joi, iunie 8, 2023

PSD – De la natura intrinsec comunistoidă la tentația național-socialistă

Dacă mai aveam nevoie de vreo dovadă că ceea ce s-a întâmplat în săptămână 16-22 decembrie 1989 a fost un sacrificiu uitat și că rezultatele acestuia s-au dus demult pe apa sâmbetei, odată ciu apariția comunistului Ion Iliescu, cu înființarea Consiliului Frontului Salvării Naționale, cu transformarea FSN în partid politic, cu votul din Duminica Orbului din anul 1990, această confirmare a venit în ziua de 16 decembrie 2018.
Odată cu ședința de duminica trecută a Consiliului Național al PSD în care nu doar Liviu Dragnea, ci și majoritatea vorbitorilor, dar și cei care au avut răbdarea de a sta să îi asculte pe aceștia ca și neobrăzarea de a-i recompensa, precum pe vremuri pe Nicolae Ceaușescu, cu aplauze, ovații, scandări ne-au confirmat că România nu numai că se îndreaptă într-o direcție complet greșită, total neconformă principiilor Uniunii Europene, ci se află pe marginea prăpastiei.. Aceasta însemnând recăderea pradă dictaturii, așa cum și-o doresc cei care conduc astăzi PSD-ul. Partid care, naturii sale de esență comunistoidă, afirmată ca atare încă din ziua în care a fost creat de numitul Iliescu Ion, i-a asociat în vremea din urmă o componentă național –socialistă din ce în ce mai vizibilă.
Sigur, nu e pentru prima dată când indivizii cu școală puțină, posesori de diplome de la Universități de nivelul celei fondate încă din anul 1990 de fostul cadrist al Ministerului Învățământului din perioada ceaușistă, Aurelian Bondrea – și am în vedere când spun asta fabrica de certificate universitare „Spiru Haret”, nu că în privința altor pretinse instituții universitare de același nivel și de aceeași teapă lucrurile ar sta altfel- debitează enunțuri agresiv-naționaliste. Anti-europene, în contradicție evidentă cu ceea ce ar presupune apartenența României la Uniunea Europeană.
Năzdrăvăniile scoase pe gură duminica trecută de un ins de teapa lui Marian Oprișan ori de încă și mai dezgustătorul președinte al partidului, dl. Liviu Nicolae Dragnea, dovedesc că PSD devine voit, programatic, un partid extremist, xenofob, anti-european, anti-capitalist, anti-corporații și anti-multinaționale. Că în cei doi ani care au trecut de la victoria lui alegerile din data de 11 decembrie 2016 nu a fost preocupat doar de subordonarea totală a justiției interesului politic, de salvarea de la închisoare a inculpatului de rang înalt Liviu Nicolae Dragnea care devine cu fiecare zi ce trece un amestec tot mai primejdios între Hitler, Stalin și Nicolae Ceaușescu, ci s-a și transformat vizibil. A devenit un partid cu o conduită puternic fascistoid- bolșevică.
Așa se face că o non-valoare absolută, un hidos produs al tranziției ultra-prelungite, așa cum este sus-menționatul domn Oprișan din Vrancea este aplaudat la scenă deschisă atunci când în plină ședință slobozește, pe gura-i urât mirositoare, aberația că România va trebui să aibă după alegerile prezidențiale din anul 2019 obligatoriu un președinte de etnie română. Și nimeni dintre cei prezenți în sală nu socotește de cuviință să intervină. Să plece trântind zgomotos ușa.
Să înțelegem oare că PSD, în imensa lui prostie, stimulează discriminarea și că foarte curând va trece la prigoana celor de alte etnii? Că acestora li se va lua dreptul de a alege și de a fi ales? Că se va pune stavilă liberei exercitări a drepturilor democratice? Că, Doamne ferește!, închisorilor înființate de comuniști, strămoșii pesediștilor de astăzi, comuniști care, la un moment dat, i-au primit cu mare generozitate în rândurile lor pe legionari, le vor lua locul lagărele de concentrare destinate nu numai celor de altă etnie, ci și celor care nu cred în nebunia pesedistă? Care își vor dori pe mai departe să aibă dreptul să gândească, să vorbească, să se miște, să se manifeste liber.
Mi- e foarte greu să spun dacă au dreptate cei care cred că Liviu Nicolae Dragnea are urgentă nevoie de asistență medicală. Ori că adevărat spun cei ce spun că Dragnea face totul deliberat, în disprețul lumii. Sunt însă absolut sigur că de la Revoluție încoace, România trece prin cea mai neagră etapă a istoriei sale. Țara, democrația și românii sunt expuse celor mai cumplite derapaje.
Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro și pe blogurile adevărul.ro

Distribuie acest articol

3 COMENTARII

 1. Cand personulitati de talia unui Codrin Stefanescu, fost macaragiu, a unui Marian Oprisan, fost manechin, a unui Serban Nicolae, fost muncitor si seful lor, Liviu Nicolae Dragnea, care dupa ’89, nestiind ce sa faca cu dipoma de inginer, s-a gandit sa intre in politica la PDL si apoi la PSD, neavand niciunul pregatire pentru ,, meseria”e politician, vor sa conduca ,, destinele romanilor si ale Romanei” era de asteptat sa ajungem intr-o astfel de situatie.Sigur ca este numai greseala lor ci si a tuturor celor care nu gandesc cu propria lor minte si se lasa amagiti de tot felul de ,, specialisti” in ale politicii, bine platiti de patronii lor de la diferite ,,ogane” de presa sau televiziuni. ,, Vreme visata de RABELAIS este aceea despre care vorbeste GARGANTUA spund pelerinior ca atunci vor fi republicile fericite cand domnitorii vor gandi sau cand ganditorii vor domni.” Deocamdata cine sa gandeasca atata vreme cat unul singur se face ca gandeste, iar altii se fac ca asculta, dar aplauda, iar ganditorii refuza sa domneasca. Atat!

 2. „Oprișan din Vrancea este aplaudat la scenă deschisă atunci când în plină ședință …”

  OK, să se înțeleagă oare din asta că mai noua orientare PRM-ist național-socialistă a PSD ar exclude posibilitatea ca dl E. Laufer, spre exemplu, să ocupe funcții publice, sau să devină într-o anumită conjunctură Președintele Republicii?! Sau că UDMR va fi exclus din coaliția [suport] de guvernare, pentru că ar putea oferi pe lângă numeroșii funcționari cu rang înalt din ministere și un prim-ministru, sau chiar Președintele ?! Iar consilierii israelieni vor fi repudiați?! Dimpotrivă, lucrurile par să fie tocmai invers.

  În acest caz, ce fel de național-socialism este ăsta? Este, mă iertați pentru exagerare, cam cum H Goring și-ar fi angajat un consilier britanic, J Gobbels i-ar fi îndemnat pe francezii din Germania să se înscrie în NSDAP, iar H Himmler ar fi angajat pentru Gestapo o echipă de lobby formată din israeliți.

  Opinia mea este că există, într-adevăr, ușoare înclinații național-socialiste la PSD, dar partidul este doar o marionetă a cleptocrației. Atitudinea actuală a membrilor PSD_Alde_UDMR nu este într-atât xenofobă, pe cât este împotriva oricui le stă în cale atunci când oligarhii fură din averea publică, iar întâmplător, acum este dl Iohannis. Este o manifestare conjuncturală. În altă situație au fost atacați cei fără copii, sau de altă confesiune religioasă decât cea otodoxă (reprezentați conjunctural tot de dl Iohannis).

  • Vedeti dumneavoastra, domnule Constantin, oricat ar parea de neverosimil, acei criminali odiosi pe care ii pomeniti aici, aveau principii, oricat de greu ne-ar fi sa (le) acceptam.
   Astia nu au nimic!! Ei isi dispretuiesc in primul rand, propriul popor din care s-au rupt (chiar daca exacerbeaza un nationalism de carton) popor pe care il exploateaza la sange, de care se folosesc fara scrupule, numai pentru interesul propriu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Carti noi

Revoluția Greacă de la 1821 pe teritoriul Moldovei și Țării Românești

 

Carti noi

„Jurnalul de doliu scris de Ioan Stanomir impresionează prin intensitatea pe care o imprimă literei, o intensitate care consumă și îl consumă, într-un intangibil orizont al unei nostalgii dizolvante. Biografia mamei, autobiografia autorului, atât de strâns legate, alcătuiesc textul unei declarații de dragoste d’outre-tombe, punctând, în marginea unor momente care au devenit inefabile, notele simfoniei unei iremediabile tristeți… vezi amanunte despre carte
 „Serhii Plokhy este unul dintre cei mai însemnați experți contemporani în istoria Rusiei și a Războiului Rece.” – Anne Applebaum
În toamna anului 1961, asasinul KGB-ist Bogdan Stașinski dezerta în Germania de Vest. După ce a dezvăluit agenților CIA secretele pe care le deținea, Stașinski a fost judecat în ceea ce avea să fie cel mai mediatizat caz de asasinat din întregul Război Rece. Publicitatea iscată în jurul cazului Stașinski a determinat KGB-ul să își schimbe modul de operare în străinătate și a contribuit la sfârșitul carierei lui Aleksandr Șelepin, unul dintre cei mai ambițioși și periculoși conducători sovietici. Mai multe…
„Chiar dacă războiul va mai dura, soarta lui este decisă. E greu de imaginat vreun scenariu plauzibil în care Rusia iese învingătoare. Sunt tot mai multe semne că sfârşitul regimului Putin se apropie. Am putea asista însă la un proces îndelungat, cu convulsii majore, care să modifice radical evoluţiile istorice în spaţiul eurasiatic. În centrul acestor evoluţii, rămâne Rusia, o ţară uriaşă, cu un regim hibrid, între autoritarism electoral şi dictatură autentică. În ultimele luni, în Rusia a avut loc o pierdere uriaşă de capital uman. 
Cumpara cartea

 

 

Esential HotNews

Top articole

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro