duminică, mai 26, 2024

PSD și Liviu Dragnea ar fi trebuit să fi plecat marți seara acasă

Pare-se că marți seara președintele PSD și președintele Camerei Deputaților și-ar fi dat demisia din toate funcțiile. Mai puțin din calitatea de inculpat de rang înalt. Și că ar fi desemnat-o să facă anunțul retragerii definitive a domniei-sale din viața publică a țării pe d-na Rovana Plumb.
Așa ar fi trebuit să fie dacă dl. Dragnea Nicolae Liviu ar fi știut ce înseamnă cuvântul dat. Dacă ar fi realizat care e semnificația cuvântului onoare. Dacă i-ar fi fost clar că aceasta nu este de vânzare așa că nu poate fi cumpărată cu cecuri semnate de directorul firmei Tel Drum, un anume domn Petre Pitiș. Care reclamă dreptul de a nu-i mai fi dat în presă numele.
Numai că fiul milițianului, fost șef de post din Grația, județul Teleorman, și nepotul generalului comunist Marin Dragnea nu are nici bun simt și nici onoare. Din lașitate congenitală i-a cerut doamnei ministru la pătrat Plumb Rovana să anunțe că partidul pe care el, fostul repetent din facultate, numitul Dragnea Nicolae Liviu, îl conduce și guvernul ce o are în frunte pe marioneta Dăncila Viorica Vasilica au decis să amâne sine die construcția promiselor spitale regionale din Iași, Cluj-Napoca și Craiova. Adică le-au mai dat românilor o țeapă.
Numitul Dragnea Nicolae Liviu, social-democrații români, guvernul PSD-ALDE mai dovedesc astfel încă o dată că nu dau doi bani pe românii care i-au votat și pe care i-au păcălit cu promisiuni mincinoase, Că îi socotesc amnezici, manipulabili, o simplă masă de manevră care aplaudă circul ieftin făcut sub cupola Parlamentului României de insul cu valizele pe care îl cheamă Dragnea Nicolae Liviu. PSD și Dragnea speră că votanții PSD și-au șters din memoria secvența din urmă cu mai bine de doi ani, atunci când El Lider Maximo se jura în toate felurile și chipurile posibile că programul de guvernare e sfânt. Și că cine nu îl respectă pleacă acasă.
Dacă și-ar ține cuvântul dat acum doi ani, numitul Dragnea Nicolae Liviu ar trebui să fie astăzi baricadat în fortăreața lui din Teleorman.
Din păcate, nu este pentru prima oară când PSD arată că nu a făcut decât să mintă. Că a lansat zeci, sute de promisiuni pe care nu le poate acoperi cu fapte. Că a ajuns la fundul sacului și că îndreaptă țara spre catastrofă. Recurge la amânări, la prorogarea legilor care făgăduiseră și le garantaseră românior bunăstarea, face alte promisiuni care ar urma să fie puse în aplicare de abia în 2021. Atunci când, dacă românii vor dovedi că totuși încă mai au minte și că au tras toate învățămintele necesare din minciuna mare cât toate casele însumate ale lui Dragnea și ale odraslei domniei-sale, numitul Dragnea Ștefan Liviu, PSD va fi demult în opoziție.

Distribuie acest articol

3 COMENTARII

 1. Deja nu mai era nimic de demonstrat cu privire la Dragnea si psd. Oricum suporterii lor sint imuni la argumente, ceilalti stiu cu cine au de-a face, ultimul stinge lumina.
  Eu totusi cred ca original a fost Gratia nu Grația.

 2. O excelenta caracterizare a votantilor Daddy:

  „amnezici, manipulabili, o simplă masă de manevră care aplaudă circul ieftin”

  Dar asta:
  „face alte promisiuni care ar urma să fie puse în aplicare de abia în 2021. ”

  reprezinta o strategie excelenta, garanteaza re-alegerea pedesereului si in 20-20!
  Eelectoratului i se transmite un mesaj clar: daca iesim noi, va triplam pensiile si salariile, asa cum am promis inca din 2016 in campanie. Dar dca nu ne votati, ceilalti o sa va taie salariile, cum a facut Boc!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Autor

Mircea Morariu
Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Sprijiniți proiectul Contributors.ro

Carti

„Greu de găsit un titlu mai potrivit pentru această carte. Într-adevăr, Vladimir Tismăneanu are harul de a transforma într-o aventură a cunoașterii materia informă a contorsionatei istorii a ultimei sute de ani. Pasiunea adevărului, obsesia eticii, curajul înfruntării adversităților își au în el un martor și un participant plin de carismă. Multe din concluziile sale devin adevăruri de manual. Vladimir Tismăneanu este un îmblânzitor al demonilor Istoriei, un maître à penser în marea tradiție – pentru a mă restrânge la trei nume – a lui Albert Camus, a Hannei Arendt și a lui Raymond Aron.“ — MIRCEA MIHĂIEȘ 

 

 

Carti noi

 

„Avem aici un tablou complex cu splendori blânde, specifice vieții tărănești, cu umbre, tăceri și neputințe ale unei comunități rurale sortite destrămării. Este imaginea stingerii lumii țărănești, dispariției modului de viață tradițional, a unui fel omenesc de a fi și gândi.", Vianu Mureșan. Cumpara volumul de aici

 

Carti noi

 

Cu acest volum, Mirel Bănică revine la mai vechile sale preocupări și teme de cercetare legate de relația dintre religie și modernitate, de înțelegerea și descrierea modului în care societatea românească se raportează la religie, în special la ortodoxie. Ideea sa călăuzitoare este că prin monahismul românesc de după 1990 putem înțelege mai bine fenomenul religios contemporan, în măsura în care monahismul constituie o ilustrare exemplară a tensiunii dintre creștinism și lumea actuală, precum și a permanentei reconfigurări a raportului de putere dintre ele.
Cumpara cartea de aici

Pagini

Esential HotNews

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro