duminică, noiembrie 29, 2020

PSD visează la reintroducerea cenzurării presei sau onoarea „nereperată” a d-lui Lucian Romașcanu

Cum nu mă mai uit de ceva vreme la Realitatea plus, o televiziune virusată, unde își fac veacul pesedei de calibrul minor al Ancăi Alexandrescu sau foști pușcăriași cu condicuță, așa cum este numitul Mitrea Miron, nu am văzut live savurosul moment în care dl. Lucian Romașcanu a fost poftit să iasă din emisiune de moderatoarea Mădălina Dobrovolschi.
Fiindcă am impresia că nu ar fi prea mulți cititori care să știe cine este dl. Romașcanu, iată, mai întâi, câteva date din cv-ul respectivei persoane. Absolvent al ASE, intrus în media, acolo unde s-a ocupat de tabloide de genul Cancan și Ciao, o vreme directoraș pe la Kanal D, pe urmă consilier, adică ajutor de băgător de seamă în TVR, pe vremea falimentarului directorat al lui Stelian Tănase, insul cu pricina s-a gândit, la un moment dat, să își facă un rost în politică.
A intrat în PSD, s-a vârât sub pielea hoțomanului Liviu Nicolae Dragnea care, în anul 2016, l-a miluit cu un loc eligibil de senator. Tot brigandul Dragnea l-a făcut nițeluș mai încolo pe dl. Romașcanu chiar ministru al Culturii, în guvernul condus de Mihai Tudose. Loc unde dl. Romașcanu nu a făcut nimica-nimicuța. Doar că se numără printre artizanii diminuării bugetelor Teatrelor Naționale și ai eșecului manifestărilor ce ar fi urmat să marcheze Centenarul Marii Unirii.
O vreme dl. Romașcanu a stat pe tușă, apoi a fost reactivat ca vorbete, cu sarcina de a glăsui pe la televiziuni despre marile succese ale guvernării Dăncilă. Iată că acum dl. Romașcanu a făcut iarăși o acrobație și a devenit infatuatul purtător de cuvânt al PSD. Acela care, exact acum o săptămâna, s-a făcut de răsul lumii justificând leșinul președintelui interimar al partidului, dl. Marcel Ciolacu, prin supărările ce i-ar fi fost provocate de președintele Klaus Iohannis. Cât de sensibil și ce suflet are dl. Ciolacu, dacă ținem seama de fantazările d-lui Romașcanu!
Pe contul său de facebook, dl. Lucian Romașcanu vorbește despre incidentul cu Mădălina Pușcalău-Dobrovolschi, în stilul relatărilor de la Radio Erevan. Pretinde că el ar fi părăsit emisiunea, nu că ar fi fost dat afara din ea. Ca pe urmă, ce să vezi?, să vorbească despre slaba audiență a Realității plus. Cu gândul șmecheresc, incalificabil, de a sugera concedierea d-nei Dobrovolschi. De unde așa mare grijă d-lui Romașcanu pentru ratingul și soarta postului controlat de colegul său de partid Cozmin Gușă și de pușcăriașul Maricel Păcuraru? Post privat care nu are nici în clin, nici în mânecă cu calitățile oficiale ale parlamentarului Romașcanu sau ale spuitorul de vorbe ale PSD cu același nume. Nu, nu vă speriați, nici vorbă despre grijă. Dl. Romașcanu vrea, de fapt, cenzurarea presei și a jurnaliștilor care nu fac mizerele jocuri ale PSD. Așa, ca în vremea altui fost client al pușcăriilor. Numitul Năstase Adrian.
Dacă ar fi cinstit și nu un ins care nu știe cum să prindă un loc eligibil și pe viitoarea listă de candidați ai PSD, dl. Lucian Romașcanu, în calitate de senator membru dacă nu cumva chiar niscaiva nacealnik prin Comisia de Cultură a Parlamentului, s-ar preocupa de dezastrul audiențelor SRTV. Ale postului public. Ale Televiziunii Române. Aceea plătită din bani publici. Cum să o facă? Acolo pdg este omul de nădejde al partidului, numita Gradea Doina, acolo este implantat și plătit cu o sumă colosală agentul PSD. via Dan Voiculescu, Ionuț Cristache, zis și Sărmăluță.
PSD a reușit o vreme să păcălească populația. Să ii dea impresia că el e cel care îi dă ceva, cum a scăpat pe gură tot dl. Romașcanu vara trecută, cu ocazia unei prezențe lamentabile, așa cum îi sunt toate, la Televiziunea Digi 24. Indiciu clar că pentru insul Romașcanu Lucian românii ar fi un popor de pomanagii ce ar sta cu mâna întinsă la un partid mustind din gargaragii, foști tractoriști și seraliști, plagiatori și indivizi cu mari probleme penale.
Acum e cam gata cu păcăleala. Sondajele arată că PSD se dă de-a dura. Doar dl. Romașcanu persistă în credința, de fapt iluzia, că minciunica ar mai fi posibilă. Dedându-se la dezinformări și visând la reintroducerea cenzurării presei.
Vai de capul și de soarta PSD dacă a ajuns să aibă un astfel de purtător de cuvânt! Dar nu cumva să vă închipuiți, stimați cititori, că România ar pierde ceva din faptul că, rămas cu onoarea nereperată, dl. Romașcanu, așa, înfoiat cum este, contribuie la viitorul dezastru electoral al PSD. Partid neeuropean, chiar antieuropean și în veci nereformabil. Zămislitor de eterni Năstase, Dragnea și, în zilele mai proaste, chiar de Romașcani.
Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro și pe blogurile adevărul.ro

Distribuie acest articol

5 COMENTARII

 1. „Realitatea plus, o televiziune virusată, unde își fac veacul pesedei…”

  Toate posturile TV românești, întreaga presă, sunt instrumente de manipulare aflate în serviciul cleptocrației.

  Silviu Prigoană, Elan Schwartzenberg şi Sorin Ovidiu Vîntu, Cozmin Gușă şi Maricel Păcuraru,… au vorbit pe rând despre legăturile postului cu indivizi precum Florian Coldea, niciodată lămurite, cum nelămurite au rămas tranzacțiile între cei sus-menționați și datoriile postului.

  Of, ce dor mi-e de domnul Octavian Hoandră și umorul său involuntar, care aducea uneori cu cel al d-lui Cosmin Prelipceanu!

  Astăzi, d-na Mădălina Pușcalău Dobrovolski – purtătorul de cuvânt (fost) al Președintelui Republicii care a demis-o în locul acestuia pe d-na Laura Kovesi, procurorul șef DNA – și dl Miron Mitrea – nu de mult timp ieșit din pușcărie, după o condamnare pentru luare de mită – se află sub același „acoperiș media”.

  Doar menționarea numelor acestor posturi TV creează repulsie. … Nu înțeleg masochismul de a discuta cu atenție despre ele altfel decât sub aspectul patologiei sociale. Ori a recuperării la bugetul public a datoriilor pe care le au.

  P.S. Dl Moise Guran a avut cândva o dispută oarecum similară cu dl Eugen Nicolicea. În scurt timp a părăsit locul de muncă. Foarte probabil la fel se va întâmpla cu d-na Mădălina Dobrovolski. Ori… poate să-și adapteze discursul și să devină co-realizator al emisiunii cu dl Miron Mitrea, sau alta cu Adrian Severin, oei Adrian Năstase. După ce-și cere scuze public dălui Romașcanu, firește.

 2. In realitate cu 10 secunde inainte ca Romascanu sa paraseasca emisiunea are loc acest dialog:

  Lucian Romaşcanu: Doamna Puşcălău, vreţi să mă mai aveţi în emisiune?
  Mădălina Dobrovolschi: Da, dar sunt încă invitaţi care trebuie de asemenea să răspundă.
  Lucian Romaşcanu: Lăsaţi-mi ideea s-o termin! Aţi intrat peste mine… aţi intrat..
  Mădălina Dobrovolschi: Domnule Romaşcanu, aici eu sunt moderator, dumneavoastră sunteţi invitat, alături de dumneavoastră mai sunt încă alţi invitaţi şi este normal să existe un dialog. Aţi avut o parte de răspuns, acum intervine domnul Roman, va completa răspunsul, va da opinia domniei sale, după care revenim la dumneavoastră, dacă vor exista şi alte puncte de vedere pe care le aveţi. Dacă nu mai doriţi să mai staţi în emisiune şi vă afectează emoţional această emisiune, vă doresc bună seara şi vedeţi-vă, în continuare, de manipulările pesediste. (…) Chiar nu este conferinţa PSD această emisiune.”

  Romaşcanu A IESIT din emisiune.

  Mie mi se pare ca „moderatoarea ” a fost extrem de agresiva (cu un comportament demn de Antena 3) desi tocmai spusese ca vrea sa-l aiba in emisiune pe Romascanu.
  Adevarul e ca Romascanu a plecat! Sau daca vreti „a fost dat afara” de comportamentul nesimtit al „moderatoarei”

  Mie mi se pare ca Realitatea TV s-a transformat intr-o antena 3 a penelistilor.

  • Daca asa a fost desfasuirarea intimplarii, chiar daca nu sufar, ba, dimpotriva, ca a plecat Romascanu, va dati seama cit de impartiale sint cronicile de teatru ale dlui Mircea Moraru?

  • In raport de ciuma rosie cat si de asasini nu exista cenzura. Mai de graba ar fi de avut in vedere glontul desi pentru asemenea jeguri umane eu cred ca streangul ar fi mai potrivit. Am dreptul sa am aceasta parere dle Statis? :)

 3. “ Zămislitor de eterni Năstase, Dragnea și, în zilele mai proaste, chiar de Romașcani.”
  E tare! E bună! E de dat la gazetă, pardon facebook, instagram, whatssapp, youtoube!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Autor

Mircea Morariu
Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Colectia Contributors.ro

Carte recomandata

Esential HotNews

E randul tau

Observ cu uimire că invocați, ca reper intelectual creștin, cartea lui Noica, „Rugaţi-vă pentru fratele Alexandru”. Și cumva indirect îi reproșați lui Gabriel Liiceanu un soi de trădare a acestui crez ( „am neplăcuta senzaţie că mă aflu ȋn faţa unui tată care şi-a abandonat, simbolic, copiii”). Mă tem că tocmai această carte a lui Noica este o trădare a suferinței victimelor de: Cristina Cioaba la Dincolo de Isus. Gabriel Liiceanu şi portretul României religioase

Carti recomandate de Contributors.ro

 

 

 

Top articole

“Tradiţia” Sf Andrei, moaştele lui Eminescu şi cruciadele IPS Teodosie Tomitanul

Arhiepiscopul Teodosie de Constanţa, acest Radu Mazăre al BOR, se agită periodic pentru organizarea câte unui carnaval televizabil, în bunul obicei local....

Netflix, Sir David Attenborough și morsele care se „sinucid” din cauza încălzirii globale – Un nou exemplu de fake news și manipulare climatică

Pentru a șoca și manipula cu succes opinia publică naivă și mai puțin informată, o parte a mass mediei recurge la ceea...

… drumul spre iad al Papei Francis

... si-atunci aveti a ma ierta daca nu voi discuta acum nici alegerile din Romania sau din Statele Unite, nici Ziua Recunostintei,...

Țara noastră în termeni de destin*

In interviurile pe care le-am făcut în marginea recentului dialog epistolar cu Andrei Pleșu intitulat Despre destin, am fost întrebat în câteva...

Despre utopia energiei eoliene offshore a României

Actualul articol este generat de faptul că în proiectul de Strategie Energetică generat de MEEMA (aflat încă în discuție), precum și în...

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro

MIHAI MACI – Cel de-al doilea volum din Colectia Contributors.ro

„Atunci când abdică de la menirea ei, școala nu e o simplă instituție inerțială, ci una deformatoare. Și nu deformează doar spatele copiilor, ci, în primul rând, sufletele lor. Elevul care învață că poate obține note mari cu referate de pe internet e adultul de mâine care va plagia fără remușcări, cel care-și copiază temele în pauză va alege întotdeauna scurtătura, iar cel care promovează cu intervenții va ști că la baza reușitei stă nu cunoașterea, ci cunoștințele. Luate indi­vidual, lucrurile acestea pot părea mărunte, însă cumulate, ele dau măsura deformării lumii în care trăim și aruncă o umbră grea asupra viitorului pe care ni-l dorim altfel.” – Mihai Maci Comanda cartea cu autograful autorului. Editie limitata.