miercuri, noiembrie 29, 2023

Regimul Putin îşi pregăteşte psihologic militarii pentru invadarea Ucrainei

“Aproximativ 400 de mercenari ai unei firme private de securitate americane sunt prezenţi în Ucraina, alături de soldaţii şi poliţia ucraineană în operaţiunile duse împotriva separatiştilor proruşi, scrie ziarul german Bild am Sonntag (BamS), citat de AFP”, anunţă şi pentru publicul românesc revista “Capital”. Ştirea a fost preluată şi de alte publicaţii româneşti şi străine. La momentul cînd scriu acest articol şi pe Wikipedia în limba engleză e menţionată implicarea americană în evenimentele din Ucraina pe baza celor scrise de ziarul german Bild.

Articolul explică mai departe: “Potrivit informaţiilor, bazate pe comunicaţiile radio dintre centrele de comandă ale armatei ruse, interceptate de Agenţia americană de securitate NSA şi transmise apoi serviciilor secrete germane(BND), mercenarii americani coordonează şi dirijează operaţiunile de gherilă împotriva separatiştilor proruşi din jurul oraşului Slaviansk”.

De multă vreme propaganda rusească pretinde că americanii s-au implicat în evenimentele din Ucraina. Acum, că ştirea vine de la o revistă germană, totul pare mult mai credibil.

Să analizăm însă mai atent ce a scris revista germană. Discutăm despre implicarea mercenarilor americani alături de forţele ucrainene, în luptele împotriva separatiştilor pro-ruşi. Dacă mercenarii luptă de partea ucrainenilor, dezvăluirea de ce e făcută pe baza interceptărilor comunicaţiilor armatei RUSE? N-ar trebui să se bizuie pe interceptarea comunicărilor armatei UCRAINENE? Pînă la urmă un singur lucru e dovedit: că ruşii vorbesc despre implicarea mercenarilor americani. Păi asta vorbesc de mult prin propaganda lor, nu trebuiau interceptate comunicaţii secrete ca să ştim asta!

Vocea Rusiei în limba română a reluat şi ea ştirea, prin articolul lui Igor Strileţki “Mercenari americani luptă în Ucraina”. E citat din nou ziarul german (se poate spune că nu ruşii, ci germanii confirmă, totul primeşte un aer de credibilitate sporit), dar se omite elementul esenţial: sursa informaţiilor sînt comunicările armatei ruse. Nici o altă sursă. Adică, americanii au interceptat comunicaţii militare ruse (ceea ce fac frecvent şi ruşii sînt conştienţi de asta; anumite chestii în acele comunicaţii pot fi spuse chiar cu scopul de a ajunge la urechea americanilor – e o procedură folosită în lumea serviciilor secrete), apoi au transmis automat informaţia aliaţilor germani din NATO, iar de acolo a aflat-o şi un ziarist german. Iar acum în întreaga lume se reia informaţia pornită din surse militare ruseşti, prezentată însă propagandistic ca fiind confirmată de germani şi americani.

Fac o comparație: Dacă în decembrie 1989 cineva ar fi interceptat comunicațiile armatei române, ar fi constatat că se vorbește despre faptul că ungurii au năvălit în țară. Asta era propaganda regimului ceaușist care a fost transmisă militarilor, pentru a-i convinge să acționeze împotriva manifestanților (pe atunci încă nu se lansase planul propagandistic B cu intervenția rușilor). Interceptarea respectivă nu ar fi dovedit nimic despre ce fac ungurii, ci numai despre cum înfățișează regimul Ceaușescu situația în rîndul militarilor români.

Presupunînd adevărat ce a scris ziarul german Bild, consider că avem acum indicii doar despre un lucru: regimul Putin face propagandă în rîndul propriilor militari precum că în Ucraina acționează mercenari americani. Nu este o dovadă că regimul Putin are dreptate cu privire la implicarea mercenarilor americani, dar e un fapt îngrijorător. Poate fi un indiciu că regimul Putin își pregătește psihologic militarii pentru invadarea Ucrainei.

Mai citeşte:
Putin şi Gorbaciov – două politici externe diferite
Moise Guran justifică crimele din decembrie 1989
Propagandă ceauşistă la “Vocea Rusiei”
Vocea Rusiei continuă propaganda în favoarea lui Ceaușescu

Distribuie acest articol

17 COMENTARII

 1. in primul an de scoala primara,aveam 7 ani,am fost dus cu clasa intr o excursie tematica,ha ha; la Moisei !
  si acolo tovarasha ne a spus cum ungurii au omorit o multzime de rumini !
  in timpul serviciului militar,imi amintesc ca intr o seara,am fost anuntzatzi ca intram in alerta si ca vom dormi peste noapte imbracatzi ! tot asha,ptr ca ungurii ar intentziona sa intre in Transilvania

 2. Cu trecerea timpului tot mai multa lume incepe sa creada ca, in ceea ce priveste Ucraina, jocurile sunt facute si ce a mai ramas chibitilor de pe margine e sa priveasca cum se face istoria. Un motiv pentru care anumite scurgeri de informatii, favorabile rusilor (si nu numai), apar in „Bild” si nu in „Le Figaro” este sintetizat in urmatorul articol: http://nationalinterest.org/blog/jacob-heilbrunn/why-germany-admires-putin-10385
  Germania, oricum face un joc dublu pentru ca are interese majore in Rusia si in pofida presiunilor americane „ii este mai aproape maieul decit camasa”.
  In ceea ce priveste mercenarii, instructorii militari, freedom figters, teroristii, insurgentii, toate partile implicate participa cu „voluntari” a.i. daca nu iese cu prea mare varsare de sange, nici n-au mancat usturoi, nici gura nu le pute: http://time.com/95898/wolves-hundred-ukraine-russia-cossack/
  Cit priveste moralul…sunt convins ca generalii rusi il au destul de ridicat dupa acapararea Crimeii. Au luat un teritoriu in care n-au tras nici un foc de arma si-n care i-au „jucat” pe americani ca pe niste copii. Cred ca scopul articolului a fost pentru noi, chibitii, ca sa ne intre-n cap ca totul are o justificare. Pentru ce va urma, of course.

 3. Daca KGB-ul vroia sa faca o dezinformare, fiti sigur ca faceau astfel incat scurgerea de informatii sa fi venit din sursele cele mai sigure (ca oricum e neclar modul anume cum jurnalistii obtin astfel de informatii). Hai sa ne respectam dusmanul: conspiratiile secrete de razboi ale temutului KGB nu le demascheaza revolutionari romani pe contributors.ro

  • @ kinn,
   reciteste articolul (eventual si ceva Istorie).
   Nimeni nu „demascheaza” pe contributors ceva, ci arata, pentru cunoscatori macar, cum procedeaza rusii.
   Scurgerile de informatii se fac in doua feluri:
   – fara voie;
   – cu voie.
   Cind sint facute cu voie, atunci se intimpla ceea ce vrea sa ne spuna autorul, si sint dezinformari. Si, de fapt, rusii sint buni la asa ceva. Antreneaza mass media si exista destui novici, scuze, ca tine, care sa-i creada.

   • Nu cred ca scurgerile „cu voie” sunt dintre cele pe care oricare contributor le poate remarca doar daca citeste atent ziarul. Adica, scrie negru pe alb ca inregistrarile sunt ale armatei ruse, autorul n-are alt merit decat ca atrage atentia asupra a ceva clar ca lumina zilei. S-or baza dezinformarile KGB-ului pe faptul ca oamenii nu stiu sa citeasca altceva decat titluri de o schioapa?

    Pentru dezinformari kaghebiste autentice exista, fara indoiala, batalioane intregi din armata ucraineana la dispozitie, ca sa nu mai zic de jurnalisti si „pundits” respectati in taberele cele mai occidentale.

    • Ziarul Bild pomenește că informațiile provin din convorbirile armatei ruse. O mulțime de alte mijloace de informare, în întreaga lume, nu numai Vocea Rusiei, prezintă apoi știrea despre mercenarii americani sub forma „ziarul german Bild scrie”, fără să mai pomenească că sursa ziarului german o reprezintă niște convorbiri ale rușilor.

 4. Vorbim de un regim dictatorial condus de un ofiter KGB: dezinformarea este a doua natura pentru acest gen de oameni. Putin isi atinge „scopul” dezinformand, astfel incat realitatea sa devina cea pe care si-o doreste.
  Cand nu ai ce oferi poporului din ce in ce mai pauper, le servesti „grandoare”: „vom fi iar ce-am fost, chiar mai mult decat atat.”
  Acest conflict se va sfarsi foarte prost pentru Federatia Rusa si Putin. Nu e vorba de al doilea razboi rece, ci de inceputul sfarsitului ultimei dictaturi rusesti: „Vom zdrobi, vom cuceri, vom fi iar ce-am fost…”. Vorbe fara acoperire!
  Imi aduc aminte de razboiul din Cecenia: luni de zile s-a chinuit armata rusa pentru a ingenunchia un popor de nu mult peste un milion de locuitori: bombardamente intense cu artilerie grea si rachete, aviatie, tancuri si o suta de mii de militari pentru… o limba de pamant a unui popor care nu dorea altceva decat independenta, libertatea.
  Ma intreb cate milioane de militari, cate zeci de mii de tancuri, piese de artilerie, rachete si avioane militare trebuiesc pentru a ingenunchia un popor de aproape 50 de milioane de locuitori? Este Federatia Rusa capabila sa sustina financiar un razboi (de uzura) in Ucraina? Parerea mea este: categoric NU! SUA, care sunt o putere economica uriasa pe langa Federatia Rusa, SUA hranind jumatate din populatia planetei, au intrat in colaps economic, tragand restul lumii dupa ele, datorita nefericitului razboi din Irak ce le-a costat milioane de dolari pe zi. Inca nu si-au revenit din aceasta „aventura”.
  Crede cineva ca Federatia Rusa va putea rezista economic mai mult de o luna intr-un razboi de uzura cu un popor care este dispus sa moara pentru propria-i libertate si emancipare (vezi euro-maidanul de acum cateva luni)? Va putea rezista Federatia Rusa nu numai cheltuielilor militare, dar si sanctiunilor economice ale statelor civilizate, adica acele state care conteaza economic, de fapt? Va putea rezista Federatia Rusa oproboiului public international si izolarii totale? Ma cam indoiesc.
  Restul este praf in ochii rusilor si vorbe goale pentru a le aminti de grandoarea si eternitatea Mamei Rusii. Poate ca o parte din rusi cat si o parte din euro-sceptici sa guste gogosile propagandei rusesti, insa adevarul este cu totul altul: trezirea la realitate a rusilor va fi dureroasa. Cat si a inconstientilor de pe la noi sau de-aiurea!

 5. NU exista om mai prost decat americanu” spunea o replica dintr-un film romanesc.
  Pana acum insa, rusii nu s-au batut cu americanii decat indirect – prin intermediul altora pe care respectivii i-au ajutat mai mult s-au mai putin consistent cu trupe, instruire si armament.
  (vezi Vietnam, Coreea, Afganistan) -, iar paralela cu ungurii nu-si gaseste rostul!(?actionau in RSR mercenari americani, pentru in Ungaria hortista trupe de comando prin ardeal?).
  Rezulta ca rusii nu planuiesc o invazie si un razboi deschis cu armata ucraineana sustinuta de catre mercenarii americani, ci vor ajuta separatistii prin toate mijloacele! (inclusiv cu trupe fara insemne – mai putin mercenare, ca cele din Spania)
  Care se vor lupta ca mushahedinii in Bosnia si Kosovo pana cand se lamuresc lucrurile, la saturatie!

 6. De peste un deceniu constat cu stupoare cum o serie de români (ba chiar germani-români) emigrați ÎNAINTE DE 1989, adoptă retorica anti-americană. Deși respectivii vin dintr-o țară care a avut MUL MAI MULT de suferit din pricina rușilor decît a USA, deși cunosc foarte bine șmecheriile comuniste, persoanele în cauză dau din cap, precum cățeii de sub luneta posterioară a Daciilor ceaușiste, la imensa escrocherie ”rușii – kein problem – AMERICANII E DE VINĂ. Că cetățenii fostei RFG simt (mai mult decît gîndesc) că, de fapt, yankeii i-au învins în WW2 este corect – fără America, direct sau indirect, nu se știe care ar fi fost rezultatul. Însă a oblitera primitivismul asiatico-sovietic în defavoarea Washingtonului, ne demonstrează EFICIENȚA mașinăriei de propagandă moscovită PE TERMEN LUNG.

  ȘI ROMĂNIA ?

  • Eficiența asta pe termen lung are de fapt legătură cu psihologia. După vârsta de 30-35 de ani, scade capacitatea individului de a raționa și el ajunge să se bazeze din ce în ce mai mult pe șabloane și pe atitudini emoționale, decât pe evaluarea obiectivă a situației. Se pare că în jurul vârstei de 45 de ani, 85-90% dintre indivizi decad suficient încât să devină practic identici (dpdv mental) cu părintele lor de același sex.

   Și așa descoperim cum oameni care la vârsta de 25-30 de ani păreau sănătoși la cap, se dovedesc începând cu 45-50 de ani, complet detașați de realitate. Și repetă nu doar prostiile propagandistice curente, ci și pe cele care li se serveau în tinerețe, pe vremea când păreau imuni la așa ceva. Și nu e vorba numai de mașina de propagandă moscovită, Dan Voiculescu face exact același lucru cu Antena 3, știe pe ce ”butoane” să apese, iar ”mahalaua ineptă” se uită ca vrăjită la Antena 3. La fel ca și la Russia Today.

   • „Și așa descoperim cum oameni care la vârsta de 25-30 de ani păreau sănătoși la cap, se dovedesc începând cu 45-50 de ani (acei 85-90% dintre indivizi care decad suficient încât să devină practic identici (dpdv mental) cu părintele lor de același sex), complet detașați de realitate. ”

    Foarte interesant. Puteti sa furnizati ceva bibliografie?

     • Merci. Imi aminteste de un alt studiu la fel de valoros… :)

      11 SCIENTIFIC PROOFS THAT BREAD IS DANGEROUS

      1)- Bread is often a “GATEWAY” food item, leading the user to “harder” items such as butter, jelly, peanut butter and even cold cuts.

      2)- Fully HALF of all children who grow up in bread-consuming households score below average on standardized tests.

      3)- In the 18th century, when virtually all bread was baked in the home, the average life expectancy was less than 50 years; infant mortality rates were unacceptably high; many women died in childbirth; and diseases such as typhoid, yellow fever and influenza ravaged whole nations.

      4)- More than 90% of violent crimes are committed within 24 hours of eating bread.

      5)- Bread is made from a substance called “dough.” It has been proven that as little as one pound of dough can be used to suffocate a mouse. The average American eats more bread than that in one month!

      6)- Primitive tribal societies that have no bread exhibit a low occurrence of cancer, Alzheimer’s, Parkinson’s disease and osteoporosis.

      7)- Bread has been proven to be addictive. Subjects deprived of bread and given only water to eat begged for bread after only two days.

      8)- More than 98% of convicted felons are bread eaters.

      9)- Bread has been proven to absorb water. Since the human body is more than 90% water, it follows that eating bread could lead to your body being taken over by this absorptive food product, turning you into a soggy, gooey bread-pudding person.

      10)- Newborn babies can choke on bread.

      11)- Bread is baked at temperatures as high as 400 degrees Fahrenheit! That kind of heat can kill an adult in less than one minute

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Marius Mioc
Scriitor. In decembrie 1989 a participat la revoluţie. Prezent în 16 decembrie 1989 în mulţimea de lîngă casa pastorului Laszlo Tokes. Arestat în noaptea de 16/17 decembrie 1989, eliberat în 22 decembrie. Mi s-a întocmit dosar penal ca urmare a participării la revoluţie (sînt 4 asemenea dosare penale aflate în evidenţa Parchetului Militar Timişoara ca urmare a revoluţiei din 1989). În 28 iunie 1990 dosarul penal primeşte rezoluţia de neîncepere a urmăririi penale ca urmare a faptului că infracţiunea de propagandă împotriva orînduirii socialiste a fost eliminată din codul penal. Rezoluţia parchetului o găsiţi la http://wp.me/pjejF-3CV Volume publicate: - Falsificatorii istoriei, Editura Almanahul Banatului, 1994 - Falsificatorii istoriei (ediţie revăzută şi adăugită), Editura Marineasa, 1995 - Revoluţia din Timişoara aşa cum a fost, Editura Brumar, 1997 - Revoluţia din Timişoara şi falsificatorii istoriei, Editura Sedona, 1999 - Revoluţia fără mistere: Începutul revoluţiei române. Cazul Laszlo Tokes, Editura Almanahul Banatului, 2002 - The anticommunist Romanian Revolution of 1989, Editura Marineasa, 2002, reeditată 2002, 2004 şi la Editura Artpress 2007 - Libertatea şi politrucii, Editura Mirton, 2003 - Revoluţia din 1989 şi minciunile lui Marius Tucă, ziar – ediţie specială, 10 martie 2004 - Curtea Supremă – Procesele revoluţiei din Timişoara (1989), Editura Artpress, 2004 - Revoluţia din 1989 şi minciunile din Jurnalul Naţional. Mitul agenturilor străine. Mitul securităţii atotputernice, Editura Marineasa 2005. - Revoluţia din 1989, pe scurt, Editura Artpress, 2006 - La revolution roumaine de 1989, Editura Artpress, 2007 Coautor la următoarele cărţi: - O enigmă care împlineşte 7 ani, Fundaţia Academia Civică, Biblioteca Sighet, 1997 (capitolul “Măsluirea istoriei revoluţiei”). Coordonatorul cărţii – Romulus Rusan - Întrebări cu şi fără răspuns, Editura Mirton 2001 (capitolul “Politicienii şi revoluţia din 1989″). Coordonatorul cărţii – Iosif Costinaş - Revoluţia română din 1989. Istorie şi memorie, Editura Polirom, 2007. Coordonatorul cărţii – Bogdan Murgescu

Carti noi

Revoluția Greacă de la 1821 pe teritoriul Moldovei și Țării Românești

 

Carti noi

„Jurnalul de doliu scris de Ioan Stanomir impresionează prin intensitatea pe care o imprimă literei, o intensitate care consumă și îl consumă, într-un intangibil orizont al unei nostalgii dizolvante. Biografia mamei, autobiografia autorului, atât de strâns legate, alcătuiesc textul unei declarații de dragoste d’outre-tombe, punctând, în marginea unor momente care au devenit inefabile, notele simfoniei unei iremediabile tristeți… vezi amanunte despre carte
 „Serhii Plokhy este unul dintre cei mai însemnați experți contemporani în istoria Rusiei și a Războiului Rece.” – Anne Applebaum
În toamna anului 1961, asasinul KGB-ist Bogdan Stașinski dezerta în Germania de Vest. După ce a dezvăluit agenților CIA secretele pe care le deținea, Stașinski a fost judecat în ceea ce avea să fie cel mai mediatizat caz de asasinat din întregul Război Rece. Publicitatea iscată în jurul cazului Stașinski a determinat KGB-ul să își schimbe modul de operare în străinătate și a contribuit la sfârșitul carierei lui Aleksandr Șelepin, unul dintre cei mai ambițioși și periculoși conducători sovietici. Mai multe…
„Chiar dacă războiul va mai dura, soarta lui este decisă. E greu de imaginat vreun scenariu plauzibil în care Rusia iese învingătoare. Sunt tot mai multe semne că sfârşitul regimului Putin se apropie. Am putea asista însă la un proces îndelungat, cu convulsii majore, care să modifice radical evoluţiile istorice în spaţiul eurasiatic. În centrul acestor evoluţii, rămâne Rusia, o ţară uriaşă, cu un regim hibrid, între autoritarism electoral şi dictatură autentică. În ultimele luni, în Rusia a avut loc o pierdere uriaşă de capital uman. 
Cumpara cartea

 

 

Esential HotNews

Top articole

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro