sâmbătă, decembrie 4, 2021

PSD și Liviu Dragnea ar fi trebuit să fi plecat marți seara acasă

Pare-se că marți seara președintele PSD și președintele Camerei Deputaților și-ar fi dat demisia din toate funcțiile. Mai puțin din calitatea de inculpat de rang înalt. Și că ar fi desemnat-o să facă anunțul retragerii definitive a domniei-sale din viața publică a țării pe d-na Rovana Plumb.
Așa ar fi trebuit să fie dacă dl. Dragnea Nicolae Liviu ar fi știut ce înseamnă cuvântul dat. Dacă ar fi realizat care e semnificația cuvântului onoare. Dacă i-ar fi fost clar că aceasta nu este de vânzare așa că nu poate fi cumpărată cu cecuri semnate de directorul firmei Tel Drum, un anume domn Petre Pitiș. Care reclamă dreptul de a nu-i mai fi dat în presă numele.
Numai că fiul milițianului, fost șef de post din Grația, județul Teleorman, și nepotul generalului comunist Marin Dragnea nu are nici bun simt și nici onoare. Din lașitate congenitală i-a cerut doamnei ministru la pătrat Plumb Rovana să anunțe că partidul pe care el, fostul repetent din facultate, numitul Dragnea Nicolae Liviu, îl conduce și guvernul ce o are în frunte pe marioneta Dăncila Viorica Vasilica au decis să amâne sine die construcția promiselor spitale regionale din Iași, Cluj-Napoca și Craiova. Adică le-au mai dat românilor o țeapă.
Numitul Dragnea Nicolae Liviu, social-democrații români, guvernul PSD-ALDE mai dovedesc astfel încă o dată că nu dau doi bani pe românii care i-au votat și pe care i-au păcălit cu promisiuni mincinoase, Că îi socotesc amnezici, manipulabili, o simplă masă de manevră care aplaudă circul ieftin făcut sub cupola Parlamentului României de insul cu valizele pe care îl cheamă Dragnea Nicolae Liviu. PSD și Dragnea speră că votanții PSD și-au șters din memoria secvența din urmă cu mai bine de doi ani, atunci când El Lider Maximo se jura în toate felurile și chipurile posibile că programul de guvernare e sfânt. Și că cine nu îl respectă pleacă acasă.
Dacă și-ar ține cuvântul dat acum doi ani, numitul Dragnea Nicolae Liviu ar trebui să fie astăzi baricadat în fortăreața lui din Teleorman.
Din păcate, nu este pentru prima oară când PSD arată că nu a făcut decât să mintă. Că a lansat zeci, sute de promisiuni pe care nu le poate acoperi cu fapte. Că a ajuns la fundul sacului și că îndreaptă țara spre catastrofă. Recurge la amânări, la prorogarea legilor care făgăduiseră și le garantaseră românior bunăstarea, face alte promisiuni care ar urma să fie puse în aplicare de abia în 2021. Atunci când, dacă românii vor dovedi că totuși încă mai au minte și că au tras toate învățămintele necesare din minciuna mare cât toate casele însumate ale lui Dragnea și ale odraslei domniei-sale, numitul Dragnea Ștefan Liviu, PSD va fi demult în opoziție.

Distribuie acest articol

3 COMENTARII

 1. Deja nu mai era nimic de demonstrat cu privire la Dragnea si psd. Oricum suporterii lor sint imuni la argumente, ceilalti stiu cu cine au de-a face, ultimul stinge lumina.
  Eu totusi cred ca original a fost Gratia nu Grația.

 2. O excelenta caracterizare a votantilor Daddy:

  „amnezici, manipulabili, o simplă masă de manevră care aplaudă circul ieftin”

  Dar asta:
  „face alte promisiuni care ar urma să fie puse în aplicare de abia în 2021. ”

  reprezinta o strategie excelenta, garanteaza re-alegerea pedesereului si in 20-20!
  Eelectoratului i se transmite un mesaj clar: daca iesim noi, va triplam pensiile si salariile, asa cum am promis inca din 2016 in campanie. Dar dca nu ne votati, ceilalti o sa va taie salariile, cum a facut Boc!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Carte recomandată

 

Sorin Ioniță: Anul 2021 a început sub spectrul acestor incertitudini: va rezista democraţia liberală în Est, cu tot cu incipientul său stat de drept, dacă ea îşi pierde busola în Vest sub asalturi populiste? Cât de atractive sunt exemplele de proastă guvernare din jurul României, în state mici şi mari, membre UE sau doar cu aspiraţii de aderare? O vor apuca partidele româneşti pe căi alternative la proiectul european clasic al „Europei tot mai integrate“? Ce rol joacă în regiune ţările nou-membre, ca România: călăuzim noi pe vecinii noştri nemembri înspre modelul universalist european, ori ne schimbă ei pe noi, trăgându-ne la loc în zona gri a practicilor obscure de care ne-am desprins cu greu în tranziţie, sub tutelajul strict al UE şi NATO? Dar există şi o versiune optimistă a poveştii: nu cumva odată cu anul 2020 s-a încheiat de fapt „Deceniul furiei şi indignării“?

 

 

Carte recomandată

“Să nu apună soarele peste mînia noastră. Un psiholog clinician despre suferința psihică” – Andrada Ilisan

”Berdiaev spune că la Dostoievski singura afacere, cea mai serioasă, cea mai adîncă e omul. Singura afacere de care sînt preocupați toți în Adolescentul e să dezlege taina lui Versilov, misterul personalității sale, a destinului său straniu. Dar la fel e și cu prințul din Idiotul, la fel e și cu Frații Karamazov, la fel e și cu Stavroghin în Demonii. Nu există afaceri de altă natură. Omul este deasupra oricărei afaceri, el este singura afacere. Tot omul e și-n centrul acestei cărți. Și lipsa lui de speranță.” Continuare…

 

 

 

Carte recomandată

”Incursiunile în culisele puterii lui Vladimir Putin îi oferă cititorului panorama plină de nuanţe, paradoxuri şi simulacre a unui regim autocratic unic în felul său. Analizele lui Armand Goşu sînt articulate elegant şi se inspiră din monitorizarea directă a evenimentelor, ceea ce ne permite să traversăm nevătămaţi labirintul slav întins între Sankt-Petersburg şi Vladivostok.” (Teodor Baconschi)

Cumpara cartea, 39.95 RON

Daca doriti un exemplar cu autograf accesati linkul acesta

 

Esential HotNews

Top articole

De ce majoritatea modelelor climatice sunt „fierbinți”?

O bună parte din articolele mele publicate pe această platformă discută modele (simulări) ale variațiilor unor parametri climatici precum concentrația de CO2,...

Metroul la Otopeni – marele eșec al unor politicieni mărunți

Eșecul magistralei de metrou M6: 1 Mai – Aeroportul Otopeni este eșecul politicienilor preocupați să dovedească faptul că nu se poate, în...

Egalitatea și economia de piață

Narațiunea obișnuită despre egalitate în România este că acest „vis de aur” al poporului este pe cale să se destrame. Bogații devin...

Lașități românești, profituri maghiare (2)

LEGENDA, MITUL ȘI CULTUL LUI DRACULA Să fim serioși, legenda, mitul și mai ales cultul lui Dracula nu au...

Despre felonie si sperjur

Domnule Klaus Iohannis, Cand Marius Manole si Radu Paraschivescu v-au returnat decoratiile, a fost vorba de o despartire lipsita de orice ambiguitate....

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro