joi, noiembrie 7, 2024

Radiografia esecului USL

Totul a pornit de la presupunerea celor doi lideri USL, Victor Ponta si Crin Antonescu, impinsi de la spate de Dan Voiculescu si urmati orbeste de conducerile celor trei partide componente ale USL.

Cei trei au presupus ca 80% din populatia tarii il doreste plecat pe Traian Basescu din functia de presedinte al Romaniei. Doar ca presupunerea nu se baza pe studii sociologice independente, cum ar fi solicitat niste oameni inteligenti ci doar pe ura, dorinta de razbunare, frustrari si impresii personale, frica de justitie, pe vizionari ale emisiunilor grupului Intact.

Totul s-a bazat pe socoteala ca populatia nu intelege necesitatea austeritatii, pentru a nu urma calea Greciei. Ca populatia a luat de buna toata acuzarea ridicola practicata de USL impotriva lui Traian Basescu. Ca electoratul nu intelege ca blocarea institutiilor fundamentale ale statului, prin ordonante de urgenta,  este echivalentul unei lovituri de stat de „catifea”. Dar tot lovitura de stat.

Iar Dan Voiculescu nici macar nu-si ascunde planurile: „Nu avem toata Puterea, pana nu luam si Justitia”. Ceeace, intre noi fie vorba, nu este tocmai o dovada de inteligenta.

Sa-ti transformi dorintele in realitate este dovada cea mai clara a unor oameni lipsiti de echilibru si inteligenta politica. Sa crezi ca tot ce zboara se si mananca.

Si acum platesc, cu varf si indesat. Dupa cum stau lucrurile, doar o minune mai poate asigura pragul de 9,2 milioane de alegatori la referendumul de duminica. Cu tot cu turism electoral, cu furturile de prin sectiilde votare, vor aduna cel mult 6-7 milioane de votanti, dintre care, probabil, 3-4 milioane vor spune DA plecarii lui Traian Basescu. Iar NU vor spune cei care stau acasa si cei care pun stampila pe NU. Din 18 milioane de alegatori. Mult prea putin, unde sunt cei 80% din populatie, adica circa 13 milioane?  In visele politice ale celor doi lideri ai USL.

Controversa se va isca in jurul optiunii celor care stau acasa, este NU sau DA?

DA nu are cum sa fie, ca s-ar fi prezentat la vot, asa cum au solicitat liderii USL, ca fiind o optiune de viata si de moarte prezenta la urne duminica. Cei care vor sta acasa sunt cei care spun NU prin absenta anuntata ante-factum, sau cei care au fost surzi la apelul USL. Nu i-au crezut pe cei care l-au prezentat pe Traian Basescu ca fiind monstrul cu sapte capete.

Cum ai socoti si intoarce socoteala, acuzatorul, USL, nu va reusi sa prezinte cele 9,2 milioane de „dovezi”, din care 4,6 milioane sa zica DA. Si atunci,  judecatorul CCR va zice „pas”, procesul este pierdut de catre USL.

Problema este ca liderii Ponta si Antonescu au jucat totul pe o singura carte. A lui Voiculescu. Cum vor raspunde in fata propriilor partide?

La Crin Antonescu nu se mai pune problema. A anuntat, in mod repetat, ca si daca Basescu se intoarce la Cotroceni prin invalidarea referendumului, el tot va pleca din politica. Si il cred. Nu numai ca are un simt al onoarei mai dezvoltat, comparativ cu Victor Ponta, dar realizeaza ca perspectivele castigarii alegerilor parlamentare sunt grav compromise si doar o conducere noua ar putea face electoratul sa uite esecul rasunator de la referendum.

Victor Ponta va trebui si el sa dea socoteala partidului pentru aceasta gafa monumentala. In plus, pasivele sale contin si plagiatul grosolan, provocarea clasei politice si presei europene cu efect direct relatia execrabila cu liderii europeni, de la Merkel la Barroso, prabusirea economica ilustrata de cursul de schimb, ostilitatea elitei intelectuale si a presei romanesti, cu exceptia trustului lui Voiculescu.

In aceste conditii, ramanerea lui Victor Ponta la conducerea guvernului si partidului ar echivala cu un dezastru pentru alegerile din noiembrie. Victor Ponta nu va reusi sa tina capacul pe oala nemultimirilor din PSD, pe acuzele ca a dus partidul la dezastru, ca a apreciat gresit sansele de reusita ale referedumului. Tradatorii parlamentari de ieri, vor deveni tradatorii de azi, se vor intoarce acolo unde sansele de a prinde un scaun sunt mai mari.

Cu totii vom fi invatat un lucru important.

Electoratul nu mai poate fi aburit cu vorbe, lucru neinteles de USL. El se uita la starea economiei, la cursul de schimb care ii greveaza puterea de cumparare, la ce spune presa interna si externa, la declaratiile sefilor UE, la pozitia elitei intelectuale romanesti, la multe lucruri, altele decat declaratiile sforaitoare ale politicienilor.

Am mai invatat ceva. Ca institutiile statului trebuie lasate sa lucreze neincalecate, nesubordonate, negrajdanizate, de catre gruparea politica, ocupanta pasagera a fotoliilor puterii. Fara sa desfiintam Consiliile de Etica si sa le mobilam cu persoane din clientela de partid. Cum s-a intamplat la Consiliul National de Etica, care mai are putin sa fie condus de celebrul plagiator Ioan Mang.

Abia atunci politicienilor le va fi frica de justitie, rusine de institutii care ii pun la coltul oprobriului public, vor fura mai putin fiindu-le frica de parchete.

Ca se vor gasi judecatori, precum cei care l-au condamnat pe Adrian Nastase, sa-i bage la zdup fara frica si retinere.

Abia atunci vom spune ca am evoluat spre o societate normala.

Distribuie acest articol

60 COMENTARII

  1. Ponta declara mai deunazi ca daca nu exista cvorum, nici o problema. Pentru el cvorum inseamna doar sa depaseasca cele cinci milioane si ceva de voturi care l-au consacrat Presedinte pe Basescu. Nu stiu de ce a spus-o dar banuiesc ca se va umbla la CCR.

      • Chiar credeti?

        S-ar putea ca CC sa se razgandeasca. Nu ar fi prima data. Cititi ce spune ghidul de bune practici al comisiei de la Venetia in privinta cvorumului.

        „7. Quorum

        Sont déconseillés :
        a. Le quorum (taux minimal) de participation, car il assimile les abstentionnistes aux
        partisans du non ;
        b. Le quorum d’approbation (acceptation par un pourcentage minimal des électeurs
        inscrits), car il risque de créer une situation politique difficile si le projet est adopté par une
        majorité simple inférieure au quorum exigé.”

        http://www.venice.coe.int/docs/2007/CDL-AD(2007)008rev-f.pdf la pagina 15

        PS: Pana la urma, „numai boii sunt consecventi”.

        • In UE exista numai doua tzari cu referendum negativ (demitere), iar in Austria perdantul (fie presed, fie parlament pleaca acasa). Deci 25/27 nu e rau. Iar recomandarea e perfecta pt. referendumuri pozitive. Capisci?

  2. Și ce ne facem cu cei 1-2 milioane care deja sunt violenți în mediul virtual? Cât timp va mai trece pâna vor fi îndemnați să aplice în viața de zi cu zi ceea ce spun pe internet?

    Consider că încetul cu încetul, publicul va trebui educat politic. Să fie învățat să judece ideile și ideologiile, nu să creadă promisiunile (fără susținere practică) sau epitetele aruncate de unii politicieni.

  3. Interesant articolul, dar are o problema majora, dupa parerea mea. Imi place sa cred ca „cititorii nostri sunt mai destepti decat ai lor”. Mai morali.
    Nu gasesc nicaieri citatul din Voiculescu. Sunt convins ca asa gandeste, dar totusi nu gasesc nici o inregistrare unde chiar sa spuna asa o enormitate.
    De aceea consider ca atribuirea acelor cuvinte fara o dovada, numai pentru ca cineva a spus ca cineva a spus, se inscrie in categoria loviturilor sub centura pentru care ii criticati pe USL.

  4. Critica mea se bazeaza doar pe urmatorul citat, ati spus:

    „Sa-ti transformi dorintele in realitate este dovada cea mai clara a unor oameni lipsiti de echilibru si inteligenta politica”

    Aceasta fraza cam jigneste pe multi, inclusiv pe d-voastra. Faptul ca ati scris acest articol, inseamna ca ati dorit sa il scrieti, sau va platit cineva?, iar faptul ca-l citesc inseamna ca a devenit realitate, acum sa inteleg ca sunteti un om lipsit de echilibru si inteligenta politica? Modul in care unii decid sa isi proiecteze actiunea politica nu ii face mai putini inteligenti. Fiecare isi face miscarea in functie de capacitatea intelectuala de a proiecta strategii, USL sunt mai comunisti, PDL mai democrati, dar asta nu inseamna ca USL e mai prost ca PDL si invers.
    Chemarea la boicotarea referendumului nu e o decizie politica inteligenta. Aici USL poate profita de lipsa lor si ii poate pune pe lista cum ca au votat, in schimb prezentarea inseamna o miscare politica inteligenta, pentru ca ai sansa de a boicota USL prin punerea stampilei pe NU! Astfel, USL nu poate fura „NU!” in numar mare, ci foarte mic, mai mic decat boicotarea referendumului prin neprezentare.

    Cred ca cineva trebuie sa va aminteasca faptul ca „Ce e dreptate pentru unii, e nedreptate pentru ceilalti”, „binele si raul”, „dreptatea si nedreptatea”, „vinovat si nevinovat”, „baiatul bun si baiatul rau”, exista doar in urma unei sentinte judecatoresti, in rest lucrurile pur si simplu se intampla. Daca poporul roman va vota impotriva lui Traian Basescu, inseamna ca e o sentinta care decide ca Basescu e rau, nedrept, vinovat, baiatul rau, si va pleca, iar daca poporul va decide in beneficiul USL, inseamna ca ei sunt buni, drepti, nevinovati, baiatul bun.

    Decizia romanului se poate pune in balanta. Cum? Simplu. Cei inteligenti, care stiu sa masoare puterea si pozitia, vor merge si vor spune NU!, pentru ca in aceasta ecuatie politica Basescu e raul cel mic iar Ponta Prostu’ e raul cel mare, iar cei mai putini inteligenit, cei cu Bacul picat si cei care au furat la Bac, vor spune DA!, pentru ca nu stiu sa masoare puterea si pozitia, distingerea dintre raul cel mare si raul cel mic, adevar si minciuna. In urma referendumului se poate vedea procentajul inteligentei si prostiei din Romania, si daca Base pleaca, atunci prostia e mai mare, iar daca Base ramane, se poate specula ca stam mai bine cu inteligenta.

    • In legatura cu prezentarea la vot pentru a pune NU : nu este nicio problema, este chiar mai curat, daca la deschiderea urnelor se mai aplica niste stampile peste DA in buletine (le) cu NU pentru a le face NULE, ramanand valabila doar prezenta. Nimeni nu va putea contesta acest vot anulat astfel.

  5. Domnul Ghișe tocmai a anunțat la B1 că dacă sunt 50%+1 de voturi pentru demitere, chiar dacă se invalidează referendumul, președintele Băsescu va fi demis. Asta, conform articolului 10 din legea referendumului. Este propagandă? Nu vreau să creez panică, dar, bănuiesc, că cineva care știe această lege ar putea să îmi răspundă.

  6. Domnule Vlaston,

    dar daca a fost anticipata (dorita) situatia asta? nu vreau sa ma gindesc.

    faceti un pas in spate. detasati-va si priviti situatia in ansamblu. ginditi cu mai multe mutari inainte.

  7. E o petarda pentru a ii face pe cei care sunt contra demiterii sa mearga la vot. In OUG 41, guvernul modificare art. 10 din Legea 3/2000 (a referendumului), prin care, numai la referendumul pentru demiterea presedintelui nu mai era necesar cvorumul de 50% + 1 din cei inscrisi pe listele electorale. In urma deciziei CCR, aceasta OUG s-a modificat prin lege, aparuta azi in MO, prin care acest punct ce abroga, ca atare ramane valabil art. 10 (modificat conform Legii pt modificarea art. 10 din Legea 3/2000), care spune ca presedintele e demis daca se pronunta in acest sens jumatate din voturile valabil exprimate.
    Asta trebuie coroborat cu art. 5, care spune ca orice referendum e validat numai daca se prezinta la vot jumatate plus unu din cei inscrisi pe liste.
    Ghise nu face decat sa forteze o interpretare, sa ia in calcul numai art. 10, fara a mai lua in calcul art. 5.
    Or, CCR a spus ca art. 10 e constitutional numai in masura in care se prezinta la vot jumatate plus unu din cei de pe listele electorale.

      • Sigur. Daca ati vazut aseara la Ultimul cuvant: la votul pt consiliile judetene, USL a primit 4.2 milioane voturi, deci pana la 9.2 milioane necesare validarii ar trebui sa aiba 5 milioane de turisti, ceea ce e iposibil. Atunci vin cu astfel de mesaje pentru a-i face pe cei pro stat de drept sa vina la vot.

  8. Sa nu zicem hop pana nu sarim gardul: vom vedea ce va fi duminica si dupa aceea, zic eu, putem sa ne dam cu parerea. Deocamdata speculam. Oricum ar fi si oricine va fi la Cotroceni, viitorul nostru nu sta intr-un singur om. Atat vreme cat mai sunt oameni cinstiti si care isi fac treaba cinstit si fara sa fie lingai, mai sunt sanse, indiferent cine e la Cotroceni.

    • Are importanta cine e la Cotroceni, fie si numai pentru ca presedintele numeste procurorul general si procurorul sef al DNA. Cred ca asta e miza cea mai importanta pentru USL.

  9. De pe site-ul „frate”:
    http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-12878764-decontul-unui-extrem-probabil-referendum-invalidat-rezultat-extrem-defavorabil-presedintelui-functie.htm
    „Undeva, cumva, va veni decontul.”
    Dpmdv referendumul ar fi o iesire din scena „eleganta” pentru „personajul” traian basescu: va putea clama ca a fost invins de sistem, de „clica comunista” s.a.m.d.
    Judecati insa ce se va intampla daca vor veni, sa zicem, 9 milioane, dintre care 90% vor vota DA, dar basescu se va intoarce la Cotroceni din cauza nevalidarii referndumului. Deci acelasi presedinte ales cu 5 milioane de voturi va avea impotriva lui cel putin 8.7 milioane. Corect, moral? Unde este demnitatea in a te crampona de putere chiar daca nu mai esti dorit?
    Sigur, sunt simple speculatii, ramane sa vedem pe 30 iulie rezultatele concrete dar e o ipoteza interesanta…

      • Daca vor veni 6 milioane si procentul se pastreaza tot vor fi mai multi decat cei care l-au votat! ;)
        Si cum „cine nu voteaza nu conteaza” nu va puteti prevala de ipoteza ca cei care nu s-au prezentat ar fi toti in favoarea lui…

        • BTW, nu mi-ati raspuns la intrebare: este demn sa te agati de scaun cand nu mai esti dorit?
          Cand ati fost demis din functia de director ati plecat de buna voie sau v-ati inchis in birou? ;)

          • Serios? Aveti un link si pentru acest anunt al „celor care nu voteaza”?
            De unde stiti de ce nu voi vota eu?
            Mai scrieti in articol si ca „DA nu are cum sa fie, ca s-ar fi prezentat la vot, asa cum au solicitat liderii USL”. Si ca „Cei care vor sta acasa sunt cei care spun NU prin absenta anuntata ante-factum”.
            Ce va da dreptul sa-i considerati pe cetatenii Romaniei ca fiind niste robotei care fac numai ceea ce li se ordona de catre o vremelnica lichea? [Frobenius: pasaj editat pentru a evita un ton excesiv de artagos (sic!)]
            Oare nu va puteti imagina ca sint si unii care actioneaza doar asa cum cred ei de cuviinta? Sau chestia asta nu da bine in aceste zile? Canicula, nu gluma!

            • D-le, D-na Frobenius (pacat de nick) ce va face sa credeti ca oamenii sint oi bune de folosit de catre lupi ca sa alunge baciul ca sa poata prada stina?

            • @Grammaticus:
              Nu am nici o explicatie. De la mine comentariul meu se vede exact asa cum l-am trimis. Nu pare sa lipseasca nimic.
              Trecind peste transhumante si cugetari baladesti nu-mi ramine decit sa va intreb si pe dumneavoastra: de unde stiti de ce nu voi vota eu?

  10. Domnule Vlaston;

    In jurnalistica exista regula celor 5W +1H; ceva precum „“Nu avem toată Puterea până nu luăm şi Justiţia” – a declarat Dan Voiculescu” este fara valoare pentru ca nu respecta acesta regula (nu are specificat „cand” & „unde” a fost facuta respectiva declaratie).
    Chiar daca Deutsche Welle gireaza materialul de presa, acest lucru nu-l face mai bun / adevarat!

    FYI: Personal, mi-ar fi convenit ca Felix sa fi facut declaratia!

  11. Domnule Vlaston stit foarte bine ca in Romania NU MAI SUNT 18 MILIOANE de alegatori. De mult. Asta apropo de aberatia cu „cvorumul”. Sunt curios ce face CCR cand la anul INS anunta rezultatele recensamantului si „descoperim” ca legal Basescu a fost demis cu cvorum? II demit retroactiv? Sau se fac ca ploua? Si chiar nu inteleg cum poate vointa poporului sa depinda de o statistica scoasa din burta de un institut, sau de MAI.

    In ceea ce priveste cei care stau acasa cred ca ar fi corect sa precizam macar cateva din motivele posibile ale acestora:

    1. NU doresc sa fie demis presedintele.
    2. Sunt morti sau pe moarte.
    3. Sunt emigrati, nici nu stiu si nici nu ii intereseaza de referendum.
    4. Habar nu au cine e presedintele Romaniei. Au alte treburi.
    5. Etc…

    Apropo cetateni romani detinatori de carte de identitate sunt 15 milioane. Pe liste sunt 18+.

    • In Romania n-or mai fi, dar cei plecati care si-au pastrat cetatenia au drept de vot. Si cei mai multi din cele 2-3 milioane plecate si-au pastrat cetatenia. Pe ei de ce sa nu-i luam in considerare, nu sunt tot cetateni romani? Trimit bani acasa, au inca legaturi cu Romania, nu-i frumos sa-i ignoram.

    • INS va anunta „la anul” rezultatele recensamintului? Acum citeva luni spuneau ca le vor anunta peste o luna. Peste o luna se schimbase termenul: urmau sa le anunte „cind le vor avea” (rezultatele, desigur). Cred ca ar trebui si aici un referendum: publicam rezultatele? Da sau Nu.
      Inca un „boicot” nu are ce sa faca rau.

    • Pai cei 3 milioane de afara nu sunt si ei cetatemi romani cu drept de vot, nu se adauga la datele recensamantului?

    • eu cred sincer ca basescu sta mai bine in sondaje decat pare. daca avea guvernul si MAI mergea cu tupeu inainte si castiga chiar si dupa 8 ani de mandat.
      cand am fost in 2009 sa-l votez…am mers soptit. in jur auzeam: jos basescu, jos basescu. mi-era teama sa spun ca tin cu basescu. faza cu pumnul si copilul a fost…
      acum observ in jur mai multa lume care tine cu el si dezaproba USL. da-o incolo de treaba: plagiat, dat cu stangul in dreptul cu CE, incalcat legi si bunul simt si cireasa de pe tort: totul asezonat cu minciuni sfruntate, minciuni peste minciuni.
      dar asa…cu anexa aia la ordonanta, cu jaful care se anunta la referendum si se anunta bine de tot din ce observ….sunt nevoit sa nu votez. pentru prima data de cand am carte de alegator. sa se inteleaga ca eu nu ma duc la vot, nu ascult eu de „sfatul” nimanui fie el si basescu.
      USL sau, ma rog, cei din USL care sustin inca lovitura de stat mint continuu, continuu, articol dupa articol, lege dupa lege, argument dupa argument. sunt fenomenali. este pentru prima data cand PDL imi pare corect!!! au ajuns sa para atat de corecti doar pentru ca USL e setat sa greseasca, hotarat, determinat, orbit de puterea pe care ar avea-o daca ar numi un procuror la DNA si daca Crin si-ar pieptana pleata in oglinda de la Cotroceni. auzi: apartament de 200 de m2 si e din banii lui! mitoman.

