sâmbătă, iulie 24, 2021

PSD a sunat goarna

Interesant de urmărit felul în care se refac, se redesenează, se metamorfozează relațiile dintre organele de presă care servesc drept goarne alianței politice și guvernamentale PSD-ALDE.
Televiziuni, publicații care până mai adineauri se aflau într-o concurență acerbă au uitat de rivalitățile pigmentate cu vorbe grele și se înfrățesc pretinzând că ar face presă adevărată, că se asociază în vederea reinstaurării legalității și pentru reușita operațiunii al cărei scop este destructurarea Statului paralel și anihilarea publicațiilor Sistemului. Jurnaliști care până mai săptămânile trecute nu pierdeau nici o ocazie de a se acuza de lipsă de profesionalism și de moralitate au trecut ca prin minune de rivalitățile și jignirile ce și le-au adresat cu nemiluita și se înrolează în detașamentele a căror misiune este manipularea populației astfel încât aceasta să ia drept adevăruri toate minciunile menite să justifice intensificarea asaltului asupra legilor justiției și asupra DNA dat de parlamentarii partidelor conduse de domnii Liviu Dragnea și Călin Popescu-Tăriceanu.
Emoționant de-a dreptul este felul în care „oropsiţii” de la Televiziunile controlate de fostul pușcăriaș Dan Voiculescu se dau de ceasul morții spre a-l reevalua și recupera pe „maestrul” Ion Cristoiu. Uitănd că, preț de opt ani și mai bine, aproape că nu a existat ediție a emisiunii „În gura presei” în care Mircea Badea să nu-l facă de două parale pe cel pe care îl divinizau de-a dreptul în vremea începuturilor „Antenei 3” și ale „Sintezei zilei”. Vremuri în care, așezați la aceeași masă, Gâdea și Cristoiu îl tocau mărunt-mărunt pe fostul președinte dl. României, dl. Traian Băsescu.
Ceva s-a întâmplat către finele primului mandat al lui Băsescu şi dl. Cristoiu a făcut stânga -mprejur. A dat bir cu fugiții, și-a negat vorbele și convingerile trecute, s-a mutat cu arme, bagaje și pixuri în tabăra lăudătorilor fostului președinte.
Au urmat, desigur, represaliile. I s-a făcut deodată, în văzul lumii, inventarul câștigurilor din banii familiei Voiculescu, Gâdea ne-a spus și câte stilouri scumpe i-a făcut cadou nerecunoscătorului care a trecut de partea celor care au aplaudat trimiterea în judecată și mai apoi la închisoare a marelui profesor și om de omenie Dan Voiculescu. Nu-i vorbă, nici „maestrul” nu le-a rămas dator slujbașilor fostului angajat al firmei „Crescent”.
Războiul dintre cei de la Antene și jurnalistul Ion Cristoiu a încetat brusc zilele trecute. Odată cu așa-zisa acceptare a ofertei de fi difuzat interviul făcut în Serbia cu fugarul Sebastian Ghiță. De atunci cele două părți o țin numai în tandrețuri. Cristoiu, om al principiilor și partizan al libertății presei (libertate să fie cu condiția ca ea să servească intereselor unui stăpân politic larg la pungă!) , deplânge trista soartă a pseudo-jurnaliștilor condamnați la plata a 300.000 de lei către d-na Laura Codruța Kövesi. Pe care o consideră mult mai rea chiar și decât criminalul comunist Gheorghe Gheorghiu-Dej. Mai mult. Joi seara le-a trecut pragul celor care până mai ieri îl jigneau în toate felurile.
PSD a sunat goarna! Susținătorii săi din presă se adună!

Distribuie acest articol

12 COMENTARII

 1. Unde esti tu, nene Iancule ca sa-ti intaresti convingerea in reincarnare. Ion Cristoiu nu este altul decat Karkakeki. El este Bibicul, nene Iancule!

 2. Ce tara nevolnica suntem daca altceva decat subiecte despre jeguri nu mai avem. Nu e de vina autorul si el face ce trebuie caci daca suntem niste jegosi trebuie bine aratat si acest adevar sau mai ales acest adevar ca doar ce scrie dl prof. Cranganu nu priveste Romnia decat doar ca este scris de un roman. :)

  • panem et circenses. cind a fost altfel ? cind nu mai ploua si ninge, cind halep nu mai joaca, romanul face haz de ambitul lui muc si sfirc, al mitzei baston si vasilicai, unul si una, alesi pe sprinceana, din popor pentru popor. nu ridea bula n burtile goale ale „spiritualilor” odinioara ?

 3. Buna Ziua
  Ce ma bucur sa citesc despre Crescent, acest Izvor financiar al Lui Felix NU a fost subiect NICI macar de o banala intrebare. Un film documentar bagatelizat de internet este acolo, pe youtube, asteapta ca mai multe capete ce se vor luminate sa il vizioneze si sa concluIoneze …https://vimeo.com/47670393
  O distributie la Scara Mai Mare va starni Discutiile Necesare!

 4. Astept cu interes sa il vad pe fostul presedinte Basescu invitat de onoare la A3 in emisiunea lui Gadea luptand impreuna impotriva statului paralel si a lui „Nefertiti” de DNA, uitand toate cele rele si, in clasicul stil caragialesc, pupat Piata Intependentei.

  Pana acum ceva ani suna imposibil, azi nu mi se mai pare imposibil. Nu voi fo mirat cand se va intampla. Cand, nu daca !

  • .
   – „Ei, bobocule, apai cum le stii dumneata toate, mai rar cineva!”
   Coane Leonido, inca mai ai cosmaruri cu hotul ce fură Flota?

  • Asteapta, caci se va intimpla; nu o data, ci de mai multe ori: prima oara la pastele cailor, a II-a oara la sfintu-asteapta, iar a III-a oara cind va face plopul pere. Cunoasterea oamenilor iti este straina, daca mizezi pe un astfel de eveniment…

  • Nea Sncandal, a mai zis unul „cand va face plopul pere”…stim urmarea :-).

   Fostul presedinte Basescu a dezamagit prin pozitiile anti-justitie pe care le-a avut. Si nu sunt singurul fost sustinator care a observat asta. Scorul de 5% pentru PMP spune multe despre cum este vazut.

   In privinta flotei, subiect fumat mon cher, o simpla citire a rechizitorului dosarului arata ca nu era vinovat, flota era ruginita si toata afacerea era nerentabila – un ambatz comunist, ce afaceri putea sa faca Romania cu o flota oceanica? Dar ma rog, unii vad industria romaneasca inainte de 1989 infloritoare si stralucitoare. Cum le stii matale bobocelule.

 5. Nu contrazic cele spuse de autor. Imi permit – sper, fara sa deranjez- urmatoarele
  afirmatii:
  . Jurnalistii au rolul de a face DEZVLUIRI. Nu dau VERDICTE si NU impun SOLUTII !!
  . Jurnalistii pot fi adversari ca idei- dar se recomanda sa nu devina dusmani ca persoane.
  . Deontologia il obliga pe jurnalist sa militeze pentru ADEVAR, indiferent de CONSECINTE..
  ……………..
  Revenind la jurnalistul Cristoiu, pe care nu-l cunosc personal , dar ii citesc articolele si urmaresc
  interventiile in mass-media, fara a fi -de multe ori- de acord cu puctul dansului de vedere, propun sa-i apreciem activitatea. Se pronunta zilnic asupra evenimentelor importante si are un
  punct de vedere personal, care convine sau nu, intereseaza un segment important din populatie!
  Privind inconsecventa in actiune sa nu uitam ca nici NAE IONESCU mare gazetar- nu a fost
  strain de aceast narav [ vezi cele scrise despre CAROL al II-lea]

  • Un jurnalist NU trebuie sa minta. Ideile si inclinatiile politice personale pot da nuante interpretarilor unor evenimente. Pozitiile luate de un jurnalist pot fi influentate de propriile preferinte politice.

   Dl. Cristoiu a transformat bresla intr-o taraba unde adevarul se vinde celui care plateste mai bine (la fel ca si unii judecatori de altfel).

   Dl. Cristoiu nu emite nuante de interpretare, dl. Crisotiu MINTE constient. De exemplu saptamana trecuta in emisiunea lui Gadea la A3 o tineau amandoi lala pe tarla cu procesul lui Kovesi impotriva A3. Nici un cuvintel despre motivele care au stat la baza deciziei judecatoresti. Gadea a afirmat ceva, Kovesi si instanta i-au cerut sa dovedeasca, Kovesi a dovedit ca nu era asa cum a zis Gadea si ca desi stia adevarul, Gadea a mintit –> case closed. Nimic din ce comentau cei doi in emisiunea de saptamana trecuta nu era conform cu realitatea de pe hartia negru pe alb a sentitntei judecatoresti. Jurnalistul Cristoiu mintea cu nerusinare.

   Cu aceeasi dorinta de a nu deranja, va pot intreba –> Cu asta mai sunteti de acord dl Augustin?

   • Stimate d-le Catalin,
    Nu am elemente sa va cotrazic, deoarece, asa cum am precizat, nu-l cunosc personal pe
    omul Ioan Cristoiu.Dupa anul 1989 a avut, in mass-media, o activitate sustinuta, pe care
    cu intermitente am urmarit-o .Nu am avut impresia ca scie, neaparat, pentru bani si avantaje
    personale, Nu contest ca are interventii surprinzatoare si -uneori- derutante, dar este urmarit
    si comentat de un segment important din populatie. Ca un simplu cititor, acum interesat de
    vremurile pe care le traim, nu pot sa nu observ ca la o varsta respectabila, este unul din
    mult -putinii jurnalisti care nu au aspectul si comportarea ciocoilor post decembristi.
    Multumesc ca ati dat atentie neinsemnatelor mele pareri. Raman la ideea ca trebuiesc
    comentate Dezvaluiri si nu Persoane, iar pentru anumiti autori trebuie facuta disjunctia intre
    om si opera!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Carte recomandată

”Incursiunile în culisele puterii lui Vladimir Putin îi oferă cititorului panorama plină de nuanţe, paradoxuri şi simulacre a unui regim autocratic unic în felul său. Analizele lui Armand Goşu sînt articulate elegant şi se inspiră din monitorizarea directă a evenimentelor, ceea ce ne permite să traversăm nevătămaţi labirintul slav întins între Sankt-Petersburg şi Vladivostok.” (Teodor Baconschi)

Cumpara cartea, 39.95 RON

 

 

Recomandare Contributors.ro - Musica Ricercata Festival Op.3

https://www.hotnews.ro/stiri-cultura-24929744-23-iulie-incepe-musica-ricercata-3-festival-despre-muzici-pierdute-regasite.htm

Intre 23 si 25 iulie, la Sibiu, va avea loc un festival foarte interesant, Musica Ricercata Festival Op.3. Titlul este un joc de cuvinte care pornește chiar de la crezul proiectelor Musica Ricercata: aducerea la lumină a unor muzici pierdute în biblioteci și arhive. Descoperirea lui Joseph Haydn (denumit și “părintele simfoniei”) dintr-o perspectivă a Transilvaniei este punctul de pornire a periplului, muzica devenind o mașină a timpului prin care reușim să pătrundem din perspectiva culturii transilvănene în centrul Europei. Vezi programul festivalului in articol.

 

Esential HotNews

E randul tau

Observ cu uimire că invocați, ca reper intelectual creștin, cartea lui Noica, „Rugaţi-vă pentru fratele Alexandru”. Și cumva indirect îi reproșați lui Gabriel Liiceanu un soi de trădare a acestui crez ( „am neplăcuta senzaţie că mă aflu ȋn faţa unui tată care şi-a abandonat, simbolic, copiii”). Mă tem că tocmai această carte a lui Noica este o trădare a suferinței victimelor de: Cristina Cioaba la Dincolo de Isus. Gabriel Liiceanu şi portretul României religioase

Top articole

Nikita Hruşciov dixit: „În România socialismul nu poate fi construit fără mămăligă”

Într-o şedinţă desfăşurată la Moscova, la 8 iulie 1953 – în cursul căreia câţiva politicieni sovietici au discutat despre un plan de...

În ultimii 40 ani, temperatura medie anuală din România a crescut cu circa 2°C

În baza de date întreținută de NASA la Goddard Institute for Space Studies (NASA GISS), care funcționează în New York, pe lângă...

Libertatea, statul şi politica prudenţei: o pledoarie modestă

Ceea ce criza sanitară a impus, în mod dramatic şi poate ireversibil, este politica fricii.  Creşterea fără precedent a controlului statal, invadarea...

Vaccinarea anti-COVID: între tipic statistic și potențial național

România este vaccinată cam cât ar prezice indicele dezvoltării noastre umane. Ne comportăm tipic statistic, suntem un punct cuminte pe o curbă...

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro

MIHAI MACI – Cel de-al doilea volum din Colectia Contributors.ro

„Atunci când abdică de la menirea ei, școala nu e o simplă instituție inerțială, ci una deformatoare. Și nu deformează doar spatele copiilor, ci, în primul rând, sufletele lor. Elevul care învață că poate obține note mari cu referate de pe internet e adultul de mâine care va plagia fără remușcări, cel care-și copiază temele în pauză va alege întotdeauna scurtătura, iar cel care promovează cu intervenții va ști că la baza reușitei stă nu cunoașterea, ci cunoștințele. Luate indi­vidual, lucrurile acestea pot părea mărunte, însă cumulate, ele dau măsura deformării lumii în care trăim și aruncă o umbră grea asupra viitorului pe care ni-l dorim altfel.” – Mihai Maci Comanda cartea cu autograful autorului. Editie limitata.

Carti recomandate de Contributors.ro

 

„Pierre Hadot aduce filosofia antica in zilele noastre. Ce s-a spus candva redevine actual, urmand modelul exercitiului spiritual, mai exact al intelepciunii care este, inainte de orice, o optiune de a fi.” – Pascal Bruckner

 

 

 

Cumpara cartea de pe GiftBooks.ro