joi, septembrie 21, 2023

PSD nu are în ADN nici urmă de sinceritate

Ce rămâne după primul CExN al PSD prezidat de noul șef interimar al partidului, dl. Marcel Ciolacu, CExN desfășurat miercurea trecută?
Ce rămâne cu adevărat în afară de cancanurile legate de discuțiile de cafenea prilejuite de apariția cu pieptănătura modificată a d-nei Viorica Vasilica Dăncilă și de văicărelile și presupunerile legate de situația financiară încurcată în care se află PSD după alegerile pentru europarlametare și prezidențiale?
E de notat în primul rând că această primă ședință s-a desfășurat la foarte puține ore după ce parlamentarii partidului au votat și nu oricum, ci chiar cu entuziasm și exemplară mobilizare, abrogarea Legii recursului compnsatoriu. Aceea în virtutea căreia, în urma voinței interesate și a dispozițiilor exprese ale banditului calificat Liviu Nicolae Dragnea, mii de pușcăriași au ieșit din închisoare, au recidivat, au furat, violat, omorât și apoi s-au întors în locul din care au plecat.
Cine plătește pentru toate aceste aberații și rele făcute românilor? Conducerea PSD, guvernele succesive ale acestuia? Fostul ministru de Justiție, nesimțitul profesor universitar Tudorel Toader care scrie acum scrisori lacrimogene, mincinoase, descalificante Comisiei de la Veneția și aspiră la un nou mandat de rector al Universității ieșene pe care a dezonorat-o? Indivizii Dragnea, Iordache, Nicolicea, Șerban Nicolae și alți juriști cu studii aproximative care au făcut ce le-a trecut prin tărtăcuța lor de bandiți și de mișei? De diplomați universitari făcuți la apelul de seară? Partidul în ansamblul lui pentru vina impardonabilă de a admite și de a se complace în situația de a avea în frunte un nemernic, un hoț la drumul mare?
Plătesc ALDE și Tăriceanu care astăzi se comportă de parcă ar fi fost spălați, curățați, uscați la Nufărul numai pentru faptul că au trădat și au sărit la timp din barca intrată evident la apă?
Cred că o astfel de întrebare trebuia să i se pună în mod obligatoriu d-lui Marcel Ciolacu ieșit la declarații, în chip de împăciutorist șef, și care a încercat să pună batista pe țambal spunând că PSD a plătit deja zdravăn pentru greșelile comise. Nu, domnule Ciolacu, PSD a plătit puțin, insuficient și mai trebuie să curgă multă apă pe Dâmbovița sau chiar de la Nisa până la Tisa, cum spunea zilele trecute complet aiurea primarul Iașului, până să emiteți pretenții de onorabilitate.
CExN de miercurea trecută nu a luat nici o măsură cât de cât notabilă. S-a făcut doar că îl săpunește, așa ca la PCR, pe iresponsabilul din Giurgiu pe nume Niculae Bădălău, deși firesc era să îl excludă. Nu, dl Ciolacu a spus că atâta vreme cât el va fi președinte interimar nimeni nu va fi exclus din PSD la ordinul conducerii superioare, iar d-na Viorica Dăncilă chiar l-a apărat pe Bădălău în calitatea ei de femeie, de mamă iubitoare că doar nu degeaba i-a calificat ea, cu gurița ei, pe diasporeni drept “ăștia”.
Miercurea trecută la PSD a avut loc o ședință aparent complet lipsită de însemnătate. Doar aparent. Ea a dovedit că în mentalitate, în realitate și în fapte PSD nu s-a schimbat, nu se va schimba și nici nu poate să se schimbe. Tocmai de aceea toate actele lui aparent de bunăvoință, de smerenie, de pocăință trebuie privite cu prudență maximă.
Pentru simplul motiv că PSD nu are în ADN nici urmă de sinceritate.
Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro și pe blogurile adevărul.ro

Distribuie acest articol

4 COMENTARII

  1. Dar cine se astepta la ceva notabil din partea unui PSD care nu stie incotro se duce ci isi doreste doar sa supravietuiasca momentelor grele de acum iar apoi sa incerce sa-i prosteasca pe romani exagerand neimplinirile inerente ale guvernarii liberale si vopsind aceiasi mizerabila lozinca : „Vedeti ? Vedeti ca tot noi suntem mai buni”?

  2. „Ce rămâne cu adevărat în afară de cancanurile legate de discuțiile de cafenea …?”

    ADN-ul PSD este foarte puțin modificat față de cel al PCR, din care descinde, prin urmare, a căuta urme de sinceritate pe-acolo este pierdere de timp.

    Dar, în urma ședințelor acestora de bilanț ale PSD rămâne ceva mai mult. Anume, sunt relevate sumele de milioane de euro, vreo 15 la vedere, datorate diverșilor furnizori de felurite servicii. O parte însemnată sunt datorați „badi-gardului” lui Frank Timiș! Apropiat de P Popoviciu și D Dobrescu, respectiv Grupul [oligarhic] de la Monaco. Vreo 6 (șase) milioane de euro! Care vor fi plătiți în cele din urmă din banii noștri, conform Legii nr. 334/2006.

    Așadar, sunt bun de plată, iar cleptocrația va fura și pe această cale din puținul meu.

  3. Felicitari pentru aceasta analiza de finete. Dar credeti ca in alte partide este altceva ?!Totul porneste de la educatie care include corectitudine, ordine in gandire si lucruri, disciplina prin reguli aplicate, respect si empatie fata de semeni, aplicare catre munca si buna pregatire in orice meserie ori profesie. Dar de fapt ce vedem in mai toate partidele din aceste lucruri, mai sunt si mici exceptii dar nu acestea ne dau imaginea partidelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Carti noi

Revoluția Greacă de la 1821 pe teritoriul Moldovei și Țării Românești

 

Carti noi

„Jurnalul de doliu scris de Ioan Stanomir impresionează prin intensitatea pe care o imprimă literei, o intensitate care consumă și îl consumă, într-un intangibil orizont al unei nostalgii dizolvante. Biografia mamei, autobiografia autorului, atât de strâns legate, alcătuiesc textul unei declarații de dragoste d’outre-tombe, punctând, în marginea unor momente care au devenit inefabile, notele simfoniei unei iremediabile tristeți… vezi amanunte despre carte
 „Serhii Plokhy este unul dintre cei mai însemnați experți contemporani în istoria Rusiei și a Războiului Rece.” – Anne Applebaum
În toamna anului 1961, asasinul KGB-ist Bogdan Stașinski dezerta în Germania de Vest. După ce a dezvăluit agenților CIA secretele pe care le deținea, Stașinski a fost judecat în ceea ce avea să fie cel mai mediatizat caz de asasinat din întregul Război Rece. Publicitatea iscată în jurul cazului Stașinski a determinat KGB-ul să își schimbe modul de operare în străinătate și a contribuit la sfârșitul carierei lui Aleksandr Șelepin, unul dintre cei mai ambițioși și periculoși conducători sovietici. Mai multe…
„Chiar dacă războiul va mai dura, soarta lui este decisă. E greu de imaginat vreun scenariu plauzibil în care Rusia iese învingătoare. Sunt tot mai multe semne că sfârşitul regimului Putin se apropie. Am putea asista însă la un proces îndelungat, cu convulsii majore, care să modifice radical evoluţiile istorice în spaţiul eurasiatic. În centrul acestor evoluţii, rămâne Rusia, o ţară uriaşă, cu un regim hibrid, între autoritarism electoral şi dictatură autentică. În ultimele luni, în Rusia a avut loc o pierdere uriaşă de capital uman. 
Cumpara cartea

 

 

Esential HotNews

Top articole

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro