miercuri, decembrie 6, 2023

Regimul Dragnea, onorabilitatea internaţională şi limitele ipocriziei

Regimul Dragnea este un regim european, unul care, prin acţiuni şi discurs, respectă exigenţele evocate de partenerii occidentali.Regimul Dragnea este un regim care nu are altă menire decât aceea de a permite egalităţii şi justiţiei sociale să domnească, în fine, pe pământurile noastre. Regimul Dragnea nu are alţi inamici decât pe cei care se încăpăţânează să tăgăduiască înfăptuirile sale. Regimul Dragnea este unul al cinstei şi al competenţei.

În jurul acestor enunţuri se organizează edificiul de ipocrizie al propagandei de la Bucureşti. Prin domesticirea presei, prin anestezierea opoziţiei reduse la postura unui decor necesar în democraţie, prin mituirea rituală a celor care cred în capacitatea statului de a fi un darnic binefăcător dezinteresat, regimul Dragnea îşi duce mai departe opera de restauraţie. Solicitările de demitere ale procurorului general şi al conducătoarei DNA sunt din ce în ce mai vocale.” Normalizarea “ prin decapitare trebuie dublată prin adoptarea pachetului legislativ care să consfinţească,definitiv, domnia privilegiilor în impunitate. Având în Preşedintele Republicii unicul critic, dominând un PSD ce nu mai visează la reforme, regimul Dragnea se întăreşte, înaintând, zi după zi, asemeni unui val seismic.

Şi poate de aceea dezbaterile din Parlamentul European de săptămâna trecută au fost întâmpinate cu atâta mânie de domnul Dragnea şi de clonele sale politice. Demonizarea lui Gabriel Liiceanu evocă fermitatea proletară cu care erau hăituţi intelectualii în anii de linişte ai FSN. Critica la adresa unui regim a cărui vocaţie este legiferarea inegalităţii juridice devine un atentat la adresa întregii Românii. Domnul Dragnea se confundă cu majestatea statului român.

Motivul care a născut această iritare este obsesia respectabilităţii internaţionale. Domnul Dragnea, ca mai toţi conducătorii PSD de dinaintea sa, visează la laurii onorabilităţii diplomatice. Ambiţia sa este aceea de a fi recunoscut drept ceea de domnia–sa crede că este: un politician european decent, competent şi onest. De la memorabila scenă a fotografiei de la masa preşedintelui Donald Trump până la enervarea de acum, paşii domnului Dragnea în direcţia consacrării sale simbolice sunt mai degrabă modeşti. Cu tot sprijinul, tenace, al colegilor socialişti, audierea de saptămâna trecută a expus realitatea de dincolo de găunoşenia propagandei. România oficială a regimului Dragnea, servită de un Ministru al Justiţiei obligat să se eschiveze spre a evita penibilul, este confruntată cu dosarul propriei mineriade îndreptate contra statului de drept.

Căci regimul Dragnea nu este un regim oarecare. Onorabilitatea la care aspiră este întemeiată pe ipocrizia de stat. Regimul Dragnea a fost dezvăluit în toate articulaţiile sale, ca unul care a premeditat lichidarea unor instituţii centrale în mecanismul domniei legii. Nu doar momentul adoptării OUG 13 este semnul acestei patologii politice, ci şi conţinutul ei normativ. Insistenţa cu care Ministrul Justiţiei de acum duce mai departe moştenirea lui Florin Iordache indică continuitatea proiectului politic al PSD.

În pofida criticilor, în pofida avertimentelor, în pofida rezistenţei interne, domnul Dragnea îşi urmează parcursul, netulburat. Citite atent, reacţiile domniei- sale probează capacitatea, tradiţională la PSD, de a recurge la duplicitate ca la instrumentul preferat de acţiune. Autocraţia domnului Dragnea nu are brutalitatea putinismului, după cum nu recurge, deocamdată, la vehemenţa erdoganistă. Ea evită confruntările, dar este animată de un scop similar-consolidarea puterii absolute.

Regimul Dragnea participă la un moment global al involuţiei democratice. El nu este excepţia, ci regula în lumea de astăzi. Lecţiile trecutului au fost învăţate. Liviu Dragnea nu are efervescenţa lui Victor Ponta. Tenacitatea sa îl îndrumă pe unicul drum pe care îl cunoaşte, pe unicul drum pe care şi-l asumă, zi după zi. Este drumul la capătul căruia se află controlul deplin şi netulburat, puterea nelimitată peste o ţară de şerbi îngenuncheaţi, dreptul de a dispune de România ca de un teritoriu ce îi aparţine, necondiţionat.

Distribuie acest articol

19 COMENTARII

 1. Da, analiza este pertinenta, situatia politica de la varful tarii insa, nu are nimic inedit, din 1945 incoace tot suntem victimele cuiva!, de unde si intrebarea mea : chiar sunt, Dragnea &co, mai destepti ca noi?
  Cum insa, numai actiunile, prin rezultatele lor concrete, conteaza, raspunsul este dramatic :DA!
  Asa cum sunt ei: mediocri, inculti, needucati, corupti si incompetenti, sunt in varful piramidei, in timp ce oamenii integri, educati si profesionisti, sunt complet marginalizati si, deseori diabolizati.
  Daca, aceasta situatie ubuesca avea explicatii obiective inainte de 1990, astazi, in 2017 pe cine mai dam vina? Pe soarta?
  Asteptam sa ne faca altii ordine in propria ograda? Ajunge oare sa speram (iar!!!) sa vina americanii ca sa nu ne asimileze rusii sau otomanii? Si daca istoria se repeta, ce ne facem?

  • si Dragnea si multi alltii din varful piramidei sunt scoliti si au naravuri dinainte de 1990. Noi inca mai traim sub umbra acelei epoci. Poate mai trebuie sa treaca doua generatii pana se vor ridica oameni de valoare.

   Totusi votul poate fi decisiv. Important este sa schimbam legea electorala astfel incat la alegerile Parlamentare sa poata vota oricine, oriunde s-ar afla, asa cum e pentru Presedintele Romaniei. Restrictia cu domiciliul e gresita multi fiind plecati la munca in diferite colturi ale tarii sau in afara. De asemenea nu trebuie sa existe reprezentanti pentru diaspora romana. Actual pt Bucuressti sunt 42 de parlamentari la o populatie de 2 milioane in timp ce pentru diaspora sunt doar 6 parlamentari la o populatie in diaspora estimata la 3.4 milioane

   Actual alegerile parlamentare sunt organizate c aalegeri locale. Asta face si ca parlamentul Romaniei sa nu reprezinte romanii ..

   • Oricand pot sa fie noi alegeri. Daca nu facem noi legi electorale PSD, care a fraudat si localele si mai ales parlamentarele o sa o faca din nou.
    Am vazut Proces Verbal trimis la BEC care avea numai PSD cu 200 voturi. Acesta era „cica” trimis de la o sectie din sectorul 1. Acum l-au inlocuit dar pe site se spune ca se pastreaza istoria PV-urilor. Au putut sa trimita sute, mii de aastfel de PV…Cine verifica? Autoritatea Electorala Permanenta a fost condusa de Ana Maria Patrru care este conamnata ca a primit mita 200.000 Eu. Celalti functionari credeti ca sunt buni de ceva. E o institutie care are ca scop fraudarea alegerilor. Cati alegatori sunt? Cine verifica? Unde poti sa consulti arondarea? La sectii de vot nu se mai afiseaza lista cu cei arondati, ca sa nu vezi ca sunt multe greseli, cateodat aparand si aceeasi persoana de doua ori pentru ca la un ‘tur’ anterior a votat si pe liste suplimentare.
    Ca sa afli la ce sectie esti arondat trebuie sa intri pe Site-ul AEP (care oricum este o mizerie numai cu laude la ce face AEP-ul si vizite in strainatate …). Cei care nu au internet nu stiu unde sunt arondati. Vorbesc de Bucuresti si poate si de celalalte orase.

    Deci lege Electorala nou si daramat AEP si facut altul din temelii.

  • Da, istoria totdeauna se repeta. Si noi parem a nu fi invatat niciodata nimic din ea… Problema este una de substanta. Electoratul roman este prost pregatit, sau mai bine spus, neinstruit… Solutia ar fi doaar in Legea Partidelor Politice si in Legea Electorala. Insa una de substanta. De ce oare vor fi ales americanii votul reprezentativ, in locul votului universal direct, cel care produce de 26 de ani atita rau Romaniei?! Institutiile Senatului si Camerei Deputatilor trebuie regindite, modul cum ajung alesii pe listele pentru Parlamentare, pusi de presedintii de partid, in uninominal sau fara… Poate ca este cazul sa revenim la votul prin tragere la sorti, la fel ca in Atena antica! Oricum, ar fi mult mai benefic societatii, decit actuala modalitate de punere pe liste. Partidele Parlamentare au ajuns sa ingradeasca de PRIVILEGII, tot asa cum de ele se bucura toti politicienii… Ceva este PUTRED in RRomanica…. Oricum, „votul popular” se pare ca nu poate modifica ierarhia puterii, intr-o tara ajunsa in mana unor stapini haini! Si care o conduc de prea multa vreme. Daca comunismul a durat 70 de ani, actuala putere pare sa (ne) fie „daruita” pentru eternitate…. O perioada temporala totusi ceva cam exagerata… Mai devreme sau mai tirziu va suma ceasul si pentru ei!

 2. Toate acestea nu ar fi posibile fara complicitatea , ipocrizia si lasitatea a mii , sute de mii de oameni de prin diverse institutii , care nu doar ca se lasa incalecati , dar o fac cu voiosie , pt. ca asta le da si lor dreptul sa-i incalece pe altii si mai abitir . Este sistemul nostru birocratic traditional , medieval si bizantin . Ca este acum dl. Dragnea sau altcineva aproape ca nu mai conteaza , se va gasi cineva care sa raspunda acestui orizont de asteptare , Partidul-Stat e adevartul Print , oamenii vin si pleaca . Pt. ca o societate libera si democratica sa se maturizeze e nevoie , poate , de sute de ani , nu e de ajuns sa dai niste legi si o Constitutie ( fie si belgiana ) . Sint instincte , inertii , atavisme , stihii , care ar putea fi modelate , macar literar , in figura functionarului oriental tipic , cum era pe vremea tarismului : egoist , meschin si slugarnic fata de superiori , tiran fata de supusi , ¨omul nou¨ creat de secole de autoritarism . Slugarnicia e cealalta fata a tiraniei . In societatea noastra modernizata superficial despotismul e generalizat , institutionalizat , sistemic si metastatic .

  • Modernizarea superficiala este urmarea a faptului ca aproape nimic nu este trecut prin minte – legea este prea complicata, prea densa, prea multa, prea des amendata, prea ades neexplicata – si, in acelasi timp, nu sunt prea multe trecute prin stomac…

   Un stomac sanatos si plin aduce cu sine intrebari multe in minte si forta de a rezista in corp…

   Daca vrem o societate moderna avem nevoie de un set de legi dar si de prosperitate.

   Prosperitatea insa nu se obtine daca legea nu este respectata, dar respectul in fata reglementarii nu trebuie sa fie unul formal, ci unul deplin. In aceste conditii poate sa apara adevarata competitie si onorabila cooperare.

   Abuzul intotdeauna a insotit tiranul, liderul mesianic, liderul prea puternic, mult prea carismatic. dar mai ales fara de respect fata de ceilalti – tiranul, asa cum ati comentat si Dvs., cere numai slujarnicie si slujarnicul, la randul sau,va cere numai supunere, nu admite carteala…

   Scara adevarata a valorilor, care se poate impune natural prin cooperare si competitie, se frange atunci cand exista abuzul puterii

  • luci, ai o gindire ce-ti ofera o viziune perfect corecta asupra realitatii, ca mai toti ceilalti comentatori, ma doare insa profund incapacitatea, sau mai bie spus neincrederea desavirsita in posibilitatea de schimbare a unei societati, si asta o spune un pesimist convins! Licurg a reusit sa creeze statul Sparta in mai putin decit duraza actualul sistem politic in RRomanica, comunismul a shimbat din temelii intreaga societate intr-un deceniu… Ceeea ce lipseste este vointa acestei schimbari, dorinta de-a mentine populatia in starea abrutizanta de leguma politica, de votaci de serviciu, de prosti de dus de nas, sau de masa de manipulare… Toate televiziunile de 2 bani, cu invitati „politicienii” zilei, ce nu stiu sa lege doua propozitii coerente, doar improasca cu noroi si lanseaza tot felul de inventii idioate, de genul „s-a antepronuntat”, „speparatia puterilor in stat”, folosite fara sa le inteleaga macar sensul, in propriile scopuri”politice”?! 10 ani reprezentau suficient timp pentru a educa populatia, nu s-a dorit si nu se doseste astaa. Ori au dreptate cei care afirma ca poporul roman este inzestrat cu o cutie craniana ceva mai mica, ce nu-i permite sa se autoguverneze singur…

 3. Poporul roman nu e popoorul turc. Rezistenta interna a dus la un recul al intentiilor pe cale brutala (OUG13). O repliere era clara, ca doar nu o sa renunte. Degringolada in randurile regimului Dragnea e si ea la fel de clara (chiar sub calmul mustacios aparent). Rezistenta strazii e dublata de rezistenta externa (vezi acele discutii din Parlamentul European), complementata de o rezistenta interna in PSD (culmea nu a opozitiei care de fapt s-a dat cu ei – vezi Traian Basescu – mare dezamagire). Pare ciudat, insa zarurile nu au fost aruncate, iar regimul Dragnea nu evita confrutarile (OUG13 l-a demonstrat din plin) ci mai curand nu prea mai stie cum sa o faca. Parlamentul nu e nici el asa de unit precum pare – scindarea ALDE, eternul duplicitar UDMR, jocurile de putere in PSD fac majoritatea existenta destul de incerta pentru luarea unor decizii in privinta legilor penale. Sa nu uitam ca in 2012-2015 USL-ul avea 70% – aia da majoritate + 30% prag de schimbare a constitutiei in caz de referendum + momente cheie de schimbare a conducerii DNA & Procuratura Generale + un popor ppe atunci ravasit – eu ma tot mir ce nu a mers atunci. Acum situatia nu mai e asa de propice – poporul nu mai e asa latent (o revarsare umana pe strazile oraselor ar fi fatala regimului Dragnea) + PNL + USR + o parte din ALDE/PMP (chiar cat de anemici si tradatori sunt ei) pot da un 20%+10& = 30% opozitie. Pe plan extern PSD este parte din PPE care nu mai este dispus doar sa ii mangaie pe crestet si sa ii mustreze de ochii lumii ca in 2012 – EU a inteles ca dac vrea sa continuie trebuie sa ia atitudine. Sunt prea optimist?

  • DA- sunteti mult prea optimist.

   Vedeti totul de sus.
   Porcariile cele mai mari se petrec la baza piramidei si de aceea de peste 27 de ani nu reuseste RO sa se regenereze. Trist!

   Este nevoie de vointa exprimata clar si de munca asumata a celor multi de a schimba, dar tocmai ei nu accepta aceasta provocare. Regret!

   De aceea RO face 2 pasi inainte si vreo 3 inapoi – ca asa este jocul in P$D.
   Orice tasnire catre stat de drept si prosperitate nu dureaza mai mult de 2-3 ani…

   Si mai este ceva – cu Rusia in coasta este nevoie de si mai multa munca si daruire pentru a face schimbarea posibila. asta este destinul unei tari.

 4. Eei,nici chiar aşa!Se hiperbolizează un ţărănoi şmecher şi hoţ care a avut şi are probleme cu justiţia.Păi dacă acest tip de individ ameninţă democraţia din România ne merităm soarta.Nu mi se pare că Dragnea şi-a crescut puterea de când este la guvernare,ba dimpotrivă.Nu Dragnea este pericolul pentru democraţia din România,ci sărăcia şi slăbiciunea statului de drept.Care se rezolvă încet-încet,poate prea încet pentru unii care nu mai au răbdare.

  • Ca sa ai rabdare trebuie sa fii acumulat niscavai tesuturi adipoase si obrajii tai grosi si rezistenti.

   Nu ai, nu rezisti!

   Nu ai si totusi rezisti, esti un exceptional!

   Totusi o tara nu se construieste numai cu exceptionali.
   La vot ies mai ales ordinarii, pentru ca restul sunt prea pretentiosi…

 5. 1. Romania are resurse de democratie si progres.
  2. Daca autorul candideaza, sint gata sa astept, din nou, citeva ore ca sa-l votez.
  3. Intrebare: cum e posibil ca asemenea oameni sa existe, sa fie activi si cunoscuti, dar in pozitii de decizie politica sa fie nulitati ca astia din opozitie ?

 6. Ajunge. E mult prea mult. Risicul ca tinerii români să resigneze şi să emigreze de scîrba castei politico- administrative dimboviţene e prea mare. Nu lipsesc cunoştinţe, textul autorului e sarcastic dar adevărat. Nu lipseşte spiritul civic, se vede pe stradă 2017. Un continent aplaudă şi e PRO România 2017. Numai tovarăşii membrii de partid (PCR, FSN, PSD, etc) de ieri, de azi şi de mîine nu. Nu acceptă alteceva decît cea ce practică de mult 1939-1989-2017 fără cea mai mică jenă. Spaima, frica cetăţenilor faţă de statul totalitar, de partidul „conducător” e nucleul ideologiei lor, indiferent de eticheta folosită, ieri, azi şi mîine. Frica a mai slăbit, cetăţenii de pe stradă 2017 au încerdere în celălat lîngă ei pe stradă (Azi în Timişoara, mîine în toată ţara, 16.12.1989- 22.12.1989). Lipsa de încredere între cetăţeni e moştenirea otrăvită 1939- 1989- 2017 a regimurilor dîmboviţene. Selecţia „negativă” 1919-1939-1989-2017 trebuie analizată cool, cecetată şi discutată în sfera publică fără rezerve. Cine a făcut ce, inclusiv în postul lui de budgetar. Zero toleranţă ca primul pas? Da. Dragnea nu poate reprezenta parlamentul în faţa electoratului din ţară şi în nici un caz în faţa partenerilor UE27 /lume. Ajunge. E mult prea mult.

  … „…Şi poate de aceea dezbaterile din Parlamentul European de săptămâna trecută au fost întâmpinate cu atâta mânie de domnul Dragnea şi de clonele sale politice. Demonizarea lui Gabriel Liiceanu evocă fermitatea proletară cu care erau hăituţi intelectualii în anii de linişte ai FSN. Critica la adresa unui regim a cărui vocaţie este legiferarea inegalităţii juridice devine un atentat la adresa întregii Românii. Domnul Dragnea se confundă cu majestatea statului român.
  … ….”…

  Soluţii sunt. Se găsec direct la metodele „panduriilor” care au lovit noaptea în statul de drept. Reforma administrativă trebuie făcută în favoarea celor care zilnic se decid pentru „lucru bine făcut”. Banii risipiţi pentru posturile tovarăşilor membrii de partid trebuie dirigaţi înspre binele obştesc. Numărul gigantic şi exagerat de mare de posturi în administraţia publică trebuie redus masiv. Se poate face cu o reformă adminsitrativă în regiuni, deasupra judeţelor (nu sunt desfiinţate total, primesc alte priorităţi, spitale judeţene, licee, gaspodăria comunală, etc., cu un număr însemnat mai mic de posturi administrative. Postaşii şi salubritatea rămîne, „tovarăşii” sunt daţi afară!). Regiunile sunt în concordanţă cu restructurarea UE27, au aces la subvenţiile nerambursabile pentru proiectele îndreptate spre binele public (alimentare cu apă, canalizare, spitale, sănătate, învăţămînt) şi startupuri îndrăzneţe inovatoare. Care e situaţia în cercetare, ştiinţă, a acelora care au întradevăr calităvi de excelenţă. „Academiile” înşelătoare trebuie scoase toate din budgetul public. Banii contríbualilor ( numele publicaţiei obligă.. îmi place… limba română oferă, are…) sunt necesare în învăţămînt, educaţie, cercetare, inovaţie. Sunt sigur că se poate (stiu despre ce sciu, am fost aproape… un timp..). Deci regionalizare ca proiectul al celor mulţi de pe stradă azi şi reducerea masivă azi a budgetarilor trîntori, jecmănitori, hoţi. Brandul PCRist, FSNist, PSDist e frica, oprimarea, neîncrederea. E un preţ prea mare 1918-1939-1989-2018. E cea ce îi scîrbeşte pe tinerii români care resignează şi emigrează. Peste trei milioane 1990- 2016 e prea mult! Plagiatorii, jecmănitorii, hoţii, tîlharii, ticăloşii, semidocţii nu sunt „patria” („academicienii” 2017.. identitate.. pericol.. regiuni? pedepse?!…vezi … Patria mea e un sîmbure de măr…).

  Tinerii sunt viitorul. Azi! Viitorul e deschis. Am încerdere în tinerii de pe stradă 2017. Azi! Ei merită simpatia şi sprijinul nostru. Azi! Am motive să nu cedez. Nu pentru mine, merci. Solidaritatea nu e o o vorbă în vînt. Solidaritate în ţară şi în UE27. Never walk allone!

  Shine your light,
  Light up you city.

  Da, am ceva cu Timişoara, TM 16.12.1989, TM2021, mai mult decît merci, Dankeschön.

  Unitate în diversitate.Prefer imnul UE27/ Ode an die Freude / Alle Menschen werden Brüder…… renunţ la sărbătorirea 2018 MAREA Unire a jecmănitorilor 1918- 1939-1989-2018, la România MARE a lui C.V.Tudor şi epigonilor lui de ieri, de azi şi de mîine.

  Lucrul bine făcut….

  A. Pleşu mi-a plăcut, m-a lămurit definitic în enumerarea recentă, precisă a cea ce a făcut ca ministru. Aşa da , respect A.P. Hochachtung. Hut ab.

  Lucrul bine făcut….

  România are de ales….

  • Am extras acest citat din expunerea dvs. : …” Numărul gigantic şi exagerat de mare de posturi în administraţia publică …”

   Cred ca tocmai in acest exces de personal (bugetar) sta de fapt si cheia /solutia !

   Cu ei, prin ei – bugetarii si cu parghiile de care tot ei dispun , politicul ( acum : ” PSD & ….. „, maine … altii) se perpetueaza in alegeri, castiga timp , creindu-si Legi si astfel, devin deja ceace sunt : abuzivi si permanenti .

   Comisiile de vot sunt deja – in buna masura, alcatuite din „permanentizati” , au invatat ca n-au de dat nimanui socoteala, poate cel mult … unui primar ce astfel s-a permanentizat si el. El va avea grije de cei ce l-au „declarat castigator in Alegeri”

   Iata – un exemplu : https://youtu.be/BHgNwN8XqLQ

 7. In afara tarii, Dragnea aplica tactica capului plecat astfel incat sabia sa nu ii reteze grumazul.
  Si ii merge!

  In interiorul tarii – pozeaza frumos, etaland mustata plouata.
  Inca mai tine pentru ca nu se arunca in fata, ci mai degraba arunca pe altii in fata.
  Si inca ii merge!

  In interiorul partidului vrea sa fie liderul adevarat, Carmaciul puternic!!!!
  Hohohoho de la prima incercare a putut sa fie declarat mort – vezi nominalizarea celei care nu putea sa fie nominalizata daca avea o farama de creier sa gandeasca.

  Deci prabusirea lui Dragnea va veni de la apropiatii sai din P$D, asa cum s-a intamplat si cu 0049.
  Sa nu uitam ca nu stiu de revista internationala preamarea programul propus de Dragnea in dec. 2016… Asa ca tocmai tovarasii lui drum il vor da jos – tipic comunistilor.

  Desigur problemele indosariate in justitie il vor termina etern.
  Astept cu maxim interes decesul politic etern al unui mare tambalist, baiat de mare politist…
  AFERIM se va prabusi!

  • Cu toate aceste inca regimul P$D va putea continua pentru ca tugulanul de rand nu vrea schimbarea care il pune la munca adevarata. Regrete!

   Cum ar trebui setata mintea romanului ca sa aiba parte de prosperitate?
   Multumesc pentru eventualele raspunsuri!

 8. „Obsesia respectabilitatii internationale” ?

  Cu o condamnare definitiva pt o infractiune savarsita cu intentie ? Aflat in curs de judecata pt o infractiune asimilata infractiunilor de coruptie ? Haida de !

  Doar lui Trump, un om de afaceri deghizat in Presedinte, nu i-a pasat cu cine sta la masa (cu atat mai mult cu cat se spune ca tacamul a costat). In rest, il stie si-l apreciaza la justa valoare toata lumea buna a politicii europene. Ca dovada si „desele” lui iesiri (la fel si ale pupilului sau din fruntea Guvernului).

  PS. Deci, nici macar Dragnea nu crede despre el, cand se priveste in oglinda la barbierit, ca e un altul decat acela pe care-l vede !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Ioan Stanomir
Profesor de drept constituţional la Facultatea de Ştiinţe Politice a Universităţii din Bucureşti, specializat în domeniul dreptului constituţional.

Carti noi

Revoluția Greacă de la 1821 pe teritoriul Moldovei și Țării Românești

 

Carti noi

„Jurnalul de doliu scris de Ioan Stanomir impresionează prin intensitatea pe care o imprimă literei, o intensitate care consumă și îl consumă, într-un intangibil orizont al unei nostalgii dizolvante. Biografia mamei, autobiografia autorului, atât de strâns legate, alcătuiesc textul unei declarații de dragoste d’outre-tombe, punctând, în marginea unor momente care au devenit inefabile, notele simfoniei unei iremediabile tristeți… vezi amanunte despre carte
 „Serhii Plokhy este unul dintre cei mai însemnați experți contemporani în istoria Rusiei și a Războiului Rece.” – Anne Applebaum
În toamna anului 1961, asasinul KGB-ist Bogdan Stașinski dezerta în Germania de Vest. După ce a dezvăluit agenților CIA secretele pe care le deținea, Stașinski a fost judecat în ceea ce avea să fie cel mai mediatizat caz de asasinat din întregul Război Rece. Publicitatea iscată în jurul cazului Stașinski a determinat KGB-ul să își schimbe modul de operare în străinătate și a contribuit la sfârșitul carierei lui Aleksandr Șelepin, unul dintre cei mai ambițioși și periculoși conducători sovietici. Mai multe…
„Chiar dacă războiul va mai dura, soarta lui este decisă. E greu de imaginat vreun scenariu plauzibil în care Rusia iese învingătoare. Sunt tot mai multe semne că sfârşitul regimului Putin se apropie. Am putea asista însă la un proces îndelungat, cu convulsii majore, care să modifice radical evoluţiile istorice în spaţiul eurasiatic. În centrul acestor evoluţii, rămâne Rusia, o ţară uriaşă, cu un regim hibrid, între autoritarism electoral şi dictatură autentică. În ultimele luni, în Rusia a avut loc o pierdere uriaşă de capital uman. 
Cumpara cartea

 

 

Esential HotNews

Top articole

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro