miercuri, octombrie 20, 2021

PSD și știința contramanifestației

Totuși, care ar fi motivele ce l-au determinat pe președintele PSD să comande organizarea intempestivă a mitingului de sâmbătă, 9 iunie?
Ce i-a venit domnului Liviu Nicolae Dragnea ca, de abia întors din Elveția, loc unde, alături de aleasa inimii sale, amândoi îmbrăcați în halate albe, a admirat ceasuri, amintindu-ne, tuturor celor care mai suntem bănuiți de coșmarul dictaturii comuniste, de cuplul Elena și Nicolae Ceaușescu aflat în vizită de lucru la fabrica ce producea diamante artificiale, să dispună o astfel de costisitoare adunare populară nejustificată de nici o logică politică?
De ce, după ce ne-a anunțat că PSD va organiza un miting de un milion de oameni pentru susținerea familiei tradiționale, după ce ne-a promis organizarea unei manifestări la fel de mare al cărei rost ar fi fost acela de a arăta sprijinul popular pentru guvernul condus de d-na Viorica Vasilica Dăncilă, guvern căruia președintele Klaus Iohannis i-a solicitat în repetate rânduri demisia, dl. Dragnea s-a răsucit a treia oară și scoate poporul pesedist în stradă pretextând că ar trebui să fie apărate justiția și democrația în România? Totul sub lozinca Vrem prosperitate, nu securitate! Ce îl împiedică pe dl. Dragnea și PSD-ul care controlează astăzi politic România să le asigure românilor îndestularea? Nu cumva propria lor incapacitate, aceeași care l-a determinat la un moment peTraian Băsescu să pună în cui lozinca Să trăiți bine?
Nu cred că i-ar fi clare, nici măcar d-lui Dragnea, răspunsuri logice și cinstite la întrebările din rândurile anterioare. Deși, dacă ar fi să îi dăm crezare umbrei domniei-sale, d-na Dăncilă, președintele PSD este încarnarea omniscienței și ar deține răspuns la orice întrebare. Cine altcineva decât Comisia Iordache, majoritatea parlamentară PSD-ALDE care operează modificări interesate și cu dedicație la legile justiției, CCR care își bate joc cum vrea de legea fundamentală ar pune în pericol democrația în România? Președintele Iohannis? Pai nu îi tot reduce CCR din atribuții? Procurorul șef al DNA, d-na Laura Codruța Kὄvesi? Păi nu tocmai a hotărât CCR că șefa DNA trebuie demisă? Serviciile secrete? Nu sunt ele oare acestea sub controlul Parlamentului? La rându-i controlat de majoritatea PSD-ALDE. Sau nu își face datoria ca lumea dl. Claudiu Manda, mult prea preocupat de satisfacerea dorințele și capriciilor d-nei Lia Olguța Vasilescu?
Cred că, de fapt, dl. Dragnea nu vrea decât să arate că poate când vrea el să își încoarde mușchii, că deține controlul absolut asupra activelor PSD din teritoriu, că primejdia reprezentată de o migrație consistentă a pesediștilor către partidul d-lui Ponta a fost îndepărtată și că, la o adică, dacă va fi nevoie, PSD ar fi capabil să organizeze la ordin manifestări populare mult mai puternice decât mișcările de tip # rezist.
Nu cred că dl. Liviu Nicolae Dragnea a ales tocmai întâmplător ca dată a mitingului ziua de 9 iunie. La numai 24 de ore după ce s-a așteptat ca ÎCCJ să își facă cunoscută decizia în dosarul angajărilor fictive de la Consiliul județean Teleorman, dosar în care figurează ca inculpat și președintele PSD. Dl. Dragnea era aproape sigur de achitare. Se știa demult că, prin cine știe ce manevră ocultă, completul de judecată ii este favorabil. Pare-se că din el urmau să faca parte aceiași judecători care l-au achitat și pe președintele Senatului, dl. Călin Popescu-Tăriceanu. Ne-am mai fi putet oare aștepta la vreo surpriză? Puțin probabil. Am avut parte de o amânare
Nu trebuie deloc să fii Mafalda ca să prevezi că o achitare a d-lui Dragnea ar fi provocat proteste. Din păcate, așa după cum s-a putut lesne observa, protestatarii rezist sunt din ce în ce mai puțin numeroși. Incomparabil mai puțini decât cei din iarna anului 2017. Pâlcurilor anemice care ar  fi puttut ieși în stradă ici-colea vineri seara, dl. Liviu Dragnea plănuia să le opună o mega-contramanifestație. Un fel de nouă mineriadă. Un domeniu în care PSD deține o experiență mai mult decât considerabilă.
Text apărut concomitent pe site-ul contributors.ro și pe blogurile adevărul.ro

Distribuie acest articol

3 COMENTARII

  1. Ce sa mai protestez cand am ramas singur?

    Evident, tara il vrea pe Dragnea, iar toate nivelele statului s-au facut presh in fatza lui.

    Romanii sunt atat de patetici incat sunt dispusi sa mearga sute de km cu masina personala ca sa sustina dictatorul care ii tine in mizerie.

    Nu mai am nimic de spus.

  2. Ptr ca ar fi trebuit sa fie condamnat si asa isi pregatea marea manifestatie. Opoi sa nu uitam ca ei asta fac. Daca plimba 200k oameni in ziua alegerilor, adauga f usor milioane de voturi pu care comunistii ne~au invatat ca stiu sa o faca atita timp cit sint nestingheiti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Carte recomandată

 

Sorin Ioniță: Anul 2021 a început sub spectrul acestor incertitudini: va rezista democraţia liberală în Est, cu tot cu incipientul său stat de drept, dacă ea îşi pierde busola în Vest sub asalturi populiste? Cât de atractive sunt exemplele de proastă guvernare din jurul României, în state mici şi mari, membre UE sau doar cu aspiraţii de aderare? O vor apuca partidele româneşti pe căi alternative la proiectul european clasic al „Europei tot mai integrate“? Ce rol joacă în regiune ţările nou-membre, ca România: călăuzim noi pe vecinii noştri nemembri înspre modelul universalist european, ori ne schimbă ei pe noi, trăgându-ne la loc în zona gri a practicilor obscure de care ne-am desprins cu greu în tranziţie, sub tutelajul strict al UE şi NATO? Dar există şi o versiune optimistă a poveştii: nu cumva odată cu anul 2020 s-a încheiat de fapt „Deceniul furiei şi indignării“?

 

 

Carte recomandată

“Să nu apună soarele peste mînia noastră. Un psiholog clinician despre suferința psihică” – Andrada Ilisan

”Berdiaev spune că la Dostoievski singura afacere, cea mai serioasă, cea mai adîncă e omul. Singura afacere de care sînt preocupați toți în Adolescentul e să dezlege taina lui Versilov, misterul personalității sale, a destinului său straniu. Dar la fel e și cu prințul din Idiotul, la fel e și cu Frații Karamazov, la fel e și cu Stavroghin în Demonii. Nu există afaceri de altă natură. Omul este deasupra oricărei afaceri, el este singura afacere. Tot omul e și-n centrul acestei cărți. Și lipsa lui de speranță.” Continuare…

 

 

 

Carte recomandată

”Incursiunile în culisele puterii lui Vladimir Putin îi oferă cititorului panorama plină de nuanţe, paradoxuri şi simulacre a unui regim autocratic unic în felul său. Analizele lui Armand Goşu sînt articulate elegant şi se inspiră din monitorizarea directă a evenimentelor, ceea ce ne permite să traversăm nevătămaţi labirintul slav întins între Sankt-Petersburg şi Vladivostok.” (Teodor Baconschi)

Cumpara cartea, 39.95 RON

Daca doriti un exemplar cu autograf accesati linkul acesta

 

Esential HotNews

Top articole

Când sursele de energie care ar trebui să stopeze schimbarea climei nu mai funcționează din cauza schimbării climei…

Toleranța va atinge un asemenea nivel încât oamenilor inteligenți li se va interzicesă mai gândească pentru a nu-i ofensa pe imbecili.Autor...

Suntem un stat laic?

Scriu textul de față îndemnat de trei împrejurări. În ordine cronologică inversă, a treia e apariția reportajului Recorder Clanul marelui alb. Sunt...

Odăjdiile clanului Soprano

În statutul BOR art. 149, cauzele se introduc pe rolul consistoriului doar cu aprobarea episcopului sau patriarhului.  Hotărîrile devin executorii doar după...

Criză economică sau nu? Furtuna Perfectă necesară unui ”crash”

Semne de criză economică sunt tot timpul. Într-un sens, crize economice, mai mult sau mai puțin extinse, la nivel de ramură, la...

România, octombrie 2021 : eşec statal şi paralizie politică

Eşecul statal şi paralizia politică sunt semnele sub care stă România zilelor acestea.   Statul român se înfăţişează cetăţenilor acestei ţări  astfel cum...

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro

MIHAI MACI – Cel de-al doilea volum din Colectia Contributors.ro

„Atunci când abdică de la menirea ei, școala nu e o simplă instituție inerțială, ci una deformatoare. Și nu deformează doar spatele copiilor, ci, în primul rând, sufletele lor. Elevul care învață că poate obține note mari cu referate de pe internet e adultul de mâine care va plagia fără remușcări, cel care-și copiază temele în pauză va alege întotdeauna scurtătura, iar cel care promovează cu intervenții va ști că la baza reușitei stă nu cunoașterea, ci cunoștințele. Luate indi­vidual, lucrurile acestea pot părea mărunte, însă cumulate, ele dau măsura deformării lumii în care trăim și aruncă o umbră grea asupra viitorului pe care ni-l dorim altfel.” – Mihai Maci Comanda cartea cu autograful autorului. Editie limitata.