joi, decembrie 9, 2021

Programele minunate ale PSD și prea-frumoasa Lolită a d-lui Liviu Dragnea

Conform programului distribuit delegaților, invitaților și reprezentanților presei, președintele PSD, dl. Liviu Nicolae Dragnea, urma să vorbească la Congresul extraordinar al partidului care a avut sâmbăta trecută la București exact 50 de minute. A ținut microfonul cam o oră și jumătate. Persoane bine informate spun că discursul scris al domniei sale ar fi avut vreo 20 de pagini.
Fără doar și poate, dl. Dragnea s-a abătut destul de frecvent de la textul inițial pentru a o face pe entertainer-ul. Cu scopul clar de a mai alunga plictisul și lehamitea mai mult decât evidente ale pesediștilor prezenți în sală. Care, conștienți că oricum luau parte la o mascaradă, de abia așteptau să se termine cu vorbăria, să voteze urgent în conformitate cu indicațiile prețioase primite de la cei care le-au semnat delegarea la Congres, să dea fuguța la bufet, să-și umple burțile și, pe urmă, ura și la gară.
În discursul lui de o extraordinară incontinență verbală, dl. Dragnea a vorbit despre tot și despre toate. Ne-a asigurat că totul a fost bine și că, de acum încolo, totul va fi încă și mai bine. Că partidul și guvernul au elaborat programe minunate, că ne așteaptă o nouă epocă de aur, că s-a terminat cu jaful și cu înstrăinarea bunurilor românești către străinătate. Ajuns la acest capitol dl. Dragnea s-a dat brusc lovit de amnezie și a omis realitatea că cele mai multe dintre afacerile oneroase ale ultimilor mai bine de 28 de ani au fost făcute în vremea în care PSD s-a aflat la guvernare. Simplul fapt că în sală nu se aflau predecesorii domniei-sale la conducerea acestui partid care a făcut mult mai mult rău decât bine- Gherman, Iliescu, Năstase, Geoană, Ponta- echivalează pentru dl. Dragnea cu dreptul de a fi uitate matrapzlâcurile ultimilor 28 de anu purtând semnătura guvernărilor social-democrate.
Am mai fost încredințați că ne vom regăsi demnitatea națională și că toate relele din lume se vor abate asupra celor ce, de acum încolo, vor avea îndrăzneala și nebunia de a defăima țara. Adică de a a pune la îndoială că trăim într-o țară coruptă și că alianța PSD-ALDE, corifeii ei iluștri Dragnea și Tăriceanu se vor da de ceassul morții ca lucrurile să rămână neschimbate.
Guvernul, miniștrii, premierul, Parlamentul au primit tot felul de indicații prețioase ca totul să rămână astfel. Li s-a spus că trebuie să croiască urgent nu numai legea anti-defăimare, din câte se pare o lege cu dedicație, vizându-i preponderent pe adversarii coaliției PSD-ALDE și ale felului în care aceasta interpretează adevărul, ci și să termine cât mai degrabă cu putință și mutilarea legile justiției. Să le croiască europenește, însă așa cum vede coaliția PSD-ALDE europenizarea. Cu gândul mai curând la modelele din Turcia și Ungaria decât la cele ale Strasbourg-lui și Bruxelles-ului.
Programe minunate avem, adică au ei, pesediștii, și în domeniul educației – se vor ocupa de ele agramații care dețin pâinea și cuțitul la Ministerul de resort în frunte cu ministrul Valentin Popa-Pamblică- cel care calcă senin legile României (de pildă, legea 85/2016 susținut de 40 de rectori fără coloană vertebrală- și în acela al culturii, și în privința sărbătoririi Centenarul. Și în infrastructura care nu prea are asigurată bugetarea. Am fost asigurați că foarte curând vom avea parte de noi autostrăzi și căi ferate. Ce mai? Că vom trăi ca în sânul lui Avram. Cu o condiție. Aceea ca PSD să rămână la guvernare până în 2020, chiar până în 2040, și, dacă se poate, chiar pentru eternitate.
Incontinența verbală nu l-a părăsit pe dl. Dragnea nici în zilele următoare. I-a urmat exemplul tovarășul lui în ticăloșii și nefăcute, președintele ALDE, dl. Călin Popescu-Tăriceanu. Și unul, și celălalt și-au făcut numerele amenințătoare în studiourile mai mult decât primitoare pentru infractorii de toate felurile și dimensiunile ale postului România tv și apoi la Antena 3. Praful și pulberea- ne-au asigurat ambii- se va alege de Statul paralel al cărui principal beneficiar ar fi președintele Iohannis, acesta își va găsi sfârșitul carierei lui politice dacă nu o va revoca din fruntea DNA pe d-na Laura Codruța Kövesi (de altminteri, sarcini precise a primit în acest sens tot mai jalnicul, mai penibilul domn Tudorel Toader), vom primi de aici încolo tot mai multă lumină de la Ankara și Budapesta, iar doamna Monica Macovei și toți cei care asemenea ei își vor defăima țara (adică vor denunța acțiunile anti-democratice ale coaliției PSD-ALDE) vor avea de suportat sancțiuni ușturătoare. Să ne așteptăm la arestări masive ca în Turcia bunăoară?
Iată însă că în loc să analizeze, să avertizeze asupra amenințărilor deloc minore la adresa parcursului democratic al României conținute în zicerile tot mai apăsate, mai iresponsabile, mai în disprețul lumii civiilizate ale d-lui Liviu Nicolae Dragnea, marea majoritate a presei se ocupă de domnișoara IrinaTănase. De noua Lolita. Adică de viitoarea nevastă, tânără, frumoasă a combinației de Orban și de Erdogan care își face deja de cap în Capitala României. Telenovela bate pentru moment amenințarea cu dictatura care plutește tot mai amenințător asupra României.
Text apărut concomitent pe site-ul contributors.ro și pe blogurile adevărul.ro

Distribuie acest articol

8 COMENTARII

 1. Buna Dimineata
  Episodul de Sambata este Preambul la Epoca Pinochet, asta se vede la Orizont, da un Orizont Roshu altfel zugravit, altfel impachetat ( NU de Ioan Mihai Pacepa) . Duduia Irina va fi cu Sigurantza material de proslavire a fertilitatii Familiei Traditionale, practic copii si copilele din prezent isi vor intalni alesul DOAR dupa30 de ani de Viata, iar Alesul\Aleasa va fi in acel moment infinalul cautarilor existentialo hormonale…dupa 20 de ani de “cautari” intalnirea va fievocata de Cuplul Prezidential Traditional Irina si Liviu…BOR va aplauda aceasta Comuniune in Catedrala Distrugerii Neamului inainte de Postul Craciunului 2018

 2. Excelent articol de opinie si comentariu despre constatarea starii de fapt , dar de pe marginea ringului social. Articolul demonstreaza in mod indubitabil competenta , cultura , talentul literar si calitatile incontestabile ale autorului, dar echivaleaza cu inca o framantare intelectuala a mainilor ( si a societatii civile in general …) in fata drobului de sare ( cauze ?! solutii ?! propuneri ?! ) exact asa cum profesorul de drept constitutional Ioan Stanomir in articolele sale publicate pe Contributors.ro consta cu calm sfidarea sau incalcarea Constitutiei. Adevarul este ca practica ne omoara cu zile pe toti.
  In aceeasi maniera competenta scriau intelectualii publici despre Ion Iliescu in 1990 , dar cu ce efect ?! Au trecut totusi 30 de ani si cetatenii onesti ai acestei tari aflati mereu in rolul lui Sisif ar trebui sa se resemneze pentru ca se pare ca au pierdut din nou trenul si o iau de la capat .

  • Nu e complicat, convinge-ti apropiatii sa voteze cu USR, aproape toate problemele noastre izvorasc din Parlament.

   Deci daca umplem Parlamentul cu USRisti in loc de hotii consacrati PSD/ALDE/UDMR, atunci ne va fi mai bine in viitor.

   • Serios ?! Daca ar fi fost atat de simplu cum credeti, primul presedinte al Romaniei ar fi fost Ion Ratiu , etc. iar Dragnea nu ar fi aparut niciodata la orizont. Domnule pseudonim ( in mod cert nu ne cunoastem ,deci ne respectam si vorbim amandoi cu dvs, presupun ca sunteti in stare sa respectati o eticheta ) , ati uitat cam repede ca am avut un Parlament si cu ceva cu taranisti , liberali , social-democrati, etc. dar nu a trecut prea multa vreme pana cand dintre ei au rasarit cum rasar ghioceii primavara , un domn” taranist” ca Ioan Talpes , un domn „liberal” ca Petre Roman,etc. deci saracii romani care au votat „taranisti, liberali, etc. ” s-au trezit ulterior cu mortul in casa. Cine va garanteaza ca USR-ul nu va pati la fel din moment ce nu a pus anumite conditii membrilor sai ?

  • Nu putem sa nu remarcam ponderea tot mai mare pe care o au emisiunile „populare”, cu chefuri, zambareti naimiti, folclor indoielnic, show regesc (desi kitsch de sparge ochii), fufe artiste cate-ncap, precum si invitatiile cretine „nu parasiti tara”, „fie painea cat de rea, tot mai bine-n tara mea”, samd.

   Se-anunta vremuri bune.

 3. Intr-adevar USR este singura speranta din parlament. Dar credeti ca PSD nu a luat masuri in privinta asta?
  Sa vedeti ce vor face cei infiltrati de ei in USR, ce lucruri de scandai si apoi ii vor critica la posturile lor de tv.
  Asa au facut si cu partidele istorice: Ciorbea infiltrat la PNT si Tariceanu la PNL, plus multi altii. Apoi dupa ce si-au indeplinit misiunile de spargere a partidelor au primit toti rasplata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Carte recomandată

 

Sorin Ioniță: Anul 2021 a început sub spectrul acestor incertitudini: va rezista democraţia liberală în Est, cu tot cu incipientul său stat de drept, dacă ea îşi pierde busola în Vest sub asalturi populiste? Cât de atractive sunt exemplele de proastă guvernare din jurul României, în state mici şi mari, membre UE sau doar cu aspiraţii de aderare? O vor apuca partidele româneşti pe căi alternative la proiectul european clasic al „Europei tot mai integrate“? Ce rol joacă în regiune ţările nou-membre, ca România: călăuzim noi pe vecinii noştri nemembri înspre modelul universalist european, ori ne schimbă ei pe noi, trăgându-ne la loc în zona gri a practicilor obscure de care ne-am desprins cu greu în tranziţie, sub tutelajul strict al UE şi NATO? Dar există şi o versiune optimistă a poveştii: nu cumva odată cu anul 2020 s-a încheiat de fapt „Deceniul furiei şi indignării“?

 

 

Carte recomandată

“Să nu apună soarele peste mînia noastră. Un psiholog clinician despre suferința psihică” – Andrada Ilisan

”Berdiaev spune că la Dostoievski singura afacere, cea mai serioasă, cea mai adîncă e omul. Singura afacere de care sînt preocupați toți în Adolescentul e să dezlege taina lui Versilov, misterul personalității sale, a destinului său straniu. Dar la fel e și cu prințul din Idiotul, la fel e și cu Frații Karamazov, la fel e și cu Stavroghin în Demonii. Nu există afaceri de altă natură. Omul este deasupra oricărei afaceri, el este singura afacere. Tot omul e și-n centrul acestei cărți. Și lipsa lui de speranță.” Continuare…

 

 

 

Carte recomandată

”Incursiunile în culisele puterii lui Vladimir Putin îi oferă cititorului panorama plină de nuanţe, paradoxuri şi simulacre a unui regim autocratic unic în felul său. Analizele lui Armand Goşu sînt articulate elegant şi se inspiră din monitorizarea directă a evenimentelor, ceea ce ne permite să traversăm nevătămaţi labirintul slav întins între Sankt-Petersburg şi Vladivostok.” (Teodor Baconschi)

Cumpara cartea, 39.95 RON

Daca doriti un exemplar cu autograf accesati linkul acesta

 

Esential HotNews

Top articole

Noi ipocrizii climatice și criza energetică

În decembrie 2020, Adam Anderson, CEO-ul companiei Innovex Downhole Solutions din Houston, Texas, a încercat să facă un gest frumos pentru angajații...

Neamțu’ Țiganu’ citește Coranu’

Hafsa, Akif, Azra, Suleymen, Neyla, Dzina, Aisha... și multe alte nume. Eu nu știu cine sunt acești copilași, nu-i recunosc după fețe,...

Când nu știi că nu se poate

Dacă aș avea câte un leu pentru fiecare ocazie în care un “specialist” din România mi-a explicat savant și superior că “în...

Dimensiunile teritoriale ale depopulării țării în anul 2020

Populația rezidentă a țării era la începutul anului 2021 de aproape 19,2 milioane locuitori. Declinul din anul 2020 a fost deosebit de...

Ministrul degetului

(Titlu sugerat de o prietenă, cercetător în Franța) Probabil că rareori cercetarea (mai nou, acum, și “digitalizarea”) din România...

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro