luni, iunie 17, 2024

Renate Weber și sinecurile sale

Cu ocazia alegerilor pentru Parlamentul european din 26 mai, electoratul i-a spus d-lui Călin Popescu-Tăriceanu că s-a cam dus baba cu colacii.
Că i-a cam trecut vremea, că ar fi timpul să se retragă, că nimeni nu mai dă nici măcar o ceapă degerată nici pe el, nici pe minciunile sale. Că parcursul lui de ființă îngâmfată, etern încântată de sine, veșnic bine orientată, care a trecut nepăsătoare și cu nesimțire maximă de la un partid la altul, care, mai mult, a inventat partidulețe pe care mai apoi a știut să le vândă de așa manieră încât el personal să se mai căpătuiască o dată și încă o dată chiar în așa măsură încât să ajungă președintele PNL și prim-ministru, care atunci când nu a avut funcții a făcut bani a ajuns foarte aproape de punctul terminus. Că și creația mincinoasă numită ALDE care a păcălit o vreme chiar și pe cei din familia europeană cu același nume nu mai înseamnă astăzi pentru români nimic. Că poporul nu o mai vrea și pace. Aleluia! Alianța domnului Tăriceanu cu propria-i micime, impostură, cu tupeul devenit marcă de identificare nu mai e dorită de electorat și pace. Astfel făcându-se că nici măcar un singur candidat al respectivei creații politice de buzunar, artificiale, astăzi lipsite de orice urmă de credibilitate, nu a fost ales să facă parte din Parlamentul European. Și tot astfel rămânând cu buzele umflate și fiind silite să stea acasă și cele două dive, altminteri cam supraponderale și binișor îmbătrânite, expirate ale partidulețului în cauză. Dive ce se concurează una pe alta la capitole dezonorante precum cameleonism, gust al parvenirii, traseism politic, imoralitate. E vorba, ați ghicit, desigur, despre Norica Nicolai și Renate Weber.
Numai că, iată, dl. Tăriceanu nu se lasă. Obrăznicia lui e fără seamăn. Încurajat de organizațiile de bază, acționează precum Agamemnon Dandanache. Dă și luptă. Inventează împreună cu inși de aceeași teapă de la PSD fraude electorale, își dă votul pentru tot felul de ridicole și inutile comisii de anchetă, își anunță candidatura la viitoarele alegeri prezidențiale îndemnat patetic să o facă întru salvarea națiunii de o altă inenarabilă doamnă pe nume Liliana Mincă. Mai mult. Nu le uită nici pe sus-numitele cucoane Weber și Nicolai. Și vrea să le căpătuiască. Pe banii românilor, desigur.
Puțin contează că la alegerile din urmă cu o lună, poporul le-a spus lui Tăriceanu și compania că nu îi mai vrea și pace. Aceluiași popor pare-se că i se va băga pe de-a sila pe gât cucoana Renate Weber. Care datorită aritmeticii parlamentare și protecție lui Călin Anton Popescu-Tăriceanu își va putea astfel trece în cv, fără a avea pentru aceasta nici cel mai mic merit, doar fiindcă a miluit-o partidul, și postul de avocat al poporului.
Poporul? Care popor? El puțin contează. Pentru total lipsita de scrupule și de bun simț doamnă Renate Weber care ba l-a slujit și lăudat pe Soros a cărui fundație – filiala românească- a prezidat-o, ba l-a hulit în clipa în care i-a cerut-o dl. Tăriceanu, care ba s-a făcut preș în fața d-lui Băsescu, ba l-a făcut în toate felurile pe la televiziunile famiglie Voiculescu atunci când s-a văzut obligată să părăsească aparatul de lucru al Adminstrației prezidențiale importante sunt doar funcția și banii.
“Avocatul Poporului e al celor de la ALDE”, ciripea zilele trecută analfabeta funcțional Viorica Dăncilă. Anunțând astfel rezultatul încă unei împărțeli politice mizere, menite să perpetueze funcționarea unei alianțe de guvernare care, în mod vizibil, duce România spre dezastru. Pentru Dăncilă, Tăriceanu și ceata puțin contează că poporul nu vrea un astfel de avocat. În vremea ce pentru doamna Weber importantă este doar sinecura.
Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro și pe blogurile adevărul.ro

Distribuie acest articol

8 COMENTARII

 1. E clar cât valorează poporul pentru Tăriceanu, pentru Weber și pentru marea majoritate a politicienilor. N-a ales-o poporul pe Weber să reprezinte Romania la Parlamentul European, dar musai trebuia aleasă undeva ca să reprezinte poporul!

 2. Vorbim de consecintele unui vot,mai precis de neprezentarea la vot, care a facut posibil o asemenea stare de fapt.Sa speram ca in anul 2020 vom vota, in cunostinta de cauza, pentru a indrepta lucrurile, a stopa involutia si a elimina relicvele conservate in diferite pozitii sociale, unde nu au locul respectiv chemarea…

 3. Mie mi se pare că dl Soros a izbândit. A reușit, iată, să-și instaleze omul într-una intre funcțiile importante în orice stat democratic. Prin urmare, Statul paralel se consolidează.

  În completare, dl T Băsescu este din ce în ce mai înverșunat împotriva justiției, ca reprezentant al Partidului Miscarea Populară, formațiune politică cât se poate de democratică. (Am sesizat cacofoniile și le-am lăsat în text.)

  Partidul d-lui Ponta, ProRomânia, ilustru reprezentant al tineretului revoluționar democratic, formațiune politică tot mai prezentă la TV și în viața noastră pe măsură ce capătă amploare prin cooptarea autenticilor democrați din PSD, se manifestă din ce în ce mai apropiat de linia politică a tandemului Dragnea-Dăncilă.

  PNL și USR văd că întârzie să dea pensii și salarii, precum îndemna dl Deputat Mitralieră.

  Prin urmare, așa cum ziceam altundeva, parafrazând un cunoscut realizator TV, cred că putem vedea întunericul de la capătul tunelului.

 4. Avocatul poporului este o functie sensibila in echilibrul puterilor in stat si, cu aceasta femeie acolo, va fi mai greu de schimbat in bine lucrurile de catre o alta guvernare. A se vedea cum si-a plantat regimul PSD oamenii in functii-cheie (Savonea, Dorneanu et Co etc.) si cat de greu va fi sa fie inlocuiti cu oameni competenti si democrati. Vor trebui cu totii dati afara, iar ei vor da in judecata statul roman pe la forurile externe si se vor prezenta drept victime politice.

 5. Amintindu-mi cine au fost primii presedinti ai Fundatiei Soros pentru o Societate Deschisa – Pralong, Teodorescu s.a.) – as zice ca prima sinecura dupa `90 a venit dintr-un pachet mai mare de `servicii`.pentru Romania iesita de dupa cortina de fier. Si nu ma refer la curatatorie, baby-sitting sau mentenanta…. Urmatoarele sinecuri s-au `tras` una din cealalta.

 6. Renate Weber măcar nu-i analfabetă (ca majoritatea celor care ocupă marile dregătorii).
  Există sinecuriști buni și sinecuriști răi. Puteți găsi de ambele părți ale liniei frontului politic. Dacă vreți, vă dau exemple.

  • Cu tot respectul, nici expiratul Ciorbea nu era nici pe departe un analfabet. Nu despre analfabetism e vorba in propozitie.

 7. Tendinta de feminizare a functiilor de raspundere in sistem continua fiindca e profitabil si foarte bine apreciat de forurile UE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Autor

Mircea Morariu
Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Sprijiniți proiectul Contributors.ro

Carti

„Greu de găsit un titlu mai potrivit pentru această carte. Într-adevăr, Vladimir Tismăneanu are harul de a transforma într-o aventură a cunoașterii materia informă a contorsionatei istorii a ultimei sute de ani. Pasiunea adevărului, obsesia eticii, curajul înfruntării adversităților își au în el un martor și un participant plin de carismă. Multe din concluziile sale devin adevăruri de manual. Vladimir Tismăneanu este un îmblânzitor al demonilor Istoriei, un maître à penser în marea tradiție – pentru a mă restrânge la trei nume – a lui Albert Camus, a Hannei Arendt și a lui Raymond Aron.“ — MIRCEA MIHĂIEȘ 

 

 

Carti noi

Definiția actuală a schimbării climei“ a devenit un eufemism pentru emisiile de CO2 din era post-revoluției industriale, emisii care au condus la reificarea și fetișizarea temperaturii medii globale ca indicator al evoluției climei. Fără a proceda la o „reducție climatică“, prin care orice eveniment meteo neobișnuit din ultimul secol este atribuit automat emisiilor umane de gaze cu efect de seră, cartea de față arată că pe tabla de șah climatic joacă mai multe piese, nu doar combustibilii fosili. Cumpără cartea de aici.

Carti noi

 

„Avem aici un tablou complex cu splendori blânde, specifice vieții tărănești, cu umbre, tăceri și neputințe ale unei comunități rurale sortite destrămării. Este imaginea stingerii lumii țărănești, dispariției modului de viață tradițional, a unui fel omenesc de a fi și gândi.", Vianu Mureșan. Cumpara volumul de aici

 

Pagini

Esential HotNews

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro