luni, noiembrie 28, 2022

PSD și știința contramanifestației

Totuși, care ar fi motivele ce l-au determinat pe președintele PSD să comande organizarea intempestivă a mitingului de sâmbătă, 9 iunie?
Ce i-a venit domnului Liviu Nicolae Dragnea ca, de abia întors din Elveția, loc unde, alături de aleasa inimii sale, amândoi îmbrăcați în halate albe, a admirat ceasuri, amintindu-ne, tuturor celor care mai suntem bănuiți de coșmarul dictaturii comuniste, de cuplul Elena și Nicolae Ceaușescu aflat în vizită de lucru la fabrica ce producea diamante artificiale, să dispună o astfel de costisitoare adunare populară nejustificată de nici o logică politică?
De ce, după ce ne-a anunțat că PSD va organiza un miting de un milion de oameni pentru susținerea familiei tradiționale, după ce ne-a promis organizarea unei manifestări la fel de mare al cărei rost ar fi fost acela de a arăta sprijinul popular pentru guvernul condus de d-na Viorica Vasilica Dăncilă, guvern căruia președintele Klaus Iohannis i-a solicitat în repetate rânduri demisia, dl. Dragnea s-a răsucit a treia oară și scoate poporul pesedist în stradă pretextând că ar trebui să fie apărate justiția și democrația în România? Totul sub lozinca Vrem prosperitate, nu securitate! Ce îl împiedică pe dl. Dragnea și PSD-ul care controlează astăzi politic România să le asigure românilor îndestularea? Nu cumva propria lor incapacitate, aceeași care l-a determinat la un moment peTraian Băsescu să pună în cui lozinca Să trăiți bine?
Nu cred că i-ar fi clare, nici măcar d-lui Dragnea, răspunsuri logice și cinstite la întrebările din rândurile anterioare. Deși, dacă ar fi să îi dăm crezare umbrei domniei-sale, d-na Dăncilă, președintele PSD este încarnarea omniscienței și ar deține răspuns la orice întrebare. Cine altcineva decât Comisia Iordache, majoritatea parlamentară PSD-ALDE care operează modificări interesate și cu dedicație la legile justiției, CCR care își bate joc cum vrea de legea fundamentală ar pune în pericol democrația în România? Președintele Iohannis? Pai nu îi tot reduce CCR din atribuții? Procurorul șef al DNA, d-na Laura Codruța Kὄvesi? Păi nu tocmai a hotărât CCR că șefa DNA trebuie demisă? Serviciile secrete? Nu sunt ele oare acestea sub controlul Parlamentului? La rându-i controlat de majoritatea PSD-ALDE. Sau nu își face datoria ca lumea dl. Claudiu Manda, mult prea preocupat de satisfacerea dorințele și capriciilor d-nei Lia Olguța Vasilescu?
Cred că, de fapt, dl. Dragnea nu vrea decât să arate că poate când vrea el să își încoarde mușchii, că deține controlul absolut asupra activelor PSD din teritoriu, că primejdia reprezentată de o migrație consistentă a pesediștilor către partidul d-lui Ponta a fost îndepărtată și că, la o adică, dacă va fi nevoie, PSD ar fi capabil să organizeze la ordin manifestări populare mult mai puternice decât mișcările de tip # rezist.
Nu cred că dl. Liviu Nicolae Dragnea a ales tocmai întâmplător ca dată a mitingului ziua de 9 iunie. La numai 24 de ore după ce s-a așteptat ca ÎCCJ să își facă cunoscută decizia în dosarul angajărilor fictive de la Consiliul județean Teleorman, dosar în care figurează ca inculpat și președintele PSD. Dl. Dragnea era aproape sigur de achitare. Se știa demult că, prin cine știe ce manevră ocultă, completul de judecată ii este favorabil. Pare-se că din el urmau să faca parte aceiași judecători care l-au achitat și pe președintele Senatului, dl. Călin Popescu-Tăriceanu. Ne-am mai fi putet oare aștepta la vreo surpriză? Puțin probabil. Am avut parte de o amânare
Nu trebuie deloc să fii Mafalda ca să prevezi că o achitare a d-lui Dragnea ar fi provocat proteste. Din păcate, așa după cum s-a putut lesne observa, protestatarii rezist sunt din ce în ce mai puțin numeroși. Incomparabil mai puțini decât cei din iarna anului 2017. Pâlcurilor anemice care ar  fi puttut ieși în stradă ici-colea vineri seara, dl. Liviu Dragnea plănuia să le opună o mega-contramanifestație. Un fel de nouă mineriadă. Un domeniu în care PSD deține o experiență mai mult decât considerabilă.
Text apărut concomitent pe site-ul contributors.ro și pe blogurile adevărul.ro

Distribuie acest articol

3 COMENTARII

  1. Ce sa mai protestez cand am ramas singur?

    Evident, tara il vrea pe Dragnea, iar toate nivelele statului s-au facut presh in fatza lui.

    Romanii sunt atat de patetici incat sunt dispusi sa mearga sute de km cu masina personala ca sa sustina dictatorul care ii tine in mizerie.

    Nu mai am nimic de spus.

  2. Ptr ca ar fi trebuit sa fie condamnat si asa isi pregatea marea manifestatie. Opoi sa nu uitam ca ei asta fac. Daca plimba 200k oameni in ziua alegerilor, adauga f usor milioane de voturi pu care comunistii ne~au invatat ca stiu sa o faca atita timp cit sint nestingheiti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Carti noi

Revoluția Greacă de la 1821 pe teritoriul Moldovei și Țării Românești

 

Carte recomandată

 

 

 

Carte recomandată

 
 „Serhii Plokhy este unul dintre cei mai însemnați experți contemporani în istoria Rusiei și a Războiului Rece.” – Anne Applebaum
În toamna anului 1961, asasinul KGB-ist Bogdan Stașinski dezerta în Germania de Vest. După ce a dezvăluit agenților CIA secretele pe care le deținea, Stașinski a fost judecat în ceea ce avea să fie cel mai mediatizat caz de asasinat din întregul Război Rece. Publicitatea iscată în jurul cazului Stașinski a determinat KGB-ul să își schimbe modul de operare în străinătate și a contribuit la sfârșitul carierei lui Aleksandr Șelepin, unul dintre cei mai ambițioși și periculoși conducători sovietici. Mai multe…

 

 

Esential HotNews

Top articole

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro