luni, septembrie 20, 2021

Regimul Dragnea şi domnia legii: asaltul continuă

Tenacitatea regimului Dragnea merită admirată. În pofida eşecului de parcurs reprezentat de episodul OUG 13,obiectivul asumat nu este abandonat. Ca şi în urmă cu o lună şi jumătate, ţinta este identică: apărarea privilegiilor, prin eliminarea contraponderilor care ar putea stânjeni dominaţia PSD. Suveranitatea parlamentului, în toată majestatea sa, iată programul pe care Liviu Dragnea şi colegii săi îl promovează, cu energie şi îndărătnicie. Declaraţia adoptată de Camerele reunite , la iniţiativa lui Călin Popescu- Tăriceanu, rezumă, simplu şi agresiv, această agendă a restauraţiei. Atacul la Preşedintele României echivalează cu o atenţionare. Perspectiva suspendării din funcţie nu este niciodată exclusă.

Tenacitatea regimului Dragnea este dublată de rafinarea instrumentelor cu care operează. Lecţia OUG 13 este asumată şi evitarea confruntării directe pare prioritară. În cadrul PSD, rolurile sunt împărţite cu atenţie. Există, pe de o parte, Liviu Dragnea, cel care îmbracă mantia de om politic responsabil, pregătit să reafirme angajamentul PSD faţă de statul de drept, dar să şi atace, furibund,condamnarea pe care o socoate ilegală. Există, pe de altă parte, senatorul Şerban Nicolae şi cei asemenea domniei-sale, avangarda care pune în discuţie temele cele mai delicate, batalionul care testează vigilenţa publică, spre a verifica dacă şansele mobilizării civice mai sunt redutabile ori nu. Relaţia dintre aceste două aripi este premeditată şi nu mai poate înşela decât pe naivii incurabili.

În dispozitivul de luptă al PSD, înlocuirea grotescului Florin Iordache cu domnul Tudorel Toader a însemnat o schimbare de tonalitate şi de stil, iar nu de priorităţi politice. Noul ministru al justiţiei, ( prezent în studiourile Antenei 3, ca orice om de bună- credinţă al regimului Dragnea,) a înlocuit ridicolul cu morga “neutralităţii”. Opţiunea în favoarea unui “ independent” permite regimului Dragnea să urmărească, la fel de energic, confruntarea cu cele două instituţii care îi limitează omnipotenţa, DNA şi Parchetul General. Solicitarea, publică, de demisie, adresată de Tudorel Toader celor doi conducători de instituţii este semnalul că epoca fragilului armistiţiu a trecut.

Ministrul Justiţiei nu face, în acest din urmă caz, decât să profite de sprijinul pe care tribunalul constituţional îl oferă cu altruism PSD. Recenta decizie a CRR în cazul conflictului de natură constituţională privind OUG 13 este dovada, peremptorie, a noii direcţii politice dominante la nivelul CCR. Conducerea lui Valer Dorneanu modifică, decisiv, poziţia deţinută anterior de Curte. Domesticirea CRR de către regimul Dragnea este unul dintre elementele cheie ale momentului politic actual: consecinţele ei se vor vedea în lunile care vin.

Tabloul care se desenează dezvăluie noile strategii la care recurge puterea PSD. Este acesta un tablou care îngrijorează prin potenţialul pe care îl indică. Controlul exercitat de regimul Dragnea asupra statului este din ce în ce mai puternic. Fuziunea dintre actuala majoritate şi Antena 3 ori RTV este completă. De la UDMR la PMP, o parte însemnată a partidelor parlamentare sprijină acest efort de castrare al statului de drept. Hotărârea cu care organele de propagandă media pun în circulaţie teza complotului ţesut de braţele statului poliţienesc dirijat de procurori nu este întâmplătoare. Insistenţa este forma sigură de îndoctrinare. Asaltul instituţional este pregătit prin cel jurnalistic.

Regimul Dragnea nu poate renunţa la aceasta agendă ostilă domniei legii. Privilegiile sunt coloana vertebrală a PSD. Socialismul său de faţadă maschează, inabil, voracitatea prădătorului politic ce vizează menţinerea subdezvoltării autohtone. Din acest bazin al resentimentelor şi al complicităţilor se hrăneşte Liviu Dragnea. Dominaţia la care aspiră este aceea a liniştii ce permite vechilor şi noilor stăpâni ai României să exercite, netulburat, mandatul lor de drept divin.

Francheţea cu care Ion Ţiriac îşi declară dispreţul pentru “ proşti” nu surprinde. Capitalismul oligarhic şi clientelar este creaţia FSN şi a PSD. Regimul Dragnea duce mai departe o moştenire glorioasă. Alianţa dintre subdezvoltare şi afaceriştii înregimentaţi este temelia pe care se sprijină România pe care o deţin în proprietate. Ideea de egalitate constituţională este suspectă şi trebuie eliminată. Iată de ce asaltul împotriva statului de drept va continua, implacabil.

Distribuie acest articol

18 COMENTARII

 1. Gandhi : Protestele pacifice au efect doar atunci cind cei impotriva carora se protesteaza se rusineaza ptr ceea ce au facut si a dus la protest

 2. toate aceste evenimente au fost posibile prin absenteismul de la vot.Asa s-a ajuns ca 18% din poporul roman sa decida pentru ceilalti.Vor fi 4 ani de groaza la finalul carora vom fi un fel de Belarus.Ca o curiozitate : platforma contributors va mai exista in 2020?

  • si daca mergeau 100% la vot situatia era alta in opinia dumitale ?
   ies cumva azi in strada 18 % din populatia buc ?
   ce copilarii vorbiti !

   • sigur daca 100% se duceau la vot situatia era alta. In privinta celor 18% din buc pe care ii mentionati daca ies in strada, nu prea vad care e legatura cu procentajul de 18% pe tara care au votat PSD in alegerile generale? explicati-ne.

   • „ies cumva azi in strada 18 % din populatia buc ?”
    Raspunsul este: Nu; acum au iesit ceilatlti (diferenta dintre 18 si 100%) care n-au avut timp sa iasa cand au fost alegeri.Ce nu-ti este clar ?

   • si daca vreti parerea mea,domnule mihai !? site ul va exista,probabil isi va schimba si el numele,dar oameni muncii au nevoie sa fie ascultati; ce bine se simte un el si o ea cind seara se duc la culcare dupa ce si au esprimat dezgustul pe platforma ! sigur esprimarea e libera ,dar organili au dreptul sa cenzureze opiniili care ar afecta stabilitatea si unitatea ptr care au murit mosii si stramosii rominilor si siguranta conducatorilor lor de azi si de miine.
    domnule wilson ( sinteti englez de origine romineasca sau asa ptr cosmopolitism si toleranta intre popoare ?)diferenta intre 18% si 100% nu poate fi 6 %(bucuresti!) nici chiar ptr educatia din romania !
    sigur ca daca ieseau 100%,domnule intorsu,situatia era alta ! ha ha; io nu am capacitatea si autoritatea unui explicator, dar cred ca nici dvs nu puteti sa afirmati ca diferenta intre 100 si 18(82) sint votanti de opozitie ( sau ce credeti dvs ca ei ar fi votat !) faptul ca dvs presupuneti ca cei care nu s au dus la vot sint cei care va impartasesc opiniili dvs politice, asta nu ajuta cu nimic si nu i o dovada nici de inteligenta medie !
    incrincenarea din tara rominilor unde adevarul nu se spune si unde cei mai buni fii ai poporului sint si cei mai jmekeri, fac ca viitorul luminos sa fie tot mai aproape

    • nea dusule (e cu s sau cu sh?):
     – „faptul ca dvs presupuneti ca” – de unde stii matale ce presupun eu?
     – „nu i o dovada nici de inteligenta medie !” – hai nene, de ce jignesti? ti s-a pus o intrebare si matale dai cu noroi – hmmm semn ceva te deranjeaza, esti nesigur si (cu siguranta) cam prost educat
     – „rominilor”- bre, hai ca romAni (cu „i”din „A’) – hai ca nu greu nici la varsta dumitale sa mai inveti cate ceva; la fel si cu „incrincenarea” = incrAncenarea, „sint” = sUnt, „io” ar fi Eu (dar in fine, se accepta si varianta populara)
     – „viitorul luminos” suna a slogan de pe vreamea lui ceasca, hai bre ca au trecut aproape 30 de ani, mai schimba si dumneata sloganul

     Adevarul e ca statistic vorbind, PSD-ul a fost votat de 18% din populatie – ca o parte din cei care nu s-au prezentat la vot ar fi votat si ei tot cu PSD, se prea poate (nu am un glob magic in care sa citesc viitorul), insa e mai mult ca sigur ca aceea parte nu ar fi fost majoritara. Chiar si acum, asa numita victorie zdrobitoare a PSD-ului e clar compensata de opozitie (daca PMP-ul lui Basescu nu ar fi tradat).

      • ” unde cei mai buni fii ai poporului sint si cei mai jmekeri…”

       Și eu, care credeam că sunteți de pe-aiurea, dar văd că și dumneavoastră sunteți carevasăzică „din tara rominilor jmekeri” !

   • m-am intors! 100% nu vor niciodata la vot.10% nu vor iesi deloc: boli ,neputinta etc.10% chiar 15% sunt plecati afara.Daca nenea ciolos voia sa-i ”faca” pe psd modifica legea alegerilor printr-o OUG si punea la Circumscriptia ptr. diaspora macar 10% din totalul parl;amentarilor.Cu psd trb. sa joci tare si in stilul lor (esteuropean).
    Revin.Din 100 aia cam 75-80% e maxim ce se poate spera ca si prezenta la vot.Nu 41%. Ce au facut in 11.12.2017 restul? Gratare,betii,spalare pe creier la a3 si rtv,munte etc.Cf doctrinei ”o viata am si o gaura in fund” .Vor avea gaura in urmatorii 4 ani in tot ce inseamna viata lor in aceasta tara: pensii marite dar euro 5 lei,salarii marite dar inflatiepeste 5%, ioc autostrazi, ioc corvete,tbt, tancurisi avioane ptr. armata.Plus defrisari si UDMR la guvernare.Asa cand crezi in Romania.La final Romania va fi un fel de teleorman+/- platforma contributors pe care eu vreau s-o mai vad si dupa 2020.

 3. Liniile de atac nu sunt noi: A3 + RTV nu au facut nimic diferit pana acum, Parchetul General a dormit in cizme dand NUP dupa NUP (am fost foarte mirat si placut surprins de noul Procuror General pus de PSD de altfel). Guvernul Ponta a parut mai „moale”, insa USL cu cei 70% ai sai m-a speriat, am crezut ca vor face totul bucatele – nici pana acum nu am inteles ce s-a intamplat ca nu au reusit sa se mobilizeze (erau o fortza redutabila legislativa). Noutatea apare in privinta CCR-ului (desi am ceva dubii – PSD-ul nu e singur acolo, ultima decizie in privinta OUG13 a fost luata si de ceilalti magistrati – inclin sa cred ca poate dracul nu e asa de negru – un lucru il pot clar reprosa CCR-ului si anume ca uneori deciziile par fi date in doi peri, inca interpretabile, desi menirea lor este sa le faca interpretabile fara echivoc intr-un singur sens). O noutate (oare??) o reprezinta directia luata de Basescu + PMP, B1TV si Evz (cu al lui „maestru” – desi „maestrul” nu e la prima „ratacire”). O alta „noutate” ar fi acapararea ONG-urilor si a unor ziare consacrate anti-PSD (Romanialibera si Adevarul mai rezista insa dau deja semne de oboseala), „Romania Curata”cu girofarul Alina Mungiu-Pippidi este clar pe directia pro-PSD (cum altfel, patronul cine e?). Noutatea consta si in reactia opiniei publice – oricum vazandu-i pe Nastase si Ponta dand din coate, ma interb – e spectacol ieftin de magie? agiti o mana sa atragi privirile si cu cealalta ii furi omului portofelul?

 4. Vai de capul nostru si de zilele noastre! Care mai puteti, plecati cat mai repede din tara, fugiti unde vedeti cu ochii, preferabil cat mai departe!

 5. Fiecare capitalism isi are capitalistii sai !
  Asa si capitalismul romanesc si-l are pe Ion Tiriac.

  Magnatul roman declara prin anul 2003/2004, in orice caz inainte de intrarea Romaniei in UE ca tara noastra nu e pregatita sa vina cot la cot cu uriasele Europei si ca ar trebui sa ne mai luam un ragaz de vreo cativa ani buni pana sa facem pasul catre integrare. In principiu, declaratia sa era corecta. La acea epoca putini erau cei care puteau sesiza adevaratele resorturi ale celor afirmate de Ion Tiriac.

  Cati stiau faptul ca in 10-12 ani de cand se retrasese din tenis si pana la revolutia din decembrie 89 Tiriac, rezident in Germania Federala facuse din afaceri o avere de circa 15-20 milioane de marci, iar din 1990, anul repatrierii sale, si pana la momentul surprinzatoarei (doar pt unii) declaratii (2003-2004) Tiriac facuse miliardul de $ ?

  Acum stim cu totii ce avere are magnatul roman : sub un miliard de euro, dar ne putem inchipui cat ar fi valorat ea astazi, 14 martie 2017, intr-o Romanie aflata in afara UE, deci in afara REGULILOR, JUSTITIEI, STATULUI DE DREPT

  PS. Iata de ce asaltul contra justitiei continua !

 6. Să ne reamintim 1989. Bucuria eliberării nu a schimbat situaţia în care se afla practic toată ţara, toată societatea. NATIUNEA ceauşistă este o moştenire apăsătoare cu umbre otrăvite (.. apelul „academicienilor” colaboraţionişti pînă 1989…?…. ) pînă azi. FSN/Iliescu a continuat (mineriadele) cu acelaşi personal (punctul 8 de la Proclamaţia de la Timişoara), numai cu eticheta nouă FSN/SRI, în loc de PCR/securitate. O economie formată exclusiv 100 % din intreprinderi de stat cu un secretar PCR şi securist de intreprindere (sindicatele erau cureaua de transmisiune ale partidului) are personalul format în cei 45 de ani sub dictatura proletariatului. 1990 dispare (unde?… fără lustraţie pînă azi..) secretarul PCR din intreprinderi, dar nu dispare „hoţia” cu care s-au obişnuit în NATIUNEA ceauşistă (stiu despre ce scriu, i-am văzut de aproape pînă .. …) practic fără stat de drept. Deficitele de la start 1989 durează pînă azi. Statul de drept e cerut 2017 de cei mulţi de pe stradă. De ce a durat 27 de ani (… toţi au faliţii lor, numai noi nu avem faliţii noştri…. după I.L. Caragiale…) pînă cînd o mare parte a societăţii civice s-a antrenat în sfera publică – „rezist” – pentru a impune şi a controla statul de drept, pentru a apăra binele public? Spiritul civic 2017 e România libera, nouă, care preia 2019 preşedinţia UE 27.

  … „… Privilegiile sunt coloana vertebrală a PSD. Socialismul său de faţadă maschează, inabil, voracitatea prădătorului politic ce vizează menţinerea subdezvoltării autohtone. Din acest bazin al resentimentelor şi al complicităţilor se hrăneşte Liviu Dragnea. Dominaţia la care aspiră este aceea a liniştii ce permite vechilor şi noilor stăpâni ai României să exercite, netulburat, mandatul lor de drept divin.
  Francheţea cu care Ion Ţiriac îşi declară dispreţul pentru “ proşti” nu surprinde. Capitalismul oligarhic şi clientelar este creaţia FSN şi a PSD. Regimul Dragnea duce mai departe o moştenire glorioasă. Alianţa dintre subdezvoltare şi afaceriştii înregimentaţi este temelia pe care se sprijină România pe care o deţin în proprietate. Ideea de egalitate constituţională este suspectă şi trebuie eliminată. Iată de ce asaltul împotriva statului de drept va continua, implacabil. ….. „…..

  S-a realizat mult după 1989 prin intreprinderile private, româneşti şi din UE/exterior. E o societate nouă în formare. E o generaţie tînără care cunoaşte de 27 de ani libertate şi democraţie. Generaţia Internet- Google trăieşte într-o cu totul altă realitate decît generaţia părinţilor, cu biografia frîntă, defromată 1945- 1989. Conflictul de interese se articulează 2017 liber şi fără autocenzurare pe stradă. Ce urmează? Cum se pot repara, depăşi deficitele, decalajul „secular” în administraţia publică, în învăţămînt, sănătate şi la personalul de la cîrmă (stat naţional UNITAR centralizat)?

  In UE27 se regrupează 2017- 2022 statele partenere după interesele şi preferinţele de azi. Unde se află România azi (Franţa, Italia, Spania, Germania discută la nivel înalt azi, … un nucleu EURO cu numai 6-10 parteneri.. … cu Olanda, Belgia, Austria, Luxemburg, Portugalia, Slovenia)? Care sunt interesele majore ale ţării după care trebuie să se orienteze guvernul la cîrmă în Bucureşti 2017- 2021?

  Care sunt interesele castei politico- administrative de la Bucureşti 2017 ….. precis dar sarcastic prezentate de autor. Care soluţii 2017? Unde sunt elaborate şi unde prezentate? Nu mai rămîne mult timp de pierdut. Cred că instrumentele care stau la dispoziţie sunt de mai multe feluri. O posibilitate e restructurarea administrativă ( …. judeţele rămîn cu unele sarcini, spitale, licee, etc….cu personal redus simţitor, …. regiunile autonome cu personal mai competent şi mult mai bine plătit descentralizează o mare parte ale serviciilor publice, … deci mai puţină „hoţie” de la ministere, de la centru….). Vreau să amintesc doesebirea, decalajul în învăţămînt faţă de partenerii din UE, faţă de occident. Invăţămîntul autonom, (fără minister de învăţămînt în SUA, în Franţa statul nu impune o „istoriografie” oficială de sus… de la centru…am preluat modelul francez?… ) descentralizat e caracteristic pentru universităţile în UK, Elveţia, Germania etc. Autonomia unor instituţii publice ca universităţile şi centrele de cercetare (Max Planck Institute, Robert Koch, P. Ehrlich, Frauenhofer Gesellschaft, etc.) poate fi un început (… „academicienii”.. dezbinare, dezmembrare… pericol… săriţi… pedepsiţi… … C.V. Turor/PRM: ungurii sunt o gaură în harta României?!…). Inceputul începutului. Azi.
  Merge aşa mai departe cum PSDul lui Dragnea a început 2017, cu sprijinul unor medii TV& publicaţii în mîna oligarhilor? Minciuna stă cu guvernul la masă……

  Sa schimbăm totul, în principiu suntem pentru, doar ici colo în părţile esenţiale să nu se schimbe nimic… … după I.L. Caragiale.
  Curat murdar.

  • „…. fără minister de învăţămînt în SUA, ”

   dar Secretary of Education cu ce s-o fi ocupand in Guvernul SUA ?

 7. Re „Capitalismul oligarhic şi clientelar este creaţia FSN şi a PSD.”

  1. Ce e in Romania nu e capitalism. Afaceri cu statul, jaf de sus pana jos, conducere si administratie corupta, taxare la sange, stat umflat si neperformant, popor complet dependent si cu mentalitate de sclavi – asta nu e capitalism. Adevaratul capitalism e competitie, cerere/oferta, initiativa privata + libertatea individului, taxare mica si stabila care sa incurajeze afacerile, stat de drept, separarea puterilor.

  2. Da, e creatia FSN/PDSR/PSD. Probabil asta o fi vrut tatuca Iliescu (?) Sa-i scarbeasca intr-atat pe romani de ‘capitalism’ incat sa-i intoarca la cancerul socialist pentru inca doua generatii.

  • Sistemul economic din România este unul capitalist, chiar dacă statul este capturat de organizațiile oligarhilor. Dreptul de proprietate asupra capitalului și libertatea de a investi sunt protejate prin lege în România. Însă politicile guvernamentale urmăresc promovarea cu precădere sau în mod exclusiv a intereselor unui segment extrem de restrâns de populație reprezentat de persoane foarte bogate (oligarhi) și apropiați ai acestora, mulți proveniți din eșalonul secund al Securității și fostului PCR. Arhitectura acestui Sistem kleptocratic a fost imaginată și pusă în operă de către regimul Iliescu-Roman în perioada existenței FSN, iar ulterior a fost în permanență consolidat.

   Corupția despre care vorbiți reprezintă pe de o parte cel mai important eșec al pieței, iar pe de alta, o caracteristică definitorie a sistemelor economice kleptocratice. Așa cum în mod corect observați, în ciuda declarațiilor politice, într-o societate organizată în acest fel creșterea economică nu constituie un obiectiv central al statului, iar dezvoltarea și progresul cu atât mai puțin. Obiectivul central al kleptocrațiilor este, dimpotrivă, transferarea ilegală într-o măsură cât mai mare și cu riscuri minime a resurselor publice în proprietatea privată a oligarhilor. Este urmărită totodată menținerea și îmbunătățirea poziției economice ale membrilor kleptocrației, care dețin o parte importantă a bogăției/capitalului din statul respectiv. Acest obiectiv conex este realizat prin intermediul politicienilor-marionetă, care le promovează, așa cum am arătat interesele și cu sprijinul serviciilor de informații, poliție, justiție și cu ajutorul instrumentelor de oferite de mass-media. Ca urmare, o parte din resursele publice fraudate sunt direcționate către acestea.

   Menținerea timp îndelungat a sistemelor kleptocratice duce inevitabil la restrângerea unor drepturi cetățenești odată cu extinderea drepturilor oligarhilor, ceea ce face ca regimurile politice ale statelor captive să devină autoritare. Ele rămân, însă, interesate de promovarea creșterii economice, periferic, pentru a-și asigura pe de o parte resursele pe care le fraudează și a-și spori capitalul, iar pe de alta, pentru a evita răzvrătirea cetățenilor. Din nefericire, un astfel de sistem, similar celor de crimă organizată, tip Mafia, este extrem de greu de înlăturat. În orice caz, soluția NU este o economie socialistă, planificată, al cărei final este întotdeauna, după cum am văzut, falimentul.

 8. EU NU VREAU CONDUCĂTORI PENALI CARE ATACĂ JUSTIŢIA

  În România anului 2017 sunt 7600 de dosare de cercetare penală pentru oamenii politici, sunt zeci de miniştri, sunt zeci de preşedinţi şi vicepreşedinţi de consilii judeţene şi sute de primari şi de consilieri care au fost condamnaţi sau sunt în cercetare penală. România are cei mai mulţi politicieni corupţi din lume. Dispreţul, tupeul şi aroganţa politicienilor români au atins culmile nesimţirii politice.
  Ce fel de parlamentar esti, dacă ai furat şi înşelat? Cum te defineşti ca legiuitor, după ce ai fost cercetat pentru încălcarea legilor, pe care le-ai întocmit tocmai pentru a nu fi încălcate? Care adevăr şi care dreptate reprezinţi, imoralule?
  În ultimii 27 de ani, VOI politicienii corupţi aţi distrus economia ţării şi aţi falimentat întreprinderile. VOI aţi distrus agricultura şi aţi înstrăinat terenurile agricole. VOI aţi produs cel mai mare exod din istoria ţării şi a lumii contemporane, izgonind 3 milioane de oameni pentru a-şi căuta de lucru în afara ţării. VOI politicienii corupţi sunteţi distrugătorii ţării !
  Pe cine crezi că reprezinţi şi minţi, coruptule fărădelege? Corupţilor! Priviţi-vă în oglindă, pe cine vedeţi ? În mod sigur nu vedeţi realitatea : nişte ticăloşi oportunişti care şi-au votat legi pentru hoţie, legi pentru a fi deasupra celorlalţi, legi pentru a fugi de justiţie, legi pentru venituri, pensii şi privilegii neruşinate, legi pentru a jecmăni în linişte.
  Eu nu vreau să trăiesc în ţara Hoţiei, ci în ţara Responsabilităţii.Trăiesc printre oameni cu bun simţ şi cinstiţi. Vreau să mă reprezinte oamenii cinstiţi şi cu bun simţ. Doresc cu ardoare să fiu mandru de cei cărora le-am acordat şi mi-au răsplătit încrederea.
  Hei, politicienilor-demnitari corupţi! Sunteţi ruşinea Europei şi bătaia de joc a lumii ! M-am săturat de demagogia şi populismul vostru, de minciunile, înşelăciunile şi ipocrizia voastră ! Hei, politicianule-demnitar, de ce nu vrei să fii cinstit ? Fii onest, respectă oamenii şi legile şi vei fi respectat de oameni şi de lege! Voi parlamentarii cinstiţi, de ce nu curăţaţi sistemul politic de corupţie, de ce sunteţi 500 ?
  Chiar nimeni, noi toţi oamenii, nicio instituţie a statului de drept din România nu poate opri penalii să fie in Parlamentul şi Guvernul României ? Aşa se guvernează o ţară, cu infractori sau cu indivizi aflaţi în cercetare pentru fapte ilegale?
  Pentru a reforma clasa politică, NOI NE-AM SCHIMBAT ? NOI nu suntem ca EI ?
  Este atât de greu să ne purtăm unii faţă de ceilalţi cu bun simţ, cuviincios, să fim solidari pentru binele comunităţii, să ne respectăm reciproc şi să respectăm legile ? De ce nu dorim adevărul, dreptatea, justiţia în aceeaşi măsura în care vrem să fim respectaţi şi să ni se respecte drepturile ? De ce este atâta duşmănie între noi, atâtea certuri, atâta ură, atâta vrajbă ?
  Dupa 27 de ani de frământări, de ce nu suntem în stare sa fim uniţi, să recâstigăm încrederea în noi, să respectăm munca bine făcută?De ce nu avem instituţii ale statului care să promoveze autentic si satisfăcător virtuţile morale, să respecte fiecare om şi să asigure bunăstarea fiecărei familii ?
  Eu nu vreau conducători penali. VOI CEILALŢI, CE FACEŢI ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Ioan Stanomir
Profesor de drept constituţional la Facultatea de Ştiinţe Politice a Universităţii din Bucureşti, specializat în domeniul dreptului constituţional.

Carte recomandată

“Să nu apună soarele peste mînia noastră. Un psiholog clinician despre suferința psihică” – Andrada Ilisan

”Berdiaev spune că la Dostoievski singura afacere, cea mai serioasă, cea mai adîncă e omul. Singura afacere de care sînt preocupați toți în Adolescentul e să dezlege taina lui Versilov, misterul personalității sale, a destinului său straniu. Dar la fel e și cu prințul din Idiotul, la fel e și cu Frații Karamazov, la fel e și cu Stavroghin în Demonii. Nu există afaceri de altă natură. Omul este deasupra oricărei afaceri, el este singura afacere. Tot omul e și-n centrul acestei cărți. Și lipsa lui de speranță.” Continuare…

 

 

 

Carte recomandată

”Incursiunile în culisele puterii lui Vladimir Putin îi oferă cititorului panorama plină de nuanţe, paradoxuri şi simulacre a unui regim autocratic unic în felul său. Analizele lui Armand Goşu sînt articulate elegant şi se inspiră din monitorizarea directă a evenimentelor, ceea ce ne permite să traversăm nevătămaţi labirintul slav întins între Sankt-Petersburg şi Vladivostok.” (Teodor Baconschi)

Cumpara cartea, 39.95 RON

Daca doriti un exemplar cu autograf accesati linkul acesta

 

Esential HotNews

Top articole

Când plouă în Groenlanda e începutul apocalipsei climatice?

Așa s-ar putea deduce pe baza știrilor alarmiste declanșate de următorul anunț oficial: Pe 14 august 2021, în cel...

Despre educația morală a copiilor

Motto: V-am dat clasă cu opt clase /S-a terminat șmecheria / Sunt rege pe România! (Abi Talent)

De ce se scumpește energia? – întrebarea la care vrea să răspundă comisia parlamentară propusă de PSD

Înființarea acestei comisii care trebuie să "ancheteze" creșterea prețurilor la energie este una dintre cele mai mari ticăloșii pe care am văzut-o,...

România, septembrie 2021: radiografia unui impas

Septembrie 2021 este, în România, momentul unui alt impas istoric. Scenele de pugilat din Parlament, isteria mediatică, confuzia guvernamentală, toate acestea sunt...

Când oamenii mici lasă umbre mari înseamnă că soarele e la asfințit

                                                 Una din acele istorii care se vor adevărate, deşi nimeni nu ştie cât sunt de exacte,...

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro

MIHAI MACI – Cel de-al doilea volum din Colectia Contributors.ro

„Atunci când abdică de la menirea ei, școala nu e o simplă instituție inerțială, ci una deformatoare. Și nu deformează doar spatele copiilor, ci, în primul rând, sufletele lor. Elevul care învață că poate obține note mari cu referate de pe internet e adultul de mâine care va plagia fără remușcări, cel care-și copiază temele în pauză va alege întotdeauna scurtătura, iar cel care promovează cu intervenții va ști că la baza reușitei stă nu cunoașterea, ci cunoștințele. Luate indi­vidual, lucrurile acestea pot părea mărunte, însă cumulate, ele dau măsura deformării lumii în care trăim și aruncă o umbră grea asupra viitorului pe care ni-l dorim altfel.” – Mihai Maci Comanda cartea cu autograful autorului. Editie limitata.