luni, mai 27, 2024

Reperele morale ale PSD

Una dintre marile și deloc inocentele aberații legislative comise de majoritatea parlamentară PSD-ALDE se cheamă Legea recursului compensatoriu. Inventată sub pretextul că astfel s-ar pune în practică solicitări exprese ale Uniunii Europene și s-ar evita sancțiuni financiare considerabile.
Grație respectivei legi prin care PSD și ALDE sperau să își sporească bazinul electoral, însă care are deja efect de bumerang şi în mod sigur, va duce la încă o scădere în sondaje a respectivelor partide, pare-se că au fost deja puși în libertate peste 10.880 de pușcăriași dintre care deja s-au întors la închisoare fiindcă au comis infracțiuni extrem de grave 188 de indivizi. Pe piaţă se vehiculează cifre încă şi mai îngrijorătoare, unele vorbind chiar despre ceva mai mult de 700 de eliberaţi care au recidivat. Aproape zilnic presa ne furnizează informații despre furturi, violențe, violuri, crime comise de beneficiarii legii. PSD și partenerii lor din ALDE se încăpățânează, la fel cum o fac și în alte domenii, să nu cedeze în fața evidenței. Mai nou, dau vina pe guvernul tehnocrat mimând că au uitat că majoritatea parlamentară a votat legea.
Parlamentarii majorității și guvernanții vor merge cu absurdul, dar și cu ofensa adusă oamenilor cinstiți din România încă și mai departe căci marele profesor universitar și rector suspendat al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, tot mai ridicolul personaj Tudorel Toader, dă semne că ar vrea ca celor care sunt puși în libertate să li se acorde și despăgubiri bănești pentru condițiile mizere din penitenciare. Pare-se că de bani ar urma să beneficieze și megapușcăriașul Adrian Severin care, alături de alt escroc de talie mare, Adrian Năstase, a avut parte de un loc în fața într-una dintre lojile centrale ale Ateneului, cu ocazia ceremoniei de preluare a președinției Consiliului European de către România. Unde mai pui că dl. Severin a avut tupeul de a scrie pentru imunda publiație dcnews, acolo unde prestează furajatul de către PSD Bogdan Chirieac, blasfemia intitulată Isterie neofascită la Ateneul român în care are neobrăzarea de a înfiera pe cei care au protestat în frig, în vreme ce fostul condamnat pentru mită a stat la căldurică și a fost tratat ca și cum ar fi mândria României.
Toate acestea se petrec în condițiile în care se înmulțesc informațiile referitoare la precaritatea asistenței medicale, la lipsa acută de medicamente, la incidența în creștere a infecțiilor intraspitalicești, la lipsa aparaturii medicale, la alocațiile de hrană zilnice tot mai insuficiente. În vremea în care guvernul PSD-ALDE a amânat începerea construirii promiselor spitale regionale care se vor constitui dacă PSD se va perpetua la putere și cu ajutorul voturilor eliberaților înainte de termen din închisori la Sfântu’ Așteaptă.
Din câte se pare, guvernanții vor avea bani pentru hoți, violatori, bandiți și criminali la drumul mare, însă nici în anul 2019 nu își va îndeplini obligațiile legale prevăzute de Legea 85/2016. Aceea dată în ultimele luni de funcționare a guvernului condus de dl. Dacian Cioloș, lege printre ai cărei inițiatori se află și actualul ministru al Educației, d-na Ecaterina Andronescu. Un act normativ care prevede plata în tranșe anuale a banilor de care au fost privați, în urma tăierilor salariale din anul 2010, angajații din învățământul de toate gradele.
Dovadă că pentru dl. prof.univ. dr. Tudorel Toader și pentru guvernul din care domnia sa se zbate cu toate forțele să facă parte și pe mai departe, un pușcăriaș este mai important decât „un dascăl”.
Fapt semnificativ pentru reperele morale ale PSD.

Distribuie acest articol

10 COMENTARII

 1. Morala si PSD (sau orice alta gasca numita PNL, UDMR, PNR, PMP, etc) nu au ce sa caute in aceeasi propozitie. Singurul reper al acestor gasti este banul.

 2. Acest razboi al Rusiei cu Occidentul nu presupune doar „implantarea” unor lideri ultranationalisti la conducerea statelor UE sau chiar in SUA (Trump), ci mai presupune si asigurarea sprijinului politic al acestora in parlamentele nationale. Asadar, orice idee totalitarista si nationalista este votata si apoi aplicata ca lege in statul respectiv.
  Asa ca nu va mai mirati ca unuii precum Severin sau Nastase stau la caldura la 2 metri de liderii UE, pentru ca ei fac legea in Romania. De altfel, Dragnea a aparut in dimineata asta intr-un ziar distribuit prin institutiile europene cu scopul de a arata lumii europene cine conduce cu adevarat Romania si cine este jupanul. In interviu l-a facut KO pe Iohannis acuzandu-l de legaturi cu serviciile si statul paralel („deep state”), precum si de toate relele care ni se trag de la el. Ciuma rosie se pare ca se extinde treptate si in vest…

  • Europenii nu sunt la fel de prosti ca romanii. Nu se lasa europenii pacaliti de un tabloid de doi bani, n-a reusit Putin sa pacaleasca Occidentul, ci doar pe prostii din est.

  • @mike – vezi că ai uitat să incluzi și formula magică: ”Putin are un adversar de neclintit la Berlin”. Așa se face treaba până la capăt :)

 3. PSD-ALDE au deschis larg cutia de valori care îi definește. În ultimele zile au apărut și imagini filmate (vezi crimă, viol, tâlhării etc.).Unii dintre cei mulțumiți de politica de față aveau în mâini instrumentele specifice meseriei (cuțite, obiecte de lovit etc.). Iată încotro merg voturile cetățenilor! Și asta după ”miracolul economic” care a ridicat tot ce se putea în afară de nivelul de trai!
  Se pare că nu au fost suficiente luni de zile în care au fost sfătuiți să nu facă asta!
  Acum au suficiente poze pentru campaniile electorale viitoare!

 4. Vreo 14500 erau cand am verificat ultima oara, iar numarul tot creste, ne vom umple de criminali si violatori, este razbunarea PSD-ului pe oamenii cinstiti.

 5. buna ziua,
  apreciez atat consecventa cat si aciditatea (uneori mai mare , alteori mai scazuta) articolelor dvs; ne trebuie multi ca dvs ! (dar pana se mai inmultesc formatorii de opinie, trebuie iesit IN STRADA DES !)
  De data asta, la o asa temă, cred ca mai e(ra) loc si pentru: a) e dovedit ca incompetența si problemele cu justiția sunt liniuțe obligatorii in cv-ul celor ce vor sa-si cumpere un loc în randul politicienilor de azi (pt a îndeplini astfel ”calitatea” de a fi șantajabili), dar niciun guvern de pana acum nu a avut atatia infr+actori cu acte si inc-o-mp-e-ten-ti ca aceasta pakoste numita guvernarea vy-o-r-yka; b) lupta cu justitia / metodele de ”albire” a unui parveni-t -de toti stiut , inclusiv de apropiații lui, ca măsluitor de afaceri – a acaparat mass-media de 2 ani, dar a(u) transformat justitia intr-o jalnica MAHALA, care nu va mai insemna un reper pentru generatia viitoare; c) cele 2 cuvinte – ”moralitate” si ”psd” (sau ”pcr”, părintele său) nu pot coexista in acelasi titlu, pentru ca – puținele măsuri corecte (majorări de salarii in sănătate si invătământ) au fost și vor fi luate mereu ”la pachet” cu mai multe altele populisto/electorale (economii pt copii, fonduri de dezvoltare politizate, decoratii urbane exagerate, etc), care de fapt trag inapoi societatea prin promovarea NEMUNCII ; d) de ce ministri si parlamentarii nu sunt ”evaluati” anual, ca toti lucrătorii din aceasta tara intoarsa moralmente la anii ”50 , cand ajungeau in functii toate lepădăturile ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Autor

Mircea Morariu
Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Sprijiniți proiectul Contributors.ro

Carti

„Greu de găsit un titlu mai potrivit pentru această carte. Într-adevăr, Vladimir Tismăneanu are harul de a transforma într-o aventură a cunoașterii materia informă a contorsionatei istorii a ultimei sute de ani. Pasiunea adevărului, obsesia eticii, curajul înfruntării adversităților își au în el un martor și un participant plin de carismă. Multe din concluziile sale devin adevăruri de manual. Vladimir Tismăneanu este un îmblânzitor al demonilor Istoriei, un maître à penser în marea tradiție – pentru a mă restrânge la trei nume – a lui Albert Camus, a Hannei Arendt și a lui Raymond Aron.“ — MIRCEA MIHĂIEȘ 

 

 

Carti noi

 

„Avem aici un tablou complex cu splendori blânde, specifice vieții tărănești, cu umbre, tăceri și neputințe ale unei comunități rurale sortite destrămării. Este imaginea stingerii lumii țărănești, dispariției modului de viață tradițional, a unui fel omenesc de a fi și gândi.", Vianu Mureșan. Cumpara volumul de aici

 

Carti noi

 

Cu acest volum, Mirel Bănică revine la mai vechile sale preocupări și teme de cercetare legate de relația dintre religie și modernitate, de înțelegerea și descrierea modului în care societatea românească se raportează la religie, în special la ortodoxie. Ideea sa călăuzitoare este că prin monahismul românesc de după 1990 putem înțelege mai bine fenomenul religios contemporan, în măsura în care monahismul constituie o ilustrare exemplară a tensiunii dintre creștinism și lumea actuală, precum și a permanentei reconfigurări a raportului de putere dintre ele.
Cumpara cartea de aici

Pagini

Esential HotNews

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro