Costa Rica îi conveneau de minune. Fiindcă îl ajutau să își îndeplinească misiunea cu care a fost trimis și implantat în postul public de televiziune de președintele PSD, dl. Liviu Dragnea.
După ce marți, dl. Cristoiu a fost preocupat să mai scornească o însăilare concretizată în editorialul De ce ar trebui ca dl. Tudorel Toader să fie viitorul președinte al României, indiciu clar că este preocupat să slujească o nouă cauză tembelă, miercuri a revenit la Elena Udrea al cărei caz îl leagă de cel al d-lui Dragnea. Dl. Cristoiu face ce a făcut o viață. Manipulează, susținând că de sentințele date celor două mari bube care au desfigurat și desfigurează teribil obrazul democrației românești ar fi intim legate uriașe interese politico-mafiote. Justiția română este pusă la zid de dl. Cristoiu doar fiindcă un complet și-a făcut datoria și a dat o sentință corectă în cazul Udrea.
Marți seara, mai prompt, mai pe fază decât Maestrul care se pare deja că are noi cauze de apărat, noi redute de cucerit, noi idoli pe care trebuie să îi slujească, a pus de un priveghi la tot mai dezgstătoarea TVR, istericoidul domn Ionuț Cristache. Putea oare TVR să nu ia parte la o nouă mascaradă, să nu se dea din nou în stambă dovedind cât de jos a ajuns numai și numai fiindcă așa speră lamentabila conducere a instituției că își va mulțumi stăpânii?
Vorbe de îmbărbătare i-a transmis Elenei Udrea atât telefonic cât și prin intermediul televiziunilor dl. Băsescu. Pe care nu m-aș mira să îl văd sâmbătă seara apărându-și “produsul” de la tribuna mitingului PSD. Dl. Băsescu este demult rupt de orice valori morale, iar o asociere cu PSD numai și numai spre a apăra cauza Elena Udrea ar fi cum nu se poate mai în continuitatea lamentabilei sale involuții devenită tot mai accentuată după părăsirea Cotroceniului. Nu că înainte dl. Băsescu ar fi fost chiar un model de moralitate.
În ceea ce mă privește, nu încerc nici cel mai mic sentiment de compasiune pentru pretinsele patimi ale doamnei Udrea. Anii de închisoare la care a fost condamnată nu înseamnă decât o parte din factura pe care este firesc să o achite pentru tupeul probat în anii în care avea liber acces nu doar în Cabinetul președintelui, ci și influența impardonabil deciziile acestuia. Ani în care a pozat în atot-puternică, în care a făcut parte din șleahta care i-a umilit, i-a ofensat, le-a impus inimaginabile sacrificii românilor. Invocând tot felul de motive care mai de care mai imorale.
În tot acest timp, respectiva ceată umflându-și pe căi necinstite conturile.

Distribuie acest articol

13 COMENTARII

 1. Severe aprecieri: ”Dl. Băsescu este demult rupt de orice valori morale” …nici pe vremea cand era la Cotroceni dansul ”nu a fost chiar un model de moralitate” dar din momentul cand a plecat de la Palat si s-a dus snur la bere la Pavilionul H cu tanti costaricana ”involutia” lui este ”lamentabila”.
  Eu simt nevoia sa cer clementa pentru dl Traian Basesc deoarece – asa cum scria Traian Ungureanu pe vremea cand devenise un Adrian Paunescu de dreapta ”nu de prea mult Basescu sufera Romania, ci de prea putin” . Te uiti pe esicherul politic si vezi ca nu exista nici un alt lider capabil sa sune ADUNAREA ! Si sa mai stie – ca fervent practicant ce este – cum se poate lupta cu talharia institutionala.
  Daca nu am fi atat de ipocriti am putea sa gasim in genunea sufletelor noastre dragostea cea dintai fata de Traian Basescu , cea care l-a purtat pe aripile ei zece ani si mai bine. Ce ar fi daca imuniitatii sale juridice oferite de Puterile Garante i-am adauga si noi un pic de clementa morala – da , e un pacatos , dar furturile lui sunt simpatice , nu nesuferite ca afacerea sulfuroasa cu TEL DRUM. Ce mare sacrificiu ar fi daca dl Johannis s-ar idura si ar extinde imunitatea NATO a lui Basescu si asupra Elenei Udrea cu un decret de gratiere.
  La fel si pentru Bica ale carei merite in ajustarea legislatiei penale intru inhatarea pesedeilor nu au fost pe deplin recunoscuta.
  Ce mare chestie daca noi poporul i-am oferi acest mic cadou lui Traian Basescu- o echipa refacuta – chiar si cu Cristoiu – sef la TVR , ca tot se oftica de decenii ca nu a prins acest post – si i-am cere in schimb (lui Basescu) sa treaca din nou la MUNCA – adica la comanda – ca lider al Opozitiei si apoi ca Premier ? Cred ca pana la sfarsitul lui 2018 PSD ul s-ar sfarama de frica in 4 – 5 factiuni , dintre care 3 ar sustine NOUA SOCIAL DEMOCRATIE – adica ar face coalitie Carmaciul reintors care poate le-ar si aloca portofoliul ministerial de la Mediu cu Ponta titular …desigur pana ce se finalizeza noua ancheta.

