marți, martie 21, 2023

PSD și Liviu Dragnea ar fi trebuit să fi plecat marți seara acasă

Pare-se că marți seara președintele PSD și președintele Camerei Deputaților și-ar fi dat demisia din toate funcțiile. Mai puțin din calitatea de inculpat de rang înalt. Și că ar fi desemnat-o să facă anunțul retragerii definitive a domniei-sale din viața publică a țării pe d-na Rovana Plumb.
Așa ar fi trebuit să fie dacă dl. Dragnea Nicolae Liviu ar fi știut ce înseamnă cuvântul dat. Dacă ar fi realizat care e semnificația cuvântului onoare. Dacă i-ar fi fost clar că aceasta nu este de vânzare așa că nu poate fi cumpărată cu cecuri semnate de directorul firmei Tel Drum, un anume domn Petre Pitiș. Care reclamă dreptul de a nu-i mai fi dat în presă numele.
Numai că fiul milițianului, fost șef de post din Grația, județul Teleorman, și nepotul generalului comunist Marin Dragnea nu are nici bun simt și nici onoare. Din lașitate congenitală i-a cerut doamnei ministru la pătrat Plumb Rovana să anunțe că partidul pe care el, fostul repetent din facultate, numitul Dragnea Nicolae Liviu, îl conduce și guvernul ce o are în frunte pe marioneta Dăncila Viorica Vasilica au decis să amâne sine die construcția promiselor spitale regionale din Iași, Cluj-Napoca și Craiova. Adică le-au mai dat românilor o țeapă.
Numitul Dragnea Nicolae Liviu, social-democrații români, guvernul PSD-ALDE mai dovedesc astfel încă o dată că nu dau doi bani pe românii care i-au votat și pe care i-au păcălit cu promisiuni mincinoase, Că îi socotesc amnezici, manipulabili, o simplă masă de manevră care aplaudă circul ieftin făcut sub cupola Parlamentului României de insul cu valizele pe care îl cheamă Dragnea Nicolae Liviu. PSD și Dragnea speră că votanții PSD și-au șters din memoria secvența din urmă cu mai bine de doi ani, atunci când El Lider Maximo se jura în toate felurile și chipurile posibile că programul de guvernare e sfânt. Și că cine nu îl respectă pleacă acasă.
Dacă și-ar ține cuvântul dat acum doi ani, numitul Dragnea Nicolae Liviu ar trebui să fie astăzi baricadat în fortăreața lui din Teleorman.
Din păcate, nu este pentru prima oară când PSD arată că nu a făcut decât să mintă. Că a lansat zeci, sute de promisiuni pe care nu le poate acoperi cu fapte. Că a ajuns la fundul sacului și că îndreaptă țara spre catastrofă. Recurge la amânări, la prorogarea legilor care făgăduiseră și le garantaseră românior bunăstarea, face alte promisiuni care ar urma să fie puse în aplicare de abia în 2021. Atunci când, dacă românii vor dovedi că totuși încă mai au minte și că au tras toate învățămintele necesare din minciuna mare cât toate casele însumate ale lui Dragnea și ale odraslei domniei-sale, numitul Dragnea Ștefan Liviu, PSD va fi demult în opoziție.

Distribuie acest articol

3 COMENTARII

 1. Deja nu mai era nimic de demonstrat cu privire la Dragnea si psd. Oricum suporterii lor sint imuni la argumente, ceilalti stiu cu cine au de-a face, ultimul stinge lumina.
  Eu totusi cred ca original a fost Gratia nu Grația.

 2. O excelenta caracterizare a votantilor Daddy:

  „amnezici, manipulabili, o simplă masă de manevră care aplaudă circul ieftin”

  Dar asta:
  „face alte promisiuni care ar urma să fie puse în aplicare de abia în 2021. ”

  reprezinta o strategie excelenta, garanteaza re-alegerea pedesereului si in 20-20!
  Eelectoratului i se transmite un mesaj clar: daca iesim noi, va triplam pensiile si salariile, asa cum am promis inca din 2016 in campanie. Dar dca nu ne votati, ceilalti o sa va taie salariile, cum a facut Boc!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Carti noi

Revoluția Greacă de la 1821 pe teritoriul Moldovei și Țării Românești

 

Carti noi

„Jurnalul de doliu scris de Ioan Stanomir impresionează prin intensitatea pe care o imprimă literei, o intensitate care consumă și îl consumă, într-un intangibil orizont al unei nostalgii dizolvante. Biografia mamei, autobiografia autorului, atât de strâns legate, alcătuiesc textul unei declarații de dragoste d’outre-tombe, punctând, în marginea unor momente care au devenit inefabile, notele simfoniei unei iremediabile tristeți… vezi amanunte despre carte
 „Serhii Plokhy este unul dintre cei mai însemnați experți contemporani în istoria Rusiei și a Războiului Rece.” – Anne Applebaum
În toamna anului 1961, asasinul KGB-ist Bogdan Stașinski dezerta în Germania de Vest. După ce a dezvăluit agenților CIA secretele pe care le deținea, Stașinski a fost judecat în ceea ce avea să fie cel mai mediatizat caz de asasinat din întregul Război Rece. Publicitatea iscată în jurul cazului Stașinski a determinat KGB-ul să își schimbe modul de operare în străinătate și a contribuit la sfârșitul carierei lui Aleksandr Șelepin, unul dintre cei mai ambițioși și periculoși conducători sovietici. Mai multe…
„Chiar dacă războiul va mai dura, soarta lui este decisă. E greu de imaginat vreun scenariu plauzibil în care Rusia iese învingătoare. Sunt tot mai multe semne că sfârşitul regimului Putin se apropie. Am putea asista însă la un proces îndelungat, cu convulsii majore, care să modifice radical evoluţiile istorice în spaţiul eurasiatic. În centrul acestor evoluţii, rămâne Rusia, o ţară uriaşă, cu un regim hibrid, între autoritarism electoral şi dictatură autentică. În ultimele luni, în Rusia a avut loc o pierdere uriaşă de capital uman. 
Cumpara cartea

 

 

Esential HotNews

Top articole

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro