duminică, octombrie 17, 2021

Reperele morale ale PSD

Una dintre marile și deloc inocentele aberații legislative comise de majoritatea parlamentară PSD-ALDE se cheamă Legea recursului compensatoriu. Inventată sub pretextul că astfel s-ar pune în practică solicitări exprese ale Uniunii Europene și s-ar evita sancțiuni financiare considerabile.
Grație respectivei legi prin care PSD și ALDE sperau să își sporească bazinul electoral, însă care are deja efect de bumerang şi în mod sigur, va duce la încă o scădere în sondaje a respectivelor partide, pare-se că au fost deja puși în libertate peste 10.880 de pușcăriași dintre care deja s-au întors la închisoare fiindcă au comis infracțiuni extrem de grave 188 de indivizi. Pe piaţă se vehiculează cifre încă şi mai îngrijorătoare, unele vorbind chiar despre ceva mai mult de 700 de eliberaţi care au recidivat. Aproape zilnic presa ne furnizează informații despre furturi, violențe, violuri, crime comise de beneficiarii legii. PSD și partenerii lor din ALDE se încăpățânează, la fel cum o fac și în alte domenii, să nu cedeze în fața evidenței. Mai nou, dau vina pe guvernul tehnocrat mimând că au uitat că majoritatea parlamentară a votat legea.
Parlamentarii majorității și guvernanții vor merge cu absurdul, dar și cu ofensa adusă oamenilor cinstiți din România încă și mai departe căci marele profesor universitar și rector suspendat al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, tot mai ridicolul personaj Tudorel Toader, dă semne că ar vrea ca celor care sunt puși în libertate să li se acorde și despăgubiri bănești pentru condițiile mizere din penitenciare. Pare-se că de bani ar urma să beneficieze și megapușcăriașul Adrian Severin care, alături de alt escroc de talie mare, Adrian Năstase, a avut parte de un loc în fața într-una dintre lojile centrale ale Ateneului, cu ocazia ceremoniei de preluare a președinției Consiliului European de către România. Unde mai pui că dl. Severin a avut tupeul de a scrie pentru imunda publiație dcnews, acolo unde prestează furajatul de către PSD Bogdan Chirieac, blasfemia intitulată Isterie neofascită la Ateneul român în care are neobrăzarea de a înfiera pe cei care au protestat în frig, în vreme ce fostul condamnat pentru mită a stat la căldurică și a fost tratat ca și cum ar fi mândria României.
Toate acestea se petrec în condițiile în care se înmulțesc informațiile referitoare la precaritatea asistenței medicale, la lipsa acută de medicamente, la incidența în creștere a infecțiilor intraspitalicești, la lipsa aparaturii medicale, la alocațiile de hrană zilnice tot mai insuficiente. În vremea în care guvernul PSD-ALDE a amânat începerea construirii promiselor spitale regionale care se vor constitui dacă PSD se va perpetua la putere și cu ajutorul voturilor eliberaților înainte de termen din închisori la Sfântu’ Așteaptă.
Din câte se pare, guvernanții vor avea bani pentru hoți, violatori, bandiți și criminali la drumul mare, însă nici în anul 2019 nu își va îndeplini obligațiile legale prevăzute de Legea 85/2016. Aceea dată în ultimele luni de funcționare a guvernului condus de dl. Dacian Cioloș, lege printre ai cărei inițiatori se află și actualul ministru al Educației, d-na Ecaterina Andronescu. Un act normativ care prevede plata în tranșe anuale a banilor de care au fost privați, în urma tăierilor salariale din anul 2010, angajații din învățământul de toate gradele.
Dovadă că pentru dl. prof.univ. dr. Tudorel Toader și pentru guvernul din care domnia sa se zbate cu toate forțele să facă parte și pe mai departe, un pușcăriaș este mai important decât „un dascăl”.
Fapt semnificativ pentru reperele morale ale PSD.

Distribuie acest articol

10 COMENTARII

 1. Morala si PSD (sau orice alta gasca numita PNL, UDMR, PNR, PMP, etc) nu au ce sa caute in aceeasi propozitie. Singurul reper al acestor gasti este banul.

 2. Acest razboi al Rusiei cu Occidentul nu presupune doar „implantarea” unor lideri ultranationalisti la conducerea statelor UE sau chiar in SUA (Trump), ci mai presupune si asigurarea sprijinului politic al acestora in parlamentele nationale. Asadar, orice idee totalitarista si nationalista este votata si apoi aplicata ca lege in statul respectiv.
  Asa ca nu va mai mirati ca unuii precum Severin sau Nastase stau la caldura la 2 metri de liderii UE, pentru ca ei fac legea in Romania. De altfel, Dragnea a aparut in dimineata asta intr-un ziar distribuit prin institutiile europene cu scopul de a arata lumii europene cine conduce cu adevarat Romania si cine este jupanul. In interviu l-a facut KO pe Iohannis acuzandu-l de legaturi cu serviciile si statul paralel („deep state”), precum si de toate relele care ni se trag de la el. Ciuma rosie se pare ca se extinde treptate si in vest…

  • Europenii nu sunt la fel de prosti ca romanii. Nu se lasa europenii pacaliti de un tabloid de doi bani, n-a reusit Putin sa pacaleasca Occidentul, ci doar pe prostii din est.

  • @mike – vezi că ai uitat să incluzi și formula magică: ”Putin are un adversar de neclintit la Berlin”. Așa se face treaba până la capăt :)

 3. PSD-ALDE au deschis larg cutia de valori care îi definește. În ultimele zile au apărut și imagini filmate (vezi crimă, viol, tâlhării etc.).Unii dintre cei mulțumiți de politica de față aveau în mâini instrumentele specifice meseriei (cuțite, obiecte de lovit etc.). Iată încotro merg voturile cetățenilor! Și asta după ”miracolul economic” care a ridicat tot ce se putea în afară de nivelul de trai!
  Se pare că nu au fost suficiente luni de zile în care au fost sfătuiți să nu facă asta!
  Acum au suficiente poze pentru campaniile electorale viitoare!

 4. Vreo 14500 erau cand am verificat ultima oara, iar numarul tot creste, ne vom umple de criminali si violatori, este razbunarea PSD-ului pe oamenii cinstiti.

 5. buna ziua,
  apreciez atat consecventa cat si aciditatea (uneori mai mare , alteori mai scazuta) articolelor dvs; ne trebuie multi ca dvs ! (dar pana se mai inmultesc formatorii de opinie, trebuie iesit IN STRADA DES !)
  De data asta, la o asa temă, cred ca mai e(ra) loc si pentru: a) e dovedit ca incompetența si problemele cu justiția sunt liniuțe obligatorii in cv-ul celor ce vor sa-si cumpere un loc în randul politicienilor de azi (pt a îndeplini astfel ”calitatea” de a fi șantajabili), dar niciun guvern de pana acum nu a avut atatia infr+actori cu acte si inc-o-mp-e-ten-ti ca aceasta pakoste numita guvernarea vy-o-r-yka; b) lupta cu justitia / metodele de ”albire” a unui parveni-t -de toti stiut , inclusiv de apropiații lui, ca măsluitor de afaceri – a acaparat mass-media de 2 ani, dar a(u) transformat justitia intr-o jalnica MAHALA, care nu va mai insemna un reper pentru generatia viitoare; c) cele 2 cuvinte – ”moralitate” si ”psd” (sau ”pcr”, părintele său) nu pot coexista in acelasi titlu, pentru ca – puținele măsuri corecte (majorări de salarii in sănătate si invătământ) au fost și vor fi luate mereu ”la pachet” cu mai multe altele populisto/electorale (economii pt copii, fonduri de dezvoltare politizate, decoratii urbane exagerate, etc), care de fapt trag inapoi societatea prin promovarea NEMUNCII ; d) de ce ministri si parlamentarii nu sunt ”evaluati” anual, ca toti lucrătorii din aceasta tara intoarsa moralmente la anii ”50 , cand ajungeau in functii toate lepădăturile ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Carte recomandată

 

Sorin Ioniță: Anul 2021 a început sub spectrul acestor incertitudini: va rezista democraţia liberală în Est, cu tot cu incipientul său stat de drept, dacă ea îşi pierde busola în Vest sub asalturi populiste? Cât de atractive sunt exemplele de proastă guvernare din jurul României, în state mici şi mari, membre UE sau doar cu aspiraţii de aderare? O vor apuca partidele româneşti pe căi alternative la proiectul european clasic al „Europei tot mai integrate“? Ce rol joacă în regiune ţările nou-membre, ca România: călăuzim noi pe vecinii noştri nemembri înspre modelul universalist european, ori ne schimbă ei pe noi, trăgându-ne la loc în zona gri a practicilor obscure de care ne-am desprins cu greu în tranziţie, sub tutelajul strict al UE şi NATO? Dar există şi o versiune optimistă a poveştii: nu cumva odată cu anul 2020 s-a încheiat de fapt „Deceniul furiei şi indignării“?

 

 

Carte recomandată

“Să nu apună soarele peste mînia noastră. Un psiholog clinician despre suferința psihică” – Andrada Ilisan

”Berdiaev spune că la Dostoievski singura afacere, cea mai serioasă, cea mai adîncă e omul. Singura afacere de care sînt preocupați toți în Adolescentul e să dezlege taina lui Versilov, misterul personalității sale, a destinului său straniu. Dar la fel e și cu prințul din Idiotul, la fel e și cu Frații Karamazov, la fel e și cu Stavroghin în Demonii. Nu există afaceri de altă natură. Omul este deasupra oricărei afaceri, el este singura afacere. Tot omul e și-n centrul acestei cărți. Și lipsa lui de speranță.” Continuare…

 

 

 

Carte recomandată

”Incursiunile în culisele puterii lui Vladimir Putin îi oferă cititorului panorama plină de nuanţe, paradoxuri şi simulacre a unui regim autocratic unic în felul său. Analizele lui Armand Goşu sînt articulate elegant şi se inspiră din monitorizarea directă a evenimentelor, ceea ce ne permite să traversăm nevătămaţi labirintul slav întins între Sankt-Petersburg şi Vladivostok.” (Teodor Baconschi)

Cumpara cartea, 39.95 RON

Daca doriti un exemplar cu autograf accesati linkul acesta

 

Esential HotNews

Top articole

Va ieși sau nu Polonia din Uniunea Europeană? Ultima decizie a Tribunalul Constituțional din Polonia reanimă această dezbatere

,,Nu există o tiranie mai crudă decât cea care se exercită la umbra legilor și cu culorile dreptății” Montesquieu

Cum tac universitățile din România despre vaccinare

Vaccinarea anti-COVID reduce de ~5 ori riscul de a transmite boala și de ~10 ori riscul de simptome grave sau de deces....

Suntem un stat laic?

Scriu textul de față îndemnat de trei împrejurări. În ordine cronologică inversă, a treia e apariția reportajului Recorder Clanul marelui alb. Sunt...

România, octombrie 2021 : eşec statal şi paralizie politică

Eşecul statal şi paralizia politică sunt semnele sub care stă România zilelor acestea.   Statul român se înfăţişează cetăţenilor acestei ţări  astfel cum...

Ce înseamnă AUKUS?

Pentru a înţelege contextul semnării pactului AUKUS, este necesar a înţelege contextul relaţiilor dintre Australia şi China. În 2020 relaţiile dintre cele...

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro

MIHAI MACI – Cel de-al doilea volum din Colectia Contributors.ro

„Atunci când abdică de la menirea ei, școala nu e o simplă instituție inerțială, ci una deformatoare. Și nu deformează doar spatele copiilor, ci, în primul rând, sufletele lor. Elevul care învață că poate obține note mari cu referate de pe internet e adultul de mâine care va plagia fără remușcări, cel care-și copiază temele în pauză va alege întotdeauna scurtătura, iar cel care promovează cu intervenții va ști că la baza reușitei stă nu cunoașterea, ci cunoștințele. Luate indi­vidual, lucrurile acestea pot părea mărunte, însă cumulate, ele dau măsura deformării lumii în care trăim și aruncă o umbră grea asupra viitorului pe care ni-l dorim altfel.” – Mihai Maci Comanda cartea cu autograful autorului. Editie limitata.