  • „Marinalul” a fost miezul tilharimii care a sifonat banii publici in Romania intre 2009 si 2012. Un cap de grup a fost pe toata durata mandatelor, dar in intervalul mentionat a controlat si guvernul asa ca a putut sa-si dea intreaga masura a talentului. Nu e nevoie de nici o clementa pentru individ, faptul ca nu e bagat in seama de procuratura e deja o clementa suficienta.

  • Interesanta taxonomia furtului, furt simpatic, furt sulfuros. Oare cate alte varietati de furturi mai sunt? Nu ca nu incerc sa inteleg, adica ‘minte-ma frumos’ e o tema recurenta in muzica quality (ca ma bufneste ceva, nu sunt sigur daca e ras sau plans, sau poate voma) din Romania, si banuiesc ca e din acelasi filon existential consfintit follcloric in creatii de genul ‘Vino mama la rascruce, sa vezi duba cum ma duce’, o alta piesa a unui cantautor necunoscut invocand aceiasi tragedie a hotului altfel cinstit. Brailoiu ar fi fascinat de transpunerea in plan etic si moral a eternei relatii gen sindromul Helsinki intre tiranul ‘nostru’, barbat intre barbati – in sens restrans (de libertate) unde si sper sa ajunga subiectul ex-prezidential – si alegatorul roman, intelectual potentat de vizionarul Ungureanu (First of his Name, si, speram noi, si the last) in care furtul, fie direct, fie prin interpusi, fie pentru partid, beneficiaza de varii grade de clementa, mergand pana la clementa suprema: come back, all is forgiven, fura si tu mai simoatic si mai putin, dar scapa-ne de astia. Serios, asta e solutia?

  • Vreau sa adaug ceva ce toata lumea stie, dar nimeni nu spune: Udrea este/a fost nevasta unuia din sponsorii lui Basescu, respectiv dl. Cocos. Sunt convins ca acest domn l-a rugat pe Basescui sa aiba grija de ea, si nu si-a retras niciodata rugamintea. Si apropo, dl Cocos o fi trecut si el prin Costa Rica??
   In rest, de acord ca singurul politician de forta e Basescu. II stimez si ii voi vota pe cei de la USR sau partidul dl. Ciolos, insa batalia cu neamurile proaste ce ne conduc n-o poate castiga decat Basescu. Sau ma rog, unul ca el…

   • Am convingerea – bazata pe lectura multor, multor comentarii semnate @Mihai(2) – ca nu e niciun fel de ironie. Este un mesaj (aproape) sincer care ilustreaza perfect gandirea si ideile grosului celor care se cred „de dreapta” in Romania, chiar daca arareori o spun atat de abrupt.
    De-aia suntem unde suntem si unde o sa fim si-n continuare, cat timp o mai exista Romania-as-we-know-it (nu prea mult timp, in opinia mea, Romania fiind un exemplu clar de stat aproape esuat) – pentru ca dreapta e si ea tot o cioara ca si stanga – doar ca mai mica si vopsita in alte culori. Pentru ca, in adancurile sufletului, o foarte mare majoritate, foarte multi romani nutresc un dispret profund fata de legi, reguli, norme sociale si moralitate in general… atata vreme cat lor si apropiatilor le e bine. Si asta nu de azi, de ieri, ci cam dintotdeauna – dupa cum arata limpede perle de intelepciune populara cum ar indemnurile „hotul neprins e negustor cinstit”, „sa moara si capra vecinului” si cate altele.

 2. Sper ca Interpol s-o aduca in tara pe Udrea si s-o inchida. La fel cu Dragnea, speram sa fie condamnat zilele acestea. Inca avem justitie iar DNA-ul rezista inca. Sper ca presedintele sa n-o revoce pe Kovesi, cu tot riscul care deriva de aici.
  Din cate am auzit, numerosi oameni sunt adusi cu forta pentru mitingul de sambata seara, in sensul in care sunt fotografiati fara sa stie iar daca nu participa la miting, sunt concediati. As vrea sa cred ca este o stire falsa, cu toate ca sunt convins ca PSD-ul ar fi in stare de asa ceva.
  Este un fel de „PCR RELOADED”.

  • gigi, valid comentariul, intrebarea este daca in legislatia costaricana un mandat Interpol este superior unei decizii – sau chiar a unei proceduri in desfasurare – de azil politic. In plus, ei sunt ca mosul la adunat melci, pana se apleaca, melcul tzusti!

  • Este bine ca acesti corupti sa intre la puscarie. Pe de alta parte, din vidul de putere creat, experienta ne spune, nu pot sa rezulte decat personaje si mai grotesti adica niste indivizi mai prostuti cu mai putine scrupule, in general slugile primilor. Aici ar trebui sa reflectam putin daca este in interesul nostru, de ex. sa „scapam” de Ponta si sa il aducem pe Dragnea la putere.
   Totul in conditiile in care tot noi, oamenii de rand, nu putem sa generam vreo forma credibila de alternativa la clica transpartinica a coruptilor.

 3. Basescu a combatut coruptia din tabara Voiculescu-Patriciu-Vantu si a dat aripi mari coruptiei din tabara lui. De asta, ani de zile, Justitia condamna de zor la puscarie pe unii pentru coruptie, iar coruptia crestea exponential in intreaga societate romaneasca. Ce fel de justitie a creat Basescu, daca tot omul putea sa vada in mediul lui de viata, in comunitatea lui, in orasul lui cum peste tot coruptia inflores cu neobrazare? El l-a inlocuit pe coruptul Nastase si a inselat increderea milioanelor de oameni care l-au adus la putere cu votul lor. Basescu putea fi un presedinte bun. Dar a ales sa fie un presedinte rau, care a mimat statul de drept si i-a tinut in aceasta iluzie pe oameni doua mandate. Este din acelasi aluat ca Iliescu, Nastase, Dragnea. Uitati-va cum isi vinde la bucata, ca un negustor la taraba, parlamentarii din PMP. Nu i-a pasat de milioanele de romani care au sperat ca el va scoate Romania din marasmul mostenirii comuniste. De sustinatorii lui din societatea civila. Si-a batut joc de ei. I-a inselat fara nici un fel de jena. Iar cine ii inseala pe oameni nu merita nimic de la patrie.

  • Stati pe aproape ca vine domnul Iohannis cu declaratii despre revocarea lui Kovesi. Sa vedem atunci ce fel de presedinte este si el. Pana acum n-a stralucit nici el in politica. Problema este ca justitia (mai ales DNA) si serviciile secrete romane trebuie sa ramana independente si sa nu fie controlate politic, indiferent ce presedinte va veni la Cotroceni de-a lungul timpului. De asemenea, Constitutia trebuie revizuita si modificata in acest sens.

  • Ai dreptate intr-o oarecare masiura dar ai lui erau doar niste hoti si niste gainari pe cand asrtia incepand cu Iliescu et co sunt niste hoti si mai mult niste talhari bolsevici . Cum nu putem avea acea curatenie ideala ce preferam?

   Si repet: Cum era bine sa votam in 2005, dar in 2009, dar in 2014? :)

 4. E adevarat, Basescu nu face o poza prea buna; chiar daca am accepta ca nu stim mult din aranjamentele epocii si chiar daca Udrea n-o fi atit de vinovata, tisneste intrebarea: de unde are femeia asta atitea parale ?

  N-are o meserie usor de definit: o facultate absolvita la o universitate privata nu e o carte de vizita care sa stirneasca curiozitati nici unui angajator.

  A fost bugetara si acum, chiar daca nu la nivelul lui Dragnea, apare ca fiind bogata in sensul propriu al cuvintului; am auzit ca zilele trecute si-a lichidat o participatie de vreo jumatate de milion de euro !

  Asa ca, merita puscarie; proportional Voiculescu trebuia sa ia pe viata…

  Trebuie sa-i recunoastem lui Basescu meritul de a fi eliberat justitia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Carti noi

Revoluția Greacă de la 1821 pe teritoriul Moldovei și Țării Românești

 

Carti noi

„Jurnalul de doliu scris de Ioan Stanomir impresionează prin intensitatea pe care o imprimă literei, o intensitate care consumă și îl consumă, într-un intangibil orizont al unei nostalgii dizolvante. Biografia mamei, autobiografia autorului, atât de strâns legate, alcătuiesc textul unei declarații de dragoste d’outre-tombe, punctând, în marginea unor momente care au devenit inefabile, notele simfoniei unei iremediabile tristeți… vezi amanunte despre carte
 „Serhii Plokhy este unul dintre cei mai însemnați experți contemporani în istoria Rusiei și a Războiului Rece.” – Anne Applebaum
În toamna anului 1961, asasinul KGB-ist Bogdan Stașinski dezerta în Germania de Vest. După ce a dezvăluit agenților CIA secretele pe care le deținea, Stașinski a fost judecat în ceea ce avea să fie cel mai mediatizat caz de asasinat din întregul Război Rece. Publicitatea iscată în jurul cazului Stașinski a determinat KGB-ul să își schimbe modul de operare în străinătate și a contribuit la sfârșitul carierei lui Aleksandr Șelepin, unul dintre cei mai ambițioși și periculoși conducători sovietici. Mai multe…
„Chiar dacă războiul va mai dura, soarta lui este decisă. E greu de imaginat vreun scenariu plauzibil în care Rusia iese învingătoare. Sunt tot mai multe semne că sfârşitul regimului Putin se apropie. Am putea asista însă la un proces îndelungat, cu convulsii majore, care să modifice radical evoluţiile istorice în spaţiul eurasiatic. În centrul acestor evoluţii, rămâne Rusia, o ţară uriaşă, cu un regim hibrid, între autoritarism electoral şi dictatură autentică. În ultimele luni, în Rusia a avut loc o pierdere uriaşă de capital uman. 
Cumpara cartea

 

 

Esential HotNews

Top articole

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro