luni, aprilie 19, 2021

România are un premier pe placul lui Putin

Dacă miercurea trecută, calendarul ar fi arătat data de 1 aprilie, aș fi avut motive de amuzament și bucurie.
Aș fi spus că, iată, în fine, revista Sputnik, care se ocupă cu propaganda în limba română în favoarea Rusiei, e pusă pe glume, pe păcăleli, pe șotii. Și că Scufița roșie care vorbește românește doar spre a îndeplini ordinele lui Putin a intrat într-o operațiune de rebrenduire la capătul căreia ar urma să devină una de satiră și umor. Să ia astfel loc Urzicii.
Căci cum altfel ar fi putut fi citite elogiile în cascadă aduse doamnei Viorica Vasilica Dăncilă? Insa inetelctual modestă, prost pregătită, pe viață corigentă la limba română, veșnic autoare de gafe de protocol în cascadă, neșcolită într-ale politicii și diplomației, timorată, etern speriată, care, printr-un nefericit accident al sorții, dar și prin voința malefică a pușcăriabilului de rang înalt Dragnea Liviu Nicolae ca și din cauza unei greșeli imense a președintelui Klaus Iohannis a ajuns să ocupe, din ianuarie 2018 încoace, postul de premier al României.
În mod normal nuam putea-o citi decât ca o imensă glumă, ca o satiră la adresa cetățenei respective care nu este altceva decât reîntruchiparea Chiriței ori al oricărui alt personaj feminin din Cânticelele comice ale lui Alecsandri. Trebuie să fii serios pus pe șotii ca să îți treacă prin minte că sărmana ingineră care, în perioada comunistă, de abia că și-a putut găsi de lucru la un liceu industrial de mâna a doua a arătat, cum scrie Sputnik, “calm și pricepere”, dar mai ales „un nivel al decenței mult peste ce am văzut în ultimii ani”. Trebuie să fi consumat o uriașă cantitate de vodcă pentru a scrie că “Prima femeie din istoria țării care conduce Guvernul a avut intervenții memorabile în Parlament, în cadrul unor manifestpri interne și internaționale, la ședințele Cabinetului sau în diverse interviuri și conferințe de presă”. La astfel de elogii nu s-ar fi așteptat nici măcar Elena Ceaușescu din partea Scânteii.
Sigur, dacă citești mai departe argumentația falșilor jurnaliști de la Sputnik care ar vrea să o declare pe ocupanta abuzivă a Palatului Victoria “omul politic român al anului 2018”, începi să îți dai seama că se-ngroașă foarte serios gluma. Căci nu e de colea să vezi că premierul României este pe placul rușilor și al lui Putin în primul rând fiindcă ar fi ținut piept acuzaților aduse celor care astăzi se află în fruntea bucatelor în România de majoritatea parlamentarilor europeni. Adică grație atitudinii ei anti-europene pe față.
Știu foarte bine că doamna Dăncilă nu a ținut piept nimănui vreodată. Pentru simplul motiv că nu o duce capul. Din cauza faptului că are un IQ redus. Că îi e teamă și de propria umbră. Că evită pe cât poate întâlnirile cu Dragnea Liviu față de care nutrește o spaimă atavică. Mai știu și că în împrejurări publice sărmana doamnă Dăncilă ține să fie însoțită de soț căci îi e frică. De jurnaliști. De românii simpli. Se teme să nu i se spună în față adevărul, să nu i se pună cumva întrebări incomode. Nu din acelea cu care a miluit-o o mercenară de talia Laviniei Șandru căreia îi bagă bani în pușculită Televiziunea Română prin intermediul pedegistei Doina Gradea care, pentru pesediști, echivalează cu un fel de casieră principală însărcinată cu plata propagandiștilor partidului.
Mai știu și că doamna V. V. Dăncilă are parte de presă proastă nu doar la București, ci și în celelalte capitale ale Uniunii Europene. Că până și cei doi-trei membri cât de cât școliți care mai fac parte la ora actuală din guvernul României se duc la ședințele prezidate numai de formă de respectiva insă curioși să afle ce enormitate va mai debita doamna prim-ministru în cele câteva minute cât este îngăduit accesul ziariștilor. Adică înainte ca locul să îi fie luat în capul mesei de familiarul mormintelor și cimitirelor, numitul Vâlcov Darius. Și el un ins cu condicuță, cu condamnări penale și tocmai de aceea socotit de președintele PSD, dl. Dragnea Nicolae Liviu, “un om de o valoare rară”. Fiindcă valoarea în PSD este proporțională cu cuantumul furturilor și al anilor de închisoare pe care ești pasibil să îi execuți dacă nu reușește lupta anti-justiție devenită preocuparea principală a partidului din ianuarie 2017 încoace. Adică din momentul preluării guvernării.
Dincolo de toate acestea, cred că românii de bună credință au toate motivele de îngrijorare să afle că premierul României este un om pe placul rușilor. Dragnea este pe gustul lui Orban, pe doamna Dăncilă o admiră Erdogan și Putin.
Frumoase perspective are țara la 29 de ani de la Revoluție. Și cu câteva zile înainte de preluarea președinției Consiliului European.
Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro și pe blogurile adevărul.ro

Distribuie acest articol

5 COMENTARII

 1. Condamnatul Dragnea Liviu Nicolae are tot interesul să compromită TOATE organismele de stat ale României. De aici miniștri adunați cu furca, incapabili și incompetenți promovați în funcții de decizie, care comit hotărâri aberante. De aici, inflația și căderea economică!
  Mulțumim din inimă Partidului!

 2. URSS are un hobby in legatura cu Romania, asta o stim de cand cei de la ambasada cu gard electric din Kiseleff ( acei humanoizi care in weekend efectiv ocupa Parcul Herastrau cu limba lor galagioasa ) care boceau din momentul primirii Romaniei in NATO

 3. „România are un premier pe placul lui Putin”

  În mod tragic și iresponsabil, întreaga politică românească este pe placul d-lui Putin.
  Distincția Sputnik pentru d-na Dăncilă, fie și declarativă, este doar un mijloc de a scoate în evidență reușitele Rusiei.

  Indiferent dacă Rusia a contribuit, ori în ce măsură a făcut-o, la „izbânzile” d-lui Trump, ale d-nei Dăncilă, ori ale d-lui V Orban șamd., le arată lumii drept victorii ale sale. Și chiar sunt. (Imaginea contează și se poate exprima valoric în resurse, inclusiv bani; doar România pare că nu înțelege de 30 de ani lucrul acesta simplu). Prezentarea lor drept reușite ale politicii externe Rusești reprezintă afirmarea creșterii rolului internațional al Rusiei și refacerea sferei sale de influență.

  În alt plan, efectul este cam același cu vizita atomică a TU160, AN124 și IL62 la Caracas, ori prezentarea recentă a spectacolului Avangard din Kamceatka.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Mircea Morariu
Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Contributors.ro propune autorilor săi, acum, la sfârșit de an, trei întrebări despre anul 2020 si perspectivele României în viitorul apropiat. Cele trei întrebari sunt:

1. Care este evenimentul anului 2020 cel mai pe nedrept trecut cu vederea de media și de opinia publică? 

2. Care este cea mai interesantă idee a anului 2020?

3. Care e cea mai mare temere pe care o aveți pentru viitorul României si care e cea mai mare speranță? 

Esential HotNews

E randul tau

Observ cu uimire că invocați, ca reper intelectual creștin, cartea lui Noica, „Rugaţi-vă pentru fratele Alexandru”. Și cumva indirect îi reproșați lui Gabriel Liiceanu un soi de trădare a acestui crez ( „am neplăcuta senzaţie că mă aflu ȋn faţa unui tată care şi-a abandonat, simbolic, copiii”). Mă tem că tocmai această carte a lui Noica este o trădare a suferinței victimelor de: Cristina Cioaba la Dincolo de Isus. Gabriel Liiceanu şi portretul României religioase

Top articole

Egalitatea de șanse și egalitatea de rezultat – problema Tigru și Dragon

În filmul „Tigru și Dragon” un luptător Wudang ajunsese să fie considerat de mulți invincibil. Pe lângă stăpânirea artelor marțiale la perfecție,...

Mult așteptatul declin al pandemiei în țările europene s-a declanșat. Locul României

1.Introducere  2. Experiența a trei țări cu declin ferm și durabil  al pandemiei 3. Țările europene 4. Locul României 5. Perspective și...

Înapoi la „dreptul forței”. Rusia și China pariază riscant pe declinul și neputința Americii de a le înfrunta

Rezumatul în 10 puncte: Pentru a mai putea conduce lumea și în secolul XXI, SUA trebuie să câștige...

Cine pierde în urma actualei crize de orgolii?

Alianța USR-PLUS a comis greșeala ca de-a lungul celor aproape 5 luni de când e parte la o așa-numită coaliție de guvernare,...

Suspendarea lui Trump pe Twitter e un eşec al nostru, al tuturor

Pe un subiect în care toată lumea are păreri limpezi-cristal şi le strigă în gura mare din secunda doi, îndrăznesc să spun...

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro

MIHAI MACI – Cel de-al doilea volum din Colectia Contributors.ro

„Atunci când abdică de la menirea ei, școala nu e o simplă instituție inerțială, ci una deformatoare. Și nu deformează doar spatele copiilor, ci, în primul rând, sufletele lor. Elevul care învață că poate obține note mari cu referate de pe internet e adultul de mâine care va plagia fără remușcări, cel care-și copiază temele în pauză va alege întotdeauna scurtătura, iar cel care promovează cu intervenții va ști că la baza reușitei stă nu cunoașterea, ci cunoștințele. Luate indi­vidual, lucrurile acestea pot părea mărunte, însă cumulate, ele dau măsura deformării lumii în care trăim și aruncă o umbră grea asupra viitorului pe care ni-l dorim altfel.” – Mihai Maci Comanda cartea cu autograful autorului. Editie limitata.

Carti recomandate de Contributors.ro

 

„Pierre Hadot aduce filosofia antica in zilele noastre. Ce s-a spus candva redevine actual, urmand modelul exercitiului spiritual, mai exact al intelepciunii care este, inainte de orice, o optiune de a fi.” – Pascal Bruckner

 

„Demersul lui Hadot parcurge elegant traseul de la inceputurile filosofiei printre greci, apoi transformarea ei in timpul romanilor si intalnirea cu crestinismul, precum si relatia emotionanta dintre filosofia orientala si occidentala.” – Global and Mail

 

Pierre Hadot (1922–2010) a fost un filosof, istoric si filolog francez, bun cunoscator al perioadei elenistice si in special al neoplatonismului si al lui Plotin. Este autorul unei opere dezvoltate in special in jurul notiunii de exercitiu spiritual si al filosofiei ca mod de viata.

 

Cumpara cartea de pe GiftBooks.ro