luni, decembrie 6, 2021

PSD reinventează Cooperativa Ochiul și Urechea

Pensionarii, cărora PSD le tot repetă că numai guvernarea lui se află la baza bunăstarii ce s-a abătut asupra lor ca din senin, fac față în aceste zile unui nou atac propagandistic pus la cale de același odios și ticălos partid. Primesc odată cu pensia materiale de propagandă mincinoasă în baza a ceea ce conducerea Poștei Române pretinde a fi un contract perfect legal.
Presa de investigație a aflat că toată afacerea aceasta cu iz politic, afacere complet necinstită, însă simptomatică pentru lipsa de caracter a celor ce se află astăzi la vârful conducerii pesediste este însă încă și mai urât mirositoare. Președintele sindicatului poștașilor, un ins uns cu toate alifiile, inclusiv cu aceea de fost parlamentar PSD, ins pe care îl cheamă Matei Brătianu și care parazitează spațiul public din 1990 încoace, a încheiat cu șefii social-democraților români un protocol de colaborare prin care membrii de sindicat sunt reciclați în informatori în lege. Poștașii nu vor mai aduce doar pensii, ziare și scrisori, așa cum prevede fișa postului, ci vor deveni și securiști.
Adică se vor insinua în case, în apartamente, vor încerca să pară simpatici, prietenoși, vor face tot ceea ce trebuie pentru a-i trage de limbă pe beneficiarii serviciilor lor. Iar mai apoi vor da fuguța și vor întocmi note informative din care PSD să afle cine sunt cei nemulțumiți, cine nu îi va da votul, cine trebuie trecut pe lista neagră. Că doar tot se pregătește el, partidul, să pună de o dictatură.
Altfel spus, dl. Matei Brătianu își transformă colegii, mai corect spus pe cei pe care îi prostește că le-ar apăra drepturile, însă, în realitate, îi jecmănește, prosperă pe seama naivității lor și a cotizațiilor plătite de aceștia, în plutoane de informatori.
Atunci când afli toate acestea, dar și constați seninătatea cu care atât responsabilii falimentarei Poște Române, cât și conducerea sindicatului postașilor ca să nu mai vorbim despre mai marii pesediști vorbesc despre mizeria morală ascunsă de acest protocol, nu poți să nu te mai minunezi o dată. Nu poți să nu îți faci cruce și să te întrebi până unde va merge și cât de mare poate fi ticăloșia fiului fostului șef de post dintr-o amărâtă comună teleormăneană și fost repetent al Politehnicii bucureștene, numitul Dragnea Liviu Nicolae.
El și alți vorbeți ai partidului, de la cei cu vechi state de serviciu în sprijinul minciunii și dezinformării, gen Șerban Nicolae, Eugen Nicolicea, ex-peremistul Codrin Ștefănescu până la mai nou veniții de genul abjectului Liviu Pleșoianu ori al tânărului deja pervertit Florin Manole au tot ținut-o langa, de vreo doi ani încoace, cu povestea referitoare la statul paralel. Ne-au intoxicat cu basmul cu cocoșul roșu al miilor de telefoane ascultate de SRI, cu povestea protocoalelor ilegale dintre DNA și servicii, cu câți români cinstiți au avut de pătimit de pe urma Statului paralel. Iar acum, ce să vezi își recrutează informatori din purtătorii de tolbe cu ziare, mandate și scrisori. Pun ei însuși de un stat paralel care merge șontăc-șontâc, cu tolba atârnată de gât, făcând însă astfel încât să întoarcă România acolo unde era înainte de Decembrie 1989. În era fricii și a bănuielii. A supremației Cooperativei Ochiul și Urechea.
Text apărut concomitent pe site-ul contributors. ro și pe blogurile adevărul.ro

Distribuie acest articol

4 COMENTARII

  1. Anul trecut erau 2,17 milioane pensionari care foloseau cardul pentru a încasa pensia. Aceștia vor scăpa de propaganda „roșie”.

  2. Incetul cu incetul, cu posta, cu primariile, cu troli si postaci, cu o buna parte (in continua crestere) a presei scrise si televizate, cu sticle de ulei si galeti, cu minciuni grosolane, cu tupeu gretos si nesimtit, cu violenta impotriva ultimilor redute de protestatari, cu jandarmi care dau cu bita si cu gaze cu mare placere in copii si batrini, cu amante si prostituate facute directori si ministri, cu analfabeti care iau decizii economice si diplomatice, cu paparude crescute la coada vacii in functii cheie, cu bude in curte, cu drumuri de lumea a patra, cu parizer si cu mici, cu bere la PET, dar in special cu ‘ma … in el de vot’, cu vesnicii pensionari care in mod normal ar trebui sa se gindeasca la copii si nepoti, cu comunitati tinute in saracie crunta de prea mult timp, cu o populatie educata la televizor (de alti analfabeti dar specializati in minciuna si manipulare) care nu intelege nici macar cele mai elementare principii de fuctionare ale societatii, si cu cei care inteleg ce se intimpla, dar privesc amuzati si nu se implica civic, asistam la reinstaurarea dictaturii comuniste (sau mai exact fara o idelologie clara in afara de furam si distrugem tot pina nu mai ramine nimeni si nimic). Cei din 1989, ucisi mileste si fara nimeni tras la raspundere (unde s-a mai intimplat in Europa asa ceva?), au murit crezind in ceva foarte diferit de ce este acum. Din pacate, in parte au murit ca sa se latre propaganda furtului si distrugerii nationale la toate colturile. Cei de la putere isi contruiesc fagasele prin care vor fi la putere mereu. Atunci, singura implicare civica posibila, va fi din nou ca in 1989. Porblema este ca atunci a cazut USSR si cortina de fier. Acum vom fi singuri….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Carte recomandată

 

Sorin Ioniță: Anul 2021 a început sub spectrul acestor incertitudini: va rezista democraţia liberală în Est, cu tot cu incipientul său stat de drept, dacă ea îşi pierde busola în Vest sub asalturi populiste? Cât de atractive sunt exemplele de proastă guvernare din jurul României, în state mici şi mari, membre UE sau doar cu aspiraţii de aderare? O vor apuca partidele româneşti pe căi alternative la proiectul european clasic al „Europei tot mai integrate“? Ce rol joacă în regiune ţările nou-membre, ca România: călăuzim noi pe vecinii noştri nemembri înspre modelul universalist european, ori ne schimbă ei pe noi, trăgându-ne la loc în zona gri a practicilor obscure de care ne-am desprins cu greu în tranziţie, sub tutelajul strict al UE şi NATO? Dar există şi o versiune optimistă a poveştii: nu cumva odată cu anul 2020 s-a încheiat de fapt „Deceniul furiei şi indignării“?

 

 

Carte recomandată

“Să nu apună soarele peste mînia noastră. Un psiholog clinician despre suferința psihică” – Andrada Ilisan

”Berdiaev spune că la Dostoievski singura afacere, cea mai serioasă, cea mai adîncă e omul. Singura afacere de care sînt preocupați toți în Adolescentul e să dezlege taina lui Versilov, misterul personalității sale, a destinului său straniu. Dar la fel e și cu prințul din Idiotul, la fel e și cu Frații Karamazov, la fel e și cu Stavroghin în Demonii. Nu există afaceri de altă natură. Omul este deasupra oricărei afaceri, el este singura afacere. Tot omul e și-n centrul acestei cărți. Și lipsa lui de speranță.” Continuare…

 

 

 

Carte recomandată

”Incursiunile în culisele puterii lui Vladimir Putin îi oferă cititorului panorama plină de nuanţe, paradoxuri şi simulacre a unui regim autocratic unic în felul său. Analizele lui Armand Goşu sînt articulate elegant şi se inspiră din monitorizarea directă a evenimentelor, ceea ce ne permite să traversăm nevătămaţi labirintul slav întins între Sankt-Petersburg şi Vladivostok.” (Teodor Baconschi)

Cumpara cartea, 39.95 RON

Daca doriti un exemplar cu autograf accesati linkul acesta

 

Esential HotNews

Top articole

Dimensiunile teritoriale ale depopulării țării în anul 2020

Populația rezidentă a țării era la începutul anului 2021 de aproape 19,2 milioane locuitori. Declinul din anul 2020 a fost deosebit de...

Egalitatea și economia de piață

Narațiunea obișnuită despre egalitate în România este că acest „vis de aur” al poporului este pe cale să se destrame. Bogații devin...

Neamțu’ Țiganu’ citește Coranu’

Hafsa, Akif, Azra, Suleymen, Neyla, Dzina, Aisha... și multe alte nume. Eu nu știu cine sunt acești copilași, nu-i recunosc după fețe,...

De ce majoritatea modelelor climatice sunt „fierbinți”?

O bună parte din articolele mele publicate pe această platformă discută modele (simulări) ale variațiilor unor parametri climatici precum concentrația de CO2,...

Noi, chinezii

            Cu mulți ani în urmă am fost surprins să aflu că, în limba română (ba chiar în cea veche) există un...

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro