miercuri, septembrie 23, 2020

PSD nu are în ADN nici urmă de sinceritate

Ce rămâne după primul CExN al PSD prezidat de noul șef interimar al partidului, dl. Marcel Ciolacu, CExN desfășurat miercurea trecută?
Ce rămâne cu adevărat în afară de cancanurile legate de discuțiile de cafenea prilejuite de apariția cu pieptănătura modificată a d-nei Viorica Vasilica Dăncilă și de văicărelile și presupunerile legate de situația financiară încurcată în care se află PSD după alegerile pentru europarlametare și prezidențiale?
E de notat în primul rând că această primă ședință s-a desfășurat la foarte puține ore după ce parlamentarii partidului au votat și nu oricum, ci chiar cu entuziasm și exemplară mobilizare, abrogarea Legii recursului compnsatoriu. Aceea în virtutea căreia, în urma voinței interesate și a dispozițiilor exprese ale banditului calificat Liviu Nicolae Dragnea, mii de pușcăriași au ieșit din închisoare, au recidivat, au furat, violat, omorât și apoi s-au întors în locul din care au plecat.
Cine plătește pentru toate aceste aberații și rele făcute românilor? Conducerea PSD, guvernele succesive ale acestuia? Fostul ministru de Justiție, nesimțitul profesor universitar Tudorel Toader care scrie acum scrisori lacrimogene, mincinoase, descalificante Comisiei de la Veneția și aspiră la un nou mandat de rector al Universității ieșene pe care a dezonorat-o? Indivizii Dragnea, Iordache, Nicolicea, Șerban Nicolae și alți juriști cu studii aproximative care au făcut ce le-a trecut prin tărtăcuța lor de bandiți și de mișei? De diplomați universitari făcuți la apelul de seară? Partidul în ansamblul lui pentru vina impardonabilă de a admite și de a se complace în situația de a avea în frunte un nemernic, un hoț la drumul mare?
Plătesc ALDE și Tăriceanu care astăzi se comportă de parcă ar fi fost spălați, curățați, uscați la Nufărul numai pentru faptul că au trădat și au sărit la timp din barca intrată evident la apă?
Cred că o astfel de întrebare trebuia să i se pună în mod obligatoriu d-lui Marcel Ciolacu ieșit la declarații, în chip de împăciutorist șef, și care a încercat să pună batista pe țambal spunând că PSD a plătit deja zdravăn pentru greșelile comise. Nu, domnule Ciolacu, PSD a plătit puțin, insuficient și mai trebuie să curgă multă apă pe Dâmbovița sau chiar de la Nisa până la Tisa, cum spunea zilele trecute complet aiurea primarul Iașului, până să emiteți pretenții de onorabilitate.
CExN de miercurea trecută nu a luat nici o măsură cât de cât notabilă. S-a făcut doar că îl săpunește, așa ca la PCR, pe iresponsabilul din Giurgiu pe nume Niculae Bădălău, deși firesc era să îl excludă. Nu, dl Ciolacu a spus că atâta vreme cât el va fi președinte interimar nimeni nu va fi exclus din PSD la ordinul conducerii superioare, iar d-na Viorica Dăncilă chiar l-a apărat pe Bădălău în calitatea ei de femeie, de mamă iubitoare că doar nu degeaba i-a calificat ea, cu gurița ei, pe diasporeni drept “ăștia”.
Miercurea trecută la PSD a avut loc o ședință aparent complet lipsită de însemnătate. Doar aparent. Ea a dovedit că în mentalitate, în realitate și în fapte PSD nu s-a schimbat, nu se va schimba și nici nu poate să se schimbe. Tocmai de aceea toate actele lui aparent de bunăvoință, de smerenie, de pocăință trebuie privite cu prudență maximă.
Pentru simplul motiv că PSD nu are în ADN nici urmă de sinceritate.
Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro și pe blogurile adevărul.ro

Distribuie acest articol

4 COMENTARII

  1. Dar cine se astepta la ceva notabil din partea unui PSD care nu stie incotro se duce ci isi doreste doar sa supravietuiasca momentelor grele de acum iar apoi sa incerce sa-i prosteasca pe romani exagerand neimplinirile inerente ale guvernarii liberale si vopsind aceiasi mizerabila lozinca : „Vedeti ? Vedeti ca tot noi suntem mai buni”?

  2. „Ce rămâne cu adevărat în afară de cancanurile legate de discuțiile de cafenea …?”

    ADN-ul PSD este foarte puțin modificat față de cel al PCR, din care descinde, prin urmare, a căuta urme de sinceritate pe-acolo este pierdere de timp.

    Dar, în urma ședințelor acestora de bilanț ale PSD rămâne ceva mai mult. Anume, sunt relevate sumele de milioane de euro, vreo 15 la vedere, datorate diverșilor furnizori de felurite servicii. O parte însemnată sunt datorați „badi-gardului” lui Frank Timiș! Apropiat de P Popoviciu și D Dobrescu, respectiv Grupul [oligarhic] de la Monaco. Vreo 6 (șase) milioane de euro! Care vor fi plătiți în cele din urmă din banii noștri, conform Legii nr. 334/2006.

    Așadar, sunt bun de plată, iar cleptocrația va fura și pe această cale din puținul meu.

  3. Felicitari pentru aceasta analiza de finete. Dar credeti ca in alte partide este altceva ?!Totul porneste de la educatie care include corectitudine, ordine in gandire si lucruri, disciplina prin reguli aplicate, respect si empatie fata de semeni, aplicare catre munca si buna pregatire in orice meserie ori profesie. Dar de fapt ce vedem in mai toate partidele din aceste lucruri, mai sunt si mici exceptii dar nu acestea ne dau imaginea partidelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Autor

Mircea Morariu
Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Colectia Contributors.ro

Carte recomandata

Esential HotNews

E randul tau

Observ cu uimire că invocați, ca reper intelectual creștin, cartea lui Noica, „Rugaţi-vă pentru fratele Alexandru”. Și cumva indirect îi reproșați lui Gabriel Liiceanu un soi de trădare a acestui crez ( „am neplăcuta senzaţie că mă aflu ȋn faţa unui tată care şi-a abandonat, simbolic, copiii”). Mă tem că tocmai această carte a lui Noica este o trădare a suferinței victimelor de: Cristina Cioaba la Dincolo de Isus. Gabriel Liiceanu şi portretul României religioase

Carti recomandate de Contributors.ro

 

 

 

Top articole

CV de parlamentar. De la greață la oroare

Mi-am luat inima în dinți și am citit pe pagina de Facebook a lui Valeriu Nicolae toate postările despre CV-urile parlamentarilor români....

Soluție: Trenuri la Aeroportul Otopeni la cadență de 10′

Un proaspăt comunicat al CFR Călători ne spune că în urma analizei graficelor de circulație împreună cu CFR Infrastructură s-a ajuns la...

Modernizarea societății românești și formele fără fond: Academia Română, Curtea Constituțională și altele

Incompatibilitatea dintre formele de import și fondul românesc. Teoria formelor fără fond ”Inainte de a avea o umbră...

Marele Laser și frauda științifică

Dacă noi vom tăcea, vor striga pietrele. Luca (19, 38-40) *1. Preambul

Cum trebuie să fie un film „Bun de Oscar”?

În noiembrie 1989 situația politică devenise una extrem de tensionată pe plan internațional. În Europa de Est, în Polonia,...

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro

MIHAI MACI – Cel de-al doilea volum din Colectia Contributors.ro

„Atunci când abdică de la menirea ei, școala nu e o simplă instituție inerțială, ci una deformatoare. Și nu deformează doar spatele copiilor, ci, în primul rând, sufletele lor. Elevul care învață că poate obține note mari cu referate de pe internet e adultul de mâine care va plagia fără remușcări, cel care-și copiază temele în pauză va alege întotdeauna scurtătura, iar cel care promovează cu intervenții va ști că la baza reușitei stă nu cunoașterea, ci cunoștințele. Luate indi­vidual, lucrurile acestea pot părea mărunte, însă cumulate, ele dau măsura deformării lumii în care trăim și aruncă o umbră grea asupra viitorului pe care ni-l dorim altfel.” – Mihai Maci Comanda cartea cu autograful autorului. Editie limitata.