  12. Afirmatzi:
    ‘La Crin Antonescu nu se mai pune problema. A anuntat, in mod repetat, ca si daca Basescu se intoarce la Cotroceni prin invalidarea referendumului, el tot va pleca din politica. Si il cred. ”

    cred ca acum va pare rau deoarece Crin tocmai spune:

    „Preşedintele interimar Crin Antonescu a declarat că nu mai este legat de niciun angajament sau rămăşag privind retragerea sa din politică dacă Traian Băsescu se întoarce la Cotroceni după referendum.”

    surasa: http://www.gandul.info/politica/ce-spune-crin-antonescu-despre-retragerea-din-politica-dupa-referendum-9903517

    s’auzim de bine !

  13. Este prea devreme sa spunem daca planul USL este un esec sau nu.

    Sincer, asa cum vad lucrurile, nu va fi un esec. Nu le pasa de parerea, rating-ul, sansele Romaniei in UE. Nu le pasa ca fiecare dintre minciunile de pana acum au fost expuse, demontate, ei incearca in continuare – vezi vila Dante. Nu le pasa, punct.

    Sa nu uitam de cuiul lui Pepelea: Pralamentul va decide calea de urmat

    Sa nu uitam ca un nou referendum poate fi organizat pe 1 August daca USL-ul vrea

    Asa ca, pana la proba contrarie, nu as vorbi de esecul USL. Din pacate…

  14. Andrei Pleșu, cu luciditate, despre referendum:

    Nu voi merge la referendum. Niciunul din motivele pentru care nu voi merge nu poate fi definit ca „boicot”. Nu merg mai intai pentru ca a merge la referendum e un drept nu o obligatie si pot sa-mi exercit drepturile cum cred eu de cuviinta. In al doilea rand, procedurile prin care s-a ajuns la referendum mi se par arbitrare. Suspendarea Presedintelui n-a fost solid argumentata si prin urmare nu s-a impus pe agenda mea cetateneasca. Un al treilea motiv este ca m-am plictisit sa tot aleg in Romania „raul cel mai mic”. Refuz sa ma las manevrat de ura si orgolii personale. Nu vad niciun motiv sa inlocuiesc un berbec cu doua gaste. Nu mi se pare ca o asemenea inlocuire e o prioritate a tarii.

    sursa: Hotnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Autor

Stefan Vlaston
Stefan Vlastonhttp://stefan-vlaston.blogspot.com/
Candidat din partea ARD la Camera Deputatilor la alegerile din decembrie 2012 Profesor de liceu, director de liceu in perioada 1990-2008, Presedintele asociatiei EDU CER- Educatie si Cercetare. Preocupari in domeniul politicilor educationale, in privinta calitatii educatiei, a managementului educational. Contributii in media scrisa si audiovizuala, pe temele privind educatia, formarea profesionala si cercetarea.

Sprijiniți proiectul Contributors.ro

Carti

 

 

Nexus – Scurta istorie a retelelor informationale

Scurtă istorie a rețelelor informaționale din epoca de piatră până la IA
Editura Polirom, 2024, colecția „Historia”, traducere de Ioana Aneci și Adrian Șerban
Ediție cartonată
Disponibil pe www.polirom.ro și în librării din 27 septembrie 2024

 

Carti noi

Definiția actuală a schimbării climei“ a devenit un eufemism pentru emisiile de CO2 din era post-revoluției industriale, emisii care au condus la reificarea și fetișizarea temperaturii medii globale ca indicator al evoluției climei. Fără a proceda la o „reducție climatică“, prin care orice eveniment meteo neobișnuit din ultimul secol este atribuit automat emisiilor umane de gaze cu efect de seră, cartea de față arată că pe tabla de șah climatic joacă mai multe piese, nu doar combustibilii fosili. Cumpără cartea de aici.

Carti noi

 

Carte recomandata

Ediția a II-a adăugită.

„Miza războiului purtat de Putin împotriva vecinului său de la vest este mai mare decât destinul Ucrainei, echilibrul regional sau chiar cel european. De felul în care se va sfârși acest conflict depinde menținerea actualei ordini internaționale sau abandonarea ei, cu consecințe imprevizibile asupra întregii lumi pe termen mediu și lung. E o bătălie între democrație și dictatură, între regimurile liberale și cele autoritare... Cumpara volumul de aici

Pagini

Esential HotNews

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro