marți, iunie 18, 2024

Puterea de la București și insomniile pe care i le provoacă doamna Laura Codruța Kövesi

Fostul procuror șef al DNA, d-na Laura Codruța Kövesi,provoacă pe mai departe insomnii cu nemiluita coruptei și tot mai nesigurei și speriatei puteri PSD-ALDE de la București.
D-na Kövesi este pe punctul de a obține câștig de cauză în procesul intentat la CEDO față de felul în care, cu concursul atât de politizatei Curți Constituționale, a fost înlăturata de la șefia instituției pe care a condus-o doar fiindcă așa le-a ordonat tot mai tragi-comicului ministru al Justiției, dl. Tudorel Toader și președintelui CCR, Valer Dorneanu, președintele PSD, dl. Liviu Nicolae Dragnea.
Și dl. Toader, și dl. Dorneaanu au îndeplinit cu desăvârșită supușenie și cu maximă urgență ordinul, aruncând în derizoriu funcțiile deținute și pe care le-au politizat la maxiumum, ridicând în felul acesta deopotrivă serioase semne de întrebare față de felul în care au obținut titlul de profesor universitar.
Și dl. Toader, și dl. Dorneanu pot fi tot mai bine și cu din ce în ce mai mult temei comparați cu italianul care, cu numai opt clase, a izbutit să fie luat în România drept respectat și căutat chirurg, DSP punându-i cu inconștiență și condamnabilă superficialitate la dispoziție o parafă cu ajutorul căreia și-a protejat și promovat impostura.
Dl. Tudorel Toader pare chiar să fi dezvoltat un fel de obsesie maladivă față de doamna Laura Codruța Kövesi. Se dă de ceasul morții să schimbe nu doar reprezentantul României la CEDO, ci și trecerea acestuia din subordinea Ministerului de Externe în cea a Ministerului Justiției pe care el, Tudorel Toader, a izbutit să îl facă de râsul lumii. Pesemne, dl. Toader a citit în copilărie, în repetate rânduri, romanul Mizerabilii al lui Victor Hugo și s-a îndrăgostit la culme de polițistul Javert care își facuse un scop în viață din prigonirea lui Jean Valjean. Cu amendamentul că dl. Toader nu este Javert, ci Jăvrel pur și simplu.
Jăvrelul transferat de la conducerea Universității ieșene la aceea a Ministerului Justiției nu se mulțumește însă cu atât. Vrea să obstrucționeze accederea d-nei Laura Codruța Kövesi în funcția de procuror șef european anti-corupție. Dl. Toader și-a suflecat voinicește mâinile și între două rânduri de genuflexiuni efectuate în fața penalului cu rang înalt Liviu Nicolae Dragnea, scrie voinicește scrisori. Pe care zice că le va adresa omologilor domniei-sale din țările Uniunii Europene spre a-i informa în legătură cu decizia CCR referitoare la d-na Kövesi.
Cu tot mai greu observabilele urme de luciditate care îi caracterizează, guvernanții de la București conștientiează că dl. Tudorel Toader este, totuși, prea mic pentru un război atât de mare. Drept pentru care conducerile PSD și ALDE le-a transmis expres europarlamentarilor aleși pe listele lor să boicoteze, să blocheze candidatura d-nei Kövesi la noua funcție. Printre primii care a răspuns prezent a fost celebra d-na Maria Grapini, “femeea” celebră pentru felul în care stâlcește și în scris, și verbal limba română. De la doamna Grapini nu mă așteptam la nimic bun.
Mă întreb însă cum se împacă ceea ce vrea puterea de la București cu sfaturile de dirigintă ale d-nei Dăncilă care le cere europarlamentarilor din Opoziție să pună stavilă criticilor la adresa României. Sigur, d-na Dăncilă confundând intenționat, după vechea rețetă comunistă, țara cu incapabilii ei conducători vremelnici.

Distribuie acest articol

13 COMENTARII

 1. Ceea ce fac acum pesedeul, alde si acolitii lor, stiuti sau nestiuti,nu reprezinta doar pierdere de timp ci un intreg dezastru. Din pacate, dezastrul nu este numai al lor ci si al Institutiilor de Stat cum sunt Guvernul Romaniei, MJ, CCR, Parlamentul Roman, pe care acestia le reprezinta.

  Ce isi inchipuie dumnealor? Ca a fost pura intamplare ca Laura Codruta Kovesi sa fie pusa prima pe lista scurta care va alege viitorul Procuror Sef al Uniunii Europene? Isi inchipuie aceste figuri triste ca mai marii Europei nu stiu sau nu inteleg ce se intampla acum in tarisoara asta de la capatul gri al Europei? Nu numai ca stiu dar alegerea Codrutei nu s-a datorat numai bunului sau renume ci si tocmai faptului ca stie cel mai bine matrapazlacurile clicii de hoti de maidan care se dau prim ministri, parlamentari sau ministri de justitie.

  Sunt convins ca Laura Codruta Kovesi va deveni, in final, PROCURORUL SEF al Uniunii Europene, indiferent ce va incerca puterea de la Bucuresti sa unelteasca impotriva si, cu cat mai tare opozitia lor, cu atat mai mortal vor sfarsi.

 2. Toader nu a citit romanul Mizerabilii fiindca este un analfabet functional. Cine l-a promovat la Iasi si apoi la CCR si apoi ca ministru al Justitiei poarta intreaga raspundere pentru ascensiunea acestei lichele politice, care in vremuri asezate mai mult decat grefier de tribunal nu ar fi putut ajunge. Dupa cum se comporta, Toader pare sa fie mai inversunat contra Justitiei decat Liviu Dragnea insusi. De la rolul de sluga a evoluat la acela de zelos satrap al Justitiei Romane. Pentru modul in care a dezonorat functia de ministru de Justitie, el va trebui exclus pentru totdeauna din exercitarea oricarei profesii care are vreo legatura cu sistemul judiciar, caci altfel acest oribil contramodel (impostura, rautate, prostie) se va perpetua si romanii se vor putea trezi in viitor cu un Toader mai prost si mai ticalos decat cel actual. In prezent Toader este mai toxic decat Liviu Dragnea.

 3. Tot mai nesigurei puteri…
  Eu vad ca, din contra, sunt extrem de bine implantati, ca doar sunt interconectati cu milioane de romani aidoma lor in cuget si-n simtiri. Ciudat, multi cu studii, cu viata in afara tarii.

  • Care milioane de romani? Cei 3,34 de milioane care i-au votat in 2016?

   Daca ar iesi romanii masiv la vot, acele 3,34 milioane n-ar valora nimic, dar romanii sunt fraieri si nu voteaza.

   Sa vedem ce sustinere are USR+PLUS, prima alianta de oameni cinstiti din istoria acestei tari mizerabile.

 4. Cu cat vor incerca sa o denigreze mai mult pe Kovesi, cu atat mai mult acest lucru ii va convinge pe europeni ca este intr-adevar cea mai potrivita. Asa ca toate incercarile de a-i submina candidatura se vor intoarce impotriva lor. Sefia lui Kovesi va fi o palma zdravana data lui Toader si lui Dragnea, spre satisfactia maxima a europenilor si a cetatenilor romani care detesta profund pesedeul.

 5. Stimate domnule Morariu,
  Este un lucru admirabil faptul că prezentați asiduu impostura celor care s-au cocoțat obraznic în capul mesei numite România. Văd și comentarii interesante. Unele deschid chiar noi ”ferestre” spre o mai bună vedere.
  Dar, mă apasă mereu o întrebare.
  Cum să facem ca lucrurile acestea bine judecate să ajungă nu la 2-3 mii de cititori, ci la sutele de mii de veșnici păcăliți de acești impostori?!

 6. 1. Vinovăţia (sau nevinovăţia) unei persoane o stabileşte un judecător, la sfârţitul unui proces.
  2. Numai după pronunţarea sentinţei există certitudinea vinovăţiei sau nevinovăţiei persoanei judecate.
  3. Pe durata judecării procesului, până la pronunţarea sentinţei, în faţa instanţei, persoana judecată nu este nici vinovată şi nici nevinovată.

  Citez un profesor universitar, rector, ministru, membru al Comisiei de la Veneţia (nu spun cine, persoană însemnată):
  „În România nu ar trebui să mai fie judecaţi oameni nevinovaţi”.
  Nu văd altceva în acest citat decât foarte, extrem de multă prostie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Autor

Mircea Morariu
Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Sprijiniți proiectul Contributors.ro

Carti

„Greu de găsit un titlu mai potrivit pentru această carte. Într-adevăr, Vladimir Tismăneanu are harul de a transforma într-o aventură a cunoașterii materia informă a contorsionatei istorii a ultimei sute de ani. Pasiunea adevărului, obsesia eticii, curajul înfruntării adversităților își au în el un martor și un participant plin de carismă. Multe din concluziile sale devin adevăruri de manual. Vladimir Tismăneanu este un îmblânzitor al demonilor Istoriei, un maître à penser în marea tradiție – pentru a mă restrânge la trei nume – a lui Albert Camus, a Hannei Arendt și a lui Raymond Aron.“ — MIRCEA MIHĂIEȘ 

 

 

Carti noi

Definiția actuală a schimbării climei“ a devenit un eufemism pentru emisiile de CO2 din era post-revoluției industriale, emisii care au condus la reificarea și fetișizarea temperaturii medii globale ca indicator al evoluției climei. Fără a proceda la o „reducție climatică“, prin care orice eveniment meteo neobișnuit din ultimul secol este atribuit automat emisiilor umane de gaze cu efect de seră, cartea de față arată că pe tabla de șah climatic joacă mai multe piese, nu doar combustibilii fosili. Cumpără cartea de aici.

Carti noi

 

„Avem aici un tablou complex cu splendori blânde, specifice vieții tărănești, cu umbre, tăceri și neputințe ale unei comunități rurale sortite destrămării. Este imaginea stingerii lumii țărănești, dispariției modului de viață tradițional, a unui fel omenesc de a fi și gândi.", Vianu Mureșan. Cumpara volumul de aici

 

Pagini

Esential HotNews

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro